Gość: Jo Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:48 Pojawił sie na forum wątek radia MARCONI... ja pamiętam, jak chłopcy z radia Marconi na żywo z naszej budy nadawali relację z wyboru najładniejszej licealistki VI LO. To buył chyba 91 albo 92 rok. Fajnie było. W tym roku minęła 10ta rocznica naszej matury. Tak w 1995 roku zdawaliśmy maturkę, klasa IVA, wych.prof Synowiec. I tak,jak sądziłam... nie było żadnego spotkania po latach, bo niby KTO miałby je zorganizować, prawda? Pozdrawiam Absolwentów naszego LO Odpowiedz Link Zgłoś
inkaka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 17.05.05, 10:47 No tak..zapomniałam dodać do nicka cyferkę 81 A swoją drogą szkołę skończyłam ponad 20 lat temu, a dotyczczas moi najbliżsi znajomi to właśnie koleżanki z klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
dario.plus2 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 21.05.05, 10:29 Hej, gdzie Wszyscy jesteście? Brakuje mi Waszych postów. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Storimie do sztambucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 23:53 Drogi Storimo, zaręczam, że szczęśliwi na pewno są ci przyjmowani przez lekarza-położnika. Po szczęśliwych narodzinach zdrowego potomka. Moi chorzy cierpią, tracą pamieć i, niestety, często umierają w otoczeniu zaskoczonej takim wyrokiem boskim rodziny. ("Chcesz rozśmieszyć Pana Boga? To opowiedz mu o swoich planach na przyszłość") Przyznaję, że mam często wątpliwości, czy cierpienie uszlachetnia. Zbyt często jestem świadkiem, jak strąca człowieka i przygina do ziemi, jak, niestety, upadla. W ubiegłym tygodniu zmarła na moim oddziale nasza koleżanka po ciężkim wylewie. Właśnie wróciła po dwuletnim pobycie w Bostonie, w General Hospital Uniwersytetu Harvarda. Wysportowana, dr informatyki, zajmowała się trójwymiarową rekonstrukcją obrazów biomedycznych, głównie CT i PET mózgu. Stypendystka Fulbrighta. Przez życie szła jak burza. Osierociła pięcioletniego synka. Strasznie nam będzie jej brakować. Ściskam. PS. Ta tragedia była zasadniczym powodem naszej absencji na klasowym spotkaniu w 30-lecie matury. Wszystkich jeszcze raz przepraszamy. Olek (oz'75) przywiózł nam zdjęcia, podobno spotkanie przeciągnęło się do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Niezapomniane zajęcia Wf-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:35 Taka refleksja bo dzisiaj finał ligi mistrzów, więc coś o piłce w Dąbrolu napiszę. Jak wiadomo pierwszym coach'em w VI L.O. był niezapomniany Mieczysław Z. - ten gość to legenda. Nie zapomne jak niechętnie dawał piłki w czasie gdy mieliśmy okienka i nie było co robić. W odpowiedzi słyszelismy zawsze "bo zgubicie", "bo zniszczycie", "bo jest jedna tylko i więcej dyrektor nie kupi". Swoją drogą to też ciekawe że piłka do nogi była zawsze 1 - no może 2, podczas gdy do kosza albo siatki były dziesiątki. Jednak po dłuższych namowach prof. się zgadzał, a już w 4 klasie to był luz totalny. Potem juz następowały wielkie pojedynki na boisku z bramkami do piłki ale ręcznej i ganianie za piłeczką (jak ktoś strzał życia oddawał) na teren parafii Józefa - dziura w płocie była. Ja jeszcze pamiętam jak kościelny gonił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Niezapomniane zajęcia Wf-u IP: *.xtreme.net.pl 28.05.05, 21:17 A jeśli przy piłce jesteśmy. Pamiętam mistrzostwa świata w piłce nożnej w 1994roku. Robiliśmy zakłady i obstatwialiśmy wyniki meczu. Za śmieszne pieniądze oczywiście. Nawet profesorowie się dołączyli. I wtedy w finale mój ówczesny /teraz jest już inny;-)/ ulubieniec Roberto Baggio nie strzelił karnego!!! eh to były piękne licealne czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibor wesole wspomninia :) IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 29.05.05, 00:23 Pierwsza moja lekcja WF z Mietkiem Zamora w roli glownej. Lekcja zaczela sie od czytania regulaminu sali gimnastycznej. Stalismy w dwuszeregu, Mietek czytal. Jeden z pun ktow regulaminu brzmial: "Nie wolno jesc na sali gimnastycznej" Jeden z moich kolegow, Rafal, rozejrzal sie po sali i bez zenady oznajmil: "Przeciez tu nie ma nic do jedzenia!" Rowniez na lekcji organizacyjnej WF ale chyba rok pozniej Mietek pytal nas o przynaleznosc do klubow sportowych. Dawal za to podwyzszona ocene na koniec roku. Chlopaki po kolei zglaszali sie. Jeden gral w pilke w RKSie, jeden jezdzil na go-kartach w Automobilklubie, jeden latal na szybowcach w Aeroklubie. Na koniec zglasza sie jeszcze jeden chlopak i mowi ze on tez nalezy do aeroklubu. Mietek pyta: "a co ty tez latasz na szybowcach?" A kolega na to: "nie, ja jestem modelarz!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: wesołe i niewesołe wspomnienia :) IP: *.prenet.pl 29.05.05, 09:32 Lekcje wf miałam z p. prof. Jadwigą Miller. Pewnego razu robiłyśmy przewrót do przodu na skrzyni. Początkowo poszło dobrze. Gorzej już było na dwu częściach. Dobiegałam do skrzyni i "bodłam" ją głową. Koleżanki się śmiały, ja też, ale, być może, był to rezultat wstrząsu mózgu, jakiego doznalam, będąc jeszcze w szkole podstawowej. Spadłam wtedy z roweru (męskiego, wyścigowego), krzyczałam, że jedzie Królak (kto pamięta?), wówczas na jezdnię (czy na ul. Krętej tę drogę można było nazywać jezdnią?) wyskoczył Stasiek J., ja nagle skręciłam w bok, uderzyłam głową w kamień i straciłam przytomność. Drugie wydarzenie: cała żeńska grupa klasy miała zajęcia wf na Górze Błeszyńskiej. Zima, zjazdy na sankach. Zjeżdżałam z Janką Ł. Nagle przed nami duża mulda. Wyskok do góry, potem ciężko opadłyśmy. Mnie żebra "zaszły" na biodra. Przez dłuższą chwilę nie mogłam złapać oddechu. Trzecie wydarzenie: w reprezentacji szkoły grałam w piłkę siatkową. Zaserwowałam, piłka poszybowała pod sufit i zbiła żarówkę. Wyniku meczu nie pamiętam. Pozdrawiam wszystkich mocno, mocno - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg81 Re: wesole wspomninia :) IP: *.realestate.net.pl 29.05.05, 23:28 U mnie też Mietek pytał w 1977 ( I klasa)gdzie kto grał i jakie miał osiągi. Gdy doszło do mnie pyta "A ty co robiełeś " , no to mu odpaliłem "żyłem". Nie mógł mi tego zapomieć przez dwa lata. Natomiast generalnie Mietek za moich czasów nie spoufalał się z narodem i nie do końca mam pozytywne wrażenia. Pozdrawiam wszystkich oraz specjalne pozdrowienia dla Iwony ( inkaka) Odpowiedz Link Zgłoś
inkaka Re: wesole wspomninia :) 31.05.05, 11:47 Dzięki . Ja równiez pozdrawiam i okropnie jestem ciekawa kogo.:-) Wczoraj widziałam się ze Storimą - trochę powspominaliśmy. To ponoć objaw starzenia, ale dosyć przyjemny. A wf tez miałam z Millerową. Do dziś pamiętam występy na stadionie z okazji Trybuny Ludu w takich wychlastanych strojach z piłkami albo szarfami. Cały stadion dziewczyn - lepiej niż na otwarciu MŚ w piłce nożnej!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: wesole wspomninia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:12 Witajcie wszyscy. Jestem zaskoczona takim tłumem. W 1983r byłam przewodniczącą szkoły. Czy ktoś pamięta jeszcze jak była u nas Budka Suflera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek 83' Re: wesole wspomninia :) IP: *.dialup.sprint-canada.net 01.06.05, 15:31 Juz myslalem ze nie zobacze wpisu kogos z mojego rocznika. Dziekuje.. Budke Suflera bardzo dobrze pamietam (minelo przciez tylko dwadziescia pare lat). Pozdrawiam Cie goraco... Grzesiek, IVb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: wesole wspomninia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:50 Grześku ja ciebie nie kojarzę ale gorąco pozdrawiam. czy chodziłeś do klasy z Lidką? Mam nadzieje że czasem się odezwiesz i ktos inny do nas dołączy. Oprócz Budki Suflera mam jeszcze inne wspomnienia np. Marek Grechuta i ciekawa historia z nim związana . Jeżeli są zainteresowani to chętnie ją kiedyś opowiem. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Prof. J. Wędrychowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:03 Kochani, dramat sceniczny, którego współautorem był Prof. Wędrychowski, nosi tytuł "Goście Hotelu du Park". Wystawiano go w latach 1976-1977 w Teatrze Ludowym w Nowej Hucie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: Prof. J. Wędrychowski IP: *.juranet.czest.pl 01.06.05, 23:31 Dzięki za tę informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: Prof. J. Wędrychowski IP: 80.51.57.* 02.06.05, 23:10 Niezawodny Mariuszko ...obiecał i znalazł tytuł zapomniany. Dzięki za to. Mnie natomiast udało się znaleźć książkę profesora "Lato miejskich ludzi", o której pisała Krycha'67.Lektura przeczytana z przyjemnością sprawiła, że wróciły wspomnienia związane z profesorem no i szkołą naszą też.Dla zainteresowanych,książkę można wypożyczyć w kilku częstochowskich bibliotekach w dziale literatury dziecięco-młodzieżowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Prof. J. Wędrychowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:41 Moja niezawodna Anula zwróciła mi uwagę, że najprawdopodobniej Prof. Wędrychowski zatytułował swoją sztukę "Goście Hotelu du Parc". Jak zwykle ma oczywiście rację| Le francais est la plus precise et claire lange. Zainteresowanych najpierw przepraszam, potem ściskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr 83 Re: wesole wspomninia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 01:04 Ciekawe jaka to historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucius'85 Re: wesole wspomninia :) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.05, 01:14 Pamiętam dobrze, zwłaszcza, że siedziałem podczas ich odwiedzin na sali gimnastycznej na samej górze na drabinkach! Budka Suflera miała bodajże w dwa dni dwa koncerty u nas w nieodżałowanej pamięci "Relaksie", u nas byli drugiego dnia przed koncertem. I dali się nawet namówić na mały występ za friko! Czystaw śpiewał (pamiętam "Teraz rób, co chcesz" i "Rok dwóch żywiołów"), a Lipko usiłował grać na strasznie fałszującym pianinie. To wtedy Marzena zapytała, dlaczego odszedł Borysewicz, a Lipko coś tam wyjaśniał dosyć pokrętnie. Potem okazało się, że J. B. założył kapelę o dziwacznej nazwie. I jeszcze pamiętam, że na plakacie (biało-niebieski z logo grupy) zebrałem wszystkie autografy. Plakat później sprezentowałem Jolce i nawet wisiał u niej w pokoju czas jakiś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: wesole wspomninia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:41 Tak, to pianino to była kompromitacja. Biedny prof Sołtysik nie mógł zapanować nad pianinem, na przerwach wszyscy na nim brzdąkali. Koncert w Relaksie też dobrze pamiętam bo dostałyśmy zaproszenie od pana Lipko. Było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg81 Re: wesole wspomninia :) IP: *.realestate.net.pl 09.06.05, 23:26 Inkaka daj swój swoje namiary na adres corpore@op.pl to rozwiniemy temat 81. Podpisz się imieniem które znam. To zaspokoje Twoją "okropna " ciekawość. Chetnie nawinę makaron na uszy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek N.'90 Re: wesole wspomninia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:12 Za moich czasów Mietek w pierwszej klasie też pytał o przynależność do klubów sportowych. ty? Piłka. gdzie? Raków a ty? a kolega A. Ś. - SZACHY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u '91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 02.06.05, 14:01 Miło jest widzieć że Dąbrowski żyje w ludziskach i po szkolnych latach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:10 A ja mam pytanie do obecnych uczniów, albo nowych absolwentów: czy w Dąbrowskim nadal istnieją klasy żeńskie, czy to przeszłość? Pytanie może głupie, ale weźcie pod uwagę, że ja tę szkołę dość dawno temu kończyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u '91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 02.06.05, 14:32 juz za moich czasów nie było..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf_u '91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 02.06.05, 14:33 no i mi nicka zeżarło w poście poprzednim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:51 A w moim roczniku była czysto żeńska klasa. Przynajmniej jakiś rok bo póżniej ktoś z samców jednak do niej trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:05 Ciekawa jestem czy ktoś za swojej kadencjii miał dwóch dyrektorów? Za moich czasów był tylko Pietrzykowski. Co prawda nie mam skali porównawczej, ale według mnie to był super gość!!!!!!!!!!Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Re: Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:54 Wcale nie taki super. Grzał ciepłą posadkę gdzieś chyba do '99, potem po objęciu stanowiska przez Wilczka (już lepiej) p. Pietrzykowski został tzw. "dyrektorem administracyjnym" czy jakoś tak... Z grubsza chodziło pewnie o dopracowanie kilku latek do emeryturki, albo może żeby coś jeszcze wicie rozumicie wyciągnąć ze szkoły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Dyrektor IP: *.realestate.net.pl 08.06.05, 22:12 Twoja opinia jest bardzo krzywdząca! Jeśli czegoś nie jesteś pewien, to lepiej nie wypowiadaj się na ten temat, bo nie masz racji. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Re: Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:45 Moja ocena wcale nie jest krzywdząca. Przez kilka lat działalności owego dyrektora w firmie VI L.O. nie działo się nic, poprę to kilkoma faktami: - bardzo fajnie wyglądał np. parkiet na sali gimnastycznej (w szczególności pod koszami gdzie prof. Zamora po każdej akcji wkładał klepki na swoje miejsce) - kiepskim okresem dla dyrektora była zima podczas której przychodził do każdej klasy badać czy kaloryfery grzeją - nie grzały :( - sumienny był jeszcze w zbieraniu składek z komitetu rodzicielskiego - choć nieobowiązkowe to jednak płaciłem (właściwie moi rodzice) wierząc że coś się przez to poprawi. Pod koniec IV a moze III klasy wypomniał mi pretensjonalnym tonem że nie zapłaciłem składki za styczeń. Powyższe zarzuty można by jeszcze pewnie mnożyć, świadczą one jednakże o małej kreatywności dyra. Być może jest to bardzo miły i uprzejmy człowiek ale ja biorę pod lupę jego kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:03 Za moich czasów dyrektor jako administrator miał zupełnie inne obowiązki niz teraz. Może dlatego nie pamiętam oberwanych klepek na sali gimnastycznej. A może wtedy parkiet był nowy? Ja pamiętam dyrektora Pietrzykowskiego jako człowieka który starał się zrozumieć uczniów był tolerancyjny i bardzo wiele spraw można było z nim załatwić. Co prawda tragedia która go dotknęła trochę zmieniła jego podejście do życia, ale większość uczniów to szanowała, a w pamięci pozostały te dobre wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Dyrektor IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:52 I ja mam do Pietrzykowskiego mieszane uczucia,nie nzawe go leserem tylko dla tego że lubiałem kogos z jego rodziny.Ostatnimi czasu szwędał się bez celu po korytarzach a jak przyszło coś z nim załatwić to był niekonkretny,jakiś taki zagubiony w innym świecie no ale w sumie w braku pasji nie był odosobnobniony,kto wie,może to z wiekiem nachodzi każdego. Dobra,już koniec tego marudzenia-mam pytanko-kiedyś ktoś pisał że tarniemu przydażyła się jakas tragedia(oprócz tego że dał plame w 1 z 10 na prostym pytaniu i na drugi dzień pojawił się w skróconej brodzie dla zmylenia coponiektórych).czy ktos wie na temat owej tragedii cos więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Re: Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:32 Zaraz zaraz, w 1 z 10 to dał plamę prof. Tarnowski (fakt skrócił brodę) a my tu chyba o kim innym radzimy waszmoście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Dyrektor IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:40 No i o Tarniego*tarnowskiego) pytałem.Fakt,może zbyt skaczę po osobistościach a może komuś z rana oczka zaszły mgiełką poranną?:)W każdymbądz razie jakos mało newsów z Dąbrola dane mi było usłyszeć w przeciągu ostatnich kilku lat i ich jestem głodny.CZy ktoś nie nakarmi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Re: Dyrektor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 14:57 Racja, rzeczywiście nie o Dyr. Pietrzykowskiego chodziło. Poranna mgiełka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.sdigroup / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:56 Ja chodziłam właśnie do tej żeńskiej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 20.06.05, 23:37 Byłoby mi bardzo miło, gdybyś była w tej klasie, o której pisałam, ale to niemożliwe, ponieważ chodzi o rok 1970. Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.sdigroup / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:44 Chodziło mi o tą klasę, o której pisał marcyć96.Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek N.'90 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:15 CHUDY!!?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u 91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 30.06.05, 08:26 Darecki jak Cie palnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:30 Ty, Chudy! Ty już wiesz co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u '91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 06.07.05, 19:30 Widzisz Darecki, mało kto znajomy się pojawia, a Fazzi gdzie????? Respiego niet :(, A Jacek M co porabia ??...... heh chyba trzeba na jakąś butelczyne się umówić ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 07:58 o o qrde, ktoś tu coś dobrze kombinuje! A może tak Grzesia zgarnąć? I Rokossowski wrócił ponoć do Czewy słyszałeś Waść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u '91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.iplus.pl 07.07.05, 08:33 dobra Darecki układaj program spotkania, i dawaj termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak_91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czest.pl 07.07.05, 11:51 Serdecznie pozdrawiam wszystkich dąbrowszczaków:)Moją wychowawczynią w liceum była Konieczna, czy ktoś wie co się z nią dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 07.07.05, 13:04 Gość portalu: ak_91 napisał(a): > Serdecznie pozdrawiam wszystkich dąbrowszczaków:)Moją wychowawczynią w liceum > była Konieczna, czy ktoś wie co się z nią dzieje" Coś, niecoś wiem. Żyje i jest zdrowa. Jak zwykle robi tysiące różnych rzeczy!!! Można ją odwiedzić (jeśli chcesz). Często tak się dzieje. Jest to bardzo miłe dla niej :D Pozdrawiam Piotr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konfrontacja !?! Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:00 Ogłaszam wielką konfrontację starzy kontra młodzi absolwrnci 6lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 13.06.05, 22:55 Rozumiem, że chodzi Ci wyłącznie o konfrontację intelektualną :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:35 Ciekawe ile osób będzie w grupie "starzy"? Chyba wszyscy zgłoszą się do grupy "młodzi":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.243.* 20.06.05, 01:55 Nie ma sprawy, ja mogę być w starych. Tylko,żeby nie było, że jestem ja w konfrontacji z całą resztą:-)) PS. Moje dziecko twierdzi, że wszyscy powyżej dwudziestki to już starzy. A dawniej w Związku Młodzieży Polskiej było się do 35 roku zycia...to ja już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima'79 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d4.club-internet.fr 20.06.05, 02:10 Gość portalu: inkaka81 napisał(a): > Nie ma sprawy, ja mogę być w starych. Tylko,żeby nie było, że jestem ja w > konfrontacji z całą resztą:-)) > PS. Moje dziecko twierdzi, że wszyscy powyżej dwudziestki to już starzy. > A dawniej w Związku Młodzieży Polskiej było się do 35 roku zycia...to ja już > nie wiem... Jakzesz nie wiesz? Wiesz i dobrze! Stary to bylem dla Twego rocznika w Dabrowskim i ja. Spojrz na dzisiejsze pokolenia, ktore maja wnuczeta! Nigdy nie dalo by sie powiedziec , ze to dziadek badz babcia! Ja sie wciaz dziwie, ze Ty masz dzieci! Na rodzinnym spotkaniu w Czestochowie w tym roku, w maju, prawda, w dalszym ciagu patrzylem na Ciebie, jak na mlodsza kolezanke! ___________________________ Stad moj to zaszczyt bycia mlodszym kolega, ze starszej klasy: Licealistki Dabrowskiego: Ali! -a to ,ze mlodzi cos mysla, to dobrze o nich swiadczy: kiedys zrozumieja, ze mlodosc jak stara wiekiem Ziemia wobec Wszchswiata, jednak mlodnieje.... Serdecznie dla Ali, Ciebie, Wedra, Siwego ujac to w nawiasie: Jacka! Was Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 20.06.05, 12:22 Kochani, starsi i młodsi! Na forum wśród absolwentów Liceum J. Dąbrowskiego jestem, jak na razie, najstarsza. Ukończyłam 61 lat i jestem zupełnie pozbawiona kompleksu wieku. Taka jest na tym świecie kolej rzeczy, że ciało się starzeje, a duch nie zawsze chce. Wewnątrz mam, może już nie szesnaście czy siedemnaście lat, ale trochę ponad dwadzieścia. I to nie kokieteria, tak się czuję. Dziękuję Ci, Marku, za pozdrowienia. I ja jestem zaszczycona, że mam wspaniałe młodsze Koleżanki i wspaniałych młodszych Kolegów. Wiek to też pojęcie względne. Świadczy o tym następująca prawdziwa historyjka. W początkach mojej kariery nauczycielskiej byłam wychowawczynią zespołu dziewcząt w chorzowskiej szkole. Dyskutowałyśmy o jednej z 26-letnich literackich bohaterek. I wtedy moje wychowanki, mające wówczas lat 16, orzekły, że ta powieściowa postać jest stara. Na to się roześmiałam i stwierdziłam, że mam tyle samo lat. Dziewczęta, chcąc ratować sytuację, powiedziały: "pani na tyle nie wygląda, pani się dobrze trzyma". Po maturze ofiarowały mi mały albumik ze swoimi zdjęciami. Dziś z pewnością wiele z nich ma już wnuki. Czy któraś z nich zapamiętała ten fragment lekcji, nie wiem. Album ze zdjęciami, moich dziewiętnastoletnich wówczas uczennic, mam do dziś. Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z LO Dąbrowskiego oraz wszystkie moje Uczennice i Uczniów w Chorzowie i w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 20.06.05, 21:43 Myślę, że Koleżanki i Koledzy Storimy-Marka zasiądą dziś o 22.35 przed ekranami telewizorów i obejrzą w TV Polonia reportaż z Warszawskiego Międzynarodowego Festiwalu Filmowego "Żydowskie Motywy" pt. "Ze sztuką na ty". Marek prezentował na festiwalu zrealizowany przez siebie film "Serso" z muzyką Ravela, Ninki oraz Przemysława Chmielewskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.05, 14:56 POzdrawiam ALE a MARKOWI winszuje za piekny pomysl, ktory zrealizowal.Symbolizujac i demonstrujac istotny w obecnych czasach problem.Zacne to i szlechetne Marek Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy 85 data TYSIECZNEGO WPISU ?? IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.05, 12:41 jak sie netowcy sprężą ok.18-19 lipca bedzie jubileuszowy 1 000 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: data TYSIECZNEGO WPISU ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:00 jak dodam 6 osób ze swojej najbliższej rodziny absolwentow Dąbrowskiego to będzie po kolei nas wiecej w tej wyliczance czy tylko """ raz "" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia-matura..2 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:05 zdawalam mature w tym roku..moge sie wliczac do mlodych??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d4.club-internet.fr 22.06.05, 19:18 Gość portalu: martusia napisał(a): > zdawalam mature w tym roku..moge sie wliczac do mlodych??:) ja tak skromnie mysle Martusiu, ze mozesz sie wliczyc do absolwentow. A czy mlodych? Odpowiedz za jakies cwierc i jeszcze pol litra przezytego wieku. Witam Absolwentke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima'79 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d4.club-internet.fr 22.06.05, 19:22 Chyba, ze Szanona Nowo Przyjeta do Naszego Grona Absolwentko, pod pojeciem "mlodych" mialas na mysli: Tych, ktorzy rozpoczynaja samodzielne zycie. Bo mlodzi to My tu jestesmy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:28 Maturę zdawałam w 1983r, a w ubiegłym roku na urodziny dostałam od moich dzieci 18 róż. To taki żart, bo gdy pytali mnie ile mam lat zawsze odpowiadałam że 18, bo tak się czuję, a życie jest piękneeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.realestate.net.pl 23.06.05, 22:07 Moja żona jest w odobnym wieku i tez twierdzi że ma 18 lat, lecz po chwili dodaje ...plus VAT,,,( razem 40) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.243.* 04.07.05, 01:32 A ja mówię, że mam 42, a co mi tam! I najbardziej mi się podoba, jak mówią na to : "A nie wyglądasz", ale kurczę, nie wszyscy tacy grzeczni. Przypomniało mi sie coś a propos wieku. Jakieś 13 lat temu siedziałam w kawiarni i przyglądał mi się młody, ok.16 letni punk. Jak wychodziłam odważył sie podejść i powiedział czarująco "Jakby pani była młodsza, chętnie bym się z panią umówił". Do dziś nie wiem czy to był komplement, czy wręcz przeciwnie:-) I to by było tyle na temat względności pojęć "młody" i "stary". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.243.* 04.07.05, 01:39 Sorry, zgubiłam cały wątek spotkania rocznika 92 i włączyłam się we wcześniejszą rozmowe o wieku. Wyszło ni z gruszki ni z pietruszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeli.... Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:27 inkaka81 - do twej wypowiedzi. " a nie wyglądasz " to oszusci co tak mówią ( myśla odwrotnie-prawda stara jak swiat) . Ten punck powiedział prawdę - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja 83 Dąbrowszczaki do dzieła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja 83 Dąbrowszczaki do dzieła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:07 niedługo będzie 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena'86 Re: Dąbrowszczaki do dzieła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:20 To i ja się dorzucam. O ile się nie mylę jestem 906. Ładna cyferka. Czy z mojego rocznika maturalnego nie ma nikogo na forum, czy przeoczyłam? Bo tak trochę mi samotnie, choć i tak wśród Was wszystkich jest wspaniale. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima'79 Re: Dąbrowszczaki do dzieła IP: *.d4.club-internet.fr 06.07.05, 00:54 Inake , oj znam, i to dobrze (mature robila dziewczyna w zenskiej klasie mojej siostruni kochanej ciotecznej) rok nizej kolejna ma siostrunia konczyla Dabrowskiego. Teraz jest pania dyrektor gdzies tam w Polsce, liceum. Ala, nasza przodujaca Absolwentka jest Postacia, dla mnie, rownie Rodzinna. Ala po przez swe wpisy rozbudzila Mariuszko (lekarz medycyny;wykladowca) takiez to sie sny snily biednemu storimie, ze Dabrowski moca absolwetow a i slynie: Alonzo Marcys SIWY Werder Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY'00 Dąbrowszczaki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:52 Podbijam, pozdrawiam Storime, całą resztę absolwentów. Mama taką propozycję żeby codziennie ktoś z nas dąbroszczaków podbijał wątek to jako pierwsi będziemy mieć 1000 wpisów - co niewątpliwie się należy za całokształt wspomnień. Piszę o tym dlatego że wątak "Ranking wytrzymałości..." jest o niczym a mają już wieeeele wpisów i nas gonią. Dociągnijmy pierwsi do 1000, wpisując nawet imię naszego ulubionego profesora co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:08 Dodaję jeden głos. O niczym to nie sztuka, spróbuję o czymś. Zastanawia mnie czemu Dąbrowski nigdy nie zorganizował zjazdu absolwentów. Inne ogólniaki ciągle coś robią a tutaj posucha. Tradycji nie ma, czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.07.05, 14:24 No wlasnie, przez tyle lat nic nie bylo slychac. Ale widac nie specjalnie na tym ludziom zalezy. Serdeczne pozdrowienia z Nowego Yorku dla wszystkich Dabrowszczakow szczegolnie tych ktorzy zdawali mature w 89 (IVd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:47 dzięki za pozdrowienia. również matura 89 (IVb). myslę, że pomysł ze spotkaniem absolwentów jest strzałem w dziesiątkę. Tylko gdzie my się wszyscy pomieścimy - trochę tego towarzystwa przez lata zebrało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima 79 Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 04.03.07, 16:14 Drogi Siwy najlepszego!!! Pozdrowienia dla Ali, Inkakki, Mariuszko i wszystkich Dabroli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:50 Witaj, Storimo, witaj! Dokładnie miesiąc minął, jak poskarżyłem się Ali na twoją nieobecność. Szczerze. Bóg mnie wysłuchał, natchnął cię myślą, by do internetu zajrzeć i jesteś! No i zostań. Czy widziałeś ostatni film Agnieszki Holland o Beethovenie? Bodaj zatytułowany "Mistrz"? Niesamowite wrażenie w scenie zespołowego dyrygowania IX Symfonią przez głuchego Mistrza i jego młodą studentkę (muzę?). Wybieramy się dzisiaj na recital Ivo Pogorelicia. Słuchałem go 26 lat temu na Konkursie Chopinowskim, kiedy cudownie zmieniwszy rytm i tempo hipnotyzował publiczność i drażnił szacowne jury. Dziś to sama czołówka pianistyczna. A wiekowi jurorzy, promujący swoich uczniów, jak w ubiegłorocznym konkursie, zniszczyli wizerunek pięknej imprezy. I z braku chętnych wygrywa najwyżej średni, ale poprawny Blechacz. Pogorelic zagra Beethovena, Skriabina, bodaj Brahmsa, ale nic Chopina (może na bis?). Pozdrawiam! PS. Alu, w poniedziałek miną dwa tygodnie od mojego "Śniadania ... w łóżku". Chciałaś wiedzieć. Miałem okazję osobiście wymienić urodzinowe życzenia z prof. Bartoszewskim. Tobie zdrowia i pogody (już wiosennej!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala'61 Re: Dąbrowszczaki! IP: 80.48.49.* 07.03.07, 18:54 Mariuszko i Storimo, witajcie. Dziękuję za pozdrowienia, życzenia zdrowia, a Mariuszce (odmienia się jak Sanguszko?) za informacje o królewskim śniadaniu w łóżku. Teraz już będzie wiadomo, kiedy składać urodzinowe życzenia. Pozdrowienia dla wszystkich Dąbrowszczaków. Oby tylko nie wpadło komuś do głowy zmieniać patrona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima'79 Re: Dąbrowszczaki ! IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 11.03.07, 15:05 Niestety, Mariuszko nie widzialem jeszcze "Mistrza". To fantastycznie z Ivo. Wysluchac go ponownie po 26 latach! Zgadzam sie rowniez z Twoja opinia na temat festiwalowego jury. _________________ Niedawno rozmawialem przez telefon z jedna z moich klasowych kolezanek. W zwiazku z ta rozmowa (po 30 latch) napisalem krociutki wierszyk dla "mlodych wiecznie zakochanych--czyli: jak przezyc pierwsza milosc?" To oczywiscie rowniez Ty Mariuszko i Twoja Pani, zapraszam do przeczytania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=15714646&a=58431112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:06 bardzo miło wspominam czas spędzony w szkole . Maturę pisałam 1991 roku . Pozdrawiam wszystkich absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał 1991 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:10 Sywia? co za Sylwia IVa rocznik 1991???? w kazdym razie pozdrawiam serdecznie Michał S, IVA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:14 A czy ktoś wie co się dzieje z prof Konieczną? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 07.07.05, 00:50 Drogi SIWY Stary Zboju:))) nie ma sie co przejmowac watkiem , ktory leci na ilosc! limit watkowych wpisow= 2 500 po czym watek spada na archiwalna sciezke jest "martwy" niech tak jest jak jest i to to wlasnie my Absolwenci dalismy wezwanie na FCz. powielaja nas. lecz nasze tu wpisy o wiele bardziej zywe, autentyczne i z sensem. nie ma co isc na ilosc. zreszta Kochani, zauwazcie, ze co raz to nowi "Dabrole" do nas tu witaja. Serdecznie storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY' 00 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:29 Drogi Storimo ! Mądrze prawisz, wszak jakość a nie ilość ważna - o magicznej liczbie 2500 nie wiedziałem wobec czego wycofuję się ze swego pustolatu :) Przodownikami ilości zresztą być niepodobna. Wątkowa jakość u nas od pradziada... Zdrowie Waszmości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:24 Ia odnośnie zjazdu absolwenyów.W zeszłym roku był takowy 30 lat po maturze tyle tylko że odbył się w lokalu a nie w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.243.* 08.07.05, 00:38 Ale mnie chodzi o zjazd wszystkich absolwentów, a nie konkretnego rocznika. A o takim nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.05, 14:52 Pozdrawiam Wszystkich uczniow i absolwentow Dabrola. POZDRAWIAM MARKA STORI, albo STORIMA RKA i ROWNIE SERDECZNIE INNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
gosia150 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci MATURA1976 12.07.05, 22:10 Witam wszystkich Dąbrowszczaków! Czytając Wasze komentarze doszłam do wniosku, że jestem jedną ze starszych absolwentek naszego liceum (prawie rodzinnego).Moja matura 1976, starszej córki 1997, młodszej 2003.Uwazam że my dinoizaury bardziej z szacunkiem podchodzimy do swoich nauczycieli(klasa IV C wychowawca prof. Olszewska- ma się dobrze mam z nią częsty kontakt), natomiast młodsi absolwenci o swoich profesorach wyrażają się bardzo różnie. Do mariuszko: Napisz czy masz kontakt z Ryśkiem Faryną, bo mieszkaliśmy w sąsiednich blokach na Rakowie. Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów, tych najstarszych i tych najmłodszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: dla gosi 150 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 01:01 Kochana Gosiu, 2 maja, w trzydziestolecie matury, mieliśmy coroczny zjazd klasowy w czstochowskiej klubie. Z pewnych powodów nie dojechaliśmy na nie ja z moją Anulą, bodaj po raz pierwszy w historii tych spotkań. Pisałem tu na forum, że nasz kolega oz'75, (przy okazji pozdrowienia, jak po urlopie, miło wspominamy kilkudniową wizytę Twojej Igi) pewnie ci znany, skoro trzy lata spędziliśmy w starych murach VI LO, przesłał nam kilkadziesiąt zdjęć z imprezy. I tam, z trudem bo z trudem, dostrzegliśmy w brodatowąsatym dżentelmenie Ryśka F. (szacunek!). Poproszę oczywiście naszych przyjaciół z Cz-wy o współrzędne ostatniego miejsca jego pobytu. Ściskam. PS1. pozdrowienia dla Prof. Olszewskiej. Wprawdzie zajęć z Nią nie mieliśmy, ale zachowujemy w pamięci. PS2. zwołujący się absolwenci '92 zdominowali ostatnio forum. Niech Wam się uda spotkanie. Obyście rozpoznali w tych brzuchatych i łysiejących dawnych kolegów z ławki! Pamiętam, że 500-tny wpis był autorstwa Ali (ukłony!). Może oddajmy Jej prawo do honorowego 1000-nego wpisu? PS3. Storimo, odniosłem wrażenie, że mecz Rakowa po prostu mistrzowsko wyreżyserowałeś, uczestnicząc zza kulis w samym przedstawieniu, niczym Tadeusz Kantor w swoich spektaklach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci MATURA1976 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:00 Do gosi150: zwróciłaś uwagę na fakt który i mnie juz dawno przyszedł na myśl. Ja również zauważyłam że młodsi absolwenci mają gorsze zdanie o swoich profesorach, a starsi pamiętają więcej tych dobrych. Ja również miałam profesorów którzy stawiali mi pały i patrzeć na nich nie mogłam, ale dzisiaj nie powiem że oni byli do niczego tylko dlatego że ja w żaden sposób nie mogłam sobie przyswoić np. trygonometrii. Parka śnił mi się po nocach jako koszmar szkolny ale nie mogę powiedzieć że źle go wspominam. Natomiast byli profesorowie "łagodni" bez ikry ale tych prawie wcale nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agm Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.dolsat.pl 13.07.05, 08:48 szukam ludzi,którzy chodzili do humanistycznej IVa (prof.Serwa),czyli do klasy z Kamilem Kiliankiem :-).W najbliższą sobote jedna z naszych koleżanek bierze ślub blisko liceum.Może zrobimy jej niespodziankę...? sara.xx@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia13 matura 80 15.07.05, 09:00 przeczytalam, ale nie znalazlam nikogo kto mial mature w 1980. Odezwijcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 15.07.05, 21:36 Gość portalu: mariuszko'75 napisał: > Pamiętam, że 500-tny wpis był autorstwa Ali (ukłony!). > Może oddajmy Jej prawo do honorowego 1000-nego wpisu? Drogi Mariuszko!!! Oddajmy Ali'61 ten honorowy wpis. Absolutnie Nasza Kolezanka ze starszej klasy, nasza tu sila tradycji Dabrola, Ala piszaca o czasach gdysmy jeszcze w kolebce bywali (badz na miejsce w ziemskiej kolebce gdzies tam czekali), a tak rowna dla nas Kolezanka, przechodza sie z nami w czasie przerw lekcyjnych magicznymi korytarzami a i w oryginalnym budynku VI LO na ulicy Pstrowskiego, jak i rownoczesnie pojawia sie na pauzach w dawnej 34., a obecnym Dabrowskim. Alu ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! PS To prawda Mariuszko, wychowywalem sie, a i dzieki Kantorowi. Dziekuje szczerze. Viva Racovia!!! Serdecznie dla Pani profesor Olszewskiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 15.07.05, 21:37 no winno byc: storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:28 Kochani, proponuję, jak w klasowym zespole kolarskim, "rozprowadzić" lidera przed metą Alu'61 (miałem wtedy 5 lat) bądź przygotowana na krótki sprinterski finisz. Mogę tu pochwalić się swoim 950-tym wpisem. Ściskam. PS. Oby udało się nam wyjść z pierwszego tysiąca przed 30.07, bo od tego dnia zaczynam żeglowanie między Ziemią Baffina a Grenlandią. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 00:52 Gość portalu: mariuszko'75 napisał(a): > Kochani, > proponuję, jak w klasowym zespole kolarskim, > "rozprowadzić" lidera przed metą > Alu'61 (miałem wtedy 5 lat) > bądź przygotowana na krótki sprinterski finisz. > Mogę tu pochwalić się swoim 950-tym wpisem. > Ściskam. > PS. Oby udało się nam wyjść z pierwszego tysiąca > przed 30.07, bo od tego dnia zaczynam żeglowanie > między Ziemią Baffina a Grenlandią. Niedosc ze lekarz, zeglaz, podroznik, to jeszcze i "Dabrol". Co za Rakow. Prosze obywatelu swiata, jesli mozesz to i szepni tu slowa Twej podrozy. Alu'61, wstrzymamy oddech, co by wiatry niosly naszgo Mariuszko ku temu milenium. Dabrowszczaki sztama: czekamy na wpis Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.prenet.pl 16.07.05, 00:59 Mili moi! Wzruszyliście mnie swoją serdecznością. Kończąc liceum miałam siedemnaście lat i pięć miesięcy, więc jesteście moimi młodszymi i najmłodszymi Siostrami i Braćmi - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 01:05 No na reszcie Dziwcze sie odazwalo, cos napisalo, ponownie wzruszjac.... Alu'61, roczek ja tylko mialem (i to nie pelny) Prosimy CIEBIE o ten wpis milenium na Naszym Watku. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 01:31 Dziewcze sie odezwalo, wpisalo i wruszywszy ramionami zaniknelo gdzies w tlumie "duzej przerwy". Alu, czekamy (obecnie odbywaja sie zajecia lekcyjne) ale na ten TWOJ 'sieczny' wpis, wszyscy zbieramy sie jak na "apelu" w sali gimanstycznej:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:44 Storimo, dzięki za dłuuugą zmianę na czele peletonu zmierzającego żwawo do mety. Odpocznij chwilę. Alu'61 trzymaj się czołówki, ale nie forsuj tempa. Już my o to zadbamy. Ściskam! PS. o rejsie nie ma co opowiadać przed jego zakończeniem. Rysio F. by powiedział, że nie ma co gadać o rybie, która się dopiero miota na jednym końcu wędziska. Chociaż Hemingwey całą niezłą powieść napisał o tym miotaniu (starego człowieka na drugim końcu). Swoją drogą ciekawie wyglądałoby inkryminowane opowiadanie z punktu widzenia merlina. Na razie mamy tradycyjne organizacyjne urwanie gł`owy. Przecież nie będę się tu dzielić informacjami o niesolidności niektórych sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:53 Kochani, teraz dopiero zwróciłem uwagę, że storima'79 inteligentnie daje zmiany krótkie i treściwe. Sportowy język też pożyczyłem od Niego. Alu'61, do późnego popołudnia masz wolne. coś mi podpowiada, że TO będzie dzisiejszej nocy. Bo przecież absolwenci'92 gdzieś koło południa wytrzeźwieją, pijani radością ze spotkania (Andrzej, to ty? nic się nie zmieniłeś! troszkę cię przybyło, ale wszyscy tak mamy) No i zacznie się wymiana poglądów o tych i innych! W kazdym razie włączam się ponownie popołudniem. PS. Marek, Michał, Grażyno i Agatko. Też coś napiszcie. Od Agaty czekam informacji spod ściany płaczu na UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:01 Kochani, chciałem tylko dodać, że lat temu... trzydzieści (!) staliśmy z moją Anulą pod tą ścianą płaczu na UJ. I się popłakalismy! Ze szczęścia. Anula została studentką informatyki krakowskiego uniwersytetu! No i zaczęło się nasze wędrowanie między Krakowem (UJ) a W-wą (AM). Piękne czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.prenet.pl 16.07.05, 09:34 Wrócę do domu późnym wieczorem, przewozimy wnuczkę od drugich dziadków do rodziców. U nich zajrzę na forum i szybko do domu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 13:34 Kochani! Po raz pierwszy uczestnicze w takim peletonie! Gdy bylem licealista to w kolarzy juz sie nie bawilem. W naszym tutaj przypadku cel to szlachetny i honorowy. Kiedy dowiedzialem sie , ze Ala zdawala mature w Dabrowskim w 1961 roku.... Wlasnie stracilem na chwile oddech. Pamietam, ze zwrocilem sie : "Pani Alu", na co Ala odpowiedziala mi , ze nie forumowym zwyczajem "pan, pani" to raczej nie. Ja oczywiscie, przez szacunek. No mamy nasza tutaj Ala i Ali za to wielkie dzieki. Mariuszko, dzieki za slowa o Twojej wyprawie. Ja mialem na mysli, ze podzielisz sie z nami wrazeniami z wyprawy po wyprawie. Ato jeszcze wyprawa sponsorowana. To jakas powazna historia. Wiem, ze beda zdjecia, a czy rowniez film, ksiazka, cos gdzies w mediach? Pozdrowienia dla Kolezanek i Kolegow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.05, 13:45 1000 absolutnie dla Ali Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 13:48 Tomku, skad sie tutaj wziales? Taka ladna pogoda a Ty sie kisisz w domu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.05, 14:05 Hi Marek, staram sie nadrobic zaleglosci forumowe, kiedy czas na to.A pogoda tutaj.Typowa dla polnocnych Niemiec-raz deszczowo, raz slonecznie, aczkolwiek ostatnio bylo upalnie. Natomiast dzisiaj bez slonca, duszno. Moze padac. Ale ryzykuje i wybywamy za moment nad morze. Mocno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.05, 14:53 Apropos Marku, zeby nie tylko o powaznych tematach.Jest weekend. Wczoraj bawilem sie w rytmach genialnej muzy m.in. Chemical Brothers- Galvanize;mocne, mega mocny kawalek.Moby, Oasis, R.E.M...dlatego dzisiaj wszystko z opoznieniem. Pozdrawiam, zyczac Tobie i Innym milego weekendu. "...Don't hold back cuz you woke up in the morning with initiative to move..." 'Galvanize' Chemical Brothers Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 17:17 Dziekuje Tomku, rownie serdecznie. Zawsze mialem wrazenie, ze mieszkasz w Czestochowie. storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:55 Kochani, Ala '61 zapowiedziała na późny wieczór swój udział w finiszu kończącym pierwszy tysiąc postów (z kilku...nastu następnych, jeśli Wyborcza utrzyma się tak długo). Przejmuję prowadzenie peletonu. Do mety została jedenastka! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 21:00 Straszny dzis upal. Lecz trzeba smigac do przodu. storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 21:02 Miejmy nadzieje, ze dzis prze dpolnaca doprowadzimy Ale do honorowego miejsca na podium Naszego Watku. storima'79 (ale zabawa, przypomnialy sie mlodziencze chwile w Dabrowskim!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:03 Kochani, pozwolę sobie odtrąbić lotną premię I kategorii (jak w Tour de France) na wpisie 990! Czołówka wyraźnie odpoczywa przed spodziewanym ostrym finiszem. Popedałujcie jeszcze chwilę, przed nami kolejne premie 995 i 999. Ściskam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:07 Storimo, to ja sobie równym rytmem pedałuję podziwiając z prawej i lewej, a ty mnie przed ostatnią premią zza pleców? Niespożyte siły w tobie drzemią. Ale, pocieszam się, jesteś jeszcze młodziakiem. Może po prostu startujemy w innych kategoriach? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! 16.07.05, 21:10 Ale jazda! Kto by pomyslal, ze my "dziadkowie" potrafimy sie bawic jak mlodziez! Wszak mlodziez jestesmy. Mariuszko! Te premie sa swietne!!! Schlodzilo sie wieczoorkiem, wiec sie lzej jedzie. Pije litrami wode mineralna. storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.prenet.pl 16.07.05, 21:19 Moi drodzy! Powoli wysuwam się do przodu w tej ostrej jeździe. Czy starczy tchu? Widzę przed sobą pagórek, a siły już nie tamte, z lat sześćdziesiątych. Ale nie dam się. Macham czapeczką do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Alu'61 ten 1000 wpis bedzie czekal na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:25 Kochani, szukaliśmy dzisiejszego popłudnia, z moją Anulą, jakichś odlotowych krzeseł do jadalni. Upał, duszno, jak w conradowskim interiorze (pamiętasz, storimo, co się popijało w te dalekowschodnie upały sto z górą lat temu?) Wchodzimy do sklepu duńskiej firmy, nasze miny zdradzają rozdrażnienie. Śliczna dziewczyna rozbraja nas świeżą mocną kawą z ekspresu, proponuje niezły rabat i skutecznie namawia na naprawdę zjawiskowe lekkie krzesełka. Skandynawscy właściciele firmy wyszkolili personel, jak pracować w klimacie, w jakim kupowanie jest ostatnią czynnością w kolejce. PS. czy ta biała "krecha" przed nami to nie meta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:28 Alu, pełne skupienie. Odpadam, napisz trzy, cztery kolejne posty, bo gęsto się od nich robi i przypadkiem mogę cię przyblokować! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.05, 21:34 Nie odpadaj, pociągnij mnie jeszcze trochę, bo sił brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.05, 21:50 Litości, ledwie dyszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.05, 21:53 Kochani, udało się! Meta!!! Finiszuję za Waszą namową i zgodą. Kto by pomyślał, że starsza pani będzie miała siły brać udział w Wyścigu Tysiąca. Ale skuteczny finisz zawdzięczam Wam!!! A teraz wspomnienia z tamtych lat. Niedawno razem z wnuczką Kasią opisywałyśmy stare zdjęcia. Wśród nich znalazłyśmy bilecik, ofiarowany maturzystom-absolwentom przez Koleżanki i Kolegów z młodszej klasy. Treść bileciku to zwrotka z Asnyka, z jego wiersza „Do młodych”: „Każda epoka ma swe własne cele I zapomina o wczorajszych snach; Nieście więc wiedzy pochodnię na czele I nowy udział bierzcie w wieków dziele, Przyszłości podnoście gmach!” Dla pamięci opatrzyłam bilecik treścią następującą: „Kl. XI 1960/61 Matura 6 VI 1961 r. (wtorek)” I pomyślcie, że minęły już czterdzieści cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.07.05, 21:58 Dziękuję, dziękuję. Słyszę gwar i radość. Te przeżycia zawdzięczam Wam. Całuję Was wszystkich, a najmocniej Mariuszko i Anulę, i Storimę, którzy towarzyszyli mi do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar85 brawa dla nestorki IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:02 rozpoczynamy nowy 1 000, wspomnijmy o tych którzy odeszli w ciągu ostatnich lat......... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: brawa dla nestorki 16.07.05, 22:40 Brawo Alu! Dzieki Mariuszko za zorganizowanie peletonu! Tomek siedzi nad morzem, ale nas tez pociagnal. _______________________ storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Masa'81 16.07.05, 22:53 Jacek R.78 nadal Arturowi ten pseudonim. Artur pracowal z nami jako aktor i wspoltworca skeczy w naszym teatrze-kabarecie Klubu Mlodych Tworcow. Zadebiutowal na Otrzesinach'77. Wystepy dawalismy albo na drugim pietrze w sali przy bibliotece, sali gimnastycznej, klubie studenckim "Filutek" (spotkaniach licealnych kabaretow Czestochowy.) Artur mial dosc spora nadwage, lecz nigdy nie mial z tego powodu zadnych kompleksow. Byl wspanialym przyjacielem i bardzo dobrym aktorem do rol charakterystycznych. Artur posiadal doskonale poczucie humoru, inteligencje, wyobraznie, byl wspanialym improwizatorem. Jednym z Jego scenicznych 'hitow' byla wykonywana przy Jego wspoludziale na trzy glosy "Lokomotywa" Juliana Tuwima. Blogoslawiona niech bedzie Jego Dusza. [i] [i] [i] storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Dziękuję także Tomkowi IP: *.prenet.pl 16.07.05, 23:09 Wybacz, w tej szalonej jeździe pot zalewał oczy. Pozdrawiam Cię, wer(?)derze, życząc udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:55 Kochani, do następnego tysiąca! Gratulacje dla aktywnych uczestników. Z pewnego powodu będę czatował na wpis 1975-ty. Ale pewnie ze dwa lata przyjdzie czekać. Alu, twoja ostatnia samoyna finiszowa zmiana była ekscytująca. Moje okrzyki, gdzieś koło 21.30, zwabiły obecną część mojej licznej rodziny. Nasz najmłodszy zmusił mnie do napisania postu i wyczekiwania, by jednym kliknięciem wysłać go pod nr 1001. Tymczasem tuż po twoim 1000-nym wpisie zgasło światło na Dolnym Mokotowie. Wprawdzie akurat byłem zalogowany na laptopie, zasilanym z baterii, ale router mamy "na prąd" i połączenie z internetem padło. Takie dodatkowe emocje zafundował nam STOEN. Dzisiaj już widzę, że na pudło się nie załapałem. Trudno! PS. spotkanie w łóżku o 22.00 z moją Anulą, z braku światła przy świecach, jest ekscytujące pod każdym względem i w pełni wynagrodziło "niemedalowe" miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:12 Nie było mnie przez parę dni i nie moglam braźć udziału w finiszu. Ale jazda była super , aż Wam zazdroszczę emocji. Tobie mariuszko'75 też zazdroszczę... Chyba wyłączę dzisiaj korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: Absolwenci IP: *.prenet.pl 17.07.05, 22:44 Dziś z mężem byliśmy w Kurzelowie, by w imieniu nas wszystkich, uczniów prof. Józefa Wędrychowskiego, złożyć kwiaty i zapalić znicz na Jego mogile. Cmentarz położony jest na wzgórzu, na którym w najwyższym miejscu posadowiony jest mały drewniany kościółek, zaniedbany i zamknięty na głucho. Od niego w lewo prowadzi alejka. Grób Profesora jest w kolejności dwudziesty, właściwie w drugim rzędzie, lecz dobrze widoczny, bo przed nim miejsce nie jest zajęte. Prof. Wędrychowski zmarł 3 maja 1996 roku, mając 74 lata. Z Częstochowy (droga nr 786) najlepiej jechać przez Mstów do Koniecpola, stamtąd należy kierować się na północny-wschód do Gościencina (20 km, droga drugorzędna), gdzie trzeba skręcić w prawo i drogą nr 785 (na Włoszczowę) dojeżdża się do Kurzelowa. To jest najkrótsza trasa. Tak więc wypełniliśmy obietnicę złożoną kilka miesięcy temu na forum a także życzenie Mar85, wyrażone w poście rozpoczynającym drugi tysiąc. Pozdrawiam wszystkich - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg81 Re: Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:58 Nie uczył mnie prof.Wędrychowski ale podziwiam Alu Twój ukierunkowany szacnek. Pogadam z mamą bo też kniczyła Dąbrowskiego - z czymś co nazywała małą maturą. Oczywiście na Pstrowskiego. Mam natomiast propozycję szerszego spotkania na forum w drugą rocznicę utworzenia tego forum przez Ankę 95. tzn 30.09.2005. ok godziny 23.48. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: Absolwenci IP: *.juranet.czest.pl 27.07.05, 00:12 Alu61!Osobiście bardzo Ci dziękuję,że odwiedziłas grób prof.Wędrychowskiego i że podzieliłaś się tą informacja.To była Postać w naszej szkole. Cieszę się,że udlo ci się wskoczyć na pozycję 1000.Kibicowałam i zastanawiałam się czy Ci się uda ,czy nie?No i udalo się!To było b.eleganckie ze strony forumowiczów,że zadecydowali o tym,że Tobie przsluguje ten 1000 wpis.Tak,to było wzruszające. I jeeszcze jedna uwaga.Jest mi niezmiernie miło,że skończyły się wpisy na temat nauczycieli: kto ile bierze i ile i kto jest uzależniony,itp.To było b.przykre i b.prymitywne. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z klasą Krycha67 PS Jestem jedyna z tego rocznika.To mi się nie podoba i muszę o forum poinformować kogo się da z mojej klasy.Ciekawe ,co będą mieli do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA67 Re: Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 22:39 hej Krycha 67. nie jesteś sama z tego rocznika. wspieram Cię ja- EWA. a propo szkołę imienia Dąbrowskiego skończyły również moje obie córki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:18 Witaj Ewa67!Miło,żeś dołączyła.Ja chodziłam do klasy A,a TY? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA67 Re: Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:52 no witam. chodziłam do klasy D.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Drodzy 50-latkowie, matura '75, odliczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:13 Kochani, własnie wróciliśmy z moją Anulą z, jak zawsze udanego, walentynkowego koncertu Yaniny i Kapeli. Powspominaliśmy stare dzieje w Szk Podst. 17. Drodzy moi. Za kilka dni stuknie mi półwiecze. Niektórzy z Was już się z tym uporali, innych czeka to w ciągu najbliższych miesięcy. Ja nadal źle odbieram propozycje ustąpienia mi miejsca w zatłoczonym metrze z ust młodych dziewczyn. Mój cielęcy wzrok wbity w ich włosy, biust, nogi, odbierają opacznie. Że mi chodzi o miejsce do siedzenia! Straszne. Pamiętam, że w klasie IVa w styczniu urodziny miał Jacek B. (szacunek!). Niektórzy oswoili się, że kolejne pokolenie woła ich: babciu, dziadku. Innym rodzą się wciąż nowe własne dzieci (przyjmij słowa podziwu, Krawka!). Życzę sobie i Wam wszystkim kolejnej pięćdziesiątki w zdrowiu i radości. Odliczcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Drogi 50-latku i pozostali Jubilaci IP: *.prenet.pl 15.02.06, 09:12 Mariuszko i inni młodsi Koledzy pięćdziesięciolatkowie, sto lat z tej okazji. Cieszcie się życiem, pijcie je dużymi haustami, smakujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz '75 Re: Drodzy 50-latkowie, matura '75, odliczmy się IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.03.06, 03:33 Drogi Mariuszu. Ten rok bedzie szczegolny dla wszystkich z naszego roku - 50 latkow. Jestes jednym z pierwszych solenizantow. Gratuluje. Tobie i wszystkim z naszego roku. Rozmawiajac z Anula w ta sobote (szkoda ze Cie nie zastalem) i z ludzmi z ktorymi razem wyrastalismy - wiek wydaje mi sie bez znaczenia, czuje sie tak jaki bylem te 30 lat temu. Nie wiem na jak dlugo - moj szef zwykl mowic ze gwarancja konczy sie (jednak) okolo piecdziesiatki. PS. Mozesz odliczyc Ostrego 8 kwietnia. Zadzwon wieczorem, jesli mozesz. oz '75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Najwaz...Twoj 1000 Ala IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 23:31 Hallo Ala, no co Ty, zaden problem.Wazne, ze 1000 jest Twoj.Teraz 1500.A nastepnie 2000 etc, etc.Tak wykreujemy z przyjemnoscia kultowa postac( chociaz wiadomo, ze kultu sie nie kreuje), czyli Ciebie tego kultowego watku Dabrowski. "...Don't hold back..." Galvanize Chemical Brothers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian - dino Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:29 matura 1999 miło wspominam i pozdrawiam wszystkich ... obecnie mgr. handlu zagranicznego , dwa fakultety... a bezrobocie jak było tak bedzie.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian kto wspomina Panią Konieczną? od rosyjskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:34 wedłóg mnie najlepsza profesorka pod słoncem!!!!!!! była moją wychowaczynią klasa 1f,2f,3f,4f, super... dziękuję za wszystko tą szkołe życia i walke za mnie !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: kto wspomina Panią Konieczną? od rosyjskiego? 21.07.05, 13:54 Profesor Konieczna nie używa internetu, ale o pozdrowieniach z cyberprzestrzeni wie i jest bardzo miło zaskoczona. Bardzo dziękuje i pozdrawia wszystkich wychowanków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: kto wspomina Panią Konieczną? od rosyjskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:23 W 83 r prof Konieczna była opiekunką Rady Młodzieżowj - bardzo miło ja wspominam. A może by ją odwiedzić? Czy nadal uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: kto wspomina Panią Konieczną? od rosyjskiego? 22.07.05, 15:56 Już nie :/ Ale odwiedzić można!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: wspomina, wspomina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:41 Kochani, ostatnie negatywistyczne wpisy wyszły pewnie spod ręki niedawnego absolwenta. Pamiętam, że na pierwszym oficjalnym spotkaniu, okrągłe 18 lat po maturze, nagabywałem organizatorów o zaproszenia dla grona. Wywołałem spory szum, bo co i ów zaczął przypominać: "nie, bo on/ona wystawił/a mi wtedy niedostateczny". Z czasem młodzieńcza złość przeminęła, ale nieubłagany los odebrał na zawsze niektórym możliwość spotkania. Więc wspominajcie swoich nauczycieli, z pobłażliwością patrzcie na swoje "krzywdy", odwiedzajcie ich, albo piszcie przynajmniej pocztówki (adres szkoły przecież pamiętacie). Spójrzcie na licealne konflikty oczami dorosłych, jakimi są już absolwenci (żegnajcie maturzyści, witajcie nowi członkowie stowarzyszenia absolwentów). Może sami gdzieś wchodzicie w rolę nauczyciela? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: wspomina, wspomina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:26 Masz rację. Nie potrafię policzyć ile nocy nie przespałam, ile łez wypłakałam, o nerwach nawet nie wspomnę przez pana Parkę. Ale dziś uważam że to nie jego wina że matematyki nawet On nie włożył mi do głowy, chociaż się bardzo starał. Obiektywnie rzecz biorąc nie ten profesor był "zły" który stawiał pały, ale ten który był złośliwy(czasem i tacy się zdarzali)i nieobliczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian roczniki wpisywac bo mi sie knoci (1980)!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:37 kto z tego rocznika szukajmy się !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 1000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:26 O matko! Ale mieliście tempo! Ja sobie spokojnie czekałam na ten 1000 mail, dzisiaj zaglądam, żeby sprawdzić ile jeszcze brakuje, a tu juz dawno po . Pochodze na siłownię, to moze następnym razem zdążę:-) A nawiązując do szerszego spotkania w drugą rocznicę istnienia wątku we wrześniu- JESTEM ZA! Zwłaszcza godzina bardzo mi odpowiada, tylko trzeba mi przypomnieć, bo z zapamiętaniem mogę mieć problem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: 1000 18.07.05, 09:53 Tempo bylo, jeszcze do tej pory nie moge dojsc do siebie, ale czuwal nad nami dr Mariuszko:))) PS W naszym wieku bawic sie w kolarzy??? No coz, szalenstwa nie znaja granicy przezytych lat!!! Pozdrowienia dla Absolwentow storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 Re: 1000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:03 W jakim "naszym wieku"?? W XXI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Do Koleżanek i Kolegów z rocznika `92 IP: *.prenet.pl 18.07.05, 15:54 Czemu nie dzielicie się wrażeniami ze spotkania? Czyżby Mariuszko trafnie przewidywał, że może działa boski napój Bachusa?:) Ale tak długo? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Do Mariuszko IP: *.prenet.pl 18.07.05, 16:25 Mariuszko, przepraszam za imputowanie Ci "boskiego napoju Bachusa" w kontekście spotkania absolwentów z roku 1992. To moja nadinterpretacja, wszak Ty pisałeś, cyt.: "... przecież absolwenci'92 gdzieś koło południa wytrzeźwieją, pijani radością ze spotkania". PS 1. W ten pamiętny sobotni wieczór czekałam pięć minut (tyle wytrzymałam w swej niecierpliwości) na post Twój, Storimy, Wer(?)dera lub innych osób, po czym pomyślałam o trudnościach technicznych, np. o wyłączeniu prądu. Ale nie żałujesz i dobrze. Dużo radości Wam obojgu życzę. Jak piszesz, Twój Syn także brał udział w naszym kolarskim wyścigu. Jemu też dziękuję za kibicowanie. PS 2. Jeśli chodzi o 1975. wpis, obiecuję mój doping. Myślę, że inni też nie będą bezczynni. PS 3. Przed żeglarską wyprawą zapewne jesteś bardzo zajęty, więc na wszelki wypadek już wcześniej życzę Ci pomyślnych wiatrów, aby szczęśliwie po zakończonej ekskursji doprowadziły Cię do portu. Pozdrowienia dla całej Twojej Rodziny - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: 1000 IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 23:26 Hi Marek, a Ty sie tak seniorowato czujesz, jesli mozna wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Re: 1000 IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 23:35 ponownie wywalilo mnie na koniec, a pytalem Marka, jak pisal..."kolarze w naszym wieku" "...My finger is on the button push the button The time has come to Galvanize..." Chemical Brothers Galvanize Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der85 Kiedy gasnie swiatlo, albo jest polmrok IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.05, 23:44 i jest sie sam na sam ze Swoja ( nie pisze alternatywnie,"albo z Czyjas", gdyz nie chce nawet tutaj per post ingerowac w sfere prywatna Dabroli) Kobieta polecam genialny kawalek grupy FREAK POWER "Trip Trough Your Mind" Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: 1000 19.07.05, 15:59 Nie, nie Tomku, zreszta dowcipnie powyzej napisala Iwonka. Tylko, ze wydawalo mi sie, iz to jakos domena artystow jest bawic sie z fantazja, bez wzgledu na wiek. A tu dr Mariuszko, (skad te premie???) jeszcze Ala nauczycielka, ktora dzielnie z fantazja przejechala mete 1000. wpisu (Alu, akurat jak dojezdzalas to ja sie zagubilem, inaczej to bym Ciebie wspomogl--o czym dobrze chyba wiesz) Pozdrawiam Absolwentow. PS co sie dziala w czasie ostatniego spotkania absolwentow 92????????????? storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: 1000 IP: *.prenet.pl 19.07.05, 16:50 Storimo, mogę zrozumieć, że rocznik 92 w swej delikatności nie chciał nam przeszkadzać w finiszu, ale dlaczego tak długo milczy? Nie chce się podzielić wrażeniami z resztą absolwentów? A może powinien mieć więcej czasu na twórczą refleksję?:) A my może nie powinniśmy nalegać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena'86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hcz.com.pl 19.07.05, 08:24 Zajrzałam w tej chwili na forum i chwilę trwało zanim zamknęłam usta :o. Przez ostatnie dni moje 8-miesięczne dziecię skutecznie uatrakcyjniało mi godziny, tak że kiedy mogłabym chwilę usiąść z Wami, to już nie miałam sił. Byłam ciekawa finiszu, całym sercem za 1000-nym wpisem dla Ali. Gratuluję Wam finiszu, żałuję, że nie brałam udziału w podtrzymywaniu naszego lidera. Alu jesteś naszym dobrym duchem. Powtórzę się w tej chwili, ale jeszcze raz: cieszę się, że jesteście i jestem jedną z Was. Pozdrowienia. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 19.07.05, 11:25 Do Reny'86, Wer(?)dera i innych Dąbroli! Dziękuję za tyle miłych słów, ale, proszę, nie stawiajcie mnie przypadkiem na piedestale, bo drugi Boy nam się nie trafi...:) Maluchowi samych radości w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 IP: *.paged.com.pl / 213.25.39.* 19.07.05, 12:01 Wrażenia po spotkaniu są jak najbardziej pozytywne a nie pisaliśmy o tym bo nie chcieliśmy zakłócić Wam odliczania do 1000 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: a zaczęła Anka'85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:48 Kochani, wspomnijmy i pozdrówmy, przy okazji tego tysiąca, wpis pierwszy, inaugurujący nasz wątek. Był krótki i sympatyczny, sprawdźcie. Anko'85, dzięki za pomysł! Dzięki tobie od dwóch lat wymieniamy mniej lub bardziej mądre myśli. Piszemy współczesną wirtualną księgę pamiątkową. Każdy, kto zostawił choć jeden swój post w tysiącu, może czuć się jej autorem. Wspominałaś wyraziste postaci w szkole: Mastala, długowłosego "Barana", dyr. Pietrzykowskiego. W moim i Anuli czteroleciu oni jeszcze nie grali. Alu, wspaniały był twój gest na grobie prof. Wędrychowskiego. Pisaliśmy tu o zmarłych: prof. Tybinkowskiej, prof. Łukomskiej. My pamiętamy o naszych koleżankach i kolegach z klasy IVA, matura 1975, zmarłych: Krysi, Eli, Tomku i Witku. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: a zaczęła Anka'85 IP: *.prenet.pl 19.07.05, 21:55 Tak, wszystko zaczęło się od Anki. I tylko dzięki Niej absolwenci różnych roczników mogli się poznać, wymieniać wspomnienia i, chyba nie pomylę się, jeśli napiszę, że i polubić. Pozdrowienia dla Założycielki wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:04 Kochani, mój wpis sprzed kilku dni, o zaletach wieczoru bez prądu, wywołał u niektórych Dąbroli sympatyczne komentarze. Dzięki Alicji'83. Natomiast bezproderyjne wyznanie wer(?)dera'85 o zaletach "Wędrowania w twych myślach" odświeżył nasze wspomnienia. Trzydzieści lat temu słuchało się "Dziewczyny o perłowych włosach" węgierskiej grupy Omega, pamiętam utwory z płyty Johna Portera "Helicopters", oczywiście wszystko Pink Floyd'ów, także "Tubular Bells". Czy ktoś tego teraz słucha? Bodaj w II lub III klasie dyr. Pok zgodził się na wykorzystanie radiowęzła do puszczania muzyki na przerwach. (ktoś tam z kąta pyta o prawa autorskie, w komunizmie nie mieliśmy czegoś takiego). Muzyka z Radia Luksemburg w socjalistycznej szkole na przerwie, to jak Radio Wolna Europa na przerwach w WSNS przy KC PZPR. Ściskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:13 Kochani, jeśli mogę jeszcze chwilę poświntuszyć, to dopowiem za Anulą, że "Dziewczyna o perłowych włosach" miała ważną zaletę. Otóż pełna wersja trwała chyba 15 minut. "Dzwony rurowe" ponad 20. A, że zapytam, jak długo "Wędrówka w twoich myślach"? Czy to krótki, średni, czy długi dystans? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.prenet.pl 19.07.05, 23:43 Z tego, co znalazłam, "Wędrówka w twoich myślach" to najkrótszy dystans (5:22) (vide: www.musicmatic.net/phpnuke/html/modules.php? name=News&file=article&sid=1364), lepsza "Dziewczyna o perłowych włosach", a najlepsze są "Dzwony rurowe":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.prenet.pl 19.07.05, 23:52 Mariuszko, podana strona nie otwiera się, wiem dlaczego. To przez moją hiperpoprawność, zamknęłam nawias, spróbuj tę, jeśli chcesz sprawdzić: 216.239.59.104/search? q=cache:prOPvH5g6p8J:www.musicmatic.de/F/Freakpo1.htm+Freak+Power+Trip+through+y our+mind&hl=pl Pozdrawiam - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.prenet.pl 19.07.05, 23:57 Do trzech razy sztuka, ta strona powinna się otworzyć: www.musicmatic.net/phpnuke/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1364 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:06 Alu, dzięki. Rzuciłem w przestrzeń (wirtualną) pytanie o czas odtwarzania "Wędrówki...", bo nie przyszło mi do głowy poszukać w Google'u. Jesteś niezawodna! PS. bardzo silne tempo w peletonie Dąbroli. 1030-sty wpis w trzy dni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.prenet.pl 20.07.05, 01:14 A mówi się, że starsze panie nie umieją się obchodzić z komputerami?:) Widziałeś nowy wątek o współczesnych uczniach Dąbrowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:36 Alu, rzeczywiście. Namawiam niniejszym współczesnych Dąbroli, by podzielili się swoimi przmyśleniami również w tym wątku. Namówię tegoroczną absolwentkę na parę przemyśleń. Ale jutro, ponieważ teraz pewnie śpi. Rano kolejny dzień jej wakacyjnej pracy w barku pod Jasną Górą. DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala '61 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.prenet.pl 20.07.05, 01:39 Dobranoc, czas spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: DUR.., ŁYS.., WOJTASZ..., PISAR.... IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 20.07.05, 14:02 co u waz słychać odezwjicie cie - moze ktoś wie jak żyje gosia kostarczyk pozdrawiam i czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:29 W 79 r radiowęzeł szkolny jeszcze działał.Pamiętam ściany wyłożone foremkami do jajek. Niestety w 80r w czasie przeprowadzki na Łukasińskiego część sprzętu została zagubiona lub zniszczona i nie udało się go już uruchomić. Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 21.07.05, 13:50 Heya! No! :D Bardzo miło wspominam ten wieczór. Sotkanko było bardzo udane! Czekam na następne. Szkoda tylko, że nas wyprosili z pizzeri Tevere! Gdybym miał tylu gości, zamknąbym lokal po wyjściu ostatniej osoby i zaprosił na następną imprezę właśnie do siebie!!! Jeśli propozycja o picnicu wszystkim odpowiada - możemy zorganizować! Jestem ZA! Dogadajmy się i yazda!!! :D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:59 Dawno mnie tu nie było, więc zajrzałem i podbijam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk^85 szukam kontaktu z kol. Żelaznym IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:49 na forum moze sie zgadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk85 szukam kontaktu z kol. Żelaznym IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:53 hej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz'75 marluk'85 IP: *.trentn01.nj.comcast.net 06.09.05, 02:58 Szukales ze mna kontaktu. Przeslij e-mail do oz2you@comcast.net. Pozdrowienia oz'75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk85 do oz - szukałem kontaktu z rocznikiem 85 IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 18:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZ '75 Re: do oz - szukałem kontaktu z rocznikiem 85 IP: *.trentn01.nj.comcast.net 09.09.05, 00:42 No to pech. Powodzenia. oz'75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk85/oz75 48-latki górą !!! dzięki! trzym się IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 06:46 Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 18.08.05, 11:43 Łooo....! Witam! Już myślałem, że wszyscy pomarli!!!! :P No co tam z tym naszym wątkiem klasowym!? Chyba tam też coś trzeba uaktualnić!!! A poza tym umawialiśmy się na jakiś picnic z rodzinami - a pogoda nadchodzi! Może by tak coś stuknąć we wrześniu??? Ma być cieplutko! Pozdrawiam! Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta H 92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:09 Piotrek, co z mailami, jakos pamarły? jakieś kłopoty? Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 19.08.05, 08:43 Heya!!!!!!!!!!!! Yesteście!!!!!!!!!!! Już jadę!!! ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:19 Znowy spadek i to na trzecią stronę - wstyd. Podbijam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY Mecz Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:48 Teraz panowie pamiętam jak prof. Zamora mówił: "Pamiętaj to ja tu decyduje co wpada a co nie" Zawsze był sędzią i gwizdał wedle uznania przy linii końcowej - to tak w gwoli wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej'92 Re: Mecz Wisły IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 16:27 Co do prof. Zamory - z całym szacunkiem, to po jednym z przegranych meczy w rozgrywkach międzyszkolnych w piłce nożnej powiedział znamienny tekst, który na zawsze wszedł do annałów polskiej piłki nożnej, na równi z wypowiedziami Kazimierza Górskiego, Wojciecha Łazarka i Jacka Gmocha: cyt. "Byliście lepsi, ale .... nie zgrani" Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Matura 92 31.08.05, 12:02 No tak! Dąbrowszczaki się opuszczają, albo są na wakacjach! :D Hej atm!!! Podbijać wątek!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta 89 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.nwrk.east.verizon.net 20.07.05, 22:51 Hej, ale jazda. Dopinguje od 2 lat. Mam pomysl na pociagniecie watku. Pamietacie Wasze szkolne (dabrowskie) milosci? Ja w "moim" Marcinku bylam zakochana po uszy. Byl dwie klasy wyzej, niestety nie pozwolono mi isc z nim na stodniowke. Po mojej stodniowce wiedzialam juz dlaczego :) Nie jestesmy juz dawno razem ale spotykamy sie od czasu do czasu do tej pory (wow to juz bedzie 20 lat od momentu kiedy sie poznalismy!). Pozdrowienia dla wszystkich z Nowego Yorku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:32 Oj licealne miłości sa piękne, choć uważam że każda miłość jest pierwsza. W czasie mojej edukacji w Dąbrowskim klasa bodajże prof. Koniecznej wprowadziła iście anglosaski zwyczaj przesyłania kartek w dniu Św. Walentego. Oczywiście większość krytykowała to święto że to takie obce i głupie ale później pewnie każdy z niepokojem siedział na lekcji czekając od kogo dostanie kartkę w tym roku. Pozdrawiam wszystkie Walentynki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noikropka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 21.07.05, 21:35 A pamiętacie fizyczkę Olszewską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 początek 30.09.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:01 Już niedługo juz we wrzesniu miną dwa lata odkad piszemy na tym wątku. Niektórzy udzielaja się stale, niektórzy okazjonalnie ale wątek nadal trwa i mam nadzieje trwać będzie. To chyba swoisty fenomen że tak długo a moze to po prostu pokłosie fenomenu naszej szkoły. Nie wiem, nie bedę się zastanawiał nad tym. Po prostu podbijam. A żeby nie było tak bez treści wspomnę Pana Pająka u którego po zostawieniu legitymacji można było wypożyczyć młotki, gwoździe i inne akcesoria konieczne do prac społecznych które zwalniły oczywiście z obowiązku uczestnictwa w lekcjach biologii. Pan Pająk w berecie i koszulce na ramiaczkach zawsze kojarzył mi się z bohateren filmów nowohuckich. Może ktoś pamięta jeszcze innych administracyjnych pracowników Szkoły? Następnym razem napisze jak dyrektor Pietrzykowski rozminował szkołę. A wszystko ze żródła z pierwszej ręki od prof. Konopki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: początek 30.09.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:56 Pamiętam pana Pająka - był super i jeszcze panią Anię, która parzyła nam herbatkę na długiej przerwie i panią Ewę szatniarkę. Pamiętam również sekretarkę bardzo groźnie wyglądającą, a w rzeczywistości bardzo sympatyczną tylko nie pamiętam jej imienia. Może ktoś mi przypomni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Re: maturzyści 2005, gdzie będziecie studiować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:48 Kochani, mimo, że Dąbrole pewnie na wakacjach, mam prośbę do tegorocznych absolwentów. Czy ktoś z tegorocznych maturzystów dostał się na medycynę, stomatologię lub farmację do którejś z akademii? A może ktoś będzie studiować za granicą? Będę wdzięczny za pochwalenie się sukcesami w tegorocznej rekrutacji na wyższe uczelnie. Wiem o jednej maturzystce, która zacznie studiować niezwykle obleganą w tym roku socjologię na UJ w Krakowie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u '91 Re: maturzyści 2005, gdzie będziecie studiować? IP: *.iplus.pl 02.08.05, 08:18 nie lubie gdy Dąbrowskiego nie ma na pierwszej stronie..... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 Re: maturzyści 2005, gdzie będziecie studiować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 09:11 "nie lubie gdy Dąbrowskiego nie ma na pierwszej stronie..... :))" No właśnie..ja też nie lubię:-)) A przy okazji: czy większość z Was, piszących tutaj została po szkole w Częstochowie, czy rozjechaliście się po świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 92 Re: maturzyści 2005, gdzie będziecie studiować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:19 I ja bardzo nie lubię, gdy Dąbrola nie ma na pierwszej stronie - ludzie!!! Pisać więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima 2 500 wpisow to limit forumowych watkow 02.08.05, 17:59 Watek znika przechodzac do archiwum. Taka jest cena za utrzywywanie sie na pierwszej stronie. Pozniej czyta sie watek i wlasciwie to traci czas mijajac wpisy "no to siup go gory". Ale oczywiscie, kazdy bedzie pisal to na co ma ochote. Pozdrawiam storima'79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:17 Pan Pająk zmarł kilka lat temu po długiej i wyczerpującej chorobie. Jeśli chodzi o sekretarkę - to była nią pani Jasia Chudzik. Ponieważ miałam u niej tzw. "wejścia" to czasami udawało mi się pożyczać od niej maszynę do pisania dla prof.Wędrychowskiego. Pisał wtedy na naszej lekcji swoją książkę, a my mieliśmy "święto lasu". Odpowiedz Link Zgłoś
kurka77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 02.08.05, 23:17 A ja tez bylam w IVa. Co prawda przez dlugi okres nie mialam kontaktu z moja klasa oprocz Jojka ale teraz zaczyna mi sie tesknic.Moze to starosc mnie dopadla i mi sie marza szkolne lata, szkolne milosci(fajnie bylo chociaz wielkiego wziecia nie mialam, no moze mlodsze klasy bardziej byly mna zainteresowane) Bardzo lubilam prof.Wedrychowskiego chociaz nie laczyly mnie z nim wiezi b. eocjonalne tak jak z prof od matematyki lub od rosyjskiego ktore uwielbialam (wstyd zapomnialam nazwisk)Bylam zbyt niesmiala zeby traktowac ich bardziej partnersko i przez to duzo stracilam. Pozdrawiam moich clssmates i mam nadzieje ze sie wszyscy zobaczymy na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.51.57.* 03.08.05, 22:31 Witam Kurkę'77 :-) Czy Ty to Ty??? Jeśli tak, to czy już jesteś w Polsce? Zobaczymy się mam nadzieję, w przyszłym tygodniu raczej w górach. A z tymi szkolnymi miłościami to było tak: młodsze dziewczyny często podkochiwały się platonicznie w chłopakach ze starszych klas, natomiast chłopcy - rówieśnicy oglądali sie za "małolatami". Trudno było z tym trafić, ale przynajmniej było ciekawie. Dla przypomnienia: matematyki uczyła nas prof. Kazimiera Radyk, rosyjskiego - "Frosia" tj. prof. Łukomska...Obie kochane.Pozdrawiam i pisz, pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
kurka77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 03.08.05, 23:47 Tak to Ja, Troche nam sie plany pozmienialy i w tym roku sie nie zobaczymy, ale moze w przyszlym.Kiedy ma byc zorganizowane spotkanie naszej klasy? Kochana nie ujelas mlodszych chlopakow ktorzy uwielbiali nasz rocznik. Pamietasz naszych goracych wielbicieli z rocznika '79' ktorzy na glowie stawali zeby zorganizowac nam Sylwestra bo sie okazalo ze siedzimy w domu. Uroczo bylo. Za to rocznik '75' to byl dobry rocznik ale ja bylam z jakiegos powodu bez szans Do dzis se mysle ze za malo sie staralam. Prof Radyk b lubilam bo ja rozumialam. I kiedys mnie tak ladnie pochwalila ze ja taka smart jestem, bo moje rozwiazania sa proste i szybkie.Pamietasz? Ale ty chyba ulubienica prof Wedrychowskiego bylas? Ty tez pisz.Powspominamy troche pieknych dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:01 Ja kończyłam kilka lat później, ale matematyki też uczyła mnie Radykowa, a rosyjskiego Łukomska. A kto zgadnie kto mówił: "Cholera, tego panie, nikt tu piątki nie dostanie"?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena'86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hcz.com.pl 05.08.05, 09:59 Nie wiem czy się mylę, ale przypisałabym te słowa, dla prof. Wójcika (PO) - Przysposobie Obronne, nie mylić z Platformą Obywatelską :-). I jak, zgadłam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena'86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hcz.com.pl 05.08.05, 10:13 Rany, ale stylistyka mi wyszła. Poprawiam - między "się", a "mylę" wstawiam "nie", - przypisałabym te słowa profesorowi Wójcikowi. Przepraszam. I jeszcze jedno, ja również miałam matematykę z prof. Radyk, ale tylko przez 2 pierwsze lata, potem wzięła nas nieodżałowana, cudowna prof. Tybinkowska. J. rosyjski również z prof. Łukomską. Uwielbiałam jej opowieści o poetach i pisarzach. Można się było dowiedzieć dużo ciekawych ( ;-) )rzeczy z ich życia, niezupełnie objętych programem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.51.57.* 06.08.05, 20:23 ja również uwielbiałam niezwykle barwne opowieści prof.Łukomskiej na temat sławnych artystów rosyjskich. Można było tego słuchać godzinami i w tych nielicznych w szkole wypadkach - godziny lekcyjne wydawały się za krótkie. Pamiętam do dzisiaj opowiadaną przez profesor historię życia i miłości poety S.Jesienina, tragicznej śmierci jego żony tancerki I. Duncan, Puszkina - do dzisiaj potrafię zacytować fragmenty Eugeniusza Oniegina w oryginale. To w końcu Ona zaraziła mnie i myślę, że nie tylko, powieścią "Mistrz i Małgorzata", której fragmenty oczywiście po rosyjsku opowiadała nam na lekcjach. Może nigdy nie poznałabym tej książki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.juranet.czest.pl 08.08.05, 10:28 Mnie również języka rosyjskiego uczyła prof.Łukomska. W jej wykonaniu język rosyjski brzmiał po prostu pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk^85 dziekuję za ciepłe słowa o Śp. Mamie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:53 russkawo jazyka pouczyli, niemnoga wyuczyli, wsio odchodit , wsie odchodit, duraki tolko ostawlajut, ech życie....... no, tak, zapomniałoło się kak bukwy pisat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkaka81 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.48.243.* 22.08.05, 00:57 Znakomicie!! To właśnie prof. Wójcik - niezwykle barwna postać tej szkoły.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 do Kurki'77 IP: 80.51.57.* 06.08.05, 22:34 przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Tak,pamiętam naszych młodszych kolegów.I Sylwestra z nimi pamiętam, i jakąś dyskotekę w szkole, i kino...To były fajne lata. Chciałabym, żeby mój syn miał kiedyś tak dobre wspomnienia z lat szkolnych jak my; i takich wychowawców jak nasi... Szkoda, że nie przyjedziecie. Ale wszystko w porządku, prawda? napisz do mnie na GG albo na priv. PS. następne planowane spotkanie naszej klasy jak zwykle w okrągłą rocznicę naszej matury, tj w 2007 (sama policz ile to lat!)A Ty nie byłaś na ani jednym...? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz '75 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.trentn01.nj.comcast.net 11.08.05, 04:50 Kurka, dzieki za mile slowa o roczniku '75. Zgadzam sie ze byl to dobry rocznik. Klasa IVa (not there is anything wrong with other classes) ciagle trzyma sie razem. Mielismy mily zjazd w maju, a w zeszlym tygodniu mini zjazd w USA (Peter, Slawek, Elzbieta i Olek). I tak jakos zycie sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kurka77 No i jest ta pierwsza strona 15.08.05, 21:10 Ja jestem na tak. Jedynie mam maly problem bo w comments dodalam po prawej a powinno byc po lewej jego stronie.Jak ktos wie jak to moge zmienic to bede wdzieczna. Patrzac na to zdjecie slyszalam jego glos i smiech, czulam atmosfere klasy a przerywajacy moje wspomnienia dzwiek telefonu zmusil do zrobienia przerwy. I musze powiedziec ze nie przywitalam go z radoscia tak jak to bylo w szkole. Jojek wlasnie wrocilam z wakacji nad Okanagan Lake (Kelowna). Czy to prawda ze najtrwalsze przyjaznie zawiazuja sie w liceum? Czytajac oz'75' widze ze tak. No wiec nie tracmy czasu Jojek i przypomnij mi jak to sie stalo ze w pierwszej klasie wyladowalysmy w gabinecie dyrektora na dywaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz '75 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.trentn01.nj.comcast.net 11.08.05, 03:52 Nie wiem czy mozecie to odczytac, ale przy tych wszystkich wspominkach o prof. Wedrychowskim zalaczam Jego zdjecie, z obrazobuczymi napiskami, ktore kilkadziesiat lat temmu byly bardzo smieszne. share.dell.shutterfly.com/action/welcome?sid=8CaNmjRq4aMJw No i jest ta pierwsza strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.51.57.* 25.08.05, 23:31 po wakacyjnej przerwie śpieszę podziękować oz'75 za unikalne tutaj zdjęcie prof.Wędrychowskiego. Patrząc na nie i nawiązując do Kurki wpisu - u mnie również wróciły wspomnienia niezwykłych lekcji angielskiego. Do pełnego obrazu profesora brakuje tylko jego fajki. Prawda??? Do Kurki: hej, to ja siedziałam druga po Jego prawej stronie... najpierw Gosia "małe g..." potem ja, potem... nie wiem kto? roczniku mój przypomnijcie, eh pamięć! Kurko droga, odnośnie naszej wizyty na tzw. dywaniku u dyrektora to było chyba z powodu naszego wtargnięcia na teren budynku szkoły w nie zmienionych butach, po czym zostałyśmy przyłapane na gorącym uczynku i za karę musiałyśmy przynieść nazajutrz.... pastę do podłogi!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.51.57.* 25.08.05, 23:45 ale to jeszcze nic! Gorszym moim wspomnieniem jest wyciągnięcie mnie podczas apelu z tłumu uczniów na środek sali gimnastycznej przez prof. Kaczerową za..."podkasane rękawy i brak fartucha", i ta jej satysfakcja w głosie kiedy z odpowiednim komentarzem pokazywała mnie jak okaz gronu i wszystkim zebranym klasom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:46 jojku'77, o ile dobrze sobie przypominam obok Ciebie siedziała Marita, dalej Ela K. i Basia .... Myślę, że wypoczęłaś w górach. Dzięki za pozdrowienia. Zapraszam na wycieczkę rowerową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojek'77 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.51.57.* 29.08.05, 21:47 Majo'77 Ty to masz pamięć! Z szacunkiem dla Marity, Eli i Basi-pomimo Twojego przypomnienia nie pamiętam tego sąsiedztwa; widzę natomiast siedzące naprzeciwko mnie: Olę, Marylę, Jadzię M...z którymi miałam tzw. kontakt wzrokowy.Wyjazd w góry był udany lecz jak zawsze za krótki. A jak Wy spędziliście wakacje? Na Mazurach? co do wycieczki rowerowej-jestem w dołkach startowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzis Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:04 HEHE fajna szkolka milo wspominam ludzi Nauczyciele fatality W koncu moja wychow byla Jadzia Najlepszy czas spedzilem w budzie i w parku obok :) Teraz jestem na Budowie maszyn na 2 roku jak cos macie lub chcecie to dajcie znac zdzisdb@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 01.09.05, 11:24 No co jest?! Czy ten wątek mam sam podtrzymywać??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:35 sztuczne podtrzymywanie jest bez sensu (kojarzy mi się z podtrzymywaniem przy życiu Breżniewa)ale mam propozycję dla pierwszoklasistów w Dąbrowskim. Może powiedzą nam z kim mają pirwsze lekcje a my powiemy im jak wspominamy tych profesorów.W ramach takiej koleżeńskiej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk85 12 setka, nieźle IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:46 Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: 12 setka, nieźle 02.09.05, 11:41 Dorzuce sie do tego tematu, poniewaz tez kończyłem VI L.O. im. Jarosława Dąbrowskiego... Jestem zadowolony z wyboru jaki podjąłem... Moja wychowawczynia była legendarna prof. Jadwiga K. :) Pamiętam te texty jak otrzymywałem wymarzoną 3 z chemii : "Jedna jaskółka wiosny nie czyni" :) Oczywiście cenię tez prof. Tarnowskiego... Zdecydowanie NAJLEPSZY nauczyciel geografii w Częstochowie... Tak jak on, to nikt inny nie nauczył tego przedmiotu... Długo by tak wymieniać, ale warto wspomniec jeszczy prof. Parke (zabawny matematyk), prof. Szczepańską (super nauczycielka od historii) oraz prof. Zamore pseudonim "Zamorano" (tak jak się nazywał w tym czasie znakomity piłkarz reprezentacji Chile :P) Dąbrowski the best :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY'00 Re: 12 setka, nieźle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:28 Kiedy kończyłeś szkołę?? Sądząc po kadrze to chyba moje okolice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY'00 Re: 12 setka, nieźle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:48 No to witam młodszego kolegę - ja 2000... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek2_4 Re: 12 setka, nieźle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:27 witajcie Absolwenci Dąbrowskiego:)!ja skończyłam słynną 4e-matura 2001, wych. nasza kochana Jadzia:)!nigdy nie zapomnę chwil przeżytych w tej szkole, to byl dobry wybór, poznalam nie tylko fajnych profesorów, ale też nasza klasa to wspaniali przyjaciele na całe życie!pamiętacie studniówę i ...jesteś szalona ...naszej profesor Jadzi Kiljanek najmilszej???uwielbiałam też prof. Zamorę i wyjazdy na mecze, jego w prawo, nasze w lewo w Myszkowie(siatkary wiedzą o co chodzi)!Parka mnie gnębił ale teraz uważam ,że był dobrym nauczycielem, naprawdę to inaczej wygląda z perspektywy czasu!Ryża Kolczarowa i jej...na mundurze brak mu orła na czapce...była również przezabawna!nikt nie powinien mieć kompleksów, że kończył tą szkołę!ja dzięki świetnemu przygotowaniu z historii (prof. Szczepańska)kończę UŚ -administrację i będzie też po tym doktorat z prawa!i uważam , że w 90% zawdzięczam to Dąbrowskiemu! naprawdę nadal kocham naszą budę i pozdrawiam 4e i Najfajniejsza Psorkę Kiljanek! Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 02.09.05, 14:12 Alicja! Czy Ty zawsze krytykujesz ludzi??? Zaglądasz na forum - napisz coś! :D Zaproponowałaś temat profesorów... I o to chodzi!!!!!!!! Super! I ja się do tego dołączę! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:29 epk.future! Nie zawsze krytykuję ludzi a właściwie to prawie nigdy. I tym razem nie miałam takiego zamiaru. Jeżeli Cię uraziłam z góry przepraszam. Chodziło mi o to że po pewnej ilości wpisów nasz wątek zostanie zarchiwizowany a wcale mi na tym nie zależy. Z wielką przyjemnościa od czasu do czasu tu zaglądam i też lubię jak jesteśmy na pierwszej stronie - ale nic na siłę. A tak przy okazji może ktoś wie ile punktów trzeba było zdobyć aby dostać się w tym roku do naszej kochanej budy? Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 03.09.05, 11:05 Alicja! Ja się nie czuję urażony i nie obraziłem się! :D Mam, niestety!, uczulenie na polskie przypadłości, m.in. na "wieczną krytykę" wszystkiego i wszystkich - tak to odebrałem :) Zaglądanie na forum traktuję jako chwilową rozrywkę i nawet zabawę! Cieszy mnie po tylu latach czytanie informacji o mojej (naszej :D) szkole! Chętnie wymienię informacje także z Tobą!!! Achhhhhh! Podbijemy pozycję na forum :P ehe ehe ehe!!! (joke) Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 02.09.05, 14:20 Ach ta kadra. Ja mogę wspominać nawet tych, których już tam nie ma! Każdy był z innej planety! Np. prof.: Kaczerowie, Olszewska, Kiljanek, Tybinkowska, Zamora, Rubik, Blachnicka, Łukomska i wielu innych. No! ... oczywiście Konieczna! :P Niektórzy już nie żyją, ale pozostały wspomnienia - dobre wspomnienia. Do każdego nazwiska można napisać esej (ehe ehe ehe)! Tyle historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:13 Nie jestem absolwentem tej szkoły, ale za to byłem stałym bywalcem tego miejsca;) Liceum to było bazą wypadową "na dziewczynki" ;) Razem z kilkoma kolegami (technikum na Łukasińskiego) mamy trochę miłych wspomnień... Ech to były czasy... Pozdrowienia dla wszystkich absolwentek :):) Szczególnie dla Ani :) PS "Uhu hu, cza cza cza pękła rura od sracza.." - pamięta to ktoś? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:56 my dziewczynki z Dąbrowskiego doskonale pamiętamy chłopczyków z "hutnika" tęskny m wzrokiem spoglądajach przez płot szczególnie na boisko szkolne gdy wf odbywał sie na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:00 Wiem od kolegów którzy kończyli "hutnika" że nasze liceum własnie z tego powodu (silnej feminizacji) nazywane było zwierzyńcem. Podobno swoistym rytuałem było zapraszanie dziewczyn z Dąbrowskiego na studniówkę. Stąd może owe tęskne oczy zza płotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:26 Ależ z za jakiego płotu?? Ja czułem się tam jak u siebie :) Bezczelnie wchodziliśmy na lekcje, zajmowalismy miejsca i "uczestniczyliśmy" w edukacji :) A ksiądz (Piotruś chyba mu było) nagminnie gonił nas za niezmienianie obuwia i na nic było tłumaczenie, że my tu tylko "gościnnie" ;) Pozdr. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta19 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:47 jestem absolwentka <hahaha, jak to brzmi:)> ..mature pisalam w 2005,tzn, w tym roku, moja wychowawczyni pani Jadwiga Kilianek:)polecam wszytskim szkole;]..atmosfera iscie rodzinna..i uczy przetrwac;)prawdziwa szkola zycia:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:52 Bo buty to rzecz świeta i trzeba je zmieniać. To ze względu na szacunek pań które codziennie czyściły to co myśmy niechcacy nabrudzili (niektórzy czasem chcący). A własnie pamiętacie ten specyficzny zapach pasty do podłogi. Tej w szklanych butelkach? Ale z drugiej strony przychodziliście tylko na religię? Trzeba było wejść na "chymię" albo biologię. Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:16 Nie uczestniczyliśmy nigdy w religi. Po prostu ksiądz nas ścigał za obuwie na korytarzu ;) O tym na jaką lekcję wchodzilismy decydowały 2 czynniki: usposobienie i wygląd nauczycielki oraz wygląd i usposobienie uczennic z danej klasy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:24 Ciekawe czy się kiedyś spotkaliśmy ;) Jakie masz usposobienie...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kromka do epk.future IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:13 Pozdrawiam wszystkich tu matura '94, a kto z wymienionych przez Ciebie profesorow juz nie zyje? Dabrowski rzadzi:D Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: do epk.future 09.09.05, 13:33 Hey kromka! Niestety, nie ma już prof. Tybinkowskiej, Łukomskiej... Ale pozostały wspomnienia!!! :) A ktoś Ty jest :D ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kromka30 Re: do epk.future 15.09.05, 00:21 no kromka jestem:D a wlasciwie rosiczka taka ksywke nadal mi prof. Mastalski, pozdrowienia dla niego, choc on chyba i netu nie uznaje bo tv sie brzydzil... pozdrowienia dla wszystkich dabrowszczakow:) Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: do kromka30 15.09.05, 09:36 :D dzięki za wyjaśnienie! :P Ja również pozdrawiam wszystkich Dąbrowszczaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.man.czest.pl 15.09.05, 13:46 we wszystkich prawie liceach organizowane są zjazdy absolwntów. A co z Dąbrowskim?? Wie ktos może?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Tarnowski Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:40 tak, Zjazd jest planowany. Po zmianie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jura7 Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? 13.11.05, 16:20 Witam Panie Profesorze! Pana post zabrzmiał jak zapowiedź puczu;) Jeśli tylko coś się wykluje (mam na myśli Zjazd) proszę o mnie pamiętać! Mój adres Pan ma. W razie problemów mam drugi: jura7@gazeta.pl Pozdrawiam serdecznie Sebastian IVB '92 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Tarnowski Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 01:18 Sebastian,puczu nie będzie. Po prostu upływa kadencja obecnego Dyrektora. Być może od września zaczniemy myśleć o zjeździe. To jest bardzo trudna impreza do zorganizowania. O Tobie nie zapomnę. Adres oczywiście mam. Pozdrowienia dla Ani i ucałowania dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:13 Panie profesorze? Czy już wiadomo coś w sprawie ewentualnego zjazdu? Czy może na poczatek lepiej byłoby zorganizować spotkanie członków Egzotyka? W końcu Egzotykiem jest się do końca życia...Pozdrawiam Marcin B. IV e 96. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Tarnowski Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:19 Marcin, wielokrotnie myślałem o Zjeździe "Egzotyków" ! czas niestety nie pozwala na na zajęcie si etym problemem. Może jak będę na emeryturze to ..... spotkaja się wszystkie roczniki "Egzotyków". Klub działa dalej, startujemy , organizujemy i oczywiście dostajemy nagrody za działalnośc ! A pamiętasz etap na Wiosennym kompasie pt. " KO-BIE-TA w kanale " ? To w środku to początek twojego nazwiska ! kiedy to było. Daj znać albo wyśłij emalię: zbitarz@poczta.onet.pl pozdrawiam serdecznie PS. Alina będzie miała potomstwo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura '92 IVc Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:54 Panie psorze, niech Pan nie zasłania (czyt. wykręca) się brakiem czasu. Nikt go nie ma w nadmiarze, ale są chwile do których warto wracać i poświęcić jeden wieczór. Przecież możemy się zmówić np. na Wiosenny Kompas, wystawimy z Cukierem OLD-BOY-TEAM i wystartujemy w nowej kategorii Ostatni Krok:) na etapie nocno-rowerowym, a imprezę zakończymy nocnymi Polaków rozmowami:). Pozdrawiam Andrzej z IVc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:48 Andrzeju jakbyście się nie starali będzie wam ciężko wygrać!!! Reprezentuje kategorie Oldboyów Młodszych i z racji gęstości występowania uczestników myślę że wystartujemy razem. Miejcie się na baczności!!! Pozdrawiam Marcin IVe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Matura'92 IP: ipcopTest.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:30 Dawno mnie tu nie było, więc pozdrowienia dla wszystkich którzy czytają. A nasz wątek znowu w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonka,matura 97, Re: czy jest organizowany zjazd absolwentów?? IP: 128.163.229.* 19.02.06, 23:41 pozdrawiam,profesora,nie bylam srednich lotow orlem na geografii,potem za to wyladowalam na studium turystycznym w ekonomiku,zwiedzialam wtedy troche swiata,a po studium podrozowalam juz sama,obecnie jestem w stanach.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar85 obumierający wątek??? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIWY Re: obumierający wątek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:00 No właśnie co jest grane? Jak się rok szkolny zaczął w Dąbrolu? Nikt nic nie wie? Ludzie, klasyk śpiewa: "Jesienią zawsze zaczyna się szkoła a w knajpach zaczyna się picie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja 83 Re: Wspomnienia z wakacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:12 Moja przyjaciólka ze szkolnej ławy ma dom na Kaszubach. W tym roku zaprosiła mnie na wakacje. Spędziłysmy razem 3 tygodnie i było po prostu cudownie. Czy wasze szkolne przyjaźnie nadal trwają? Czy mozecie pochwalić się przyjacielem ze szkolnej ławy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dock IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:20 Z niektórymi "dąbrowszczakami" do tej pory studiuje :) - matura 2001 - a wracając do wspomnień to czy ktoś pamięta "prof." Kaczera i jego słynne "...aniuny i katiuny"?? oraz nieśmiertelne niebieskie Cinquecento którym z jego wzrokiem (nienajlepszym już za naszych czasów) śmigał od domu do szkoły i z powrotem. Niektórzy śmiali się że trase zna już na pamięć i jeździ z zamkniętymi oczami licząc sobie kiedy ma skręcić :). No i kochana "szara eminencja szkoły" nauczycielka matematyki P.Woroniecka... do tej pory pamiętam ile wyrzeczeń kosztowała mnie ta 3 na semestr w III klasie. Pozdrawiam wszystkich absolwentów oraz uczniów VI LO. Zjazd pilnie potrzebny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf_u 91 Re: IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy IP: *.iplus.com.pl 28.09.05, 11:01 Darek i co?? robimy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:32 Cieniasa miał niezłego... Teraz jeździ sejczento - widać ma facet zamiłowanie do włosko-polskiego badziewia. Ale kto pamięta jeszcze jak jeździł malaczem na kanapie którego była oryginalna folia w momencie odsprzedaży? Dbał gość o swój wóz co chwila patrząc na parking czy aby maszyny nie zwineli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha67 Re: IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy IP: 83.16.109.* 29.09.05, 19:56 Prof.Jerzy Kaczer uczył chymii również i mnie(matura 67). Juny i atumy, aniuny i katiuny.... Odpowiedz Link Zgłoś
kromka30 Re: IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy 29.09.05, 22:03 taaaaa pamietamy:) a "wungiel" (czyli węgiel dla niewtajemniczonych) tez byl i podobno ktos kiedys zapytal przez jakie 'u' panie psorze i niestety wylecial z klasy:D caluski dla absolwentow P.S. no wlasnie kiedy zjazd? (albo chociaz jakies spotkanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: IV LO- matura 2001 - prosze o wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:15 Kromka30 zapomniałaś jeszcze o Trybunie Ślunskiej po którą latali ulubieńcy profesora. I jeszcze te kalkulatory które żle liczyły... A co do przyjaźni szkolnych to pozostają te najtrwalsze. Mnie pozostał z czasów liceum jeden przyjaciel. Siedzieliśmy razem w ławce przez prawie cztery lata liceum, póżniej studiowaliśmy razem poza Częstochową na jednej uczelni choć kierunkach różnych. Mieszkaliśmy nawet trochę razem na stancji a póżniej w jednym akademiku. Dziś też wiemy że możemy na siebie liczyć. I o to chyba chodzi w przyjaźni??? Pozdrawiam Merchena oraz wszystkich z klasy e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 Dąbrole jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:38 Kochani, pozdrawiam jesiennie. Powrót do pracy, po półtoramiesięcznej przerwie, wymaga wyjątkowego samozaparcia i charakteru. Niedzielny lunch w porcie Symi, na wyspie na Morzu Egejskim, trzydziestostopniowy upał po nocnej burzy (rozmowa gromowładnego Zeusa sprowadza się do kilku siarczystych uderzeń piorunem), potem zwrot łódki przyjaznemu Grekowi, a kolacja już w zimnej W-wie. Uścisk! PS. mam prośbę do kierowców: poważnie traktujcie tablice ograniczające prędkość. Trafiają do mnie ofiary szaleńczych popisów pseudokierowców w półtoratonowych narzędziach zbrodni. Sprawców wypadków komunikacyjnych karałbym tak, jak usiłujących zabić. Kiedy osioł za kierownicą rozpędza się do 170 km/godz, uderza w auto naprzeciwko, to niech nie tłumaczy się, że nie wiedział. Są tacy, którzy winą chcą obarczyć drzewa przy drodze. To na czym ma się rozpędzone półtorej tony żelastwa zatrzymać? Na szkole! Na czekających na przystanku dzieciach! Mam przed oczami widok przedniej szyby auta, na której ciało kilkuletniej rowerzystki dosłownie rozbryzgnęło się krwawą breją. Młodemu mordercy za kierownicą nie stało się nic. Dziewczynka zginęła w pierwszy dzień wakacji kilka lat temu na drodze z W-wy na Mazury, dzieląc los zastygłego kolorowego motyla, śmiertelnie trafionego autem. Żałuję, że między nią a samochodem nie wyrosło potężne drzewo. Przecież konstrukcyjne ograniczenie prędkości auta do, powiedzmy, 110 km/godz uratuje życie 5 000 ludzi w samej Polsce. A uchroni przed obrażeniami kilkadziesiąt tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: Dąbrole jesienią 04.10.05, 12:18 Wypowiedź przeczytałam z nieskrywaną przyjemnością. trafne, ach jakże trafne pozdrawiam matura 96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: Dąbrole jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:54 Matura 96? Która klasa? Ja chodziłem do e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była z dabrowskieg Re: Dąbrole jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:56 mijają lata mijają dnie ,40 lat mija jak nie byłam przy ul.Pstrowskiego w LO im.Dąbrowskiego , teraz przenisiono do sp 34. to nie to , to co było to jest ?- były to lata młodości,miłości i .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyś96 Re: Dąbrole jesienią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 13:33 Smutno jakoś zrobiło się na naszym forum. Jesień piękna złota Polska Jesień. Zawsze idąc do szkoły zbierałem kasztany. Pełno było ich także w parku przy basenie. No i chodziliśmy przez dziurę w płocie na jabłka do księdza. Takich jabłek już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko'75 NAJLEPSZEGO NAUCZYCIELOM W ICH DNIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:51 Obecnym i Nieobecnym, Młodym i Doświadczonym, Paniom i Panom, Wychowawcom i Wychowawczyniom, Panim Profesor i Naszym Paniom, Wszystkim Nauczycielom, którzy w swoim zawodowym życiu pracowali w szacownych murach VI LO im. Jarosława Dąbrowskiego, życzę pomyślności. Radości także tym Absolwentom, którzy zauroczeni swoimi Nauczycielami, swoje życie zawodowe związali ze szkołą. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 08:19 Gratuluje profesor Eli Straszak nagrody od kuratora dla docenionych nauczycieli-fajnie mieć świadomość, że naszą super wychowawczynię docenili też wyżej ;) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Jarosławy rozdane! IP: *.inds.pl / *.inds.pl 15.10.05, 08:51 Wczoraj ,podczas akademii, zostały rozdane nagrody.Wyróżnieni zostali: -w kategorii "Szwajcarski zegarek" - prof.J.Synowiec; -w kategorii "Mikrofon roku"-prof. J. Synowiec; -w kategorii "Luzak roku"-ks. prof. T. Kośny; -w kategorii "Najpiękniejszy uśmiech" -prof. E. Straszak; -w kategorii "Złoty kaganek wiedzy"-prof. Z. Tarnowski; -w kategorii "Złota katarynka"- prof. Ł. Łapeta; -w kategorii "Żartowniś roku"-prof. Z. Tarnowski. Wręczono również honorowe Jarosławy; -w kategorii "Mikrofon roku" - prof. J. Kilianek; -w kategorii " Żartowniś roku"-prof. W. Idczak; -w kategorii "Luzak roku"- prof. L. Mastalski. Pozdrawiam wszystkich Absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.Straszak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.8.* 12.11.05, 21:56 Bardzo dziękuję za miłe słowa, ale i tak nie wiem kto tak o mnie milo napisal, jesli chcesz to napisz do mnie maila na adres straszydelko@wp.pl Pozdrawiam całą klasę i wszystkie moje klasy , ktorych byłam wychowawczynią. Wszystkie pamietam i zawszewspominam , Byliscie zawsze super. Jak ja lubie uczyć . Pozdro dla wszystkich obecnych uczniów i absolwentów Dąbrola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.8.* 19.11.05, 22:47 Mamy stronę: www.6liceum.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 07:58 Pani prof. Elu! Serdecznie pozdrawiam, matura '98, Pani klasa IV d :-) Ogromnie dziekuje za wspaniale 4 lata, ktore wspominam z wielkim sentymentem, do ktorych czesto wracam. Pozdrowienia dla matury '98, moze uda sie zorganizowac spotkanie absolwentow tego rocznika... gdyby byla taka aktywnosc b.prosze o info drex@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela straszak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.189.52.* 15.07.06, 18:05 Marcin, o ile mogę rozpoznać po loginie.Dzięki za miłe słowa podobno wszyscy sie gdzieś rozjechali i ciężko wszystkich Was złapać. Widziałam się ostatnio z Ewą. Niestety spotykam się z Wami nie na slubach lecz na pogrzebach- Bartka i pana Profesora Kaczera. pozdrawiam E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 20:48 Pani Prof, bezbledne rozpoznanie, tym bardziej sie ciesze. Tak to ja. Okolicznosci spotkan sa doprawdy fatalne. Mam caly czas nadzieje, ze przyjdzie i inna. Duzo ludzi sie rozjechalo, kontakty pourywaly sie wlasciwie calkowicie, jedynie czasem jakies echo dociera. Moze tak mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocznik 84!!!!!!!! Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:50 MY , CZYLI ROCZNIK 84 POKAZALISMY CHYBA WSZYSTKIM JAK CUDOWNIE MOŻE BYĆ W SZKOLE , ZA NIĄ POZDRAWIAM PANA MIETKA/DZIEKI ZA ŁEBE!!! / NOI OCZYWISCIE NIEZAPOMNIANEGO DYREKTORA ZENONA B:):):) OGOLNE POZDROWKI DLA CAŁEJ KLASY 4 B Z PANIA ANIA NA CZELE HEHEHEEH AH TE NIEZAPOMNIANE LEKCJE JĘZYKA POLSKIEGO.... TRZYMAJCIE SIE .MY JESZCZE TAM WRÓCIMY !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś