Gość: Always VI LO Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:18 Zawsze w pamieci VI LO oraz mgr Jadwiga Kilianek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 27.05.04, 02:42 Tak, Pani Kilianek jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 128.163.229.* 19.02.06, 23:50 Kochana Jadzia byla moja wychowawczyni,cudowne lekcje,mimo ,ze nie znosze chemii,cudowne,przypadkowe spotkania w Lebie na osrodku hutniczym,kiedy bylam juz absolewntka.calusy dla Jadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:29 matura 1995' Sama matut e wspominam niezbyt przyjemnie.... A to troszkę za sprawą Pani prof. Dałek, ale wolałabym juz do tego nie wracać. Szkoła natomiast- rewelacja. tam poznałam moją miłość, na której widik do dziś bije mocniej moje serduszko. Bylismy parą szkoły........ Nasze drogi się rozeszły. Ale to właśnie z nim kojarzy mi się Dąbrowski. Absolwenci!! Może zrobimy jakiś zjazd?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYSTEK Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 03.11.03, 11:12 A ja pamiętam mature u pani prof. Tybinkowskiej. Szkoda, że nie ma jej wśród nas. Pozdrawiam wszystkich absolwentów i uczniów tej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
inkaka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 04.11.03, 21:28 Czy ktoś wie ile lat istnieje Dąbrowski? Może zbliża się jakaś okrągła rocznica? Ja wiem, że dyrektor Pietrzykowski został dyrektorem ogólniaka w 1978 roku - wcześniej był dyrektorem SP nr 7 , przeszedł razem z nami. Miałam tego samego dyrektora przez 12 lat. Matura, jak łatwo policzyć 1981, cieszę się, że znaleźli się na forum starsi ode mnie. Po latach najmilej wspominam Olszewską - fizyczkę i Łukomską - rusycystkę. Obie straszne piły,ale sprawiedliwe i potrafiły nauczyć. Zastanawiam się ,jaki nauczyciel był najstarszy za moich czasów - chyba Millerowa od wf - postrach wszystkich dziewczyn. Czy ktoś ją jeszcze pamięta? A swoją drogą, w latach 70 i 80 ta szkoła cieszyła się opinią jednej z najlepszych w mieście - szczególnie profil matematyczno-fizyczny. Pozdrawiam wszystkich absolwentów i aktualnych uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkaka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bis.czestochowa.pl 04.11.03, 22:13 Muszę sprostować poprzedni wpis, zanim ktoś inny zdąży to zrobić - Pietrzykowski został dyrektorem we wrześniu 1977, a nie 1978 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 10.06.04, 00:47 A co z Ponikiem?Byl w porzadku.Lata 81-85 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocik Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 21.11.03, 13:33 Cudowna szkoła. Chociaż nie było z belframi tak różowo ale pozniej nie mialam problemów na studiach:) UŚl., potem doktorat na AE w Katowicach. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLa-MM Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 05.11.03, 07:34 Ja kończyłam Dąbrowskiego pod koniec lat dziewięćdziesiątych i mogę zapewnić, że szkoła ta nie miała opinii najlepszej w mieście ale poziom był bardzo wysoki. Tamte inne szkółki z centrum były może przereklamowane, w Dąbrolu trzymano poziom. Bez problemów dostaliśmy się na takie studia, jakie wybraliśmy włącznie z medycyną i prawem. Nikt nie miał problemów, czego nie mogli powiedzieć koledzy z tego samego rocznika (matura 93) z innych częstochowskich ogólniaków. Miło wspominam te cztery lata. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forza A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIEGO IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 10:43 LoLa ja też zdałem maturę w 1993 r. i zapewniam Cię, że w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie i Łodzi nikt z waszego liceum nie studiował, ani prawa, ani medycyny. Wiem, bo sam skończyłem prawo, a moja dziewczyna medycynę, a w wymienionych miastach studiowali znajomi i nikt nie potwierdza obecności absolwentów Dąbrowskiego. Za to mnóstwo było Trauguciaków i Sienkiewiczaków. Ale pocieszę Cię - pełno was w "BARZE". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLa-MM Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: 195.116.246.* 05.11.03, 12:16 FORZA - skąd to zakompleksienie u Ciebie??? Oj chyba zle szukałeś. Absolwenci nasi kończyli medycynę w Katowicach, prawo we Wrocławiu, architekturę w Gliwicach. Sprawdz dokładnie, a pózniej się wypowiedaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forza Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 12:28 Doceniam duże poczucie humoru. Zapewniam Cię jednak, że żaden absolwent VI LO nie dostał się na dzienne prawo we Wrocławiu w 1993 r.(to mój uniwerek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:35 a ja też kończyłem dąbrola w 1993 roku, a później (10 lat później:)) polibude w czewie i z tego tytułu akurat kompleksów nie mam. a co do tomali, to jestem ciekawy kolego forza, czy byś ją złóżka wygonił!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forza Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 14:45 Z łóżka pewnie nie (he he). Ja do waszego liceum nic nie mam. To LoLa pisząc o domniemanych problemach absolwentów bardziej renomowanych liceów z uzyskaniem indeksu na prawie i medycynie sprowokowała mój pościk. Szanujmy się z pozdrówkiem - Forza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:23 wiecie co smieszni jestescie....wszyscy i kazdy z osobna...a co Traugutt to taka wspaniała buda? ludzie....Dąbrowskiego ukończyło szereg dzisiejszych lekarzy i prawników też...a do ciekawostek zaliczyc mozna ,ze jedna z nauczycielek z Traugutta zaliczyła Dąbrola tez....a dzis o tym nie chce pamietać...promuje swoja szkołę...w której uczy:) prawda sprowadza sie do jednego Dąbrol to szkoła wspaniała,normalna, gdzie liczą się jeszcze stare wartości a nie tylko układy i kasa ,kasa,kasa...nie wypominając wiecie ....którą szkołę mam na myśli:)Młodzież do niej uczęszczająca to nie synowie szefów mafii częstochowskiej tylko szarych obywateli naszego kraju......itd.A Tomala to wybryk na skalę światową -głupie puste dziewuszysko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebula Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: 212.160.234.* 06.11.03, 10:21 czy zazula to kolega Jurka Wolskiego ? cebula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 15:38 oj cebula cebula .....skąd wiesz??? tak na serio nie ciągnie mnie w stronę Wolskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek kompleksy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 15:21 dupku, ja studiowałem we Wszawie na UW. Co prawda tylko zarządzanie, ale u najlepszych fachwców. Kolega z klasy zaś studiował medycynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAZULA Re: kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:24 Gość portalu: Darek napisał(a): > dupku, ja studiowałem we Wszawie na UW. Co prawda tylko zarządzanie, ale u > najlepszych fachwców. Kolega z klasy zaś studiował medycynę. BRAWO BRAWO BRAWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLa-MM Re: kompleksy IP: 195.116.246.* 06.11.03, 07:42 Jak widzisz Forza moło w Dąbrolu przysłowiowych "A. Tomala". To naprawdę dobra szkoła. Zreszta moim zdaniem niepotrzebna cała ta dyskusja. Ja uważam, że jak ktoś chce się uczyć, to będzie się uczył i nie ma znaczenia czy w Traugucie, Sieniu czy Dąbrolu. Uwielbiam VI LO i zawsze będę miło wspominać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBIK Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: 195.116.246.* 07.11.03, 11:17 A ja tam nie mam żadnych kompleksów, że kończyłem taką budę. Matura 1992, dyplom z Elektrycznego na P. Śl. To była fajna szkoła. Pozdrowionka dla psor Kilianek Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE 10.09.04, 14:11 Hej w barze to morze ktoś siedzi ale może niegeneralizuj misu Matura 1993 Studia 1998 średnia 4.6 budownictwo praca Warszawa pensja pow średnei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kar - 93 Re: A. Tomala - prawdziwe oblicze L.O. DĄBROWSKIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:32 Jeśli nie jesteś z Dąbrowskiego, po co wchodzisz na Nasze forum, chyba tylko z zazdrości, że nie masz swojego na podobnym poziomie. To, że ogromna ilość absolwentów Naszego Liceum nie tylko studiowała, ale ukończyła najlepsze uczelnie kraju jest tak oczywiste, że dla każdej inteligentnej osoby wchodzącej tutaj nie trzeba tego udawadniać konkretnymi przykładami. Oczywiście nie jest to oczywiste dla jakichś sfrustrowanych pseudolekarzy i prawników jak "Forza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 3.111.144.* 15.11.03, 20:20 hej, milo czytac o swoim liceum! tez skonczylem i strasznie dobrze wspominam. Co prawda jestem szczyl w porownaniu z niektorymi uczestnikami dyskucji (matura 1998 u Pani Eli Straszak - NIESAMOWITEJ KOBIETY). Bylo po prostu super... pozniej skoczylem Polibude Warszawska. Jakosc szkoly zalezy tylko od ludzi i ich ambicji! Pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 3.111.144.* 15.11.03, 20:23 hej, milo czytac o swoim liceum! tez skonczylem i strasznie dobrze wspominam. Co prawda jestem szczyl w porownaniu z niektorymi uczestnikami dyskucji (matura 1998 u Pani Eli Straszak - NIESAMOWITEJ KOBIETY). Bylo po prostu super... pozniej skoczylem Polibude Warszawska. Jakosc szkoly zalezy tylko od ludzi i ich ambicji! Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:07 Jeśli to Ty Clyde to pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buła Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 10:44 pozdrawiam całe liceum!!!! tak trzymać jest okey...dziś studiuję filozofię...a rok temu jeszcze zasiadałem w ławkach tej szkoły....pozdrawiam super ekipę nauczycieli kl.IV "d"- Stwych prof..A. Kolczarek , historyczkę -E.Straszak , anglistkę-mgr A.Filejską , prof.Tarnowskiego...:)............oraz prof.J.Kilianek ,która dodawała i myślę ,że dodaje dalej humoru szkole:) .........pozdrawiam całe liceum!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 08:38 Pozdrowienie dla wszystkich absolwentów!!! Matura 1997 IVe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anecia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 17.11.03, 09:10 Tak samo jak niektórzy z was bardzo tęsknię za tą szkołą. Spędziłam tam cztery piękne lata. Matura 94 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura91 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 11:07 agatled do ktorej chodzilas klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Z srodmiescia do Dabrowskiego IP: *.d1.club-internet.fr 19.11.03, 18:56 Dwojka od przystanku przy aptece, wplywala w dol, pod most w prawo. Tramwaj linii numer dwa. Zolto-czerwone, kazdy z herbem miasta posrodku, dwa wagony, wspinaja sie ulica Lukasinskiego. Po prawej Skansen Slowian po lewej stacja kolejowa Rakow-Czestochowa , Biblioteka Publiczna. Bar "Przystanek", Biblioteka Hutnicza, dalej lewa strona Hutnicza Szkola Zawodowa, Komisariat "Czworka", hutnicza stolowka zakladowa, skrzyzowanie Prusa, Technikum Hutnicze, na przeciw przedszkole w parku na obrzezach dzielnicy domow z czerwonej cegly . "Dwojka" telepala sie srodkiem aleji kwitnacych, aromatem wiosny drzew, mijajac szkole 34, Zakladowy Dom Kultury, szkole podstawowa, w glebi wiezyczki kosciola sw. Jozefa. Ostatni przystanek tramwajowy na Rakowie. Pozniej pieszo z gorki, do liceum Dabrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga-'99 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 16:45 Pozdrawiam cały rocznik '99, a w szczególności klasę IVd- p. Wolny. To były wspaniałe czasy, lekcje u Mastala- niekończące się opowiesci o najlepszej na swiecie kiłbasie...P.Tarnowski do dziś utrzymuje kontakt- wspaniały nauczyciel- niejedną zelówkę zdarłam na obozach i rajdach...Synowiec- nie mialam problemow,ale zyleta z niej była...P. Kaczer- ha ha ha ha- doskonale pamiętał moje podpowiadanie na poprawach i rozwiązywanie zadan i podawanie dalej- bardzo miło wpsominam...P.Ordon- ha ha ha ha- duzo by opowaiadac... To była i jest szkoła z klasa, dobry poziom, dzięki niej studiuję to co kocham- V rok geodezji na AGHu. Rocznik '99 odezwijcie sie, moja klasa-napiszcie co u Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter1.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 20:43 Hej moje koleżanki z klasy Aneta H. i Agata Ł. Moze spikniemy sie na jakies spotkanko. Geday w Wa-wie, mam kontakt (ale zarobiony i nie przyjedzie), Kaśka D. pracuje w 7, Wojtek Ł. w Anglii, Daniel S. i Marcin G. poszli w biznesy, Marcin W., Paweł "Jasiu" S. (imie nadane przez Wójcika-po), czekam na kontakt. Jesli pamietacie moje nazwisko to piszcie: andrzej.(tu wpisz nazwisko bez polskich znakow)@gazeta.pl. Dla ułatwienia podaję, że wraz z Geday'em pisalismy w IV klasie słynną i legendarną klasówkę karną z matematyki w gabinecie lekarskim, a w II kl. byłem inicjatorem nieudanej akcji "dzwonek", u Pani Olszewskiej (alternatywna kara do wyboru: obniżenie sprawowania lub karna klasówka z fizyki - wybroniona na 3= "bez konieczności zaliczania". Aha mam tez kontakt z Tomkiem J. Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 29.01.04, 13:12 Hej! Spodziewam się, ktoś Ty! I coś mi się wydaje, że byliśmy w jednej klasie!!! Wojtuś Ł. niestety wrócił do kraju na stałe - głupie, co? Stagnacja go zmęczyła!!! Agatka Ł. niedawno prosiła o tłumaczenia z j. ros. Marcinka widuję regularnie - serwisuje mój sprzęt. Danek kupił Audika. Ale co w 7 robi Kaśka D.????? Tomka dawno nie widziałem. Jasiu nadal nie wie, że żyje (cha cha cha). Czasami widuję lotka. A ja nadal się uczę. Kim jestem? Dobrze przeczytaj nick i napisz - epk.future@gazeta.pl Gorąco pozdrawiam!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.paged.com.pl / 213.25.39.* 28.06.05, 12:45 No nie same znajome nicki heh jasia widuje na rowerze Marcin G zwany andezytem handluje rowerami Wypciu w spółce hutniczej na Łukasinsiego a reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta ' 92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:36 No to jeszcze i ja sie dopisuję do znajomych nicków Aneta H vel S, pewnie kojarzycie? hehhe hm czy o mnie mowa na polaku, kurcze chyba nie... ale czy byla inna Aneta????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta'92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:43 A już sobie przypomniałam Anetę M, oj widać, że latka lecą......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta ' 92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:47 Moje gg 3506588 IV C Matura 1992 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fany Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 16:17 mat fiz matura 1989 lub 90,prof Olszewska locopinokio@yahoo.com.au Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 24.11.03, 07:08 Po prostu the best!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 17:15 czesc fany. 89. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura92 do Wojtka IP: ruter1.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:37 Jesli fany to moj brat, to chyba pracowalismy w jednej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: do Wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 15:05 zapytaj fanego, czy jest twoim bratem. wtedy bedzie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 15:15 i jeszcze ja skonczylem ta szkole ..........ale mam zle wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 16.12.03, 12:20 Gość portalu: :) napisał(a): > i jeszcze ja skonczylem ta szkole ..........ale mam zle wspomnienia A jakie masz te złe wspomnienia? Czyżby z powodu nauczycieli, czy raczej z powodu kumpli. Jeśli to pierwsze to podziel sie tym z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Dabrol :) IP: *.bis.czestochowa.pl 17.12.03, 08:59 Ja tez mialem mozliwosc ukonczenia tejze szkoly, z wyroznieniem nawet :) w roku 2003. Niestety nie udalo mi sie dostac na studia poza Czestochowe (podobnie jak wiekszosci absolwentow LO DABROWSKIEGO). Poziom szkoly spadl. To nie te lata co kiedys. Kto jest temu winien? Po czesci nauczyciele, po czesci my. Czasem z kolegami smiejemy sie, ze DABROWSKI ksztalci specjalistow na rodzimy rynek (malo kto moze wyrwac sie z Czestochowy na studia po Dabrolu, a rzesze studentow sa na Marketingu na WSP). Ulubieni nauczyciele? Hmmm... Napewno najsprawiedliwszy Tarni... Pamietam historie, jak kiedys kolega Przemo zwymiotowal sie na geografii na lawke po wczesniejszym obrobieniu poloweczki :) A Tarni swoje - co, dwa piwa sie wypilo? :) Bardzo milo Go wspominam, mam nadzieje, ze bedzie mu dane zapomniec o tragedii jaka Go spotkala i ciagle neka :/ Panie Profesorze - jestem z Panem. Z Panem jest tez moj Corel :) Profesor Kilianek... Mimo wszystko :) choc mialem wiele problemow z chemia, i na kazda lekcje chodzilem strasznie spekany to milo wspominam chemie (teraz, nie wtedy :)). Pamietam, przez caly dzien nauki nie zmienialem butow - przychodzila chemia - no i Pani Kilianek - masz zmienic buty :) Pozniej juz sie sam nauczylem :) Wychowawczyni Pyrkosz - choc nie spisala sie na maturze, to mimo wszystko bardzo chciala nas nauczyc tego polskiego :) kosztem godziny wychowawczej.. :) WFisci - to temat na osobna ksiazke :) Najpierw Mietek, potem Woldan. Obaj rozni, ale tak samo klawi. Pozdro! Profesor Rataj - ta kobieta potrafila nawet z najwiekszego glaba wyciagnac cos co umie z maty :) szacuneczek dla Pani, i jesli Pani to czyta prosze sie do mnie na gg odezwac :) Jarek ma moj nowy numer :) Nie moglbym zapomniec o prof. Szczepanskiej - wielkie dzieki za te lekcje historii, gdzie nie moglem kontynuowac swoich wywodow :) ze wzgledow politycznie poprawnych :) Pozdrowienia dla wszystkich obecnych i bylych nauczycieli DABROWSKIEGO oraz wszystkich absolwentow i uczniow tego liceum. Pozdrowienia dla ekipy kibicowskiej LO DABROWSKIEGO - BYL BEDZIE JEST - RAKOW RKS! W-I-A-R-A K-T-O-R-A P-R-Z-E-T-R-W-A-L-A i dla czestego bywalca stadionu przy limanowskiego - Tarniego :) ODERINT DUM METUANT - RACOVIA fcM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RKS Re: Dabrol :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 20:07 Oj ToMNR coś w tym jest ,co piszesz.Ja ukończyłem Dąbrola rok przed Tobą i czytając Twój post zauważyłem ,że do tej szkoły ma się sentyment,miło wspomina klimat,zadymy na wycieczkach,a półmetek:).. itp...,ale zauwaza się prawidłowość, że jej absolwenci kończą na PCZ lub co najwyzej na "częstochowskiej Sorbonie-WSP".ja jestem na UŚ ,ale to chyba jeden z nielicznych przypadków.Co prawda uczyć się mozna wszędzie ..chodziłem do "E", wych.Maklesowa A i ekipa podobna mnie uczyła :) twój usmieszek odczytuje,gdy mówisz o Pyrkoszowej-pamietam ją wiecznie znudzoną ,zmeczoną:)i "obrytą w co najwyżej "w "Cogito"..i schemat maturalny , o ktorym wspominasz miał miejsce i rok wczesniej rok ...ja też dziękuję;)pani psor ,z prawdziwym polskim spotkałem się ,gdy uczyła mnie w trzeciej klasie Serwa:) Tarni był i bedzie zawsze the best, ma klasę ,wiedzę i pasję...oj duzo ,by pisać,pisać ,poczułem się bardzo staro....ale do cholery mam juz wolne i spadam do Zakopca ,choc do Wigilii....styczeń zapowiada się cieżko zdrówko za i dla Dąbrola:) RKS! W-I-A-R-A K-T-O-R-A P-R-Z-E-T-R-W-A-L-A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta-M Re: Dabrol :) IP: 195.116.246.* 18.12.03, 07:13 Ja kończyłam Dąbrola w 1994r. i wcale nie wyladowalam w Czwie tylko we Wrocku. Bez problemow sie tam dostalam. Do tej budy mam ogromny sentyment. Byla swietna, nie to co inne snobistyczne, na poziomie ogolniaki. Jak ja bym chciala znow tam wrocic i zaczac od nowa. A tu czlowiek juz takie stary... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: Dabrol :) IP: *.unknown.uunet.be 14.01.04, 19:18 oczywiscie, ze szkola nie byla (i chyba nie jest zla). Ale wszystko w mysl zasady - "dla chcacego nic trudnego". Skonczylem PW, wcale nie ledwo-ledwo i przez przypadek i wszystko jakos gra - a wierze, ze w duzym stopniu przez Dabrola! Pozdro wszystkich! szczegolnie matura 98:) D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teeh Re: Dabrol :) IP: *.com 20.08.06, 21:54 wreszcie ktoś znajomy... pozdro, Stalin, z Madzią siedziałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKI Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 213.199.225.* 29.12.03, 02:06 Pozdrawiam wszystkich absolwentów VI LO hehe ma rację ROK MATURALNY 1997 TO BYL WSPANIALY ROCZNIK Sam zrobilem mature w 97r. moim wychowawca byl Mietek Zamora - przesmieszna postac, nie wiem ale czy ktos jeszcze pamieta jak klepki z parkietu wylatywaly, a Mietek przybijal je mlotkiem :) Pozdrawiam cala moją klase A, a w szcególności cała ekipe z Kamienicy Polskiej, Łysego,Dzume, R. Kempe,Zarnowca, Owidiusza, wichure Murzyna-Kurzyna,Borka, Owsianke-Trzaskome, K.J,A. Kaszyńskiego - który przyszedł do nas w IV Klasie,P. Dudka, M. Sadowskiego, i nasze PIEKNE DZIEWCZYNY;) Jezeli chodzi o oja osobe to poszedłem do Dabrola bo mialem najblizej,w lini prostej okolo 350-400 metrów,wczesniej chodzilem do SP7 gdzie mialem juz do czynienia z Masztalem - i dlatego tez w liceum, bylem znany i mialem u niego wielki luz i nic naprawde nie robilem. Z kadry która mnie uczyła to obecnie prypominam sobie następujace osoby: - Fizyka - oczywiscie p. Synowiec - podobno nic sie zmienila mam takie informacje od siostry mojego kolegi - Historia - Masztal - Chemia - Kaczer - Polski - p. Serwa - - Biologia - Wolny - najbardziej z tych lekcji pamietam to jak wypuszczalismy patyczaki - Geografia - Tarnowski - Matematyka - p. Woroniecka - w sumie na samym poczatku ygladala na grozna ale byla spoko Informatyka - chyba Kciuk i na pewno Bielecki Dyektorem był p. Pietrzykowski Jezeli chodzi o poziom szkoly, to moim zdaniem nie był zły. Ja skonczylem Prawo na UŚ,obecnie jestem na drugim roku aplikacji prokuratorskiej, A za 2 miesiące NIESTETY mam kolokwium połówkowe i wlaśnie się uczę :D. MAM JESZCZE PROSBE ABY LUDZIE KTÓRZY ZACZELI NAUKE W KLASIE "A" W 1993r A MIELI MATURE W 1997 niech sie odezwą. JESZCZE RAZ POZDROWIENIA DLA KLASY "A" 1993-1997 - WYCHOWAWACA M. ZAMORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.dial.matav.net 21.02.04, 11:32 Ja pamitam doskonale te fruwajace klepki i Mietka, co je przybijal:) jak bylem w 4 klasie to (niestety???) wymienili i nie bylo juz zabawy... Dobrta byla tez herbata, juz nie pamietam - po 10gr??? Odpowiedz Link Zgłoś
epk.future Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 29.01.04, 12:59 Cześć! Również kończyłem ogólniaka z dala od centrum i twierdzę, że nie ma czego żałować. Oprócz przyjaciół do końca życia będę pamiętał takie tuzy, jak Jun (p.Kaczer), Kaczerowa, p. Tybinkowska (nieżyjąca niestety), zwariowanego Miecia od WF, czy Mastala (chy chy chy). Oryginałów było znaczie więcej. Pamiętam jeszcze p. Olszewską (morderczyni od fizyki), czy p. Pietrzykowskiego, Ponikowskiego i wielu innych. Atmosfera w szkole była niesamowita! Były "pały" i "piątki" - cały urok! Po latach wspominam Dąbrowskiego bardzo dobrze! I pozdrawiam wszystkich, którzy tą szkołę kończyli. Ja ją pożegnałem w 1992 roku. Trochę mi się tęskni do tamtych lat i do wielu, którzy odeszli z tamtym czasem...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek\2001\IVb Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 12:23 Pozdrowienia dla wszystkich !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 16:01 OSTATNIO WIDZIAŁEM JEDNEGO Z ABSOLWENTÓW DĄBROWSKIEGO W TELEWIZJI NA PUCHARZE ŚWIATA W ZAKOPCU. NAZYWA SIĘ MAREK MAGIERA I KOŃCZYŁ DĄBROLA W 1993 ROKU, TAK JAK JA, TYLKO BYŁEM W INNEJ KLASIE. ON BYŁ W IV D, A JA W IV B. POZDRO DLA OBU KLAS, SZCZEGÓLNE DLA MAGIERY, KOSTRUSIAKA, BIŃCZYKA, PIECUCHA, STAJSZCZAKA, KUBICKIEGO I NIEZNISZCZALNEGO ANDRJU MACOCHA! MACOCH - JAK GDZIEŚ JESTEŚ TO SIĘ ODEZWIJ!!! SPECJALNE CAŁUSKI DLA WSZYSTKICH DZIEWUCH Z IV B I CHŁOPAKÓW DO WSZYSTKIEGO - TIRU, JAWOR KSIĘŻULEK END KOMPANY!!! js Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łasiczka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 04.02.04, 07:09 Tak, tak Mareczek kończył Dąbrola. Dobrzy kolesie z Darkiem /Binkiem/ Bińczykiem... w Darku to ja sie nawet podkochiwałam:) to były piękne czasy Magiera robi świetną spikerkę, zwłaszcza na meczach Ligii Światowej siatkówki Odpowiedz Link Zgłoś
olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 15.02.04, 11:39 a ja skończę dąbrolka w tym roku i aż mi się smutno robi na samą myśl o tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 18.03.04, 00:04 Zycze tobie Olia zdania matury m 92%-100% Pozdrawiam wszystkich absolwentow i uczniow VI LO.MATURA 85 klasa IV d. Proponuje aby absolwenci i uczniowie tego Liceum, kiedy zobacza ten temat tzn VI LO DABROWSKIEGO- ABSOLWENCI, zamieszczali tutaj chociaz kilka zdan.Dzieki temu bedzie nasz TEMAT bez przerwy na pierwszej stronie spisu i mysle, ze to bedzie NAS w jakis symboliczny sposob satysfakcjonowalo nasze EGO. Mam na marginesie kilka pytan, z ktorych juz jedno zadalem, napotykajac wczoraj na temat VI LO. Czy to Fakt, ze PAN GRZYWNOWICZ UMARL?.Interesuje mnie do kiedy pracowal i kiedy napotkala go smierc? Czy uczy jeszcze byla wychowawczyni IVd 81-85 Pani Olszewska? I czy latwo jest zdac obecnie mature?Pytanie moze zakrawac na relatywne.Ale np w czasach komunistycznych bylo to bardzo latwe, ale faktem jest, ze na studia byly egzaminy wstepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 18.03.04, 06:58 A Pani profesor Tybinkowska też nie żyje... wielka strata dla matematyki, prof Parka też już nie uczy - została pani BARAN - sorki Woroniecka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 152 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 19.03.04, 21:03 Podbijam na liczbe 152 i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 20.03.04, 18:03 Gość portalu: dortMUND napisał(a): > Zycze tobie Olia zdania matury m 92%-100% wielkie dzięki postaram sie tak zdać > Czy uczy jeszcze byla wychowawczyni IVd 81-85 Pani Olszewska? Pani Olszewska nie uczy od paru latek. Ja nie miałam z nią lekcji czyli nie uczy od minimum 4 lat > I czy latwo jest zdac obecnie mature?Pytanie moze zakrawac na relatywne.Ale np w czasach komunistycznych bylo to bardzo latwe jak sie umie to się zda a jak nie to może też tyle że na 2 Pozdrawiam serdecznie wszystkich "Dąbrowiaków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 22.03.04, 23:41 Ja rowniez pozdrawiam wszystkich " Dabrowszczakow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.wsp.czest.pl 06.05.04, 12:45 Nareszcie jakies znajome nazwiska! Chodzilam do klasy z Markiem, Krzyśkiem, Marcinem, Darkiem i oczywiscie Andrzejem. Prosze o szczegoly na temat kariery Marka... Nie zapomne klasowek u Kaczera, sadzania przy parapetach i koszu na smieci. I u Olszewskiej - podchodzilismy do lawek z podciagnietymi rekawami i rekami w gorze (zeby czegos nie przemycic). A na rosyjski do Lukomskiej chlopcy przyniesli kiedys budzik i pozorowali dzwonek na przerwe. To byly piekne dni. Pozdrawiam rocznik 1974 (matura 1993). Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 10.09.04, 14:27 rocznik 1974 Ja nie pamietam która klasa tylko że z rozszerzonym angielskim Skleroza nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 11.09.04, 00:53 Kochani, treści postów z ostatnich dni niewątpliwie są przejawem różnorodności absolwentów VI LO. I to jest piękne. Krytykowany niekiedy sposób rekrutacji (studentów i nauczycieli akademickich) do najlepszych prywatnych amerykańskich i europejskich uniwersytetów, w czasie której dba się o różnorodność rasową, płci, języka, ma w zamyśle stworzyć, wspomniany w zupełnie innym kontekście przez ToMNR, tygiel. Takie kolorowe zbiorowisko ludzi daje niezwykle twórczy intelektualny ferment, z którego słyną te uczelnie. Serdecznie życzę L&S, Erekowi i ToMNR, by wysłali swoje aplikacje do uniwersytetów: harwardzkiego, oksfordzkiego, Stanforda, czy Yale. Dobrym paru absolwentom Dąbrowskiego to się udało. Życzę wam szczerze wyjazdu na semestr, dwa i przeżycia fantastycznej umysłowej przygody, jaką jest praca z żółtym Chińczykiem lub Hindusem, czarnym Sudańczykiem czy śniadym Kurdem. I wierzcie mi, trudno upierać się w swojej prymitywnej nienawiści do kolorowego kumpla, z którym codziennie jesz lunch, a wieczorem pijesz w pubie. A dziewczyny z Sudanu (tygiel arabsko-afrykański) są onieśmielająco piękne. Panowie, czarna skóra lśni fioletowo (proszę nie doszukiwać się w tym wyznaniu psychodelicznego transu). Kochanych i bliskich mi L&S muszę rozczarować. Wydaje się wam, że byliście szalenie oryginalni, przynosząc dzieła LB do szkoły. Otóż po prostu nieświadomie pozwoliliście sprowadzić się do roli psów gończych, trzymanych na uwięzi przez kilku nawiedzonych. Padła komenda: "bierz go", i obok tysięcy osób obojętnie przechodzących obok tej broszury, tylko wy zdecydowaliście się zapłacić autorowi, za jego trud. A dalej potulnie, trzymani na smyczy, wykonaliście żałosny bieg z nagonką. Jednego ToMNR-owi nie można odmówić, ujadasz głośno. Spróbuj na moment zreflektować się, kto cię na tej smyczy trzyma. Wasze poglądy można zignorować. Ale groźne jest to, że któregoś dnia uwolnionego z butelki dżina nienawiści nie uda wam się z powrotem do niej zagonić. Że kogoś sprowokujecie. Po takich wydarzeniach, jak w Jedwabnem, czy w Kielcach, zostają zgliszcza i wielki moralny kac. Niestety, przespałeś ToMNR na biologii zajęcia z antropogenezy. Czyżby nie uczyła cię prof. Kluzowa? Miałeś szansę dowiedzieć się, że czarny jak smoła Homo sapiens, wywędrował trzykrotnie ze środkowej i południowej Afryki, kolonizując wtórnie pozostałe kontynenty. Dla ciebie i dla mnie przodkiem był czarny Homo sp. Nie wypada wyrzekać się rodziców ("czcij ojca i matkę swoją"). Siadaj! Na następną lekcję przyjdź przygotowany! Ściskam. PS. ktoś w odmowie dyskusji na ten temat zobaczył przejaw agresji. Otóż nieprawda! Wyobraźcie sobie, kochani L&S, że zapraszacie piękną dziewczynę do kina i klubu. Dziewczyna odmawia. Czy zarzucicie jej agresję? To był mój ostatni post przed 10-dniowym wyjazdem. Po powrocie ani słowa więcej nie napiszę o rasizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 11.09.04, 01:05 W imieniu mojej siostry, maturzystki z 1971 (klasa prof. Pawłowskiej) czekam na tych spośród was, którzy pamiętają karykatury prof. Wędrychowskiego. Wisiały w jego pracowni angielskiego. Rysowała je moja siostra, teraz absolwentka ASP. Może ktoś wie, co się z nimi stało w czasie przeprowadzki liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 11.09.04, 01:27 Przykro mi, karykatur prof. Wędrychowskiego nie znam, bo to nie ten czas. Pamiętam natomiast o Twojej prośbie dotyczącej miejsca ostatniego spoczynku Profesora. Przypominam sobie, że pewnego roku, kiedy Go spotkałam, mówił o wyjazdach w okolice Kielc. Mnie nie było w Częstochowie w latach 1961-1981, nie wiedziałam też o Jego śmierci, ale wydaje mi się, że słyszałam coś o pochówku poza Częstochową. Spróbuję się dowiedzieć przed listopadowym świętem. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 11.09.04, 01:15 Witaj, Mariuszko! Palący problem ostatnich dni ująłeś najtrafniej. Życzę udanej podróży, a po powrocie nie zapomnij o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaLF Forum Absolwentów Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 11:54 Jeżeli macie taką chęć i jest kto by się tym zajął można na Forum Częstochowskim www.czas.com.pl - stworzyć specjal;ne forum rpywatne dla absolwentów waszej szkoły. jak coś piszcie śmiało na mój email podany na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: Forum Absolwentów Dąbrowskiego IP: *.hh.dial.de.ignite.net 03.04.04, 17:54 ta idea nie jest moze zla, tylko nie wiem czy w praktyce znalazloby sie tylu chetnych do komunikacji w tym forum specjalnie dla VI LO...chyba zeby wchodzic na nie przez ten wlasnie link.Gdyz jak widzisz 200 uczestnikow jest trudno zebrac, zeby napisali jedno dwa zdania. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam K Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czes.gazeta.pl 26.03.04, 08:51 Matura 1994 - Pozdrowienia dla całego świetnego rocznika ze szcególnym uwzględnieniem klasy A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumun Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 213.199.204.* 26.03.04, 10:23 to najlepsza szkoął do jakiej mogłem trafić po prostu rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radekazs Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 23:53 O rumun co ty niepowiesz myślisz że dyrektor to czyta,lecz my wiemy chociaz z jakiego powodu jest dobra bo niema w niej wiesz kogo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumun Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 213.199.204.* 27.03.04, 17:08 ja myśle że dyrektor czyta ??? hehe ty sie lepiej przyznaj kto twoją ciocią jest!i nie pierz tu puplicznie naszych brudów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 30.03.04, 23:46 174 i przez to pierwsza strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.ham.dial.de.colt.net 09.04.04, 13:13 Wesolych Swiat dla wszystkich absolwentow i uczniow i nauCZYcieli z Liceum DabrowskiEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: connect Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d.pppool.de 06.09.04, 02:17 Dabrol byl, jest i bedzie zawsze super Odpowiedz Link Zgłoś
m.biernat Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.04.04, 12:04 Matura 1996. Tak, Dąbrowski to szkoła specyficzna, Wsród nas nie było (uczniów) nie było czuć taniej sztampy obecnej w innych ogólniakach, nie było ochów i echów, była za to praca troche bardziej sumienna niż gdzie indziej. Do dziś pamietam Kolor oczu Kmicica i zaslon w pokoju Izabeli. Pamiętam rumieniec wstydu przy interpretacji Malinowego chruśniaka. I nie jest ażne że Prof. Mastalski ganiał za nami z nożyczkami. Człowiek miał pasje i coś robi, jest świetnym historykiem. Pozdrawiam wszystkich absolwentów i całą klasę E! A i jeszcze kim jestem: Politologiem, Socjologiem, Ekonomistą z wykształcenia i całkiem chyba sympatycznym człowiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 13.04.04, 06:53 Tal CUDOWNE LATA spędziłam w tej szkole... mijając kogoś KOGOŚ, kogo po latach pokochałam ale to za pózno, za pózno o całe 11lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)DER Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci /werder Bremen IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 19.04.04, 14:47 POZDRAWIAM 186...to zeby zostac w top-20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aishka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci /werder Breme IP: 195.116.246.* 20.04.04, 07:02 Kocham Dąbrolka, jest to świetna buda! Odpowiedz Link Zgłoś
paulie_gualtieri Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 21.04.04, 21:58 Dąbrowszczacy wszystkich roczników łączcie się :) v v v v v v v v v v v v v v v vvvv vvvvv v v v v v v v v v v v v v v v vvvv vvvvv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbrowszczak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cn.net.pl 24.04.04, 09:42 i znowu na górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.xtreme.net.pl 24.04.04, 19:43 tak znowu podbijamy wartość naszej budy - Matura 1993r. wiecie, że w Dąbrolu teraz jest bardzo wysoki poziom? Swietna buda, swoją córkę też tam wyślę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)DER Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 26.04.04, 01:02 Super OK.Niedlugo bedzie 200.Tylko tak dalej.Mysle, ze solidarnie bedziemy wspolnie podbijali ilosc glosow. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
paulie_gualtieri Herbatka z prądem 24.04.04, 20:41 Jestem ciekawy czy nadal w Dąbrolu mozna kupić przepyszną herbatkę która po odpowiednim doprawieniu przez znawców tematu porządnie rozgrzewała :D:D. To były piękne dni....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska baba Re: Herbatka z prądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 20:56 a ja nic o tym nie wiem....a skończyłam dabrola kilka lat temu?.może byłam zbytnim kujonem...w sklepiku taką sie kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
paulie_gualtieri Re: Herbatka z prądem 27.04.04, 23:55 Sprzedawana herbatka była jak najbardziej czysta, dopiero po dodaniu odpowiedniej ilości C2H50H herbatka trochę "kopała" :D :D Oczywiście tak przyrządzoną herbatkę piło wyselekcjonowane grono doświadczonych "elektryków". i to oczywiście poza "godzinami pracy" :D :D I znowu jesteśmy u góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 194 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 23:48 W moich czasach mówiło się: Są trzy panie od fizyki: - Olszewska - uczy i wymaga - Synowcowa - wymaga - a Konopka ... jest. Pozdrawiam rocznik '92 (i znów na samej górze) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 27.04.04, 16:06 ktoś tam szuka dobrego liceum my wszyscy polecamy DĄBROLKA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTHA Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.04.04, 13:13 MATURA 89 - POZDRAWIAM. DABROL IS GREAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 80.55.228.* 29.04.04, 08:31 Dlaczego nikt nie wspomina p.prof.Dabrowską - uczyła j. francuskiego (89,90) tak pamietam,nikt nie wspomina nauczyciela p.o. "czołem telesforze"!!!! Ja chodziłam do Dabrowskiego przez 1,5 roku, P.Synowiec miliła mi życie...... dzięki bardzo, moja klasa zdawała maturę w 92 roku. Nie jestem więc absolwentem, ale byłym uczniem a z tego co się orietuje uczniów było dużo, którzy uciekali z tej szkoły byle dalej a w innych ogólniakach świetnie sobie dawali razę. Bo jak P. Synoiwc, Olszewska, Ordon, i (od angielskiego: miała śmieszne przezwiskao) zaczęły umilać życie to najzdolniejsi mieli dość. Mimo wszysko pozdrawiam absolwentów i byłych uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.xtreme.net.pl 29.04.04, 10:56 no właśnie!!! i niech no tylko mi ktoś powie, że w Dąbrowskim był niski poziom. Ci z renomowanych szkółek u nas wymiękali. ja chodziłem do tej budy na początku lat 90tych! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 30.04.04, 01:33 To fakt, co piszesz.ja jestem 85 od 83 Pani Olszewska umilala mi zycie totalnie / Imaginacje co do alkoholu /, ale sie nie dalem.Znam inne przypadki, gdzie ludzie przez nia " zimowali" albo przez np Synowiec ( m.in. moj super kumpel 83 )zmieniali szkoly np na Sienkiewicz i konczyli cool. Ale dyr. Ponikowski chociaz komunista byl bardzo OK ( wyjatek potwierdzajacy...) TO DOBRY CZLOWIEK i POZDRO DLA NIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 86 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 08:45 Pamiętam Dąbrosię. Była jedyna i jak nikt uczyła. A Parka- niesamowity, uczył mnie matematyki i był wychowawcą. Czad. Metafizyka była też na historii z KACZEROWĄ. To też historia tej szkoły przez wielkie H. A po-wiec czołgał się po biurku, żeby nam zademonstrować przechodzenie przez zasieki. To były lata ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 18.06.04, 21:32 Wczoraj byłam na rakowskim cmentarzu i zobaczyłam nagrobek mego pierwszego wychowawcy w klasie VIII p. Jerzego Rudenki. Zmarł w sierpniu 2003. Nie wiedziałam o Jego śmierci. Pamiętam klasową wycieczkę w Beskidy i noc spędzoną na dworcu kolejowym. Wychowawca ubrał koleżankę, Marysię L., w swoje zapasowe spodnie, bo noc była bardzo chłodna. O, jaka byłam wówczas zazdrosna! Wszystkie (było nas osiem) kochałyśmy się w wychowawcy. Druga z koleżanek - Ewa L. - wysiadła na wcześniejszej stacji i dotarła do nas pieszo. Pamiętam, że p. Rudenko prowadził naszą klasę do Obserwatorium Astronomicznego w parku podjasnogórskim. Cześć Jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam siostre Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.arcor-ip.net 20.05.04, 00:02 Marta pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 16:15 Z przyjemnością dokonuję 200 wpisu, wpisujemy się dalej, jesteśmy w kontakcie, spotykajmy się, nie zrywajmy więzi - Dąbrowski jest debeściak, i jego mafia też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumun Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 213.199.204.* 30.04.04, 10:49 a ja kończe nasze kochane liceum w tym roku ... a właściwie już skończyłem i żal straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4d Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 11:53 A paniętacie rudą wiewióre Kolczarek-jej poziom myślenia równa sie mrówce i zawsze trzeba było siedzieć daleko bo jak mówiła to pluła na 10 km.Parka to do dzisiaj mój idol.To sie nazywa nauczyciel z powołania.Jurek Kaczer i jego juny i aniuny. No i oczywuście Mastal to legenda całej czewy chyba.A Strzelca ktos jeszcze pamieta? Rocznik 2002 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreps Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:42 Rocznik 2002 pozdrawia!!! 4D RULEZ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: connect Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.pool.mediaWays.net 03.10.04, 14:57 Yes i DABROWSKI RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.crowley.pl 04.10.04, 19:45 Kochani Dąbrole, aniśmy się spostrzegli, a tu pięćsetka stuknie w najbliższym czasie. Może jeszcze dzisiaj! Wpisujcie swoje przemyślenia, żale i sukcesy. Podzielcie się swoimi osiągnięciami. Porażkami też, portal "GW" jest pojemny, zmieści wszystko. Do pracy! Do północy jeszcze cztery godziny. PS. w wakacje, na raty, przeczytałem chyba wszystkie posty. Niektóre z nich, Ali (ukłony!), storimy (szacunek!) zapamiętam na długo. Do zobaczenia o północy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.prenet.pl 04.10.04, 22:33 Jak to dobrze zobaczyć i przeczytać wpisy znanych mi z forum wielu Koleżanek i Kolegów z Dąbrowskiego. Mariuszko! cieszę się, że już jesteś w Polsce i dziękuję za miłe słowa. Storimo, z Tobą spotykam się na forum o Rakowie, czytam założone przez Ciebie wyliczanki, forum poświęcone łacińskim cytatom oraz różnym palącym sprawom. I również dziękuję za pozdrowienia. Pozdrawiam także Was wszystkich, Drodzy Dąbrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.prenet.pl 04.10.04, 22:50 Kochani, czy wiecie, że jestem najstarsza z całego forumowego towarzystwa? Jestem bardzo dumna z siebie, że umiem posługiwać się komputerem i muszę się pochwalić, że dwukrotnie sama wyleczyłam tę machinę z wirusów. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.prenet.pl 04.10.04, 23:50 Gdzie jesteście: Storimo, Wer(?)derze, Maturo 92, Siwy, Wojtku? Od dawna już mam wrażenie, że, choć dla mnie niewidzialni, jesteście mi bardzo, bardzo bliscy. Wam wszystkim dedykuję wiersz ks. Jana Twardowskiego "dzieciństwo" "Zabrałeś mi dzieciństwo a ono powraca z chłopcem który biega po lesie za sójką co mieszka raz wysoko albo całkiem nisko po przeszłość trzeba wznieść się by się przed nią schylić zabrałeś moją młodość a ona się zjawia mówi jakie nad Polską było niebo czyste a starczyło na zawsze by spojrzeć raz tylko zabierz wszystko co boli by wróciło do mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuszko Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.crowley.pl 04.10.04, 23:53 Alu, jesteś, jak zwykle niezawodna. Gratuluję sukcesu w starciu z mikrobami. Ciekawe, kto będzie PIĘĆSETNY! Ściskam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.prenet.pl 04.10.04, 23:59 Mariuszko, te mikroby tak czy inaczej były mi pisane. Pragnieniem mojej Mamy było, abym została lekarką, ale... ja wolałam filologię polską. Choć, muszę przyznać, bardzo cenię i szanuję lekarzy. Dwa lata temu uratowali mi męża. Pozdrawiam wszystkich - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.prenet.pl 05.10.04, 02:09 Od godz. 00.00 do 02.05 czekam i ciągle sprawdzam, kto się wpisze. Mariuszko, przyznaj się, czekałeś? Wiem, że też jesteś "nocnym markiem". To dobrej nocy - Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL K Re: Uwaga, nadchodzi PIĘĆSETNY wpis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:45 CZESC WAM STRASZNIE SIE CIESZE ZE TO 500 WPIS. NAZYWAM SIE KAMIL KILIANEK , TAK TAK TEN KILIANEK JESTEM SYNEM PROF KILIANEK. ROK TEMU ZROBILEM KILKA WPISOW ALE POTEM NIE MIALEM CZASU I KOMP. WYSWIETLAL MI TYLKO WPISY Z 2003, JEDNAK DZISIAJ ZOBACZYLEM ZE ZNOWU SA NOWE WPISY WIEC POSTANOWILEM WPISAC. POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z DABROWSKIEGO . JESTESMY NAJLEPSI. SZCZEGOLNE POZDROWIENIA DLA PROF SERWY I WSZYSTKICH Z NASZEGO ROCZNIKA TJ. MATURA 98 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 19:36 OJ ,OJ -Twoja wypowiedz śmieszy mnie:) ...jestem prawdopodobnie Twoją koleżanką z klasy i mam wrażenie ,że kolega (bez imion):)nalezał do grona" orłów nielotów" tak jak duza część klasy pani prof.Zajączkowskiej-4 d.:)))),która rzucała doniczkami w nauczycieli (przypadek pani Ordon )czy piła na umór w szatni i na wycieczce do ...a może aż do ...Olsztyna pod Częstochową ,albo pasjonowała się super tekstami Mastala -nie będę przytaczać ,bo bardzo głupie i Strzelcem.A ja bardzo miło wspominam polski i pomoc profesorki na maturze.....Dziś jestem studentką fil.pol. na XXX i cieszę się ,że np.nie uczyła mnie np...........( bez nazwisk, bo pocóż):))))A tak poza tym no cóż chyba nie była taka zła jeśli cztery z nas studiują dziennie filologię polską :))) Ukłony dla wychowawczyni Mireczki Zajączkosi..., a do Dąbrola i tak wrócę na praktyki:)))przez sentyment?sama nie wiem Dąbrowski to szkoła z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreps vel Pastor Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 00:20 "Orzeł nielot" - czuje sie zgwałcony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soulfly Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:05 Ty super mądra inteligenta pusta jak wiadro koleżanką.Twoi serdeczni koledzy orły nieloty spedziły na imprezach a ty drogasuper inteligentna koleżanka tylko kułaś podlizywałaś sie komu popadnie i kapowałaś.A obgadywanie innych od zawsze było twoja najlepszą specjalizacją.Całe życie tylko zmyślasz i kapujesz a tak wogóle to lepiej żebym cie więcej na oczy nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soulfly Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:43 Droga Jp! jak sie było największym lizusem pani Kolczarek i grzecznie siedziało w 1 ławce to trudno źle ją wspominać.Tylko ciekawe czemu juz po skonczeniu jeszcze to robisz?A polonistyka na WSP to faktycznie wyczyn.Na metal na polibude trudniej sie dostać.Ale lekcji polskiego i tak nigdy nie zapomne bo działy sie tam rzeczy które nawet fizolofom sie nie śniły.Pamietam jak spytaliśmy sie kolczarkowej co to znaczy "z lekką nutką dekadencji" i zamurowało kobiete(a polonistka podobno).ALe do wychowawczyni Zajączkowsiej mam ogromny szacunek.Z ilu ona nas opresji wyciągła.To była prawdziwa wychowawczyni.Albo wyjazd do planetarium do chorzowa z Synowcową-i tekst w srodku seansu'grupa z częstochowy jest proszona o opuszczenie sali".Oj to były czasy..Chetnie bym wrócił tam na kolejne 4 lata a może i wiecej.A no i przerwy jak zawsze staliśmy przed wejsciem i wszystkie dziewczyny obgadywaliśmy(a pare fajnych było oj było)z czasem okazało sie że brały do siebie bardzo to co mówiliśmy o nich. POZDRAWIAM 4d rządzi 4d radzi 4d nigdynie zdradzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thom_as Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 03.05.04, 12:05 Pozdrowienia dla wszystkich uczniow i absolwentow Dabrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 06.05.04, 01:19 Hi wszystkim. PAMIETAM; CHOCIAZ CZASU MALO; ABY DABROL BYL BEZ PRZERWY NA PIERWSZEJ STRONIE FORUM " CZESTOCHOWA" POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś