Dodaj do ulubionych

Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ?

28.07.08, 10:04
Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam.
Wczoraj około godz 18/00 na niebie widzieliśmy dziwne światła na niebie.
Było ich 8. Przypominały gwiazdy. Przemieszczały się (tworząc 2 trójkąty,
pozostałe 2 świeciły mocniej ale nie "dopływały " do trójkątów)
Zawsze sie naśmiewałam z ludzi co niby coś widzieli...
Nie może być mowy o halucynacji - razem ze mną widziały to jeszcze 3 osoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:09
      i niby miało być to UFO? może....:)
      • pomoc_domowa Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? 28.07.08, 10:13
        Nie mam pojęcia co to było - więc dlatego pytam.
        A jak do tej pory na podobne historie , tak jak wcześniej napisałam, reagowałam
        droga Agnieszko, podobnie jak Ty.
        • Gość: I. Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 80.54.174.* 28.07.08, 10:50
          Znam osobe ktora widziala cos takiego (jeden trojkat) tylko to juz jakis czas
          temu...I tez nie ma pojecia co to jest...
          • Gość: agnieszka Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:03
            ja się nie śmieje, nigdy nie widziałam czegoś podobnego,ale wszystko jest możliwe.
    • Gość: I. Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 80.54.174.* 28.07.08, 11:26
      Z ciekawości poczytyłam troche na ten temat i najprawdopodobniej była to Aurora
      albo cos tedy, tylko że u Ciebie dziwne jest to, ze nie był to jeden trójkąt i
      jeszcze ten 3, hmm...
      • Gość: aga Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 13:18
        Terenia to ty ?
      • Gość: W Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.rev.masterkom.pl 28.07.08, 16:54
        Aurora w Polsce ... weź sie zastanów :)))
    • Gość: kaśka Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 15:59
      Czy to było białe światło?
      • Gość: I. Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 80.54.174.* 28.07.08, 18:53
        No wiem ze ta aurora jest malo prawdopodobna, ale chyba bardziej to mozliwe niz
        ufo...
        • Gość: rysik Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.uni.lodz.pl 28.07.08, 19:10
          a wiecie co to wogóle ufo? undentified flying object.... wszystko co
          niezidentyfikowane...nawet jeśli nie zidentyfukujesz lecącego
          samolotu, to to też jest ufo
          • Gość: I. Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 80.54.174.* 28.07.08, 19:17
            no tak, co racja to racja...
            • Gość: lol Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 19:47
              tez cos podobnego widzialem ze 4 lata temu.
              • Gość: pomoc Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:38
                Tak to były białe światła - jeśli spojrzysz wieczorem w niebo to zobaczysz
                gwiazdy i właśnie takiego koloru były te światełka.
                W pierwszej chwili pomyślałam, że komus uciekły balony (takie lustrzane) ale to
                było dziwne , bo się świeciło!!!!!!!!!!! no i te ustwienia.
                Chciałam jeszcze powiedzieć, że podpływały te światła do siebie raczej wolno,
                tak płynnie nie zniknęły tak nagle jakoś -tylko szybko się oddalały ...
                • Gość: normalny Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 193.138.241.* 29.07.08, 07:45
                  Swego czasu było nawet zdjęcie w czasopiśmie "Nieznany Świat" przelatującego UFO nad Jasną Górą ale to było już ładnych parę lat temu
    • Gość: angrusz Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:48
      pomoc_domowa napisała:

> Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam.
      > Wczoraj około godz 18/00 na niebie widzieliśmy dziwne światła na
      niebie.
      > Było ich 8. Przypominały gwiazdy. Przemieszczały się (tworząc 2
      trójkąty,
      > pozostałe 2 świeciły mocniej ale nie "dopływały " do trójkątów)
      > Zawsze sie naśmiewałam z ludzi co niby coś widzieli...
      > Nie może być mowy o halucynacji - razem ze mną widziały to jeszcze
      3 osoby.

A białych myszek przypadkiem nie widziałeś ??
      • Gość: diabeł Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:34
        Jak zwykle Angrusz.
        Chłopie jak nie masz nic do powiedzenia to morda.....
        Po pierwsze chyba poczytaj posty jeszcze raz - pisze kobieta.
        Po drugie masz chłopie wakacje więc idź odpoczywać, żeby mieć siłę wykładać
        angielski we wrześniu.
        Chociaż z tymi białymi myszkami musi coś być - bo każdy sądzi wedle swojej miary
        - heheheheheheheheh
      • Gość: normalny Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 193.138.241.* 29.07.08, 07:43
        Zaczynasz mi już działać na nerwy koleś...W każdym temacie masz coś do powiedzenia jakbyś wszystkie rozumy pozjadał.Jeśli nie spełniasz się w nauczaniu angielskiego w szkole to twój problem,ale swych frustracji nie wylewaj na forum.Co do białych myszek to zapewne ty je codziennie oglądasz bo alkohol ktoś ci podwędził i już zwidy masz haha.
        • Gość: ja Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 20:29
          Angrusz leniu do roboty! Bo znowu będziesz narzekał, jaki to nauczyciele mają
          zły los :)
          • ch3heg Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? 09.08.08, 22:45
            A może angrusz żartował?
            A może to nie "ten angrusz"?
      • Gość: PlusMinus Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 20:38
        Jeżeli to naprawdę napisał Pan, Panie Andrzeju, to czas najwyższy troszkę
        pomyśleć. Lato powinno sprzyjać refleksji. Szczególnie lato dla nauczyciela. Żal
        patrzeć, jak osoba publiczna staje się pośmiewiskiem dla części opinii
        publicznej, bez różnicy, jaka ta opina by była...
        PM
        • harry1983 Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? 31.07.08, 21:56
          A może to to ?

www.astro-zone.pl/index.php?page_id=poradnik/noss
    • harry1983 Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? 28.07.08, 21:58
      A w jakim rejonie to to obserwowałaś ?
      Coś więcej opisz, jeśli możesz.
      • Gość: pomoc. Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 05:44
        okolice Jasnej (tylko proszę bez głupich podtekstów) - ul. Augustyna
    • Gość: jacek Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 04:48
      jeśli uwazacie że jesteśmy sami we wszechświecie to musicie być
      naprawdę wielkimi samolubami! nie ma takiej możliwości że jesteśmy
      sami! tylko w naszej galaktyce jest około 200 miliardów gwiazd a
      wśród nich niezliczona ilość układów słonecznych, z pewnością na
      taka ilość wiele z nich podobnych jest do naszego, niemożliwe jest
      że na którejś planecie nie ma życia!!! możliwe że są to sądy innych
      cywilizacji ale napewno są! dla nas to dziwne i niewytłumaczalne
      dokładnie tak jak dla delfina w morzu batyskaf...
      • Gość: dopisek... Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 05:26
        Interesowałem się ufo od lat, czytałem wiele na ten temat, pytałem
        sam siebie dlaczego nie widziałem nigdy ufo a inni widzieli...w
        końcu zrozumiałem że to fantazja i fajnie by było gdyby jednak
        istniało...w końcu przestałem w to wierzyć, 2 miesiące temu w nocy
        pracowałem w plenerze składając nagłośnienie z pewnej imprezy z
        racji mojego zawodu , i zobaczyłem obiekt poruszający się bardzo
        dziwnie a wyglądający jak gwiazda tylko większy, leciał powoli,
        nagle przyśpieszył i znowu zwolnił, po czym poleciał według swojego
        prostego toru i nagle skręcił, zwolnił niemalże się zatrzymał i
        wystartował w mgnieniu oka znikając...dokładnie całą sytuacje
        obserwowałem, stałem nieruchomo, ktoś mnie wołał a ja patrzyłem...i
        widziałem!!!Chcę dodać że jestem osobą niezażywającą żadnych używek,
        jestem większości, znaną osobą w naszym mieście a jeśli pije to
        tylko piwo i to w niewielkich ilościach! uważam dziś że widziałem to
        co zawsze chciałem zobaczyć! nie uważam że latają tym ufoludki,
        natomiast jak we wcześniejszym moim poście mogą to być sądy
        kosmiczne innych cywilizacji, wiele jest pytań na ten temat i na
        wiele brak odpowiedzi ale przecież fajnie by było jakby okazało się
        że tu na ziemi: mamy rodziny , kolegów, przyjaciół, nasz piękny
        świat, zwierzęta, ptrzyrodę... a jakbyśmy mieli i tam? ......W końcu
        wszechświat jest Nasz!!! - pozdrawiam wszystkich i życzę nie
        zajmowaniem się codziennie przyziemnymi sprawami!, pracą ,
        pieniędzmi ,problemami... - pozdrawiam tych którzy nieraz mogą
        wybiedź ponad nasz codzienny świat i pomyśleć...tak po prostu
        zastanowić się, co jest tam.....dlaeko.....dlaczego.... i po co? -
        Jacek
    • ruban Przeczytajcie coś Briana Greene'a - 29.07.08, 07:59
      wtedy zrozumiecie naszą rzeczywistość i takie "odwiedziny" nie będą
      dla Was niespodzianką.
      • Gość: NOL UFO nad Częstochową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 08:57
        Witajcie. W naszym mieście działa komórka naszej organizacji NPN i
        wiemy o kilku innych przypadkach obserwacji UFO nad Częstochową.
        Dochodziło do nich dość często, choć równie często ludzi donosili
        np. o satelitach czy mylili z nimi inne obiekty. Jeśli ktoś chce
        zgłosić nam swoją obserwacje, napiszcie do nas. Uważamy, że warto
        się tym zająć. Nasz adres: relacje@npn.nazwa.pl . Możecie odwiedzić
        także nasz portal, gdzie znajdują się najnowsze informacje na temat
        nieznanego - npn.org.pl .
        Jest tam też kilka wieści z Częstochowy, także na starej wersji
        portalu. Najciekawszym miejscem na terenie miasta jest Góra Ossona,
        na której na początku XXI wieku doszło do bardzo ciekawej
        obserwacji.
        Jeśli ktoś chce opowiedzieć nam o swym spotkaniu, prosimy o kontakt.
        Nie twierdzimy, że to UFO, ale może uda się nam wspólnie więcej
        wyjaśnić.

PS: Ostatnio małą falę obserwacji przeżywała Łódź. W większości
        przypadków doszlo do obserwacji chińskich lampionów, które działają
        na zasadzie podobnej do balonu na ogrzane powietrze.
        • Gość: agnieszka Re: UFO nad Częstochową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:17
          ostatnio czytałam, że pewien astronauta(nazwiska nie podam , bo nie pamiętam,
          ale leciał w Apollo 14)przyznał, żę widział "ufoludków", i wcale nasze
          wyobrażenie jak oni wyglądają nie różnią się od faktycznego ich wyglądu.
          Oczywiście zaraz po jego wypowiedzi NASA zaprzeczyła, jakoby to była prawda. Nie
          napisze ,żę wierzę czy nie wierzę w UFO , ale chyba nie jest możliwością abyśmy
          byli sami w tak wielkim wszechświecie:)
          • sebi77 Re: UFO nad Częstochową 29.07.08, 16:21
            Zagadka roawiązana to całe UFO to balony wypuszczone podczas meczu na stadionie
            WłOKNIARZA w czasie prezentacji zawodików .Owe balony wniosły się na dużą
            wysokość i przy bijącym świetle słońca dały efekt migających świateł. Przypomne
            balony wypuszczono koło godziny 18.00
            • Gość: ufolandia Re: UFO nad Częstochową IP: *.apus-net.pl 29.07.08, 16:41
              hehehe :-) dobre, ale ta stronka npn.org podana wczesniej też dobra nie wiedziałem że pod częstochową były już jakieś przypadki ufo paranormalne :) tajemnice rancza w utah też dobre :)
            • Gość: pomoc Re: UFO nad Częstochową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 17:10
              jeśli to prawda to się uspokoiłam :)
              w pierwszej wersji myślałam o balonach ale ;)

dziękuj.ę za dyskusję
              a o tej stronie to też pierwszy raz słyszę - odwiedzę ją
    • Gość: lolek Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:17
      ja widziałem, w nocy na Lisińcu. Zastanawiałem się, co to mogło być,
      ale nic mi nie przyszło do głowy.
      • Gość: Akagi Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.chello.pl 31.07.08, 22:19
        Znów szukacie taniej sensacji,nie lepiej poogladać Plebanie lub posłuchac radia
        Marysia ? :)

Toć od lat bębnią,ze to balony meteorologiczne i gaz bagienny :)
    • Gość: K2 I'd like believe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:55
      UFO istniej ostatnio nawet przyznał to były kosmonauta który całe życie pracował w NASA.
      Ja też wierzę, a może chciałbym...?

Ale to by było conajmniej dziwne gdyby w całym wszechświecie była tylko jedna cywilizacja .... ludzka?
      • Gość: K2 woda na marsie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:02
        wiadomość z przed chwili
        • Gość: jjkl Re: woda na marsie!!! IP: *.chello.pl 01.08.08, 00:14
          No fakt,zostawilismy na Marsie niedopitą flaszke i zgrzewke Jurajskiej ale żeby
          zaraz robić sensacje.....
      • Gość: Grzegorz Re: I'd like believe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 13:06
        Tu dowiecie się co się dzieje w Cze-wie.
        idem-per-idem.blogspot.com/
        Koordynator NPN Częstochowa

• Gość: świertgotek Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 13:19
      a piliście wcześniej z mężusiem denaturat zmixowany z ludwikiem na dworcu pkp?
      • Gość: Grzegorz Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 20:37
        Zastanów się nad tym co piszesz, pamiętaj żyjesz w Matrixie...
        • Gość: Grzegorz Ciekawa Informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:12
          Komisja Europejska będzie musiała zająć się problemem UFO. Domaga się tego eurodeputowany Marias Matsakis. Cypryjczyk chce, by Unia zajęła się doniesieniami o kontaktach z pozaziemską cywilizacją na terenie Europy.

Żródlo i całośc materiału:www.zw.com.pl/artykul/1,275986.html
    • Gość: hhhh Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:12
      Wiele z obserwowanych przez was obiektów to mini helikoptery, których jest
      ostatnio sporo w naszej okolicy. Latają bardzo cicho, świeca kolorowo. Też
      myślałem że to ufo ale uzbroiłem się w lornetkę i sprawa się wyjaśniła :-)
      • Gość: Grzegorz CD. obserwacji UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:40
        idem-per-idem.blogspot.com/2008/08/kolejne-obserwacje-nad-czstochow.html
        Patrzcie w niebo częstochowskie!

Koordynator NPN Częstochowa
        www.npn.org.pl
      • sasquatch_2 Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? 07.08.08, 10:43
        hhhh nie myl helikopterów z tymi kulami. Mam kilkanaście filmów z helikopterami
        nocą i wiem jak wyglądają i do cholery one mają światła pulsujące co sekunde!
        • Gość: NEMO Re: Czy widzieliście "dziwne" światła na niebie ? IP: 85.202.150.* 09.08.08, 12:02
          Obserwujcie wieczorem lub nocą niebo nad Częstochową.Zobaczycie na
          nim różne dziwne i fascynujące rzeczy.To dzieje się naprawdę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka