Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o Vision Express w M1

15.10.08, 17:49
Bylem tam po okulary ale gdy uslyszalem cene jaka mialem zaplacic za calosc to
mnie zatkalo i wyszedlem.Wybralem oprawki za 149zl na ktore dostalem znizke
30%a za szkla policzyli mi 170zl!!! plus 30 zl jakiegos ubezpieczenia plus 25
zl za szmatke i preparat do czyszczenia ktory musialbym kupic.Razem wyszlo
ponad 300 stowki!!!Zdzierstwo!W prywatnym optyku na Polnocy za ta usluge
zaplacilem tylko 148zl!!!I dodam ze wybralem najtansze szkla i ze mam bardzo
mala wade bo tylko -0,5 dioptri.Ludzie nie dajcie sie naciagac.
Obserwuj wątek
    • Gość: 4 oczy, 5 nos Również NIE polecam Vision Exp IP: *.strefa.com 15.10.08, 23:34
      Kupiłem okulary, po miesiący sie rozwaliły i trzeba było je
      serwisować. Do brania pieniędzy są pierwsi, towar niezadawalającej
      jakości za te pineiądze.
      Pytam się co jest takiego drogiego w oprawkach żeby kosztowały 500
      zł czy w szkłach, żeby kosztowały 170 zł. Ludzie, czy nie ma
      kontroli na takie zdzierstwo.
      Te wszystkie obniżki to kiwanie klienta. NIE polecam.
      Wogóle odradzam i rreala i Media Market i praktykera. Cokolwiek tam
      kupiłem okazało sie szajsem. Nic tam nie kupuje.
      • Gość: olo Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: 89.174.23.* 16.10.08, 14:12
        Odradzam wciskaja bardzo drogie okulary i szkla kontaktowe nigdy wiecej tam nie
        pójde
        • Gość: aaanka Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: 89.174.23.* 16.10.08, 14:21
          2 lata temu zapłaciłam tam za szkła o 1/3 drożej niż teraz w Intr-optice. Tutaj
          gwarancję i serwis mam bez dopłat, tam wydusili ze mnie 47zł właściwie nie wiem
          za co.Też już więcej do vision nie pójdę
          • Gość: Kaaa Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.2.142.89.tvksmp.pl 16.10.08, 20:00

Tez mi powiedzili bardzo duzo za szkla maja niby promocje ale jak sie wszytko
            razem zsumuje to cena jest ogromna a do tego spotkalam sie z niemila obsluga NIE
            POLECAM!!
          • Gość: lllll Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:43
            hahah to olo czy ankaaaa zdecyduj sie obojniakiem jestes????
            konkurencja nie spi no tak... :] zaznaczam okularow nie nosze i nie
            korzystam z uslug tego salonu :]
      • Gość: gosc aga1111 Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.acn.waw.pl 05.12.08, 21:13
        jesli nie szanujesz okularów to tak jest. Za wszystko trzeba płacic
        i nic nie ma za darmo. Jak nie stać cie na okulary w ve to kup sobie
        gotowe w aptece za 10zł i bedziesz szczęśliwy!!!!!:-(((
        Ja jestem zadowolona z usług vision express. POLECAM
        • Gość: kinia Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.prenet.pl 05.12.08, 21:54
          a to pewnie pracownica...beznadziejne szkla kont. kupilam, i nawet nie chcieli
          mi wymienic na inne
        • Gość: agnieszka Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.12.08, 10:43
          pracownica pod stol szefowi i cicho mi tu
          • Gość: do aga1111 Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:07
            Jak się jest pracownikiem to trzeba chwalić.
            • Gość: nie ma Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.116.81.55.tvksmp.pl 06.12.08, 18:38
              3 razy kupowałem okulary i jestem zadowolony.
              Ubezpieczenia i szmatki nie trzeba kupować, skoro nie potrafisz powiedzieć NIE
              dziękuję to nawet gó... ci wcisną na ulicy.
              • Gość: ja Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.centertel.pl 11.12.08, 09:16
                Tragiczne sklepy!!!! Drożyzna, nigdy więcej niczego tam nie kupię.
                TOWAR TANDETNY. Lepiej kupić u prywatnego optyka, dużo taniej i
                lepszej jakości. Vision Exp sprzedaje złą jakość za ciężkie
                pieniądze!
                • Gość: nbvmnv Re: Również NIE polecam Vision Exp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 09:58
                  drogo - miełem taką sytuację
                  baba mi policzyła ja zgodziłem sie na taka kwotę a na drugi dzień jak kupowałem
                  to mi powiedziała już inną cenę - bo promocja się skońzyła
                  powiedziała mi, że jakbym miał katreczkę z wyceną wczorajszą to bym dostał w tej
                  cenie a tak ...
                  ja już tam więcej nie pójdę (to było jakieś 2-3 lata temu)
                  przy tym pani była nie miła
                  • Gość: klient A ja polecam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:22
                    Ja nie narzekam.Mam okulary z Vision i śmigam sobie w nich
                    wszędzie.Profesjonalna i fachowa obsługa.Pracowała tam taka miła i
                    sympatyczna dziewczyna,szkoda że jej już nie ma.Wcześniej chodziłem
                    na Kordeckiego do Grabowskiego ech ... szkoda gadać.Vision polecam
                    każdemu.
    • Gość: asasas Re: Co sadzicie o Vision Express w M1 IP: *.strefa.com 16.12.08, 22:04
      REWELACJA!! Mam małego synka który zaczął nosić okulary w wieku 1,5
      roku, pierwsze zrobiliśmy u innego optyka, zapłaciliśmy (bo szkła
      lepsze, żeby się nie rysały..) ponad 250 zł, te słabiutkie,
      cieniutkie oprawki wytrzymały 2 miesiące i w końcu się złamały. nO I
      CO? W INNYM ZAKŁADZIE PO PROSTU TRZEBA KUPIĆ NOWE, ZA KOLEJNE PONAD
      250 ZŁ Wtedy postanowiłam poszukać optyka który daje gwarancję,
      trafiłam do VE, owszem trzeba zapłacić więcej, ale niewiele, bo
      pamiętam że te 2 lata emu cena była nawet niższa niż za te pierwsze
      okulary u kogoś innego zrobione. Dostałam ubezpieczenie, szkła synek
      porysał przy którymś z upadków, małe dziecko, wymieniłam je za 20
      zł,na ubezpieczeniu, oprawki często były tak powyginane, że nie
      sądziłam że coś z nich będzie, zawsze udało się je naprawić, a jeśLi
      chodzi o obsługę to jestem bardzo zadowolona, pracują tam bardzo
      sympatyczni a przede wszystkim wykfalifikowani ludzie. GORĄCO
      POLECAM!!
    • Gość: zz Re: Co sadzicie o Vision Express w M1 IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 17.12.08, 12:11
      Słabego mają okulistę do komputera.Dwa razy u nich reklamowane szkła
      dopasowywałem i w końcu szkła o starych parametrach /robione u
      innego lekarza / mi dali w nowych oprawkach.To jest szok.
    • Gość: gunia Re: Co sadzicie o Vision Express w M1 IP: *.prz.edu.pl 18.04.09, 10:08
      ja jakoś specjalnie narzekać nie mogę, może ceny są wysokie, ale miła obsługa. a jak mi się oprawka rozwaliła i minęłą już dawno gwarancja to mi zaproponowali zniżkę na nowe, jeśli by się starych nie dało naprawić. ale jednak się udało stare naprawić i nic nie chcieli za to kasy.
      pozdrawiam
      • Gość: zoe Re: Co sadzicie o Vision Express w M1 IP: *.brutele.be 18.04.09, 17:06
        Specyficzna obsluga. Poszlam tam na badanie wzroku.
        Recepcja: "Po co Pani tylko badanie wzroku? Przeciez z nowymi okularami bedzie darmowe" (Aniele, nie wciskaj tak nachalnie...Interesuje mnie TYLKO badanie wzroku)

Pani doktor fachowa acz BARDZO obcesowa. Oglada moje dosc awangardowe okulary. "Kto pani te oprawki dobral? Postarzaja pania. Ile pani ma lat ? ( zaglada w karte) NO wlasnie! Ja pani sliczne oprawki dobiore"

Zatkaloby kazdego. To nie wizyta u okulisty ale u wyroczni w sprawach mody, co sama ma na oczach jakis nackany diamencikami koszmar ( pewnie z salonu Vision?) , dziekuje nie skorzystam.
        Po badaniu poprosilam recepte na szkla i soczewki- skoro wada sie zmienila.... Dostalam, ale okraszona komentarzami pomiedzy lekarzem a pania z recepcji ( tego biurka na weksjsciu) - typu "no coz, TA pani u nas okularow nie bierze".
        I zgadnijcie co- ha ha - recepta byla zle wystawiona, nieczytelna i moj ubezpieczyciel ( dodtakowe ubezp.) nie chcial jej zaakceptowac. Po swietach musialam wrocic do salonu i po niepotrzebnych dyskusjach i wyjasnieniach uzyskalam naniesienie poprawek na recepcie pzrez innego lekarza. Do tego soczewki jedniodniowe tam zakupione okazaly sie byc najdrozszymi w Czestochowie...

Podsumowujac: BAdanie bylo dobre i kompleksowe, choc do tej pory nie wiem czy problem z recepta to niedopatrzenie czy olanie klienta "co nie chcial "okularow. Co do cen produktow- sa zawyzone. Obsluga klienta ogolnie poprawna ale nachalna. Nawet dobry lekarz nie powinien pacjentowi/klientowi wciskac produktow, to naprawde odstrecza. ..

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka