Dodaj do ulubionych

Ostrowy wypadek

26.10.08, 21:14
dzisiaj w ostrowach miał miejsce wypadek w którym zginęły dwie osoby
bikepics.com/members/kaalli/p5/ i gdzie jest policja w niedzielę gdy
przyjeżdża tam dużo młodzieży i zaczynają się wyścigi ?? nie mówię tu akurat
że te dwa auta się ze sobą ścigały bo tak nie było.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Ostrowy wypadek IP: *.rev.masterkom.pl 26.10.08, 21:32
      jeżeli czyta to autor zdjęć to mam pytanie.Masz kolego w oczach
      radar że wiesz z jakimi prędkościami poruszały się pojazdy??
      • lo-ok Re: Ostrowy wypadek 26.10.08, 21:40
        nie jestem autorem tych zdjęć znajomy mi je podesłał nie ja "tworzyłem" ten 1
        rysunek
      • Gość: Jutax21 Autor nie znał szczegółów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 12:50
        Po wyliczeniach policji czego już nie słyszałeś samochód MITSUBISHI jechał z
        prędkościa 149km. po za tym zginął jeden chłopak KIEROWCA GOLFA ( szczerze
        mowiac nie miał szans jak mu przypierdzielił Mitsubishi )Dent to mieszkaniec
        ŁOBODNA z tego co słyszeliśmy. Po śmierć przed samymi WSZYSTKIMI SWIETYMI
        przejechał 8 km ;/ to straszne :(
        • Gość: ewa Re: Autor nie znał szczegółów !!! IP: *.pl 27.10.08, 19:25
          Chłopak,który zginał był z kłobucka.To kierowca mitsubishi był z
          łobodna.Pogrzeb Dawida w środę:(
      • Gość: Riger Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 19:33
        Auta jechały z prędkością ok. 180km/h wszyscy tak mówią , jestem z Ostrów , i
        się wcale nie ścigali tylko jeden jechał za drugim w jakiejś tam odległości i
        ten z VW nie włączył kierunkowskazu lub tamten drugi nie zobaczył go i dlatego
        tamten wjechał w tamtego od boku
        • Gość: gość Re: Ostrowy wypadek IP: *.rev.masterkom.pl 30.10.08, 20:56
          Gość portalu: Riger napisał(a):

> Auta jechały z prędkością ok. 180km/h wszyscy tak mówią

to powinien być tekst miesiąca hahahaha-wszyscy tak mówią:D

>ten z VW nie włączył kierunkowskazu lub tamten drugi nie zobaczył
          >go i dlatego
          > tamten wjechał w tamtego od boku

...zabili go i uciekł:D
    • Gość: gos Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.08, 22:07
      dobra uwaga poprzednika, a z tą info,że dwie osoby zginęły to w końcu prawda, bo
      zdaje się że na TVP Katowice w napisach leciało że jedna...
    • Gość: Racer Re: Ostrowy wypadek IP: 94.251.131.* 27.10.08, 08:44
      Policja policją to nie o nia tu chodzi bo to nie oni sa sprawcami
      tego dramatu. Niestety wiekszosc mlodych ludzi nie zachowuje
      zdrowego rozsadku i nie ma wyobrazni co moze sie stac jak bedzie
      zapierniczal jak glupi. W ostrowach scigaja sie juz od dawien dawna
      i nie przypominam sobie aby doszlo tam do jakiegos tragicznego
      wypadku z winy scigajacych sie. Tu zawinily zapewne jak zwykle
      nadmierna predkosc i brak zdrowego rozsadku bo kazdy kierowca nie
      tylko jest odpowiedzialny za siebie ale takze powienien brac
      poprawke na to co zrobi inny uzytkownik drogi.
      • Gość: Rysa Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 09:54
        Bezmyślność świeżych kierowców lub świeżych racerów, szkoda ludzi oczywiście bo
        to zawsze jest na 1 miejscu!!!!
      • Gość: **** Re: Ostrowy wypadek IP: *.rev.masterkom.pl 27.10.08, 12:43
        dla mnie jest winna policja, ponieważ powiatowi zajmują się głównie łapaniem
        ludzi na rowerach i na tym robią sobie statystyki - kiedyś wracałem od mamy do
        swojego domku z małym dzieckiem jadąc od Ostrów na końcu lotniska przeżyłem szok
        jak z naprzeciwka zobaczyłem trzy auta obok siebie ścigające się pędzące w prost
        na mnie musiałem uciec na pobocze bo nie chciałem ryzykować czy się zmieszcze
        czy nie....
        Pozdrawiam ludzi z wyobraźnią:)
      • Gość: gggggggggg Re: Ostrowy wypadek IP: *.cust.tele2.pl 27.10.08, 12:47
        oj było juz kilka wypadków w tym jeden smiertelny ale to zawiniał kobieta bo wyjechała wprost pod nadjezdzający motocykl i niestety motocyklista zginał.
      • Gość: hmmm Re: Ostrowy wypadek IP: 92.5.47.* 31.10.08, 20:16
        tak szczerze to kazdy przynajmniej kto mieszka w tych okolicach wie,ze tam
        zawsze byly wyscigi a policja dobrze o tym wie,mozliwe,ze to byl nieszczesliwy
        wypadek,jednak mysle,ze to nic nie zmieni i nadal beda odbywac sie tam
        szpanowskie wyscigi czy to samochodami czy motocyklami.

• Gość: won holoto Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:54
      moze sie holota troche uspokoi. Kazdy moze dzisiaj kupic samochod
      ale nie kazdy sie moze scigac. Zdajcie sobie w koncu z tego sprawe.
      Do tego sportu trzeba miec wyobraznie i opanowanie. Jak
      potrzebujecie adrenaliny to sobie wbijajcie gwozdzie w rece.
      • Gość: L Re: Ostrowy wypadek IP: *.opera-mini.net 27.10.08, 15:26
        W tym przypadku sie akurat nie scigali. Zginol czlowiek ktory byl zwyklym uzytkownikiem ruchu. Co niektorzy kupuja sobie fury i przyjezdzaja sprawdzic 'ile wyciagnie' ich auto. Nie zdawaja sobie sprawy ze ta droga jezdza inni kierowcy. Kazdego z nas moglo to czekac. Brak wyobrazni i odpowiedniego zachowania za kolkiem...
    • Gość: autor zdjeć Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 14:36
      180 a 150 jeden ciul , prędkość napisałem spontanicznie . Wiem na pewno że była
      spora , nie wiele brakło i sam bym leżał pod workiem gdyż stałem na tym rogu ;/.....
    • Gość: nn Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:19
      brawa dla tego goscia co robil te fotki on chyba sumienia nie ma.Stalo sie i sie
      nie rostanie wszyscy wariaci maja nauczke
      • Gość: mnich Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 17:27
        anu coz stalo sie widocznie tak mialo byc. Ale tu tez winna lezy po trochu ze
        strony kierowcy golfa ktory zginol z tego co mi wiadomo nie posiadal dokumentu
        ktory go upowaznial do kirowania tzn prawa jazdy a jakies 2-3tyg potracil
        dziewczynke moze to poprostu byla dla niego kara
        • Gość: tisi Re: Ostrowy wypadek IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.08, 17:49
          Dokładnie kolego tak było poza tym w golfie wszyscy debile byli nawaleni !!!!
          • Gość: siostra Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:46
            tak wszyscy poza kierowca
    • Gość: mieszkaniec wiosa Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:15
      faktycznie chłopak nie żyje to fakt ale tu kilka sprostowań
      nie miał prawa jazdy
      był mieszkańcem kłobucka dok.ul. witosa
      golf był nie jego a kolegi który nawet po przebudzeniu w szpitalu nie wiedział
      gdzie jest i co się stało
      wiem bo mieszkam niedaleko od jego domu rodzinnego
      a na zakończenie , dajcie ludzie spokój spekulacją jedyny to fakt to ten że on
      zginął a debil z japońskiej fury ma człowieka na sumieniu
      • Gość: ~~ Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 18:22
        [*]
    • Gość: mnich Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 20:06
      Ano i tak winna jest tego co zginął bo jak jechał bez uprawnień i jeszcze pod
      wpływem.
      • Gość: a Re: Ostrowy wypadek IP: *.apus-net.pl 27.10.08, 21:32
        kierował bo tylko on był trzeźwy...
      • Gość: siostra Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:49
        wez sie walnij w lep i zastanow sie co wygadujesz
    • Gość: krecona1 Re: Ostrowy wypadek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.10.08, 22:52
      jeśli się okaże ,że ten cały Dawid był pijany to zasłużył na to
      • Gość: DW Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 23:43
        Wiecie co chlopaki, nie nam osądzać kto na co zasłużył, stało się i się nie
        odstanie. Prawda jest taka że to tragedia, nie można najeżdżać na zmarłych bo on
        taki czy owaki, jak było naprawdę i kto zawinił i tak się nie dowiemy, pozostają
        tylko głupie i nie na miejscu spekulacje.
      • Gość: siostra Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 17:03
        nie nie byl pijany no nigdy nie wsiadal za kierownice po alkocholu
    • Gość: policjant Re: Ostrowy wypadek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.10.08, 08:58
      W tym wypadku ewidentną winę ponosi kierujący Mitsubishi. Jadąc z tyłu musi on
      zachować szczególną ostrożność.Kierowca jadący z przodu dyktuje warunki takie
      jest prawo. Nie wiemy dokładnie jak było. Może kierowca golfa zasłabł może nie
      zadziałał kierunkowskaz? Jadący z tyłu musi na takie rzeczy wsiąść
      poprawkę.Takie jest prawo i tak interpretuje to zdarzenia Policja nawet jeśli
      kierowca golfa był po d wpływem to i tak kierowca Mitsubishi nie uniknie
      odpowiedzialności!
      • Gość: look Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 09:18
        no nareszcie jakaś sensowna wypowiedź
      • Gość: fff Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 09:34
        dobrze ale kierowca golfa nie mial uprawnien,nie powinien byc tam
        samochodem tym bardziej pod wplywem,kierowca mitsu fakt powinien
        zachowac szczegolna ostroznosc,nie zrobil tego,ale kierowca
        golfa...co grozi kierowcy mitsu??
        • Gość: policjant Re: Ostrowy wypadek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.10.08, 10:01
          Kierowca Mitsubishi jadąc z tyłu powinien zachować szczególną ostrożność.
          Powinien przewidzieć że np kierujący z przodu nie ma uprawnień czy jedzie
          pijany. Takie są zasady ruchu drogowego. Nie wiadomo czy kierowca golfa był
          pijany w gazecie piszą tylko o pijanych pasażerach. Nie można na tym etapie z
          twierdzić jakie konsekwencje poniesie kierowca mitsu gdyż nie znamy wszystkich
          faktów. Najcięższy zarzut jaki mu grozi to spowodowanie wypadku ze skutkiem
          śmiertelnym. Chyba ,że zostanie uznana np współwina.W takim wypadku kierowca
          mitsubishi dostanie mandat za przekroczenie prędkości i spowodowanie zagrożenie
          w ruchu lądowym.
          • Gość: fff Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 10:18
            w sumie racja ze jeszcze za wczesnie...ja tez slyszalem ze kierowca
            byl trzezwy ale na ile to bylo prawda??nie wiem...nie rozumie tylko
            jednego, dlaczego kierowca golfa sie nie rozejrzal?? czy go nie
            zauwazyl??wszyscy powinni przestrzegac zasad ruchu drogowego, do
            tego nalezy rowniez koncentracja...
          • antyw Re: Ostrowy wypadek 28.10.08, 20:26
            jeżeli ja nie mając pozwolenia na broń postrzelę przez przypadek
            kogoś kto takie pozwolenie ma,to kto pójdzie siedzieć? ewidentnie
            wina jest po stronie ofiary bo bez prawka nie powinien prowadzić
            tego samochodu.MOŻE wtedy nikt by nie zginął
    • Gość: won! Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 10:41
      won!
      • Gość: krug Re: Ostrowy wypadek IP: *.ibd.gtsenergis.pl 28.10.08, 11:45
        Przeżyłem dwie podobne sytuacje i w oby dwóch przypadkach stwierdzona była wina
        tego który zajechał drogę jadącemu z tyłu. W jednym przypadku jechałem zaraz za
        dwoma autami które się w taki sposób zderzyły. A w drugim sam byłem uczestnikiem
        takiej kolizji i kierowca przede mną, nie dość, że się nie upewnił to jechał
        prawym pasem, ja lewym, to jeszcze skręcał przez podwójną linię ciągłą.

Kierowca który jedzie z przodu musi się upewnić, czy za nim nic nie jedzie, ani
        czy żadne auto nie podjęło manewru wyprzedzania wcześniej, zanim ten pierwszy
        nie zacznie skręcać.

Dużo by można nad tym polemizować, trzeba rozważyć różne szczegóły danego
        zdarzenia. Prawda jest taka, że zginął człowiek, nie nam osądzać kim był, co zrobił.
        • Gość: g99 Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 12:55
          R.I.P

Współczuję rodzinie Dawida jak i kierowcy mitsu.
          Ja również spowodowałem poważny wypadek. I to ewidentnie z mojej winy.
          Pan który ucierpiał (i to dosyć solidnie) wyszedł z auta o własnych siłach, cały
          we krwi, podszedł do mnie i powiedział:
          "Nic się chłopie nie przejmuj, ważne że żyjemy"
          Ś.P. Dawidowi sie nie udało... Świeć Panie nad jego duszą.
          Módlmy się za poszkodowanych w wypadku, i za to aby kierowca mitsu jak
          najszybciej się otrząsnął.
          • Gość: BritnejRT Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:26

No cóż, stało się... i się nie odstanie, tylko takie moje jedno
            pytanie do Was wszystkich, co by było jeśli kierowca mitsu na którym
            tak wszyscy psy wieszają jechał faktycznie 90km/h? Skąd wiecie czy
            np. element drzwi golfa nie przebiłby kierowce ? Na śmierć nie macie
            wpływu, głupie wasze teksty o prędkościach, pijanych kierowcach
            itp... bo takich wypadków jest masa... a co do Policji - z całym
            szacunkiem Panowie, były już prośby o zalegalizowanie wyścigów w tym
            miejscu... ale oczywiście nikt nie chce pomóc racerom... jestem
            pewien że jeśli dałoby rade coś z tym zrobić nie mielibyście
            problemów z wyścigami w mieście itp... bo wiele osób wolałoby
            pościgać się w miejscu gdzie jest pusto... a dzięki temu w miare
            bezpiecznie.
        • antyw Re: Ostrowy wypadek 28.10.08, 20:01
          kolego krug od kiedy winę za kolizję ponosi skręcający w lewo ,Ty
          chyba też nie masz prawka ,ten koleś co zajechał Ci drogę przejechał
          podwójną ciągłą a w Ostrowach takiej nie ma.
          • Gość: krug Re: Ostrowy wypadek IP: *.ibd.gtsenergis.pl 28.10.08, 21:31
            kolego "antyw" , jakbyś czytał ze zrozumieniem, to też byś wiedział o co mi
            chodziło. I nie pisz mi tu, czy mam prawko czy nie mam, bo widzę, że szukasz
            kolejnej pyskówki jakich tutaj wiele widać.

Dla Twojego zrozumienia wytłumaczę Ci. Sytuacja była podobna, gość przede mną
            na prawym, ja za nim na lewym. I on w pewnym momencie chciał skręcić/nawrócić
            (nie wiem co chciał) w lewo i ja próbując uciec jeszcze w lewo. Przez podwójną
            linię ciągłą. Więc na przyszłość spróbuj czytać ze zrozumieniem.

Co do linii ciągłej na ostrowach to nie ma tam żadnej linii co nie zmienia
            faktu, że lusterka są od tego, żeby z nich korzystać.
            • Gość: mnich Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 09:13
              Dziś pogrzeb ofiary wypadku. Każdy wypowiedział się w końcu ma do tego prawo.
              Myślę że lepiej już zamknąć ten temat.
        • Gość: ppelka Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:20
          przypadek drugi,skoro gość skręcal w lewo na podwujnej ciągłej to ty
          też złamałeś przepis wyprzedzając gościa.
          • Gość: krug Re: Ostrowy wypadek IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.10.08, 14:27
            tak jak napisałem, były dwa pasy i ja wyprzedzałem go na swoim lewym pasie, a on
            z prawego chciał przez podwójną linię ciągłą skręcić. Nie ja dostałem mandat
            tylko on.
    • Gość: 997 Policja oczywiście nic nie wiedziała o wyścigach IP: *.strefa.com 28.10.08, 14:09
      Policja z Kobucka oczywiście nic nie wiedziała o wyścigach. A
      słyszałem że są bardzo "ostrzy" i jak się na jakieś tablice
      rejestracyjne z powiatu uwezmą to koniec. Jednemu gościowi to dali
      dwa mandaty w ciągu 5 minut i to koło Ostrowy.
      • Gość: m Re: Policja oczywiście nic nie wiedziała o wyścig IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 16:50
        Kierowca z golfa gdyby był pod wpływem i by się obejrzał za siebie mógłby mieć
        problem z ocenieniem odległości mitsu od siebie. Bo zaś gdyby jak piszecie
        kierowca mitsu jechał z tak wielką prędkością to się wtedy pojazd szybko zbliża.
        I w tej sytuacji na pewno nie zadziałała zasada ograniczonego zaufania, i gdzie
        kierowcy mieli wyobraźnie. Nie ma co się oszukiwać golfa z tym kierowcą nie
        powinno tam być. Te zloty co sobie urządzają i wyścigi powinny być legalne tak
        jak zrobili jak się nie mylę w Łodzi zamyka policja ulice i jazda, ścigają się
        na całego. Tu by też mogli zrobić na nd coś takiego było by o wiele bezpieczniej.
        • Gość: ookok mieszkaniec witosa IP: *.eranet.pl 28.10.08, 17:17
          ale wy glupki jestescie mowicie ze dawid wtedy potracil ta dziewczynke
          i to jest jego wina lecz to jest wcale nie prawda ona sama mu wyleciala pod auto
          sama jak wychodzila za busa!! a co do tego wypadku moge tylko tyle powieddziec
          ze kierowca golfa powiniej zajzec w lusterko a nie skrecac i sie nie patrzec w
          tyl!! no ale stalo sie i tyle!! niech spoczywa w pokoju [*]
          • Gość: mnich Re: mieszkaniec witosa IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 17:55
            Kolego jak by miał troszkę pod czachą powinien zwolnić i obserwować sytuację
            można przewidzieć że dziecko może wyjść za busa w końcu nie ma 20lat tylko jak
            się nie mylę połowe mniej.
            • Gość: gość Re: mieszkaniec witosa IP: *.zana.trustnet.pl 28.10.08, 18:01
              Jakby miał trochę pod czachą to by nie wsiadał bez prawka do auta a
              potem to samo zrobił za kilka tygodni !!!
          • Gość: kierowca_zawodowy Re: mieszkaniec witosa IP: *.toya.net.pl 28.10.08, 19:32
            Jak byś znał przepisy to byś wiedział że autobusy/bus z którego wysiadają ludzie
            nie wolno wymijać.wiec twoje tłumaczenie ze ta dziewczynka wybiegła z busa pod
            kola samochodu jest bez sensu bo twój kolega najwidoczniej złamał ten przepis i
            wymija autobus/busa z którego wysiadali ludzie.
            • Gość: :( Re: mieszkaniec witosa IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 21:40
              dajcie juz spokoj zmarlem.niech go pochowaja.o zmarlych mowi sie
              dobrze albo wcale
            • Gość: kuzyn dawida Re: mieszkaniec witosa IP: 213.199.204.* 29.10.08, 11:07
              po 1 to on nie wymijal autobusu jak zawodowy kierowca tylko
              nbadjezdzal z naprzeciwka , po drugie dzieci jadace tym autobusem
              jechaly bez zadnego opiekuna, po trzecie przystanek busa powinien
              byc oswietlony w noecy a nie ze jest tam ciemno ja w d....... malo
              tego to bus zatrzymal sie 10 m przed zakretem wiec kogo tu
              winic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kierowce?? dawida?? czy kierowce
              busa??????!!!!!!??????!!!!!????????
              a co do ostrow to zauwazcie kretyni ze mitsu nie powinno wyprzedzac
              BO TAM JEST PODWOJNA CIAGLA!!!!!!!!!!!!!
              bylem swiadkiem obu wypadkow wiec zastanowcie sie co piszecie!!!!!!!
              • Gość: fff Re: mieszkaniec witosa IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 12:16
                w miejscu wypadku jest podwojna przerywana!! lecz tyczy sie ona
                wyznaczenia srodka pasa lotniskowego uzytkowanego kiedys tam.linie
                zostaly, lecz traktowana jest jako przerywana czyli mozna
                wyprzedzac.kawalek dalej wjezdzajac do ostrow masz ciagla,ale to
                dopiero za parenascie metrow
                • Gość: mnich Re: mieszkaniec witosa IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 13:47
                  A więc z tego co idzie wywnioskować manewr wyprzedzania zaczął na przerywanej, a
                  więc zgodnie z przepisami może go zakończyć na ciągłej. Myślę że tu wypowiadają
                  się osoby z grona ofiary bo bardzo bronią go.
                  • Gość: rafallski bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 15:44
                    bzdura! manewr należy zacząć i skończyć przed linią ciągłą! Pomyśl zanim coś napiszesz.
                    • Gość: michaŁ [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 17:12
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: mnich Re: bzdura IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 17:41
                      Pierwsze słyszę aby tak było może jakieś przepisy się zmieniły.
                    • Gość: fff Re: bzdura IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 20:31
                      kolaga mniach, rafallski manewr wyprzedzania zqaczal i skonczyl na
                      przerywanej!! chcialem zauwazyc ze wyjezdzal z ostrow, minal
                      podwojna ciagla, wjechal na pas,zaczal wyprzedzac i ......manewr byl
                      poprawnie wykonany, zabraklo tylko jednej najwazniejszej rzeczy-
                      zasady ograniczonego zaufania:(:(
              • Gość: mnich Re: mieszkaniec witosa IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 13:52
                Z tego co znam smugi to tam jest tylko jeden przystanek. I oświetlony. Drogi
                "kuzyn dawida" logiczne że będziesz bronił Ś.P. Dawida w końcu rodzina każdy by
                tak zrobił. Ale siadając za kierownicę nawet nie posiadając uprawnienia do
                prowadzenia należy ze sobą zabrać głowę. Prowadzić z wyobraźnią i pamiętać o
                tzw. zasadzie ograniczonego zaufania która w przypadku busów, a tym bardziej z
                dziećmi jest na wywyższonym miejscu.
                • Gość: mzW Re: mieszkaniec witosa IP: *.apus-net.pl 29.10.08, 14:15
                  Dawi umarł na miejcu, a 2 kierowca w karetce, jego matko dostała
                  zwału...
                  więc prosze was wykażcie sie współczuciem a nie poparciem dla tego
                  co sie stało..
                  • Gość: Ktosiowa Re: mieszkaniec witosa IP: *.cust.tele2.pl 29.10.08, 19:32
                    Dajcie Już Spokój! Na nic te wasze wyzywania i pisanie kto jest
                    winien i ile! To zycia nikomu juz nie zwróci!! a poza tym o zmarłym
                    nie mowi sie zke chocbym nie wiem ile bylo w tym prawdy! Stalo sie i
                    nic juz tego nie zmieni!!
    • Gość: mieszkaniec Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 20:17
      cos wam napisze o tych pseudo rider'ach
      ja nie ide ze ani jednym ani drugim ale sami sie o to prosili a
      czemu bo kierowca misu cale pludnie jezdzil lotnisko -zalew zalew -
      lotnisko i wkoncu sie to musialo stac
      a tak robi wielu nie tylko on on nie jest wyjatkiem i to bylo pewne
      ze tak sie skonczy
      to ze wypadek stal sie na lotnisku to tylko miejsce ten wypadek
      rownie dobrze mogl sie stac we wsi a wtedy ofiar moglo byc wiecej
      jezeli ktos sie ze mna nie zgadza to zapraszam w niedzielne
      sloneczne popludnie na droge nad zalew to zobaczy ilu tych zalosnych
      rider'ow pomyka nie zwazajac na ograniczenia w terenie zabudowanym
      nie mowiac juz ze tam jest ograniczenie do 30
      stach wyjsc z dzieckiem na spacer
      jak sie tak postoi to wielu mozna naliczyc i tylko zalew lotnisko
      lotnisko zalew
      to tylko kwestia czasu i nad zalewem tez sie cos podobnego wydazy
      juz sie tam auto palilo na szcescie nikt nie zginal
      • Gość: a Re: Ostrowy wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.08, 22:49
        Kierowca msitsu wracal z zalewu, nie jezdzil w kolko na bank od poludnia bo
        wtedy to on jeszcze spal, a kierowca z golfa nie zginal w chwili wypadku, zmarl
        po wyciagniesiu go z samochodu przez osoby postronne ktore nie znaly zasad
        pierwszej pomocy. On zyl po wypadku jeszcze...
    • Gość: urzytkownik Ostrow nauczka, ale dla kogo ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 18:33
      Policij nie ma tez co obwiniac, bo oni sa tam dosc czesto i pilnuja porzadku,
      ale tez nie moga tam byc 24h na dobe... A luidzie tam zawwsze sie spotykali, aby
      pojezdzic chociaz w kazdej chwili mogla nadjechac policja i wlepiała mandaty za
      byle co... Ale wydaje mi sie ze policja i nasi kochani urzedasy powinni troche
      pomoc i chocby zezwolic na zorganizowanie czegos na styl Street Legal w Łodzi...
      Gdzie nigdzie u nas w okolicy zazwyczaj nie ma mozliwosci, albo zezwolenia
      wladz... I to tez powinno byc nauczka własnie dla władz, aby tez pomysleli o
      mlodych i tez dali im mozliwosc wyszalenie sie legalnie...

W tym przypadku był to akurat wypadek... Tylko ze zdarzył sie na ostrowach, to
      zaraz ze sie sciagli albo cos... A nieraz sie zdarza na normalnej drodze,ze
      dochodzi tez do takich wypadkow, a nikt tez odrazu nie roztrzasa ze były to
      wyscigi itp.

Wyadek wypadkiem, ale jestem za tym aby władze tez pozwoliły mlodym poszalec
      legalnie!!!
      • Gość: bywalec Re: nauczka, ale dla kogo ?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 19:33
        Gość portalu: urzytkownik Ostrow napisał(a):

> Policij nie ma tez co obwiniac, bo oni sa tam dosc czesto i pilnuja porzadku,

Policja z kłobucka pilnuje porządku??

Od kiedy pamietam przyjeżdżali tam, dumni jakby piastowali stanowisko co
        najmniej lekarza (tylko lekarz musi umieć coś więcej niż pisać i czytać) i
        czepiali się nas, że nasze samochody są zaparkowane W ZATOCZCE nie pod tym kątem
        co trzeba i że posypią się mandaty. A my staliśmy tam tylko i rzadko się ktoś
        ścigał, przyjemnie spędzone niedzielne, letnie popołudnie. Natomiast "milicja" z
        kłobucka dostała ponoć odgórne polecenie: za wszelką cenę nas stamtąd
        przepędzić. Łamiąc prawo, cwaniakując, zamiast zająć się pilnowaniem porządku!!!

W efekcie rozbijania takich spokojnych zgromadzeń zaczęły się rodzić pomysły
        wieczornych, szybkich, pełnych adrenaliny wyścigów, zanim polonezy dojechały do
        łobodna, nas już dawno nie było.

Jaki wniosek? Trzeba było dać młodzieży spokój, ewentualnie przyjechać i
        organizować, przypilnować, legalne, niedzielne przejażdżki.

Ten wypadek nie jest pierwszym i ostatnim, ponieważ policja nie potrafi
        zrozumieć, że lepiej współpracować, niż walczyć.

Przecież za coś te pensje z naszych podatków biorą.
    • Gość: orzeł Re: Ostrowy wypadek IP: 212.87.244.* 05.11.08, 15:04
      szkoda chłopaków moje kondolencje
      • Gość: AVE PDG! Re: Ostrowy wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 13:58
        Ci co maja zxapie...c, beda zapie...c.! i to sie nie zmieni. tu czy gdzies
        indziej wypadki sie zdarzaja, i maja to do siebie ze nikt nie robi tego
        umyslnie! dajcie juz spokoj poszkodowanym.. pozdro dla wszystkich
        przekraczajacych 270 km/h!!:)
        • Gość: tyk Re: Ostrowy wypadek IP: 94.251.140.* 10.01.09, 15:57
          Toś wymyślił. Lubisz prędkość ale myślisz nie za szybko.
          • Gość: Steward Re: Ostrowy wypadek IP: *.2.140.131.tvksmp.pl 11.03.09, 22:40
            Ktoś wie czy kierujący mitsubishi poniósł już jakąś karę za spowodowanie
            wypadku, czy sprawa toczy się w dalszym ciągu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka