a-agniesia 11.11.08, 12:52 Witam, czy ktoś wie jak nazywa się specjalista od węzłów chłonnych? i czy takowego znajdę w Częstochowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paolo Re: Węzły chłonne IP: *.alfanet24.pl 11.11.08, 13:22 Hematolog. Jest w Przychodni Matki i Dziecka na Sobieskiego. Dr Malgorzata Klimza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dramaturg Re: Węzły chłonne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 23:17 witam. W koncu poprawne pytanie, a nie na skróty- od razu USG wezłów. a odp.na to pytanie to: hematolog, onkolog, zakaźnik - w zależności co spowodowało powiększenie węzłów. A do którego sie trafi to zależy od badania opisanego w poprzednim Twoim wątku plus kilka innych badan obrazowych dla oceny ew. zaawansowania choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
a-agniesia Re: Węzły chłonne 12.11.08, 09:34 Mam pytanie do dramaturg-a, jak słusznie zauważyłeś to mój drugi wątek dotyczący tego samego tematu, tematyka zainteresowała Cię "bo tak" czy może jesteś lekarzem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Węzły chłonne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 11:26 na początek polecam lekarza rodzinnego, węzły mogą byc powiększone z powodów infekcyjnych, ropnych (wtedy wskazany chirurg), onkologicznych, hematologicznych, reumatologicznych, autoimmunologicznych, atopowych wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Re: Węzły chłonne 12.11.08, 11:49 Dobrze to opisałeś.Jest to łatwe do uleczenia.Rzecz w tym,że lekarze nie wiedzą jak leczyć przyczynę.Leczą tylko skutek.Polak nie choruje na coś takiego.Chorej może pomóc tylko wywar z gałązek czarnej porzeczki.Dam jej przepis, jeśli zapyta o to!Innej możliwości nie widzę.Czy leczę? Jestem lekiem na całe zło.Zło też mogę leczyć, choć nie muszę.Rodzaje chorób, wiążą sie z grupą krwi.Lekarz, który tego nie wie, jest tylko rzemieślnikiem, uczącycm się na własnych i cudzych błędach.Ja muszę wiedzieć wszystko!Wszak jestem Wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Węzły chłonne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:26 a tyś z którego wariatkowa się urwał???? Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Re: Węzły chłonne 12.11.08, 18:17 Grzeczniej chłopcze, proszę.Masz 20 lat i już jesteś taki mądry? Wiedzę czerpiesz z wikipedii? Co Ty wiesz o leczeniu? Nic.Nie znasz podłoża chorób.Nie radzę zaczynać.Znam Twoje imię i miejsce zamieszkania-ulicę i numer bloku i mieszkania.Chcesz zacząć na tym forum? Ja Ciebie nie obrażam.To wszystko co do Twojej osoby.Bacz, bym Ci tego nie wypomniał w stosownej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata do agniesi IP: *.rev.inds.pl 12.11.08, 21:43 A ja też chętnie poczytam gdzie się wybrać bo mam powiększone od jakiegoś czasu i ani zwykłe antybiotyki ani zastrzyki przepisywane przez internistę nie za bardzo pomagają :/ Daj znać, jak gdzieś dobrze trafisz. Pozdrawiam i życzę zdrowia :) I wytrwałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikariotes do beni Re: Węzły chłonne IP: *.rev.masterkom.pl 13.11.08, 11:02 A ty gdzie "pracujesz", wiedzo? Ile płaci ci Powiatowy Urząd Pracy za spędzanie zycia przy kompie? A zwłaszcza ile ci daje z moich podatków za tę biegunkę słów przy zaparciu myśli? Odpowiedz Link Zgłoś