Dodaj do ulubionych

Zwierzęta się doczekały

06.01.09, 21:36
Jasne tylko szkoda że nikt nie powie co się dzieje z tymi pieniędzmi co
zostają na koniec roku. PiT je zżera? nie ... są rozdawane na premie dla
pracowników i dla samego "prezydenta" włącznie. A TO zdjęcie i wiele kolejnych
z wcieleń typu "dobry prezydent-zły prezydent" ....

Wam się drodzy koledzy i koleżanki dziennikarze w D..PACH poprzewracało!
Ustawiacie się w rzędach do byle jakiej okazji która powinna być od zawsze
powszechnością w naszym "Mieście" do robienia Fotek temu pajacowi co ni krzty
wiedzy a w kawał władzy ma.... Byście się wstydzili i pomyśleli nad sobą...

W Grudniu się spotkaliśmy na biegana jak robiliście foto pajacowi z jakimis
vipami, może ktoś pamięta co powiedziałem ?.....
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Zwierzęta się doczekały IP: 77.87.120.* 06.01.09, 21:44
      ten samochód ma być niby przystosowany do przewozu zwierząt???
      • Gość: onea Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.54.168.252.tvksmp.pl 06.01.09, 22:14
        zeby doczekaly sie wiekszego wybiegu, ciplejszego miejsca i milosci....eh
        szczegolnie teraz w ten mroz
        • johny5678 Re: Zwierzęta się doczekały 06.01.09, 22:20
          To dobrze,że władze miasta w końcu o tych biednych zwierzętach pomyślały,bo to
          co się tam działo w ostatnich latach było oburzające.
          Jeśli w innych dziedzinach włodarze miasta się często nie popisują,niech chociaż
          tu pokażą,że coś dobrego potrafią zrobić.
          • iwonnkaa Nareszcie----------- 06.01.09, 22:54
            Cieszy to bardzo.........
            Ale i niepokoi...........
            Czemu teraz, a wcześniej nie?.......
            Wcześniej starczało na wizyty w Watykanie i albumy dla Papieża.........
            Teraz starcza i dla mniejszych braci..........
            No no.......
            że tak powiem.....
            Ale i tak nie wierze w czyste intencje........
            Coś tu zalatuje.........
            Ukłony
            Ruda
            • Gość: gg Re: Nareszcie----------- IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 23:15
              iwonka ty zawsze byłaś głupia i taka pozostaniesz. album dla papieza
              był rekodziełem czestochowskich artystów.
              miasto od zawsze utrzymuuje schronisko, a pytanie brzmi - co daje
              oprócz brania publicznych pieniedzy - TOZ? czy ma jakis sponsorów,
              załatwia jakies pieniadze, np z programów unijnych? bo jesli nie to
              po co miasto robi te przetargi? żeby za jego pieniadze etatowi
              działacze tozu mieli kolejne posadki?
              • iwonnkaa Do gg....... 07.01.09, 11:03
                Lepiej stać i wygladać na idiotę , niż odezwać sie i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Alobum to było wydanie normalne z ksiegarni a nie jakiś wydumqany artystycznie
                bibelot.
                A Ty anonimie ujawnij się.łatwo obrażac jak sie jest nijakim gg.
                Juz sie nie wysilaj z odpowiedzią.
                żeby zrownac sie z Twoim poziomem trzeba by sie położyć.
                Bez ukłonów ,
                Ruda
                • Gość: I.LEŚNIKOWSKI oj Ruda, Ruda... IP: *.um.gov.pl 07.01.09, 13:03
                  Ze strony internetowej www.czestochowa.pl i naszych komunikatów:

"Prezydent wręczy Honorowemu Obywatelowi Częstochowy w imieniu
                  częstochowian dzieło sztuki jakim jest niewątpliwie album wykonany
                  własnoręcznie przez wybitnych częstochowskich artystów z okazji 25-
                  lecia Jego Pontyfikatu."
                  "Autor zdjęć zrezygnował z praw autorskich do tego konkretnego
                  dzieła, wiedząc dla kogo będzie przeznaczony."
                  "Zdjęcia autorstwa Aleksandra Jaśkiewicza prezentowane obecnie w
                  Muzeum Częstochowskim pokazują tradycje chrześcijańską wielu pokoleń
                  Polaków i piękno Ziemi Częstochowskiej. Wszystkie znajdują się wokół
                  Częstochowy i w samym mieście. (...) Długo pracowano nad techniką
                  wykonania albumu, tak aby był nie tylko dziełem wyjątkowym, ale
                  także, by fotografie przetrwały upływ czasu. Pracownicy Wydziały KS
                  zaproponowali bardzo oryginalną, rzadko spotykaną (bardzo
                  pracochłonną) technikę gumy barwnej. Reprodukcje wykonał artysta:
                  Wojciech Pruś, drugi artysta - Włodzimierz Karankiewicz
                  zaprojektował okładkę z drewna i lnu, ręcznie ją wymalował. Na
                  okładce znajduje się napis :"Dar Miasta Częstochowy dla Ojca Św.
                  Jana Pawła II, A.D. 2003. Potem ręcznie oprawiono fotografie.
                  Wszystkie pozostałe prace odbywały się w Wydziale Komunikacji
                  Społecznej: redakcja albumu, ręcznie podpisywanie fotografii na
                  pergaminie poprzedzającym same fotografie, które zostały umieszczone
                  na papierze czerpanym".

Oj Ruda, Ruda...
                  • iwonnkaa Szanowny P Leśnikowski....... 08.01.09, 00:05
                    Witam
                    Nawet jesli byłby na papierze ze złota , inkrustowany diamentami.....

Zawsze to bedzie zbędny , jeden z wielu albumow które wreczono Papieżowi.

I wątpię by dzis ktoś pochylił sie nad nim z zachwytem .

Lezy sobie wraz z tysiacami sobie podobnych .

A kazdy pewnie wyjatkowo, wyjatkowy.

A wyjazd P Prezydenta Wrony z tym wydawnictwem był li tylko wycieczką z pretekstem .

I wmawianie ze w imieniu mieszkańców jest gruba przesadą........

A brak środkow by rozdawac darmowe leki antykoncepcyjne dla zwierzat..

Jest i bedzie faktem..........

No ale lepiej żeby zwierzaki zamarzały, gineły z głodu i w bestialski sposób
                    były mordowane......

Niz w tym dobrym miescie antykoncepcję darmowo rozdawać........

Chociaz wszak tylko dla mniejszych braci........

Ale zawsze to ...tfu....antykoncepcja........

I tyle na ten temat Szanowny Panie.......

A połajanki proszę sobie darować.

Politowanie również.....

Ruda
                    • the_michael Re: Szanowny P Leśnikowski....... 08.01.09, 22:47
                      No i masz racje. Po co wieszać medal tam gdzie wisi ich już tysiące. Gdyby Papiez miał taką moc i tyle czasu, żeby przyjrzeć się działaniom wszystkich swoich darczyńców to na pewno nie byłby zadowolony z tych podarków, gdyby wiedział ile można było zrobić dobrego gdyby ich nie dostał. A jemu przeciez było wsio ryba czy dostanie kolejny album czy nie, czy zbudują mu pomnik czy nie zbudują. A ten pojechał z albumem jakby to coś miało zmienić...
    • ulisses_czwa Fakty dot. budowy schroniska i zakupu samochodu 06.01.09, 23:30
      "- Osiągnęliśmy punkt krytyczny i inwestycje stały się po prostu koniecznością - mówi prezydent miasta Tadeusz Wrona. - Drobne inwestycje nie są w stanie spełnić oczekiwań."

"Prezydent zapytany wczoraj przez dziennikarzy o to, dlaczego nagle w tym roku w schronisku będzie tak dobrze, skoro dotychczas było tak źle, nie odpowiedział wprost. Skwitował: "Z tego samego powodu, dla którego w tym roku wpisaliśmy do budżetu ulicę Jagiełły, a w poprzednich - nie"

A to ciekawe... Pozwolę sobie rozwikłać tę zagadkę. Otóż Klub Radnych Platformy Obywatelskiej zabiegał bardzo mocno – i jak widać skutecznie, bo inwestycja jest - o umieszczenie budowy schroniska dla bezdomnych zwierząt już na etapie WPI na lata 2009-2010. W pierwotnej wersji – bez naszej poprawki – schronisko było zapisane na lata 2010-2011. Cała inwestycja odkąd pamiętam była przesuwana o kolejne lata – wędrowała jak po łańcuszku zwiększając tylko objętość następnych WPI o martwy zapis. Konsekwencją WPI jest zapisanie kwoty 1 mln zł w budżecie 2009 (w 2010 również 1 mln) i mam nadzieję, że realizacja nastąpi zgodnie z założeniami. Oczywiście artykuły prasowe, które opisywały trudną sytuację schroniska też nie pozostały bez echa w magistracie. Tak właśnie znalazło się schronisko dla bezdomnych zwierząt w realizacji na lata 2009-2010, co nie zostało oficjalnie powiedziane przez Prezydenta. Trzeba pisać o pewnych faktach jeśli Prezydent nie może tego powiedzieć.

A samochód? Samochód jest wynikiem interwencji Komisji Infrastruktury i Ochrony Środowiska, która specjalnie odbyła swoje jedno posiedzenie wyjazdowe wizytując schronisko. Wówczas poznaliśmy bardzo dokładnie problemy, włącznie z tym, który dot. pojazdu do przewozu zwierząt. Na następnej komisji podjęliśmy wspólnie wniosek o zakup specjalnego samochodu, który zastąpiłby stary wysłużony 12-letni pojazd. Wniosek trafił do Prezydenta i został przyjęty. Wcześniej nie było nawet o tym mowy.
      Wszystko można sprawdzić.
      Pozdrawiam
      • Gość: . samochód IP: 77.87.127.* 07.01.09, 09:09
        radny-widzę,że Twoim zdaniem to super wypasiona bryka przystosowana
        do przewozu zwierząt...a dla mnie to zwykły samochód dostawczy.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI A propos komentarza Elizy i Pana Radnego IP: *.um.gov.pl 07.01.09, 10:41
        Z tych dwóch zdań przytoczonych przez pana radnego - stwierdzenie,
        że osiągnęliśmy punkt krytyczny jest znacznie ostrzejsze... :-).
        Pytanie i sama kwestia jest z rzędu absurdalnych: dlaczego teraz a
        nie dwa wcześniej lub trzy później. A dlaczego nie?
        I jakie to w ogóle ma znaczenie, oprócz oczywiście odwracania uwagi
        od dobrych wiadomości o inwestycjach, nowym samochodzie i
        zwiększaniu dotacji?

Przy tej okazji trzeba znowu to powiedzieć - org. pozarządowa, która
        wygrała przetarg jest ZOBOWIĄZANA do starania się o dodatkowe
        fundusze na prowadzenie schroniska. Po to startowała w konkursie i
        do tego została stworzon, taki jest jej sens istnienia. W przeciwnym
        razie niczym nie różniłaby się od instytucji miejskiej.

Artykuły na temat schroniska były opisem użerania się i konfliktu
        dwóch organizacji pozarządowych. Jedynym skutkiem tych artykułów
        było ZAŻENOWANIE. Tak naprawdę powinno się po tych publikacjach
        odebrać pieczę nad zwierzętami org. pozarządowym i wziąć schronisko
        na własny garnuszek.
        Przyjęto jednak filozofię przekazywania zadań organizacjom
        społecznym, a ponieważ opluwanie TOZ było opluwaniem, zostaje jak
        było. Jedna organizacja nie potrafiła się dogadać z drugą i donosiła
        w imię "lepszej współpracy" do dziennikarzy, którzy niestety
        bezkrytycznie publikowali zarzuty wobec organizacji, której
        wcześniej byli raczej "adwokatami".

Tak więc pisanie, że inwestycje to skutek tych publikacji powoduje
        raczej uśmiech... Redakcję tutaj rozumiem, to rodzaj autoreklamy.

Natomiast nie byłoby dobrze, gdyby w tle tych papierowych utarczek,
        w złych warunkach przebywały zwierzęta.
        I tyle.
        • ulisses_czwa Re: A propos komentarza Rzecznika 07.01.09, 11:39
          Panie Rzeczniku,
          Nigdzie nie odwracam uwagi od dobrych inwestycji jaką jest budowa schroniska z prawdziwego zdarzenia, zakupu samochodu, czy też zwiekszenia dotacji.
          Wręcz przeciwnie - podkreśliłem - że mój klub radnych PO przyspieszył tą inwestycję wartą 2 mln zł, natomiast zakup samochodu jest wynikiem działania Komisji Infrastruktury. Dlatego to będzie realizowane w 2009 roku, a nie w latach następnych. W wersji pierwotnej (prezydenckiej) WPI tego po prostu na ten okres nie było. Przypominam, że to Rada Miasta jest organem stanowiącym, a Prezydent Wykonawczym. Tych faktów, które poruszyłem oficjalnie nie przedstawiono, a tym bardziej NIGDZIE Pan im nie zaprzeczył - zatem nie wiem kto tu "odwraca uwagę" i od czego ;)
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI to nie było do Pana Radnego, do Elizy także nie IP: *.um.gov.pl 07.01.09, 15:14
            W sumie sprawa jest tak pozytywna, że jak widac - warto o niej
            mówić. Najważniejszy efekt.
            Dodałbym do tych informacji jeszcze 45 tys. złotych na sterylizację
            i kastrację. I tak powino być co najmniej co... roku :-). Gdyby moja
            kotka uratowana ze śmietnika umiała mówić, zamiauczałaby mi rację.

• Gość: Gość Re: to nie było do Pana Radnego, do Elizy także n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 11:12
              Tylko żeby te pieniądze na sterylizacje były zużytkowane uczciwie. Nie na kotki
              właścicieli dobrze sytuowanych, ale trafiły tam gdzie są potrzebne. Nie
              wyobrażam też żeby w całości były wykorzystane w gabinecie dr Jędruszki.
    • rudaa26 Re: Zwierzęta się doczekały 07.01.09, 09:57
      Bardzo się cieszę i mam nadzieję że na obietnicach się nie skończy i
      wszystkie te plany zostaną zrealizowane. Nalezy się to tym bezdomnym
      zwierzakom, bo wesoło to one nie mają. Jak sobie pomyślę jak one
      teraz mają przekopane w te mrozy to az strach.
      Będę mocno trzymac kciuki ;-)
    • Gość: aw wygląda jakby... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:59
      prezio chcial dobrze ale wyszło jakby sie do samochodu(?) pakował...
      • Gość: medalik wygląda jakby...odlatywał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 13:09
        wygląda jakby Wrona...odlatywał
    • Gość: Medalik Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 13:43
      Koszty utrzymania takiego schroniska powinni ponosić w CAŁOŚCI właściciele psów
      i kotów w postaci uiszczania odpowiednich podatków.
      Pytanie: ile kasy z tego tytułu wpłynęło do kasy Miasta i dlaczego tak mało ?
      A skoro tak mało to dlaczego Miasto nie egzekwuje prawa ?
      • Gość: wlascicielka Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: *.um.gov.pl 07.01.09, 14:02
        Medalik a niby dlaczego? Czy wiesz ile kosztuje utrzymanie
        zwierzaka? No właśnie chyba nie wiesz. Skoro ludzie trzymają
        zwierzęta w domach i je utrzymują ponosząc duże koszty to
        automatycznie te zwierzęta nie są na utrzymaniu schroniska. I to
        jest ten wkład finasowy mieszkańców miasta posiadających zwierzęta.
        Natomiast koszty utrzymania powinna ponieś gmina bo to z naszych
        podatków oraz samo schronisko pozyskując aktywnie fundusze.
        • Gość: . Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: 77.87.127.* 07.01.09, 14:09
          czy wy tam w urzędzie miasta nie macie co robić,za mało
          petentów,papierków??Chcesz brać udział w dyskusji to rób to z
          domowego komputera po godzinach pracy...
        • Gość: Medalik Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 14:17
          A to dlatego, że ja też jestem właścicielem psa i kota, tyle, że na wsi. Prawo
          słusznie zezwala na posiadanie bez podatku 2 psów w zagrodzie wiejskiej bo psy
          na wsi nie są dla satysfakcji właściciela ale dla konkretnych celów gospodarczych.
          Większość bezpańskich psów i kotów w mieście to są zwierzęta wyrzucone na bruk
          przez swych właścicieli, którym "piesek" się znudził.Potem się to na potęgę
          rozmnaża.
          Dlaczego zatem Obywatele nieposiadający psa mają płacić na utrzymanie w
          schronisku bezdomnych zwierząt ?
          Byłem również nie raz i nie dwa świadkiem jak w centrum Częstochowy w II Alei
          właściciel prowadził wilczura a ten załatwiał swe potrzeby na trawniku pod lipami.
          Czy o taką Częstochowę nam chodzi ?!
          • Gość: niepotrzebna Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: 82.160.246.* 07.01.09, 15:10
            Bylam w listopadzie w tym schronisku z kolezanka z firmy,ona chciala
            adoptować łagodnego,wesołego pieska do mieszkania a ja większego do
            domu z ogrodem.Zdziwił nas bierny opór zatrudnionych tam ludzi-
            wszyscy siedzieli w budynku,ten co nas wpuścił też natychmiast się
            schował. Nie można było się doprosić żeby ktoś doradził,pokazał
            gdziesą jakie,coś powiedział np.o zdrowiu. Dyrektorkę schroniska
            wogóle nie obchodziło żeby 2psy trafiły do dobrych
            domów,naprawdę.Wiem że to dziwne aletakbyło.
            • Gość: niepotrzebna Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: 82.160.246.* 07.01.09, 15:29
              Jeżeli psów jest za dużo to dlaczego zatrudnionym w schronisku nie
              chce się pomóc żeby trfiły w dobre warunki.Te widać było wychudzone
              i cierpiące psy patrzyły na nas ale na prawdę jak są w klatce w
              gromadzie i nawet nie można zobaczyć jak się zachowa gdy go się
              pogłaszcze,to tak kompletnie w ciemno ciężko się zdecydować.
              • Gość: allegość Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 16:08
                Tak samo i ja sądzę. Personelowi tego schorniaska nawet nie chce
                przyjechać sie po żarcie dla psów. Ja sam osobiście telefonowałem do
                schroniska jeszcze pod koniec grudnia. Miałem sporo żarcia dla psów
                (głównie chleba) w sklepie, jaki prowadzę i pomyślałem, że mogę go
                przekazać dla schroniska. Córka wcześniej często przebywała w tym
                schronisku, pomagając przy przebywających tam pieskach, jako
                wolontariuszka. Jak opowiedziała mi co się tam dzieje, to
                pomyslałem, że chociaż w ten sposób mogę im pomóc. Generalnie, z
                tego co mi wiadomo, to słodko tam nie jest, a sami pracownicy też
                nie starają się, aby było cokolwiek lepiej. Pani, z która
                rozmawiałem odparła, że jeżeli mam życzenie, to abym przywiózł tę
                karmę do nich, bo oni po nią nie przyjadą. Do tego dodała, że psy
                nie mogą wcale jeśc chleba. Ciekawe co głównie jedzą psy na wsi...
                Pewnie tylko i wyłacznie całe worki specjalnej karmy, jeszcze dla
                tego konkretnego gatunku i rasy psa. Pozdrawiam serdecznie i mam
                nadzieję, że t co napisałem skłoni personel Schorniska do głębszych
                przemyśleń.
                • Gość: Medalik Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 16:32
                  Psy rzeczywiście za chlebem nie przepadają...
                  Lepiej chleb rozdać ubogim i bezdomnym ludziom - tych w Częstochowie i w całej
                  Polsce - dzięki cudotwórczej władzy sercem po lewej stronie miłującej lud
                  pracujący miast i wsi - dostatek !
                  Czy nadal US obciąża VATem darczyńców rozdającym chleb ubogim ?

Natomiast wyjaśnienie braku zainteresowania personelu schroniska pozyskaniem
                  potencjalnych chętnych na psy ze schroniska jest wyjątkowo proste !
                  Po pierwsze: im więcej psów w schronisku i bardziej zapchane tym bardziej można
                  wołać o kasę na rozbudowę i pokrycie innych kosztów oraz dodatkowe etaty. Z
                  felietonu wynika, że to właśnie nastąpiło, czyli dyrektor schroniska postępował
                  z jego punktu widzenia RACJONALNIE i dopiął swego !
                  Po drugie: psy oddaje się w "nowe ręce" prawdopodobnie za darmo. Gdyby trzeba
                  było za nie zapłacić np 50 pln - to byłby dodatkowy dochód. (Ciekawe - czy
                  sprzedaż psa przez schronisko byłaby opodatkowana VAT czy też nie ? ....)
                  Ale gdyby pies ze schroniska kosztował to pewnie nie byłoby na nie chętnych...
                  Po trzecie: gdyby jakimś cudem udało się rozwiązać problem bezpańskich psów bo
                  NIKT by ich na bruk nie wyrzucał a te ze schroniska w całości znalazłyby nowych
                  właścicieli - no to schronisko straciłoby rację bytu a personel poszedłby
                  losować numerki do Urzędu Pracy.
                  A kto w Częstochowie chciałby zatrudnić kogokolwiek ze stażem pracy w
                  charakterze ...psiarka ?
                • Gość: do niepotrzebnej Re: Problemem są właściciele psów a nie psy.... IP: 212.59.230.* 07.01.09, 16:46
                  niepotrzebna-przyjdz jeszcze raz i sie uprzyj.Pracownicy muszo unikac zeby
                  ludzie adoptowali bo tak ma byc ze schronisko przepelnione.wtedy na wszystko zle
                  ze psy glodne,ze pogryzione ze brud ze weterynaz nie leczy jest jedna spiewka
                  do urzedu --nooo co zrobic jak takie przepelnienie .a jak by ludzie psy
                  pobrali to na co by zwalac.i pieniedz y wiecej by nei dali a one i tak na psy
                  ido tyko na fahturach
    • Gość: dżizas Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 19:53
      Może p.prezydent powinien założyć stronę internetową która informować będzie o
      jego sukcesach?
      To byłby pierwszy wpis.
    • Gość: Justus Zwierzęta się doczekały IP: *.centertel.pl 07.01.09, 20:02
      Zwierzęta się niczego nie doczekały bo tam się na pewno nie poprawi.
      Prezydent Miasta znalazł sobie metodę na wytransferowanie większej
      gotówki z budrzetu Miasta. Czy to nie jest dziwne że się nagradza
      tych co źle robili. Zamiast się pozbyć Tozu to jeszcze za zaniedbania
      to jeszcze im nagordę dali w postaci 200 000 zł rocznie.Skoro do tej
      pory im nie zależało na adopcjach to teraz też nie bedzie. Sytuacja
      tych biednych zwierząt nigdy się nie poprawi dopuki Toz będzie
      prowadził scronisko.
    • Gość: ja Zwierzęta się doczekały IP: *.realestate.net.pl 07.01.09, 22:06
      jak milo ze w koncu ktos pomyslał i zainteresował sie niewinnymi i biednymi
      zwierzetami!!!
      dziekuje!!!!
      • Gość: z codziennosci Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 00:56
        wchodza klienci do sklepu z psmi.
        Na zwrocona uwage slychac

Co Pani?? to nie pies- mowi wlacicelka trzymajac yorka na rekach.
        Nie pies????? jak sie masz???? --cholera nie gada wiec chyba pies!!!

A co pani mysli, ze ja zostawie pd=sa o wartosci 3000 zl za drzwiami?
        -a co mnie to obchodzi, ze on ma 3000 zl na psa i nie ma na ochrone dla niego, a
        pies z rodziny niebezpiecznych

Oj prosze pani to maly piesek, nie zostawie go na dworze.

Prosze pani....ten pies jest czystszy od niejednego czlowieka!
        -tak? a ma buty czy lazi bez a potem z tymi lapami na lozko?

Prosze pani, to bardzo spokojny pies /60 cm w klebie/ - poczul zapach alkoholu
        od innego klienta i zaczyna warczec....

OO prosze pani.....zostawilem ale wlazl za mna /pies smierdzi i wlasciciel tez/

inny klient Czyj ten pies? bo sie boje wejsc do sklepu!

Prosze pani to spokojny piesek.
        inny klient z kolejki...Cholera, niech pan trzyma tego psa, skacze mi tu na dziecko

WIEC JAK TO Z TYMI PSAMI???

PIES TO W/G NIEKTORYCH WAZNIEJSZY OD LUDZI

• Gość: Animalska Oglądanie psów do adopcji IP: *.51.57.160.tvksmp.pl 08.01.09, 21:27
      Jeżeli macie ochotę obejrzeć i ewentualnie adoptować pieska w soboty
      w godz. 10-13 jest na to najlepszy czas. Psiaki wychodzą wtedy na
      spacery z wolontariuszami i można się na własne oczy przekonać ile
      jest w nich miłości i łagodności.
      • Gość: Animalska Oglądanie psów do adopcji c.d. IP: *.51.57.160.tvksmp.pl 08.01.09, 21:36
        Podczas sobotnich spacerów można zobaczyć, że psy są bezpiecznie dla
        ludzi, w tym dzieci, również wtedy gdy są dokarmiane. Jest kilka
        piesków wyjątkowo pięknych i mądrych, prawie rasowych, jak np.
        maciupeńki ratlerek na poduszkę, który będzie ozdobą każdej kanapy.
        • Gość: Ruda Re: Oglądanie psów do adopcji c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 18:36
          Do góry
    • Gość: Jamnik Zwierzęta się doczekały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 11:19
      Wszystkie psy trafiające do schroniska powinny być bezwarunkowo automatycznie
      chemicznie sterylizowane. Nie usypiając, a wydając psy ze schroniska nowym
      właścicielom, pomnażamy miastu problem z bezpańskimi psami i ich potomkami. No
      coż, schroniska przecież z tego żyją i muszą tak prowadzić politykę, aby nie
      były bezrobotne i problem istniał.
      • Gość: doświadczona Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 12:30
        Leczenie skutków ubocznych hormonów antykoncepcyjnych jest drogie, a sprowadza
        sie do m.in. sterylizacji. Hormony trzeba powtarzać (co pół roku) , sterylizacja
        jest raz na całe życie. Nie trzeba się długo zastanawiać co lepsze - i dla
        zdrowia zwierząt i kasy schroniska.
    • Gość: emeryt Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.gprs.plus.pl 23.02.09, 10:15
      Zgadzam sie z tym,ze włsciciele zwierzat zachowuja sie gorzej niz
      same zaiwerzeta... A jezeli chodzi o sklepy zoologiczne to polecam
      sprawdzony i zaufany www.delazoo.pl/
      Zawszu u nich kupuje. Pozdrawiam.
      • Gość: Janek Re: Zwierzęta się doczekały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 13:21
        Ja tez zawsze kupuje w tym sklepie www.delazoo.pl/ chyba
        najlepszy w sieci,bardzo duzy wybór karm i akcesoriów dla psów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka