Dodaj do ulubionych

KRYZYS W OBI !!!!

01.02.09, 21:10
W OBI nastały ciężkie czasy!!!! kryzys na całego!!!!, zwolnienia, cięcia,
oszczędności, nie ma kasy na podwyżki!!!! 100 nowych merców za 10 milionów
wzięli w leasing to jest szczyt oszczędności, premier powinien brać z nich
przykład, raz, dwa, trzy, i dziura w budżecie byłaby załatana. Nie dziwi więc
fakt że ostatni normalni ze starej kadry się zwalniają.
Obserwuj wątek
    • yanoooosh Re: KRYZYS W OBI !!!! 02.02.09, 05:52
      Spoznione informacje masz stara kadra to juz 2 lata temu zaczela odchodzic
      • marudag Re: KRYZYS W OBI !!!! 02.02.09, 07:43
        Odchodzą ostatni z ostatnich tacy jak kierownik ogrodu MB!!!, ale największym
        świństwem są te nowe mercedesy!!!!
        • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 02.02.09, 10:18
          bo dyrekcja nie będzie jeździć bele czym , pracownicy mają lepsze fury niż
          niejeden dyrektor ,a to w oczy kole hahahahaaha, też chce mieć taki kryzys
          • Gość: lukkas Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:37
            zara zara, ty chcesz mówić, ze kierownik działu jeżdzi Mercem
            służbowym?
            To chyba przesada?
            Może Golling tak i jego przydupasik.....
            A bajor żyje jeszcze?
            • hanging_garden Re: KRYZYS W OBI !!!! 03.02.09, 14:35
              Mam nadzieję, że Kasia nie odeszła (ta blondynka z długimi włosami -
              pracuje w OBI już bardzo długo). Czasem widuję ją w dziale obsługi
              Klienta (po prawej stronie przy głównym wejściu).

Śliczna dziewczyna.... niestety mężatka z tego co wiem :-(
    • Gość: kaska Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:29
      wogole kierownictwo OBI powinno zainteresowac sie obsluga klienta
      Chcac sie cos zapytac doradzic godzine szuka sie pracownika a po
      znalezieniu okazuje sie ze nie jest z tego dzialu naburmuszony
      odchodzi bez slowa albo mruczy cos pod nosem Jesli kierownictwo OBI
      chce sie nauczyc oraz swoja zaloge jak powinien byc obsluzony
      klient to powinien isc na przeszkolenie do CASTORAMY Tam sprzedawca
      obezwlocznie podchodzi do klienta i pyta w czym moze pomoc Obsluga w
      OBI do kitu ocena niedostateczna
      • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 03.02.09, 17:53
        masz 100% racji OBI to WIELKIE DNO ,casto jest ok ,tam to widać pracowników ,a
        w obi są ale za regałami i ściemniają
        • marudag Re: KRYZYS W OBI !!!! 03.02.09, 18:09
          NIE NIE NIE!!! kierownicy, jeszcze nie jeżdżą mercami, tylko ,,
          DEREKTORY BEDOM'', a zmieniają dyrektorskie bryki, ponieważ niektórzy pracownicy
          maja lepsze i chyba wstyd. Bajor jeszcze robi, rządzi budowlanką siedzi na niej
          od świtu do nocy, o której godzinie nie przyjdziesz zawsze jest.
          • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 03.02.09, 18:50
            kto wie jak nazywa się pracownik OBI , no właśnie OBIBOK
            • Gość: warlock Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 195.205.202.* 03.02.09, 22:39
              Gizmo ,to dobre. Dopisze tylko zdanie.Banda nierobow w tym Obi,a szczegolnie na
              budowlance i dział z drzwiami.Castoramy to chyba nie dogonicie nawet na
              mercedesach :)
              • Gość: obibok Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:51
                wcale nie da sie odczuć, że wpisują się tu byli pracownicy OBI, którzy poszli
                robić karierę we wspaniałej Castoramie. Sami jesteście nierobami. A co do bajora
                to może i siedział od świtu do zmierzchu, ale przynajmniej wyprowadził dział,
                pokazał, że jest odpowiedni na to stanowisko. odpowiedni ludzie to docenili i
                teraz może być z siebie dumny :D. nie to co wy
                • yanoooosh Re: KRYZYS W OBI !!!! 04.02.09, 05:57
                  Przyjdz popracuj troche w obi to zobaczysz dlaczego nigdy nie dogoni casto.
                  W tajemnicy powiem ci , ze na reke w obi po 7 latach ludzie nie brali tyle co w casto na wejscie to kto tam ma pracowac za 1200??
                  tylko nowi co sie chca zaczepic na jakis czas i srednio ich intereesuje czy cie obsluza czy nie.
                  Stara dobra gwardia odeszla bo nikt za ochlapy nie bedzie robil biorac jeszcze pod uwage fochy go go go go wiadomo kogo i jego zastepce marcina m ktory zachowuje sie jak kapo w obozie w oswiecimiu.
                  Zeby czegos wymagac trzeba dawac cos w zamian prawda??
                  • Gość: lion Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:31
                    Za takie właśnie organizacyjne dno Obi będzie karane odjazdem
                    klientów do kultowego Casto, w którym klientowi robi się dobrze bez
                    zawołania.
                    Nie ma szkoleń, nie ma kultury współpracy, robią bo muszą, robią bo
                    tak się złożyło. No to co się dziwicie?
                    Jak się nie ma wiedzy asortymentowej, arogancja starszych owiewa
                    spalinami młodych, to czego można chcieć oprócz ucieczki sprzedawcy
                    przed klientem?
                    • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 04.02.09, 15:45
                      HAHAHAHAHAHAHAHAHA ale się ciekawie rozwiną temat ,nie spodziewałem się takiej
                      ciekawej dyskusji ,jest nawet obrońca "WIELKIEGO OBIKA "zaczyna mi się to
                      podobać ,będę obserwował kolejne wpisy , ps "WIELKI M "zapomniał jak to jest być
                      na samym dole , władza ogłupia hahahahahah ,POZDRO DLA WSZYSTKICH TYCH OBECNYCH
                      I BYŁYCH ,JESZCZE PRZYJDZIE NA NICH PORA , WYBACZ WIELKI OBI
                      • Gość: Darek Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 22:09
                        Dziwię się niektórym wypowiadającym się tutaj. Narzekają na obsługę w sklepie
                        ale robią tam zakupy...jest wolny rynek i nikt nikogo nie zmusza do zakupów
                        akurat w tym sklepie. Idźcie do konkurencji jeśli obsługa czy coś innego Wam
                        się nie podoba w danym sklepie,niekoniecznie w OBI tylko tak ogólnie.
                        • Gość: warlock Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 195.205.202.* 06.02.09, 03:56
                          Buhaha ja jestem częstym gosciem OBI :) Mam okienko to zagladam. Pochodze
                          ,popatrze,ale zawsze sprawdze moj grzejnik łazienkowy ,ktory wisi w obi-srobi za
                          530 zl.A ktory kuplem w castoramie za 340 zl. Qrwa ,ze musze tak napisac,ludzie
                          totalne tałaciarstwo i nierobstwo pracownikow niskiego szczebla + zaniedbania
                          kierownictwa = Wielkie G..obi ! Tyle w temacie.Tylko nie pisac mi o malych
                          pensjach,oraz kryzysie.Wam sie w tym srobi robic nie chce! I to od lat. Pomijam
                          Panie na dziale ogrod, pare akurat /nie wszystkie/ byly grzeczne i fachowe .
                          • Gość: xxx Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.tktelekom.pl 06.02.09, 15:46
                            jak bym miał okienko to bym wolał odpocząć ,kawke spokojnie wypić a
                            nie po marketach chodzić.sport narodowy
                            • Gość: olo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 89.174.23.* 06.02.09, 17:20
                              Na kawe tez jest czas
                              • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 06.02.09, 20:13
                                o widzę że jakiś obrońca OBI się znalazł hahahahahahaah a może to sam wielki
                                OBIK wypisuje pochwały dla siebie ,ups znowu nie dostanę premii 50 zł bo źle
                                piszę o swojej firmie , ale co z tego nie będzie klientów to odpocznę za regałem
                                POZDRO DLA WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH SZCZEGÓLNIE DLA JEDNEGO BO JAK BĘDZIE DALEJ
                                TAK ROBIŁ TO WSZYSCY USTAWIMY SIĘ W JEDNEJ KOLEJCE POD POŚREDNIAKIEM
                                • Gość: pracownik obi Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.gre.pl 07.02.09, 19:47
                                  Po pierwsze, drodzy klienci,
                                  jestescie smieszni , czasem mili i kulturalni (ale to nieliczne jednostki)
                                  przewaznie hamscy co pewnie wynika z braku kultury osobistej, i higieny czesto
                                  tez, wymagacie od nas pracownikow , ktorzy zarabiaja grosze to raz (w porwnaniu
                                  z wasza castorama to my zarabiamy nic) jest nas za malo , bo dyrekcja aby kupic
                                  mercedesy postanowila zrobic ciecia w kadrze (nie najwyzszych lotow zgadzam sie
                                  , ale nie dziwcie sie jak nie ma motywacji i nie ma szkolen).
                                  Tak wiec wolny wybor nikt nikogo nie zmusza do robienia zakupow w obi.
                                  po drugie
                                  OBI to sklep samoobslugowy , i samemu sie laduje towar a nie czeka jak ciele na
                                  srodku sklepu!!
                                  po Trzecie dyrektorzy
                                  jestescie slabi, ale wynika to z tego ze centrala jest jeszcze slabsza, pomijam
                                  jednostki rzadzace w obi.
                                  po czwarte koledzy o kolezanki pracownicy
                                  musimy wierzyc ze beda lepsze czasy i nic nas w obi nie trzyma , kryzys wkoncu
                                  sie skonczy przyjdzie wzwyzka i bedzie dobrze

ps nie jechac mi na kierownika budowlanki bo dam w pysk.
                                  Marcin szacun dla ciebie...
                                  • Gość: misiek Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.240.* 07.02.09, 23:36
                                    zgadzam sie:nie jechać po kierowniku budowlanki,a jak sie komuś nie
                                    podoba to może złożyć papier,proste
                                    • Gość: On Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.prenet.pl 08.02.09, 15:30
                                      Nie wiem dlaczego narzekacie... Przecież jest brylantowo... ;)
                                      • yanoooosh Re: KRYZYS W OBI !!!! 09.02.09, 05:41
                                        Genialnie!! :P:P:P:p
                                        • Gość: obserwator Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 89.174.23.* 09.02.09, 21:10
                                          Fury dobre dyrekcji ale fura technika to Panie bije je wszystkie na na .... Ten to ma kryzys co?.
                                          • Gość: klik Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.2.142.158.tvksmp.pl 10.02.09, 09:01
                                            A czym ten technik jeździ? E-klasą?
                                          • Gość: Boberek:) Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.chello.pl 10.02.09, 09:29
                                            To forum zamiast "Kryzys w OBI " powinno mniec nazwe "Castorama
                                            kontra Obi" Nie dziwcie sie ze ludzie odchodza z Obi , znaleźli
                                            lepsza prace i odchodza.. proste. nikt nie widzi swojej przyszłości
                                            w jakims markecie , to chyba wiadome.Po za tym nie zgodze sie z
                                            waszymi wypowiedziami na temat Obi , Pracownicy Obi podchodza do
                                            klientów , oferuja swoja pomoc, doradzaja. Pracownika Castoramy
                                            trzeba poprosic o pomoc a gdy juz sie poprosi czeka sie z 15 min az
                                            wielce podniesie swój zadek z informacji i podejdzie. a jak nadal
                                            nie podchodzi to dostaje opieprz po całej lini ze ile tu mozna
                                            czekac i w tedy wstaje i pyta sie w czym mozna pomóc,to sa fakty...
                                            takie dościawdzenie zyciowe.<hahaha> .Pracownicy Obi nie ściemniaja
                                            i nie chowaja sie za regałami, Widocznie pisza te posty Ci którzy
                                            mysla ze sa fajni , Nie wiecie jak jest to nie piszcie..:).
                                            Wyzywanie kierowników to nie jest za dobry pomysł... Fakt w Obi mało
                                            sie zarobi tego sie nie da ukryc... ale chyba zadna praca nie
                                            chańbi. a jeśli pracownik Obi nazeka to niech sie zwolni przecież
                                            nikogo na siłe tu nie trzymaja...i znajdzie coś lepszego. Nie nie
                                            jestem obrańca Obi , ale wydaje mi sie ze potrzeba tu NORMALNOŚCI.
                                            Ludzie sa tylko Ludzmi a nie zwierzetami prawda???? Przezwiska Obi-
                                            srobi Halo!!! Pisza tu dorośli ludzie czy małe dzieci??? Podchadzac
                                            do kilku wypowiedzi na temat Kierowników i obsługi klienta. To
                                            Pracownik ma napisane w papierach "sprzedawca" i w jego kwesti jest
                                            dobra prezentacja asortymentu przed klientem, Kierownicy maja inne
                                            zadania. ale to dla tych ludzi którzy nie wiedza.:) lepiej zamiast
                                            urzerac sie i nazekac weście sie do roboty.. Teraz moze jest kryzys
                                            ale bede tez dobre czasy. :PP Pozdrowienie dla czytajacych...
                                            • Gość: sd Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:33
                                              Zeby o cos zapytaj trzeba sie naszukac pomocy czy to w obi czy
                                              castoramie.
                                              • Gość: xyz Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 11:00
                                                a co myslicie o punkcje kredytowym w obi?
                                                • Gość: biil Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:34
                                                  Bolek, pracownik ma w papierach "sprzedawca", a przerzuca tony
                                                  dziennie gdy powinien to robić magazynier. Organizacja pracy jest
                                                  debilna, to i debilna będzie obsługa klienta. Jak ktoś ma przerzucić
                                                  15 worka 30-kilowych zapraw i równolegle obsługiwac 3 klientów bo
                                                  panicze z dłuższym stażem są "zajęci" to się nie ma co dziwić tylko
                                                  uciekać do Casto gdzie jest podobno kultura i organizacja skierowana
                                                  w stronę klienta a nie "Zapierdolki".
                                                  • Gość: obserwator Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 89.174.23.* 12.02.09, 21:20
                                                    A ten pojazd technika E- klasy ? to jakiej marki ,
                                                    Pytam czy to pojazd monstrum z doładowaniem .
                                                    Czy też jakiś z haryzmą , buntownika ,,dzieci kwiatów. "
                                                    Może coś więcej? , A co na to KADRA.
                                                  • Gość: ... Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.prenet.pl 12.02.09, 22:54
                                                    polonez
                • Gość: piotr123 Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.toya.net.pl 13.02.09, 22:13
                  jak wszystko zrobi to go wy...lą!
                  • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 13.02.09, 23:45
                    dawno mnie tu nie było troszkę się pogubiłem ,co ma polonez do mercedesa ,a już
                    wiem to wszystko zależy jak wypadnie inwentura ,kogo wielki OBI spisze na straty
                    ,bo nie bardzo ma kogo, sam raczej się nie podda , aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa już
                    wiem zamieni skodę na poloneza ,ja bym proponował raczej aby ustawił się w
                    kolejkę do pośredniaka ,kto jest za pisać nie bać się ,pozdro dla OBI i CASTO
                    nie toczcie wojny hahahaahhhahaha
    • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 14.02.09, 13:17
      tak sobie myślałem ,że pracownik OBI to obibok ,więc jak będzie się nazywał
      pracownik CASTO ,no kto wie ???????? castomaniak właśnie ,ps to tak na
      pogodzenie nie dla obrazy między marketowej ,POZDRO dla wszystkich
      • Gość: bal Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 94.251.135.* 28.02.09, 19:56
        ello.jestem pracownikiem obi od jakiegos dluzszego czasu i jest jak
        jest,co do dyrekcji to sie zgadzam bez nich obi by pracowalo tak jak
        sie pracuje czyli centrala placi trzem a wystarczal by tylko
        jeden.decyzje dyrekcji sa bledne.jakies zakazy palenia wyliczanie 5
        fajek na dzien.hehehe...bzdura.sprzedaz ta sama.za inwenture mi
        wstyd przed rodzina ktora tez liczyla,zero sniadania,obiad
        nedza,wstd!!!!!!wyszla ponoc dobrze a podwyzek w tym roku nie
        bedzie.fuj....pozdro dla wszytkich.peace
        • Gość: Zbychu ];> Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.net.stream.pl 04.06.09, 13:02
          O drażający
          B rak
          I nteresu

Podpisałem umowę żeby harować po godzinach…
          Podpisałem umowę żeby zarabiać za mało...
          Podpisałem umowę żeby zarabiać na właścicieli…
          Podpisałem umowę żeby brakowało mi pod koniec miesiąca…
          Podpisałem umowę żeby wymagano ode mnie…
          Podpisałem umowę żeby dochodzić swoich praw na próżno…
          Podpisałem umowę żeby zarabiać na samochody dla marionetek…
          Podpisałem umowę żeby maluczcy czuli się wielcy…
          Podpisałem umowę…
          … ale mogę ją zerwać!
        • rezoner1978 Re: KRYZYS W OBI !!!! 04.06.09, 13:18
          O drażający
          B rak
          I nteresu

Podpisałem umowę żeby harować po godzinach…
          Podpisałem umowę żeby zarabiać za mało...
          Podpisałem umowę żeby zarabiać na właścicieli…
          Podpisałem umowę żeby brakowało mi pod koniec miesiąca…
          Podpisałem umowę żeby wymagano ode mnie…
          Podpisałem umowę żeby dochodzić swoich praw na próżno…
          Podpisałem umowę żeby zarabiać na samochody dla marionetek…
          Podpisałem umowę żeby maluczcy czuli się wielcy…
          Podpisałem umowę…
          … ale mogę ją zerwać!
    • Gość: klient Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 23:27
      Co wam powiem obsługa jest do bani przynajmniej na ogrodzie.Jak będę następnym
      razem i spotkam tego małego wszarza w okularkach to się przejdę z nim do jego
      szefa albo sam gnoja nauczę kultury i obsługi klienta.
      • Gość: pracownik obi Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.gre.pl 01.03.09, 10:09
        Inwentaryzacja super, tydzień cieżkiej harówki i co w zamian ??? nie dobry obiad
        ??? uśmiech dyr ???
        brak podwyżek to już wogóle super....
    • Gość: emeryt Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 13:49
      czysajac wczoraj wpisy pomyślałem.Znowu znależli kozła i się
      odgrywająale dzisiaj?planuję malowanie mieszkania i z konieczności
      (wiadomo emeryt) przejechałem castoramę.praktikera i na końcu obi
      co sie okazało,że w obi farby są najdroższe.Niby niewiele ale
      jednak.przy zakupie 3 opakowań różnica wznosi 12 zł.Właściwie
      wchodząc czuje się,ze coś tam nie tak.Proszę więc nie dobijajcie
      obi,dobije sie sama ,a wy nie będziecie mieć wyrzutów sumienia.Może
      ruszą głową,że lepiej 5 klientów i niższa cena niz 1 dający sie
      nabrać z regułu tylko raz.
      • Gość: a.l Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.tktelekom.pl 02.03.09, 08:47
        piszecie na forum i co to da? ceny? do centrali z pretensjami!
        chamstwo? tak samo..a tu...cóż nic to forum nie da Obi już ciągnie
        10 lat i raczej końca nie widać..marzyciele choć popiszą troszkę
        publicznie
    • Gość: wachlarz Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 14:17
      witam,
      faktem jest ze jakosc obsługi klienta jest teraz w obi nie na
      najlepszym poziomie. składa sie na to kilka czynnikow

1. Napewno nie pomaga fakt że na początku roku oświadczono: "Podwyżek
      nie będzie". Jest to słaba motywacja do pracy, biorąc pod uwagę fakt
      że ceny, jak co roku, idą w górę.

2. Ludzi jest za mało. Na zmianach jest po prostu niewystarczająca
      liczba osób. Zwolnienia, oszczędności, jeśli firma Obi tego
      potrzebuje, to może zwalniać pracowników, jednak oczywistym jest fakt
      że wpłynie to na obsługę klienta.

3. Brak motywacji. Nie mówię tu o pieniądzach, bonach, czy
      czymkolwiek materialnym. Ale czy kiedykolwiek, którykolwiek z
      dyrektorów pochwalił pracownika za coś co zrobił, za dobrą sprzedaż,
      obsługę, szybką, dokładną pracę? Niema różnicy czy się starasz czy
      raczej starasz sie..nic nie robić. Niezła motywacja, co?

przykładów jest jeszcze kilka ale uważam, że te 3 w zupełności
      wystarczą.

pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.gre.pl 03.03.09, 17:37
        Jak to podwyżek nie będzie ??
        ja słyszałem że w maju mają być 100zł brutto ???
        chyba trzeba rzucić butami i zakończyć te męki, bo robi się coraz gorzej, a jak
        wpada ten łysy oszołom to jest szok, trawa na zielono przed marketem hehe
        ciekawe jak tam w łodzi wyjdzie z tarapatów.
        pozdro
        • Gość: OBIbok Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 14:33
          jaki samochód dostał żiGolo, zazdroszcze !!!
          • Gość: xxx Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.240.* 07.03.09, 21:56
            no nie musze sie włączyć
            mercedes takiej klasy to nie jest dla takiego człowieka jak on
            czy wy wiecie ze on płytki przeliczał na metry
            sześcienne???????????!!!!!!!!!!!!!!,no no no!!!!!!!!
            Boze,jak dobrze ze ja juz tam nie pracuje
            • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 08.03.09, 23:17
              witam wszystkich , dawno tu nie bylem ,ciekawe sprawy poruszacie , kryzys to
              kryzys zawsze można to zastosować ,nie smakowało jedzonko a to bryka nie ta , a
              do roboty ku chwale wielkiego OBIKA , podwyżki i tak nie będzie bo kryzys ,
              aaaaaaaaaaaa zapomniałem będzie ale tylko dyscypliny ,bo inwentura była SUPER
              ,do roboty 300% normy "BRONEK TALAR "dla wielkiego OBIKA ps fasolka i bigos
              były lepsze co wy na to ,pozdro dla wszystkich
              • kicia-076 Re: KRYZYS W OBI !!!! 08.03.09, 23:54
                A ja napisze o moich doswiadzczeniach: bardzo duzo kupuje poniewaz
                remontuje dwa mieszkania. mam bardzo dobre wrazenia z zakupow w
                CASTORAMIE: fachowosc, fajni i mili sprzedawcy , mile kasjereczki i
                wogole git. O OBI niestety nie mam dobrego zdania , na pracownika
                trzeba czekac, jak podejdzie to ma mine jakby dopiero wstal z lozka
                itd ale nie mam pretensji bo wiem ze "niewolnik" nie robi chetnie
                za "miche ryzu" - kiedy wreszcie pracodawcy zrozumieja ze zadowolony
                pracownik to zadowolony pracodawca? w koncu ci ludzie pracuja na WAS
                drodzy pracodawcy. Na zachodzie to juz dawno zrozumieli i dlatego
                tam pracownik wie "za co " pracuje. Pozdrawiam.
                • yanoooosh Re: KRYZYS W OBI !!!! 09.03.09, 05:24
                  Pamietam jak robilem jeszcze w obi jak poszlo haslo po markecie , ze go go go go wiadomo kto , zastanawia sie co zrobic zeby pracownicy nie uciekali , chcieli sie uczyc i byli coraz lepsi.

Myslal , myslal i nie wymyslil.

Ja jak przychodzilem do obi w 2006 , na reke na okresie probnym bralem 850zl.
                  Czy slowo podwyzka w slowniku pracodawcow na prawde nie istnieje??
                  • Gość: Kowaks Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.acn.waw.pl 18.03.09, 13:28
                    1. Uciekanie przed klientami to prawda. Niech mi tylko ktoś powie że
                    po przewaleniu kilku ton "piachu", zabawy w ustawianie kilku regałów
                    towaru będzie miał ochotę na uśmiech i fachowe tłumaczenia zamiast
                    na chwilę (dosłownie 5 min) kucnąć za regałem. Normalnie dam medal
                    zasłużonego robotnika im. Lenina.
                    2. Kultury to powinni się nauczyć też klienci skoro tak jej sami
                    oczekują.
                    3. Kierownictwo to porażka. No przepraszam ale jeśli mi ktoś nad
                    głową biadoli, że nic nie robię, a ja zalewam się już potem (nie
                    dlatego że lubię takie stany) i samym smrodem powalę nosorożca to
                    chyba coś jest nie tak. Wiadomo, że awansik był i już w durnym łebku
                    się poprzewracało, ale oni po tym chcą od nas jakiejś motywacji do
                    pracy? Skoro nic nie robię TO PO CO MAM COŚ rOBIć.
                    4. Kontrole z centrali to już normalnie miodzik. Całe kierownictwo i
                    dyrekcja zarzuca mampersy na tyłki i dawaj zaganiać chołotę do
                    roboty. A to pudełko krzywo stoi, a to paleta w rzędzie za bardzo
                    wysunięta, a czemu pan Kazio spojrzał na komórkę (pewnie godzinę
                    sprawdzał)... pewnie dziad dzwoni sobie w pracy, a czemu tych trzech
                    pracowników nie doradza tym 30 klientom jednocześnie. Normalnie
                    piana na pysku i dawaj na nierobów.
                    5. Przeceny. Hmm... są dwa rodzaje towarów... no może trzy
                    przecenione a (w rzeczywistości normalna ich cena)
                    przecenione b (złom... nie tykać, nawet nie oddychać bo wybuchnie)
                    normalnie cenione (zawyżone o 15% ceny wolnorynkowe).
                    6. Magazyny to oddzielny temat. Niech mi ktoś powie że chciałby coś
                    kupić co jest magazynowane "w sposób niewłaściwy" lub "niezalecany
                    przez producenta". Pracownik OBI może tylko ładnie lawirować od
                    ściemy do ściemy by to sprzedać (powiedz coś o wadach lub o innych
                    marketach ;))
                    7. The best of MOTIWATION in OBI Market.
                    Motywacja w połączeniu z wyżej wymienionymi punktami oraz zarobkiem
                    niecałych 1200zł wygląda jak nasze ostatnie zimy w kraju... popruszy
                    popruszy wypnie się i zaleje deszczem
                    • Gość: gizmo Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: 212.87.244.* 18.03.09, 18:45
                      dlatego ty nie masz mercedesa ,jak go dostaniesz też tak będziesz robił ,WIELKI
                      OBIK patrzy i czuwa ,co do kierownictwa to wiesz jak to jest ,nie masz pojęcia
                      ale masz wielką buzie i dasz sobie rade ,reszta do roboty a nie od myślenia
                      ,jedni mają sen ,drudzy są od wydawania poleceń i zapisywania w zeszycie ,a ty
                      jesteś od robienia dobrej miny i ściemniania ,dlatego nie jesteś kierownikiem
                      hahahahhhahaha ,jak dojrzejesz masz szanse nim zostać ,tylko nie goń mnie za
                      regałem
    • Gość: klient Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 22:53
      Na elektrycznym pracuje taka miła dziewczyna, ma na imię chyba Monika. Jest
      wyjątkowa. Ustawiają się do niej kolejki klientów. Pozdrowienia.
      • Gość: on Re: KRYZYS W OBI !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 12:13
        Czy zna ktoś kierownika o imieniu Damian , taki niski , odszedł
        niedawno z panem R.K.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka