Dodaj do ulubionych

nauka salsy????

08.02.09, 23:28
zapraszam wszystkich panów i panie na naukę SALSY :))))

zapisy w każdy ostatni wtorek miesiąca w rue de foche na ul. Focha (na porzeciwko ELEI)

:) w poniedziałki i wtorki w godz. 18-21
MOŻESZ przyjść zobaczyć
jak się tańczy i uczy tego zjawiskowego tańca !!!

zapraszają

Maciek i Gosia

kontakt: 509 931 707 lub 790 492 854

Obserwuj wątek
    • Gość: Cena Re: nauka salsy???? IP: *.enion.pl 09.02.09, 08:49
      Hmm moze napiszecie cos na temat ceny za godzine i ceny za godzine przy karnecie i zarazem ilosci osob w grupach i czestotliwości zajec ??
      • Gość: kursantka Re: nauka salsy???? IP: 94.251.140.* 09.02.09, 20:59
        Gorąco polecam wszytstkim,którzy interesują się tańcem i chcieliby
        sie nauczyć tak popularnej obecnie salsy. Osoby prowadzące zajecia
        kwarantują profesjaonalizm połaczony z dobra zabawą. Atmosfera na
        zajeciach jest fantastyczna i raczej luźna co ułatwia przysfajanie
        figur. Nauka salsy rózni sie od zwyczajnych kursów tańców
        towarzyskich bo gwarantuje praktykowanie na imprezach salsy w
        Częstochowie. Z czystm sumieniem mpge powiedzieć, ze jest to
        najlepsza szkoła w mieście. SALSA może stac sie wasza nową psają!!!
      • gosik0984 Re: nauka salsy???? 09.02.09, 23:31

Miesięczny karnet kosztuje 70 zł. W tygodniu są 3 godziny zajęć (godzina zegarowa) zatem wychodzi 12 godzin miesięcznie salsy cubańskiej = ~ 6 zł za godzinę. Jednak nie prowadzimy zajęć na godziny. Sprzedajemy miesięczny karnet 70 zł do wyklorzystania na dany miesiąc. Godziny zajęć ustalamy podczas zapisywania się w każdy ostatni wtorek miesiąca w rue de foche na ul. Focha :)

Grupa może liczyć góra 25 osób.

Zajęcia odbywają się w różnych godzinach:

w poniedziałki i wtorki - w rue de foche
        w czwartki i piątki - w roxy (dawna prohibicja)
        na dąbrowskiego w Jantarze (na dole).

ZAPRASZAMY SERDECZNIE !!! :):):):)
        • Gość: zainteresowany Re: nauka salsy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:56
          Fajnie:)
          Zawsze podobała mi się salsa! czy to jest to:

[url] www.youtube.com/watch?v=KFSioORp11c
          • Gość: cuban_lover Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:27
            Z całym szacunkiem ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem iż mamy tu do
            czynienia z najlepszą szkołą salsy. Nie można wprowadzać ludzi w
            błąd a tak sie własnie dzieje.

1. Salsa - to za ogolne slowo, salsa kubanska w przypadku tej szkoły

2. Salsa kubanska najlepsza jest w Impactcie - w tym przypadku
            daleko uczniowi do mistrza - kto wie ten wie - sama ilość znanych
            figur to nie wszystko. Liczy się styling. Którego prowadzącemu na
            Focha zdecydowanie brakuje.

3. Najlepsza salsa liniowa , New York jest w Salsa Fever

i tyle w tym ogólnie pojętym temacie "SALSY" i najlepszych szkół
            • Gość: on2_lover Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:32
              Potwierdzm i zgadzam się z tym w 100%
            • gosik0984 Re: nauka salsy???? 13.02.09, 08:28
              Może IMPACT ma podstawy tańca towarzyskiego, ale w tym co robi nie ma za grosz prawdziwego stylingu cubańskiego. Prawdziwy styling cubański widać tylko uczniach z Bielska, Wrocławia itd. To są szkoły na poziomie. Z całym szacunkiem dla mojego "mistrza" za dużo wplata elementów tańca towarzyskiego do cubany.

Ponadto styling sam wypracowuje u siebie sam, ponieważ każdy ma inne ciało. Bez sensu jest uczenie "schematów", ruchu ciała...ponieważ to wygląda idiotycznie i nienaturalnie !!! Przykład znany z salsotek <śmiech i żenada>
              • Gość: Martushka Re: nauka salsy???? IP: *.fbx.proxad.net 22.02.09, 16:15
                Swietna klotnia sie z tej dyskusji zrobila. Kto jest lepszy, kto gorszy, kto gdzie zaczynal... chetnie wyraze swoje zdanie

Impact i podstawy tanca towarzyskiego? Hmmm, jesli juz to po pierwsze nie podstawy a ogromne doswiadczenie i wiedza instruktora na ten temat, a po drugie to Grzesiek nie znosi nawykow z towarzyskiego w salsie cubanie! Skad wiem? Bo przez dwa miesiace mnie 'katowal' slowami 'zapominamy o stylingu z towarzyskiego, AFROCUBAN, AFROCUBAN!!!' efekt? Przez te 2 mc nauczylam sie tyle o stylingu afrokubanskim, ze tanczac z kubanczykiem uslyszalam najwiekszy z mozliwych komplementow- tanczysz jak kubanka! I zasluga w tym tylko i wylacznie Grzesia!

Mowicie, ze daleko instruktorom do kuabanczykow... czy ktos z Was kiedykolwiek tanczyl salse cubane z prawdziwym cubano, a nie tylko podgladal na filmach? Ja tanczylam i chodze do kubanczyka na zajecia i powiem Wam tyle, ze widze wiele podobienstw w stylu miedzy nim a Grzeskiem- styling, prowadzenie, elementy reggaetonu zarowno w ruedzie jak i solo w parach.

Co do prowadzenia rued o czym Maciek tak szumnie sie wypowiadal. Owszem, prowadzisz je. Tyle, ze... czesto nie do rytmu. Gdy po raz pierwszy widzialam jak prowadzisz ruede, pewnego razu w Depo, nie wiedzac kim jestes, rueda byla TOTALNIE nie do rytmu a moje zdziwienie ogromne, gdy uslyszalam, ze jestes instruktorem. I nie pisze tego by Cie obrazac, po prostu stwierdzam fakt. I jak to sam powiedziales, skoro komus sie nie podoba jak tanczysz to niech z Toba nie tanczy. Chyba skorzystam z tej rady.

I zeby sprawa byla jasna. Do Grzeska trafilam przez przypadek, w Kato, tak bardzo mi sie spodobal jego styl i metody pracy, ze dojezdzalam do Czewy! I bylo warto, co prawda mialam okazje uczeszczac na zajecia tylko przez nieco ponad 2mc, ale jako tancerz Grzesiek wywarl na moj rozwoj taneczny tak duzy wplyw, ze za kazdym razem gdy wracam do Polski wracam tez do Impactu, bo bez tego pobyt w domu w przerwie na studiach jest niewazny!

Kochani, tanczcie salse i cieszcie sie tancem! W Salsie jest cos magicznego i naprawde warto sprobowac!
                • Gość: Maciej Ogłaza Re: nauka salsy???? IP: 94.251.142.* 24.02.09, 14:54
                  Witam cie martusiu . Skoro tak sie szumnie wypowiadasz na moj temat i prowadzonych przeze mnie rued , to zapewne zauwazylas ze cala szkola impactu tak tanczy ruedy . A skad to wiem . Bo uczeszczam na kazde salsoteki w czewie i widze jak adepci grzesia tancza tak jak ja :) Ups wydalo sie . A tak wogole to ta dyskusja nie zostala wywolana przeze mnie czy moich uczniow lecz przez was , bo to wy mnie zaatakowaliscie . I teraz jeszcze obrazacie . Daj spokoj . Ciesze sie ze ze mna nie tanczysz . Oj nawet nie wiesz jak sie ciesze . Jak zapewne zauwazylas lub nie , niektorzy tancza na 3 a inni zaczynaja na 1 . I nic w tym dziwnego . Bo mozna cubane tanczyc tak i tak
                  . A po za tym jesli kiedys podczas imprezy wszeldem nie w ten rytm to moja droga najważniejsze jest to aby utrzymac ,, magiczna usemke - jesli wiesz o co mi chodzi ) poza tym chodzi o zabawe a nie o rywalizacje . Moja uczennica chciala zareklamowac mnie a nie grzeska i nic w tym dziwnego bo ty wlasnie szkoe impact reklamujesz , ale nie rozumiem skad w ludziach tyle zlosci na kogos kto po prostu oferuje cos innego niz grzesiek . Sorki dla mnie tacy ludzie sa smieszni . Bo nie potraficie zakceptowac ze ktos moze zrobic konkurencje . I tu was boli . Tak samo bylo gdy od grzeska odeszlo kilka osob i otworzyli szkole ,, Rosa latina " . Oni tak samo tancza jak ja . I co powiesz mi ze nie umieja tanczyc ? Smieszna jestes bo oni tez sa uczniami twojego instruktora . Szkoda mi wiecej slow . Zegnam cie . Tancz sobie z kim chcesz ale nie obrazaj ludzi o ktorych nic nie wiesz ...
                • Gość: gosik Re: nauka salsy???? IP: 94.251.142.* 24.02.09, 14:57
                  Witam . Jestem uczenica Macka . Powiem ci tylko tyle ze , bylam na kongresach salsowych i tam widzialam kubanki . Bulam tez w katowicach na salsotece i powiem ci ze porownania nie ma . Smiech na sali . I to ma byc identycznie jak afrocubana tak jak u tych cubanos ktorych widzialam . Daj spokoj . Wiecej ruchu kubanskiego widzialam u dziewczyn z bielska czy warszawy niz tam u was w katowicach .. Zegnam
                  • Gość: Martushka Re: nauka salsy???? IP: *.fbx.proxad.net 28.02.09, 04:24
                    Macku, owszem salse mozna tanczyc na raz, mozna na trzy, ale zaczynac miedzy
                    uderzeniami... niekoniecznie... a magicznej osemki nie udalo Ci sie utrzymac,
                    przynjamniej nie wtedy gdy widzialam pare rued w twoim wykonaniu... wchodzisz na
                    raz, po 30sek twoje raz jest gdzies pomiedzy 1 a 2 a po kolejnych paru taktach w
                    utworze wchodzisz na 3... i nie, to nie byl pokaz tanecznego wirtuoza
                    wyrozniajacego synkopy w rytmie, tylko czlowieka, ktory sie w rytmie gubil... Co
                    nie znaczy,ze nie moze byc i tak, ze prowadzisz tez ruedy do rytmu, tylko ja nie
                    mialam okazji tego obejrzec...

Myslisz, ze jestes konkurencja dla Grzesia? Hmmm... jesli to Ci poprawia
                    samopoczucie to mysl tak dalej.

Gosiu, ja nie mowie, ze w Kato jest afrocuban, mowie, ze afrocuban jest u
                    Grzesia, ktorego tak objechaliscie za towarzyski! a miedzy patrzeniem na
                    tanczace kubanki a tanczeniem z cubano verdadero jest roznica... a tego chyba
                    jeszcze nie mialas okazji doswiadczyc... napisalam, ze z cubano, z ktorymi
                    mialam okazje tanczyc i z cubano, ktory jest moim instruktorem styling jest
                    taki, jak u Grzesia

Smiech na sali powiadasz? "U nas w Katowicach"... To Cie rozczaruje, bo nie
                    utozsamiam sie z zadnym poszczegolnym miastem, raczej instruktorem... a salsy w
                    Polsce nie tancze i chyba jednak w tej dziedzinie mam wiecej doswiadczenia niz Ty...

• Gość: Maciek ogłaza Re: nauka salsy???? IP: *.montecassino.trustnet.pl 28.02.09, 12:19
                      Skoro , tak mowisz to po co ten temat . A tak wogole to wy jako uczniowie
                      grzeska na mnie i maja uczennice najechaliscie , wiec ja i ona wam
                      odwzajemnilismy . Przeczytaj kto pierwszy na kogo najechal a potem krytykuj .
                      Jesli nie wiesz o cho chodzi to po co sie wtracasz . Ten link zostal stworzony
                      dla mojej szkoly . Wiec ludzie odwalcie sie i zrobcie sobie wasz link do szkoly
                      jakiej chcecie a nie bedziecie krytykowac mnie . Co was obchodzi jak tancze czy
                      ucze . NA salsotekach wolno mi robic co chce i tanczyc jak chce . Nie musze
                      tanczyc tak jak wy wszyscy . CO nie podoba cie sie to . Tancz sobie jak chcesz .
                      Chcialbym tylko aby ludzie ktorzy chodza do grzeska chodzili do niego i dali mi
                      spokoj i moim uczniom . Tak duzo wymagam . A gdybym ja ciebie ganil za wszystko
                      co robisz . Co ! pomysl czasem zanim cos napiszesz . A jesli nie widzisz mnie na
                      salsotekach non stop to nie wypisuj jak tancze . Czasami mi sie zdarza ze z
                      uczniami lub kolegami popijemy in wtedy nie tancze wcale do rytmu , lecz sobie
                      tancze , ale to nie twoja sprawa . To byla reklama dla mnie mojej kursantki . Co
                      was obchodzi co ona napisala , dodam tylko ze zareklamowała moje zajecia , skoro
                      chodzicie do grzeska i wolicie jego nauke . Ani na jego nie najechala ani nawet
                      zlego slowa nie powiedziala . Anucz sie czytac od poczatku a nie patrz po srodku
                      dyskusji , ktora sie wywiazala . Co nie mozecie przezyc ze w czewie jest wiecej
                      szkol niz mojego nauczyciela . Kpiny. W kazdym miescie powstaja szkoly salsy i
                      beda powstawaly . Ale zrozum to od was zalezy jak ta salsa bedzie postrzegana .
                      Przez to ze szkoly , dwie pierwsze atakuja reszte bo nie moga przezyc ze ktos
                      robi to co oni . I to nie tylko chodzi o moja szkole . Taka sama zasada bylo z
                      rosa latina i co . Tu wychodzi na to kto jest glupszy . My nie zaczynamy , my
                      chcemy poszerzyc salsowe srodowisko uczac laikow , a nie was , tancerzy juz
                      okreslonych . Nie chce mi sie wiecej na ten temat pisac , ani z toba rozmawiac ,
                      bo wasze argumenty mnie nie przekonaja . Wprowadzaja jedynie zamieszanie . A
                      jesli chcesz chwalic swojego , czy ktoregos innego nauczyciela to zrob to ale na
                      wlasnym linku , chyba ze nie potrafisz ..... Dowidzenie ..
                      • Gość: Salsero Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 09:16
                        Caban to ściemniacz i lanser.

Używa tanich chwytów.

Nie kreuje środowiska pomysłami tylko kopiuje od lepszych!!!

Pisze ze jest pierwszą szkołą salsy a ja się pytam jakiej salsy?
                        Ps. Dla mnie lepszy to ten co więcej zrobił, wykreował lub osiągnął a nie był
                        "PIERWSZY"!!!

Na zajęciach uczy wszystkiego łącznie z Reggaetonem - a ma o tym gó...ane
                        pojęcie - ale uczy bo konkurencja to ma - więc próbuje być modny.

Byłem na zajęciach u tego gościa i śmiać mi się chce z niego - próbował uczyć w
                        swojej szkole swego czasu nawet hip hopu!!!

Caban jest oryginalny i kreatywny:
                        Studio Tańca i Ruchu - Ten człon w najzwyczajniej skopiował od Salsa Fever -
                        resztą nie tylko to - wystarczy porównać strony i fotki.
                        Ale najtańsza reklama to podszyć się pod konkurencje!!!

A jego ostatnia nowość MAMBO on2 - w porównaniu do stałego temat w SALSA FEVER
                        to totalna lipa - byłem u niego na zajęciach Mambo on2 i wżyciu nie widziałem
                        żeby ktoś walił taką ściemę - koleś nie ma o tym zielonego pojęcia - najpierw
                        niech się nauczy Mambo on2 bo nawet nie wie co oznacza break on2 - Warto
                        doczytać na stronie konkurencji bo kopiowanie ma dopracowane - a przede
                        wszystkim wprowadzić nazewnictwo z Mambo a nie nazwy kubańskie i towarzyskie -
                        tylko co z techniką tego tańca?

Ale jak to mówi Caban - Cubana jest dobra na wszystko i do wszystkiego - WIĘC -
                        Sala Cubana TYLKO U CABANA ;))) - nie ważne jak leci muza!!!

Porażka - ciesze się że poznałem jak on działa i dziękuje za takiego nauczyciela.
          • Gość: miłośnik salsy Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:39
            SALSA FEVER - Studio Alternatywnych Form Tańca i Ruchu ;)
            Alternatywa dla Wszystkich tradycyjnych, najlepszych, pierwszych szkół salsy w mieście - bez przechwałek: przyjdź i oceń sam nasz poziom tańca i klimat w każdą Sobotę i Czwartek w Paradoksie na klimatycznych imprezach połączonych tańców SALSY New York Style on2 czyli MAMBO on2, RUEDY de BACHATY i BACHATY, oraz zupełnej nowości WEST COAST SWINGA.

Info o Imprezach na:
            www.mamboon2time.pl
            Info o nas na:
            www.salsafever.pl
            www.on2.pl
          • gosik0984 Re: nauka salsy???? 13.02.09, 08:30
            www.youtube.com/watch?v=M9yugsVjfnc
            salsa, której uczymy :)

ps. znajdźcie w tym filmie "styling" <hahahaha>
            • Gość: Salsera Impact Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 09:54
              Ale to nie jest Wasz filmik - Wy też tak tańczycie jak Janek Kuby który jest na
              tym filmiku i uznany jest przez wielu za nalepszego tancerza Salsy Kubańskiej?
              Może Wyślesz nam jakiś twój filmik i tego Maćka - chętnie porównamy na forum.

Twój mistrz Caban jak to napisałaś nie jest chyba taki zły co? Sami zobaczcie:

www.youtube.com/watch?v=bAv94w5bQe8
              Bardzo chcemy Was wszyscy zobaczyć - miejmy nadzieje że też coś pokażecie na
              prostych plecach - poza gadaniem i filmikami gwiazd z Kuby ;)
            • Gość: on2_lover Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:10
              Skoro pokazujemy Mistrzów to ja tez pokaże paru.
              Ale z tematu Salsy New York Style on2 lub inaczej MAMBO on2 - a do tego jak
              można go interpretować - bo pokaże Wam 4 sposoby interpretacji tego samego
              utworu na konkursie improwizacji:

MISTRZOWIE!!!
              Masha i Milton Song is "Bueno y Pico" by Quelfo y El Sondido de la 4
              www.youtube.com/watch?v=DL1e-hq_mvQ
              Natasha i Junior
              www.youtube.com/watch?v=lgmiAHUWoAc
              Salsa Congress Masters at San Francisco:
              www.youtube.com/watch?v=0S9a6daToqE
              John i Emily:
              www.youtube.com/watch?v=tO0_nkhaMAA
            • Gość: cuban_lover Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:26
              Coż za impertynencja. Jeden link i tekst "Takiej salsy uczymy" .
              Widać że sama nie wiesz o czym piszesz. Jestes baaardzo nie konsekwentna w tym
              co piszesz.

Uno 1 : Piszesz ze prawdziwy styling jest u uczniow i tancerzy z Bielska ,
              Wrocławia etc.. otoz nie wiem czy wiesz ale jest to szkola w duzej mierze
              Torresow do ktorej uczeszczal rowniez Grzesiek. Chwalisz ich za ich
              charakterystyke.. a czymze oni sie wyrozniaja??? Wlasnie stylingiem, mysla i
              staraja sie wplatac w swoj taniec afrokubanski styling np. elementy rhumby
              afrokubanskiej czy reggaetonu .. no wybacz ale u "ucznia" tego nie
              widzialem u Mistrza wielokrotnie i to jest doskonala droga.

Dos 2. Wysylacie jeden wyssany link.. skoro posilkujesz sie Yankiem:

www.youtube.com/watch?v=cfCQXEOYNOg
              ten sam tancerz , ta sama para.. i rhumba.. sliczna i kubanska w swoim wydaniu
              to esencja salsy kubanskiej! Tego nie ma Czestochowie prawie wogole i jedyna
              osoba swiadoma tego i koniecznosci zmian jest wlasnie Grzesiek - chwala mu za
              to . Niektorzy nie sa fighterami w tym temacie przepraszam poprostu nie byli
              nigdzie indziej .. wystarczy jeden kongres , wyjazd , salsaconnection czy inna
              wieksza impreza zeby to zobaczyc.

www.youtube.com/watch?v=AxPP7BOTC4E
              jakbym widzial przez moment Grzeska

Podsumowujac... chwalisz Bielsko - Daniela??? Mnostwo w nim afro-rhumby a nie
              deptania kapuchy.

W natłoku ilo�ci kubańskich figur i węzłów kubańskich można zatracić prawdziwš
              i goršcš specyfika tego tańca, ja po uczniach z Focha tego nie widze a po
              Mistrzu z 1 maja jak najbardziej. Taka jest prawda i nie ma co dyskutować.
              Robi się sieczkę ludziom z głowy i próbuje żerować na ich nie wiedzy. Bo niby
              Salsa to salsa - otóż nie. Salsa a deptanie kapuchy to dwie różne rzeczy.
              Niekorzy nie potrafia znalezc wlasnego miejsca a powinni innym buty czyscic. To
              tak jak zwykly banan i banan od chiquita ... wybor jest prosty.
              • Gość: Dawna kursantka Re: nauka salsy???? IP: 94.251.138.* 13.02.09, 12:47
                Po pierwsze ten tekst jest o moim nauczycielu z focha . On przynajmiej mnie czegos nauczyl . Bylam w dwoch pierwszych szkolach salsy w czetochowie i co nic mnie nie nauczyli . Kazdy ma prawo do swego zdania . a ja pisze swoje zdanie nie obchodzi mnie co inni mysla . Kazdy moze robic co mu sie zywnie podoba . A chwale go za to co robi . P drugie u nas na rynku dwie szkoly za wszelka cene wypieraja innych . W innych miastach jest inaczej . A poza tym to chodzi o dobra zabawe . Bawmy sie . Co z tego ze ktos chodzi do grzeska do radka ,czy do macka . wazne jest to aby sie bawic . Tyle na ten temat.
                Po trzecie bede chwalila mojego nauczyciela bez wzgledu na wasze zdanie . << a tak a propo to jak mnie maciek nauczyl tanczyc to Twoj nauczyciel chcial mnie wziac do siebie do formacji ...I niby zle uczy. Smiech. Kazdy uczy na swoj sposob . Zrozumncie to w koncu .Zegnam
              • Gość: gosik24 Re: nauka salsy???? IP: 94.251.138.* 13.02.09, 12:52
                A ja chcialam dodac iz napisalismy tak aby osoby z poza tego srodowiska , zachecic do tego tanca .Ale widze ze tylko wtracaja sie tutaj osoby , ktore juz tancza . Kazdy stara sie wypromowac . Ja staram sie wypromowac mojego nauczyciela . Czy to zle ?? Zauwazcie ze swiat salsy sie kurczy a my chcemy go powiekszyc . Co w tym zlego . Nic . Ale wy we wszystkim widzicie zlo .
                • Gość: havana night Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:29
                  skoro chcecie powiększyć świat salsy to do roboty ;) powiększanie świata jest
                  całkiem przyjemne:) co do zachęcania to ok fajnie ale uznawanie się za
                  najlepszych w tym temacie jest zdecydowanym nadużyciem.
                  • Gość: gosik24 Re: nauka salsy???? IP: 94.251.138.* 13.02.09, 14:24
                    Dla mnie on jest najlepszy . Wyrazilam swoje zdanie , ktorego ty nie musisz uznawac . Kazdy ma wybor i prawo do gloszenia tego co chce. takie sa prawa czlowieka . Kazdy uczen chwali swojgo nauczyciela . Chwalcie waszych, mnie to nie przeszkadza. Ja chwale swojego i wedlug mnie on jest najlepszy i nikt mi tego nie zabroni . Powiekszamy swiat salsy . Staramy sie . Kazdy sie stara . Wazne aby sie dobrze bawic . Pozdrawiam .
                  • Gość: kursantka Re: nauka salsy???? IP: 94.251.138.* 13.02.09, 14:38
                    Witam. Po pierwsze to ja napisalam ze ta szkola jest najlepsza bo do niej uczeszczam . Takie moje prawo . To jest wolne forum i kazdy moze wyrazic swoje zdanie . Ja popieram ta osobe ktora mnie uczy a nie ciebie czy was . Po za tym nikogo nie zaatakowalam tylko ktos zaatakowal mnie i mojego nauczyciela . Widac jaki ten swiatek jest . Nie pozwalacie sobie mowic nic o waszych instruktorach ale mojego obrazacie . Wspaniale . Brawo wasza inteligencja . Wyraz swoja prawdziwa opinie na temat swojego nauczyciela i bedzie wporzadku a nie czepiacie sie kogos innego tylko po to zeby dla was bylo fajnie . wyszlo z was to co najgorsze w ludziach , bo nie potraficie uszanowac czyjegos zdania . Kazdy tanczy tam gdzie chce i uczy sie tam gdzie chce . Mhm . A moze mi zabronisz ! Smiech. Ja pozostane w tej szkole a ty sie ucz tam gdzie chcesz . ciebie nie namawiam na nauke . Powtazam jeszcze raz ,, Wyrazilam swoije zdanie ,, . Zycze powodzenie i milych udanych imprez wszystkim tanczacym ...
                    • Gość: Ilona Re: nauka salsy???? IP: *.montecassino.trustnet.pl 17.02.09, 11:38
                      Witam . Srodowisko salsowe jest piekne , uwielbiam ten klimat , szkoda tylko ze
                      szkoly sie miedzy soba tak zra . Chodzilam do tori popatrzec i posluchac muzyki
                      , teraz od czasu do czasu jestem w roxie . Salsa leci wciaz , tylko tanczacych
                      jakby mniej . CO do rued to bardzo piekne , pokazuja prawdziwe umiejetnosci
                      tanczenia w kilkanascie osob . Zastanawialo mnie tylko jedno czemu tych osob
                      ktore prowadza te wspaniale widowoska jest tak malo . Przeciez kazdy umie figury
                      i kazdy umie krzyczec , co w tym trudnego , chyba ze te osoby wogole sie ne
                      znaja na prowadzeniu i zeruja tylko na tych kilku osobach . He smiech na sali ,
                      gdyby tak bylo ....
                      Podoba mi sie tez taniec solo . Zauwazylam tylko dwa style . Nie znam sie na tym
                      , jedni tancza chodzaac w bok a inni po linii . Oba style sa piekne , Fajnie na
                      nich potanczyc jedzac lub popijajac drinka lub kawke i gawedzac . Oby tak dalej
                      . MOi znajomi tez was podziwiaja .. Pozdrawiam i do zobaczenia ....
                  • Gość: Maciej Oglaza Re: nauka salsy???? IP: 94.251.138.* 13.02.09, 14:53
                    Witam wszystkich tanczacych. Pozdrowienia dla wszystkich . Bardzo mi milo ze ktos mnie pochwalil z moich kursantow, dziekuje za to . A co do reszty to ja nie uwazam sie za wielkiego tancerza. Jestem przecietny tak jak kazdy z instruktorow w czestochowie , bo daleko nam do kubanczykow. PO drugie sam nikogo nie zaatakowalem i nie mam takiego zamiaru. Kazdy z nas robi dobra robote uczac ludzi i to nie podlega watpliwosci . Chce tylko zareklamowac swoja szkole tak jak wiekszosc szkol . To nic zlego . Kazdy chce miec wiecej ucznio, a reklama temu sluzy. Takze nie rozumiem was .

Co do tego iz zle tancze . W porzadku skoro tak uwazacie to po co ze mna tanczycie w ruedach . Co zle prowadze . Hm . Jako jeden z niewielu osob ktore prowadza ruedy iz wy tego nie potraficie bo tego nie widac na salsotekach. Ublizacie mi z jakiego powodu . Ze prowadze ruedy .... Prosze smiejcie sie ale nie mowci nic dopoki nie zaczniecie sami prowadzic rued dla wszystkich. Grzesiek , Piotrek , Andrzej , Marek , Damian i Ja prowadzimy ruedy , ale oprocz nas nikt . szkoda bo kazdy moze ... Wiec was nie rozumiem . Jesli wam sie nie podoba jak prowadze wiec nie tanczcie . to jest proste .

A tych osob ktore sie ucza u kogos innego szanuje bo tancza ta sama salse co ja . Ja chce sie dobrze bawic i tyle .

A ze moa uczennica mnie pochwalila , to jej wola . Kazdy chcialby byc pochwalony choc raz .

Sam gdy chodzilem do grzeska nigdy nie bylem chwalony przez nikogo z was tanczacych. Nie zrazam sie tym i robie to co lubie ... Dziekuje jeszcze raz moim uczniom za wsparcie . A nowe osoby zachecam do nauki tego tanca , bo jest on wspanialy . Kazdy moze tanczyc jak mu sie zywnie podoba . Kazdy ma wybor . Pozdrawiam serdecznie i zapraszam serdecznie na wszystkie salsoteki . Dzis jest depo promowane przez Grzegorza Cabana , mojego nauczyciela i znajomego a w soboty w paradoksie jest salsa organizowana przez mojego kolege Radka Jarosika . Pozdrawiam was serdecznie :) Salsa ma jednoczyc a nie dzielic . Milych tancow i udanej zabawy przy muzyce kubanskiej i drinkach z tegoz kraju .......

BAWMY SIE WSZYSCY ......
                    • Gość: on2_lover Re: nauka salsy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 16:34
                      Bawmy się ;)!!!

Kto chce niech wybiera swojego nauczyciela - ale oceny zostawcie dla samych
                      siebie - bo każdy z tych ludzi robi coś dla tematu w przeciwieństwie do Waszych
                      ciągłych spekulacji kto jest lepszy a kto gorszy.

Oceniać można ale trzeba mieć wysoki poziom tancerza - bo wtedy rozumie się
                      temat - ale nie robi się tego na forum tylko dla siebie.

Najpierw zacznijcie pracować nad sobą i ostro trenować bo większość osób skacze
                      ze stylu na styl salsy bez jego zrozumienia.
                      I mówi co jest "leprze" a nie ma pojęcia o drugim lub ledwo zaczęło tańczyć a
                      już się poddaje lub rezygnuje bo coś innego jest dla niego nowe lub łatwiejsze -
                      nie biorąc po uwagę tego że zmieniając tak naprawdę styl salsy - w którymś z
                      nich już jesteśmy roztańczeni więc na drugim jest nam łatwiej.
                      Prawda jest prosta łatwiej chwalić to co mi wychodzi niż pracować nad sobą,
                      łatwiej skrytykować niż zrozumieć.
                      A jak ktoś do Was obgaduje to miejcie mu odwagę powiedzieć "sorki ale pozwól że
                      sam ocenie co jest dla mnie ładniejsze - NIE CHCE SŁUCHAĆ MARNYCH GADEK".
                      Ja sam nieraz słyszałem do mnie nagabywania na imprezach to jest łatwiejsze a to
                      fajniejsze. Ale zawsze pozostawiam to swojej ocenie.
                      Życzę Wam silnych charakterów w wrażaniu się w tańcu a nie w słowach.
                    • Gość: lichter Re: nauka salsy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 18:45
                      Witam

Prowadze lokal na Rakowie,w którym odbywały się Salsoteki oraz kursy Salsy
                      prowadzone przez Maćka.Moge z całą odpowiedzialnością powiedzieć że warto do
                      niego uczeszczać ,ma gość pojecie o prowadzeniu kursu i przekazywaniu wiedzy
                      (lekka i przyjemna nauka Tańca) .

Jeżeli chodzi o Salse lokal który prowadze jest żywym przykładem jak Salsa może
                      zjednoczyć ludzi naprawde różnych charakterów.

Pozdrawiam i Zapraszam do nauki Salsy(Maciek ma naprawdę o tym pojecie)
                      • Gość: ktoś Re: nauka salsy???? IP: *.zana.trustnet.pl 19.02.09, 23:56
                        A mnie ten temat cały śmieszy. Bo przecież wiadome było to,że jak
                        ktoś zareklamuje swoją szkołę na forum to od razu zrobi
                        się "gorąco".
                        Głupotą pisać jest,że Wasza szkoła jest najlepszą w Częstochowie, bo
                        każdy kto w tym siedzi i się zna wie jaka jest prawda.
                        I myślę,że osoba która napisała ten temat nie zna się, aż na tyle by
                        oceniać, który styling jest bardziej kubański. (LOL)
                        Poza tym, co niektóre osoby mogłyby szanować osobę, która nauczyła
                        ich tego wszystkiego ;].

POZDRO!
                        • Gość: Gosia Re: nauka salsy???? IP: 94.251.139.* 20.02.09, 14:23
                          - po pierwsze reklamując szkołę Maćka nie napisałam, że jest najlepsza...tylko, że zapraszam na naukę (proszę uważniej czytać)
                          - po drugie, już na cubamemucho w krakowie powiedzieli, że nie ma czystego stylingu cubańskiego u pań...jest zaczerpnięty z tańców klasycznych oraz z salsy LA...gdzie panie wywyjają rekami na wszystkie strony (ponieważ tak mogą, w cubanie partnerka nie ma dostatecznie wolnych rąk)
                          - po trzecie, ani razu nie obraziłam Grześka...chociaż mnie nie uczył !!!

nie wiem dlaczego tyle jadu sączy się na tym forum...
                          nie wiem dlaczego nie może szkoła istnieć obok szkoły...
                          jest to dla mnie głupie, dziecinne i ośmieszające
                          środowisko salsy w Częstochowie <żenada>

bardzo mi jest przykto :( i wstyd

ps. proszę Cię, kimkolwiek jesteś...napisz swoje imię...
                          ja się nie wstydzę publicznie wyrażać własnej opinii !
                        • charanga1 Re: nauka salsy???? 20.02.09, 19:03
                          To JA Maciek Ogłaza . Piosze na twoja odpowiedz . Jesli jestes uczniem grzeska
                          lub uczennica to zapewne nie wiesz ze ow twoj nauczyciel nie uczył mnie
                          wszystkiego Ale skad taka osoba jak ty moze to wiedziec ( smiech ) Uczyłem sie w
                          pieciu szkolach salsy i grzesiek nie jest jedynym ktory mnie czegos nauczyl .
                          Fakt byl pierwszym , ale czy wedlug mnie jest nalepszy - nie skomentuje . BO mam
                          do niego szcunek . A ty wcale nie masz do nikgo szacunku . Jak znam zycie to sie
                          dopiero uczysz i niewiele wiesz sama/sam na ten temat . Po drugie ja nie
                          atakuje grzeska , tylko proponuje cos innego niz on . NIe do ciebie byla
                          zwrocona ta reklama lecz do osob nowych , ale skoro ty sie podajesz za nowa
                          osobe to swietnie (smiech ) . Po za tym NIe ma co porownywac mnie do grzeska ,
                          kazdy tanczy inaczej . Dlatego odszedlem od niego zeby nie tanczyc tak jak
                          wszyscy jego uczniowie , jednakowo . Chce sie wyrozniac , a nie robic to co inni
                          . A ty odwazyłas/es sie na cos takiego . Watpie . Powtarzam nie po to jest ta
                          reklama aby namawiac ciebie do salsy . Osoby ktora juz sie uczy lecz tej ktora
                          bedzie chciała sie uczyc .

Kazdy robi sobie reklame . Wiec nie truj mi ze moi ucznioiwie nie moga chwialic
                          mnie . Ty chwal sobie kogo chcesz i koniec . Po drugie to jest wolne forum i
                          mozna pisac co sie chce . NIe musisz wchodzic na ten watek . Co zbulwersowanlo
                          cie . ach jak mi przykro . Dorosnij wreszcie ...
    • Gość: fili Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.realestate.net.pl 16.03.09, 12:18
      uczę się salsy ale nie tylko w tym studiu od kilku lat - instruktorzy są super i
      naprawdę dają z siebie wszystko

SERDECZNIE POLECAM :d
      • Gość: LOS TIMBALEROS :)) Zapraszamy - promocja kwietniowa IP: 94.251.143.* 17.03.09, 09:07
        Uwaga !!!
        PROMOCJA KWIETNIOWA !!!!!!!

Nowa grupa SALSY rusza już 6 IV
        zajęcia obywać się będą:

w poniedziałki: 17-18
        w środy: 17-18
        piątek: 17-18

koszt kursu: 45 zł miesięcznie

zapraszamy wszystkich zainteresowanych salsą cubańską :)

*******LOS TIMBALEROS*******

kontakt: 509 931 707 Maciek
        790 492 854 Gosia
      • Gość: ktoś :) Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 17:25
        Ale zaleciało prowokacją :)
        • Gość: Gosia Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: 94.251.143.* 17.03.09, 23:01
          Kochanie to nie prowokacja, tylko reklama szkoły :)

ps. znajdź wątek dotyczący twojej szkoły i tam ją reklamuj !!!

• charanga1 Re: tylko SALSA FEVER !!! 17.03.09, 23:13
          Czy ludzie z salsa fever i studia impact nie potrafia zrobic sobie swojego linka
          i tam pisac o waszych odczuciach . To jest promocja mojej szkoly . NI robie
          zadnej prowokacji tylko swoja reklame w celu przyciagniecia kursantow , nowych
          kursantow jeszcze nie tanczacych . Ponoc salsa fever i studio impact nikogo nie
          zaczepiaja . Wiec dajcie mi spokoj i moim kursantom i plotkujcie sobie gdzie
          indziej . Ja na was nie najezdzam . Przykro mi tylko ze wszyscy piszecie na moim
          linko o waszej szkole , tak jakbyscie nie potrafili zrobic swojego . I kto tu
          zaczyna . Wy wszyscy prowokujecie . Bo nie potraficie zrozumiec ze ja tez sie
          staram uczyc . Co zabolalo . Nie jestescie jedyna szkola salsy w czestochowie .
          ja przynajmniej sie nie kryje kim jestem . Zegnam

Instruktor szkoly Los Timbaleros Maciej Ogłaza .
          • Gość: ktoś :) Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 06:32
            Pisząc o tym że zapachniało prowokacją miałem na myśli mocno propagandowy (i mało merytoryczny) post "fili", ale jak to mówi ludowe przyłowie - "uderz w stół a norzyce się odezwą" :)

P.S. A tak przy okazji to nie wiem czy lepszym wyjściem jest zrobić jeden zbiorczy temat całej Częstochowskiej Salsy, czy też 7-9 osobnych o każdej szkole która tej Salsy w Częstochowie uczy (4 szkoły "czystej" salsy + kilka szkół tańca towarzyskiego) i co chwile skakać między nimi sprawdzając czy ktoś napisał coś nowego :)
            • Gość: Maciej Oglaza Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.montecassino.trustnet.pl 18.03.09, 06:44
              Zgadza sie . Fajnie jest miec jeden link . Tylko gdy wokol wiekszosc atakuje ,
              nie wiadomo kto staje po czyjej stronie . Tutaj zareklamowana moja szkole i od
              razu zostalismy zaatakowani , wiec sorki ale jesli piszesz ze to prowokacja to
              okresl o co ci dokladnie chodzi .
              P>S> Jesli nie jestem atakowany to zyje ze wszystkimi w zgodzie i nie potrzebne
              mi sa konflikty ale zawsze bede bronil swego . Pozdrawiam .
              • Gość: Misiek Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:17
                No to ja Wam powiem że na obiad jadłem dzisiaj makaron z białym serem,
                cynamonem i miodem - polecam przed zabawą na Salsotece ;) - mam po nim niezły
                temperamencik ;))).
                www.mamboon2time.pl
                • Gość: Sikorka Re: tylko SALSA FEVER !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:27
                  A ja jadłam dzisiaj naleśniki z bananami i czekoladą ;P.......
                  Ale najbardziej smakują mi po Salsotece ;)))
                  www.mamboon2time.pl
    • Gość: ktoś :) Re: nauka salsy??? Oczywiście www.larosalatina.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:34
      Tak sobie czytam te wszystkie wpisy i aż dziw że jeszcze nikt nie napisał czegoś konkretnego o najlepszej Częstochowskiej szkole Salsy czyli o La Rosa Latina - www.larosalatina.pl/

Szkoła ta aktualnie naucza odmiane "Rueda de Casio" (Damian + Ewelina + Asia), jednak wcale nie jest wykluczone że w niedalekiej przyszłości ruszy kurs salsy liniowej ('LA on1').

Co nas wyróżnia w Częstochowie??
      - wyrozumiały nauczyciel z bardzo dobrym psychologicznym podejściem do kursantów. Faktem wartym odnotowania jest fakt że jako jedyny instruktor\nauczyciel salsy w Cze-wie ma wykształcenie pedagogiczne a co za tym idzie obok umiejętności samego tańćzenia posiada też bardzo dobre umiejętności przekazywania swojej wiedzy innym.
      Umieć tańczyć to jedno, a umieć swoją wiedzę przekazać innym to już zupełnie co innego.
      - bez wątpienia najlepsze i zarazem najbardziej doświadczone w Częstochowie instruktorki. Takich skarbów konkurencja może nam co najwyżej pozazdrościć :)
      - świetna atmosfera na zajęciach która sprzyja miłemu spędzaniu czasu podczas treningów.
      - wyluzowani prowadzący :) Atmosfera "musztry", "koszar" itp to zdecydowanie nie u nas :))
      - pierwsza lekcja gratis. Przyjdź zobacz, potańcz. Nic nie tracisz :)
      - ewentualnie zawsze można też przyjść na trening starszej grupy i zobaczyć jak wyglądają bardziej skomplikowane rzeczy :)

Pozdrawiam wszystkich, zarówno już ćwiczących jak i tych dopiero rozważających naukę salsy niezależnie czy preferują "linię" czy też "koło".

P.S. Ja z mojej strony polecam oczywiście "magiczną rąsie" czyli
      www.larosalatina.pl/
      • Gość: Damian Rutkowski Re: nauka salsy??? Oczywiście www.larosalatina.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 07:08
        Informuję wszystkich chcących polemizować na temat powyższego linka, gdzie bez
        mojej zgody i wiedzy zostały wykorzystane pewne fakty - to nie ja go napisałem.

Dlaczego o tym wspominam? - Ponieważ już podczas ostatniego 'salsowego' postu,
        po bardzo ostrej wymianie zdań oświadczyłem, że nie będę brał udziału w
        dyskusjach na temat szkół tańca w Częstochowie.

pozdrawiam
        Damian Rutkowski
        • Gość: ktoś :) Re: nauka salsy??? Oczywiście www.larosalatina.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 15:04
          Zgadza się Damianie. Na szczęście dla mnie (i Ciebie chyba również) nie jesteśmy jedną i tą samą osobą :)

Uznałem jednak że skoro wszyscy się reklamują w tym temacie: "Los Timbaleros", "Impact" czy "Salsa-Fever" [mamboon2] to i Twojej "La Rosa Latina" w tym zestawieniu też nie powinno zabraknąć :)

Pozdrawiam
          • Gość: TERMINATOR Re: nauka salsy??? Oczywiście www.larosalatina.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:00
            Oczywiście LaRosaLatina :))))
            Jeden kurs na pół roku - najbardziej doświadczeni instruktorzy :)))

I instruktor D. - specjalista od wszystkiego i wszystkich a zwłaszcza
            reaktywacji ;)))
            Szukasz miłości zadzwoń ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka