jaslive 12.02.09, 17:07 zobaczcie jak traktuje ludz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaslive Re: biskup Nowak 12.02.09, 17:07 tvntl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1096&Itemid=39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjny Każdy może mieć gorszy dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:27 Każdy może mieć gorszy dzień. Każdy może być wkurzony. Osobiście też zdarzało mi się od czasu do czasu wstać lewą nogą z łóżka i od rana chodzić wkurzony. A wam nie? Czy biskup, czy profesor, czy komendant - jesteśmy tylko ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga prawdziwy pasterz,cytat "precz,precz.." IP: *.chello.pl 12.02.09, 19:58 Swoją droga ta spontaniczna wypowiedz o niebo ciekawsza od nudnych jak flaki z olejem listów pasterskich eminencji. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: prawdziwy pasterz,cytat "precz,precz.." 12.02.09, 21:33 Prawdziwy przyklad milosci blizniego:))0 Tow. sekretorz pokazal gdzie ma poddanych. Niezle panisko i calkiem sympatyczne. Dobry wzor dla kibola i dobrze ze nie pogryzl intruzow. I dobrze. Tak trzymac. Nie sie malutkim nie zachciewa kwestionowac wyrokow superbosa. On wszak wiekszy i wazniejszy od papiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc hau pluto czy taki głupi umrzesz ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 21:30 Zmiany są nieodwracalne.Bieg do weterynarza i to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: hau pluto czy taki głupi umrzesz ? 13.02.09, 22:39 Przeciez to ciebie Nowak traktuje jak matola i smiecia. Widocznie lubisz. Ale co do nieodwracalnych zmian to masz racje. Coraz wiecej ludzi nie toleruje chamstwa wsrod koscielnych dygnitarzy. Zostana przy nich tylko takie mohery jak ty z bejsbolowymi palami zamiast mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: hau pluto czy taki głupi umrzesz ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 14:55 Oczywiście pluto wszystko rozumię.Ale co stronka o kościele ,albo o księżach .To ty na czołowym miejscu ,w naparzaniu.Nawet nie wiesz, w którym kościele dzwonili , a jedziesz jak nakręcony.Można odwrócić sprawę podaj swoje ugrupownie lub do jakich ancychrystów należysz.To zacznę ci dupę obrabiać.Myślisz , że jesteś dobrym człowiekiem jak tak napie...z ciągle i we wszystkich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: hau pluto czy taki głupi umrzesz ? 14.02.09, 17:59 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Oczywiście pluto wszystko rozumię.Ale co stronka o kościele ,albo o księżach . To ty na czołowym miejscu ,w naparzaniu. Glupio rzec, ale uwazam, ze kosciol jest dla WIERNYCH, tak jak kazde inne ludzkie zgromadzenie. To wierni tworza kosciol i nalezy im sie szacunek. Przedewszystkim przez funkcjonariuszy, a takim jest biskup. Ksiadz powinien byc wzorem zachowan, a czy jest to przyjrzyj sie jeszcze raz na tym filmiku. Nawet nie wiesz, w > którym kościele dzwonili , a jedziesz jak nakręcony. - A czemy ty nie jedziesz? Czyzbys sie bal biskupa, czy pochwalasz jego milosierne postepowanie z wiernymi? Czy moze ze strachu siedzisz cicho, a za plecami pyskujesz jak to "wierni" maja w zwyczaju? Można odwrócić > sprawę podaj swoje ugrupownie lub do jakich ancychrystów należysz. - Nie da sie. Nie aspiruje do bycia szefem diecezji. A pyszcze bo mi sie ...nie podoba zachowanie bpa Nowaka. W koncu jest z mojej diecezji. To zacznę ci dupę obrabiać. -psst! Chyba chcesz grzeszyc. I to brzydko. Fe! Chyba cie biskup nie pochwali. --Myślisz , że jesteś dobrym człowiekiem jak tak napie...z ciągle i we wszystkich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator. Re: prawdziwy pasterz,cytat "precz,precz.." IP: 89.174.23.* 12.02.09, 21:35 Z całym szacunkiem i powagą dla Eminencji , Po prostu szcera aż do bulu spowiedż i stosowna pokuta za gżechy słabości ludzkiej, złego, słabego dnia . A gdzie ta kultura .... na tak eksponowanym stanowisku . Słaby dzień to ja mogę mieć a nie Eminencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: prawdziwy pasterz,cytat "precz,precz.." IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 21:34 Fakt słaby jesteś zwłaszcza ,w pisaniu.A stosowna pokuta dla Ciebie.Sto zdań do napisania.Nie będę grzeszył i pisał bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: biskup Nowak IP: 212.87.244.* 13.02.09, 16:35 Dlaczego nie ma już tego filmu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: biskup Nowak IP: *.prenet.pl 13.02.09, 18:35 Gość portalu: (gość portalu) napisał(a): > Dlaczego nie ma już tego filmu??? Dlaczego? Bo bp Nowak ma dłuuuugie ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: biskup Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 21:32 dla mnie to stary pierdoła i średniowieczny zacofaniec..... ma posłuch tylko wśród moherowych beretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: biskup Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 22:15 Aby uprzedzić ewentualne posty napiszę że jestem antyklerykałem, i swojego zadania odnośnie "czarnych" nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: biskup Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 23:10 Wstyd mi za mojego Biskupa, bo takim Go nie znałem. Oglądałem wspomniany materiał filmowy z zażenowaniem. Biskup zaprezentował siebie jako chama i prostaka. Czy Kuria Metropolitalna nie ma rzecznika prasowego, aby ten kontaktował się z mediami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: biskup Nowak IP: 212.87.244.* 14.02.09, 14:04 a jak można obejżeć jeszcze ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: biskup Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 20:24 Do "gościa"; - drogi gościu, wypraszam sobie stawianie na pierwszym miejscu jakiegoś "pluta"! Zresztą, z ciebie taki "gośc" jak z koziej d....y raisen tascha. Zresztą, może i z ciebie gość ale w berecie a w takim razie cóż to za "gość". Prosty moher od radia wiecznie dziewica. Jak więc widzisz, w tym jak to zgrabnie określiłeś nap......iu, " pluto" do pięt mi nie dorasta. Jednak to wcale nie znaczy, że nie ma świętej racji w tym co pisze. Bo wyobraż sobie moherowy gościu, że abp Nowak może mieć fochy w łóżku, zanim wstanie. Jednak z chwilą gdy założy swoje szaty naczelnego częstochowskiego szamana, staje się osobą PUBLICZNA i ma się zachowywać jak na osobę PUBLICZNA przystało. A jeśli tego nie potrafi, to "pluto" ma prawo traktować go tak samo, jak klecha swoich rozmówców albo i jeszcze gorzej. A wiesz ty "gościu" dlaczego?! - bo "pluto" nie aspiruje do godności osoby PUBLICZNEJ amen! p.s ....za uświadomienie nic nie płacisz, wystarczy, że na konto fundacji for Animals coś tam prześlesz. Zobaczymy jaki to z ciebie katolik. Ukłony od św. Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Przesyłam ci łańcuch i budę wirtualnie IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 20:55 I oczywiście kolczatkę na szyję. .Walnięty i walentynki fajne przebudzenie.Sobota to spuścili , z kaftanu.Walnięty, pluto 1 miejsce na liście przebojów o kościele.Bo on szczeka na każde zawołanie.A ciebie , to w tygodniu zamykają.I jazgotu nie słychac. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Przesyłam ci łańcuch i budę wirtualnie 14.02.09, 23:42 Przyjmuje, ale pod warunkiem, ze biskupowi przeslesz jakis przyzwoity podrecznik z zasadami przyzwoitego zachowania wobec petentow. Chamstwo dygnitarzy powinno byc karalne a tych w sutannach ...podwojnie. W koncu PASTERZE-podobno -maja stanowic wzor dla zachowan owieczek i baranow, ale skoro daja taki przyklad jak biskup Nowak, to ja sie twoim "prezentom" nie dziwie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka Re: Przesyłam ci łańcuch i budę wirtualnie IP: 94.251.136.* 14.02.09, 23:51 ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie to? Re: biskup Nowak IP: 193.138.241.* 15.02.09, 22:23 gdzie ten film można jeszcze zobaczyć? proszę o namiary.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: biskup Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 13:53 >gdzie ten film można jeszcze zobaczyć?proszę o namiary....<napisał gość portalu gdzie to?,a ja mam pytanie dlaczego został usunięty?złamał regulamin forum?został usunięty na prośbę filmowców którzy kręcili filmik bez zgody?został usunięty na żądanie biskupa by ukryć jego zachowanie -szczególnie te wypowiedzi nazywaniem ludzi komunistami i precz z mojego terytorium....(może coś przekręcam dlatego może przywrócić filmik?). A wszystko przez to ,że grupa wieśniaków śmiała negować postanowienia biskupa o podziale parafii.A to przecież łaskawy biskup dla nich!!! postanowił dzielić parafię i dać im możliwość budowy nowej parafii,dał możliwość budowy nowej dużej,ślicznej plebani i oczywiście budynku gdzie będą mogli dary dla nowego proboszcza(i biskupa) znosić.To wszystko blisko ich domów .Niewdzięcznicy ci protestujący dobroci boskiego biskupa nie docenili.Komunistami nazwani na początek,a później to może i tak być jak w Jasenowacu(poland.indymedia.org/pl/2007/02/26569.shtml).A może dobrotliwy wybaczy im i będą mogli w podzięce zbudować jeszcze piękniejszą plebanie(a może sanktuarium całe, wielkie) oczywiście własnym wiejskim sumptem.Jak będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AliG Re: biskup Nowak IP: 212.87.244.* 16.02.09, 14:14 hej dlaczego ten Twój link nie działa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: biskup Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 14:34 To w googlach wpisz Jasenowac wtedy więcej dowiesz się o zbrodniach popełnionych przez zdenerwowanych(?)funkcjonariuszy watykańskich i ich zasługach,a nawet ustanowieniem ich świętymi!!!watykańskiego kościoła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt - nie mit Re: biskup Nowak IP: *.dialup.ice.no 16.02.09, 15:09 Pluto - nie daj się....Zresztą uważam że działania Koscioła Katolickiego S.A. należy traktować wg wzorca "lekarz kazał przytakiwać" - szkoda nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZKODA Re: biskup Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 18:13 ZE NIKT NIE ZGRAL TREGO I NIE MOZE NAM POKAZAC ;-)((( CHETNIE BYM ZOBACZYL TEGO BUCA SZWAGRA WRONY W WYDANIU...............chyba super Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: biskup Nowak 16.02.09, 19:32 Gość portalu: fakt - nie mit napisał(a): > Pluto - nie daj się....Zresztą uważam że działania Koscioła Katolickiego S.A. > należy traktować wg wzorca "lekarz kazał przytakiwać" - szkoda nerwów Tu raczej malo chodzi o mnie. To petenci jasnie pana biskupa powinni sie nie dac. Wyobraz sobie co dzialoby sie twojej parafii gdyby "pasterz" zachowywal sie tak jak Nowak. Dlatego pewnie koscioly pustoszeja, ze wzorce wielebnych nie byly najlepsze, czego dowodem chocby amerykanskie skandale. I ..potezna kasa z odszkodowan za wybryki wielebnych. Paru podwladnych bp Nowaka tez ma seksklopoty i ...cisza. Czyby tez komunisci narzedzia "zbrodni" nastrajali biedaczkom do boju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oglądacz Re: biskup Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 19:38 Moze trzeba zapytać tv ntl czemu zdjeła ten materiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ogladacza Re: biskup Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 20:43 By takie dupki się dziwiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a nie IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 20:41 Szczekasz.I jakiś kundelek się do ciebie przybłakał.Uważaj by cię nie posunął, bo pozniej trudno rozdzielić.Snieg duży , a kundle zamiast , w budzie siedzieć to wyją.Ale karawana dalej jedzie.Do budy kundlu , ale już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I8 Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 16.02.09, 21:14 ,,gościu,,monotematyczny się zrobiłeś ,powyżej kundla już nie podskoczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość do I8 Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 13:42 Gościu znudzony mam bogatszy repertuar.Ale po co, by tak gnida dalej kwiczała.Napie... na kościół , na wiarę i wszystko co święte.Nawet na nasz sport częstochowski.Byle tylko pisać i ziać nienawiścią.Ale taki h... swojego bożka nie odkryje.Bo też bym sobie pojedził po nim.Padaka to malo napisane.Co stronka to kundelek pluto się melduje.Oczywiscie ,ze jest grupka oszołomów. Ale pluto top one na liście.Przesyłam linka daje do myslenia htp://www.wrzuta.pl/audio7w744fZiGd/. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni 17.02.09, 05:36 Wielebny "gosciu" teraz wypada cie spytac, czy "nastrajales"? czy tobie strojono?:))))) Wytrzej piane, bos sie uslinil. Usmiechnij sie do biskupa. Moze i jemu przejda fochy i bedzie zyczliwszy dla ludzi. I w jednym choc bierz przyklad z biskupa. On choc sie po chamsku odnosil do WIERNYCH, to nie uzywal wulgaryzmow na wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:27 Do "pluta"; - ależ kolego, daj se luz i nie dyskutuj z idiotą. Weżmie taki, sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Już tu ktoś słusznie zauważył, że chłop nie może się wznieść wyżej tego "kundla" a Ty nadal usiłujesz mu coś tłumaczyć. W stosunku do moherów, wszelkie tłumaczenia z góry skazane są na niepowodzenie. Dlaczego?! - no cóż, głupota wielką jest i basta. Pozdrawiam co światlejszą część forumowiczy Dyzio/walnięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do walniętego Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 13:52 Przepustka , czy przerwa w malowaniu krawężników.W WORDZie.Nie wysilaj swojego małego móżdżku na te rzeczy ,których nie pojmujesz.Bo światlejszy to ty nigdy nie będziesz.A teraz, z powrotem do kaftaniku i rękawy na krzyż.I żałować , za swoje grzechy , wpisaniu .Bezbożniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Zachowanie biskupa Nowaka naganne IP: *.prenet.pl 17.02.09, 15:18 Do tych, którzy utożsamiają biskupa Nowaka z Kościołem! Zachowania niegodnego człowieka, a takowym bp Nowak się "popisał", nie można popierać. Dziwne, że wszyscy przykościółkowi każde słowo krytyki pod adresem ludzi, którzy reprezentują Kościół, biorą za zamach na tę instytucję. Tak jest najwygodniej: zamknąć usta wszystkim niezgadzającym się na zło obecne w Kościele. Ataki na podobnie myślących do pluto37 nic nie pomogą. Kościół sam się wykończy postępowaniem niezgodnym z zasadami chrześcijańskimi. Potrzeba tylko trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: pluto ale ci się jebie bo teraz piejesz ,a ni 17.02.09, 19:23 Gość portalu: Dyzio / walnięty/ napisał(a): > Do "pluta"; - ależ kolego, daj se luz i nie dyskutuj z idiotą. Dyziu! Uwierz w homo! I z niego/nich TEZ moga byc jeszcze sapiens:))) Zawsze jest NADZIEJA!!! > Weżmie taki, sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Eeetam! Nie da rady! Anim kandydat na mohera, ani ze mnie stadionowy kibol. Do takiej roboty trza byloby zegarmistrza, a on jedynie pomocnik kowala:))) > Już tu ktoś słusznie zauważył, że chłop nie może się wznieść wyżej > tego "kundla" a Ty nadal usiłujesz mu coś tłumaczyć. Czemu poniewierasz kundlem? Zaden kundel nie zasluzyl na taki afront. Jezeli kundel zachowuje sie zle, to jedynie z tego powodu, ze jego dwunog mial jedna komore miedzy uszami. I na dodatek byla genetycznie uszkodzona. > W stosunku do moherów, wszelkie tłumaczenia z góry skazane są na niepowodzenie. Dlaczego?! - no cóż, głupota wielką jest i basta. > Niewierny Tomasz jestes! Trzeba siac i czekac co wyrosnie. Ja tam mam skromne przekonanie, ze zyczliwi doniosa bp Nowakowi, co sie na jego temat tu pisze i ...przy nastepnej takiej okazji bedzie sluchal wiernych z wieksza kultura i bez piany, bo on PASTERZ, a nie feudalny ekonom:)))0. Trzymaj sie Dyziu! I wiecej wiary w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś