iwon_k_a82 15.02.09, 09:55 Centrum stomatologiczne denttaria - proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M*U*S*T*I*N*K*A Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 13:24 Polecam z czystym sercem, leczę tam ząbki od wielu lat, przemiła obsługa, swietne warunki, a przede wszystkim usługi na poziomie, różnego typu. Naprawdę polecam! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pacjentka Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 13:41 Ceny też na poziomie. BARDZO wysokim. I nie ma refundacji NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwon_k_a82 Re: Denttaria IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 15:34 Zaczęlam leczyc tam ząbki i póki co to jestem zadowolona, ale chcę się upewnic, że to centrum ma dobra opinie wsrod pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIURKA W ZEBIE tylko NIE dentaria, nie dentaria Zadna dentaria!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 19:31 NIE NIE NIE NIE DLA DENTARII Zle sie stalo, ze dalam sie namowic na wizyte w tym zakladzie. Najpiekniej to maja wyuczona "gadane" co to oni nie sa, jakie maja aparaty, jakie robia uslugi. Poza tym, ze wyciagneli ode mnie kasy tyle,ze w kazdym innym gabinecie a te pieniadze mialabym juz zrobione wszystko, to jeszcze sie bardzo oburzyli jak wyjechalam z pretensjami. Pokazcie w ktorym gabinecie leczenie kanalowe kosztuje prawie 900 zl?? Jak bylam cicho, to zawsze przed wizyta pani uprzejmie przypominala o wizycie, po wysunieciu im pretensji, nie dzwoniono juz o zblizajacej sie wizycie I ZOSTAWIONO MNIE Z ZEBEM WYPELNIONYM DO POLOWY, GDYZ RESZTA MIALA BYC W NASTEPNEJ WIZYCIE ZA KOLEJNE /juz trzecie/ 300 zl!!! Teraz juz w KAZDYM GABINECIE macie mozliwosc leczenia w znieczuleniu i tymi samymi plombami, bo przeciez NIKT NIE ROBI SPECJALNYCH PLOMB DLA DENTARII!!!! Ja koncze leczenie juz w gabinecie z podpisanym kontraktem z FZ , DOPLACAM NIEWIELKA KWOTE i mam plombe biala, ladnie zrobiona. ZALUJE TYLKO PIENIEDZY PONAD 1700 ZL, KTORE DALAM TYM ZLODZIEJOM, BO ZA TE PIENIADZE mialabym juz zrobione zabki na cacy i jeszcze by mi zostalo w kieszeni. NIE POLECAM DENTARII. jESZCZE tylko zobacze, czy za pare lat nie okaze sie, ze zab bedzie do usuniecia, bo tak juz mieli moi znajomi, ktorzy wczesniej leczyli tam zeby. Dobry gabinet, to dobry lekarz, a nie pieknie wykonczone pokoje, za co niestety MUSZA ZAPLACIC PACJENCI. ZASTANOWCIE SIE ZANIM WPLACICIE TAM FORSE I DACIE SIE OMAMIC PIEKNYMI SLOWKAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: tylko NIE dentaria, nie dentaria Zadna dentar IP: 92.3.40.* 16.02.09, 21:25 jakim złodziejom ??? nikt Ci tych pieniędzy nie ukradł zapłaciłaś za usługę którą wykonano,więc nie zostałaś okradziona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Denttaria IP: 94.251.140.* 15.02.09, 19:34 leczyłem tam dziecku zęby jeden raz i ojeden za dużo 1. za każdą wizytę czy dziecko miało leczone zęby czy tylko się pobawił sztuczną szczęką 100zł 2.przyzwyjaczanie dziecka do stomatologa 3wizyty -300 zł 3.przyzwyczajenie dziecka się nie udało miał robione na siłę jedynka 220 zł 4.gwarancja na zęba tylko jeżeli chodzisz na wizyty kontrolne oczywiście płatne A teraz coś pozytywnego tylko jedno dbają o pacjęta albo o swoią kasę , przypominają o wizycie telefonicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Denttaria IP: *.prenet.pl 15.02.09, 21:14 dajcie sobie spokoj, zdzierstwo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Denttaria IP: *.2.142.141.tvksmp.pl 15.02.09, 21:58 Pierwsza wizyta z 2,5 latką - bezpłatna; -"oględziny" i wieeelki strach mojego dziecka. Druga - 80 zł za wyleczenie czwórki Trzecia - 80 zł wyleczenie dwójki. Dziecko siedząc na fotelu ogląda swoją ulubioną bajkę, na uszach słuchawki bezprzewodowe - nie słyszy borowania... Po każdej wizycie "pudło nagród" i jedna do wyboru. Pani doktor w fikuśnym fartuszku - śliczna, uśmiechnięta, ciepła i cierpliwa - wszystko tłumaczy, pokazuje dziecku co czym, jak i dlaczego będzie robiła. Czas pokaże czy wypełnienie będzie ok... Wszystko co opisałam powyżej tutaj: www.helmich.pl Mój 5,5 letni syn bez problemu chodzi do "dorosłego" stomatologa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberty Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 22:01 A mają refundację czy pełnopłatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Denttaria IP: *.2.142.141.tvksmp.pl 17.02.09, 07:25 ...niestety wszystko prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Denttaria IP: 195.205.202.* 22.02.09, 18:35 są dzieci które bez problemu lecza zęby,są takie które ni w ząb(jak mój syn),w większości gabinetów odsyłają te niewspółpracujące,po co za darmo tracić czas skoro w tym czasie można przyjąć grzecznego i normalnie na nim zarobić?stomatolog to też lekarz jak każdy inny.Przykład:idąc do ginekologa prywatnie płacę 80 zł za krótkie badanie i wypisanie recepty,które zajmuje mniej więcej 20 min.chyba nie trzeba komentowac..... Odpowiedz Link Zgłoś
annagoldman Re: tylko nie Denttaria! 15.02.09, 23:04 niby mają na budynku logo NFZ, ale jak mogą to łupią klienta, nie zważając na kontrakty. Bardzo drogo to po drugie, a po trzecie nie uznają reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............. Re: tylko nie Denttaria! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:52 To tak jak TMK na tysiacleciu, niby na NFZ, a pani doktor ciągła kasę jak mogła. Jakie to bajki mi opowiadała, że ząbki lepiej się będą trzymać itd, itd....efekt: kanałówki do poprawki(jeśli w ogóle się da), inne plomby powypadały. Katastrofa! Odpowiedz Link Zgłoś
uchoigielne dziurka w zebie maq racje Zuzia to ich czlowiek 17.02.09, 00:46 pierwsza wizyta zrobienie RTG i zrobienie 4 zebow z dziurkami malymi po 150 zl./tyle kosztuje kanalowka W INNYCH GabinetaCH// plus znieczulenie /w innych gabinetach ok. 40 zl/ ......830 zl druga wizyta czyszczenie z kamienia /z posmarowNIEM ZELEM, KTOREGO TUBKA 250MG KOSZTUJE 17 ZL/................260 zl trzecia wizyta..rozwiercenie korzenia, konieczny RTG.....150 z. czwarta wizyta....zalozenie czesciowej /do polowy plomby w korzeniu/.......300 zl piata wizyta......wypelnienie tego samego zeba do konca 300zl. Sumujac za 800 + 260 + 150 +300 +300 = 1810 mam zrobione 4 zeby i wypiaskowane nie dokonca. Zuzia uwazasz, ze to w CENIE???????? nO TAK, ALE TY TAM PRACUJESZ TO MUSI BYC KASA NA TWOJA PENSJE. dlatego uwazam, ze tak drogiego zakladu to nie ma nawet na zachodzie WIEM BO BYLAM!. POPIERAM dZIURKE OD DENTARII JAK NAJDALEJ. tO CO ONI ZA CIEZKA FORSE ROBIA, ROBI TERAZ KAZDY GABINET ZA DUZO MNIEJSZA KASE, A UTWARDZANIE PLOMBY TO TERAZ STANDARD I ZADNA LASKA aLBO USTAWIA SIE NORMALNIE ALBO ZGINA SAMI ZE SOBA. pROSCIE O FAKTURY VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Denttaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:20 Drodzy państwo, przecież mamy wolny wybór, prawda? Stomatologów jak mrówek, do wyboru i do koloru. A nie przypuszczam, żeby ktoś decydował się na leczenie nie znając cen... Dlaczego po pierwszej wizycie nastąpiły kolejne? Ktoś ma za dużo pieniążków, a teraz również czasu - żeby się nad sobą użalać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Denttaria IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 17.02.09, 14:05 Z Dentarią, to dość skomplikowana sprawa. Bardzo cenię fachowość pracujących tam lekarzy, miłą atmosferę, świetne warunki. Te elementy na pewno przyciągają. Jednak prawda jest też i taka, że zawsze wychodziłam stamtąd zaszokowana ceną usługi. I tak np. przychodziłam zaleczyć zęba, po czym wychodziłam zapłaciwszy nie tylko za plombę, ale również za rentgen panoramiczny ( stówa drożej)czy czyszczenie zębów. Właściwie zawsze te koszty były wyższe niż się spodziewałam patrząc na cennik. Często usługi dodatkowe są wpychane na siłę, bez uprzedzenia. Po prostu nagle się okazuje, że czyszczą ci zęby albo koniecznie muszą zrobić rentgen i koniec. To mnie zniechęciło do Dentarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28latka Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 15:41 No, ale ile razy można robić zdjęcie RTG? przecież jak raz zrobisz panoramę ząbków to przynajmniej na pół roku starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie masz racji Re: Denttaria IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 02:14 Mnie robili raz panorame za 100 zl a potem pojedyncze po 50 zl bo "TAKA KONIECZNOSC" WLASNIE TAK JAK PISZE POPRZEDNICZKA. zAWSZE SZOK CENOWY ........PO USLUDZE!!!! Wszedzie placi sie PO ZAKONCZENIU roboty calkowicie, a w DENTARII samo to, ze usiadziesz na fotelu juz cennik sie uruchamia i z niedokonczonym zebem musisz wywalic ze 200 zl i juz cie pisza na nastepna. Z czasem sie okaze, ze jedna dziura, trzy wizyty i za kazda plac. JAK NAJDALEJ OD DENTARII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28latka Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:20 100zł?! gdybym tyle zapłaciła za pierwszym razem, no powiedzmy za drugim jeszcze ale na kolejną wizytę bym nie poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszk@niec Re: Denttaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 13:11 Witam, Korzystaliśmy z Dentarii jak leczyliśmy zęby naszemu synowi, 2,5 latka w pełnej narkozie. Dentaria to jedyny gabinet który zgodził się na takie leczenie (syn z wada serca). Dodatkowo posiada pełne monitorowanie podczas narkozy - co tez jest rzadkością w częstochowskich gabinetach (wiem, bo tez miałem narkozę). Wszystko wykonano solidnie, szybko i dokładnie. Anestezjolog jak najbardziej profesjonalny. Co do ceny to drogo ale każdy ma wybór. My jestesmy zadowoleni - jeśli chodzi o leczenie zębów syna. Sam leczę gdzie indziej, taniej i tak samo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 13:48 Zgadzam się z tym leczeniem w narkozie. Ja też nie miałam co zrobić z córką, bo nikt nie chciał jej przyjąć i tylko tam się zgodzili. Szkoda, że tak późno poszłam, bo dało się już tylko w narkozie za jednym razem tyle zębów zrobić. Na szczeście się udało. Obsługa profesjonalna i warunki bardzo dobre, a za to się płaci. U synka zdąrzyliśmy zanim było za późno i wizyta po wizycie leczymy. Dostałam wstępne wyliczenia ile to może kosztować i tam podpisałam umowę na kredyt. Płacę miesięcznie raty i nie muszę się martwić że mi nie starczy. Dentarię polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Denttaria IP: *.prenet.pl 18.02.09, 19:50 ela, szkoda gadac..raty na zeby...Dziecko w narkozie, pacjent z niej wzorowy bedzie. Ginekolog tez w narkozie bedzie? No, ale mamusie stac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:56 Do renia: Łatwo pisać jak się nie zna szczegółów i łatwo krytykować - szczególnie przez internet, gdzie anonimowo każdy może na innych za przeproszeniem "kupę gówna" wylać - pięknie się w ten obrazek wpasowałaś, brawo. Nie zniżę się do Twojego poziomu i nie napiszę paru słów więcej choć same się cisną na usta. Wracając do Dentarii: mnie się podoba jak się troszczą o pacjentów. Następnego dnia dzwoniła pani pytając o córkę, czy wszystko jest dobrze, jak się czuje. Jesteśmy pod stałą opieką. Przypominanie o wizytach przed jest juz chyba normą, telefony po raczej nie i tu plus dla Dentarii. Ja nikogo przekonywać nie będę, że powinien wybrać ten czy inny gabinet,to nie moja sprawa. Pytanie było o Dentarię- byłam, sprawdziłam i jestem zadowolona. Zadbałam o moich bliskich i to jest najważniejsze. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwon_k_a82 Re: Denttaria 19.02.09, 11:51 Założyłam ten wątek, bo byłam ciekaw jakie zdanie na temat Denttarii mają byli/obecni pacjenci. Ja jak na razie jestem zadowolona, ząbki mam ładnie zrobione. Może i jest drogo, ale akurat na własnym zdrowiu nie zamierzam oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:35 Współczuję. to chyba jakas forma uzależnienia... Drogo, potwornie drogo, a... Ciągnie cos tam ludziska... Nonononon :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Denttaria IP: *.2.140.14.tvksmp.pl 18.02.09, 16:23 Chyba nie tak bardzo ciągnie tam ludzi, bo podobno są tam ostatnio pustki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termin Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:22 Może Ty dzwoniłeś do innego gabinetu, ja właśnie dostałam pierwszy wolny termin - za 3 tygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERWSZY WOLNY Re: Denttaria IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 19:53 wIESZ NIE ZNASZ SIE NA EKONOMII. JAK SIE CHCE robic za kogos WIELKIEGO to sie wydluza terminy. Ty czekasz trzy tygodnie, a przed toba tez czekaja. WIADOMO......PROSZE PANSTWA MAMY TAAAAAKIE OBLOZENIE, ZE TRZEBA CZEKAC. no tak jak takie oblozenie to chyba dobrzy. hahahaaa W kazdym gabinecie sa zapisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Denttaria IP: 195.205.202.* 22.02.09, 18:15 pustki???chciałem zapisac córke-pani podała mi termin za 3 tygodnie,chyba ze rano to za 2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Denttaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 21:57 leczyłam kilka zębów w dentarii u dr Teleszki po poł roku byłam na kontroli w innym gabinecie ( przy okazji z kolezanka)- pani doktor powiedziała że dawno nie widziała tak ładnie wymodelowanych plomb moze drogo, ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwon_k_a82 Re: Denttaria IP: *.gprs.plus.pl 21.02.09, 07:25 No właśnie, może i jest drogo, ale patrząc na swje już 4 poprawione po innym dentyście) ząbki jestem przekonana, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Denttaria to ździerstwo IP: *.chello.pl 22.02.09, 23:57 a prosiliście kiedyś o fakturę za usługę??? zawsze jest problem!!! a to przy następnej wizycie, a to skończyły nam się druki, a to trzeba było przy pierwszej wizycie nam powiedzieć, a najlepsze jest pytanie: a po co pani???... zawsze coś żeby faktury nie wystawić... może by tak ktoś z Urzędu Skarbowego się Dentarią zainteresował??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiku Re: Denttaria to ździerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:47 To chyba dawno tam nie byłeś albo pomyliłeś gabinet, bo ja dostałem rachunek wydrukowany z kompa w ciągu paru sekund i nikt nie robił problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Denttaria to ździerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:39 Tak sobie czytam te wątek i nasuwa sie jedno stwierdzenie: gabinet sie ceni i to wysoko ale też wie za co sie ceni. Z tego co słyszałam (bo osobiście tam nie bylam bo wiem że mnie na to nie stać)mają wspaniałe podejście do dzieci, nawet do 2 godzin poświęcą zanim dziecko pozwoli sobie dać zacząć leczyć zęba. Nie oszukujmy się ale im licznik bije i za te dwie godziny przyjeli by dwóch innych pacjentów, dlatego uważam że to normalne jest że ceny są wysokie. Czasem warto wiecej wydać by dziecko sie nie balo i nie mialo traumy przed dentysta. Inni stomatolodzy usługi mają tańsze ale też inne podejście do pacjenta. Jesli dziecko wydziera mu sie na fotelu to po prostu mówi żę nie może wyleczyć zęba- prosze przyjsc jak dziecko sie uspokoji i tyle. Miejcie to na uwadze a dopiero potem oceniajcie, a po drugie jak można umówić sie na kolejna wizyte skoro tyle sie zaplacilo za pierwsza :( ja nei ide bo mnei na to nei stac a nei najpierw zaplace a potem oczerniam!!! ludzie zastnówcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedroneczka Re: Denttaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:51 Doradźcie proszę do którego lekarza się umówić? To moja pierwsza wizyta będzie. Wiem że w dentarii przyjmuje kilku lekarzy ale nie znam żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pacjentki Re: Denttaria IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 00:27 Zebym wiedzial ze tyle zaplace za pierwsza wizyte wczesniej napewno bym nie poszedl na druga. Jak placisz jestes dobrym pacjentem, mowia Ci po imieniu a jak sie tylko upomnisz, skrytykujesz, lub poprosisz o fakture juz jestes podejrzany i masz wydluzone terminy. Wiem z praktyki, ze zawsze mozesz miec wizyte kiedy Ci pasuje i nie ma nigdy takiego oblozenia, zebys nie mogl miec wizyty za 2 dni jak potrzeba. Wiec niech mi tu nikt ciemnoty nie wciska. Bamda oszustow i wyludzaczy i tyle Odpowiedz Link Zgłoś