Dodaj do ulubionych

Mobilizacja przeciwko quadom

22.04.09, 23:51
jak właściciel taki mądry to niech rozciągnie linke - zobaczymy czy nie rzuca
słów na wiatr. tutaj wg mnie policja powinna się zająć tym panem, bo on w
jawny sposób, wcale sie tym nie przejmójąc chce komuś zrobić krzywdę lub nawet
pozbawić go życia.

jutro zadzwonię na policję i złoże skargę na tego pana.
Obserwuj wątek
    • Gość: ggg Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 23:59
      ciekawe jakby tobie rujnowali działke. jego dzialka moze se rozciagac linki, jak
      sie komus cos stanie to po co sie pakował na nieswoje. to tak jakby ci wjechal
      do domu, pozwolisz na to?
      • Gość: tom Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 00:14
        jak mu quady rujnują działkę niech ją sobie ogrodzi i będzie miał spokój.
        chłopie u nas to nie ameryka, że jak ktoś Ci wlezie na posesję to możesz
        strzelać, więc zastanów sie co piszesz. wiesz co by się działo jakby każdy
        walczył o swoje tak jak ten dziadek?? widać, że mieszkasz w blokowisku bo o
        wiejskich realiach nie masz bladego pojęcia...
        • Gość: m. Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.isd-hcz.com.pl 23.04.09, 08:41
          Witam pana xxxxx. Czyżby zmienił pan nick na forum ? :)
        • Gość: gościuuu Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 10:57
          Gość portalu: tom napisał(a):

> jak mu quady rujnują działkę niech ją sobie ogrodzi i będzie miał
          spokój.

No to ogrodzi ... linką. I jakie prawo mu tego zabrania? A że ktoś
          wjechał w ogrodzenie to nie wina właściciela.
          • Gość: ja Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 15:58
            dokładnie - niech tak zrobi. tylko kto mądry linką stalową ogradza działkę??
    • Gość: krzysiek Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 00:02
      niech ten debil sie na tej lince powiesi - quadowcy jestem z wami!!!!!!
      • Gość: achmed Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.isd-hcz.com.pl 23.04.09, 00:23
        Jestem za linką, a i jeszcze tych dwóch debili co po zawodziu na
        krosach jeżdżą też można linką potraktować.
        • Gość: ufo Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 00:32
          ciebie trzeba batem lać po łbie chory człowieku, kto Cie wychował na takiego
          człowieka?? pająki za łóżkiem??
          • Gość: m. Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.isd-hcz.com.pl 23.04.09, 08:42
            Panie xxxxx, znowu pan obraża forumowiczów.
            • Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 16:02
              właśnie, że nie obrażam. to jest mój pierwszy post w tym temacie. stwierdziłem,
              że walka z wiatrakami nie ma sensu. już jutro wracam do domu i będę ujeżdżał
              quada cały weekend czy to wam się podoba czy nie, to samo w weekend majowy :)
              • Gość: Kartofel Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 193.138.241.* 23.04.09, 18:00
                Uważaj, żeby ciebie ktoś nie ujeździł!
                xD
                • Gość: m. Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:47
                  Dobra dobra, nie ściemniaj cwaniaczku, Twoje IP wskazuje jednoznacznie, że
                  zmieniasz nicki i kozaczysz na forum tak jak wczoraj :D
                  • Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 21:54
                    udowodnij mi to kozaku sprzed monitora!!! czekam!!!

weekend się zbliża, będzie się działo!!! jeah!!!
                    • Gość: m. Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 23:40
                      A czekaj sobie biedaku do us..anej śmierci :) Ja i tak wiem że to Ty schizofreniku:)
                      • Gość: xxxxx Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 24.04.09, 00:18
                        a na co mam czekać patałachu?! jak na razie czekam na jutro, bo jutro palę
                        maszynę i jazda w teren :)

widzisz - jak przyszło co do czego to wymiękłeś - nie dałeś rady poprzeć
                        własnych słów czynami - ubolewam nad pustką w twojej makówce niemądrej...

ps. wiesz w ogóle co to jest schizofrenia???
                        • Gość: m. Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.isd-hcz.com.pl 24.04.09, 09:10
                          Biedaku, nie wiem o co Ci chodzi z tymi słowami i czynami. Pewnie dlatego nie
                          wiem, że różnimy się poziomami inteligencji. Widzisz, Ty twierdzisz że
                          odziedziczyłeś ją po rodzicach. Bądź dalej w tym błędnym przekonaniu:) Ja
                          wolałem samemu ją nabyć:)
                          Ciekawe czy miałbyś odwagę powiedzieć mi studenciku prosto w oczy to co tutaj
                          wypisujesz...
        • Gość: awkmk Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:16
          Jestes jakis nienormalny linka potraktowac??! zabic czlowieka bo wjechal na
          czyjes pole ! Jak ma problem niech sobie ogrodzi dzialke
          • Gość: bik Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 23.04.09, 14:57
            On sobie właśnie linką ogrodzi działkę.
      • ziarenko1.1 Re: Mobilizacja przeciwko quadom 23.04.09, 07:07
        Gość portalu: krzysiek napisał(a):

> niech ten debil sie na tej lince powiesi - quadowcy jestem z wami!!!!!!
        RE.>>>>>> MOJA WŁASNOŚC MOJA SWIĘTOSC naruszasz ją licz się z konsekwencjami
        ..sieroto po komunie
    • Gość: kazik Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 00:21
      skąd nagle taka nagonka na te biedne quady?? nagle wszystkim zależy na czystym
      środowisku?? ludzie ogarnijcie sie i wy przestańcie śmiecić gdzie popadnie!!!
      to wasza czysta zazdrość a nie troska o środowisko. wątpię, że jesteście tacy
      porządni i nie śmiecicie.
      • dyziek_0 Re: Mobilizacja przeciwko quadom 23.04.09, 01:04
        A ja popieram lineczkę. No bo jeśli jeden z drugim dureń nie szanuje cudzej własności i ma w d.pie prawo, to niestety ale nie pozostaje nic innego jak potraktować bydlaka również nie oglądając się i nie czekając
        na zastosowanie prawa.
        Ponieważ jednak w tym chorym kraju prawo bardziej zdecydowanie chroni przestępcę aniżeli poszkodowanego, radzę z tą linką się wstrzymać i najpierw złożyć zażalenie na policję oraz straż miejską ponieważ to oni są od zagwarantowania porządku oraz przestrzegania prawa. W przeciwnym razie można skończyć jak Ci co zatłukli śmiecia
        który terroryzował wieś.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • pluto37 Re: Mobilizacja przeciwko quadom 23.04.09, 01:29
          Dyziek! Masz moje piec!
          Choc moze jestem mniej krwiozerczy, ale ustanowienie prawa ktore
          spowoduje natychmiastowa konfiskate takiego pojazdu powinna
          zalatwic sprawe.
          Wjechal na teren chroniony, to musi sie liczyc ze straci pojazd i
          zarobi solidna grzywne.
          A co do crossow, to jest ciekawe, ze samochody musza przechodzic
          przez mierniki halasu, a z crossami bywa roznie.
        • Gość: lisowczyk Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.apus-net.pl 23.04.09, 05:53
          zamiast linki wariant ekologiczny-historyczny:
          1. sadzisz na własnej działce szybko rosnące drzewka
          2 gdy osiągną grubość ok 5 cm zapraszasz ułanów
          3. organizujesz szkolenie jeździeckie (wygrywa ten kto zetnie takie drzewko
          szablą na wys.ok.50 cm)
          4. organizujesz turnusy agro-historyczne
          5. każdego quadowca który nadział się na takie paliki rozrywasz końmi
          5 tych mlodocianych nadziewasz na pal

istnieje nadzieja, że zanim wyrosną ci drzewka o których mowa w pkt.1 dojrzejesz
          do wniosku, że to równie głupi pomysł jak rozciąganie linek.

W wariancie militarystycznym rozrzucasz po polu kozły hiszpańskie, wysypujesz na
          własne pole potłuczone szkło, kopiesz wilcze doły itp zdobycze inżynierii wojskowej.
          potem spraszasz paintballowców i urządzacie polowanie na quadowców. wygrywa ten
          kto trafi farbą w oczy najeźdźcy.
          Trupa tak upolowanego jeźdźca musisz jakoś ukryć poprzez zakopanie, więc
          istnieje szansa, że kopiąc wcześniej stosowny dołek w kamienistej ziemi -nie
          będziesz miał czasu na inne, równie głupie pomysły.

Dyziu zaczynasz być klawiaturowym wojownikiem - ochłoń mając na uwadze parafrazę
          słów wieszcza:
          "Gwałt niech się gwałtem odciska - rzekł Dyzio sadzając swą dupę do mrowiska."
    • Gość: słońce peru problem leży gdzie indziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 07:05
      to kwestia mentalności i wychowania - nikt o zdrowych zmysłach nie pozwoli
      niszczyć swojego mienia!! Większość tych quadowców i ktm owców to nowobogackie
      kmioty które mają wolne 2-8tyś i kupują zabawkę (made in china). Swoją posesję
      to pewnie strzegą 50 cioma kamerami podjazd sprzątają szczoteczką do zębów ale
      wyjeżdżając poza obręb swoich kilkuset m2 - mają za nic cudzą własność o
      przyrodzie nie wspomnę.
      Tępić i karać kmiotów co to trochę forsy mają i uważają sie za lepszych od onnych.

P.S. Podobny problem jest na plażach polski - szczególnie w okresie wiosennym i
      jesiennym - ale i tu jest rada (niestety wezwana policja i straż miejska nie
      ruszyła dooopy) - skąpałem quadowca i jego cud maszynę w Bałtyku, jak grzecznie
      poproszony by nie smrodził i nie niszczył plaży pokazał mi fucka :)))
    • Gość: Ewa Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 07:26
      A jak temu panu niszczą pole to nie jest krzywda.
      • Gość: ioi Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 07:35
        widać po postach, że mentalność polaka sie nadal nie zmienia, zawsze będą
        zazdrościć, że ktoś ma a ja nie bo jestem życiowym niedojdą...
        nagle wszystkim zależy na przyrodzie - żal mi was polaczki, nawet bardzo...
        • Gość: devil Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 08:43
          Bredzisz Waszmość.
          Mnie zależy na ciszy, spokoju, na kawałku nie zniszczonym przez maszyny
          spalinowe(akweny wodne opanowali ludzie na skuterach, lasy - 'quadowcy') a
          gdybym był właścicielem niszczonego terenu też mógłbym w desperacji zastosować
          chwyt poniżej pasa.
        • Gość: aska Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:42
          Nikt Ci nie zazdrości. Masz kase, kup sobie działke i mozesz jeździc
          do woli. Ale na swojej.Przecież Cie na to stać.
        • Gość: Krzysiek Bredzisz kmiocie o jakiejś zazdrości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:10
          Gość portalu: ioi napisał(a):

> widać po postach, że mentalność polaka sie nadal nie zmienia, zawsze będą
          > zazdrościć, że ktoś ma a ja nie bo jestem życiowym niedojdą...
          > nagle wszystkim zależy na przyrodzie - żal mi was polaczki, nawet bardzo.
          Ulubione zwroty typowego neostradusa, zazdrość i żal, żal i zazdrość.

Co ma zazdrość do uszanowania prywatności i własności drugiej osoby? Przez zafajdanych kładowców na Jurze jest już coraz mniej ścieżek, po których można normalnie przejść a co dopiero przejechać rowerem.

Czy wg ciebie jeśli przeszkadzają mi tiry klekoczące w nocy pod moim oknem, pomimo zakazu przejazdu to oznacza że jestem zazdrosny i sam chcę mieć takiego tira?

Czy jeśli przeszkadzają mi buraki z Kłobucka ścigajacy się starymi beemkami po alejach to znaczy że zazdroszczę im tych BMW?

Buractwo i chamstwo należy tempić z całą stanowczością!

• Gość: zazdrośnik Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:11
          A może przez swoją sypialnię pozwolisz im jeździć? Polecam, wraże nia będziesz miał niespotykane i przy okazji zobaczysz jak jest szanowana twoja własność , o którą dbasz, przez większość ludzi jeżdżących na quadach. Ja nie mogę się od du.ków oddgonić , orają mi las i niszczą sadzonki, a zainwestowałem w ten towar kilka PLN-ów
    • Gość: spacerowicz Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 07:35
      Jeszcze w zeszłym roku można było przejechać w Mirowie drogą z wzdłuż Warty do
      Jaskrowa. W zeszłym tygodniu będąc na spacerze zauważyłem że ta droga jest teraz
      przejezdna tylko dla quadów lub crosów. Samochód osobowy zawiśnie na koleinach
      które miejscami osiągają ok 50 cm głębokości.
      Jeszcze w zeszłym roku ta droga była śliczną alejką spacerową wolna od smrodu
      spalin i hałasu teraz niestety jest tragedia na promenadzie jest czyściej,
      ciszej i spokojniej.

Wszystko jest dla ludzi tylko ustalmy pewne zasady i reguły.
      Chrońmy miejsca które tego wymagają.

Wszystkich zapraszam na spacer w tamte okolice każdy może ocenić straty
      wyrządzone przez czterokołowce tamtym rejonom.
      • Gość: gossc Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:32
        50cm koleiny zrobione przez quady ??? pierwsze słyszę. 60-70%(łącznie z tymi
        koleinami )szkód w okolicy Mirowa sa zrobione przez samochody terenowe!!! jaki i
        po lewej stronie warty jak i po prawej.
    • Gość: Seb Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 07:38
      Tych debili nienawidzę.Nie można nawet na spacer na Jurze wyjsć albo na rowerze
      pojeździć bo tak chałasują i zap.... że boję się o własne
      dziecko.Debile!!!!!Wszystkim rejestracje i zakaz wjazdu do lasu tak jak w
      przypadku aut, a potem mandaty po 1000 to się odłuczą szpanerki pajace!!

• Gość: quadowiec Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 14:51
        ty pajacu do parku na spacer albo w góry sobie wyjec debilu
        • Gość: sf Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:01
          Gość portalu: quadowiec napisał(a):

> ty pajacu do parku na spacer albo w góry sobie wyjec debilu

Sprzedaj quada, kup słownik i nie dyktuj ludziom gdzie mają spędzać swój wolny czas.

• Gość: quadowiec Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.04.09, 16:15
            No cóż, jeśli "odłucza" moim zdaniem byłoby dobrze to ja również napisałbym
            poprawnie (moze wg. ciebie jest)
    • Gość: kazik Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 07:40
      ciebie też mi żal...
    • Gość: sceptic Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 07:44
      Pomysł z linką może nieco drastyczny ale jakoś mnie nie dziwi. Sam
      nie wiem co kieruje debil.... ktorym wydaje się że są cool jak z
      rykiem i hukiem rozpierd... to co z czego inni czerpią radosc.

Generalnie jest to też problem dla socjologa a może nawet
      antropologa - jak zachowują się ludzie o dosc niskim poziomie
      cywilizacyjnym jakd dostaną w łapy troche techniki i podstawową
      wiedzę o niej.

A tak poważnie - póki w Polsce jest niewydolne prawo, a takie jest
      od około 1000 lat to tak będzie. Własnosc prywatna to rzecz swieta
      (a przynajmniej taka byc powinna). Jak idiota wjezdza na czyjas
      posesje powinien liczyc sie z wszelkimi konsekwencjami. Wlasnosc
      panstwowa to tez wlasnosc. Jesli duren nie umie dostosowac sie do
      okreslonych norm to powinien byc uziemiany, np.: poprzez kofiskate
      lub czasowe zajecie przedmiotu przestepstwa oraz uraczany wszelkimi
      pracami spolecznymi.
    • Gość: Sam Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:08
      Zadzwoń, właściciel ma prawo robić na swoim terenie, co mu się żywnie podoba. Jeżeli będziesz przebywać tam bez jego zgody, robisz to na własne ryzyko. Ja jako właściciel takiego terenu chętnie się z tobą spotkam w sądzie, a potem po sądzie obiję ci mordę, tak całkiem bezinteresownie. I wcale nie musze grodzic swojego terenu, byś nie miał prawa wstępu na niego.
    • Gość: Farmer Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 08:15
      Ja proponuje każdemu zainteresowanemu przejechać się w wyżej opisany
      teren i zobaczyć czy to napewno zostało zrobione przez quady !!! Nie
      powiem bo za część tego co tam się dzieje napewno odpowiadają ale
      wiekszość zrobiona jest przez Jeep-y i nikt mi nie powie ze rowy za
      kolano zrobił quad !!! Moze zajmijcie się ściagniem jeep-ów bo
      wydaje mi się że oni mimow wsyztsko mają większy wkład w niszczenie
      tego co tam jest. Moze jezdzą wolniej i stwarzają mniejsze
      zagrożenie dla ludzi ale napewno wyrządzają większe szkody dla
      przyrody !!!
    • Gość: abc Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 08:21
      Taaaa wlasnie pokazales jak wlasciciele quadow szanuja czyjas wlasnosc.
      Wpieprzyc sie komus na dzialke, narobic burdelu i syfu i sobie odjechac.
      Polaczek ...
    • Gość: fef Mobilizacja przeciwko quadom IP: 217.98.39.* 23.04.09, 08:35
      Najgorsze jest to, ze teraz jest moda na quady i rodzice planuja kupowac je
      swoim dzieciom na komunie!!!
      Rower to obciach, laptop i tak kazdy ma, to teraz niebezpieczna zabawka dla
      dzieci - quad. Co bedzie za 2 lata? Linki do bungee bedą dzieciom dawac???
    • Gość: t Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 08:41
      noweta:"...bo on w
      jawny sposób, wcale sie tym nie przejmójąc chce komuś zrobić krzywdę
      lub nawet pozbawić go życia..."
      głupoty piszesz. kto i na jakiej podstawie zabroni temu panu
      ogrodzić swoją działkę? a że nie będzie to płot betonowy a linka...
      gość szanuje krajobraz :) kto zabroni mu 'zaparkować' na własnej
      działce maszyny rolnicze typu brona? a że zębami do góry... bywa.
      i pytanie: jeżeli rozwieszę na własnej działce na wysokości 150 cm
      (szyi) sznur do wieszania prania to też jest to próba morderstwa???

dopuki faktycznie nie zostnie to uregulowane i EGZEKWOWANE będą
      miały miejsce chore pyskówki i samosądy.

wg mnie quady zarejestrować, a kierowcy powinni mieć prawko (wtedy
      wiadomo kto i co). w końcu to pojazdy silnikowe o chyba dość dużej
      mocy

sam widziałem kilkakrotnie jak właściciel quada czy crossa (a teraz
      są tanie jak barszcz i nie trzeba być dorobkiewiczem) z podwórka
      wyjeżdża delikatnie a 'po garach' daje dopiero na polu sąsiada...
      czemu nie zakręci bączka na własnym przydomowym trawniku?

tak na koniec: wszystko sprowadza się do tego że są ludzie i
      ludziska. są normalni quadowcy szanujący przyrodę i innych ludzi, są
      też parapety które dorwały się do rzeczy o których nie mają
      pojęcia...
    • Gość: . Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 08:46
      Najbardziej żałosne z tego wszystkiego jest to, że policja jest bezradna.
      A gościu niech się "oflaguje": teren prywatny, quadom wstęp wzbroniony - jeżeli
      nie pomoże, no cóż... Linka.
      • Gość: alik Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:49
        Nie tak dawno byłem w Ustroni jest tam specjalny tor dla
        quadów w lesie nie opodal rzeki Wisły
        chodziłem tam popatrzeć jak faceci jeżdzą wydawało mi się ze teren
        jest bardzo trudny górki zjazdy podjazdy ostre zakręty
        powiem ze podziwiałem ich umięjetności.
        ale co było charakterystyczne wszystkie quady były przywożone na
        przyczepach nik nie jezdził po ulicach w Ustroni quadami było by to
        nie do pomyslenia.
        co nie można powiedzieć o ul. Barbary jakiś szczyl dużym quadem
        zap....a robi halas i na dodatek ściga się z samochodami
        To ze jeżdzą po wertepach to ch.j im w d..ę i kawalek szkła jak
        mawiał moj kapral w wojsku.
        to że jeżdzą przecinakami po ulicach to jeszcze jest do
        przeżycia, ale jestem przeciwnikiem jażdzenia quadami po jezdniach
        staje się ta zbawa bardzo ryzykowna.
        a gościu który chce pozbawić kogoś życia i publicznie wypowiada się
        co zrobi podlega pod prokuratora
    • Gość: aska Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 09:36
      A na teren prywatny i niszczyć to wolno im wjeżdzać?
    • Gość: genio dwa czy trzy lata temu w myszkowie... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 10:09
      dwa czy trzy lata temu w myszkowie w jednej z peryferyjnych dzielnic
      prowadzi atrakcyjna dróżka przez las, wzdłuż stawów w stronę mirowa
      i bobolic. piękne miejsca. quadowcy zaraz zrobili z tego pożytek i
      zamiweniali sukcesywnie tą drogę (prowadzacą w większości przez
      prywatne tereny) w niezły rów. do czasu. kiedy jeden z krewkich
      właścicieli Lub "ktoś?" nie przeciągnął linki niędzy drzewami.
      Właścicielowi nic nie udowodniono a ruch zmotoryzowany na długo
      wymarł w tym rejonie......
      • Gość: quad Re: dwa czy trzy lata temu w myszkowie... IP: *.toya.net.pl 23.04.09, 16:12
        to ogromny sukces -> ktoś ranny lub zabity, jest się czym pochwalić! GRATULUJĘ
        MĄDROŚCI!!!
    • Gość: TOLEK111 Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 10:22
      jAK SIE MA SWOJĄ DZIAŁKE TO NALEŻY JA OGRODZIĆ , JESLI SĄ TO ŁAKI ,
      NAPEWNO DO KOGOŚ NBALEŻĄ TYLKO DO KOGO ????
      Więc może od tego należy zacząć i domagać się zadosćuczynienia za
      wtargnięcie na cudzy teren .
    • Gość: tolek111 Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 10:25
      Pozatym wielka dyskusja na temat motocykli i quadów że niszcza
      teren , napewno sie z tym zgadzam , ale pytam co miasto robi w
      kierunku żeby wyznaczyć teren na ktorym mozna by było jezdzić ,słowo
      ucywilizowanie jakoś do mnie nie przemawia , chyba wiąże sie to z
      postawieniem sprzetu w garażu i patrzenie jak rdzewieje Ten kraj
      jet zacofany i w czarnej d....................
      • Gość: t Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.04.09, 10:48
        a w biskupicach na przykład to toru offroad przypadkiem nie ma?

@alik: a czy ten pan powiadział, że jak przyjedzie quad to gościa
        zabije? nie! on rozwiesi linkę zamiast płotu...

a quady na drogach to wogóle paranoja. pomijam głupotę 'kierowcy' i
        jego szanse w starciu z byle maluchem, ale żeby jeżdzić po drogach
        publicznych to chyba rejestracja, prawko, OC itp.?
        • Gość: rer Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: 94.251.138.* 23.04.09, 16:50
          ja mam prawojazdy dowod rejestracyjny tablice przeglad o.c. jezdze
          do pracy czy tez jest cos nie tak zemna ze quadem jade do pracy i
          spowrotem pali on 4 litry paliwa a auto 12 wiec poto go mam zeby do
          pracy dojechac
      • Gość: Yut Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.psat.pl 23.04.09, 10:53
        A dlaczego miasto ma wyznaczać jakiś teren?
      • Gość: lol Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:04
        stac cie na quada? To stac cie na pol hektara, ktore sobie ogrodzisz, zrobisz
        tor i tyle!

Miasto nie powinno wydawac kasy na takie zbytki! Sa wazniejsze sprawy.
    • Gość: Linka Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:25
      A dlaczego nie zadzwonisz od razu ?? Pewnie też jeździsz na quadzie i za nic masz cudzą własność. Na moje linki też uważaj.
    • Gość: Tom Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.pl 23.04.09, 12:27
      znalazł się mądrala! każdy właściciel ma prawo ogrodzić swój teren
      (niekoniecznie płotem) albo w inny sposób chronić go przed np dzikami. A
      powinien tak zrobić - ciągle nie dociera do quaowców, że nie wolno jeździć gdzie
      się im podoba! mimo że taki wypadek miał miejsce rok temu (debil jeździł między
      drzewami tak szybko że nie zauważył łańcucha) to nadal quadowcy czują się bezkarni!
    • Gość: Janek Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:29
      Witam, robię badania odnośnie postrzegania wykładowców przez studentów i absolwentów oraz możliwości komercjalizacji wiedzy akademickiej. Bardzo bym prosił o wypełnienie krótkiej ankiety, która pomoże mi bardzo w pracy. Tutaj zamieszczona jest gotowa do wypełnienia ankieta ---> www.mlodyprzedsiebiorca.pl/ankieta?task=fillPoll&pollID=2
      Z góry dziękuję za pomoc !
    • Gość: Gosc 66 Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:08
      Prosze panstwa,jezeli ktos byl choc raz na rozlewisku Warty w
      okolicach Mirowa wie jaki tam jest sliczny zakatek.Jest tam cicho i
      uroczo.Ci ktorzy znaja to miejsce zawsze beda o nie walczyc .
      Jezeli ktos tam nie byl to nie ma zielonego pojecia o tym zakatku.
      Trzeba je chronic!A tu doslownie kilku ludzi niszy to wszystko,na przekor
      wszystkim i tak jakby na zlosc.
      Prosze Was drodzy internauci broncie to miejsce !!!
      • Gość: mała Re: Mobilizacja przeciwko quadom IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 23.04.09, 13:41
        Jeździmy czasami w to miejsce i wiem jak jest tam ładnie, ale to co zobaczyłam
        ostatnio przeraziło mnie. Nie ma jak przejść błoto i dziury. Długo się ciszą nie
        nacieszyłam nie długo po nas przyjechali tatusiowie z synusiami i jeździli na
        motocrosach. A było tam tak cicho i spokojnie. Tam powinien stać znak zakaz
        wjazdu pojazdom z wyjątkiem rowerów.
    • por1 Mobilizacja przeciwko quadom 23.04.09, 13:12
      No cóz teren powinien byc oznaczony choćby tabliczką ,ze to teren
      prywatny ,wstep wzbroniony itd. Wówczas mozemy goscia ścigac,ale
      trzeba mieć jego dane(najlepiej imie ,nazwisko, adres, odciski
      palców...) inaczej nasza policja Cie oleje. A ,ze i tak nic nie
      zrobi ,bo nie ma teraz czasu, albo paliwa, a poza tym to on za mało
      zarabia i jeszcze mu przywileje obcinają....więc niestety pozostaje
      linka. I tak jak zwykle, do momentu nieszczęścia ,nikt problemu nie
      zauważa. A tu widac ,ze chamstwo nalezy panie karać i wlaczyc z nim
      siłom i godnościom... (wiem jak sie pisze)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka