Dodaj do ulubionych

Ale jaja!!!!!

02.05.09, 21:36
Stała się rzecz niesłychana!
W Leśniowie zajumali tamtejszym Paulinom jakieś figurki które to
utensylia potrzebne im były do odczyniania jakichś tam uroków.
I nie to jest tak istotnym w tej sprawie. Smaczku dodaje fakt, ze
z tego powodu cała myszkowska policja została postawiona na nogi
i na gwałt poszukuje winowajców.
Panowie policjanci!!! - spokojnie! - to podpada pod niewielką szkodliwość czynu. Braciszkowie kasiory mają w bród, wyżeżbią sobie nowe. A figurki; - no cóż, pewnie jakiś bezdomny
najadł się do syta a i flaszeczkę z kumplem odpił / za zdrowie
Matki Boskiej, Królowej Polski - oczywiście/ więc nie ma o co włosów
rwać.
A dlaczego niska szkodliwość czynu? - no bo ostatnio ceny złomu tak zjechały, że nawet jeśli to było z brązu, to wartość była niewielka.
W związku z powyższym, wracajta chłopaki do normalnych zajęć
czyli ścigać prawdziwych przestępców, również tych w koloratkach
a nie traćta czasu na głupoty.
Pozdrawiam,
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Ale jaja!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 04:27
      "dyziek_0 " -jeszcze mało napisałeś(wcale)na temat tytułu artykułu o tym
      zdarzeniu, a może warto?p
    • Gość: DyźkaFan Re: Ale jaja!!!!! IP: *.apus-net.pl 03.05.09, 09:01
      Dyziek, w tym kraju tylko jedna rzecz jest niemożliwa - zajumać tobie mózg, bo
      go nigdy zwyczajnie nie miałeś
    • Gość: Anatol Re: Ale jaja!!!!! IP: *.80-202-35.nextgentel.com 03.05.09, 09:49
      Dyziek,
      może podasz swoje namiary, i ja ci sku...elu zajmię w pysk, zajmij
      się przygłupie robotą a nie siedzisz na forum i wypisujesz bzdury,
      jeszcze raz ujrzę na tym forum twój wpis, jakikolwiek komentarz
      zajebę jak psa
      zrozumiałeś q.wo
      • optymistaxl Re: Ale jaja!!!!! 03.05.09, 10:03
        Podobno już organizowana jest zbiórka pieniedzy tym razem na posąg złotego cielca.
      • Gość: devil Re: Ale jaja!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 11:04
        Anatol - jak ci się forum nie podoba to żegnam.
        Cytując klasyka: nikt po tobie nawet nie zatęskni
      • Gość: Y@ Re: Ale jaja!!!!! IP: *.21.pl 04.05.09, 09:46
        ... a ty to jakiś mocno nawiedzony jesteś ... tzw. dewot ?? Żal mi
        takich jak ty, ale co można poradzić - chyba tylko uczynić to co sam
        zaproponowałeś ...
    • Gość: jan Re: Ale jaja!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 10:18
      dyzio to zero przy Twoim nicku mówi samo za siebie. Taki z Ciebie żałosny
      częstochowski palikot, Szczerze Ci współczuje!
      • Gość: Halyna Re: Ale jaja!!!!! IP: *.apus-net.pl 03.05.09, 11:00
        Popieram Dyzia :D Mają tyle kasy to sobie sprawią nowe, a policjanci niech się
        lepiej zajmą dresami, którzy prześladują ludzi :)
        • Gość: Julka Re: Ale jaja!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:06
          No i mają poparcie złodzieje w starych komuchach i walniętych!
          Nic nowego. Oni zawsze kradli i nie widzieli w tym nic złego.
          Mam nadzieje, że złodzieje zostaną ujęci i ukarani!

Nie podnoście już tego wątku. Najlepiej go zignorować.
          Pozdrawiam normalnych, uczciwych, niewalniętych:)
      • Gość: stoik Re: Ale jaja!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 11:06
        Dyziek, masz rację, tylko co możemy realnie zrobić? Jakieś konkrety, petycje,
        akcje... Samo pisanie na forum niczego nie zmieni.
    • Gość: Kamil Re: Ale jaja!!!!! IP: 195.205.202.* 03.05.09, 15:54
      dyziek pewnie sam podpie.... te figury, bo chce sprzedac na gorzałę, a teraz apeluje , żeby go nie łapac hehehehehe
    • Gość: jasiu... Dyziek! Popierasz złodziejstwo? IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.09, 18:28
      Obojętnie co i komu ukradli, to złodziejstwo jest zawsze złodziejstwem. Czyżby
      twoja antykościelna natura kazała ci przyjąć dewizę, że cel uświęca środki? Że
      jeśli ktoś ukradł kościołowi, to dobrze, a jeśli ten sam ukradnie dyźkowi, to źle?

Przerabialiśmy już to. Tylko że wówczas taką ideologię reprezentował nie dyziek,
      ale Kali.

Złodziejstwo jest jednym z najpodlejszych przestępstw i w normalnych
      społeczeństwach jest zawsze napiętnowane. Nieważne, co czy komu, ważne, że
      ukradli. Złodziej kradł nie ze względów ideologicznych, ale z potrzeby
      zaspokojenia swojego nałogu alkoholowego. Czy można to w jakikolwiek sposób
      komentować tytułem "ale jaja"?

W swojej antydewocji stajesz się równie, a może jeszcze bardziej śmieszny, niż
      najzagorzalsze zwolenniczki nielubianego przez ciebie radia. Zaczynasz tracić
      poczucie przyzwoitości (komuniści też karali za kradzież) i stajesz się
      śmieszny. Przemyśl, czy nie warto w pewnych kwestiach, mimo wszystko, zachować
      pewien margines obiektywizmu. Bo wyznawca filozofii Kalego nie tylko się
      ośmiesza, ale przede wszystkim zniechęca do siebie innych. Zastanów się,
      naprawdę popierasz złodziejstwo?
      • chee.tah Re: Dyziek! Popierasz złodziejstwo? 03.05.09, 19:02
        Ale Dyziowi, jak mniemam, nie chodziło o pochwałę kradzieży dokonaną wobec
        rzeczy kościelnych. Chodzi o to, że jak pojawia się element kościelny przy
        jakimkolwiek przestępstwie, to nie zważając na rodzaj czynu i wartość
        przedmiotu, policja niemalże wpada w panikę, rzuca wszystko i szuka winnego.
        Gdyby takie same święte figurki ukradziono np. mnie z ogrodu, policja
        poradziłaby (o ile w ogóle przyjęłaby zgłoszenie), żeby napisać oświadczenie o
        zamknięciu śledztwa z uwagi na znikomą szkodliwość społeczną.
        Tak jest zawsze i naprawdę akurat tutaj trzeba zachować obiektywizm i trzeźwość
        sądu.
        Nie zawsze to, co związane z Kościołem, ma wartość wymierną. Często jest to (nie
        bójmy się stwierdzenia) kicz, tyle że święty. I wtedy nadaje mu się znacznie
        wyższe znaczenie i wartość materialną niż to samo w podejściu do rzeczy świeckich.
        • dyziek_0 Re: Dyziek! Popierasz złodziejstwo? 03.05.09, 20:09
          Do "jasia", - tekst na poziomie a pisatiel niekumaty.
          Ale nic to: przeczytaj, co napisał/a " chee.tah" a zrozumiesz, co miałem na myśli.
          Pozdrowienia dla co światlejszych forumowiczy.
          Dyzio.
          • Gość: jasiu... Dyziek do prokuratora? Chyba tak! IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.09, 15:48
            Bo od pewnego czasu jako dyżurny ateista wprowadzasz na forum styl, który może i
            w Superekspresie by się sprawdził, o ile ktokolwiek chciałby cię tam drukować.
            Niestety posła Palikota raczej nie dogonisz, za cienkiś w uszach.

Ja wiem, że można wytłumaczyć wiele, ale ty zatytułowałeś wątek "Ale jaja".
            Jeśli chodzi ci o moją niekumatość, w konkluzji, jaką ma twój tytuł, do
            zdarzenia, to przyznaję, nie kumam!

W Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej możesz przeczytać:

Art. 53 punkt 2. Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania
            religii według własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi,
            publicznie lub prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę,
            uczestniczenie w obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje
            także posiadanie świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi
            wierzących oraz prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się
            znajdują.

To chyba tłumaczy zaangażowanie policji (o ile rzeczywiście twoje wiadomości są
            prawdziwe, że cała myszkowska...). Prawo do korzystania z pomocy... rozumiesz,
            to jest w konstytucji!

Druga sprawa, to język, jakim posługujesz się na forum. Pisząc o utensyliach,
            służących do odczyniania uroków MOIM ZDANIEM (ciekawe, czy jestem w osądzie
            osamotniony), popełniasz przestępstwo, przeciwko Art. 196. Kodeksu Karnego. Moim
            zdaniem DO ZNIEWAŻENIA publicznie (na forum) przedmiotu czci religijnej
            (nazywanie figur utensyliami, sugerowanie, że są do odczyniania uroków) doszło.

Jeśli ten wątek przeczyta jakikolwiek prokurator, to powinien z urzędu wszcząć
            śledztwo. Takie jest polskie prawo, a ty Dyziek, w odróżnieniu od posła Palikota
            nie jesteś chroniony immunitetem. Może już pomyślisz (poważnie!), o dobrowolnym
            poddaniu się karze?

Kodeks masz tu:
            prawo.money.pl/akty-prawne/ujednolicone-akty-prawne/kodeksy/kodeks;karny;z;dnia;6;czerwca;1997;r;,1997,88,553,DU,410.html
            - poczytaj, może ci się przydać ;)
            • storima Re: Dyziek w Chinach i szef NATO 04.05.09, 16:23
              Jasiu, dla Chińczyka taki Tybet to twór czasów feudalnych. Najgorsze jest to, ze
              młodzi Chińczycy wierzą, ze to właśnie Chiny pomagają Tybetańczykom. Tybet na
              wygnaniu przerodził się w szeroko na świecie praktykowany buddyzm tybetański.
              Medytacje buddyjskie uprawiają również pracownicy Pentagonu. Maja nawet swój
              klub medytacji. Można rzec swa własna pracownicza świątynie;)
              Dyziem, mną, nami Europejczykami opiekować się będzie Duńczyk. Nowo wybrany szef
              NATO. Bronil europejskiej tradycji swobody ekspresji w obliczu gróźb zmasowanych
              terrorystycznych ataków.
              • Gość: jasiu... majowo witam! IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.09, 18:49
                Ostatnio dowiedziałem się, że słynni bracia Grimm mieli nosili imiona Wilhelm
                Karl i Jacob Ludwig Karl. W latach 1812-1815 wydali słynny zbiór "Baśnie braci
                Grimm dla dzieci i młodzieży". To im zawdzięczamy Jasia i Małgosię, Kopciuszka,
                Królewnę Śnieżkę, Czerwonego Kapturka i Kota w butach (żabiego króla też).

Dlaczego o tym piszę, ano bo to byli Niemcy! Tak Niemcy z krwi i kości a Jaś i
                Małgosia to w oryginale "Hänsel und Gretel"

I teraz pytanie, czy powinniśmy dalej wykazywać pewną tolerancję na wpływy
                germańskie i czytać dzieciom te bajki, czy odrzucając wszystko, co niemieckie
                wyrzucić razem z płytami z muzyką Bacha i Beethovena również i ulubione z
                dzieciństwa bajki?

Dyzio tolerancji nie zna, jemu pewnie czytano do poduszki Marksa - też Niemiec,
                nawiasem mówiąc urodzony w Trewirze, a więc odwiecznej siedzibie niemieckich
                biskupów. Święty Ambroży też się urodził w Trewirze. Ale w Częstochowie też nie
                tylko Dyźki się rodzą.
                • storima Re: majowo witam! 04.05.09, 18:55
                  Jasiu, dlugo na to czekalem, ale kiedys (bo dlugo to pojecie wzgledne),
                  Bacha zaczeto grac w polskich kosciolach.
                  Nie grano go bo byl protestantem.
                • storima Re: majowo witam! 05.05.09, 22:58
                  Jasiu, również WitaMajowo!
                  Te obecne tradycje berlińskie nie wyrastają z religii. Chodzi mi o
                  zamieszki. Nieprawdaż?
                  Pozdrawiam,
    • Gość: maks Re: Ale jaja!!!!! IP: *.rev.inds.pl 03.05.09, 20:46
      Zgadzam się z Tobą. Mnie te średniowieczne głupoty też śmieszą. Ale pamiętaj, że
      Polska to wciąż jeszcze silnie katolicki kraj. Tu funkcjonariusze KK wciąż
      otaczani są czcią i szacunkiem. Nie zdziwiłbym się zatem, gdyby pod Twoim postem
      posypały się katolskie pogróżki i wyzwiska.
      • Gość: taksowkarz Re: Ale jaja!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:41
        a co was obchodzi kosciol ? nie zbieram znaczkow i znaczki mnie nie
        obchodza ani taniec z gwiazdami ani legia warszawa .Po co sie
        wtracacie w nie swoje sprawy ?
      • Gość: Anty Re: Ale jaja!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.09, 21:42
        Fajno jest dyzio ,że wszyscy nie kumają.Oprócz twojej żony ,obrońców
        nieskalanych i niejakiego maksa.Ale po h... zaczynasz ten temat i
        inne .Napisz też od czasu o niewierzacych , prawosławnych i
        kociuchach.A nie wyszukj tematu byle dojebać.
        • dyziek_0 Re: Ale jaja!!!!! 04.05.09, 08:51
          Wprawdzie z pewnym gatunkiem ludzi nie dyskutuję / ktoś może po prostu nie zauważyć różnicy / jednak tym razem zrobię dla Waszmości wyjątek.
          Pytasz, dlaczego nie poruszam innych tematów / np. o niewierzących, prawosławnych, etc,etc /.
          Proszę, oto moja odpowiedż:
          bo lubię właśnie TEN temat.
          Czy to cię satysfakcjonuje?????
          Dyzio.
          • Gość: Mandarynka Re: Ale jaja!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 16:03
            No i co walnięty? Nie piejesz z zachwytu, że znów okradli Leśniewo? Wszak to
            twój ulubiony temat?
            • dyziek_0 Re: Ale jaja!!!!! 06.05.09, 21:00
              Nie pieję, ponieważ zastanawiam się, czy to aby nie jakowyś "znak"
              z góry od Szefa, że może braciszkowie nie wszystko czynią jak powinni!
              Bo to wiesz, - do trzech razy sztuka. I może zdarzyć się,
              /np. w przypadku braku poprawy/ że Szef im przyp.....li jakieś poważniejsze ostrzeżenie, nie jakieś tam duperelne figurki.
              A na marginesie: czyżby zdrożał złom? - muszę zadzwonić i zapytać.
              Dyzio.
            • Gość: Popieram Dyzia Re: Ale jaja!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 21:04
              Leśniewo czy Leśniów, Mandarynko? ;))) Ktoś tu chyba nie doczytał.
              • Gość: ja Re: Ale jaja!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 21:28
                ten co ukradl to sie w zyciu niczego nie dorobi
                • dyziek_0 Re: Ale jaja!!!!! 07.05.09, 08:36
                  ....a ja podejrzewam, że Ci co podprowadzili klechom figurki,
                  nie tyle chcą się dorobić / gdyby chcieli się dorabiać zostali by
                  np. Paulinami a jeszcze lepiej Redemptorystami / tylko próbują przeżyć w dobrobycie jaki im
                  III czy też może IV Rzeczypospolita zapewnia.
                  Dyzio.
    • Gość: x Re: Ale jaja!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 07:57
      Rok 2020. Warszawa. Do tramwaju wchodzi kanar i w drzwiach
      wrzeszczy:
      - Proszę przygotować książeczki do nabożeństwa do kontroli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka