Dodaj do ulubionych

Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku

19.05.09, 22:32
szczyt głupoty arogancji i chamstwa ze strony właścicieli piesków,
jakoś sobie nie wyobrażam aby do każdego durnego właściciela pieska
indywidualnie dostarczyć woreczki, czyż ta swołocz nie może sama się
w nie zaopatrzyć?
a może mandaty rozwiążą sytuację i zmuszą tych inbecyli do
sprzątania, jakby nasza Straż zwana Miejską konsekwentnie nakładała
wysokie mandaty myślę że byłoby po sprawie, dać spokój staruszką
dorabiającym na rynaczku a wziąść się za właścicieli pieków
Obserwuj wątek
    • Gość: axl Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.chello.pl 19.05.09, 22:44
      Polacy tylko potrafią nasr... (nie tylko psy) na środku i nie
      sprzątnąć. Nie wyobrażam sobie jakieś paniusi żeby sprzątała po
      swoim piesku, ona się znim lansuje - ale od przątania są inni. Cóż
      polacy to flejtuchy i tyle.
    • Gość: clear Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.05.09, 22:48
      Dokładnie! Dostarczać im woreczki? To może papier toaletowy do domów też im dostarczać?! Mega bzdura!
      Jak ktoś chce mieć pieska to niech po nim sprząta!
      A jak tego nie rozumie to won z miasta na wieś!
      • Gość: rud07 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:19
        łoł... jaki miastowy clear.... a mnie przeszkadzają pety walające
        się po chodnikach trawnikach i w zasadzie wszędzie- palacze na
        wieś!!! tam można syfic wg clear'a
        • Gość: clear Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.09, 16:01
          A czy ja powiedziałem, że mnie pety nie wkurzają?
          Nie zrozumiałaś(eś) dziecinko mojej wypowiedzi i nie potrzebnie się podniecasz.
          Ci, co rzucają pety powinni płacić mega mandaty. Tak samo jak Ci których
          zwierzątka srają w mieście.
          I po Twojej wypowiedzi wnoszę, że Ty też nie sprzątasz po swoim psie!
    • Gość: ss Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 19.05.09, 23:01
      Szczytem arogancji i chamstwa jest też rzucanie niedopałków i gumy do żucia na
      chodniki.
      Szczytem arogancji i chamstwa jest też rzucanie butelek i puszek po napojach
      wszędzie gdzie się da
      Szczytem arogancji i chamstwa jest też stawianie samochodów na trawnikach oraz
      na chodnikach i nie liczenie się z przechodniami którzy muszą si przeciskać
      pomiędzy zderzakami
      Szczytem arogancji i chamstwa jest załatwianie potrzeb fizjologicznych pod
      płotem albo i nie... 100 m od ogólnie dostępnej ubikacji.
      Szczytem arogancji i chamstwa ......
      to długa lista i szkoda opisywać co robią dwunożne zwierzęta, którym wydaje się,
      że są lepsi od tych na czterech łapach
      • li.ma Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 08:30
        Popieram
      • Gość: x Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 10:51
        dokładnie...
      • Gość: he he he Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: 94.75.67.* 20.05.09, 11:56
        Gość portalu: ss napisał(a):

> Szczytem arogancji i chamstwa jest też rzucanie niedopałków (...)
        > Szczytem arogancji i chamstwa jest załatwianie potrzeb
        fizjologicznych pod
        > płotem albo i nie...

No dobra, ale napisz ile niedopałków rzuconych przez innych
        usprawiedliwia pozostawienie przez ciebie psiej kupy na chodniku i
        gdzie tu jest połączenie? Czy działa ono także w drugą stronę?
        Mianowicie, czy olbrzymia liczba psich kup na trawniku uprawnia mnie
        do wyrzucania petów i stawiania samochodu na chodniku?
        • Gość: ss Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 12:38
          Pytanie, które postawiłeś budzi we mnie wątpliwości czy warto Ci odpowiedzieć.
          Jeśli mówisz o mnie to mam dwa psy, ogród i tam przede wszystkim moje psy
          załatwiają swoje potrzeby. Przyznaję, że jeśli gdzieś "w mieście" nasikają, to
          nie sprzątam bo nie jestem w stanie. Natomiast stanowczo nie podobają mi pety w
          mojej skrzynce na listy obsikany żywopłot, butelki i inne odpady po obu stronach
          płotu, ludzkie odchody pod moim płotem, no bo psy raczej się nie podcierają i
          to, że to ja jestem zobowiązany to posprzątać. Wiec domagam się karania nie
          tylko tych, którzy nie sprzątają kup po swoich psach. Domagam się karania
          wszystkich, którzy łamią przepisy porządkowe. Pielgrzymów również, tych którzy
          porzucają śmieci w mieście, parkują gdzie popadnie i co lato "obsrywają" parki
          pod J.G. i tego się domagam, Konstytucja RP gwarantuje równość obywateli i ni
          podoba mi się szukanie w psach całego zła.
          • rikol Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 15:56
            Zgadzam sie calkowicie. Co roku organizuje sie akcje sprzatania swiata. I co sie
            podczas takich akcji znajduje? Zapewne wszystko, co mozna sobie wyobrazic,
            oprocz psich gowien. Ciekawe, ze nagonki w spoldzielniach nie powoduje
            rozbijanie butelek na trawniku (dziecko moze sie przeciez pokaleczyc), pety
            (dziecko moze sie zatruc, tyton jest smiertelnie trujacy), puszki oraz wszelkie
            inne smieci. Zezwala sie na uzywanie pestycydow na trawnikach miejkich, na
            dzialkach, w dowolnej ilosci - a przeciez dziecko moze umrzec od tego, jesli zje
            troche takiej spryskanej ziemi albo trawy. Las polski mozna pomylic z
            wysypiskiem smieci - nikt tego nie sciga, mimo ze smiecenia zakazuje prawo.
            Tymczasem co chwila oglaszane sa dyskryminujace prawa przeciwko psom. Z psem
            legalnie mozna siedziec sobie w domu - i chyba tylko tam; a nie daj Boze pies
            zaszczeka, to sasiad juz moze wzywac policje. To jakis absurd! Psy musza gdzies
            biegac dla zachowania zdrowia psychicznego - i tego zreszta wymaga ustawa o
            ochronie zwierzat: zapewnienia zwierzetom takich warunkow, zeby mogly sie
            naturalnie zachowywac. Pies na smyczy i w kagancu nie ma szans na naturalne
            zachowanie - bedzie sfrustrowany, co prowadzi do agresji. Jak to sie konczy,
            wiemy z gazet, kiedy pies trzymany przez cale zycie na lancuchu kogos zagryzie.
            Wtedy jest wielki lament - a wczesniej trzeba bylo o tym pomyslec, wyprowadzac
            psa na spacer i wychowywac!

Oczywiscie, straz miejska oraz policja mandaty walecznie wlepiaja staruszkom
            oraz kobietom wazacym nie wiecej niz 60 kg. Karkow z bullterrierami szczutymi na
            wszystkie okoliczne zwierzeta 'nie zauwazaja', bo sie boja (a przeciez chodza
            dwojkami!). 'Nie widza' tez wszelakich halasujacych powyzej wszelkich norm
            tuningowanych samochodow, nie karza tez w zaden sposob sasiadow urzadzajacych
            imprezy codziennie czy po prostu zmuszajacych cale osiedle do sluchania ich
            ulubionego zespolu. Zalosne to jest, doprawdy.

Place zabaw dla dzieci powinny byc ogrodzone, a piaskownice przykrywane na noc.
            A dzieci powinni pilnowac rodzice.
            • Gość: nina Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 21:23
              Oczywiście ,że psy powinny być wybiegane ale dlaczego właściciele namiętnie
              wyprowadzają je w pobliżu placów zabaw lub na placach zabaw. Mieszkam na Rakowie
              przy trasie jest pas zieleni na którym psy mogłyby załatwiać swoje potrzeby
              ale.. nie !! Ich właściciele pozwalają im obsikiwać piaskownice i ławeczki wokół
              placów zabaw. Dopóki właściciele psów nie zaczną używać rozumu i wyobraźni
              będziemy mieli doczynienia z takimi zakazami.
    • Gość: andrzej Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.prenet.pl 19.05.09, 23:12
      tylko Polacy wyobrażają sobie , że kochają psy ,jaki właściciel taki pies,
      proponuję w każdym co najmniej dwa psy/ lub więcej dla katolickich wyznawców
    • Gość: adusiu Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.chello.pl 19.05.09, 23:13
      Zgadzam sie z pania calkowicie.Ja mieszkam przy Al.Pokoju i tu jest to samo-psy
      posiadaja ale sprzatac nie ma kto.Ja chyba zaczne zwracac uwage psom ze maja po
      sobie sprzatac bo wlasciciele tylko odwracaja glowe.Ludzie czy na wlasnym
      podworku tez byscie nie sprzatali?
    • Gość: anty Sprzatac i tyle ! IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 19.05.09, 23:14
      Wlasciciele zawszonych siersciuchow, sprzatajcie gowna po swoich gudlajach i nie
      bedzie problemu !
    • donald-marzy Mnie przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku!!! 19.05.09, 23:37
      dlaczego trawniki nie są dla ludzi??? przecież ja bym chętnie wyszedł na
      rozłożony kocyk poczytać prasę, książkę wśród zieleni... ale niestety
      śmierdzi!!! czy jeśli pies nawali w domu to też właściciel nie sprząta???
      • Gość: Vojtas Surowo karać! IP: *.waszyngtona.trustnet.pl 20.05.09, 00:17
        Straż miejska nie powinna latać za babkami z pietruszką czy innymi jajkami tylko
        zająć się plagą srających gdzie popadnie psów! to już przechodzi ludzkie pojęcie
        bo odchody zapchlonych kundli widać nieraz na środku chodników! Wysokie mandaty
        (250-500 zł)powinny załatwić sprawę!
        • Gość: bonifacy Re: Surowo karać! IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 20.05.09, 00:33
          Gość portalu: Vojtas napisał(a):

> Straż miejska nie powinna latać za babkami z pietruszką czy innymi
          jajkami tylk
          > o
          > zająć się plagą srających gdzie popadnie psów! to już przechodzi
          ludzkie pojęci
          > e
          > bo odchody zapchlonych kundli widać nieraz na środku chodników!
          Wysokie mandaty
          > (250-500 zł)powinny załatwić sprawę!

popieram a na dokładke jeszcze mandacik za brak kagańca i
          smyczy!!!
          bo piesek to obowiązek.
          • Gość: pies Re: Surowo karać! IP: 212.87.244.* 20.05.09, 00:48
            palnijcie sie w łeb debile bo szkoda czytac tego co piszecie pies to radosc a srac gdzies musi i ja moim psem bede srac gdzie sie tylko da wam po oknami
            • Gość: Adaś Re: Surowo karać! IP: *.anonymouse.org 20.05.09, 01:43
              Twojemu psu się nie dziwię. Ale twoja wypowiedź jest na poziomie niższym niż
              dobre wychowanie jakiegokolwiek psa.

Nie pozdrawiam.
            • Gość: Karać!! Re: Surowo karać! IP: *.ovh.net 20.05.09, 05:44
              Autor: Gość: pies IP: 212.87.244.*
              napisał: ,, palnijcie sie w łeb debile bo szkoda czytac tego co piszecie pies to
              radosc a srac gdzies musi i ja moim psem bede srac gdzie sie tylko da wam po
              oknami ''

Prawdziwy przyjaciel zwierząt albo raczej debil!! Za samą wypowiedzi zamkną bym
              go w szambie niech sobie wącha smród !!Trzeba karać jeszcze raz karać i to surowo!!!
            • Gość: Gość Re: Surowo karać! IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 08:09
              Gość portalu: pies napisał(a):

> palnijcie sie w łeb debile bo szkoda czytac tego co piszecie pies
              to radosc a s
              > rac gdzies musi i ja moim psem bede srac gdzie sie tylko da wam po
              oknami

Pozbierajcie te wszystkie kupy spod okien i zanieście je temu
              mądremu kolesiowi do domu. DEBIL, DEBIL, DEBIL.
          • Gość: żenada Re: Surowo karać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:27
            Czy któreś z was miało kiedyś jakieś zwierzątko??? jeśli tak to
            należy zwierzątku bardzo współczuć losu.....
            Proponuję jeszcze zaklejac buzie rozwrzeszczanym dzieciom bo też
            denerwują mieszkańców....
            a nawiasem mówiąc to sprzątam po swiom psie i wrzucam kupę do kosza
            na smieci pod klatką bo niestety innego na żadnym osiedlu nie
            uświadczysz..... czy kupy w koszy mniej smierdzą????
            • sajm Re: Surowo karać! 20.05.09, 10:01
              We wrocławiu są specjalne kosze, szczelnie zamykane. Inna sprawa ile
              osób z nich korzysta.
              Ale w psią kupe w koszu na śmieci, zamkniętą dodatkowo w woreczku na
              pewno nie wejdzie raczkujący bobas, jak to ma miejsce na trawniku,
              raczej też nie zacznie sie taką kupą bawić ani jej próbować... A to
              jest największy problem w psiej kupie.
              • mr.hyde Re: Surowo karać! 27.06.09, 22:36
                > We wrocławiu są specjalne kosze, szczelnie zamykane. Inna sprawa ile
                > osób z nich korzysta.
                > Ale w psią kupe w koszu na śmieci, zamkniętą dodatkowo w woreczku na
                > pewno nie wejdzie raczkujący bobas, jak to ma miejsce na trawniku,
                > raczej też nie zacznie sie taką kupą bawić ani jej próbować... A to
                > jest największy problem w psiej kupie.

Bobasy to powinny siedzieć w domu. Trawniki są dla psów a nie dla ludzi. A tak
                naprawdę to najlepsza metoda na takiego sąsiada, to nasr... mu w nocy na wycieraczkę.
                • Gość: gość Re: Surowo karać! IP: *.toya.net.pl 28.06.09, 21:37
                  HAHAHA śmieszne,wszyscy zamknięci w czterech ścianach,a banda psów z
                  właścicielami spacerująca(niby),bez smyczy i kagańca.
          • rikol Re: Surowo karać! 20.05.09, 15:59
            nie ma obowiazku wyprowadzania psa na smyczy i w kagancu - tak musza wyprowadzac
            psy tylko wlasciciele psow rodowodowych ras wpisanych do rejestru ras
            niebezpiecznych - to moze bedzie kilka procent psow; w takiej sytuacji straz nie
            ma podstaw do wystawienia mandatu; jak juz wiemy, jakas rada osiedlowa nie ma
            mocy prawnej, zeby takie rzeczy nakazywac
            • Gość: duralex Re: Surowo karać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.09, 17:52
              To się doucz i poczytaj uchwałę Rady Miasta. OBOWIĄZKOWO w kagańcu i na smyczy!
              KAŻDY PIES!
              • Gość: ss Re: Surowo karać! IP: *.rev.masterkom.pl 21.05.09, 00:02
                1. Osoby utrzymujące zwierzęta domowe zobowiązane są do:

7) wyprowadzania psa na smyczy, a psa agresywnego na smyczy i w kagańcu
                (zwolnienie psa ze smyczy dozwolone jest jedynie w miejscach mało uczęszczanych
                przez ludzi i tylko wówczas, gdy posiadacz psa ma możliwość sprawowania nad nim
                bezpośredniej kontroli),
                Doucz się sam
        • Gość: HIPEK. Re: Surowo karać! IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 07:10
          Oczywiście! - zapomniałeś tylko dodać:
          1. to psy zostawiają puszki i butelki po piwie.
          2. to psy wuyrzucają pety i śmieci z okien.
          3. to psy zostawiają swoje odchody w piwnicach.
          4. to psy malują ściamy budynków grafiti.
          5. to psy "walą" piwsko i leją gdzie się da.
          6. to psy parkują samochody na trawnikach.
          Można tego mnożyć i mnożyć.
          A może lepiej zacząć uczyć kultury ludzi ???
          • Gość: Gość Re: Surowo karać! IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 08:15
            Gość portalu: HIPEK. napisał(a):

> Oczywiście! - zapomniałeś tylko dodać:
            > 1. to psy zostawiają puszki i butelki po piwie.
            > 2. to psy wuyrzucają pety i śmieci z okien.
            > 3. to psy zostawiają swoje odchody w piwnicach.
            > 4. to psy malują ściamy budynków grafiti.
            > 5. to psy "walą" piwsko i leją gdzie się da.
            > 6. to psy parkują samochody na trawnikach.
            > Można tego mnożyć i mnożyć.
            > A może lepiej zacząć uczyć kultury ludzi ???

O czym Ty piszesz? O puszkach, autach, petach, grafiti. Doczytała(e)
            ś sedna tego wszystkiego? Napiszę Ci: tu chodzi o smród i brud gdy w
            to gó... wdepniesz. Rozumiesz? Uważasz że gówna psie nie smierdzą to
            jak Twój pies zrobi Ci kupe na dywan to niesprzątaj tego ze dwa dni.
            • Gość: efix. Re: Surowo karać! IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 08:42
              Jakoś jszczchy pod sklepem z piwem Ci nie przeszkadzają. Zapewne
              mają przyjemny zapach ???
          • Gość: pzdr Re: Surowo karać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:16
            Tu kolegę popieram bo najpierw musimy sami popatrzeć na siebie jak to my ludzie
            na codzień zanieczyszczamy nasze środowisko i ulice.
        • Gość: HIPEK. Re: Surowo karać! IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 07:30
          ... i ieszcze jedno!
          Jeśli nawet właściciel posprząta po swoim psie
          to co ma z tym zrobić???
          Odchodów nie można wyrzucać do koszy na śmiecie.
          Może jesteś w stanie wskazać choć jeden przenaczony
          do tego kosz lub miejsce na terenie Częstochowy bo ja
          takigo nie widziałem!
          • Gość: Gość Re: Surowo karać! IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 08:17
            > ... i ieszcze jedno!
            > Jeśli nawet właściciel posprząta po swoim psie
            > to co ma z tym zrobić???
            > Odchodów nie można wyrzucać do koszy na śmiecie.
            > Może jesteś w stanie wskazać choć jeden przenaczony
            > do tego kosz lub miejsce na terenie Częstochowy bo ja
            > takigo nie widziałem!

a weź se do domu, chcesz mieć psa to dbaj
            • Gość: HIPEK. Re: Surowo karać! IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 08:38
              poaj adrea a Ci wyśę - mądry człowiku.
          • Gość: clear Re: Surowo karać! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.09, 16:05
            Mylisz się!
            Można normalnie wyrzucać do koszy na śmiecie! Był temat na kilku forach
            poruszany i sanepid się wypowiedział, że można.
        • emerytwojsko Re: Surowo karać! 20.05.09, 08:55
          BRAWO "Nasz Dom". "Śródmiejska" weź się do roboty!
      • Gość: Bury Re: Mnie przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: 212.244.68.* 20.05.09, 07:50
        Ponieważ ludzie śmiecą i śmierdzą o wiele więcej i bardziej niż psy.
    • Gość: AZOREK. Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 06:53
      (.....) to pies!
    • Gość: Jan Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 07:11
      Trzymanie , zwłaszcza dużego, psa w bloku jest męczeniem
      zwierzęcia. I tym powinny się zająć wszystkie tzw. towarzystwa
      opieki nad zwierzętami. A sam znam urzędników naszego miasta, którzy
      wyprowadzają psa na ulicę pomimo posiadania ogrodu. Widocznie kupa
      na ulicy upiększa miasto. "Częstochowa to dobre miasto".
      • Gość: ewa Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.inds.pl 20.05.09, 07:35
        W bolkach powinni mieszkać mali ludzie bo duzi się męczą.
    • scubabe Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 07:24
      Pies kosztuje i właściciele czworonogów powinni to odczuć, należy
      sprzątać po psie na własny koszt. Naszczęście zaczyna przybywać
      ludzi którzy szanują swoje otoczenie i zaczynają sprzątać po swoim
      pupilu.
      • Gość: ble art 144 kodeksu wykroczeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:26

Art. 144. § 1. Kto na terenach przeznaczonych do użytku publicznego
        niszczy lub uszkadza roślinność albo depcze trawnik lub zieleniec
        lub też dopuszcza do niszczenia ich przez zwierzęta znajdujące się
        pod jego nadzorem,
        podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany.
        § 2. Kto usuwa, niszczy lub uszkadza drzewa lub krzewy stanowiące
        zadrzewienie przydrożne lub ochronne albo żywopłot przydrożny,
        podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
        § 3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 lub 2 można
        orzec nawiązkę do wysokości 500 złotych.

• rikol Re: art 144 kodeksu wykroczeń 20.05.09, 16:02
          Slyszales, zeby ktokolwiek zostal ukarany za to (pomijajac oczywiscie
          wlascicieli psow)? Ja nie znam ani jednego takiego przypadku. A smieci i
          smiecacych pelno wszedzie.
    • Gość: dn Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 07:55
      Przeczytajcie
      Naprawdę - samo życie

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6538649,Dzien_z_zycia_odpowiedzialnego_psiarza.html

• Gość: mietek Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:09
      Brawo!!!! Nareszcie ktoś poruszył ten problem.Właściciele psów powinni po nich sprzątać i nie byłoby problemu.A nasza straż miejska niech się wreszcie zabierze do roboty ,a nie idzie na łatwiznę i tylko zakłada blokady na koła.
    • Gość: quisti Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 08:11
      no i dobrze. Trzymacie wielkie psy w małych mieszkaniach w bloku, nie sprzątacie
      po nich, chodzą bez kagańca, smyczy. Wozicie je oczywiście bez kagańca
      autobusami, gdzie pies głupieje i nie raz miałby ochote kogoś pogryźć. Ale co to
      was obchodzi, że trawniki śmierdzą, że dzieci wychowóją się wśród kup waszych
      pupili.
      Jak mam dziecko, to moja sprawa, żeby starczyło mi na pieluchy na niego.
      Nie sra po nogach, bo nikt mi ich nie dał. A jak mam psa, ktoś ma mi fundować i
      przynosić do domu woreczki na psie odchody?

Nie mówię że wszyscy nie mają krzty kultury, tylko po prostu widziałam tylko
      pare razy przypadek sprzątania po swoim pupilu.
      • Gość: quisti Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 08:19
        "wychowują" oczywiście miało być
      • Gość: Xyz Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:29
        Tylko że Ty dostałaś napewno pieniądze za urodzenie dziecka i dostajesz rodzinne - a my musimy zaplacić podatek od posiadania psa 60 zl i jeszcze mamy sami sprzątać po psach, a najlepiej profesionalnym sprzętem który sami sobie zakupimy - a gdzie te pieniądze z podatku skoro nie stać miasta na zakup woreczków i koszy na odchody psie???? Czy ktoś w końcu odpowie na to pytanie???
        • rikol Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 16:09
          Nikt nie odpowie, bo to wszystko jest tajne przez poufne. Dlatego w Polsce jest
          taka korupcja. W krajach skandynawskich kazdy obywatel moze isc do urzedu i
          poprosic o wglad do wszelkich dokumentow dotyczacych przetargow, budzetu itp. -
          hamuje to dosc dobrze korupcyjne zapedy samorzadowcow.
    • Gość: jalu Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:33
      Powinien być zakaz wprowadzania psów na trawniki, a psy powinny załatwiać się na chodniku. A wiecie dlaczego ??? Bo wtedy może właściciele psów zaczęliby sprzątać, aby samemu nie wejść kiedyś w odchody własnego psa. Ja mieszkam w domku i muszę sprzątać po moim psie abym ja w TO nie wszedł, moje dzieci czy inni domownicy. To dlaczego właściciele psów nie mogą sprzątać po swoich psach z trawników miejskich czy osiedlowych ????? Fakt faktem że 80% lokatorów bloków jest pochodzenia wiejskiego a na wsi usuwa się gnój tylko z obory a na dodatek im nie przeszkadza zapach gnoju więc pod blokami też może śmierdzieć.
    • Gość: PIESEK BRUD IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 08:33
      NIECH KTOS SIE PRZEJDZIE ALEJAMI I ZOBACZY JAK WYGLĄDAJA TRAWNIKI
      NIE DAWNO ZROBIONE. TO JEDNO WIELKIE GOWNO !!!! SMIERDZĄCE. A
      WŁASCICIELE CHODZĄ SPOKOJNIE BEZ WORECZKOW A STRAŻ MIEJSKA NIE
      REAGUJE !!!!!!!! I MY CHCEMY DO EUROPY... hi hi hi
    • Gość: prezydent Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:36
      komu nie podaba się mój pies?
      zacznijcie sprzątać po sobiwe a właściwie ,przestancie brudzić i
      przypilnujcie swoje dzieci które dewastują klatki .
      ..sp dziadu ..
    • fiska7 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 08:38
      A objawem głupoty jest również niestety brak znajomości
      ortografii "staruszką" zamiast staruszkom "wziąść" - wziąć
    • lady_magda Przestrzeń publiczna czyli róbta co chceta 20.05.09, 09:08
      Mieszkam w domu jednorodzinnym. Mam psa. Dużego. Owczarka niemieckiego. Kiedy zrobi kupę na trawniku to sprzątam. Nikt nie dostarcza mi woreczków, nikt nie przychodzi ze spec-odkurzaczem, nikt nie musi stawiać tabliczki. Po prostu dbam o swoje otoczenie, bo to moja prywatna przestrzeń. Problemem zaniedbanych i za przeproszeniem zasr..ych osiedli wynika z braku poczucia odpowiedzialności za przestrzeń publiczną. Publiczne to znaczy niczyje. To musi się zmienić. Uczmy się od zachodu tego co wartościowe, np. dbałości o przestrzeń publiczną. W Niemczech, Austrii, czy Wielkiej Brytanii nikogo nie dziwi i nie peszy, że musi sprzątnąć po swoim psie. Może wpływ mają bardzo wysokie kary za zaniedbywanie tego obowiązku.
      Nie trzeba kupować ekstra worków na psie kupy. Wystarczy worek foliowy typu "zrywka". I problem z głowy: i z kupą i z nadmiarem worków.
      • Gość: jazoo Re: Przestrzeń publiczna czyli róbta co chceta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:37
        A przepraszam bardzo- gdzie później udać się z tą zawartościa zrywki,bo koszy na odchody brak-a wrzucanie do publicznych wywołuje kontrowersje?
        • Gość: Gość Re: Przestrzeń publiczna czyli róbta co chceta IP: *.alfanet24.pl 20.05.09, 11:42
          Gość portalu: jazoo napisał(a):

> A przepraszam bardzo- gdzie później udać się z tą zawartościa
          zrywki,bo koszy n
          > a odchody brak-a wrzucanie do publicznych wywołuje kontrowersje?

Człowieku!!!!! Jakie kontrowersje????? Zrywka, wkładasz kupę do
          niej, zawiązujesz zrywkę, idziesz do najbliższego kosza i wrzucasz.
          Gdzie tu jaka kontrowersja? Nikt nawet nie wie co wrzucasz do kosza.
          A może dla Ciebie kontrowersją jest niesienie w zrywce kupy własnego
          psa??????
          • Gość: jazoo Re: Przestrzeń publiczna czyli róbta co chceta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:45
            Niestety nie jest,ale gdyby mnie nie spotkały nieprzyjemności z tego powodu to bym nie wspominał o tym... bo ludzie to sami nie wiedzą czego chcą sprzatać po psach źle, nie sprzątać jeszcze gorzej...
      • rikol Re: Przestrzeń publiczna czyli róbta co chceta 20.05.09, 16:07
        W krajach, ktore wymieniles, oprocz mandatow sa jeszcze sluzby miejskie, ktore
        regularnie sprzataja miasto (w Anglii minimum raz dziennie, sa miejsca, gdzie
        sie sprzata bez przerwy, np. duze place, gdzie ciagle klebi sie tlum). Dlatego
        tam jest tak czysto. To mit, ze np. Niemcy nie smieca. Byles w Niemczech? To na
        pewno widziales tony gumy do zucia przyklejonej do chodnika. Kto tym naplul?
        Psy? A gumy sie czesto nie sprzata, dlatego jest ona dobrym miernikiem, czy
        mieszkancy smieca czy nie.
    • azigaz Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 09:09
      Jak ktoś nie ma dziecka to mu nie przeszkadza że kupy sa na trawnikach!
      Niech właściciele piesków sprzątają po nich skoro je mają !!!!!
      • Gość: ss Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.rev.masterkom.pl 20.05.09, 09:27
        To jest oczywiste i nie ma co dyskutować.
        Niestety nie widziałem żeby "mamusia" wysadzająca dziecko za drzewkiem
        posprzątała po nim
        • rikol Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni 20.05.09, 16:12
          Tak, czesciej wlasciciele sprzataja po psach niz rodzice po swoich dzieciach. I
          nie dotyczy to tylko kup. Trudno oczekiwac kultury od jednej grupy, jesli reszta
          spoleczenstwa czystoscia nie grzeszy. A ilu 'oszczedza' i swoje codzienne smieci
          wyrzuca do lasu?
    • marcin22w "Piękna zieleń" w SM Nasz Dom :) To dopiero farsa! 20.05.09, 09:16
      Przecież tam nawet drogi wew. porządnie zbudować nie potrafią, nie
      mówiąc o tym jak wygląda całe osiedle. Powykręcane drogi, brudne
      klatki schodowe. Wystarczy porównać ceny mieszkań w tej spóldzielni
      działającej jak deweloper. Najdroższe mieszakania (ceny wyższe niż u
      deweloperów), a naniższa jakość wykonania, nie wspominając już o
      infrastrukturze, której nie ma wokół budynków.
    • Gość: micha Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 09:17
      Głosuj na Psa!!! Głosuj na Kota!!! KRA KRA KRA
      Kolesiostwo Radosnej Adoracji
    • por1 Pani Elizo 20.05.09, 09:31
      Czy trzymanie owczarka niemieckiego w bloku czy huskiego jest zgodne
      z wytycznymi TOnZ? Czemu ludzie decyduja się na cos, co ich potem
      przerasta? Prawda ,jedni sie przeliczyli , inni zagalopowali ,ale to
      ich problem ,ale i obowiazek opieki nad zwierzęciem i sprzataniem po
      nim. Przeciez postepuja wbrew przepisom ,wiec takie upomnienie,
      tabliczka jest chyba najmniej szkodliwe, a powinno cos dac do
      zrozumienia. Przeciez prawie nikt nie sprzata po swoim psie na
      osiedlu. Pamietam programy ze znanymi dziennikarzami i
      dziennikarkami jak namawiano do zakupu pieska czy zaopiekowania sie
      pieskiem ze schroniska, ale nikt nie mówil o trudnościach jakie
      potem własciciele będa mieć(a małe pieski tak wygladały ślicznie).
      Pani Elizo ten problem nalezy wytykac i napietnować ,poniewaz
      ignorancja i odsuwanie go na bok nie prowadzi do poprawy kultury
      dużej części właścicieli.Mało tego , umacnia w nich przekonanie ,ze
      takie chamstwo im przysługuje. Pozdrawiam.
      • rikol Re: Pani Elizo 20.05.09, 16:14
        a czy trzymanie psa w budzie albo w kojcu jest humanitarne? Mieszkanie ma
        kilkadziesiat metrow, a kojec mniej niz dziesiec. Z psem trzeba wychodzic na
        spacery, zeby mogl pobiegac, a nie go 'trzymac'!
    • Gość: j 23 Re: Komu przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:04
      jankumuzykancie a ptaki ? kto po nich ma sprzatac ? myc za...ne
      samochody ? To skandal z tymi ptakami
    • donald-marzy Mnie przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku 20.05.09, 10:16
      już chyba lepiej jak psia kupa śmierdzi w koszu na śmieci niż na trawniku, tam
      się przynajmniej dzieci nie bawią
      • Gość: j 23 Re: Mnie przeszkadza, że pies przejdzie po trawni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:31
        a czemu dzieci maja bawic sie na trawniku ? nie ma placow zabaw ?
        • Gość: Rafał Kowal Re:Mnie przeszkadza, że pies przejdzie po trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:00
          place zabaw też są pełne psich kup, piasek z piaskownicy wali psimi szczochami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka