Dodaj do ulubionych

Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo

20.05.09, 21:35
widać że wyścig do koryta już się zaczął, a świenie pędzą na
złamanie karku,
chyba nikt normalny nie da się już nabrać na te pierdoły
Obserwuj wątek
    • Gość: jan przyłączmy się do Świętokrzyskiego IP: 94.254.146.* 20.05.09, 22:15
      nie ma sensu tworzyć kolejnego województwa
      • Gość: next Re: przyłączmy się do Świętokrzyskiego IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 22:19
        jak to nie ma sensu?! a nowe miejsca pracy w administracji? ;-)
    • Gość: next Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 22:16
      ale i tak ktoć z nichbędzie wybrany :-) niezależnie od tego
      biadolenia na forum.
    • Gość: X Tadeusz Wrona do Brukseli IP: *.prenet.pl 20.05.09, 22:29
      Największe szanse z naszego regionu dałbym Tadeuszowi Wronie
      (niestety nie startuje w wyborach). Miałby duże szanse a reszta to
      co najwyżej do lokalnych samorządów i nic więcej......
    • secesja44 Ciągle na czasie złom babuni. 20.05.09, 22:36
      Ostatnio często piszecie o Arturze W. który to handlował złomem babuni. Tym
      razem jest już kandydatem w wyborach do parlamentu. Czy to dobrze jak kandydat
      ma niewyjaśnione sprawy ze sprzedażą złomu w którym były jakieś elementy rakiet.
      Czy taki kandydat a później poseł nie może być w przyszłości tą kwestią
      szantażowany?. Dobrze, żeby kandydat wypowiedział się na ten temat. Nie życzę
      źle kandydatowi ale nie chciałabym głosować na kandydata z hakami.
      • Gość: ja Re: Ciągle na czasie złom babuni. IP: *.centertel.pl 21.05.09, 00:08
        ja natomiast znam częstochowskiego kandydata,który w latach 90-tych
        organizował zagraniczne wyjazdy zorganizowanych grup,szczególnie
        związanych z Kościołem i nieuczciwie na nich zarabiał.I jak do tej
        pory nikt mu tego nie zarzucił, a powinien.Secesjo, co ty na to?
        • secesja44 Re: Ciągle na czasie złom babuni. 21.05.09, 00:45
          I co z tego wynika, czy w tym przypadku prowadzone jest postępowanie tak jak w
          przypadku złomu babuni. Czy ktoś mając
          haka na kandydata może go naciskać. Napisz więcej to podyskutujemy. Najlepszym
          przykładem na haki jest nacisk na byłego prokuratora prokuratury rejonowej w
          Katowicach, kiedy to oczekiwano od niego wszczęcia postępowania wobec B. Blidy a
          równocześnie przeciwko niemu prowadzone było postępowanie karne o spowodowanie
          wypadku samochodowego. Fajne. To się działo niedawno temu.
          • Gość: mirek Re: Ciągle na czasie złom babuni. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 01:26
            Na Warzochę haków brak. Właśnie dlatego jest tak atakowany przez pannę Dorotę,
            co pisze ciepłe artykuły o innym kandydacie, który przyznał się do współpracy z
            SB. Warzocha był wicewojewodą. Zanim nim został słuzby specjalne prześwietliły
            jego historię do trzech pokoleń wstecz, bo taka jest procedura. I co? I...nic na
            niego nie znalazły. Secesjo! idź więc spać i nie męcz się dłużej. Jutro rano
            musisz wstać i latać z ulotkami, bo Marek J. i Tadek W. surowo rozliczą cię z
            tego zadania. Dobrej nocy, niech ci się przyśnią rakiety i Bin Laden.
            • secesja44 Re: Ciągle na czasie złom babuni. 21.05.09, 08:57
              Jak zapewne wiesz w czasie tego prześwietlenia wyszło , że rodzinka ma silne
              związki z organizacją uważaną za reżimową a mianowicie PAX em. W Piotrkowie
              Trybunalskim temat jest lepiej znany.
    • Gość: a kysz żenua IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 23:33
      żenua
    • Gość: już nie naiwniaki darmowe browary, kiełbasa i województwo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:44
      Do tych bajeczek o województwie to proponuję dodać jeszcze darmowe
      browary i kiełbase z grilla. w dużych ilościach. żeby pojedli,
      napili się. chociaż tyle niech lud ma.
      problem województwa po wyborach "wyparuje" i zacznie się trzaskanie
      kasiory czyli szeleszczących, pachnących farbą euraków. ahh jaka
      kasa, będzie można zaszleć na Hawajach, albo jaką fajną gablotę
      kupić.
    • Gość: krosikr Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 00:05
      bardzo dobrze, że nie jesteśmy miastem wojewódzkim. Katowice trzymaja
      częstochowska hołotę za mordę i w końcu jest troche normalniej, uczciwiej i
      praworzadniej ! Częstochowa ta kościelna dziwka nie może liczyc na nic więcej -
      częstochowianin
      • mil1231 masz rację- Częstochowianie są poje.bani 21.05.09, 20:09
        córeczki rzemieślników i alfonsów, zero kultury, wykształcenia, dno
      • Gość: do krosikr Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:48
        ostro ale dobrze i prawdziwie, wyjechałem z naszego świętego grodu do pracy w
        Katowicach i Gliwicach i powiem tak potwierdzam jest tam porządek i uczciwość, a
        co więcej nikt nie pytał mnie tam o znajomości tylko patrzył na kwalifikacje, w
        naszym grodzie nie mogłem awansować ani godnie zarabiać bo byłem nikim bez
        znajomości, a tam dostałem nie tylko doskonałą pracę powiedziano mi że jestem
        fachowcem doceniono, po 2 miesiącach dostałem awans Śląsk stał się dla mnie
        drugim domem i to takim który nie okrada swojego domownika!
    • bary1234 Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 06:41
      Już się rozpędziłam głosować, na województwo to trzeba sobie
      zasłużyc,hotele nie są potrzebne Częstochowie bo Jasnej Góry jeszcze
      nikt nie zwiedzał dłużej niż 2 godziny. Zresztą gogaci na tą wieś
      nie przyjeżdżają bo po co? no chyba że chcą poleżeć na psich
      kupach przy Adriatyku.
      • Gość: Bury albo na ludzkich nieczystościach w tych okolicach. IP: 212.244.68.* 21.05.09, 07:39
        albo poleżeć na ludzkich nieczystościach w tych okolicach.
    • Gość: Jan A co z projektami współfinansowanymi przez UE? IP: 79.139.31.* 21.05.09, 07:40
      Niech lokalni kandydaci się wypowiedzą jak nasz region się stara o
      fundusze UE, i porówna na tle innych dużych miast woj. śląskiego.

Ile wniosków złożono, na jaką kwotę i na jakie cele. Porównać z
      resztą województwa.
      Ile wniosków z regionu częstochowskiego zaakceptowano i na jaką
      kwotę. Porównać z resztą województwa.
      Ile inwestycji już zrealizowano i ile gotówki dostał region do tej
      pory z UE, na tle pozostałej części województwa.
      Jak te inwestycje pomagają w rozwoju regionu.
      Plany kandydatów dot. merytorycznego wspierania regionu
      częstochowskiego przy składaniu kolejnych wniosków o dofinansowanie
      inwestycji z pieniędzy UE.

Kiedy będzie taka debata?
    • Gość: Harry_man Artykuł stronniczy, a województwo niepotrzebne IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 08:57
      Artykuł aż wali po oczach stronniczością, a takie pisanie z przekąsem na łamach
      poważnej gazety jest po prostu żenujące.

Druga sprawa - województwo Częstochowskie? Nasze nieroby nie potrafią poprawnie
      napisać nawet jednego wniosku o dotację z województwa, a co będziemy mieli kiedy
      trzeba będzie wyciągnąć coś z Warszawy? Pieniądze nie przyjdą do nas same. To
      nie Katowice są winne naszych niepowodzeń tylko my sami. A ciemny lud łyka ten
      kit który wstawiają nasi nieudolni włodarze i powtarza te głupoty. Dajcie sobie
      spokój z tym pomysłem i pomyślcie lepiej jak skuteczniej pozyskiwać pieniądze z
      Katowic. Zastanówcie się nad tym przed wyborami samorządowymi.

Poruszanie spraw lokalnych przed wyborami do europarlamentu jest śmieszniejsze
      od wszystkich kawałów o Wąchocku razem wziętych. Czego już te barany nie zrobią
      żeby dostać kilka głosów...
    • tom28-1981 Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 10:39
      te wybory to "poraszka" - na pierwszych miejscach same Ślązoki (szczególnie w
      Platformie to widać), w mniej znanych partiach zdarza się że ktoś z
      nie-śląskiej części zajmuje wyższe miejsce... nie ma co liczyć że przejdzie
      ktoś z niższej pozycji :(
      a województwo częstochowskie... nie wiem kiedy wreszcie dotrze że to
      niemożliwe - poza Częstochową mało kto za tym tęskni. Ale jak najbardziej na
      zmianę podziału adm. wszędzie trzeba naciskać! likwidacja woj. opolskiego i
      śląskiego konieczna!
    • Gość: ? głosujmy na Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:07
      www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm

dlaczego żydzi nie przyznają sie do swojej narodowości?
      dlaczego nie mają mniejszości w sejmie (jest np. mniejszość niemiecka)?
      dlaczego nie wyjadą do Izraela jeśli uważają , że w Polsce jest antysemityzm?
      dlaczego kandydują do rządu i PE jako Polacy a dbają o interesy żydowskie?
      • Gość: ja Re: głosujmy na Polaków IP: 193.138.241.* 21.05.09, 14:25
        Kolego. Zaraz ci admin usunie wątek ;-) Prawda ich w oczy kole ;-)
    • Gość: micha Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:44
      Głosuj na KRA!!! KOLESIOSTWO RADOSNEJ ADORACJI!!!
      KRA KRA KRA KRA KRA KRA KRA KRA
    • Gość: Romek_debilek I jeszcze Kaczorze przekaż nieodpłatnie na rzecz IP: 193.138.242.* 21.05.09, 13:13
      nowego województwa licencję na grillowanie, które przecież wynalazłeś.
      • Gość: już lecę głosować "Kiełbasa, browary i inne towary.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:24
        „(…) Kiełbasa browary i inne towary
        narodzie kochany ja Tobie dam
        opiekę lekarską i rentę wysoką
        tylko mnie wybierz na prezydenta
        Kokosy, banany narodzie kochany
        a zamiast pracy taniec i śpiew
        i każden będzie miał co tylko będzie chciał
        tylko mnie wybierz na prezydenta
        Ja obiecuję wam, ja obiecuję wam….(…)”

Świat według Kiepskich
        „Kiepski prezydent”

Zamiast "prezydent" wstawić "europoseł". i tak od lat. wciskać kity
        i kasiorkę trzepać.
        już lecę do wyborów, już się rozpędzam.....

• Gość: Gres Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:06
      Skoro ktoś pyta (co sądzi Pan/ Pani o województwie częstochowskim), a w tym
      przypadku była to m.in. Redakcja Gazety, to zdanie jakieś trzeba chyba wyrazić?
      Poza tym to my sami jako mieszkańcy miasta i regionu byliśmy za słabi na
      wywalczenie własnego regionu (województwa). Nie mieliśmy silnych "graczy" z
      żadnej strony sceny politycznej. Ówcześni politycy mówią o próbach takich
      negocjacji i postulatów. Myślę, że nie warto bić piany w tej kwestii. Trzeba
      dziś budować i integrować społeczność regionu częstochowskiego. Czyli
      tzw. praca u podstaw. A więc więcej wzajemnej życzliwości, solidarności, kultury
      osobistej itd, itp. ...
      • secesja44 Wypowiedź sensowna 21.05.09, 14:19
        dodam, że jest pilna potrzeba integracji w ramach regionu częstochowskiego z
        sąsiednimi gminami i miastami. W tej materii jest bardzo dużo do zrobienia. Brak
        prasy o charakterze regionalnym też nie buduje trwałego związku. Możemy
        powiedzieć, że są to zaszłości historyczne i wpływ Generalnej Guberni jest tu
        nadal znaczący ale z historii wyciągnąć należy wnioski i to co jest słabe należy
        zmieniać.
        Częstochowa jako miasto wojewódzkie nie potrafiła uszanować mniejszych
        społeczności takich jak: Lubliniec i Dobrodzień i teraz ponosi tego konsekwencję.
    • Gość: radson Szkoda gadać IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.05.09, 20:47
      Szczególnie godnym polecenia jest wzór cnót obywatelskich Pan Serafin."Wielka kultura osobista".Ideelny kandydat na kasiorę z UE.
    • mateusz572 Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 21:00
      To pan Andrzej Grzesik wziął rozwód z Jędrusiem Lepperem?
      To wielka strata dla Jędrusia,a zysk ogromny dla pana Declana
      Ganleya.
      Wszak biegły jest pan Andrzej w tworzeniu blokad wszelakich.
      • Gość: ja Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: 195.205.171.* 22.05.09, 10:44
        Kryterium doboru kandydatów na europarlamentarzystów powinno być wyśrubowane,co
        jest ważne?
        Znajomość języków obcych(j. francuski - podstawowy PE);wysokie miejsce w
        rodzimej partii;reprezentowanie interesu Polski i Polaków(38mln);uczciwość i z
        tym nasi kandydaci mogą mieć problem!Jednego ścigał komornik, nawet zajął mu
        dietę, drugi nie przyjmuje prawidłowo chorej,trzeci miał szemrane interesy z
        byłym dyrektorem ciepłowni, kolejny - były współpracownik...,dobrze,że się
        przyznał itd. Częstochowa ma 250 tys ludzi,Ziemia Częstochowska kolejne setki
        tysiące, czy z takiej grupy nie można znaleźć osoby, która godnie i estymą
        będzie walczyć o polskie interesy.Kto skorzysta na wyborach, chyba tylko
        posłowie ze Śląska, bo ci wiszą na każdym rogu ulicy.Częstochowa jest skłócona,
        bez znajomości nie znajdziesz pracy,tutaj nie liczą się kwalifikacje tylko kto z
        kim trzyma.
    • Gość: hejka Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.chello.pl 21.05.09, 21:35
      Spodobała mi się propozycja : Wrona do PE. Im dalej od Częstochowy tym lepiej !!!
      • Gość: marek Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:49
        Zgroza ogarnia,gdy czyta się i słyszy ten bełkot, umizgi i durną demagogię tych
        wszystkich kandydatów do "pieniędzy za nic".Pokazali,że nic nie warci, a te ich
        mądre miny zwalają z nóg. Po raz pierwszy w życiu nie głosuję. No chyba gdyby
        Wrona miał szanse na wylot z miasta.
    • mateusz572 Sama brona została wzmocniona 21.05.09, 22:12
      Okazuje się,że mimo utraty pana Andrzeja Grzesika to ugrupowanie
      zostało wzmocnione przez Jędrusia Leppera, w wyborach do
      europarlamentu, panem Józefem Jędruchem:
      Prokuratura zarzuciła
      Jędruchowi i 12 innym oskarżonym oszustwa na łącznie blisko 430 mln
      zł (sam Jędruch mówił w czwartek o 340 mln zł). Większość tej kwoty
      miała być wyłudzona w obrocie wierzytelnościami, a głównymi
      oszukanymi przedsiębiorstwami są należące do Skarbu Państwa
      Będziński Zakład Elektroenergetyczny i Polskie Sieci
      Elektroenergetyczne.
    • Gość: częstocvhowianin A czy Warzocha przypadkiem nie jest też Żydem ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 23:04
      Tak z ciekawości pytam. A Giżyński ?
      • Gość: do częstocvhowiani Re: A czy Warzocha przypadkiem nie jest też Żydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:30
        > Tak z ciekawości pytam. A Giżyński ?

Nie obrażaj Żydów!
    • Gość: lol Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: 195.205.202.* 22.05.09, 12:51
      travian.pl/?uc=pl3_35988
    • Gość: micha Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 10:20
      Głosuj na K R A!!!
      Kolesiostwo Radosnej Adoracji KRA KRA KRA KRA KRA
      • zaniedbywany_maz Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 26.09.09, 11:13
        częstochowa zamiast walczyć o województwo powinna walczyć o siedzibę wojewody
        lub marszałka, która powinna zostać przeniesiona z katowic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka