jankomuzykant.dwa 20.05.09, 21:35 widać że wyścig do koryta już się zaczął, a świenie pędzą na złamanie karku, chyba nikt normalny nie da się już nabrać na te pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan przyłączmy się do Świętokrzyskiego IP: 94.254.146.* 20.05.09, 22:15 nie ma sensu tworzyć kolejnego województwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: przyłączmy się do Świętokrzyskiego IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 22:19 jak to nie ma sensu?! a nowe miejsca pracy w administracji? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.net.stream.pl 20.05.09, 22:16 ale i tak ktoć z nichbędzie wybrany :-) niezależnie od tego biadolenia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Tadeusz Wrona do Brukseli IP: *.prenet.pl 20.05.09, 22:29 Największe szanse z naszego regionu dałbym Tadeuszowi Wronie (niestety nie startuje w wyborach). Miałby duże szanse a reszta to co najwyżej do lokalnych samorządów i nic więcej...... Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 Ciągle na czasie złom babuni. 20.05.09, 22:36 Ostatnio często piszecie o Arturze W. który to handlował złomem babuni. Tym razem jest już kandydatem w wyborach do parlamentu. Czy to dobrze jak kandydat ma niewyjaśnione sprawy ze sprzedażą złomu w którym były jakieś elementy rakiet. Czy taki kandydat a później poseł nie może być w przyszłości tą kwestią szantażowany?. Dobrze, żeby kandydat wypowiedział się na ten temat. Nie życzę źle kandydatowi ale nie chciałabym głosować na kandydata z hakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ciągle na czasie złom babuni. IP: *.centertel.pl 21.05.09, 00:08 ja natomiast znam częstochowskiego kandydata,który w latach 90-tych organizował zagraniczne wyjazdy zorganizowanych grup,szczególnie związanych z Kościołem i nieuczciwie na nich zarabiał.I jak do tej pory nikt mu tego nie zarzucił, a powinien.Secesjo, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 Re: Ciągle na czasie złom babuni. 21.05.09, 00:45 I co z tego wynika, czy w tym przypadku prowadzone jest postępowanie tak jak w przypadku złomu babuni. Czy ktoś mając haka na kandydata może go naciskać. Napisz więcej to podyskutujemy. Najlepszym przykładem na haki jest nacisk na byłego prokuratora prokuratury rejonowej w Katowicach, kiedy to oczekiwano od niego wszczęcia postępowania wobec B. Blidy a równocześnie przeciwko niemu prowadzone było postępowanie karne o spowodowanie wypadku samochodowego. Fajne. To się działo niedawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Ciągle na czasie złom babuni. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 01:26 Na Warzochę haków brak. Właśnie dlatego jest tak atakowany przez pannę Dorotę, co pisze ciepłe artykuły o innym kandydacie, który przyznał się do współpracy z SB. Warzocha był wicewojewodą. Zanim nim został słuzby specjalne prześwietliły jego historię do trzech pokoleń wstecz, bo taka jest procedura. I co? I...nic na niego nie znalazły. Secesjo! idź więc spać i nie męcz się dłużej. Jutro rano musisz wstać i latać z ulotkami, bo Marek J. i Tadek W. surowo rozliczą cię z tego zadania. Dobrej nocy, niech ci się przyśnią rakiety i Bin Laden. Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 Re: Ciągle na czasie złom babuni. 21.05.09, 08:57 Jak zapewne wiesz w czasie tego prześwietlenia wyszło , że rodzinka ma silne związki z organizacją uważaną za reżimową a mianowicie PAX em. W Piotrkowie Trybunalskim temat jest lepiej znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już nie naiwniaki darmowe browary, kiełbasa i województwo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:44 Do tych bajeczek o województwie to proponuję dodać jeszcze darmowe browary i kiełbase z grilla. w dużych ilościach. żeby pojedli, napili się. chociaż tyle niech lud ma. problem województwa po wyborach "wyparuje" i zacznie się trzaskanie kasiory czyli szeleszczących, pachnących farbą euraków. ahh jaka kasa, będzie można zaszleć na Hawajach, albo jaką fajną gablotę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krosikr Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 00:05 bardzo dobrze, że nie jesteśmy miastem wojewódzkim. Katowice trzymaja częstochowska hołotę za mordę i w końcu jest troche normalniej, uczciwiej i praworzadniej ! Częstochowa ta kościelna dziwka nie może liczyc na nic więcej - częstochowianin Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 masz rację- Częstochowianie są poje.bani 21.05.09, 20:09 córeczki rzemieślników i alfonsów, zero kultury, wykształcenia, dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do krosikr Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 22:48 ostro ale dobrze i prawdziwie, wyjechałem z naszego świętego grodu do pracy w Katowicach i Gliwicach i powiem tak potwierdzam jest tam porządek i uczciwość, a co więcej nikt nie pytał mnie tam o znajomości tylko patrzył na kwalifikacje, w naszym grodzie nie mogłem awansować ani godnie zarabiać bo byłem nikim bez znajomości, a tam dostałem nie tylko doskonałą pracę powiedziano mi że jestem fachowcem doceniono, po 2 miesiącach dostałem awans Śląsk stał się dla mnie drugim domem i to takim który nie okrada swojego domownika! Odpowiedz Link Zgłoś
bary1234 Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 06:41 Już się rozpędziłam głosować, na województwo to trzeba sobie zasłużyc,hotele nie są potrzebne Częstochowie bo Jasnej Góry jeszcze nikt nie zwiedzał dłużej niż 2 godziny. Zresztą gogaci na tą wieś nie przyjeżdżają bo po co? no chyba że chcą poleżeć na psich kupach przy Adriatyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bury albo na ludzkich nieczystościach w tych okolicach. IP: 212.244.68.* 21.05.09, 07:39 albo poleżeć na ludzkich nieczystościach w tych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A co z projektami współfinansowanymi przez UE? IP: 79.139.31.* 21.05.09, 07:40 Niech lokalni kandydaci się wypowiedzą jak nasz region się stara o fundusze UE, i porówna na tle innych dużych miast woj. śląskiego. Ile wniosków złożono, na jaką kwotę i na jakie cele. Porównać z resztą województwa. Ile wniosków z regionu częstochowskiego zaakceptowano i na jaką kwotę. Porównać z resztą województwa. Ile inwestycji już zrealizowano i ile gotówki dostał region do tej pory z UE, na tle pozostałej części województwa. Jak te inwestycje pomagają w rozwoju regionu. Plany kandydatów dot. merytorycznego wspierania regionu częstochowskiego przy składaniu kolejnych wniosków o dofinansowanie inwestycji z pieniędzy UE. Kiedy będzie taka debata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Artykuł stronniczy, a województwo niepotrzebne IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 08:57 Artykuł aż wali po oczach stronniczością, a takie pisanie z przekąsem na łamach poważnej gazety jest po prostu żenujące. Druga sprawa - województwo Częstochowskie? Nasze nieroby nie potrafią poprawnie napisać nawet jednego wniosku o dotację z województwa, a co będziemy mieli kiedy trzeba będzie wyciągnąć coś z Warszawy? Pieniądze nie przyjdą do nas same. To nie Katowice są winne naszych niepowodzeń tylko my sami. A ciemny lud łyka ten kit który wstawiają nasi nieudolni włodarze i powtarza te głupoty. Dajcie sobie spokój z tym pomysłem i pomyślcie lepiej jak skuteczniej pozyskiwać pieniądze z Katowic. Zastanówcie się nad tym przed wyborami samorządowymi. Poruszanie spraw lokalnych przed wyborami do europarlamentu jest śmieszniejsze od wszystkich kawałów o Wąchocku razem wziętych. Czego już te barany nie zrobią żeby dostać kilka głosów... Odpowiedz Link Zgłoś
tom28-1981 Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 10:39 te wybory to "poraszka" - na pierwszych miejscach same Ślązoki (szczególnie w Platformie to widać), w mniej znanych partiach zdarza się że ktoś z nie-śląskiej części zajmuje wyższe miejsce... nie ma co liczyć że przejdzie ktoś z niższej pozycji :( a województwo częstochowskie... nie wiem kiedy wreszcie dotrze że to niemożliwe - poza Częstochową mało kto za tym tęskni. Ale jak najbardziej na zmianę podziału adm. wszędzie trzeba naciskać! likwidacja woj. opolskiego i śląskiego konieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? głosujmy na Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:07 www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm dlaczego żydzi nie przyznają sie do swojej narodowości? dlaczego nie mają mniejszości w sejmie (jest np. mniejszość niemiecka)? dlaczego nie wyjadą do Izraela jeśli uważają , że w Polsce jest antysemityzm? dlaczego kandydują do rządu i PE jako Polacy a dbają o interesy żydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: głosujmy na Polaków IP: 193.138.241.* 21.05.09, 14:25 Kolego. Zaraz ci admin usunie wątek ;-) Prawda ich w oczy kole ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:44 Głosuj na KRA!!! KOLESIOSTWO RADOSNEJ ADORACJI!!! KRA KRA KRA KRA KRA KRA KRA KRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek_debilek I jeszcze Kaczorze przekaż nieodpłatnie na rzecz IP: 193.138.242.* 21.05.09, 13:13 nowego województwa licencję na grillowanie, które przecież wynalazłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już lecę głosować "Kiełbasa, browary i inne towary.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:24 „(…) Kiełbasa browary i inne towary narodzie kochany ja Tobie dam opiekę lekarską i rentę wysoką tylko mnie wybierz na prezydenta Kokosy, banany narodzie kochany a zamiast pracy taniec i śpiew i każden będzie miał co tylko będzie chciał tylko mnie wybierz na prezydenta Ja obiecuję wam, ja obiecuję wam….(…)” Świat według Kiepskich „Kiepski prezydent” Zamiast "prezydent" wstawić "europoseł". i tak od lat. wciskać kity i kasiorkę trzepać. już lecę do wyborów, już się rozpędzam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gres Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:06 Skoro ktoś pyta (co sądzi Pan/ Pani o województwie częstochowskim), a w tym przypadku była to m.in. Redakcja Gazety, to zdanie jakieś trzeba chyba wyrazić? Poza tym to my sami jako mieszkańcy miasta i regionu byliśmy za słabi na wywalczenie własnego regionu (województwa). Nie mieliśmy silnych "graczy" z żadnej strony sceny politycznej. Ówcześni politycy mówią o próbach takich negocjacji i postulatów. Myślę, że nie warto bić piany w tej kwestii. Trzeba dziś budować i integrować społeczność regionu częstochowskiego. Czyli tzw. praca u podstaw. A więc więcej wzajemnej życzliwości, solidarności, kultury osobistej itd, itp. ... Odpowiedz Link Zgłoś
secesja44 Wypowiedź sensowna 21.05.09, 14:19 dodam, że jest pilna potrzeba integracji w ramach regionu częstochowskiego z sąsiednimi gminami i miastami. W tej materii jest bardzo dużo do zrobienia. Brak prasy o charakterze regionalnym też nie buduje trwałego związku. Możemy powiedzieć, że są to zaszłości historyczne i wpływ Generalnej Guberni jest tu nadal znaczący ale z historii wyciągnąć należy wnioski i to co jest słabe należy zmieniać. Częstochowa jako miasto wojewódzkie nie potrafiła uszanować mniejszych społeczności takich jak: Lubliniec i Dobrodzień i teraz ponosi tego konsekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radson Szkoda gadać IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.05.09, 20:47 Szczególnie godnym polecenia jest wzór cnót obywatelskich Pan Serafin."Wielka kultura osobista".Ideelny kandydat na kasiorę z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 21.05.09, 21:00 To pan Andrzej Grzesik wziął rozwód z Jędrusiem Lepperem? To wielka strata dla Jędrusia,a zysk ogromny dla pana Declana Ganleya. Wszak biegły jest pan Andrzej w tworzeniu blokad wszelakich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: 195.205.171.* 22.05.09, 10:44 Kryterium doboru kandydatów na europarlamentarzystów powinno być wyśrubowane,co jest ważne? Znajomość języków obcych(j. francuski - podstawowy PE);wysokie miejsce w rodzimej partii;reprezentowanie interesu Polski i Polaków(38mln);uczciwość i z tym nasi kandydaci mogą mieć problem!Jednego ścigał komornik, nawet zajął mu dietę, drugi nie przyjmuje prawidłowo chorej,trzeci miał szemrane interesy z byłym dyrektorem ciepłowni, kolejny - były współpracownik...,dobrze,że się przyznał itd. Częstochowa ma 250 tys ludzi,Ziemia Częstochowska kolejne setki tysiące, czy z takiej grupy nie można znaleźć osoby, która godnie i estymą będzie walczyć o polskie interesy.Kto skorzysta na wyborach, chyba tylko posłowie ze Śląska, bo ci wiszą na każdym rogu ulicy.Częstochowa jest skłócona, bez znajomości nie znajdziesz pracy,tutaj nie liczą się kwalifikacje tylko kto z kim trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.chello.pl 21.05.09, 21:35 Spodobała mi się propozycja : Wrona do PE. Im dalej od Częstochowy tym lepiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:49 Zgroza ogarnia,gdy czyta się i słyszy ten bełkot, umizgi i durną demagogię tych wszystkich kandydatów do "pieniędzy za nic".Pokazali,że nic nie warci, a te ich mądre miny zwalają z nóg. Po raz pierwszy w życiu nie głosuję. No chyba gdyby Wrona miał szanse na wylot z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Sama brona została wzmocniona 21.05.09, 22:12 Okazuje się,że mimo utraty pana Andrzeja Grzesika to ugrupowanie zostało wzmocnione przez Jędrusia Leppera, w wyborach do europarlamentu, panem Józefem Jędruchem: Prokuratura zarzuciła Jędruchowi i 12 innym oskarżonym oszustwa na łącznie blisko 430 mln zł (sam Jędruch mówił w czwartek o 340 mln zł). Większość tej kwoty miała być wyłudzona w obrocie wierzytelnościami, a głównymi oszukanymi przedsiębiorstwami są należące do Skarbu Państwa Będziński Zakład Elektroenergetyczny i Polskie Sieci Elektroenergetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstocvhowianin A czy Warzocha przypadkiem nie jest też Żydem ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 23:04 Tak z ciekawości pytam. A Giżyński ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do częstocvhowiani Re: A czy Warzocha przypadkiem nie jest też Żydem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 20:30 > Tak z ciekawości pytam. A Giżyński ? Nie obrażaj Żydów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: 195.205.202.* 22.05.09, 12:51 travian.pl/?uc=pl3_35988 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 10:20 Głosuj na K R A!!! Kolesiostwo Radosnej Adoracji KRA KRA KRA KRA KRA Odpowiedz Link Zgłoś
zaniedbywany_maz Re: Chcą do Brukseli, to odgrzewają województwo 26.09.09, 11:13 częstochowa zamiast walczyć o województwo powinna walczyć o siedzibę wojewody lub marszałka, która powinna zostać przeniesiona z katowic Odpowiedz Link Zgłoś