dont_touch 03.07.09, 07:15 Dla mnie ta kobieta powinna mieć wycięte organy rodne, powinni dać jej kilof i do kamieniołomów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cedr Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 08:13 A dla mnie jesteś głupek że wypisujesz takie rzeczy. Stała się tragedia i tej kobiecie trzeba pomóc a nie spychać ją na społeczny margines. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sylwia Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.chello.pl 04.07.09, 00:37 "cedr" jak jej pomóc pchnęła nożem bezbronne dziecko! zastanów się lepiej co piszesz ! to nawet nie jest margines ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedr Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 09:10 Ludzie robią różne rzeczy z różnych powodów - zawsze łatwiej potępić niż zrozumieć i pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.centertel.pl 03.07.09, 08:37 Jak zwykle wszyscy dopatrują się problemu w alkoholu, ale niestety tak nie jest. Nikt nie widzi, albo nie chce widzieć bardzo prostego problemu jakim jest samotność, brak pomocy od bliskich, jakiegokolwiek wsparcia. Wszyscy twierdzą, że w naszym Państwie można liczyć na pomoc. Pytanie jaką pomoc?, to 48zł zasiłku rodzinnego, które nawet niestarczy na paczkę pieluch, czy to że młoda matka zaraz po urodzeniu dostaje wypowiedzenie z zakładu pracy, bo będzie musiała być dyspozycyjna dla swojego dziecka. Nie rozumiem takich ludzi, sam jestem ojcem i wiem ile trzeba trudu włożyć w wychowanie dziecka, i nie jednokrotnie po nieprzespanej nocy, albo całym dniu tzw. histerii dziecka, ma się dość wszystkiego, nawet życia. Myślę że podobnych ludzi jest wielu, tylko nikt o tym głośno nie mówi, a jak już zacznie to zawsze znajdą na to inną wymówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:20 Zawsze mówiłem, że na Rakowie żyją same gady...należy je natychmiast zgładzic... Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol 03.07.09, 15:22 znow ten rakow, ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldboy Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 19:54 Napisz pan ,że ta dzielnica odpowiada może jeszcze za gradobicia, trzęsienia ziemi i koklusz :) Samotnosć, alkohol, tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:39 Właśnie kręcony jest reportaż na ten temat przez TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama z Rakowa Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.net.stream.pl 03.07.09, 22:30 Wychowalam sie na rakowie i wyobraz sobie Głupi Gienku, ze nie popadlam w patologie, nie jestem degeneratem, dziwką, łajzą, ćpunką lub pijaczką itd. Skończyłam studia, mam rodzinę ( która nota bene w dalszym ciągu mieszka na M.Dąbrowskiej)dobrze płatną pracę i małe dziecko. Sama je wychowuję, bo mój mąż pracuje poza granicą PL. Rozumiem tą kobietę - o dziwo. Sama przeszłam nie mało- noce nieprzespane pełne obawy czy z dzieckiem wszystko ok gdy miało 40 st gorączki, zrzędzenie małego gdy szły zęby, jego choroby, dom na głowie, pracę z upierdliwym szefem i ...samotność dookoła.Czasami myślę jak ja to wszysko godziłam ( i dalej godzę) i nie zwariowałam. Nadmienię, że przy sobie nie mam rodziców ani teściów na których pomoc mogłabym liczyć. Nie mam nikogo, do którego mogłabym w nocy zadzwonić i powiedzieć przyjedź, pomóż, wesprzyj mnie, bo nie dam już rady. Ze wszystkimi problemami radziłam sobie sama. Wyłam, darłam się w poduszkę i paliłam (palę) jak smok! Ale..... w życiu , nawet jak się upijam ( wystaczy 1 piwo) nie tknąłam swojego dziecka!!!Przenigdy. Dlatego też śmiem twierdzić, że kobieta ta poprostu postradała zmysły. Szkoda mi jej .... i jej rodziny..bardzo. Mam nadzieję, że będę miała dużo siły i miłości w sobie aby nie sfiksować tak jak ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sylwia Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.chello.pl 04.07.09, 00:34 Zgadzam się w 100% z wypowiedzią "mamy z rakowa"! Mam 1,5 roczna córkę nie jedno w życiu przeżyłam! Nie żałuję tej kobiety tylko bezbronnej Julci która przytakując mamie nie wiedziała do czego to doprowadzi..a teraz leży w szpitalu a matka alkoholiczka czeka na wyrok...co jej da siedzenie w więzieniu nawet 25 lat? skrzywdziła bezbronna osobę, DZIECKO! brak mi słów. Tez jestem samotna jest mi ciężko nie oczekuje pomocy od rodziców czy teściów,jesteśmy z mężem dorośli i sami powinniśmy sobie radzić z problemami.Alkohol to tylko wymówka, ucieczka przed problemami dnia codziennego wiem to z własnego doświadczenia moja "rodzinka" nie świeciła przykładem, mimo tego nie popadłam w skrajność i staram się nie popełniać błędów rodziców! Nigdy nie pozwolę skrzywdzić mojego maleństwa !A już tym bardziej ja jej nie skrzywdzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEATA Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: 212.87.244.* 04.07.09, 01:14 TO co się dzieje u nas wPOLSCEjest wynikiem bezradnosci ludzi ;którzy nie moga sobie poradzić z życiem a czsem wydaje im się ze ODEJŚCI jest WYJŚCIE i niewazxne jaka to dzielnica proszę mi uwiezyć ze w tych dzielnicach willowych tez jest alkohol ,narkotyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:55 dont-touch w tobie jest wiecej zla niz w tej kobiecie gdy zadawala cios nozem! Nie wiem czy kiedykolwiek to pojmiesz, to zlo wlasnie ci to uniemozliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.net.stream.pl 04.07.09, 20:04 Wszystkie te "mamy z Rakowa" tak samo skończą...należy jak najszybciej zgładzić gady, które są już pijane po jednym piwie...ziomalka wypiła ponoć 7...ale już po jednym widać można zabić...zaprawdę powiadam Wam aby natychmiast zgładcić te gady na Rakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama z rakowa Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.net.stream.pl 04.07.09, 21:41 Wiesz co gienek..musiałeś niezły wpier..l dostać na rakowie, że tak go nienawidzisz. A może jakas fajna laska z tej dzielnicy powiedziała ci wprost, że jesteś frajer. A może twoją starą tam zbałamucił jakiś przystojniaczek, uznał, że głupia i ją zostawił z takim dupekiem na jakiego wyrosłeś! A może poprostu mieszkasz w tej dzielnicy? Wytłumacz nam wszystkim dlaczego akurat tak bardzo nie cierpisz rakowa, a nie na przykład tysiąclecia, grabówki, północy? Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol 04.07.09, 21:47 pan gienek to performer, w starym rakowskim stylu. a tak na powaznie, co bysmy tu nie pisali, stala sie tragedia, male niewinne dziecko zostalo skrzywdzone na cale zycie przez pijana matke, tylko to sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.net.stream.pl 05.07.09, 08:30 Na Rakowie żyją gady i taka jest prawda...nawet jeśli kończą studia :)...należy je zgładzić i będzie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.chello.pl 05.07.09, 20:34 Gienek lecz się na głowę.Nic Cię nie różni od tej chorej matki dzieciobójczyni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.chello.pl 05.07.09, 20:39 Gienek pewnie czuje się lepszy od ludzi mieszkających na Rakowie...brak słów mam tylko nadzieję że mała Julcia będzie zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:55 Jestem wogole z innej dzielnicy Czestochowy i mysle ze ten Gienek to jest jakis wariat jak mozna tak ublizac mieszkancom Rakowa Ludzie sa jednakowi czy to w dzielnicy Rakowa Czy Zawodzia Czy Parkitki Czy Tysiaclecia Ciekawy jestem ty emerycie gdzie ty mieszkasz bo ja uwazam ze ty jestes czlowiekiem nic nie wartym jak piszesz tak o mieszkancach Rakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chciała zabić przez samotność i alkohol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 14:12 Ty Gienek, to chyba jakiś Ruski jesteś. Normalny Polak wolałby sobie w łeb strzelić, niż takie głupoty ujawniać o własnej chorobie umysłowej.A już na pewno nie jesteś wierzący, bo gdybyś wszedł do Kościołą, to chyba by ci cegłówka na ten głupi łeb musiała spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_cz-wa Chciała zabić przez samotność i alkohol 06.07.09, 20:31 Wiesz co Gienek ja mam takie samo zdanie co ty tylko ono nie dotyczy ludzi na rakowie a emerytów.... Siedzą nie pracuję a kasę ciągną od państwa a później tylko coraz większa dziura budżetowa i jeszcze przez tych wszystkich emerytów do lekarza się dostać nie można ... to tyle .... A jeżeli chodzi o Gośkę i małą Julcie to nigdy się pewnie prawdy nie dowiemy możemy tylko tak sobie gadać i myśleć co by było gdyby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek do karolci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:07 Widze karolcia ze ty jestes tez osoba chora p.......nie ty kiedys tez bedziesz rencistka czy emerytka i zobaczysz czy bedziesz wtedy tak mowila o sobie Nie zaslugujesz nawet na to zeby napisac twoje imie z duzej litery Wielki wstyd ciekawe jak sie zapatruja na to twoi rodzice ktorzy byc moze sa juz na rencie czy emeryturze lub beda wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do karolci IP: *.net.stream.pl 07.07.09, 10:39 Ta szmata pewnie zabila swoich rodzicow ,zeby nie brali emerytury... Scierwo je.bane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do karolci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 23:58 Czytam to całe forum i powiem wam ludzie przestańcie się dochodzic o to czy na rakowie mieszkają ludzie normalni czy tylko sam element czy to raków jest zły czy nie itp.Wydarzyła się tragedia a co do matki która dopuściła się tego czynu to co byśmy nie mówili nie cofniemy tego,pozostaje miec nadzieje że mała wyjdzie z tego i że będzie mogła się cieszy życiem które najpierw dostała od matki, która póżniej chciała jej odebrac.Sam mam córkę lat 4 zaledwie pól roku starszą od małej Julci i nie może domnie dotrzec jak można było cos takiego zrobic?! Co do kary to ani 25 lat ani dorzywocie ni terz kara Smierci te trzy kary są za proste-śmierc poco niech się męczy z własnym sumieniem,25 lat czy dożywocie w pudle darmowy wikt na nasz koszt wszystkich podatników jak już to 25 lat ciężkich robót w kamieniołomach a do jedzenia same solone śledzie i jedna szklanka wody do popicia i co rano jak otworzy oczy żeby jej dobitnie przypominano za co tam trafiła,a tak realnie to mam nadzieję że w pudle dostanie to co jej się należy tak w małych dawkach żeby zanim zdechnie wiedziała dlaczego tam jest,i miejmy nadzieję że żaden lekarz nie uzna jej za niepoczytalną czy to chwilowo czy inaczej, bo w naszym państwie to bardzo możliwe, a sędzia orzeknie karę najwyższą jaką tylko będzie mógł orzec, a to że była pijana to żadne wytłumaczenie ani okolicznośc łagodząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: do karolci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:25 Gosciu zobacz jaki jestes analfabeta w tak krotkim tekscie ile zrobiles bledow ortograficznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol do goscia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:27 prrzepraszam ale to nie bylo do Karolci tylko do goscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:45 Co mają wspólnego błędy ortograficzne z tragedią jaka się wydarzyła,a poza tym popełnianie błędów ortograficznych to nie grzech pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol do goscia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 12:54 Pajacem jestes ty glabie ortograficzny Jak mozesz myslec i pisac jesli jestes analfabeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do Karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:10 ć ę ą ń ś ł to są spółgłoski jak chcesz kogoś nazywać analfabetą to sam zacznij pisać najpierw poprawnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx do Karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:07 Po za tym ja mogę pisać i myśleć bo z nas dwoje to ty jesteś analfabetą,a tak w ogóle to temat tego forum nie dotyczy ortografii.Jak szukasz żałosnej próby wywołania sztucznego problemu aby wzbudzić większe poruszenie to załóż osobny temat,bo jak na razie to tylko udowadniasz iż twój iloraz inteligencji jest niższy od mrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś