kovalskybobi 22.07.09, 20:29 mi pani z przychodni z tylu biblioteki PCZ dała kwitek na studia za 20zł oczywiście bez badania i wydruku z kasy fiskalnej, zajęło jej to minutę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czestochowa40 Nie daj się spławić lekarzowi 22.07.09, 20:34 Debilizm i jeszcze raz debilizm wladz polaczony z tumiwisizmen i absolutna pogarda dla czlowieka!!!!! CO ZNACZY LIMIT W OCHRONIE ZDROWIA????Limituje sie ilosc zachorowan! ANI JEDNEGO WIECEJ, NASTEPNA CHOROBA TO SMIERC? KRETYNIE OD LIMITOW pamietaj ze pracowalem cale zycie,PLACILEM UBEZPIECZENIE,i nikt sie mnie nie pytal czy chce placic czy nie!TERAZ JESTEM NA EMERYTURZE i dalej BEZ mojej ZGODY potraca mi sie na NFZ! "ZDROWIA"NIe mam pretensji do lekarzy, lecz jesli mnie ktorys nie przyjmie3 nie rusze sie z jego gabinetu i beda musieli wzywac policje i nie wiem kogo jeszcze aby mnie wyrzucic ,chyba na ulice! Za MOJE PIENIADZE mam PRAWO DO LECZENIA i nikt mi laski nie robi,bo ZAPLACILEN za to!A limity i inne wymysly urzedniczych pierdzistolkow mnie nie obchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.apus-net.pl 22.07.09, 21:24 w częstochowie to juz sie słyszy-do końca roku już nie zapisujemy {por. endokrynologiczne} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 21:49 proponuje walczyc o wieksze podwyzki dla lekarzy, a sami leczmy sie tylko prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: 77.87.124.* 22.07.09, 22:56 A ja mam pretensje do medyków! 1-w mojej przychodni rejonowej internista przyjmuje15 pacjętów razy 4 daje60 od 8 do 13czyli co pół godziny sztuka a tymczasem wieleu pacjętów spędza w gabinecia maks.5 minut-co lekarz robi po odbębnieniu zapisanych? 2-dostać się po cokolwiek -makabra emeryci od 5 rano koczują pod przychodnią. 3-okuliści to osobny rozdział,szczegulnie ci z Tysiąclecia,słynne dyzury telefoniczne,miałem okazje skorzystać pierwszy i ostatni raz! 4-jeśli lekarz chce przyjmować prywatnie niech daje rachunek z kwotą,datą i godziną porady! Odpowiedz Link Zgłoś
kotkin2 Nie daj się spławić lekarzowi 23.07.09, 08:03 zatem problem jest i za nagłe przypadki mogą nie zapłacić,skoro trzeba "zostawić sobie rezerwę"...czyli nfz określił ile maksymalnie zapłaci,a robiąc rezerwę nzozy mają tracić,jak jej nie wykorzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: 195.205.202.* 23.07.09, 08:24 Ludzie to jest jawne granie w banie. W przychodniach juz sie slyszy ,ze do specjalisty nie ma juz w tym roku miejsc ! Czekaj na kardiologa albo na dermatologa a jak ci sie poszczesci to sie dostaniesz w styczniu ! Jesli nie to w Hadesie cie przyjmia ! Inny przyklad organizacji.Trzeba sie zarejestrowac do lekarza miedzy 7 a 8 rano OCZYWISCIE OSOBISCIE ,a lekarz przyjmije od 14 do 16 po poludniu. To nie jest kraj dla starych ludzi ! To nie jest kraj dla ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy_temat Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:30 Oczywiście, że NFZ limituje usługi, zarówno w ilości porad specjalistycznych jak i hospitalizacjach. Trudno oczekiwać od przychodni, że będzie przyjmować pacjentów ponad limit i później użerać się z "mądrymi" w NFZ-ecie. Przychodnia czy lekarz nie są stroną tutaj w sporze z pacjentem. Spór jest pomiędzy NFZ(ubezpieczalnia do której płacimy składki) a pacjent(ubezpieczony, który płaci składki). Przychodnia ma umowę z NFZ na określoną ilość usług i koniec. O zapłatę tzw. "nadlimitów" zakłada się sprawy s sądzie bo NFZ ma to w dupie. Szkoda, że Kopocz który siedzi tam za nasze pieniądze udaje, że o tym nie wie i rżnie głupa jak zwykle. NFZ to pożeracz naszych składek i tam należy iść i się wykłócać. A ustalane przez nich limity ograniczają nam pacjentom prawo wyboru lekarza specjalisty i dostępność usług medycznych i to właśnie to należy zgłaszać do Rzecznika Praw Pacjentów pod numerem podanym w artykule. A Kopoczowi życzę dużo zdrowia bo póki co to poczucia humoru mu nie brakuje. Ale na starość może mu to nie wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.net.stream.pl 23.07.09, 15:25 Najbardziej irytujące są usługi stomatologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 23.07.09, 18:23 O usługach stomatologicznych to lepiej nie mówić. Muszę usunąć chirurgicznie ósemki. Co pójdę na Tysiąclecie ze skierowaniem to nie mają kontraktu NFZ, ale jak chce to prywatnie od 300 do 500 zł jeden ząb. Nie wiem jak jest naprawdę, ale jak byłam to usłyszałam taką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszczas Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 19:56 Drodzy mieszkańcy Częstochowy! Zbliża się rocznica przykrego zdarzenia.15 sierpnia 2008 po tornadzie które uszkodziło dom młodej osoby,nie mozna było w szpitalu w Lublińcu doprosic się o ratowanie jej życia.Dyrektor zlikwidował w szpitalu oddział ratunkowy bo przynosił dług szpitalowi.Prokuratura z urzędu rozpatrywała ten przypadek.Sprawa miała tragiczny koniec a odpowiedzialnośc wtedy byłego już dyrektora za skandaliczną decyzję zlikwidowania SOR to 6 m i e s i ę c y w zawieszeniu.Musi byc odpowiedzialnośc za naciski i za takie decyzje.Dymisja dyrektora przed zlikwidowaniem oddziału przyniesie mu Honor ale nie zawsze dołączy do tego pieniądz.A oto dziś kazdemu chodzi.Czeka nas praca przez przykład własnym działaniem obojętnie gdzie los nas postawił,inaczej będzie trudniej tutaj życ.Nie poddajemy się złu ale trzeba zaczynac od siebie,a komu nie pasuje- jego kłopot.Częstochowa to nasza duma i sława.Potrzeba jeszcze tylko ludzi przez duze ly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBB Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: 217.98.39.* 23.07.09, 20:23 Ktoś tu słusznie zauważył,że NFZ dysponuje naszymi składkami i finansuje świadczenia zdrowotne.Spróbuj tylko człowieku iść do szpitala na Parkitce bez legitymacji ubezpieczeniowej.Baby cerbery w rejestracji cię nie załatwią choć NFZ nie żąda legitymacji,których nie przewiduję przepisy PRAWA.Baba - cerber w rejestracji robi za posła i senatora i sama ustala jaki dokument ubezpieczeniowy masz posiadać. Z innej beczki.Miesiąc temu musiałam skorzystać z pomocy chirurga.Wyczekałam się na skierowanie u lekarza ogólnego.Zostałam przyjęta przez panią chirurg,która stwierdziła że brak funduszy na zabiegi.Mam czekać aż będą nowe kontrakty.A ja się zastanawiam po co pani chirurg siedziała w gabinecie?Za co brała pieniądze? Za udzielanie informacji,że nie nic nie ma do roboty?Nie powinna być na urlopie bezpłatnym skoro kasy brakło?Dlaczego jej się należy pensja a ja mam iść prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:53 Siedziała bo musiała siedzieć. NFZ ustala limity, ale nawet po ich wyczerpaniu przychodnie i szpitale muszą być otwarte. Jest to czysty bezsens bo wiadomo, że i tak niczego nie mogą zrobić bo NFZ nie zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skubi do JBB Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 07:34 Dokumentem świadczącym o posiadanym ubezpieczeniu jest ważna legitymacja ubezpieczeniowa lub legitymacja rencisty- emeryta. Karta "cipowa" służy jedynie do wydrukowania recept, bo system komputerowy ubezpieczalni NIE ISTNIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: 77.87.124.* 24.07.09, 17:33 Byłem ostatnio u specjalisty. Pobutka 0400,w kolejke,udało się o 05 00 jestem z kumplem na pozycji 9-10. Rejestracja od ósmej więc 3 godziny zabijania nudy. Po rejestracji godzina oczekiwania na medyka,który oczywiście zaliczył godzinne opuznienie. Następnie pomieszanie kart-najpierw znajomki,słuzba zdrowia,krwiodawcy. Wejście do gabinetu ok.13,wizyta 3-4 minuty. Podsumowanie-idąc do lekarza trzeba zapalić zioło aby nie zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibm Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 18:41 No jak się chce mieć za darmo to trzeba postać w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margerita Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 19:23 Może jeszcze było to w poradni na Wolności?? W mojej poradni są zapisy z wyprzedzeniem dwutygodniowym do pediatry... czujecie bluesa? 2 DŁUGIE TYGODNIE? Co, mam może przewidzieć, że mi roczne dziecko zachoruje za 2 tygodnie, żeby zmieścić się w limicie? A jeszcze najlepsze były słowa rejestratorki: tylko proszę szybko na wizycie bo pani dr ma tylko 7 minut na młodego pacjenta i nie ma się co grzebać, najlpiej dwoje rodziców żeby było, jedno stoi z kartką wcześniej opracowaną, bo nie ma czasu na pogaduszki, więc rodzic zadaje pytania z kartki, a drugi musi się zająć dzieckiem. SKANDAL! A zy ktoś mnie się spytał, czy dwoje rodziców może być o 8 rano akurat w poradni? A może w ogóle powinniśmy rzucić pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 19:32 A na północy u pediatry dla dziecka chorego lekarz ma 20 min, zdrowego 30min , a wizyta trwa zazwyczaj 5 min , i też trzeba się umówić z wyprzedzeniem na wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
dominik_wus Re: Nie daj się spławić lekarzowi 21.08.09, 13:09 dlaczego? Gość portalu: . napisał(a): > > Najbardziej irytujące są usługi stomatologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianka Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 13:22 coś mi się zdaje panie znający temat, że pływacie w temacie ;) minister zdrowia to ONA nie on i nie Kopocz a KOPACZ - Ewa Kopacz - dokładniej pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Nie daj się spławić lekarzowi IP: *.rev.masterkom.pl 02.11.09, 02:12 KOPACZ to minister zdrowia, która regularnie plecie bzdury w TV, KOPOCZ to rzecznik śląskiego oddziału NFZ, który regularnie plecie bzdury w prasie regionalnej pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Dobrze jest zapamiętać ten telefon ale 02.11.09, 07:10 i też dobrze jest pamiętać, kto te limity ustala i jaka składkę na ochronę zdrowia . W skali kraju już nie da sie powiedzieć , że to nie problem , że każdy szpital ma jeszcze rezerwę i ma pieniądze na wykonywanie zabiegów . Coraz więcej szpitali ma ... ale coraz większe długi . Inflacja ok 4 % ale składka na zdrowie ta sama . No ale widocznie wyborcy spodziewają się " cudów irlandzkich " . Odpowiedz Link Zgłoś