Dodaj do ulubionych

26000 podpisów - będzie referendum!!!

18.08.09, 21:55
No i będzie referendum. Właśnie TVP Info podała, że podpisów jest już 26000 a
do końca akcji jeszcze 2 tygodnie więc planują zebrać 30000. Może wreszcie uda
się powstrzymać marnowanie publicznych pieniędzy w wykonaniu prezydenta. Oby
tylko wszyscy ci, którzy chcieli referendum poszli na nie!
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:29
      heh zycze wam jak najlepiej i oby wybory wygral ktos uczciwy i
      pracowity.
      • Gość: ala ma kota Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 22:31
        a to są tacy...
    • Gość: xyz.9 zostały wam tylko kłamstwa? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 23:05
      przecież w materiale nic nie ma o żadnych 26 tys podpisów.można
      odsłuchać ponoć mielki złożyć dzisiaj tzn 18 bo podobno
      nazbierali... Haha.
      a chopcy w gaciach mówia że im troche brakuje ...
      niech pokażą te listy dziennikarzom. tylko nie te kartki z
      podpisami "żeby nie zamykac alei", tak jak by ktoś chciał je
      zamykać, bo przecież można je podłączyć....
      a tak poza tym w materiale typowe czestochowskie piekiełko:
      tytan intelektu Danek - kandydat z SLD w ostatnich wyborach
      tytan intelektu Kocyga - podobne nazwisko miał wiceprezydent z SLD
      "reporterka" Wżalik, której ojciec stracił lokal za kadencji Wrony
      na Dekabrystów z powodu wprowadzenia przez rade strefy
      bezalkoholowej...
      • Gość: okm Częstochowa to dobre miasto ale bez gospodarza ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 23:15
        i chociażby za Dekabrystów Wona powinien odlecieć !
        Precz z hipokryzją !
        Częstochowa to dobre miasto ale bez gospodarza !
        • Gość: :-) Re: Częstochowa to dobre miasto ale bez gospodarz IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 23:22
          twoim zdaniem półmózga
          • Gość: Fajter buahahaha IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.09, 23:26
            Ciekawe czy w dniu referendum tez Kocyga i reszta będą latać za
            ludzmi z kartami do głosowania i moblinymi urnami bo inaczej to ja
            nie widze innej opcji buahahahaha
            • Gość: GAUchO Re: buahahaha IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.09, 23:29
              jest jeden plus tego wszystkiego! Podobno Asy z klasy Pan K. Pan D.
              i reszta cfaniaczków płacili po złociszu dzieciakom od
              podpisu..czyli jak uzbierają 30 tysiecy to chociaz tyle bedą w
              plecy :) a nic to nie przyniesie po stronie korzyści :) uff co za
              determinacja :)

Swoją drogą martwie się zeby nie wpadli na pomysł płacenia ludziom w
              dniu referendum :P ich parcie na władzę zaczyna mnie troche
              smieszyc i irytować..

Panowie Interesu i Częstochowianie $ukce$u
              • dudi_82 Re: buahahaha 19.08.09, 00:39
                Gość portalu: GAUchO napisał(a):

> jest jeden plus tego wszystkiego! Podobno Asy z klasy Pan K. Pan D.
                > i reszta cfaniaczków płacili po złociszu dzieciakom od
                > podpisu..

A kto Tobie płaci za sianie takich pierdół na forum?! Wrona? Ja jakoś za podpis
                złotówki nie zarobiłem więc na Twoim miejscu nie martwiłbym się tak o kieszenie
                Panów K i D.
                A w dniu referendum nic przecież nie stoi na przeszkodzie, żebyś ty głosującym
                płacił więcej niż Panowie K i D.
                • Gość: GAUchO Re: buahahaha IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 19.08.09, 12:44
                  Taaaa już widzę, że te dzieci, które śmigały po alejach za podpisami
                  to robiły to za darmo...kiedy nawet nie wiedzą po co ta lista jest
                  zbierana...nawiązując spytałem kiedyś jednego tego dzieciaczka co mu
                  Wrona zrobił i jaka jest jego wiedza w sprawie tematu...to sie
                  zmieszał i odszedł..
                  biedne dziecko

taki właśnie elektorat poruszycie swoją inicjatywą i takich macie
                  ludzi za sobą ^^

to nie jest ironia..to jest załosne...
                  • mmaly Re: buahahaha 19.08.09, 13:04
                    Podpisałbym ten wniosek przed laty, gdy Prezydent Wrona likwidował życie studenckie na miasteczku, gdy przeciwstawiał się rozwojowi miasta opowiadając się jako przeciwnik kasyna, sex shopów, hipermarketów, gdy dążył do odsłonięcia pomnika na pl. Daszyńskiego.
                    Ale teraz nie podpiszę. Co by nie mówić, to jest prezydent wybrany w demokratycznych wyborach, reprezentuje jakichś wyborców i próbuje w tej chwili rewitalizować śródmieście. Życzę mu w tym powodzenia, nawet jeśli - moim zdaniem - sam ponosi częściową winę za dotychczasowe zaniedbania. Trzymam za niego kciuki.
                    • Gość: Wietnamski kucharz Re: buahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 13:44
                      Jedna z nielicznych sensownie argumentowanych wypowiedzi.
                    • Gość: buahahaha Re: buahahaha IP: *.apus-net.pl 19.08.09, 14:20
                      Marcinie - nie przesadzaj z tą likwidacją życia studenckiego.

Wprawdzie niektórzy mówią, że "picie to życie" - ale to z pewnością nie jest chyba tożsame z "życiem studenckim" jakie pamiętam z własnych doświadczeń.
                      Co prawda ja byłem za prohibicją na Dekabrystów ale uważam, że do tematu uchylenia zakazu można już wrócić i byłoby dobrze gdyby to się stało jeszcze za prezydentury Wrony (byłoby miło gdyby historia zatoczyła koło). Zwłaszcza, że upłynęło już trochę wody, emocje wyletniały a zwolennikiem zakazów wiekuistych nigdy nie byłem :)

Referendum święta rzecz w demokracji. Więc pójdę i zagłosuję.
                      Przeciwko odwołaniu Wrony.

Będą w normalnym trybie wybory - też pójdę i zagłosuję. Na najlepszego w moim przekonaniu kandydata -i wcale nie będzie to musiał być Wrona.

Ciekawe tylko, czy zwolennikom referendum przyszło na myśl, że jeśli Wrona teraz wygra w referendum, to będzie to dla niego równoznaczne z handicapem przed przyszłorocznymi wyborami samorządowymi.
                      I tylko tej kasy będzie żal, co to zamiast na referendum mogłaby iść na remont drogi.
                      • Gość: Fajter Re: buahahaha IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 19.08.09, 15:39
                        Demokracja demokracją, ale mierzwi mnie to, że niektórzy korzystają
                        z niej do zalatwiania swoich prywatnych porachunków i zemsty...bo
                        jak to inaczej nazwać? Skoro kolejni bizesmeni włączają sie do
                        polityki..nagle ich zaczął obchodzić los mieszkańców..

Chciałbym przypomnieć, że Tadeusz Wrona wygrał w demokratycznych
                        wyborach na pezydenta z 2 posłami na sejm a to chyba coś znaczy
                        prawda?

poza tym i tak postkomuniści nie mają szans na fotel prezydencki w
                        Częstochowie w przyszłych wyborach..to tylko ostatnie podrygi
                        wymierającego gatunku...co pokazały ostatnie wybory u nas..jak i
                        wybory parlamentarne o prezydenckich nie wspomne :)

tylko tych pieniędzy szkoda z referendum...,ale może sobie chociaż
                        ludzie jakis grosz dorobią siedząc w komisjach.

tyle dobrego ze złego.
                  • Gość: lol Re: buahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 14:13
                    i dobrze zrobił tzw dzieciaczek,że z głupolami nie dyskutuje
                  • dudi_82 Re: buahahaha 20.08.09, 19:40
                    Nawet jeśli te dzieciaki na tym zarabiały to nie za Twoje. I mylisz pojęcia
                    wymagając od tych chłopaczków odpowiedzi na Twoje pytania. Pod referendum
                    podpisywali się raczej ludzie świadomi, którzy już wcześniej Wronie mieli coś do
                    zarzucenia. Chłopaczek przechodnia do podpisu nie przekona tak samo jak ulotki
                    rozdawane przed wyborami nie przekonują do głosowania na tego, kogo ulotek
                    więcej się poniewiera. Poza tym ... od ludzi rozdających ulotki pizzy też
                    wymagasz podania szczegółowego składu pizzy? Oni są od roznoszenia ulotek a
                    chłopaczki byli od zbierania podpisów. Chciał się przechodzień dowiedzieć więcej
                    o referendum to miał plakat, stronę www, siedzibę organizatorów.
                    A co do reszty. Mówicie, że gdyby nie referendum, wybory to byłoby na drogi,
                    szpitale. Ludzie!!! Prędzej na kolejne pomniki by było a nie na inwestycje. I
                    właśnie o to chodzi, że może referendum to ryzyko, może zostanie wszystko tak
                    jak jest ale warto podjąć to ryzyko. Niby tylko rok do wyborów ale ile przez ten
                    rok można jeszcze pieniędzy zmarnować! I dlatego Ci, którzy podpisali się za
                    referendum teraz obowiązkowi muszą na referendum iść. Inaczej cała akcja
                    zostanie zmarnowana.
        • ana_6 Re: Częstochowa to dobre miasto ale bez gospodarz 21.08.09, 02:39
          ...bez przesady
      • Gość: hood Re: zostały wam tylko kłamstwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:14
        już cię boli,że koryto ucieka
      • Gość: :) Re: zostały wam tylko kłamstwa? IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 01:13
        No prosze...
    • Gość: - Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 13:32
      niektórym w wakacje nieźle się nudzi, współczuję wam dzieciarnio że tak
      zostaliście wykorzystani w waszym czasie na odpoczynek... od września, cóż,
      czeka was powrót do gimnazjów i zawodówek
      • Gość: e Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 13:47
        ciekawe kto za to referendum zapłaci.........
        • Gość: ksawi Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:02
          Ty, ja, wszyscy mieszkańcy. Ja się tylko pytam kto w zamian za
          Wrone? (nie jestem jego zwollenikiem ale nie jestem też zwolennikiem
          głupoty). Za rok wybory i moim skromnym zdaniem należało by sobie
          dać na wstrzymanie. Pozdrawiam.
          • Gość: Student Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 19.08.09, 15:30
            No właśnie...zapłace za to ja, Ty My i Oni..z podatków..za które
            można by cos naprawić..jakiś szpital dofinansować..ulicę naprawić,
            za rok wybory a my wywalamy na darmo setki tysięcy złotych...

najbardziej mnie boli to, że pod tym idiotyczną zbieraniną głosów
            podpisało się bez namysłu 20lare tysiecy ludzi, z których teraz
            nawet z 20% nie ruszy d... w niedziele.
            • Gość: benek Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:34
              Aż tylu korycjarzy sra po gaciach i nie jeden Proboszcz.
              • Gość: GAUchO Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 19.08.09, 15:42
                Komentarz...no comment..

Zatrzymałeś się w epoce kamienia łupanego?
                Niech zgadne Twój 2 slogan życiowy to " Balcerowicz musi odejść!"?

Szacun :P :P :P
                • Gość: BENEK Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:56
                  Proste i dociera do ludzi
                  • Gość: mm Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 17:14
                    Kiedy podwyżki , nagrody itp w Urzędzie Miasta.
                    Pora na kiełbasę wyborczą.
            • Gość: ja Re: 2600 podpisów - będzie referendum??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 14:10
              czuję,że już kilka moherów powkładałeś na swoją bezmyślną głowę
    • Gość: mieszkanka Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! IP: *.net.stream.pl 20.08.09, 18:35
      Ja również uważam, że Wrona powinien zostać do końca kadencji. Wtedy przy
      kolejnych wyborach niech się ludzie wypowiedzą. Podstawowym zarzutem jest
      marnowanie publicznych pieniędzy. A co teraz wyprawiają jego przeciwnicy? Czy
      dociera do nich ile pieniędzy zostanie wydanych bez sensu rok przed wyborami? A
      gdzie kontrkandydat/ci? Co ma/ją do zaoferowania nam mieszkańcom? Czy przez rok
      nowy Prezydent będzie w stanie cokolwiek zrobić? Myślę, że nie. Dlatego uważam,
      że jest to bardzo nieodpowiedzialne i dziwię się ludziom, że się na to "łapią" i
      dają w to wciągnąć. Tak jak ktoś słusznie wcześniej zauważył Wrona został
      wybrany w sposób demokratyczny i czy się to komuś podoba czy nie powinniśmy to
      uszanować i poczekać do przyszłego roku.
      • Gość: oho wronim pr-owcom, STOP !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:31
        jacy kontrkandydaci ?
        Podpisy zbierane są po to żeby odbyło sie referendum w sprawie odwolania
        prezydenta Wrony a jeżeli to się stanie kandydatów nie braknie.
        Nie dajmy się wmanipulować wronim pr-owcom, referendum to nie wybory ,
        pamiętajmy o tym.
        Częstochowa to dobre miasto, ale bez gospodarza !
    • lysy.liberal Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! 20.08.09, 19:08
      Jakoś nie wierzę w te podpisy. Ktoś tu sobie liczbę ubarwił. A
      pomysł z referendum - pomijając ambicyjki inicjatorów - co najwyżej
      średni. Lepiej skupcie się na wyłonieniu prawdziwego kontrkandydata
      dla pana W. bo za rok wynik wyborów znów może byż dla wielu wielkim
      zaskoczeniem.
    • ana_6 Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! 21.08.09, 13:13
      Wyborcza oczywiscie nic nie wspomniala o tym!:(
    • Gość: pawo Re: 26000 podpisów - będzie referendum!!! IP: *.alfanet24.pl 22.08.09, 03:12
      Ciekawe na kiedy je sprawdzą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka