Dodaj do ulubionych

Za niskie progi ....

05.09.09, 22:30

Dożynki Jasnogórskie 2009 , XVIII Krajowa !!! Wystawa Rolnicza ,
Nagrody dla rolników z województwa śląskiego !!! a ... a nie ma
wojewody !! - list tylko !! , a nie ma marszałka !!.

Co pilnego wypadło ? Szkolenie " na Wyspach Kanaryjskich " ?

Poza tym, wybory dopiero za rok .
No cóż Częstochowa trochę dalej niż zwykle miasta śląskie za drogą,
czy hałdą .
Obserwuj wątek
    • Gość: Anty Nie ma chama ze Ślaska bo mu wali IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 22:33
      Częstochowa.
      • storima Re: Nie ma chama ze Ślaska bo mu wali 05.09.09, 23:50
        Ty jeszcze Angrusz po zmuszeniutwej emerytowanej babci do wpisu w Twej obronie,
        bez przeprosin wobec
        chocby
        Blekitnej Grazyny
        otwierac nowy watek na FCzestochowa?????
    • storima Re: Za niskie progi .... 05.09.09, 23:55
      Krotko piszac. Przepros Chama to ci géééééé-wno na wycieraczce swoja dèèèèèè_pà
      nasz_____trza.
    • Gość: Emerytka z LO Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.09, 07:16
      Angruszu najlepsze co mozesz robić to...... ignorować!
      • pluto37 Re: Za niskie progi .... 06.09.09, 21:31
        Gość portalu: Emerytka z LO napisał(a):

> Angruszu najlepsze co mozesz robić to...... ignorować!

Emerytko z LO!
        On nie "MOZE" on musi. Z powodow anatomicznych.
        Taki ma organ do trawienia informacji plynacych z otoczenia.
        Jedni nie trawia cieplej wodki, a inni oczywistej oczywistosci i ze
        czarne jest czarne.
        Tak juz nam Pan ten swiat zbudowal.
        I trza z tym zyc:)))

• Gość: don Andrea Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 10:07
      czy ktoś tobie kiedykolwiek
      dogodził marudo
      myśliś ze Ci to zapomniałem
      w życiu
      bedziesz miał zawsze wpisy tej treści kiedykolwiek wyślesz posta
      pozdr
      • angrusz1 Re: Za niskie progi .... 06.09.09, 12:21

Do don Andrea : a pisz sobie ,ja to i tak olewam jak i innych .
        Nie każdy wpis tu na forum jest wart czytania i rozważania .

I zapewne część forumowiczów o tym wie , doświadczyło tego i
        podobnie je traktuje .
        • Gość: angrus2 Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:08
          ale dupku czytasz
        • Gość: Antoni Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 08:25
          i to pisze angrusz1
          który był belfrem słabo w dupę bity
          a języka emerycie używasz godnego twojego poziomu{PiSu}
          jaką ty młodzież wychowałeś i kim dziś są?
          ośmieszaj się dalej PLUTO, STORIMA mają z ciebie pożywkę
          tylko oni w przeciwieństwie do innych twoje wpisy czytają
          stoisz na straconej pozycji polemizujac z tymi dwoma
          i traktują ciebie jak chłopaszka o niskim poziomie IQ
          • Gość: jagna Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.09, 13:16
            Uczył i wychowywał,również swoje dzieci.Pod tym względem biedny storima i pluto nie dorównują Andruszowi.
            • storima Re: Za niskie progi .... 07.09.09, 13:32
              Gość portalu: jagna napisał(a):

> Uczył i wychowywał,również swoje dzieci.

To chyba jest normalne, ze ojciec wychowuje swoje dzieci. Nie widze w tym nic
              nadzwyczajnego aby obnosic sie publicznie w na tym watku.

>Pod tym względem biedny storima i pluto
              > nie dorównują Andruszowi.

Nie doronuja bo Pluto37 i storima nie prowadza familijnych rankigow na FCz
              zatrudniajac swa rodzine do wpisyania fajerwerkowych laurek na swa czesc.

Mnie w dalszym ciagu dziwi, ze pojednawcze gesty, przyjazne wpisy przez
              empatycznych forumowiczow do angrusza koncza sie tak jak zawsze: rzucaniem
              grochem o sciane.
            • pluto37 Re: Za niskie progi .... 07.09.09, 20:18

> Uczył i wychowywał,

No uczyl Jagno. A raczej bywal zatrudniony w charakterze nauczyciela
              w przypadku kiedy byla dziura w grafiku, prawdziwy nauczyciel
              zachorowal, albo pani od angielskiego zaszla w ciaze, a potem
              wybrala sie na macierzynski... Tak to "uczenie" wygladalo od strony
              formalnej, co zeznal "wlasnemy slowyma" bez przymusu fizycznego.
              Co zas do wychowania, to nie zyczylbym twojemu potomstwu, zeby
              wychowywano je medodami proponowanymi przez w/w angrusza w/g
              przepisu daj mi pale w dlon, a lapy ci same odpadna, albo nie
              pajacuj gowniarzu, bo cie wsadze do kryminalu..

>....również swoje dzieci.
              - jesli je tak traktowal, to powinnas im wspolczuc..

Pod tym względem biedny storima i pluto nie dorównują Andruszowi.

- Nie wiem jak to z biednym Storima jest, ale moje mialy prawdziwych
              nauczycieli i do dzis ich wspominaja z duzym sentymentem, podobnie
              jak ja wiekszosc swoich.
              A co do dorownywania, to stosujac scisle angruszowe wzory musialbym
              cie potraktowac per GLUPOLKA, albo podobnie... w/g zwyczajow
              obowiazujacych na Cmentarnej i w okolicy..
              • storima Re: Za niskie progi .... 07.09.09, 21:23
                pluto37 napisał:

> - Nie wiem jak to z biednym Storima jest,
                ae mna biednym jest tak ze moja corka urodzona w Kalifornii, jesli sie ja
                zapyta kim Ty jestes?
                Odpowiada: czestochowianka, Polka, kalifornika z USA.
                W takiej kolejnosci.
                Dzieki swojej Mamie, Polce, uczeszczala przez pol roku jako dziecie do taj samej
                szkoly podstawowej co jej Mama i ja ojciec.
                Tyle w temacie.
                • Gość: jagna Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 08:13
                  Ach,ach Kalifornia mon amour......!Dałeś z Polski dyla i teraz chcesz dawać nam nauki? Trzeba bylo siedzieć na d....,pokazać co potrafisz , a nie na amerykańskim żołdzie pętaku! A co ty takiego zwojowałeś,? opowiedz ?
                  • pluto37 Re: Za niskie progi .... 08.09.09, 19:39
                    Uoj! Jagusiu! Jagusiu!
                    Zobacz jak szybko wznioslas sie na poziomy angrusza:)))))
                    Czyzby te niskie progi z angruszowego poziomu byly zbyt wysokie dla
                    cie?
                    Ty tez Cmentarna, czy ..Tartakowa Strasse?
                    • Gość: jagna Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 19:56
                      Jak dla ciebie to poziom jest nawet za duży.A co do ulicy to Warszawska .
                      • pluto37 Re: Za niskie progi .... 08.09.09, 21:44

Nie kombinuj!
                        I tak angruszem tracisz. Widac te cmentarne dymy cos na genetyke
                        robia:)))
                        Rosjanie ci starozytni mowili, ze to moze byc genius loci tego
                        miejsca.
                        A co do ..Warszawska, to ja ciut blizej srodmiescia niz Cmentarna:)))
                        Ale zeby tak na koniec rzec..
                        Jgno! Zebys sie nie wiem jak starala, to angrusza nie wypierzesz do
                        stanu inteligenta. Tego z dyplomami nie daja w prezencie:)))
                        On moze jedynie w papierach dopisac, ze "formalny".

> Jak dla ciebie to poziom jest nawet za duży.A co do ulicy to
                        Warszawska .
                  • bluegrazyna Re: Za niskie progi .... 09.09.09, 18:06
                    Ach,ach Kalifornia mon amour......!Dałeś z Polski dyla i teraz chcesz dawać nam
                    > nauki? Trzeba bylo siedzieć na d....,pokazać co potrafisz , a nie na amerykańs
                    > kim żołdzie pętaku! A co ty takiego zwojowałeś,? opowiedz ?

Kobieto skąd u ciebie tyle jadu ???
                    Dlaczego nie potrafisz kulturalnie dyskutowac ? .
                    Nie musisz się ze wszystkimi zgadzac ,ale daj też innym prawo do własnego zdania .
                    Wiecej emaptii i będzie Ci się żyło lepiej !!
                    • Gość: jagna Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 22:01
                      Tak,tak ,oczywiście wszyscy możemy mieć prawo,ale tylko na waszych warunkach.Empatia, chyba żartujesz,sama nie wiesz co ona oznacza.Moje wpisy to odpowiedż na twoje,pogardliwe,złośliwe i mocno niesprawiedliwe wobec osób ,których pewnie nawet nie poznasz.Nagonka,rozliczenia,wywlekanie starych spraw to specjalność twoja ,storimy,pluta.Jesteście brutalni,bez pardonu próbujecie narzucić wasz sposób myślenia,chcecie być liderami ,bo inna rola was nie obchodzi!My też mamy obok siebie ludzi,którzy nas kochają i cenią.
                  • Gość: notatka służbowa Re: Za niskie progi .... IP: *.anonymouse.org 10.09.09, 08:33
                    Storima, czyli niejaki Pacholec, był ambitnym studentem WSP i aktywnym
                    działaczem Solidarności. W ramach zasług (za owocną współpracę) pozwolono mu
                    opuścić "Kraj Ojczysty" i udać się na poniewierkę w obce strony. Dawni koledzy
                    dobrze pamiętają jego "zasługi" i są mu bardzo "wdzięczni". Obecnie, już jako
                    zgorzkniały "wygnaniec" produkuje się na tym forum podreperowując własne
                    nadszarpnięte ego. Gra rolę wszechwiedzącego mentora i jedynego sprawiedliwego.
                    Wtóruje mu niejaki pluto, też ciekawa postać ;-) Ale o PLuto, innym razem.
                    • marek.m.pacholec Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 13:48
                      Gość portalu: notatka służbowa napisał

Masz bardzo kiepskie informacje. Nie znasz jezykow obcych. Bo musial bys sie
                      wczytac w obcojezyczne google, aby o mnie cos napisac. Wiec nie klam. Nie
                      pierwszy to raz swirujesz z moim nazwiskiem na tym forum.
                    • bluegrazyna Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 14:06
                      notatka służbowa a co ty o mnie wiesz ???
                      I może jeszcze opublikujesz na forum
                      Bedę musiała ze strachu schowac sie w mysią dziurę .
                      " Notatka Służbowe " to ty jesteś tym człowiekiem ,który po każdej
                      rozmowie spisuje notatkę słuzbowa , która później po latach namiętnie czytają w ipn.
                      O BOże powiało zgrozą !!!!
                      • storima Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 14:15
                        bluegrazyna napisała:

> " Notatka Służbowe " to ty jesteś tym człowiekiem ,który po każdej
                        > rozmowie spisuje notatkę słuzbowa , która później po latach namiętnie czytają w
                        > ipn.

Mysla ze sa 'cool' wpisujac sie pod proxy. Ktore zreszta wcale nie jest anonimowe.
                        A przytym szpanuja na ubekow z PRL.
                        Jak zreszta swietnie zauwazylas.
                        Pozdrawiam,
                        • Gość: Bolek Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 14:27
                          No,no kochani coś mi się wydaje,że wasza znakomita orientacja dowodzi,że potraficie takie notatki pisać.Lustracja i jeszcze raz lustracja !!!!!!
                          • angrusz1 Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 14:30
                            No i wychodzi szydło , kto jest kto .
                            • 100rima Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 15:11
                              angrusz1 napisał:

> No i wychodzi szydło , kto jest kto .

Nie musiales tego wiedziec.Ale niemal od poczatku istnienia FCzestochowa nie
                              bylem na nim anonimowy.
                              Pisalem Ci ostatnio, ze nie zamierzam z Toba 'dyskutowac'.
                              Na na koniec szklanka zimnej wody:
                              TOEFL Ci pisal, ze nie kwestionuje niezaleznych decyzji administratorow testu.
                              Ty uparcie, jabys byl zarzadca TOEFLa wykrecales jakies afery na szczeblu
                              ministerialnym w Polsce.
                              • Gość: Bolek Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 15:15
                                Jąkasz się , mięknie rura!??
                              • Gość: angrusz1 Chociaż nie na temat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:01

Jednak do 100rimy :

Mieszasz groch z kapustą , nie mając pojęcia .

Amerykański administrator Toefl - ETS czyli Educational Testing
                                Service - odpisał, że każdy ustanawia sam swoje progi egzaminacyjne .
                                Ale jak tenże ETS podał 550 pkt w egzaminie Toefl paper based
                                stanowi wg tabel porównawczych , rzetelnych ułożonych przez ów ETS ,
                                79 - 80 pkt w nowym typie egzaminu Toefl ibt a nie 87 jak to ustala
                                sobie MEN .

Ponieważ do urzędników MEN nie dociera taka oczywista zasada , że
                                jeżeli ustalony już dawno temu ( rozporządzenie w roku 2002 ) próg
                                550 pkt w Toefl paper based ,jest nadal respektowany w nowym
                                rozporządzeniu , to nie może być mowy o dowolnym ustalaniu progu w
                                egzaminie Toefl ibt .
                                Tenże próg musi wynikać z porównania skali Toefl paper based ze
                                skalą Toefl ibt.

Czyli jak już wspomniałem

550 pkt = 79-80 pkt odpowiednio.

Ba

Dalej , jest brytyjski egzamin CAE . Tutaj jak było tak i jest :
                                progiem jest listerka C , czyli najniższy dozwolony wynik ,
                                oczywiście także i B i najwyższy A .

Ale to literka C w CAE jest odpowiednikiem 550 pkt w Toefl paper
                                based i 79-80 w Toefl ibt .

Ponieważ każdy po gimnazjum winien umieć porównywać skale np
                                temperatur Celsjusza z Fahrenheita i Kelwina , to i urzędnicy MEN
                                winni umieć porównywać skale egzaminów .

A nie umieją .

jak ich ocenić i nazwać , skoro tenże błąd im się wyłożyło kawa na
                                ławę .
                                A pani minister MEN takie błędne rozporządzenie podpisuje .

Dalej ,

Poprzedni problem na czym innym polegał .

W rozporządzeniu z 2002 roku 10.09.2002 , odnośnie kwalifikacji i
                                wymagań napisano , tak w skrócie z istotnymi zapisami .

" wymaga się egzaminu Toefl ( < ten nawias jest bardzo istotny w tym
                                miejscu > test 550 pkt, TWE < egzamin pisemny , wypracowanie na
                                zadany temat > 4,5 pkt oraz egzamin TSE < egzamin ustny > co
                                najmniej 50 pkt ) .

I jeszcze raz . Ten nawias jest bardzo istotny , bo on sugeruje, że
                                to ,co w nawiasie jest składnikiem egzaminu Toefl ( paper based )

a tak nie jest .
                                Owszem test jest , to oczywiste , jest także i TWE ale ustny TSE
                                jest odrębnym egzaminem , osobno się go zamawia, osobno płaci ( ok
                                140 USD ) i osobno zdaje i dostaje się osobne zaświadczenie .

Ba,

Wiceminister MEN - S.Kłosowski - , kiedy mi ( no prawie mi )
                                odpisywał - wrzesień 2006 , to już tenże egzamin nie był
                                organizowany w Polsce od kilku miesięcy .

A on - tenże geniusz wiceminister - kazał mi go zdawać .

Ba, ba jeszcze kilka miesięcy później , juz niższy ranga urzędnik -
                                pani dyrektor departamentu , kazała mi zdawać za granicą , jesli w
                                Polsce nie jest organizowany .
                                Widzicie , co za bezczelność .

Za granicą jeszcze wcześniej przestał być organizowany . Za
                                cywilizowaną granicą .

Pozwoliłem sobie na takie długie wyjaśnienia - chociaż one i tak już
                                są w necie - aby , jeszcze raz forumowiczom przekazać prawdę o
                                rozporządzeniach , o kwalifikacjach urzędników , włącznie z
                                wiceministrami i ministrami .

No i o sposobie rozumowania pana 100rimy , pisania o mnie i no i o
                                jego intencjach .

Smutne jest to , że taka niekompetencja urzędników wpływa na
                                konkretne nasze losy , naszą pracę itd .

Czy wy także byście walczyli o swoje, o prawdę czy byście położyli
                                uszy po sobie i poddali się .
                                Zdanie takiego egzaminu jest bardzo trudne - trzeba mieć i wiedzę ,
                                pieniądze ( kosztuje ok 150 USD ) i także i organizacyjnie - czy
                                ktoś z was płacił za coś za granicą poprzez czek bankierski ?, No i
                                trzeba pojechać do np Warszawy . A wszystko to zajmuje czas i od
                                powzięcia decyzji do otrzymania zaświadczenia upływa ok 6 miesięcy .

Chociaż jak mówi przysłowie, lepiej zaniechać kopania się z koniem .
                                • storima Re: Chociaż nie na temat ... 10.09.09, 16:20
                                  Kolego!!!
                                  i co z tego wynika????

TOEFL Ci odpisal!!!!

Najwyzsza instancja. A Ty dalej to samo tylko do storimy????

K o n i e c.
                                  • angrusz1 To jednak koniec 10.09.09, 18:46
                                    On ciągle nie rozumie .
                                    Nie rozumie ale pisze . Zastanawiające .

Do niego nie dociera .

ETS nie jest najwyższą instancją dla mnie .

Bo prawo w Polsce i mnie i dyrektora i ministra obowiązujące uchwala
                                    parlament .

I minister nie powinien twierdzić, że Ziemia jest płaska , bo akurat
                                    takie mu pismo głupi urzędnik podłożył do podpisania .

No a tym bardziej matematyczka z zawodu , nie może twierdzić , że
                                    550 pkt w egzaminie Toefl paper based jest równoważne 87 pkt w
                                    egzaminie Toefl ibt bo
                                    zapewne matematyczka uczyła się, że jeśli A= B a B= C to i A = C .

Czyli wymogi w każdym egzaminie winny być takie same , CAE , Toefl
                                    paper based i Toefl ibt .

Są jeszcze inne egzaminy ,ale zdecydowanie najpopularniejszy w
                                    świecie jest Toefl obecnie z dopiskiem ibt .

Są ludzie na tym forum , dla których najważniejsze jest chlapać ,
                                    tak by ochlapać .
                                    A coś przylgnie .

Biorę to pod uwagę wypisując się tu na forum .
                                • pluto37 Re: Chociaż nie na temat ... 12.09.09, 07:44
                                  Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Wiceminister MEN - S.Kłosowski - , kiedy mi ( no prawie mi )
                                  > odpisywał - wrzesień 2006 , to już tenże egzamin nie był
                                  > organizowany w Polsce od kilku miesięcy .
                                  > A on - tenże geniusz wiceminister - kazał mi go zdawać .

Przecie to byl twoj kolega partyjny z nadania Kaczynskiego:)))
                                  I tak brzydko potraktowal wiernego sluge Kaczynskich? A Feeee! Toz
                                  to gorzej niz wredny LYBERAL:))))
                                  > Ba, ba jeszcze kilka miesięcy później , juz niższy ranga urzędnik -
                                  > pani dyrektor departamentu , kazała mi zdawać za granicą , jesli w
                                  > Polsce nie jest organizowany .
                                  > Widzicie , co za bezczelność .

Faktycznie! To bezczelne, zeby ministerialny urzadnik zadal, zeby
                                  facet z niepelnymi kwalifikacjami raczylbyl je laskawie PODNIESC.
                                  Inaczej mowiac. W lecznictwie ordynatorem powinien byc noszowy z
                                  pogotowia w dawnym wydaniu, a felczer winien dokonywac operacji
                                  naczyniowych i neurologicznych, a oni wszyscy nie musieli sie stale
                                  doksztalcac. kierowca z kategoria na prowadzenie motorynki powinien
                                  moc prowadzic TIRa, a spec od latwca samolot pasazerski...
                                  Inczej bedzie BEZCZELNOSC!
                                  >
                                  > Za granicą jeszcze wcześniej przestał być organizowany . Za
                                  > cywilizowaną granicą .
                                  >
                                  W zeszlym roku w Krakowie organizowano kurs CELTA [ przez Oford
                                  chyba] uprawniajacy do nauki angielskiego na calym globie na
                                  poziomie wyzszym niz amerykanski TOEFEL. Co ciekawe uczestniczyli w
                                  nim kursanci z ....ANGLII, bo wyszlo im taniej, niz na miejscu.

> Smutne jest to , że taka niekompetencja urzędników wpływa na
                                  > konkretne nasze losy , naszą pracę itd .
                                  >
                                  Dla jednych smutne. Dla innych to pocieszajace, ze ministerialne
                                  urzedasy robia co moga, zeby ze szkolnictwa ELIMINOWAC nieukow, leni
                                  smierdzacych, ktorym sie nie chce uczyc i podnosic kwalifikacji i
                                  takim, ktorym do pustej czaszki nie przychodzi prosty fakt, ze dzis
                                  nawet sprzataczka jesli chce byc kwalifikowana, to musi sie
                                  doksztalcac, bo czesto uzywa nowych srodkow chemicznych i sprzetu.

> Czy wy także byście walczyli o swoje, o prawdę czy byście położyli
                                  > uszy po sobie i poddali się .
                                  - Jak podwyzszanie kwalifikacji w szkolnictwie jest dla ciebie zbyt
                                  trudne, to moze lopata bedzie wlasciwym narzedziem? Albo miotla, czy
                                  kladzenie plyt chodnikowych.. Nie ma ustawy, ktora zmuszalaby
                                  kogokolwiek do zatrudniania w szkolach NIEUKOW.

> Zdanie takiego egzaminu jest bardzo trudne - trzeba mieć i
                                  wiedzę , pieniądze ( kosztuje ok 150 USD )

- Na dzis 1US$ to 2.86 zlp, czyli ok 420 zl wydatek..

-
                                  i także i organizacyjnie - czy ktoś z was płacił za coś za granicą
                                  poprzez czek bankierski ?, No i
                                  > trzeba pojechać do np Warszawy . A wszystko to zajmuje czas i od
                                  > powzięcia decyzji do otrzymania zaświadczenia upływa ok 6
                                  miesięcy .
                                  >
                                  Faktycznie to wredne, ze JASNIE angruszowi do domu nie przysla
                                  swistka o zakonczeniu nauczania w formie dyplomu:))) Jak za komuny
                                  dzialaczom partyjnym!
                                  A najwazniejsza bariera to ta o ktorej angrusz mowi z dziecieca
                                  szczeroscia: TRZEBA MIEC WIEDZE, zeby zdac!!!!!!!!!
                                  Kiedy jej BRAKUJE, to NIC nie pomoga gorzkie zale, MODLY i placze na
                                  wrednych urzednikow.
                                  Przed biurkiem angrusza powinien byc napis... WIEDZA glupcze!!!!

> Chociaż jak mówi przysłowie, lepiej zaniechać kopania się z
                                  koniem .

I wziac sie za LOPATE, GRABIE i MIOTLE.... bedzie wiekszy pozytek i
                                  do W-wy nie trza bedzie d..ka ruszac:)))
                    • pluto37 Re: Za niskie progi .... 10.09.09, 19:52
                      Gość portalu: notatka służbowa napisał(a):

> Storima, czyli niejaki Pacholec, był ambitnym studentem WSP i
                      aktywnym działaczem Solidarności. W ramach zasług (za owocną
                      współpracę) pozwolono mu
                      opuścić "Kraj Ojczysty" i udać się na poniewierkę w obce strony.
                      Dawni koledzy dobrze pamiętają jego "zasługi" i są mu
                      bardzo "wdzięczni". Obecnie, już jako zgorzkniały "wygnaniec"
                      produkuje się na tym forum podreperowując własne
                      > nadszarpnięte ego. Gra rolę wszechwiedzącego mentora i jedynego
                      sprawiedliwego.
                      > Wtóruje mu niejaki pluto, też ciekawa postać ;-) Ale o PLuto,
                      innym razem.

Notatek! Pieknie zes to wymalowal:))) Styl wlasciwy i w/g szablonow
                      z epoki, kiedy angrusz skladal sprawozdania z "mlodziezowych"
                      wycieczek przemytniczych:))) Na ucho ci podpowiem, ze nazwisko Marka
                      mozna znalezc na jednej liscie z bardzo popularnego filmu
                      rozpowszechnianego we wszystkich telewizjach swiata i wielu ekranach
                      kinowych. Szkoda zes nie dopisal. Z ta wspolpraca, to dobrze byloby
                      zebys sprawdzil, bo moze sie okazac, ze byla taka jak Hanzlika.
                      A co do mnie, to ...pracuj. Paru "notatkow" znam z imienia i
                      nazwiska.
                      Takiego co sie "notatka sluzbowa" pod notatka niesluzbowa jeszcze w
                      kolekcji nie mialem.
                      Do dziela wiec! Owocnej pracy zycze!

• Gość: Janusz Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:23
      Hola!Hola! Był I wicewojewoda i wicemarszałek. Był wiceminister i przedstawiciel
      prezydenta. Było też mnóstwo przedstawicieli organizacji rolniczych. W sumie
      wszystkich zdecydowanie więcej niż samych rolników. Po co więc to święte
      oburzenie. Ja zwróciłem uwagę coś innego. Gdy już uhonorowano oficjeli i
      zaczęto nagradzać rolników ...biskupi sobie po prostu wyszli. Dlaczego to Cię
      nie oburza?
      • Gość: angrusz1 Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:26

Do Janusza :

Ja tam tych oficjeli nie widziałem , ba raczej nie słyszałem o nich -
        Czy pani która ich przedstawiała nie powiedziała nazwiska ?

Chyba ogłuchłem albo przeoczyłem .

Na scenie tylko jedna osoba wręczała , tenże wiceminister .
        • Gość: Janusz Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:31
          Służę:wicewojewoda Stanisław Dąbrowa i wicemarszałek Adam Stach. Nazwiska
          przedstawiciela prezydenta nie pamiętam, ale dał się rzucić w oczy, bo się
          spóźnił. Aha. Oni też wręczali nagrody i wyróżnienia.
          • pluto37 Re: Za niskie progi .... 06.09.09, 21:25
            Januszu!!!
            Nie masz sie co dziwic.
            angrusz jest odporny na wiedze i trudny do "zarombania".
            On jako niedoszly radny PiSu olewa wszystko co nie jest objawione
            przez wodzow tej spolki i co nie "plynie" z Niedzieli.
            Niczego innego jego scisniety do minimum umysl nie przyjmuje i nie
            trawi. Nie jest nowy objaw. On to demonstruje od kilku lat na tym
            forum.
            On w/g najlepszych wzorow partyjnego aktywisty nie przyswaja
            informacji, ktore nie pasuja do wytycznych propagandy partyjnej.
            Na sprawdzalne, acz niewygodne fakty jest faktycznie SLEPY i GLUCHY.
            To takie podjasnogorskie wydanie Kononowicza z dodatkiem B-M-W:)))
            I nic poza tym.
            • storima Skumbrie w tomacie 07.09.09, 21:36
              No i zaczął się ranking familii sprowokowany przez rodzinę angrusza.

____________________________________________________________________

Ponieważ z Pluto37 łączy nas emigracyjny leitmotiv, jeszcze przed exodusem
              Polaków w UE. Na kontynencie amerykańskim.

Powiem Wam częstochowianom, ze to w cale nie takie oczywiste, ze w
              p o l s k i c h
              rodzinach na obczyźnie
              kultywowało się wobec swych dzieci
              o j c z y z n y
              jeżyk polski.

__

Skumbrie w tomacie - Konstanty Ildefons Gałczyński
              Stanisławowi Piaseckiemu

Raz do gazety "Słowo Niebieskie"
              (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie)
              przyszedł maluśki staruszek z pieskiem
              (skumbrie w tomacie pstrąg)

- Kto pan jest, mów pan, choć pod sekretem!
              (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie)
              - Ja jestem król Władysław Łokietek.
              (skumbrie w tomacie pstrąg)
    • Gość: jp Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 06:21
      hej angruszu. załozyłeś wątek i scichłeś. nie udało się opluć ale odskoczyłeś. A
      jak tam biskupi nie wypowiedziałeś się. Byli do końca czy wyszli, bo nie wiem
      kto ma rację.
      • Gość: mr Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 12:27
        To jest dobry temat.Szkoda,że dyskusja poszła takim torem .Szkoda!
        • Gość: TroLL Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 18:28
          dziadzio co ma pikawę styraną nie wytrzyma
          tak dupy nie może dać stary belfer
          on ma kiepełe on jeszcze odpisze hi hi hi
        • pluto37 Re: Za niskie progi .... 08.09.09, 21:35
          Gość portalu: mr napisał(a):

> To jest dobry temat.Szkoda,że dyskusja poszła takim torem .Szkoda!

Zauwaz, ze dyskusja w temacie skonczyla sie na wyjasnieniu, ze
          Kaczynskiego otaczali gospodarze wojewodztwa w nalezytej
          dopuszczalnej randze. Czyli vice.
          Tylko ten co puscil "bonka" na forum ma wade wzroku i niedoslyszy..
          ale on juz tak ma genetycznie:)))
          albo w Niedzieli mu nie napisali i co tez mozliwe, ze biuletym
          partyjny PiSu cos skrecil:))))

• Gość: m59 Re: Za niskie progi .... IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 07:54
      Masz rację Andruszu , władze rzeczywiście zaniedbują Częstochowę?Jak przyjdzie do wyborów to zacznie się dopiero latanie! Obecność vice...nas nie obchodzi!Takie uroczystości zobowiązuja przedstawicieli władzy do udziału w nich ,ale szybko zapominają kto im te stanowiska zafundował!?!Dyskusja jaka tutaj ma miejsce jest oczywiście nie na temat,bo jak sie zgodzic z tym ,przecież autorem watku jest angrusz,trzeba mu głowę myć z złożenia!
      • Gość: w Re: Za niskie progi .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 09:06
        A jak z tymi biskupami. Wyszli czy nie. Zaniedbali czy nie. Kto na
        dozynkach ważniejszy wojewoda czy rolnik. Dla kogo te uroczystości w
        końcu. tysiace rolników czeka a pan prezydent się spóźnia, dzień
        wcześniej spóźnił się jego przedstawiciel. I jeszcze pieszczot od
        rolników się domagcie.
        • pluto37 Re: Za niskie progi/notatek sluzbowy 11.09.09, 21:22
          Gość: notatka służbowa IP: *.anonymouse.org 10.09.09, 08:33 Dodaj do
          ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz cytując Odpowiedz

Storima, czyli niejaki Pacholec, był ambitnym studentem WSP i
          aktywnym działaczem Solidarności.

- No to notatek! Z takim samym zacieciem powinienes przedlozyc na
          notatke sluzbowa odnosnie NIEJAKIEGO angrusza. Bedzie niezly
          material porownawczy:)))
          Sam to zrobisz, czy trzeba cie zastapic w pisaniu? Troche materialu
          zrodlowego na dzielo znajdziesz w jego wlasnych memuarach:))))

W ramach zasług (za owocną współpracę) pozwolono mu
          opuścić "Kraj Ojczysty" i udać się na poniewierkę w obce strony.

- jego alter ego w podobnym czasie nie pytal o "pozwolenie". Wybywal
          sluzbowo:))) A sponiewieralo go dopiero zycie przed 20-laty. Dlatego
          teraz zmienil obiekt i tak jak wczesnie wtulal sie w makiety
          uczenianego sekretorza, tak teraz w lzy po minionym wyciera w dolne
          partie sutanny, a zamiast prawd objawionych na zebraniach
          organizacyjnych mlodziezowki partyjnej, banialuki wyczytane w
          partyjnym biuletynie PiSu, Niedzieli i te od parafialnego
          lektora:))))))))
          Ale co ci bede podpowiadal.
          SAM pracuj:))))))))))))
          • storima Re: Za niskie progi/notatek sluzbowy 11.09.09, 21:41
            Pluto37!
            Taki 'nizyt' pit123''gazetaonline' i te same typy wpisujace sie logigiem badz z
            p^roxy to chmara rasistowskich blaznow. na tym tle Angrusz to aniol.
            Pisze szczerze i podpisuje sie nazwiskiem.
            I na prawde za to tego Angrusza cenie.
            Co nie zmienia faktu, ze wszys pozostaje jedynie jak zalosny komentarz do
            zaslosnej opinii. tko co do A. pisalem .
            Kalambur zamierzony.
            • pluto37 Re: Za niskie progi/notatek sluzbowy 11.09.09, 23:39
              storima napisał:

> Pluto37!
              > Taki 'nizyt' pit123''gazetaonline' i te same typy wpisujace sie
              logigiem badz z p^roxy to chmara rasistowskich blaznow.

Storimo! mnie upelnie nie interesuje pod jakim wezwaniem kto pisze.
              Istotna jest jedynie tresc tego co autor wydalil:)))

>>na tym tle Angrusz to aniol.
              -
              Jesli tak maja wygladac anioly, to jest to najszybsza droga
              do "dechrystianizacji Polski":)))) Ze zacytuje jego partyjnego
              przelozonego.
              > Pisze szczerze i podpisuje sie nazwiskiem.
              Tego to tak do konca nie bylbym pewien. Nic mu nie przeszkodzi
              podpisac sie nickami w dowolnym stylu. Rownie dobrze moze dorabiac
              za "Anty" dla przewietrzenia watroby i pokazania swojej drugiej
              natury:)))
              > I na prawde za to tego Angrusza cenie.
              ????
              Storimo! Nasi wspolni znajomi powtarzaja, ze on jest znosny facet
              jesli mu sie zabroni gaworzyc o kosciele, polityce i o wynurzeniach
              w tematach szkolnych.
              Ma chlop pecha. Bo Czestochowa w tym kilkupokoleniowym wydaniu jest
              dosc niewielkim obszarem:)))
              I nie jest trudno wiedziec who jest jaki who i ...dlaczego.
              I zupelnie nie trzeba do tego uzywac notatek sluzbowych:))
              • pellota Ciekawa ta lista twoich zwolennikow panie Angrusz 12.09.09, 00:36
                Niedziela, Radio Maryja i lokalni czestochowscy faszysci.
                I pan im brawo bijesz?
    • Gość: Janusz Re: Za niskie progi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 21:29
      Przypominam i pytam jednocześnie: co ma piernik do wiatraka?
      Watek dotyczył oficjeli na wystawie. Ponawiam wiec pytanie zasadnicze. Biskupi
      wyszli czy nie? Dziś byłem na otwarciu kongresu Częstochowian, był biskup
      Długosz. WIEKA KLASA. I mówię to szczerze. Wtedy nie ON wychodził. On z
      pewnością by został. Nie pytam angrusza bo nie warto. Czy ktoś był i moją
      obserwację potwierdzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka