Dodaj do ulubionych

Sklep na Kolbego

IP: *.chello.pl 20.10.09, 12:24
Chciałam poruszyć temat sprzedaży papierosów i alkoholu nieletnim w sklepie na ul. Kolbego, za kościołem w stronę ulicy Płockiej.
Już kilkanaście razy złapałam sprzedawczynię w tym sklepie (razem z właścicielką!) na sprzedaży alkoholu czy papierosów nieletnim 14-15 nastolatkom.. Oczywiście za każdym razem zwróciłam uwagę. Kilka razy skończyło się odpowiedzią "Ja myślałam, że ma 18 lat..", kilka razy nikt się nie przejął moim sprzeciwem, a kilka razy zauważyłam, że Pani odmówiła sprzedaży chłopcu, po czym jak wyszłam ze sklepu chłopak wrócił i kupił co chciał.. Czekałam koło sklepu i patrzyłam..
Dzwoniłam na policję zapytać, co powinnam zrobić w takiej sprawie. Powiedzieli, że mogę zgłosić do nich, więc zgłosiłam. Ale co z tego, jak mąż właścicielki sklepu jest policjantem i nikt nie zareagował..
Co zrobić, aby w końcu Panie ze sklepu nauczyły się, żeby nie sprzedawać nieletnim używek?
Obserwuj wątek
    • Gość: vv Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:48
      a niedaleko sam prezio mieszka i kilku notabli ;-)
    • Gość: gość Re: Sklep na Kolbego IP: *.chello.pl 20.10.09, 17:52
      a może należałoby zainteresować sprawą proboszcza.
      ma blisko niech sie przejdzie i pogada ze sklepową.
      • Gość: xyz [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 18:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: verva Re: Sklep na Kolbego IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 18:47
          no bardzo dobrze, że reaguje. Prawidłowa postawa , bo jak nie obca osoba to kto
          zareaguje , szefowa co ma zarobek na każdym piwie i fajeczkach?
          Kurcze , ja nie wiem przecież można w tak łatwy sposób sprawdzić takie sklepy.
          Przebrać agenta Tomasza za 15 latka i połowie ciechanowskich sklepów trzeba by
          by zabrać koncesję.
          • Gość: Klientka Re: Sklep na Kolbego IP: *.devs.futuro.pl 21.10.09, 16:13

Reaguję, bo gdyby to było moje dziecko, to bym chciała, żeby ktoś
            zareagował.
            Proboszcz przychodzo do sklepu, ale szefowa jest Świadkiem Jehowym,
            więc nie bardzo ja interesuje Jego zdanie..
            Verva, kgo przebrać za agenta Tomasza, skoro policja nie reaguje?
            Ręce opadają..
            • Gość: verva Re: Sklep na Kolbego IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 16:49
              no mamy jeszcze jedną dzielną, nieustraszoną i pracowitą formację opłacaną z
              naszych podatków.
              • Gość: sam Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 17:53
                żenada, ci o których piszesz pewnie płacą wyższe podatki niż
                ty.
                • Gość: jo-la 21 Re: Sklep na Kolbego IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.09, 18:37
                  Racja szef policjant ale wiem że posuwa pracownicę.
            • Gość: gość Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 09:29
              ...dużo pani wie o właścicielce sklepu- nawet jakiego jest wyznania- i pewnie jest pani "dobrym znajomym rodziny"
              • Gość: Klientka Re: Sklep na Kolbego IP: *.chello.pl 23.10.09, 11:28

Nie jestem "dobrym znajomym rodziny". Wiem jakiego jest wyznania, bo mnie
                również na nie chciała namówić jednak z pracownic tego sklepu, gdy robiłam
                zakupy i chwaliła się, że panią Anią już udało Jej się przekonać do swojej wiary.
                Mam nadzieję, że ktoś zainteresuje się sprawą poważniej.
                • Gość: ziuta Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 12:22
                  Jeśli właścicielka faktycznie robi "takie rzeczy" to z pewnością
                  jest katoliczką. Znamy się przecież. U nas wszystko można.Pozdrawiam
                  współwyznawców.
            • Gość: alan Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 12:17
              Proboszcz jest odpowiedni do ochrony małych chłopców. Z mediów można
              się dowiedzieć jak księża lubią opiekować się nieletnimi.Ha
    • Gość: przemek28 Re: Sklep na Kolbego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 21:21
      witam moge dodac od siebie tylko tyle iż mąz wlascicielki jest
      policjantem to w postepowaniu nie ma zadnego znaczenia. jezeli
      zdecydowalas sie powyzszy opisywany fakt policji mozesz rowniez
      wyslac pismo lub zadzwonic do BIURA SPRAW WEWNĘTRZNYCH KOMENDY
      GŁÓNEJ POLICJI wtedy zostanie zbadana sprawa. zaistniala sutuacje
      mozesz rowniez zglosic w strazy miejskiej ktorzxy rowniez powiinni
      podjac interwenje pozdrawiam
      • Gość: Klientka Re: Sklep na Kolbego IP: *.chello.pl 21.10.09, 22:17
        Dziękuję za informację, na pewno spróbuję skontaktować się ze Strażą Miejską i
        rozwiązać tę niedopuszczalną wg mnie sytuację.
        Dziwi mnie tym bardziej ta sytuacja, ponieważ Pani Anna Piątkowska, która jest
        właścicielką tego sklepu ma dwójkę młodych dzieci i jestem pewna, że nie byłabym
        zadowolona, gdyby to Jej dzieciom ktoś sprzedawał używki.
        A taka jest miła..
        Pierwsze wrażenie jest jednak złudne :/
        • Gość: STZ2 Re: Sklep na Kolbego IP: *.centertel.pl 21.10.09, 22:44
          Zgadzam sie z Tobą.W Ciechanowie jest mnustwo takich sklepów.Sama
          mam małe dzieci i nie chcialabym żeby ktos im alkohol i paierosy
          sprzedawał.
    • Gość: anita4 Re: Sklep na Kolbego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 23:08
      odczep się, droga Klientko. daj spokoj
    • Gość: Ziuta Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 08:12
      Szwagier tej Pani to zastępca w KP Policji, może dlatego jest tak pewna.
      • Gość: mały_miś Re: Sklep na Kolbego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 09:21
        Dobrze, że ktoś poruszył ten wątek.. Tak się składa, że będę umiał pomóc w tej
        sprawie! Jeśli Wojewódzka w Radomiu się tym zajmie to panowie z Ciechanowa będą
        mieli niezły stres. W tej sytuacji ten szwagier to może być nawet bratem samego
        premiera i jest dla mnie maleńkim pionkiem.. Pozdrawiam i proszę oczekiwać
        udanego końca sprawy!
        • Gość: s.o.s Re: Sklep na Kolbego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 09:46
          mały_miś to idealista.
          zapewne skończy się sprawa źle dla klientki sklepu.
          właścicielka wstawi ze 2-3 nowe szyby po zemście gó...arzy.

miejsce jest dość odludne i nie zdziwiłbym się jaka będzie reakcja
          podchmielonych gó...arzy.

tu szukałbym problemu ,a nie chęci zysku za wszelką cenę.
          • Gość: qwe Re: Sklep na Kolbego IP: *.chello.pl 23.10.09, 10:11
            nic się nie da zrobic , wladza ma zawsze racje i moze robic co
            chce !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka