Dodaj do ulubionych

Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.09, 23:37
Dzisiaj w Tygodniu Ciechanowskim został opublikowany kolejny artykuł na temat
Gimnazjum numer 3.
Jak widać nie tylko lokalna prasa zainteresowała się sprawą,bo przed chwilą
miałam okazję zobaczyć reportaż na temat narkotyków w tej szkole w TVN.
Cieszę się,że po wielu latach ktoś przerwał milczenie.
Pani Dyrektor nigdy nie miała kontroli nad tą ,,szkołą''.
Obserwuj wątek
    • Gość: .m,. Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.09, 23:50
      www.tvn24.pl/12690,1629130,1,1,cpaja-i-bija-w-szkole,wiadomosc.html
    • Gość: Gość portalu Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 00:58
      Tylko czekałam aż Pani Dyrektor podczas wywiadu odbiegnie od wątku i zacznie
      zachwalać nowo wybudowane boisko i ścieżkę rowerową.
      • Gość: jo-la 21 Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.09, 06:30
        Pani dyrektor od dawna nie wie co dzieje się w jej szkole już od dawna
        żle dzieje się w tej szkole ale dyrektor stara się trzymać wszystko w
        tajemnicy to że uczniowie na jej lekcjach na ostatnich ławkach palą
        zioła.Wstyd pani dyrektor czas odejść.
        • Gość: spostrzegawczy Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 18.11.09, 07:08
          No i wiadomo o co chodzi!: "Czas odejść Pani dyrektor!" A swoją
          drogą, komu aż tak bardzo zależy na zmianie dyrektora? Jest już nowy
          na to stanowisko? I co ów nowy za zmiany radykalne wprowadzi? Na
          pewno zmieni mlodzież, jej zachowania, bo będzie wiedział jak
          wygląda bieluń, pogania po mieście z siekierą i powycina wszystkie
          krzaki! Moje dziecko też skończyło tę szkołę i nie słyszałem o
          narkotykach. Każdy znajdzie, jeśli szuka, nie tylko w tej szkole
          mozna znaleźć osoby palące trawkę... Trochę trzeźwego spojrzenia na
          problem, który dotyka wiele nastolatków ciechanowskich szkół
          • Gość: ccc.... Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.09, 07:43
            zgadzam się ... nie tylko w Gimnazjum nr.3 tak się dzieje....
            • Gość: Zub Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 94.254.131.* 18.11.09, 07:59
              Problemem w innych ciechanowskich gimnazjach też są używki. Powszechne jest
              wśród młodzieży zażywanie AKODINU. Wszyscy o tym wiedzą, nikt nic nie robi...
              A zmiana dyrektora w Gimnazjum nr 3 nie jest chyba jedynym rozwiązaniem!
          • Gość: przyjazny Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 10:57
            Ja też uważam,że problem narkotyków jest w każdej szkole. Nie wiem
            czemu na celownik wzięto Gimnazjum Nr 3? Może dlatego, że o
            likwidacji tej szkoły mówi się od dawna, ale nasze władze chcą to
            zrobić w rękawiczkach.Jaki mają w tym cel? Czemu ta szkoła tak
            wszystkim przeszkadza? A może problem narkomanii w innych szkołach
            jest jeszcze większy - tyklo się o go skrzętnie ukrywa? Gdzie są
            rodzice!!!!!! Na moim osiedlu po 22.00 na ławkach przebywają
            uczniowie podstawówki i gimnazjum, palą papierosy, piją piwo,
            używają wulgarnych słów. Czemu rodzice nie interesują się, gdzie są
            ich pociechy.Rodzice!! - zacznijcie wreszcie wychowywać swoje
            dzieci - to że nie ma dziecka wieczorem w domu - to tak ma być?!
            czemu nie rozmawiacie ze swoimi dziećmi, czy znacie ich problemy,
            ile czasu poświęcanie im? Nie zrzucajcie winy na szkołę. To Wy
            jesteście odpowiedzialni za Wasze pociechy. Szkoła nie załatwi za
            Was wszystkiego. Gdzie jesteście gy dziecko ma problemy?! Przecież
            powinniście znać swoje dzieci. Gdy przychodzą do domu - nie budzi w
            Was niepokoju ich dziwne zachowanie i wygląd?
        • Gość: massa Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 23:49
          jo-la 21 napisał(a):uczniowie na jej lekcjach na ostatnich ławkach
          palą zioła.Wstyd pani dyrektor czas odejść.:

A skąd ty kotku o tym wiesz? Sama palisz te zioła na lekcjach? A
          może pali Twoja sąsiadka, a ty nie reagujesz, tylko masz pretensje
          do dyrektorki?
    • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 08:18
      Wątek początek ma jeszcze zimą tego roku, winna była radna Bukowska, że raczyła
      zwrócić uwagę na problem.
      Pani redaktor Ewa Blankiewicz tak to w gazetce samochwalnej spreparowała,że
      oszołomy czepiają się czegoś czego nie ma a wszystko jest w jak najlepszym porządku
      Nie będę szukał linkow do tych pełnych zachwytu tekstów.

Oto mój wątek z masą pomyj wylanych na mnie i radnych opozycyjnych.
      forum.gazeta.pl/forum/w,557,92146188,92226438.html?f=557&w=92146188&a=92226438&wv.x=1
      Dopiero problem zauważony przez media centralne daje wyobrażenie o skali
      problemu i obciachu jako miastu jaki nam te media fundują.

Tak trzyma się kolesiostwo partyjne,a potem takie mamy opłakane skutki ich
      zamiatania spraw pod dywan.
    • Gość: MATKA Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.09, 08:34
      Też oglądałam ten reportaż uważam że był stronniczy.Dlaczego nie
      wypowiedziały się te panienki,które zarzyły te nasiona lub ich
      rodzice.Powinny powiedzieć skąd je miały czy to pani dyrektor im je
      dała lub sprzedała???Nie sądze to wina rodziców i brak kontroli nad
      własnymi dziećmi robią co chcą łażą do późna a matka nie ma pojęcia
      co się z dzieckiem dzieje.Ja mam dwoje dzieci w tej szkole i odpukac
      nie mam problemu,według mnie za mało kar jest za przewinienia,same
      nagany nic nie zmienia bo młodzież,która bije,pali czy ćpa ma w
      nosie nagany i nic do nich nie dotrze te panienki powinny spędzić za
      karę kilka dni z ludźmi na odwyku to odechce im sie ćpać.A co do
      tych mam które się wypowiadały w tvn w obronie własnych dzieci
      należy stanąć z odsłąniętą twarzą a nie w ukryciu to właśnie uczy
      dzieci obłudy i kłamstwa kogo się obawiały 13,14,15 latków?Rodzice
      więcej udziału w życiu własnych dzieci i szkoły przecież to są
      jeszcze DZIECI i należy je kontrolować.
      • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 09:40
        Dopiero interwencja pogotowia ratunkowego i policji obudziła miejskich
        politycznych śpiochów,że mają wielki problem.
        Interesuje mnie czemu w szkołach nie ma wypracowanego 'dzwonka alarmowego' ,że
        coś się dzieje nie tak.
        Czy rodzice takiej masy uczniów też śpią ?
        Czy rodzice takiej masy uczniów nie wierzą w skuteczność walki z taką patologią ?

Wystarczyłoby wypełnić przez rodziców anonimową ankietę z kilkunastoma
        pytaniami, która dałaby wyobrażenie o drugim życiu szkoły,ale może nie ma
        instrukcji i wytycznych z ministerstwa pani Hall a może brak 100zł na papier i
        koperty ?
        • Gość: powiem więcej: Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 18.11.09, 10:01
          to że trzy idiotki się naćpały a paru młodocianych przestępców handluje trującym
          zielskiem to wina prezydenta. Kaczyńskiego oczywiście, jako najwyższego
          urzędnika w państwie, który gdzie był, dlaczego nie interweniował, nie
          powstrzymał, nie alarmował? Co z niego za Ojciec Narodu?
    • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 10:10
      Oj boli,boli panie radny Mariuszu Stawicki,bardzo boli i boleć będzie jeszcze
      mocniej ,przecież takie argumenty nie przystają radnemu

Re: Bolisko,czy parkingIP: *.199.253.*
      Gość: Mariusz Stawicki 29.12.08, 22:08 zarchiwizowany

Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVNIP: *.199.253.*
      Gość: powiem więcej: 18.11.09, 10:01 Odpowiedz
      • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 10:44
        Niech moderatorzy przedstawią wiarygodny dowód na to ,że to nie radny
        wychowawca młodzieży takim językiem na tym forum pisze i nie tylko dziś .

Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVNIP: *.199.253.*
        Gość: powiem więcej: 18.11.09, 18:13 Odpowiedz
        to że trzy idiotki się naćpały a paru młodocianych przestępców handluje
        trującym
        zielskiem to wina prezydenta. Kaczyńskiego oczywiście, jako najwyższego
        urzędnika w państwie, który gdzie był, dlaczego nie interweniował, nie
        powstrzymał, nie alarmował? Co z niego za Ojciec Narodu?
        • Gość: SławekG Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 10:50
          hmmm
          Do tej pory trzeba było udwodnic komus winę. Teraz jak widzę ktoś musi udowodnić
          niewinność. Oczywiście nie wykluczam że to radny taki czy inny. Tak tylko mnie
          naszły mysli. Proponuję dodać coś w stylu : juz nikt nigdy przez tego pana.......
          Z partyjnym pozdrwieniem
          • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 11:15
            witaj SławkuG i ty nagle jak meteor spadłeś akurat na mój tekścik tak niby
            przypadkowo ,a może coś na temat napisz dyć człek obracający się w świecie
            jesteś i z młodzieżą obcujący często .

kilka teorii spiskowych jak ta o likwidacji szkoły to bajka
            inna ,że świnia podłożona dyrektor a taka zasłużona to też bajka,
            że tendencyjny reportaż to inna bajka

• Gość: SławekG Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 11:35
              szukasz teorii spiskowych. naprawdę przypadkowo na Twój tekst :)
              A co do reportażu. Pani dyrektor mnie przeraziła. Ja wiem że to nei takie
              proste, że nie takie siły poległy w walce z narkotykami. Ale u Niej nie ma
              żadnej determinacji w tej walce. Bardziej ja wkurzyło to że sprawa wyszła poza
              szkołę niż to że w ogóle miała miejsce. Jako ojciec dziecka które za 2 lata ma
              iść do gimnazjum jestem przerażony.
              Tylko trochę się martwię że jak to zwykle w Ciechanowie bywa znów sprawa zaczyna
              być polityczna. Czy pani dyrektor jest z koalicji czy z opozycji.
          • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 11:59
            Dziękuję ci SławkuG za niezły tekścik tym razem już w temacie.
            Zapewne nie wiesz ,że sprawa jest/lub nie jest polityczna bo każdy stołek w
            mieście zależy od pozycji w strukturach jednej partii.Nie wiem nawet czy
            przekona cię taki argument, bo przecież nie partia winna tylko apolityczni
            ludzie ;-)

ps.uczciwi i bezstronni moderatorzy w tym uczeń radnego z krasiniaka mają
            narzędzia do dementii czy radny Stawicki dzielnie walczy tu z piszącymi i
            myślącymi inaczej i owszem skojarzenia masz jakieś tam ale nie trafiłeś z
            argumentacją.
            W procesie karnym jest inaczej a w procesie cywilnym inaczej z udowadnianiem
            winny.Sprawdź to sobie!

Milego dnia ,le bez partyjnego pozdrowienia ;-)
            • Gość: SławekG Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 12:15
              Widzisz . Ty na sprawę patrzysz jak rasowy polityk. "Stołek", "opozycja",
              "radny". I może masz rację. Tylko że mnie interesują w tym wszystkim dzieci
              które chodzą do tej szkoły. Nie radni. Dla Ciebie obawiam się celem będzie
              dowalenie dyrektorce. Dla mnie bezpieczeństwo uczących się tam dzieciaków. Poza
              tym się zgadzamy

• cerem Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 18.11.09, 18:26
          Nie będę przedstawiał żadnych dowodów, czy obie wypowiedzi
          są autorstwa pana Mariusza Stawickiego.

Każdy ma prawo do wypowiadania się na tym forum w jakieś dozie
          anonimowości.
          Posty nie łamią regulaminu i/lub prawa, aby zdradzać autora tych
          wypowiedzi.
    • pierwszy.obywatel Re: Ciechanowskie 18.11.09, 12:34
      Dla SławkaG

Od uśpienia opinii publicznej,że w naszych/naszej szkole jest Ok.
      zaczyna się zamiatanie sprawy pod dywan.
      Zapewne dlatego,że radna Bukowska nie jest w naszej paczce i nie ma prawa
      zabierać głosu.
      www.um.ciechanow.pl/gazeta.php?gidm=14&girok=2009&gid=2208

I mały błąd wart poprawienia na stronie internetowej szkoły

Gimnayjum nr 3 w Ciechanowie założyło 4 aspekty misji edukacyjnej,
      wychowawczej i opiekuńczej:

• Gość: MariAne Re: Ciechanowskie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 21:03
        Moi drodzy Państwo,to oburzające co przed chwilą przeczytałam w tym temacie.
        Odnoszę wrażenie,że suma summarum traktujecie rodziców pobitych dziewczynek jak
        winowajców i wrogów,którzy niepotrzebnie rozpętali burzę,bo ich dzieci przeszły
        przez piekło w tej szkole.
        Przed laty, w gimnazjum numer trzy,za czasów kadencji Pani Chojnackiej dwie moje
        koleżanki były regularnie bite i poniżane na korytarzu szkolnym.Nauczyciele
        tylko przechodzili obok i odwracali głowy w drugą stronę! Szlak mnie trafiał,gdy
        później Pani Chojnacka zapraszała ciechanowską śmietankę i wychwalała boisko
        szkolne albo chodziła po klasach i kazała związywać włosy.Najłatwiej zająć się
        sprawami błahymi! A nowe boisko nie ukoi ran poszkodowanych dzieci!
        Ukończyłam różne szkoły i wiem,że wiele zależy od dyrektora.Kadencję Pani
        Chojnackiej traktuję jako jedno wielkie nieporozumienie.
        Wszystko zrzucacie na rodziców.Oczywiście nikt nie każe dyrektorom biegać za
        uczniami z siekierami po mieście,ale niech nie przymykają oka na
        wszechogarniającą patologię i chamstwo,które panuje w tej szkole wszędzie i
        przez tyle lat siedzenia na tzw,,stołku''jest po prostu rzeczą niemożliwą nie
        zauważenie tego.
    • Gość: MariAne Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.09, 21:05
      Dodam,że w żadnej szkole, ŻADNEJ nie widziałam tyle agresji,chamstwa, patologii
      i niekompetentnych ludzi ile w gimnazjum numer trzy.
      • Gość: aguciu Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 22:49
        Mam podobne wspomnienia dotyczące gimnazjum nr3, oby z tej sytuacji osoby
        zarządzające wyciągnęły odpowiednie wnioski.
        • Gość: GIM3_03-06 Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.09, 00:18
          Ja się wypowiem całkowicie subiektywnie, chodziłem do tej szkoły.Masa
          chamstwa,jak ktoś mniejszy,gorzej ubrany,bez swojej bandy to raz dwa zostanie
          przetrzepany z tego co ma lub pobity,opluty itd. przez szkolnych
          cwaniaków.Cwaniaków którzy w większości to biedni,pochodzący z rodzin
          patologicznych,często kiblują.Za moich czasów za szkoła i na blokach tłumnie
          wszyscy palili fajki podczas przerw,w łazienkach też czasami.
          Narkotyki były zawsze i będą.Niekoniecznie chodzi o jakiegos goscia co wchodzi i
          sprzedaje dzieciom jakiś proszek czy nasionka.Mnie jakoś do tego nie ciągneło
          ale wielu znajomych miało, brało.Jeśli miałbym ochotę to kilka pytan i problem
          rozwiazany.Wszsystko mozna kupic na blokach(ziele ktore nie jest narkotykiem,
          czy cos mocnego)za szkola lub od osob posiadaja i chodza do szkoły.Tylko trzeba
          chciec.Mi nigdy nikt nie proponowal.Ale z wlasnej woli chciec sie w to 'pobawić'
          w tej szkole? Żaden problem. Od mlodszych znajomych slyszalem jak jeszcze rok
          temu na przerwach jarali MJ i potem szli normalnie na lekcje.

Więc jak ktoś nie ma wsparcia od dziecka, słabą wolę i brak własnego umysłu, to
          szkoła ta jest wyjątkowa toksyczna, łatwo wpaść w 'ciemne' towarzystwo lub byc
          przesladowanym. Pamietam jak chadzał po tej szkole najlepszy przykład chodzacego
          chamstwa, dzisiejszy morderca(morderstwo z ul.Sienkiewicza). Ale pani dyrektor
          swoje wie. Nic sie nie dzieje, jest wspaniale. Mam dwójkę młodszego rodzeństwa i
          żadne z nich na pewno nie pójdzie do tej szkoły.
          • Gość: były uczeń Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 07:56
            Tego buraka pedagoga trzeba pogonioć. Wiecie o kim mówę. Wsdtyd na
            te czasy taki K.
            • Gość: Niezależny Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:03
              Proszę państwa. Oczywiście uwagi na tym forum są słuszne. Nie tylko
              szkoła ma odpowiadać za dzieci. Najbardziej opowiedzialnymi są
              rodzice. jednak w przypadkach już zaistniałych nie trzeba chować
              głowy w piasek.
              Problem dotyczy ogólnego zarządzania. jeast ta bo istnieje olbrzymie
              kolesiostwo. Dyrektorem albo prezesem nie zostanie nikt kto nie
              uzyska namaszczenia jedynie słusznie nam rzadzacej PO i jej
              przystawek PSL oraz Wspólnoty samorządowej. Dlatego pracownicy czy
              uczniowie jeśli mają problem nie mają gdzie iść się poskarżyć, gdyż
              wylatuja ze szkoły lub z pracy. Ten mechanizm działa tu od wielu
              lat. Dlatego trzeba go zmienić. Wielu przekonało się otym informując
              władzę o nieprawidłowościach. Tej władzy życie zwykłych ludzi nie
              interesuje. Interesują ich własne interesy.
              • Gość: teraz Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:58
                Dajcie spokój z tym politykierstwem! tu o dobro dzieci chodzi, a nie o wasze
                małe interesiki partyjne. Tylko na tym zabagnionym przez niespełnionych
                politykierów forum może dojść do tego typu absurdów! Jedynie słuszne na tym
                forum to dop.... PO, PSL, PIS itd.
                • Gość: a Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 09:38
                  a pan panie Marku lub Sławku ciągle to samo pisze ?
                  może coś własnego ?

> Dajcie spokój z tym politykierstwem!
                  • Gość: teraz Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:17
                    Ja wiem, że Pan, Panie Przemysławie nie moze żyć bez politykierstwa i zatruwa
                    Pan swoim jadem całe to forum.
                    • Gość: a Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:29
                      A pan Marku albo panie Sławku chciałby ,żeby świat był taki jak panu się wydaje
                      ,że nie jest.
                      Wydaje się ,że inteligentny facet potrafi zrozumieć miasto w jakim żyje ,a on o
                      tym jadzie i jadzie jakby sam swojego nie miał i nie wydzielał w nadmiarze.

Może więc coś na temat tych dzieci?

Wyrzucić panią dyr.ze stołka czy może napiętnować tych co ośmielili się oczernić
                      szkołę, zaprosili media ogólnopolskie, bo przecież wiadomo kto to zrobił.

• Gość: głos Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:55
                        Czas zadać pytanie, czy w Gimnazjum Nr 3 nie ujawnił się kryzys
                        nauczania katechetycznego naszej młodzieży. Dlaczego katecheza nie
                        kształtuje pozytywnie postaw uczniów, a jej uprawianie albo nic nie
                        daje albo nawet mocno pogarsza postawy?

Czy nie jest to także objaw kryzysu wartości chrześcijańskich w
                        Ciechanowie, bo wiadomości z Gim3 przypominają wiadomości z Sodomy i
                        Gomory.

Nie dawno w zachwycie odsłaniano pomnik Wielkiego Papieża-Polaka, i
                        pokreślano, że Ciechanów jest miastem dwóch papieży - Św. Piotra i
                        Jana Pawła II. Co warte takie krzykliwe zachwyty, jak teraz Św.
                        Piotra ulokowano na deklach kanalizacyjnych, które depczą tłumy, a
                        Gim3 daje przykład jak w Ciechanowie szanuje się nauki Jana Pawła II
                        o wartościach chrześcijańskich.

Po co więc władze stawiają pomniki Św. Piotra i Jana Pawła II? Czy
                        to uczciwe wobec Kościoła, wiary i społeczeństwa?

O tym przy okazji sytuacji w Gim3 trzeba mówić, a nie tylko zwalać
                        na nauczucieli i dyrektorkę.
                        • Gość: a Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 11:08
                          A ja myślę,że nie chodzi o żadnych dwóch papieży i dekle i katechezę bo mogę
                          postawić tezę,że patronka szkoły jest nieodpowiednia dla tej szkoły ;-)
                          a na poważnie to dzielnica Bloki jest miejscem wychowu ciechanowskiego
                          lumpenproletariatu.
                          Kilka lat temu z bloków pewna dziewczyna stała na czele gangu w Warszawie
                          mającego na koncie morderstwa,kradzieże.
                          Kto pamięta jeszcze sprawę maturzysty z Bielan którego ta ciechanowska
                          dziewczyna maltretowała kilka dni i zabiła?

Potrzeba jest postawienia diagnozy co zrobić dla tej dzielnicy.
                          • Gość: MzC Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:39
                            no tak patronka to przecież Maryśka Konopnicka
                • Gość: Niezależny Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 17:27
                  To nie politykerstqo to prawda. A ona okaże się brutalna. Dlaczego
                  ściagane są media ogólnopolskie. Bo ciechanowskim nikt nie wierzy.
                  To sługusy władzy. Dziennikarze z Warszawy pokażą jeszcze niejedną
                  wstydliwą rzecz dla decydentów. Chociażby mobing w niektórych
                  firmach. Mimopróśb brak odzewu. A sarżący są zwalniani ana ich
                  miejsce przyjmuje się miernego lecz od władzy. I tak wkoło. Czas
                  pokaże czy to prawda.
                  • Gość: jagoda Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:28
                    Jeśli już będziemy ściągać media ogólnopolskie to bardzo proszę o wysłanie ich
                    również do starostwa bo podejście urzędników do ludzi jest tam karygodne. Siedzi
                    tam stado ciuli w wieku przedemerytalnym i w trakcie rozmowy z petentem układają
                    pasjansa albo wstawiają własne fotki na naszej klasie. to tak na marginesie a
                    jeśli chodzi o gimnazjum to moja córka jest tam w pierwszej klasie i nigdy nie
                    była pobita, nie płaciła haraczy i nie była namawiana do kupna narkotyków. Nie
                    zapominajmy proszę że w tej szkole uczą się też normalne dzieci a nie tylko
                    wymalowane ćpające idiotki, które trzeba wywalić ze szkoły. Dziś dzieciaki z
                    własnej inicjatywy chciały zrobić manifestację przeciwko medialnej nagonce w
                    obronie swojej szkoły. W każdej szkole trafia się stadko czubów ale nie
                    oceniajmy zaraz wszystkich pod ich kontem. W poniedziałek mamy mieć zebranie
                    napewno burzliwe i nie wiem czy psioczenie na panią dyrektor to najlepsze
                    rozwiązanie. Może niech rodzice popatrzą też trochę na siebie i częściej
                    zainteresują się swoimi dziećmi.
                • Gość: Pudel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 00:26
                  To,że wasze dzieci miały tyle szczęścia i nie były maltretowane w gimnazjum
                  numer 3 nie oznacza,że macie teraz stawać w obronie tej placówki(bo dziecko
                  miało szczęście,bo Pani Dyrektor robi remonty).
                  Nie o to w tym wszystkim chodzi.Wiele dzieci w tej szkole jest prześladowanych i
                  nikt tego sobie nie wymyślił.Znam ludzi,którzy skończyli tę szkołę z plamami na
                  psychice i wcale tu nie wyolbrzymiam.
                  Ta nagonka miała uwrażliwić ludzi na to co tam się dzieje,dać władzom coś do
                  myślenia.Jak widać wśród polskiej znieczulicy te działania poszły na marne.
                  Lepiej sprawdźcie czy wasze dzieci nie są oprawcami,bo znałam stamtąd
                  wzorowych uczniów,którzy odprężali się uprzykrzając życie innym!
                  Te bydło chodziło po korytarzu i szczęściem było,gdy przechodząc nie dostało się
                  z tzw,,bara'' za nic,tylko za to,że przeszedłeś.
          • Gość: 06-09 Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 19.11.09, 10:55
            To prawda że zioło można dostać w każdej szkole. W mojej kolega "W"
            zawsze miał przy sobie i częstował. Często chodziliśmy pod JEDYNKĘ i
            kupowaliśmy od kolesi towar.
            Fajki to absolutna normalka, MJ bez problemu.
            Nie powiem jaka szkole skończyłem. Ale nie lubiłem jej - tylko
            nauczycielka niemieckiego była normalna. Reszta porażka.
    • Gość: Kika Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:41
      Pani Dyrektor potrafi sobie z tą szkołą poradzić i to bardzo
      dobrze , także uwarzajcie na słowa bo juz przesadzacie, farma goni
      farmę . A ta sprawa zostala tak naglosniona bo niby ' pobita'
      dziewczyna ma kogos z rodziny w redakcji TC także wszystko jasne .
      jesteście żałosni - tylko tyle na ten temat .
      • Gość: maria Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:55
        Babcia pobitej dziewczyna pisze dla TC i pierwszy artykuł o gim3 był jej pióra (
        chodziło o pobicie uczennicy na choince)
      • Gość: rodzic Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 20:01
        Zgadzam się całkowicie. Robimy krzywdę ogromnej grupie normalnych dzieci
        pochodzących z normalnych domów. Nie skupiajmy się tylko na kilku
        wariatkach.Cały ten bałagan jest zupełnie niedorzeczny. Kto chce niech przenosi
        dzieci tylko gdzie? Uważacie że inne gimnazja są kryształowe? Dlaczego
        zniszczono autorytet nauczyciela? Przecież jak zwróci dziecku uwagę to zaraz
        przybiega wściekła mamusia i grozi że załatwi mu zwolnienie z pracy. Apotem
        pretensja bo nauczyciel nic nie zrobił. A niby jak? Trochę rozsądku.
        • Gość: zaTUSKany o Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:04
          a ja myślę,że nie żadna babcia tam pisze mocne teksty tylko trzeba było do tej
          sprawy ściągnąć redaktora spoza Ciechanowa, który nawet prezydenta wywołuje do
          tablicy a
          redaktor z daleka by mu koalicyja kumotersko-towarzyska krzywdy nie zrobiła.

Oto jest miara uległości i obaw tej gazety wobec władz,ale że za duzio i za
          długo zamiatano sprawy pod dywan i miarka się przebrała skoro policja i
          pogotowie musiało interweniować jak na melinie pijackiej w szkole w której kilka
          dni wcześniej pan prezydent święcił dzień nauczyciela i odznaczenia dyrektorce
          wręczał.
          Pudrowanie i malowanie i nakładanie kremu to dobre do czasu
          • Gość: nauczyciel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 188.33.55.* 19.11.09, 21:30
            Gość portalu: zaTUSKany o napisał(a):
            kilka
            > dni wcześniej pan prezydent święcił dzień nauczyciela i odznaczenia dyrektorce
            > wręczał.

Dlaczego bezczelnie łżesz? Byłem na tej uroczystości i żaden z nauczycieli
            ani dyrektorka nagrody nie dostali!!!
            • Gość: zaTUSKany o Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 08:47
              znany mi nick nauczyciel z IP 33 nie czyta dwóch wątków jakie tu są do
              uważnego czytania,a ja tylko cytuję Ewę Blankiewicz z jedynie prawdziwej
              miejskiej gazety.

Re: c-nowskie gimnazja-siedlisko przemocy i rozpuIP: *.internetdsl.tpnet.pl
              Gość: zaTUSKany o 18.11.09, 21:16 Odpowiedz
              Potwierdzam dobrą opinię o dyr.Chojnackiej

NAUCZYCIELE Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA

– To dzień hołdu dla wiedzy i tych, którzy ją przekazują i – co nie mniej ważne
              – wychowują. Razem z rodzicami kształtują przyszłość i charaktery młodych ludzi.
              Nie ma trudniejszej, bardziej odpowiedzialnej i piękniejszej pracy –
              powiedział prezydent W. Wardziński w czasie uroczystości z okazji Dnia Edukacji
              Narodowej w Gimnazjum Nr 3.

– Miejski samorząd stara się stworzyć dzieciom i młodzieży jak najlepsze warunki
              nie tylko do nauki, ale i do uprawiania sportu. Ale nowoczesne sale komputerowe
              i boiska nie wystarczą. Najważniejsi są ludzie. Wychowawcy z prawdziwego
              zdarzenia, życzliwi, acz krytyczni przyjaciele młodych ludzi.
              Wśród pedagogów
              jest ich niemało. Urząd Miasta stawia do ich dyspozycji specjalistów,
              monitorujące szkoły kamery, programy i testy antynarkotykowe.
              Te działania są
              bardzo ważne, ale bez wsparcia nauczycieli nic nie znaczą. Z prawdziwą
              przyjemnością wręczę dziś nagrody prezydenta za pracę dydaktyczną i wychowawczą

wyróżniającym się w ciągu ostatniego roku nauczycielom – mówił prezydent, który
              12 października oprócz Gimnazjum Nr 3 odwiedził też Szkoły Podstawowe Nr 5 i 6.

Nagrody Prezydenta Miasta Ciechanów otrzymały: Ewa Gronowska i Krystyna
              Mossakowska (Miejski Zespół Szkół Nr 1), Maria Szpojankowska i Iwona Maria
              Gronczewska (Miejski Zespół Szkół Nr 2), Anna Lachowska, Małgorzata Strusińska
              (Szkoła Podstawowa Nr 4), Agnieszka Dubert i Agata Pawłowska (Szkoła Podstawowa
              Nr 5), Joanna Zembrzuska i Ewa Osiecka (Szkoła Podstawowa Nr 6), Ewa Cybulska,
              Sławomir Piotr Maruszewski (Gimnazjum Nr 1), Alicja Zofia Chojnacka i
              Bogumiła Nasierowska (Gimmnazjum Nr 3), Jolanta Zofia Piotrowska
              (Przedszkole Nr 4) oraz Joanna Śpiewak (Szkoła Społecznego Towarzystwa Oświatowego).

E.B.
              • Gość: mamuśka Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:07
                p.Ewa Osiecka nie pracuje już w SP nr 6.Nie wiem jak może dostać nagrodę ktoś kto już nie pracuje w C-nowie.W tamtym roku może dostała nagrodę,bo w tym dostał ktoś inny
              • Gość: zaTUSKany o Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:08
                Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVNIP: *.33.55.*
                Gość: nauczyciel 19.11.09, 21:30 Odpowiedz
                kilka
                > dni wcześniej pan prezydent święcił dzień nauczyciela i odznaczenia dyrektorce
                > wręczał.

Więc kto łże a kto pisze prawdę - ty ,ja , EB ?

• Gość: nauczyciel Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 188.33.212.* 20.11.09, 12:11
                kilka
                > wręczał.

Więc kto łże a kto pisze prawdę - ty ,ja , EB ?

Łżesz dalej i to już nie bezczelnie, ale tym razem jak pies. Bo piszesz
                "kilka dni wcześniej", a potem żeby się bronić cytujesz informacje z 2007
                roku!!!
                • Gość: zaTUSKany o Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 12:13
                  kilka dni wcześniej od wybuchu afery nicku nauczycielu
                  tak to masz zrozumieć.
                  coś jeszcze ;-)?

Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> Gość portalu: zaTUSKany o napisał(a):
                  > kilka
                  > > dni wcześniej pan prezydent święcił dzień nauczyciela i odznaczenia dyrek
                  > torce
                  > > wręczał.
                  >
                  > Dlaczego bezczelnie łżesz? Byłem na tej uroczystości i żaden z nauczycieli
                  > ani dyrektorka nagrody nie dostali!!!
                  > Więc kto łże a kto pisze prawdę - ty ,ja , EB ?
                  >
                  > Łżesz dalej i to już nie bezczelnie, ale tym razem jak pies. Bo piszesz
                  > "kilka dni wcześniej", a potem żeby się bronić cytujesz informacje z 2007
                  > roku!!!
                  • Gość: . Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 77.255.177.* 20.11.09, 16:03
                    To sa stare informacje, pan Maruszewski od września 2008 roku nie jest
                    nauczycielem Gimnazjum Nr 1, tylko ZS2
                    • Gość: Dagmar Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 20.11.09, 16:45
                      Cytujesz informacje sprzed 3 lat...
                      Przestarzały news nic nie wart!
          • Gość: gość Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.chello.pl 20.11.09, 08:43
            Pogotowie i policję wezwała pani dyrektor!
      • Gość: Gość portalu Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 00:36
        ,,Pani Dyrektor potrafi sobie z tą szkołą poradzić i to bardzo
        dobrze''.
        Tak, udowodniła to przez swoją długoletnią kadencję i tak świetnie sobie
        radzi,że aż ogólnopolskie media się tym zainteresowały ;] Nie bądź śmieszny.
        Ten kto kończył tę szkołę,wie jak tam jest i co jest głównym problemem Pani
        Dyrektor.
        Żałosny to Ty jesteś.A nagonka na ofiary i wymyślanie plotek jakoby miała
        znajomości w TC jest żałosne.Dziewczyna pobita,ledwie nie otarła się o śmierć i
        zamiast współczucia dostaje multum krytyki.Wstyd! Wstydźcie się własnej
        znieczulicy.Kiedyś i was lub waszych bliskich może dotknąć tragedia ciekawe jak
        się wtedy zachowacie,kiedy będziecie piętnowani przez społeczeństwo.
        • Gość: bigi Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 08:28
          "Dziewczyna pobita,ledwie otarła się o śmierć"??? Skąd taka informacja?Dostała przed wejściem do szatni w twarz ,za wpis na naszej klasie- nie pozostała zresztą dłużna i oddała.Ot i całe pobicie.Zwiała ze szkoły nikomu nic nie mówiąc.,później "babunia Dziennikarka" interweniowała.Teraz "biedna ofiara " bryluje w G 4 (o ile akurat jest w szkole,bo chodzi niechętnie) i wkrótce babcia dziennikarka" F- napisze kolejny artykuł.Tym razem na nas ,bo wnuczka -zmanierowana gwiazda-na bank sobie nagrabi.
          • Gość: absolwent Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:56
            No właśnie, w mordę nie dostaje się za nic. Wkurzające są te pierdoły które tu
            wypisujecie. Mnóstwo ludzi z Ciechanowa i okolic ukończyło to gimnazjum i nie
            leczą się u psychiatry. Do szkoły chodzi się po to aby się uczyć a nie ćpać
            chlać bić i nie wiem co jeszcze robić. Niektórym bachorom na ulicy sam bym
            chętnie dowalił za ich zachowanie a właściwie to ich rodzicom. Wezcie się ludzie
            za wychowanie własnych dzieci, za wychowanie tych damulek z gołymi brzuchami i
            tipsami na pazurach które bez słów na k i ch nie potrafią nic powiedzieć. tu nie
            trzeba iść do szkoły wystarczy wyjść na ulicę. Mama i tata zarabiają kasę żeby
            gó...arz miał firmowe łachy a gnój szlaja się po mieście i robi zadymy. Apotem
            szkoła winna no bo kto? Powtarzam szkoła służy do uczenia a wychowuje dom i
            rodzice. Jakby nauczyciel miał takie prawa jak dawniej to by trzasnął raz a
            dobrze i było by po sprawie ale przecież gó...arz ma teraz oparcie wszędzie a
            nauczyciel nie ma nic. Głupota i ciemnota.
            • Gość: mama Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 20.11.09, 11:43
              Kiedyś na wywiadówce Pani czytała nam prawa dziecka i ucznia , kiedy poprosiłam
              aby przeczytała prawa rodzica i nauczyciela , to się tylko uśmiechnęła.Popieram
              w 100% , że wychowanie dzieci leży w gestii rodziców , szkoła ma uczyć i pomagać
              w wychowaniu.Niestety jak widzę zainteresowanie rodziców postępami swoich dzieci
              to szlag mnie trafia. Na wywiadówki przychodzi tylko niewielki procent
              zainteresowanych , a już znikoma liczba kontaktuje się z wychowawcą . Jak już
              jest naprawdę źle to wtedy winni są wszyscy tylko nie dziecko i rodzice. Nie
              bronię tu w żaden sposób nauczycieli , wiem z własnego doświadczenia , że
              niektórzy nauczycielami nie powinni nigdy zostać.Na koniec dodam, że moja córka
              od września zaczyna naukę w gimnazjum i "GÓWNO " mnie obchodzi z jakiego
              ugrupowania politycznego jest dyrektor i nauczyciele w tej szkole , chcę tylko
              aby moje dziecko ( i nie tylko ono ) czuło się się w tej szkole BEZPIECZNIE.
              • Gość: Gość portalu Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 19:01
                Więc szkoła ma nie interweniować, gdy na jej terenie dochodzi do pobić i ćpania
                ,,bo to wszystko sprawa rodziców''.Tak właśnie rośnie znieczulica.
                A gim nr.4 zamiast ciepło przyjąć dziewczynę,która tyle przeszła przez ostatni
                okres to jeszcze szkaluje ją na forach internetowych.Żałosne.
              • Gość: też mama Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 20.11.09, 19:03
                "kiedy poprosiłam
                aby przeczytała prawa rodzica i nauczyciela , to się tylko
                uśmiechnęła".

To chyba jakaś kretyna była - przeciez i rodzice i nauczyciele maja
                swoje prawa
                !!!
    • Gość: zin Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:39
      a co nauczyciele nie widzieli
      • Gość: hwdp Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:43
        widzieli.. w tvn`ie ;) a Ty nie widzialas?
        • Gość: ex Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 20.11.09, 14:19
          Pracowałam w gim nr 3 kilka lat temu i moge powiedzieć tyle, że ideą
          pani dyr zawsze było nieujawnianie problemów. Jak ktoś miał problem
          to szedł do wicedyrektorki, pani Małgosi, a do szefowej nie warto
          było chodzić, bo mówienie o problemach świadczyło o nieporadności
          nauczyciela.
          Zmieniłam pracę, potem i pani wicedyrektor odeszła i teraz wychodzi
          szydło z worka. Problemy jak były tak są a ich nierozwiązywanie przez
          lata dało efekty w postaci rozpasania młodzieży.
          Smutna prawda ale prawda.

• Gość: . Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 19:21
            ,,chcę tylko
            aby moje dziecko ( i nie tylko ono ) czuło się się w tej szkole BEZPIECZNIE.''
            Ciekawe kogo będziesz obwiniać jeśli nie będzie czuło się bezpieczne.
            Też wszystkich oprócz szkoły?
          • Gość: ... Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 19:27
            ,,chcę tylko
            aby moje dziecko ( i nie tylko ono ) czuło się się w tej szkole BEZPIECZNIE.''
            Ciekawe kogo będziesz obwiniać,gdy Twoje dziecko nie będzie czuło się
            bezpiecznie w szkole.
            Też wszystkich oprócz szkoły?
    • Gość: Gość portalu Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 19:11
      Poza tym to jakie ma to znaczenie,że ciocia ofiary pracuje w TC?
      Nikt sobie tego co jest tam napisane,nie wymyślił z powietrza.Szczęście w
      nieszczęściu,że trafiło na osobę,która mogła coś z tym zrobić(chociaż i tak
      uważam,że to,że dziewczyna ma znajomości w TC to zwykłe kłamstwo!).
      Dziewczyna sporo przeszła w ostatnim czasie i trzeba ją wesprzeć,ma problemy
      rodzinne.Jeśli nie chodzi do szkoły to może czas się tym zainteresować,może ma
      jakieś problemy a nie znowu zamiatać sprawę pod dywan! Niekoniecznie muszą być
      to wagary.
      A tak szczerze,to mi też by się nie chciało chodzić do szkoły po takich
      przeżyciach,w której jeszcze byłabym szkalowana w internecie przez to co przeszłam.
      No tak wszyscy popełnili błąd,bo szkalowali na biedną Panią Dyrektor,która jest
      krystaliczna,bo zrobiła w szkole wspaniałe remonty hahaha.
      • Gość: artek Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:14
        Do "gościa portalu" broniącego dziewczyny ze znajomościami w TC:
        Ona jest sierotą?
    • Gość: mieszkaniec Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 00:48
      Winna Dyrektorka??? Co za bzdura? Wystarczyło zapytac SZanownych
      Rodziców jaki jest ulubiony zespół dziecka, imę przyjaciólki,
      ulubiona grę itd. ciekawe czy wiedzą??? Pokazać IM te roślinki! W
      szkole dziecko spędza pewnie dziennie 6 -7 godzin to do sumy 24
      trochę brakuje!
      • Gość: jo-la 21 Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.147.101.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.11.09, 06:41
        Oczywiście że winna jest dyrektorka bo który szef nie wie co dzieje się
        w jego firmie nie nadaje się na szefa.Dyrektorka od zawsze starała się
        ukrywać wszystkie brudy, wiadomo narkotyki będą ale szkoła powinna być
        czysta.
        • Gość: kwiatkoś Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 188.33.41.* 22.11.09, 11:30
          w takim razie jak bumerang powraca pytanie: które gimnazjum jest bezpieczne dla
          naszych dzieci?
          Czy w ogóle są takie?
          • Gość: wyborca Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 14:14
            jest jaskółka PiS zlikwiduje gimnazjum nr.3 i wszystkie inne
            • Gość: ? Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 22.11.09, 14:54
              Przecież już byli u władzy i jakoś nie słyszałem, żeby wtedy chcieli likwidować.
              A było tak samo źle albo i gorzej.
          • Gość: Adela Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:48
            Mam syna w I klasie w Gimnazjum STO i jestem bardzo zadowolona.
            Naprawdę wysoki poziom i miła atmosfrea.
            • Gość: korepetytor Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 00:14
              Witam Panią ,jeśli chodzi o bezpieczeństwo to może się zgodzę.
              Natomiast jeśli chodzi o poziom to polemizować możemy.... długo.
              Zwłaszcza jeśli chodzi o angielski. PARANOJA. Skończyłem 5
              anglistykę na UW - 3/4 MISTRZA MUNIE'go ma korki. A to co ten
              czlowiek na lekcjach robi to odbiega od metodyki. Zresztą nawet
              naszego kolegium Go wyrzycili po pierwszym semesterze. Klasa 2
              gimnazjum pracuje na programie niezgodnym z podstawa programową
              gimnazjum, ale Muniek dobrze pomyślał....
              • Gość: korepetytor Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 00:25
                dalszy ciąg : DAM IM książkę Matura Success niech Rodzice będą
                dumni - są na takim poziomie... Bzdura ten program powtarza program
                klasy pierwszej - New Snapshot Intermediate, ktory jest realizowany
                DRAMATYCZNIE... . To nie tylko moja ocena. Z plotek juz to
                słyszalem, że DYREKTOR KOLEGIUM JĘZYKOWEGO, który tam posłał córkę
                zaprotestował twierdząc ,że córka nie będzie uczona przez Pana,
                który o tym nie ma pojęcia i wykształcenia!!!. Jedzie na opinii z
                zamierzchłych czasow. A nie jestem czy Pan ten skończył Olecko -
                oczywiscie 3 letnie . Dla mniej wtajemniczonych to szkoła w której
                CI wszyscy nie dający rady "ANGLIŚCI" szukaja wyksztalcenia.
                GRATULUJĘ WAM DRODZY RODZICE . Pochwalam pracę nowego nauczyciela
                Pana Pawla Deska - maja szczęście Ci uczniowie. Odbiegłem od
                tematu , ale nigdzie nie jest bezpiecznie.
                • Gość: . Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 77.255.201.* 24.11.09, 18:16
                  To prawda, pan M.P. nie ma pojęcia, jak uczy dzieci...,po pierwsze uczy
                  z książek dla liceum, co jest poważnym błędem metodycznym, gdyz
                  tematyka prezentowana w tych książkach jest niedostosowana do
                  zainteresowań dzieci w tym wieku, sam poziom językowy tej książki jest
                  dla dzieci zbyt trudny, poza tym była już kiedyś afera, dotycząca jego
                  braku panowania nad emocjami
                  • Gość: korepetytor Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 23:39
                    Dokladnie, wymagania zbyt wysokie co do materialu realizowanego na
                    lekcjach. Prawde mówiąc, uczę 11 lat i nie moge uwierzyć jawnemu
                    nabijaniu w butelkę...
                    A sytuacja w GM 3 nie jest do końca jasna , bylo zebranie rodziców
                    i 'mamusie ' TC ponoć dodało chilii w reportażu.

• Gość: ZM Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 13.12.09, 00:49
                      Zgadza się
                      • biskwit_z_makiem Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN 07.05.10, 18:32
                        Czy Gimnazjum nr 3 ma jeszcze chętnych na najbliższy rok szkolny????
                        • Gość: uczeń Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.cdma.centertel.pl 07.05.10, 23:07
                          nie sądzę
                          • Gość: KAROLINA Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 213.199.253.* 08.05.10, 17:02
                            Moja siostra cioteczna chodzi tam do do drugiej klasy,zawsze odprowadzam ją do szkoły i odbieram ...ponieważ boi się chodzić do szkoły...(ciekawe dlaczego?!)
                            Łazienka w tej szkole wygląda raczej jak gabinet kosmetyczny:/
                            Kto to słyszał żeby dziewczyna 14-15 lat przekłuwała drugiej język ...widziałam już trzy razy takie sytuacje(wszystkie w tej szkole) ...i jedną taką małoletnią "agentkę"już cuciłam...
                            Wymalowane oczy,włosy,paznokcie,kolczyki (nos,pepek,jezyk...itd)tatuaże...
                            Pytanie gdzie sa rodzice :|
                            • Gość: Pati Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 109.243.184.* 08.05.10, 20:04
                              W Gimnazjum nr 1 sytuacja wygląda tak samo. Sex, narkotyki, alkohol są na
                              porządku dziennym. :/
                              • Gość: kresQ Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.10, 20:51
                                W Gim 4 równiez połowa 3-klasistów i 3-klasistek ma juz pierwszy raz za
                                sobą, zresztą w pozostałych gimanzjach jest tak samo
                                • Gość: qrcz Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.chello.pl 09.05.10, 15:24
                                  widocznie żałosne bachory muszą sięgnąć dna, żeby później się od
                                  niego odbic i co nieco sobie uświadomić. podejrzewam, że rodzice za
                                  wiele tu nie zdziałają, bo jak ktoś chce sięgnąć po narkotyki,
                                  alkohol czy sex..to i tak to zrobi. staczają się na własne
                                  życzenie ;]
                            • Gość: xxx Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.xdsl.centertel.pl 27.06.10, 23:33
                              p. Alicja chojnacka chce być dyrektorem zst. Nie dała rady w g. nr 3
                              i zniszcyła tę szkołę i chce to samo zrobić w zst
                              • Gość: hehe Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 19:54
                                wyczyści i budowlankę jeśli tam przycumuje na dłużej...niby taka (rzekomo)zła szkoła a jaki bój o nią idzie...
                                • Gość: lili Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: 109.243.107.* 30.06.10, 22:10
                                  Nie o szkołę bój się toczy tylko o stołek :)
                                  • Gość: xxx Re: Ciechanowskie Gimnazjum nr.3 w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 12:33
                                    stołek stołkiem ale wszystkich tyłków to najwytrwalszy nie przyjmie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka