Dodaj do ulubionych

Z TP zwolnili 90 osób

IP: *.centertel.pl 31.03.10, 11:56
W dniu wczorajszym 90 konsultantów TP na ulicy Mikołajczyka 8
dowiedziało się zę pracują tylko do końca miesiąca. Zostali tylko Ci
których nazwisko się liczyło, którzy mieli poprostu znajomości. Cała
reszta bez względu na wynik jaki mieli i bez względu na to jak długo
tam pracowali dostali informacje ze pracują do końca miesiąca marca.
Na CKT to nawet kierownicy zostali tylko Ci którzy mieli znajomości.
Porażka.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeremi Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.tktelekom.pl 31.03.10, 12:29
      a teraz przed wami 2 dni stania w kolejce w zatrudniaku.wreszcie ,, żyje się nam
      lepiej''.PO poparcie 60%.
      • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 13:43
        Tylko 90? To i tak w miarę. Wyniki się nie liczą, liczy się to jak cię
        postrzega kierownik albo jak kto doniesie na ciebie.
        • zaambaaraasowaany Re: Z TP zwolnili 90 osób 31.03.10, 14:04
          Takie zwolnienie grupowe powinno być wcześniej zgłoszone do PUPy ?
          Więc przecieków nie było ? Jakie rację stoją za zwolnieniami ?
          Co dalej ?

• Gość: Adam Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 16:21
            wszyscy gadacie ze TP to lipa, sprzedaja byle co itp
            I to jest prawda i ta firma wkoncu odczuwa konkurencję na własnej skórze.
            Dlatego bedzie zwalaniac ludzi, bardzo logiczne
            • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 16:45
              Zwalniają tylko dla zasady, i tak już pewnie szkolą nowych, a jak nie
              wiadomo o co chodzi to może o kasę za szkolenia?
          • Gość: Paweł Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: 109.243.55.* 31.03.10, 18:34
            Gdyby to byli pracownicy etatowi to tak, ale to studenci wszystko
            przecież.
            Zaraz automatycznie i popyt na te wszystkie lipne szkoły spadnie :)
            A oburzenie że "zostali tylko Ci ze znajomościami" wywołało u
            mnie ":)"
            Ktoś bez znajomości tam był kiedyś przyjęty?
            Smutne, prawdziwe. Biedna prowincja :(
            • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 19:57
              Akurat jeśli chodzi o przyjęcie to bez znajomości jak najbardziej
              przyjmują, trzeba tylko czekać.
    • Gość: afgan :) Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.10, 09:22
      moge ci zaproponowac tylko jedno... ogarnij sie. nie wiesz czemu byles
      zwolniony? to ci powiem. Nie miales wynikow. po co pracownikow ktory przychodzi
      tylko po to zeby miec duzo godzin, a nic nie sprzedaje.ta praca nie polega na
      informowaniu klienta o ofercie tylko na sprzedazy tej oferty jaka by nie byla.
      sam poszedles do tej pracy, nikt cie do tego nie zmuszal, a u ciebie widze
      problem który dotyczy wielu Polaków, "nie chce mi sie pracować". Na szczescie
      'moje nazwisko sie liczy' i pracuje na CKT :) pozdrawiam wszystkich kolegow i
      kolezanki ktorych nazwisko tez sie liczy :)
      • Gość: doradca klienta Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 00:51
        o czym mowa w ogóle, jakie nazwiska, jakie znajomości...z 13tki też zwolniono
        kilkanaście osób po prostu za słabe wyniki, trzeba spełniać normę i tyle,
        wystarczy być przeciętnym żeby dalej pracować w tej firmie, a ostrzeżenia były
        już od listopada...jeśli komuś nie zależało, nie przyłożył się, to nie dostał
        umowy i już. Denerwuje mnie tylko fakt, że były tam m.in osoby, które rzekomo
        miały umowę np. do lipca! Ale jest to niestety umowa o pracę tymczasową, która w
        zasadzie nic się nie liczy.
        • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 17:11
          Te ostrzeżenia to mogą sobie w kieszeń schować.. Wiecie co można
          usłyszeć po poprawieniu wyników??? "Poprawiłeś wynik ale niestety te
          poprzednie słabe będą brane pod uwagę, musimy się pożegnać"
    • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 16:00
      Jakie znajomosci, o czym Ty mowisz ? moja dziewczyna jakos nie miala znajomosci
      i zostala, bo wczesniej na dziale Neostrady byla w czolowce i teraz w CKT po
      przeniesieniu tez pierwsza piatka. Najlepiej zwalic na znajomosci. Nie wspomne
      juz o tym, ze lista osob do zwolnienia przyszla odgornie z Warszawy, na co nawet
      dyrekcja z Panem Witoldem Sz. na czele nie miala wplywu.
      • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 16:03
        Dodam jeszcze ze przyczyna zwolnien bylo wprowadzenie nowego programu bazy
        danych klientow, ktory nie wymaga zatrudniania tylu konsultantow i mysle ze
        dobrze o tym wiesz autorze.
        • Gość: Ja Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: 188.33.65.* 05.04.10, 18:03
          Nie prawda, Warszawa kazała tylko zwolnić ludzi daną liczbę a nie nazwiska. Po
          drugie, tak zostały osoby tylko po znajomości. Nie które osoby miły przejść na
          ckt i zaczęło się szkolenia i nie skończył bo i na ckt zaczęły się zwolnienia. I
          proszę mi tu nie chrzanić, że ktoś nie wyrobił normy. Bo normę wyrabiałam i tak
          mi podziękowano a zostawiono osoby z dolnej listy. A teraz tylko dzwonią do
          mnie, tu możesz złożyć bo może będą przyjęcia a później nie ma przyjęć i tak w
          kółko
          • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 18:10
            Ale banialuki wygadujesz. Wyrabiales norme (tak jak wiekszosc zwolnionych), ale
            zostali NAJLEPSI, czy tak ciezko to pojac ? Wszyscy w TP jakos mowia, ze lista
            przyszla z Warszawy, wiec nie wiem skad Twoj poglad, ze to u nas byly
            jakiekolwiek decyzje. I jak juz mowilem, moja kobieta nie ma znajomosci, tylko
            miala umiejetnosci.
            • Gość: Ja Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: 109.243.253.* 06.04.10, 17:36
              No wybacz jakie banialuki, sama moja liderka mówiła, że przyszła odgórna
              decyzja, że od każdej z grupy mają zwalniać ludzi tak aby w grupie zostało po 15
              osób, i Ty mówisz,że to nie liderzy decydowali??
              Warszawa kazała zwolnić ludzi i zwolnili. Mogę wskazać osoby które wchodziły w
              d*** liderom albo którzy mieli romansidła. Nawet była rozmowa z dyrektorem,
              czemu po zwalniali ludzi z normą a zostawili ludzi z normą 0,4.
              Albo jesteś liderem i się bronisz, albo Twoja dziewczyna głupot Ci na gadała.
              • Gość: ZA Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.centertel.pl 06.04.10, 18:30
                Popieram ,,ja" ja też miałem bardzo dobre wyniki i niestety bez
                dokładniej przyczyny dostalem informacje że wylatuje, a zostali
                ludzie z dołu z naprawde duuuzo gorszymi wynikami niż ja. I ja
                również uważam, że zostali tylko ,,specjalni" ale cóż takie jest
                życie i prędzej czy później będą mieli wyniki z tego, że zostawili
                słabych i tez jestem pewien ze to liderzy podjeli decyzje kto leci,
                a informacja o liście z W-wy to bujda.
                • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 19:01
                  Oczywiście że bujda, widziałem kilkanaście maili z wawy, była w nich
                  tylko LICZBA osób do zwolnienia i ile na wymianę nowych osób do
                  szkolenia a nie nazwiska. Nazwiskami zajmują się tylko i wyłącznie
                  kierownicy grup, czasem jak ma zły humor to i np WB sobie odłowi kto mu
                  nie pasuje.
                  • Gość: yoya Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 19:10
                    Podobno, któryś dział zlikwidowali. Który?
                    • Gość: afgan :) Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.10, 23:16
                      zlikwidowali dzial na którym ludzie sie opierd***li :). jak ktos nie dostaje
                      premii przez iles miesiecy to go zwalniaja. zreszta premia zalezy tylko i
                      wylacznie od pracownika, jak komus zalezy to zawsze bedzie mial premie a jak nie
                      to nie ma pracy. trzeba dorosnac do pracy i troche ja szanowac. nauczka na
                      przyszlosc drodzy zwolnieni :):)
                      • Gość: gall Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.chello.pl 08.04.10, 10:48
                        hahahaha.... rozpierdol**eś mnie!!

w dzisiejszych czasach, żeby utrzymać pracę trzeba ją szanować? Przecież to nie
                        ma wpływu. Pracuje w pewnej firmie, w której są zwalniane osoby z zewnątrz na
                        rzecz rodziny szefa, więc nie pieprz głupot, że do pracy trzeba dorosnąć, bo
                        obrażasz innych a sam się podniecasz, że zostałeś na stanowisku, a kiedyś ten
                        grajdołek upadnie i będziesz mógł ten swój szacunek do pracy schować w PUP-ę

a to, że ktoś został w TP z dobrymi wynikami to tylko szczęście, widocznie
                        dobrze się modlił!

moje zdanie, tyle......
                      • Gość: buhaha Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 22:16
                        Afgan- jesteś DEbeściak! Gratuluję! Najlepiej na dziale opier***sz staruszki z forsy! Możesz być z siebie
                        dumny, takiej pracy i takich ludzi jak ty nie powinno się szanować.
                        :) :)

drodzy zwolnieni! może zasługujecie na lepszą pracę?
              • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.opera-mini.net 14.04.10, 23:12
                Sugerujesz ze moja kobita mnie klamie? Dopytalem sie i nie zostal na CKT NIKT ze srednia 0,4.
    • sn-d Re: Z TP zwolnili 90 osób 08.04.10, 10:40
      Po co płaczecie na forum, że byliście lepsi niż Ci , którzy pozostali. Są takie
      statystyki na dziale tp. Które można sprawdzić i powiedzmy iść do np: SG z
      żalem że nie powinniście być zwolnieni i że są gorsze osoby . A nie macie żal do
      wszystkich tylko nie do siebie i do swoich wyników . A koleżanka niech rzuci
      parę nazwisk jeżeli stwierdza, że zostały osoby które wchodzą w d.... itp. skoro
      "jest w stanie". Nie każdy nadaje sie do tej pracy więc użalanie sie nad tymi
      wynikami teraz to nic nie da trzeba było udać sie wcześniej do góry ze
      statystykami Pzdr. dla ckt
      • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:55
        Niestety ale podczas zwolnień jest od razu zaznaczone żeby do nikogo
        nie chodzić bo to nic nie zmieni.. po prostu bez dyskusji do domu.
        • Gość: afgan:) Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: 212.160.172.* 08.04.10, 20:54
          ej ty gallu asterixie. widocznie sam jestes rodzina ze swoim szefem
          jak pracujesz w swojej pracy, albo tak dobrze lizesz mu dupe ze nie
          chce cie zwalniac
    • yoga24 Re: Z TP zwolnili 90 osób 08.04.10, 21:51
      Nie pracuję w Tp od 3 lat i jestem bardzo szczęśliwa. Czasami widzę osoby
      wychodzące z budynku tp, z którymi pracowałam i zastanawiam się co Was tam trzyma?
      • Gość: tomasz jacykow Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 22:13
        moze wlasnie to ze ciebie juz nie ma
        • yoga24 Re: Z TP zwolnili 90 osób 08.04.10, 22:29
          chyba, że tak :)
          • Gość: Figa Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: 213.199.253.* 11.04.10, 20:41
            oj chyba ci troche zazdroszcza ze juz nie pracujesz:-))
      • Gość: buhaha Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 22:20
        mi jest ich nawet żal. to przykre tam pracować.
        • Gość: Do zwolnionych Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.tktelekom.pl 13.04.10, 16:16
          Witam wszystkich...
          Rozumiem wasz problem, w dzisiejszych czasach jest trudno o prace.
          Sam długo byłem bez pracy.Z doswiadczenia jako szukający pracy mogę
          podpowiedzieć ze na ul śląskiej w Ciechanowie szukają pracowników na
          stanowisko telemarketera do działu obsługi klienta biznesowego...
          pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwań pracy.

• Gość: aaa Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.chello.pl 14.04.10, 19:21
            A jak firma poszukuje pracowników na śląskiej ??
            • Gość: gosc Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 16:20
              mozna wysyłac cv do nich na adres pracarekrutacjapraca@interia.pl
            • draxtech Re: Z TP zwolnili 90 osób 15.04.10, 16:24
              mozna wysyłac do nich cv na adres pracarekrutacjapraca@interia.pl
        • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.opera-mini.net 14.04.10, 18:51
          Mniej pr3kre niz siedziec w domu, a zauwazylem, ze najbardziej tepse krytykuja nieroby siedzace na garnuszku mamusi.
          • Gość: :/ Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 20:00
            Nie tylko TPI w Ciechanowie zatrudnia, dużo jest miejsc pracy
            wystarczy poszukać. Może nie uogólniajmy że wszyscy bo nie wszyscy są
            nierobami. Też kiedyś tam robiłem, wyleciałem za nic i teraz mam ich
            gdzieś bo dostaję 2x tyle :P
            • Gość: Agnos Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.opera-mini.net 14.04.10, 23:14
              Juz dawno nie ma TPI, teraz jest Contact Center.
              • Gość: abc Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 17:08
                Ja nie pracuje tam już ze 4 lata ;]
                I też czasem widzę osoby z którymi pracowałem wychodzące z budynku....
                Boże ludzie z czego wy żyjecie? Prowadzicie jakąś mega głodówkę czy co??
                Jak można zarabiać przez tyle lat takie grosze...

Teraz bym umarł z głodu gdybym miał zarobić miesięcznie 1200 zł...
                • Gość: Krk Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.opera-mini.net 15.04.10, 18:55
                  Byly momenty ze mozna tam bylo zarobic nawet 3-4 tysiace z premii, mniej wiecej wlasnie w ciagu tych 4 ostatnich lat. A co do tego 1200 widac sie dalo zyc, skoro napisales tego posta. Nie kazdemu sie poszczescilo, wiec takie komentarze ze "jak tak mozna" sa zbedne.
                  • Gość: abc Re: Z TP zwolnili 90 osób IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 23:08
                    uwazam ze nie sa zbedne... bo jezeli czlowiek gdzies pracuje to malo kiedy szuka
                    innej pracy bo sie boi zmian...

Jezeli naprawde mozna bylo tamz arobic 4 tys to musze przyznac ze jak chca to
                    placa... ale niestety polityka duzych firm taka jest... damy mniej a i tak ktos
                    przyjdzie do pracy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka