Gość: x IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:23 Muszę jutro się wyspowiadać przed chrztem (będę chrzestnym). Gdzie w Ciechanowie można to zrobić przed południem? Czy ksiądz daje jakąś "karteczkę" po spowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zxc Re: Gdzie na spowiedź IP: 195.216.250.* 19.08.10, 12:32 karteczke to powinienes dostac od rodzicow dziecka....a gdzie do poludani na spowiedz to nie wiem.....moze w kosciele przy boisku sportowym....musisz poszukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Gdzie na spowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 12:41 Na pewno w kościele św. Franciszka na Aleksandrówce jest msza o godz. 7 rano, a kartkę dają rodzice dziecka, a ksiądz spowiadający ją tylko podpisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gdzie na spowiedź IP: *.cdma.centertel.pl 19.08.10, 20:37 z własnego doświadczenia powiem, bo przerabiałam to rok temu, że karteczkę do spowiedzi chrzestnym rzeczywiście powinni dać rodzice dziecka, a ci powinni je otrzymać od księdza w parafii gdzie chrzczone będzie dziecko. Ja takiej karteczki nie miałam, więc przed mszą poszłam do księdza i podzieliłam się z nim tym problemem ;) w odpowiedzi na moja prośbę, na zwykłej kartce napisał, że u spowiedzi byłam, ostemplował pieczęcią parafialną i po spowiedzi mi ja dał. Co do pierwszej części tego wątku, to już kwestia wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec jeden Re: Gdzie na spowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 20:45 w mojej przygodzie bycia ojcem chrzczonego dziecka, nazabawniesze było to, że na drugi dzień po chrzcinach znalazłem WSZYSTKIE NIEZBĘDNE karteczki, zaświadczenia, zezwolenia i certyfikaty potrzebne do chrztu, w całym zamieszaniu najzwyczejniej nie dostarczyłem owych do kancelarii ;) Chrzest sie odbył bez urzędniczej procedury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Gdzie na spowiedź IP: *.tktelekom.pl 19.08.10, 22:47 z tymi karteczkami to jest roznie, zalezy od parafii, mysle ze w kazdym kosciele jest msza rano, tylko ze przed msza najlepiej poinformować księdza\księcia :D o chęci spowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś