Dodaj do ulubionych

jak schudnąc??

IP: 109.243.169.* 10.09.10, 12:50
witam wszystkich , mam taki problem otoz nie potrafie juz poradzic sobie ze swoim wygladem ze swoja waga mam 26 lat 158 cm wzrostu i waze 65 kg . Czuje ze tyje z dnia na dzien , nie pracuje wychowuje mojego dwuletniego synka czesto spacerujemy ale mimo wszystko czuje ze tyje czy znacie jakiegos dietetyka ktory mogl by mi pomoc albo jakies srodki hamujace laknienie prosze o kazda rade bedzie dla mnie cenna. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 13:01
      też miałam ten sam problem...
      przy dwuletnim dziecku ciężko zachować systematyczność,ale najważniejsza rzecz:jeść często w małych porcjach,nie objadać się przed spaniem.
      Ja kolację jadam o 19 a kładę się o 22.
      Jak tylko możesz ogranicz sól-to potrafi zdziałać cuda...
      Wbrew pozorom nie zapominaj o przyjemnościach,jeśli np.przez cały tydzień będziesz się trzymać dzielnie i nie zjesz nic słodkiego,w sobotę zafunduj sobie jakąś przyjemność np.małe lody,niewielka porcja ciasta.
      • Gość: Krzysiek Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 13:11
        hej
        tez mam ten problem ale ważyłem 103 kg
        teraz ważne 99
        w dwa tygodnie 4kg
        jem o 10 ,14,18
        miedzy czasie jem parówkę jak mam jakoś ochotę na jedzenia i nic więcej
        i dyzo wody pije
        a na wieczór ćwiczę brzuszki w tydzień 2kg zwaliłem z Siebie
        wiec mowie aby jeść 3 posiłki dziennie do syta
        i co kol wiek .ja jadam 2bułki na śniadanie z czym chcesz .obiad jakaś zupka czy coś na kolacje coś lekko strawnego i jak koleżanka wyżej o 22 spać iść
        a no i słodycze na bok i słodkie napoje

pozdrawiam :D

• Gość: x Re: jak schudnąc?? IP: *.tktelekom.pl 10.09.10, 14:24
      Trzeba po prostu bywać głodnym. Głód to oznaka spalania przez organizm tłuszczów.
      • Gość: x Re: jak schudnąc?? IP: *.183.225.65.dsl.dynamic.eranet.pl 10.09.10, 15:08
        1. Nie jeść
        2. Nie siedzieć przed komputerem.
        3. Nie jeść
        4. Pić aktiwie x2 dziennie.
        5. Pić wodę niegazowaną żywiec.
      • Gość: Lady K Re: jak schudnąc?? IP: 213.199.253.* 01.10.10, 14:23
        Mogę z wami kobitki poćwiczyć na siłowni :) POZDRAWIAM:)
    • Gość: cud Re: jak schudnąc?? IP: *.chello.pl 10.09.10, 15:35
      Po co dawać zarabiać dietetykom. Polecam tą dietę, można jeść słodkie i się nie głodzić...

forum.gazeta.pl/forum/w,557,115015684,115015684,Dieta_Dukana_w_Ciechanowie.html
    • Gość: bragi Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 18:09
      po pierwsze przyjmować mniej kalorii niż się spala,
      po drugie nie to co ruszać się, ale ćwiczyć, żeby realizować punkt pierwszy , nie potrzeba żadnych suplementów
    • Gość: RA Re: jak schudnąc?? IP: *.chello.pl 11.09.10, 11:19
      Najlepsza dieta na swiecie :
      MŻ i RD - czyli Mniej Żryj i Rusz Dupsko
      • Gość: kasia Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 22:34
        www.vitalia.pl
        polecam
        • Gość: foster Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 12:23
          Przede wszystkim unikać taniego żarcia z dyskontów (nafaszerowane nie wiadomo czym), przestać opychać się kebabami, zapiekankami, hot-dogami, hamburgerami i innym junk food, jeść warzywa, owoce, pić wodę i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo ruchu aby się porządnie zmęczyć - no i oczywiście ruszyć tłusty zad sprzed grającego pudła vel telewizorni !!!!!!!
          • Gość: ja Re: jak schudnąc?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.10, 00:00
            nie jeść !
    • Gość: grubas Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 00:14
      fajny temat i co same chudzielcy na forum są?
    • Gość: wieszak Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 05:37
      158 wzrostu 65 kg to nie ma się czym przejmować
      tylko zeby więcej nie przytyć to lepiej zrezygnować ze słodyczy a jeść więcej warzyw
      żytni chlebek,jeść wszystko ale nie za dużo, pić wodę
      a co mają powiedzieć Ci którzy ważą 80, 90 kg ....
      • Gość: chudzina Re: jak schudnąc?? IP: *.chello.pl 01.10.10, 21:49
        dieta MŻ - mniej żreć ;P
        • Gość: ania-cnów Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 23:22
          takie chamskie teksty w stylu , mniej żreć,to rozsiewaj wśród swoich znajomych twojego pokroju, nie masz nic do powiedzenia, nie zabieraj głosu, ok?co możesz wiedzieć o otyłości, jakie są jej przyczyny,ile trzeba wyrzeczeń w życiu aby w miarę utrzymywać wagę i nie sama ilość jedzenia jest tego przyczyną.dlatego proszę tych myślących inaczej, nie wypowiadajcie się na tematy, dla was abstrakcyjne.
    • Gość: Krzyś Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 23:16
      Można schudnąć chcesz napisz pomogę.
      gg :15938710 ;) proste rzeczy a pomagają nie trzeba wcale się głodzić aby schudnąć.
      A większość kobiet uważa się za "grube" a w rzeczywistości są w sam raz... moda na wieszaki na ubrania dziewczyny już dawno minęła. ;)
    • Gość: gościu Re: jak schudnąc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 14:17
      Doraźnie - dieta kopenhaska.Rygorystyczna, ćwiczy silną wolę a to jest bardzo ważne przy zmianie nawyków żywieniowych.Trwa 14 dni i daje dobre efekty.Wcześniej propunuję poczytać kto ją może stosować a dla kogo jest niewskazana.
      • Gość: Fantazja Re: jak schudnąc?? IP: 89.108.210.* 04.10.10, 21:05
        W odchudzaniu najważniejsze jest żeby się nie głodzić, bo wtedy organizm broni się i odkłada tłuszcz. Trzeba jeść mniej i częściej. Najważniejsze jest śniadanie, bo dostarcza dużej porcji cukru, która pozwala organizmowi zreaktywować się po śnie i daje energie na cały dzień, dlatego na śniadanie można pozwolić sobie na większy zastrzyk kalorii. Należy pić przynajmniej 1,5 litra wody niegazowanej dziennie, zrezygnować ze słodyczy, słodkich gazowanych napojów i tłustych smażonych potraw. Przy chudnięciu ważne są ćwiczenia wysiłkowe, a nie wzmacniające jak np. brzuszki. Dlatego najlepiej dużo biegać, rower, basen itp. Dobrze jest też wiedzieć, jakie zapotrzebowanie kaloryczne ma twój organizm. Przy tym wzroście i wadze i dość niskim wysiłku fizycznym, będzie to w granicach 1800 kcal. żeby organizm pozbywał się zbędnego zapasu, można ten próg obniżyć stopniowo o ok 500 kcal. Nie wolno najadać się do syta, gdyż to rozciąga ściany żołądka powoduje wieczne uczucie nienajedzenia. Ostatni posiłek powinno spożywać się ok. 2 godzin przed snem, tak żeby organizm zdążył to przetrawić. Potrawy możesz przyprawiać ostrymi przyprawami ( papryka, pieprz), bo to pobudza trawienie. DO tego dużo błonnika, który pomaga wchłaniać węglowodany i zamiana pieczywa na pełnoziarniste. Dużo warzyw owoców i białka zamiast węglowodanów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka