Dodaj do ulubionych

sansewieria

IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.11, 12:05
ostatnio zauważyłam (min. w telewizji..) że "wraca do łask" kwiatek Sansewieria. kiedyś był on bardzo popularny, i widać moda wraca. czy w Ciechanowie można go gdzies jeszcze spotkać? i jakich cenach one są?
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: sansewieria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 13:07
      Ostatnio w Kauflandzie widziałem podobne ale nie miały tych centków na liściach tylko podłużne pasy. Ja zdecydowanie wolę rośliny ozdobne z kwiatów a jeśli już liściaste to fikusy i krotony które chyba właśnie z mody wychodzą. Ostatnio w Kauflandzie widziałem też inne tradycyjne kwiaty crassula - drzewko szczęścia. Wiele tradycyjnych kwiatów powraca - oleandry, aloesy, pelargonie angielskie, kloniki pokojowe. Chyba to sentyment do czasów dzieciństwa kiedy takie kwiaty gościły na oknach, tarasach i w ogrodach naszych rodzinnych domów.
      • Gość: lubiaca kwiaty Re: sansewieria IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 21:27
        stare odmiany kwiatów wracają do łask ponieważ one najlepiej rosna w przeciwieństwie do nowosci bo one są jednorazówkami
    • Gość: ;) Re: sansewieria IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 16:23
      Z roślin tylko sensimilla!;)
      • Gość: Piotrek Re: sansewieria IP: *.play-internet.pl 07.06.11, 22:02
        Kwiaty to lubią tylko głupie małolaty lepiej kupowac sztuczne atrapy.
        • Gość:   Re: sansewieria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 22:51
          Kup sobie atrapę kobiety. Różnica między żywymi kwiatami a plastikiem jest podobna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka