Dodaj do ulubionych

Do kobiet -Cilest

IP: *.tktelekom.pl 17.08.11, 20:18
Mam pytanko. Czy ktras z was bierze moze tabletki cilest ? Chciałam zapytac o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 21:13
      Zaczęłam brać 16 lat temu, dla mnie to najlepsze tabletki antykoncepcyjne. Spróbowałam kiedyś zamienić na yasmin (tak jakoś) ale głowa mnie tak bolała ,że czym prędzej wróciłam do cilestu.
      • Gość: aniqa88 Re: Do kobiet -Cilest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 05:45
        tez biore je od 3lat i polecam.dobrze reguluja okres.
        pozdrawiam
      • Gość: Wet Re: Do kobiet -Cilest IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.11, 12:57
        A moim skromnym zdaniem to lekarz powinien polecić taki albo inny lek a nie internauci! Leków nie można zmieniać "tak jakoś"!
    • Gość: m Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:05
      Ja biorę od 10 lat i są super.
      • magda_rn Re: Do kobiet -Cilest 18.08.11, 14:15
        Ja też kiedyś brałam i bardzo dobrze je znosiłam. Też, jak Kasia zamieniłam je na jakiś czas na inne, być może też yaśmin i miałam takie same objawy, niesamowity ból głowy. Tylko ten Cilest to jest chyba dla kobiet, które już rodziły. Weź ulotkę w aptece i poczytaj zanim kupisz.
        • Gość: Julcia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 18.08.11, 17:21
          Własnie chodzi o to , ze te tableyki przepisał mi ginekolog, bo mam problemy z cera i maja mi pomc wyleczyc. dzieci jeszcze nie rodziałm ale lekarz o tym wiedział wiem powinien przepisac mi inne tabletki gdyby byly nie dla mnie. A tak poza tym słyszałam ze po tym sie tyje ( choc nie wszyscy ) i tego sie troche obawiam.
          Powiedzcie mi jeszcze czy opalacie sie biorac te tabletki?
          • Gość: Kasia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 22:44

Z tym tyciem to może i prawda bo ja przytyłam prawie 30kg ale chyba bardziej od objadania się (tylko skąd ten apetyt?)
            A co do opalania to ja zawsze się opalam i nic się nie dzieje.
            • Gość: Julcia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 19.08.11, 06:55
              30 kg?? Wow o kurcze a po jakim czasie brania zaczelas tyc? Bo ja to bym chciała wybrac 3 opakowania i juz.
              • Gość: Kasia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 16:59
                Biorę go 16 lat, z przerwą kiedy urodziłam dzieci a teraz bez przerwy już 10 lat i własnie w tym czasie zaczęłam tak tyć, moja szwagierka też brała cilest i też tyła a jak zmieniła to schudła. Nie wiem może za dużo jem ale skąd taki apetyt a zawsze byłam szczupła. Oprócz tego nic nie mogę powiedzieć na te tabletki, żadnych mdłości nie miałam i nie mam, żadnych krwawień nieplanowanych, problemów po słonecznych, miesiączka regularna ale pewnie na każdego inaczej działa.
    • Gość: box Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 10:40
      Bez przesady z tym tyciem. Ja też dostałam Cilest na bardzo bolesne miesiączki i sprawdził się.
      • Gość: ola Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 13:37
        Ja brałam cilest przeszło 6 lat i nie rodziłam wcześniej. Uważam, że jest rewelacyjny! Samopoczucie miałam bardzo dobre, nie tyłam i mogłam się opalać. Gorąco polecam
        • Gość: ciechanowianka1 Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 19.08.11, 17:11
          Ja od ponad 5 lat biorę Dianę35. Jest rewelacyjna. Żadnych wachań nastrojów, głowa mnie nie boli, nie mam nigdy bolesnych miesiączek, może to od tych tabletek, a i cycki o 1,5 rozmiaru mi się powiększyły tylko :)
          • Gość: ciechanowianka1 Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 19.08.11, 17:12
            A i cera się poprawiła i nigdy nie rodziłam dzieci ;)
            • Gość: Julcia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 19.08.11, 18:04
              No w sumie to kazdy organizm moze inaczej reagowac. jedna przytyje druga schudnie. troche sie waham. Mam juz te tabletki . Kupiłam wczoraj , wiec chyba sprbuje.
              • Gość: madzia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 23.08.11, 18:26
                No własnie a jak masz wyglad poprawił sie . cera lepsza?
                • Gość: ciechanowianka Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 23.08.11, 19:01
                  Zarzywając Dianę35 cera mi się poprawiła, biust powiększył o 1- 1,5 numeru ;)
                  • Gość: :) Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 07:27
                    mi sie sexu po tym chce cały czas:(
                    • Gość: Asia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 24.08.11, 19:17
                      To facet pewnie sie cieszy :)
                      • Gość: Blo Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:37
                        już nie możne:D
                        hehe
    • Gość: mama Re: Do kobiet -Cilest IP: 78.154.78.* 24.08.11, 22:24
      Ja brałam Cilest przez rok, pomógł mi bo uregulowała mi się po nim miesiączka, od puchły mi po nim nogi, wiecznie spuchnięte. Ale pod odstawieniu tabletek pierwszy miesiąc czułam się strasznie, myślałam, że umrę. Serce waliło mi jak oszalałe, miałam zimne i gorące poty i zawroty głowy. Ale po miesiączce wszystko wróciło do normy. jedyny minus to porobiły mi się chyba po nim plamki nie wielkie na twarzy-brązowe.
      • Gość: Anna Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 25.08.11, 07:16
        A opalałas sie nomalnie przy braniu tych tabletek?
        • Gość: Asia Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 19.10.11, 16:34
          Hej. Jak wasza waga po tabletkach. Po jakim czasie od zazycia pierwszej tabletki zaczeła si zmieniac?
          • Gość: to ja Re: Do kobiet -Cilest IP: *.205.85.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.11, 18:03
            ja biorę Cilest już chyba 28 lat, no może 29. Przytałam 48 kilogramów, z męzem często współżyję bo mam na to ochotę i mąż raczej też, choć nie bierze Cilestu... Apetyt mam dobry... pić też mi się chce... Dzieci mam troje, chociaż brałam Cilest regularnie... :)
            Nie wiem tylko dlaczego mąż patrzy na inne baby i na chłopaków też zresztą... Czy to jest normalne??? Kobiety odpowiedzcie mi proszę, bo już nie wiem co o tym sądzić...
            • Gość: Asia Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 20.10.11, 20:51
              Czy Twoje dzieci poczelas w trakcie brania tabletek ?
              Bo juz sie boje. po co brac jak sie w ciaze zachodzi. Ja co prawda biore narazie drugi miesiac i poki co schudłam 3 kilogramy, ale boje sie co pozniej.
    • Gość: Marta Re: Do kobiet -Cilest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 07:58
      Biorę z przerwami (ciąże) około 10 lat, bardzo dobrze je toleruję, nie tyję, nie mam mdłości, migreny tak, ale iałam je i bez tabletek.
      • Gość: Asia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 21.10.11, 23:26
        Troche pocieszajaca wypowiedz :) W sumie jak z tabletkami jest. Mozna przestac brac kiedy sie chce czy jest na to jakas regula.
      • Gość: moni Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 10:33
        mam 14 lat i biore pół roku bardzo dobre
        :)
        tylko mam nie wie o niczym :
        haha
        • Gość: pinka1342 Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 26.10.11, 12:32
          Brałam Cilest przez 3 lata, wszystko było pięknie, samopoczucie też super, nie bolesne i nie obfite miesiączki, po prostu cud miód. Jednak po 3 latach nagle przytyłam po nich 15 kg. Po odstawieniu tabletek waga wróciła do normy, chcę zmienić tabletki na inne ale boję się, że znowu przytyję
          • Gość: .... Re: Do kobiet -Cilest IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 11:15
            a jak cenowo ?
            • Gość: Iga Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 13:35
              Kosztuje chyba w granicach 15 zł, biorę od kilku lat i wszystko jest ok. Nie zauważyłam wzrostu wagi po tych tabletkach, wydaje mi się, że przypisywane im tycie wynika raczej z dostarczania większej ilości kalorii w postaci większych ilości jedzonka i tyle. Można ważyć trochę więcej na skutek zatrzymywania wody w organizmie, ale wtedy ta waga może się wahać w granicach 1 - 1,5 kg a nie 15 kg.
              • Gość: Asia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 31.10.11, 15:32
                Kobiety pomóżcie. Jestem początkujaca w tych tabletkach zreszta w ogóle w braniu tabletek antykoncepcyjnych. Zawsze brałam tabletke o godzinie 17 i nie wiem czy robic to dalej o tej samej godzinie po zmianie czasu czy brac je teraz o godzinie 16. jak Wy robicie?
                • Gość: asia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 01.11.11, 17:19
                  Halo halo . Napiszcie cos na ten temat.
                  • Gość: haaa Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 17:47
                    mi sie ruchac chce
                    • Gość: Asia Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 01.11.11, 18:12
                      ja tu powaznie pytam a ktos glupoty pisze.
                      • Gość: dd Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 21:07
                        ja prawdę pisze
                        • Gość: M Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 01.11.11, 21:21
                          A nie rozważałyście założenia spirali? Ja zdecydowałam się wszystko jest super ,nie muszę myśleć o żadnych receptach, tabletkach na godziny itd... mam wkładkę miedzianą bez hormonów, miesiączki może trochę bardziej obfite niż przed założeniem, ale ogólnie nie jest źle...oczywiście jest to rozwiązanie dla kobiet posiadających już potomstwo, ja mam upragniną parkę i dzięki spirali 10 lat spokoju...:))), koszt tylko 250 zł a komfort niesamowity i w każdej chwili można ją usunąć w razie gdybym zapragnęła 3 bobaska :) Dla niektórych może być to sprzeczne z religią itd, ale współżycie w wieku 14 lat też raczej jest z nią na bakier :)
                          • Gość: asssa Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 21:43
                            a ja nie chce zeby jakis fiut patrzył mojej kobiecie w krocze aby ja moge a nie palce w piz.. i kobite zadowolone nie wstyd wam tak ?
                            spirala hmm no moze byc ale ja wole stosowac zwykło anty a nie jakis palan w cipe mi patrz
                            • Gość: M Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 02.11.11, 09:28
                              No tu można by polemizować:) Jesli masz odrobinę oleju w głowie to i tak jakiś obcy palant musi tam czasem pogrzebać chociażby po to by pobrać Ci cytologię, a jeśli Ci życie nie do końca miłe to niech nadal grzebie Ci tylko Twój facet:) Wstydem w tych czasach jest NIEKORZYSTANIE z gabinetów ginekologicznych...
                              • Gość: nl Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:45
                                nie o to chodzi ale to jest moja intymna rzecz nie chce żeby ktoś mi grzebał jak tobie nie wstyd to idź i pokazuj ciekawe jak by twojemu facetowi ktoś ptaszka dotykał itp
                                ale jesteś pustakiem jakich ich dożo w Ciechanowie haha
                                widocznie chłop cie nie kocha albo nie masz nie wiem idziesz pokazywać innemu żeby ci wsadził a ty sie podniecasz
                                • Gość: Zuska Re: Do kobiet -Cilest IP: *.tktelekom.pl 02.11.11, 18:02
                                  Halo. Zyjemy w XXI wieku i wizyta u ginekologa to normalana sprawa rzekłabym nawet ze wskazana. Codziennie kilka kobiet dowiaduje sie ze ma raka szyjki macicy. Jesli dalej nie bedziesz chciała pokazywac "swojej pani" ginekologowi to mozesz byc jedna z tych kobiet czego oczywiscie nikomu nie zycze.
                                  • Gość: aaa Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 21:41
                                    włąsnie wiec zadna pała nie bd ogladała mojej dziewczyny krocza
                                    • Gość: M Re: Do kobiet -Cilest IP: 213.199.253.* 03.11.11, 10:13
                                      Jesteś śmiesznym człowiekiem jakby z innej epoki :), a facet mnie kocha :) a, że dla niego i swoich dzieci chcę żyć zatem robię u PANI GINEKOLOG cytologię...ale pewnie niech nikt tam nie zagląda Twojej dziewczynie:) weź tylko pod uwagę dziecko, że w razie wpadki ktoś przy porodzie będzie musiał tam zajrzeć :)
                                      • Gość: he Re: Do kobiet -Cilest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 17:07
                                        sie nie martw w tylko maolaty w ciechanowie sie pierd... po krzakach i niewiadomo gdzie
                                        haha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka