Dodaj do ulubionych

Cyrk Zalewski - a to dobre

IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 20:44
Zajrzałem z nudów bo cisza wyborcza, a tu proszę, zabawne
no i cytaty z forum
podobno jesteśmy najgorętszym medium dyskusyjnym naszego regionu
Powalił mnie już tytuł [url=http://06-400.pl/index.php/aktualnosc-lokalna/items/cyrk-zalewski-w-ckis/]"Cyrk" Zalewski w CKiS[/url]
osobiście to nawet bym przy słowie cyrk nie stosował cudzysłowów :P
temat rozgrzebany, czekam na ciąg dalszy
Obserwuj wątek
    • Gość: spostrzegawczy Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 20:47
      coś się link pokaszanił
      • Gość:   Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 21:31
        Tendencyjne, jednostronne to demagogia nie dziennikarstwo.
        • Gość: mrówka death Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 21:43
          a mnie się podoba
          nie silą się typowe suche dziennikarstwo
          teksty są łatwe do czytania ale i zawierają potrzebne informacje
          ja bym to raczej pod tematycznego bloga kwalifikował bo takie komentarze zjawisk zachodzących nie kwalifikują się do typowej pracy dziennikarskiej
          niemniej zarówno sama treść jak i sposób jej podania mnie osobiście "podchodzi"
          zaglądać będę częściej, może coś w końcu przeczytać będzie można niepochlebnego o prezydencie poza tym forum ;)
          • Gość: spadochroniarz Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 21:57
            > a mnie się podoba
            > nie silą się typowe suche dziennikarstwo
            > teksty są łatwe do czytania ale i zawierają potrzebne informacje
            podobać to się będą dopóki się będziesz zgadzał z poglądami autora
            ale muszę Ci przyznać racje co do tego "czegoś" co te teksty mają w sobie
            mnie się też je łatwo czyta
            tendencyjny? niekoniecznie, wali koleś kawę na ławę
            możemy lubić MZ ale dyrektorowanie mu nie szło
            ale nawet gdyby był 10 razy gorszy niż był to nie zwalnia się ludzi w ten sposób
            to nie PRL
            • Gość: Ryszard Ochucki Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.146.120.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 22:55
              Mnie się podoba podszyta nieniołowszczyzną odpowiedź Zalewskiego.
              "Pisowski starosta". Pisze to pełowski p.o. ex dyrektor.
              Może gdyby ex p.o. dyrektor zajmował się mniej polityką, a więcej pracą, to byłby nadal p.o. dyrektorem. No ale ex p.o. dyrektor zamiast zajmować się pracą, wolał klepać polityczne teksty na forum...
      • Gość: tiktak Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 01:07
        Z tego bloga rozumiem, że Kęsik jeszcze wróci na stanowisko. Odwołuję wszystko, to co o nim napisałem wcześniej, niech wraca i robi swoje. Może nie jest idealnym dyrektorem, ale teraz widzę, że nie był taki zły. Przynajmniej dało się dogadać z tym facetem. Swoją drogą blog stronniczy, nie ma tu trzeźwej oceny działalności pana Zalewskiego, która była naganna i widzieli to wszyscy, którzy przy CKiSz się kręcili, tylko z założenia to "biedna ofiara polityki", która nagle wyzwoliła się z jarzma systemu i stała się WOLNYM CZŁOWIEKIEM. Panie ex-dyrektorze dobrze wiedziałeś, gdzie się pchasz i w jakie układy wchodzisz więc nie rób z siebie ofiary bo to jest żenujące wręcz. Albo po prostu masz nas ludzi za półgłówków...
        • Gość: Ciechanowianin Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 09:17
          Kto tu płacze bo na pewno nie MZ ? To wy sobie klepiecie o MZ nie mając pojęcia o sytuacji w domu kultury.
      • Gość: .... Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 10:39
        Dziennikarstwo wysokiego lotu - przekopiować czyjś wpis z forum i zamieścić na portalu - bomba. Chętnie poznam odpowiedź na pytanie : po c..j w takim razie ten portal?
        I tak sobie myślę ze skoro jestem autorem 1/3 tego tekstu to może 1/3 wpływu z reklam wyświetlanych przy nim tez mi przysługuje? Nie?
    • Gość: ................ Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.183.239.209.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.11, 10:22
      - Marek Zalewski dobrym dyrektorem ckisz nie był
      - Marek Zalewski bardzo dobrze prowadził galerię, przy tym powinien zostać i to jego dziecko
      - sposób odwołania Zalewskiego ze stanowiska p.o. - żenada - partyjne, jak dobrze napisał autor artykułu "wrogie przejęcie" - wszyscy to widzą państwo w powiecie
      - nowo mianowana p.o. , p. Kaczorowska - beznadzieja, ta pani nie ma żadncyh kwalifikacji żeby być szefem czegokolwiek - zero doświadczeń zawodowych, które by polegały na zarządzaniu czymkolwiek - w ogóle doświadczenie w pracy to chyba słaba strona nowej pani p.o. - na jej stronie doczytałem się, w zdecydowanie przydługiej biografii, że była dziennikarką mazowieckiego wydania Gazety Wyborczej i tyle - pamiętam to, była tą dziennikarką na pół etatu, a jaka to była wtedy gazeta, ta regionalna wyborcza też pamiętam - zamknęli ją, taka była dobra - innych doświadczeń zawodowych, jakichkolwiek doświadczeń, brak

to, że p. Kaczorowska napisała jakieś książki, że hołubi ziemię ciechanowską i jej synów i córy i dobrze najwyraźniej porusza się z kręgach powiatowej polityki nie czyni z niej menadżera

nie mogę wyjść ze stanu zadziwienia - jak bezczelnym trzeba być, jak aroganckim i butnym żeby do takiej nominacji dopuścić ?
      jak równie aroganckim i bezczelnym ale i bezkrytycznym żeby taką nominację przyjąć ?
      ciemny lud to kupi ? oj żebyście się nie przeliczyli
      ot kultura - będzie iście ciechanowska
    • Gość: x Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 10:51
      Po co kolejny portal?
      * 06-400.pl
      * ciechanowonline.pl
      * ciechanow.tv
      * ciechtivi.pl
      * ciechanowinaczej.pl
      * tc.ciechanow.pl

Więcej mamy mediów lokalnych niz Warszawa ;)
      • Gość: spostrzegawczy Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 11:35
        nie do końca o tym jest wątek
        no nic
        ja widzę pewna różnicę między "portalami" które są do tej pory a tym "nowym"
        pomysł na komentowanie obserwacji nie pojawił się wcześniej
        na przykładzie wątku obecnego:
        zobacz na ilu z nich pojawiły się jakiekolwiek głębsze komentarze poza przeklejaniem oficjalnego stanowiska powiatu
        można by polemizować z tym czy innymi wywodami ale może właśnie o to chodzi
        mnie się wydaje że jak się rozwiną to zabiorą te resztki użytkowników którzy na tamte portale zaglądają (o ile się w czymś nie wyspecjalizują) a nowych z cała pewnością zachęca szybciej niż te które są
        przyjrzyjmy się informacjom o odwołaniu Zalewskiego jakie są na wymienionych portalach
        > * 06-400.pl
        obszerny wywód, z zastrzeżeniami lekko do obiektywności
        > * ciechanowonline.pl
        oficjalne stanowisko powiatu
        > * ciechanow.tv
        nic, bo to raczej nie portal informacyjny jest stricte a zbiór nagrań wideo
        > * ciechtivi.pl
        tu już szkoda komentarza, stara się marek pokazywać imprezy ale ani ten materiał zmontowany ani ma scenariusz jakiś, normalnie nie da się oglądać
        > * ciechanowinaczej.pl
        sucha informacja przeklejona z oficjalnego stanowiska powiatu
        > * tc.ciechanow.pl
        tu informacja z powiatu + stanowisko Zalewskiego
        to tez nie jest portal informacyjny
        tu "Więcej w numerze X TC" jest najbardziej demotywującym zwrotem

Jeśli udało by się utrzymać ten rodzaj komentowania lokalnej rzeczywistości rozszerzając na wszelkie wydarzenia w mieście i powiecie to myślę że jest to właśnie to czego ja osobiście szukam na "rynku portali informacyjnym"
        to co się u nich pojawiło, czyli możliwość jako takiego wpływu na kształt tego "portalu" czy "bloga" zachęca do odwiedzania
        takie połączenie szybkich informacji TC ze stylem komentowania jaki zostal zapoczątkowany to jest to co się może przyjąć

wracając do tematu Zalewskiego - gdyby dodatkowo pojawiły się wywiady jakieś obszerniejsze ze stronami tego wydarzenia czyli Pawłowskim, Zalewskim, Kaczorowską to by przebiło zdecydowanie to co się pojawia w mediach
        zatem jeśli ktoś to czyta z powiązanych z 06-400 to zachęcam do walki o czytelnika
        niech się w końcu ktoś bije o moja uwagę bo stagnacja jaka się wytworzyła w sferze informacyjnej nikomu nie służy

A Marek Zalewski mógłby się wyżalić podczas wywiadu to by nie lał smutków tutaj
        • Gość: gość Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 12:19
          06-400.pl to zdecydowanie nie jest portal, ale blog. za dużo błędów merytorycznych w tekstach np. o konflikcie między miastem i powiatem w sprawie pętli, więc trudno to nazwać dziennikarstwem. jako subiektywny blog -jak najbardziej
          • Gość: spostrzegawczy Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 12:30
            tak, subiektywny
            tylko ja nie bardzo do tej pory potrafię dostrzec do której bramki grają
            a błędy merytoryczne przy okazji konfliktu to gdzie są?
            może za mało o temacie wiem
            • Gość:   Re: Cyrk Zalewski - a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 20:15
              Skoro sprawa dotyczy starego i nowego dyrektora oraz kogoś kto kopał pod dyrektorem powinny być 3 stanowiska po czym wyciągnięcie wniosków lub pozostawienie tego czytelnikom. Tak zrobił by doświadczony dziennikarz bez względu na sympatie których nie pokazał by. Jest jeszcze więcej portali i telewizji TV5 nie policzyliście zobaczymy które były tylko na "przed wyborami". Niech będzie dużo niech się biją o reklamę (niestety sprawność pozyskiwania reklam i możliwość utrzymania się to jedyna weryfikacja ich jakości). Dziś każdy kto ma trochę czasu i kilka stówek na zainwestowanie może zakładać portal. Ciechanowskie portale zwłaszcza te telewizyjne są na dość dobrym poziomie technicznym ale brak im wielu rzeczy które portal z prawdziwego zdarzenia powinien zawierać. Często treść jest niestety tylko marnym pretekstem do sprzedania reklam. Kopiowanie, przepisywanie oficjalnych stanowisk służb i samorządów to nie jest dziennikarstwo wysokich lotów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka