Dodaj do ulubionych

likwidacja bazarku przy stacji

IP: *.centertel.pl 28.11.11, 18:25
moje pytanie jest takie. co w zamian. podobno ma być tam towarowa część dworca pkp.
Obserwuj wątek
    • Gość: z nie siej plotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 19:36
      skąd to wytrzasnąłeś, przecież dopiero co go podremontowali. nie denerwuj ludzi i nie siej plot
      • Gość: ryszard z klanu Re: nie siej plotek IP: *.centertel.pl 28.11.11, 19:57
        wspaniale . to wstyd i hańba dla naszego miasta. burdel i nic więcej. brud smród i ubóstwo. może masz tak u siebie w domu dlatego tak ci się to podoba
        • Gość: z Re: nie siej plotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 20:02
          naucz się czytać ze zrozumieniem. gdzie napisałem, że mi się podoba? ŻADEN bazar - nie tylko w ciechu -mi się nie podoba, nie moje klimaty
          • Gość: ryszard z klanu Re: nie siej plotek IP: *.centertel.pl 28.11.11, 20:09
            srające psy pod oknami ten cudowny bazarek. te dwie rzeczy należy zlikwidować w mieście. najgorsze są te kundle. pewnie jesteś miłośnikiem srający kundel na około.
            • Gość: z Re: nie siej plotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 20:10
              gościu, ty bredzisz albo nietrzeźwy jesteś :D
              idź się połóż i nie kompromituj się dłużej
              • Gość: ryszard z klanu Re: nie siej plotek IP: *.centertel.pl 28.11.11, 20:19
                czyli handlarzyna .
                • Gość: haha Re: nie siej plotek IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.11, 20:37
                  no Rysiek bazar zapewnie mimo iz osrany przez kundle to lepiej wyglada od Ciebie
      • Gość: x Re: nie siej plotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 21:07
        Parę placków asfaltu nazywasz remontem? Czas najwyższy, aby zrobić porządek z tym reliktem zwanym bazarkiem. Rozwalające się budy, totalny syf. Rozwalić, zaorać i choćby zrobić w tym miejscu parking dla osób korzystających z usług PKP.
        • Gość: Ewa Super ja się ciesze IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 22:08
          Ja się cieszę że znikną te śmierdzące budy, cwaniaki w nich sprzedające tandetę oraz pseudo warzywniaki ze zgniłym towarem droższym od biedronki.
          • Gość: wiktoria Re: Super ja się ciesze IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 22:10
            Nie dla likwidacji bazarku. Tak - dla likwidacji drzew od strony Sienkiewicza, znajdujących się w obrębie bazarku - przelatują do ludzi na posesje po przeciwnej stronie ulicy..., topoli nie powinno sadzic się w takich miejscach, ich miejsce to pola, łąki itp
            • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:21
              Oj ciekawe. To drzewa latają przez ulicę?
              • Gość: ozo Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 23:09
                spalić bazarek , a potem resztę , i siebie też spalcie i w... !
                • Gość: wiktoria Re: Super ja się ciesze IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 23:35
                  Przelatują liście z tych drzew, oczywiście, przepraszam za pomyłkę
                  • Gość: Mbbek Re: Super ja się ciesze IP: *.opera-mini.net 28.11.11, 23:45
                    proponyje tam przeprowadzic obfity pokaz pirotechniczny, a z zaoranego terenu moznaby wybudowac centrum handlowe.Precz: ruskom, rumunom, ukraincom i zydom ktorzy sprzedaja chinskie badziewie
                    • Gość: Mariusz Re: Super ja się ciesze IP: 79.162.84.* 29.11.11, 06:55
                      Nie lubię bazaru, zwłaszcza tego na PKP, pracowałem tam kilka lat jednak za likwidacją nie jestem i przede wszystkim takich planów nie ma. Nie podoba mi się ? to po prostu tam nie chodzę. Jest masa ludzi, którzy robią tam zakupy-są zadowoleni a także masa handlarzy, którzy mają pracę.

Pewnie według tych przeciwników bazarów lepiej wybudować magazyny zwane galeriamii itp. Bazar zawsze był, jest i być powinien. W przeciwieństwie do tych molochów ( dużych sklepów).
                      • Gość: it Re: Super ja się ciesze IP: 80.50.135.* 29.11.11, 07:58
                        W pełni zgadzam się z przedmówcą.
                        Jeśli nie mas ochoty to tam nie chodź. Osobiście wolę bazary niż sklepy wielkopowierzchniowe ...no może nie te w Ciechanowie, bo tym faktycznie przydałby się remont, a najlepiej postawienie nowego "bazaru" na wzór krajów "rozwiniętych" ;).
                        • Gość: Buzek Miasto ma wyglądać IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 10:33
                          Miasto ma wyglądać.
                          Takie zoo niech sobie będzie ale dalej a nie przy stacji.
                          A posiadacze tych drewnianych cyrków może by się zmówili i wypracowali
                          wygląd tego czegoś.
                          Ale nie, najlepiej postawić szałas z chrustu i nazwać to pawilonem.
                          Sorry ale mamy xxi wiek.
                          • Gość:   Re: Miasto ma wyglądać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 15:34
                            www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110915/PRZASNYSZ/24148908&template=artpicture§ioncat=artpicture
                            Na "zadupiu" w Przasnyszu plac targowy w centrum miasta z nowoczesnymi halami .. tak powinien wyglądać bazarek. Co do cen to prawda wiele razy po południu widziałem wyrzucone pomidory bo przecież bardziej opłaca się wyrzucić niż obniżyć cenę. Koszmarne parkingi, koszmarny śmietnik, koszmarne budy przy jednym z głównych wjazdów do miasta i obok węzła komunikacyjnego. Lepiej zrobić zakrytą halę kupiecką gdzie każdy będzie miał własne stoisko (box). przynajmniej z zewnątrz nie będzie widać syfu. Przynajmniej jak się kupi warzywa czy owoce w styczniu nie będą jak wyjęte z zamrażarki.
                            • Gość: wiktoria Re: Miasto ma wyglądać IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 15:44
                              Jak dla mnie to nich wytną te drzewa tylko, reszta może zostac, bo dzięki temu jest fajny klimat w trakcie zakupów
                              • Gość: x Re: Miasto ma wyglądać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 15:52
                                Wyciąć drzewa, ułożyć w stosik i wszystko podpalić - razem z tymi okropnymi budami. Później cały teren zaorać i posiać trawkę. Byłe miasto wojewódzkie, obecnie powiatowe i w jednym z bardziej widocznych punktów obrazek jak z XIX żydowskiego targu. Po prostu rozkosz dla oczu i nosa.
                          • Gość: Piter Re: Miasto ma wyglądać IP: *.play-internet.pl 30.11.11, 22:00
                            Ciechanow nigdy nie bedzie prawdziwym miastem i czas sie z tym pogodzic. Miasto ma nie wygladac, tylko przede wszystkim dawac prace mieszkancom. Jak bedzie praca, wtedy mozna sie martwic o wyglad. Ale pewnie, lepiej zaczac od dupy strony. Nawet Warszawa nie wywala kasy na jakies zasrane placyki. A u nas, robi sie miasto widmo, bo ludzie plajtuja na warszawskiej, zwijaja interesy. ladne ale puste.
                  • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 15:46
                    No to całe szczęście, bo już myślałem, że przy wszystkich cudach jakie się dzieją na bazarku, to jeszcze pojawiły się topole mutanty.
                    • Gość:   Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 16:23
                      Według prawa liście z topoli są własnością właściciela drzewa możesz dochodzić usunięcia :D.
                      • Gość: belfer Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 16:33
                        jak może być hala z prawdziwego zdarzenia jak kupcy nie chcą więcej inwestować w swoje stragany/pawilony/stoiska? kasy zwyczajnie nie mają, a przecież my im z naszych podatków nie zbudujemy. są pilniejsze potrzeby. bazar wygląda średnio, ale ludzie muszą z czegoś żyć. klienteli nie brakuje, więc po kiego czorta rozdzierać szaty?
                        • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 18:37
                          Szarą strefę trzeba zwalczać. Niech się skarbówka uczciwiej weźmie do roboty, to bazarek się błyskawicznie wyludni.
                          • Gość: Mariusz Re: Super ja się ciesze IP: *.centertel.pl 29.11.11, 20:07
                            Spokojna twoja rosczochrana.....w brew pozorom bazarek to dochodowa instytucja-dla skarbówki, Urzędu Miasta. Najlepiej wszystko likwidujcie- fabryki bo zatruwają środowisko, bazary bo wam się nie podobają i zęby w ścianę a na wiosnę pod zamek na szczaw i zieloną trawkę. Dzięki takiemu bazarkowi ma pracę kilkadziesiąt osób-kupcy ( 58 pawilonów w tygodniu, w sobty ok 250 kupców), ludzie z fimy sprzątającej i ochrony.
                            • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 21:27
                              Moja uczesana jest całkiem spokojna. Natomiast z tą dochodowością bazarku, to mnie rozbawiłeś. Miasto zakłada dochód z opłaty targowej i opłaty za rezerwację miejsc na targowiskach rzędu 700 tys PLN. Dotyczy to jednak nie tylko bazarku, ale również pozostałych miejsc targowych w mieście, w tym przy cmentarzu. Sprawdź ile z tej kwoty przypada na burdel przy PKP i zastanów się, czy jest to rzeczywiście dochód z jakiś 2 ha utwardzonego terenu położonego praktycznie w centrum miasta? Dla porównania taki sam dochód przewidziany jest za miejsca parkingowe w mieście, a taka "wielka" kwota wystarczy mniej więcej dla utrzymania Straży Miejskiej.
                              Zlikwidować bałagan i wykorzystać ten teren zgodnie z potrzebami mieszkańców i interesem ekonomicznym miasta.
                              • Gość: sleepless Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 21:32
                                powiedz to kupcom .... na strzępy by cię rozerwali. kupujący tak samo. w necie wszystko ładnie wygląda, w realu takich decyzji nie podejmuje się łatwo, bo to jest ludzkie życie. nie stać nas na to, żeby w kryzysie powiedzieć: estetyka ponad wszystko. zresztą, po co bić pianę? bazarek nie jest do likwidacji.
                              • Gość: inkasent Re: Super ja się ciesze IP: *.centertel.pl 29.11.11, 22:00
                                Widzisz jak mało wiesz? Dochód z bazaru, to nie tylko opłata targowa i rezerwacja , do tego masz podatki, które płacą ludzie do budżetu i wiele innych. Co do sumy przez ciebie podanej - trodszkę więcej rocznie zbieramy opłaty targowej na samej giełdzie samochodowej niż według ciebie z bazaru i cmentarzy. Pracuję w urzęcie miasta na stanowisku inkasenta.
                                • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 22:22
                                  A to bardzo ciekawe, bo zgodnie z danymi z BIP plan na 2011 opłaty targowej był 560 tys. i na połowę roku zebrano 224.926,58 zł, ale jeśli masz lepsze dane, to dawaj.

Inkasent w Urzędzie miasta? Chyba nie ma takiego stanowiska.
                                  • Gość: UM Re: Super ja się ciesze IP: *.centertel.pl 30.11.11, 05:36
                                    Inkasent w Urzędzie miasta? Chyba nie ma takiego stanowiska.

Znowu niewiedza. Są inkasenci w Urzędzie Miasta-jest ich pięciu. Do tego pracownik zbierający opłatę za wiazd na bazar przy PKP w soboty i opłatę za korzystanie z mienia w niedzielę z targowicy na Płońskiej. poczytaj sobie sterony Urzędu Miasta.
                                    Co do wpływów z giełdy samochodowej-podałem sumę z poprzednich lat, faktycznie w tym roku jest cieniej.
                                    • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 08:29
                                      Masz rację - niewiedza, ale nie z mojej strony. Chyba jednak nie wiesz gdzie (o ile w ogóle) pracujesz i na jakim stanowisku. Pracownicy Jak nie patrzeć nie ma stanowiska inkasenta, nie mówiąc o pięciu, a wykazano wszystkich pracowników do ostatniego strażnika miejskiego i robotników gospodarczych targowiska.
                                      Bawiąc się jednak dalej budżetem miasta, to można znaleźć jeszcze koszty utrzymania targowisk. Wynoszą one według planu 390 tys.zł. Tym samym cały zysk, ze wszystkich targowisk w mieście miasto ma na poziomie 300 tys. zł. Kwota rzuca na kolana - ze śmiechu. Rzeczywiście jest to niesamowity dochód z ładnych paru hektarów terenu, umiejscowionych w centrum miasta. Cała ta zabawa w handel nie starcza nawet aby utrzymać Straż Miejską.
                                      • Gość: UM Re: Super ja się ciesze IP: *.centertel.pl 30.11.11, 18:46
                                        Zapraszam w sobotę na giełdę samochodową, każdy z nas ma identyfikator i tam jest nazwisko i nasze stanowisko.
                                        • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 21:09
                                          I pomyśleć, że inkasent powinien mieć co najmniej średnie wykształcenie.
                                          Nie mam pojęcia, co ci wypisano na identyfikatorze i szczerze mówiąc nie obchodzi to mnie.
                                          W każdym razie w Urzędzie Miasta nie ma takiego stanowiska.
                                          Owszem Rada Miasta upoważniła grupę osób do pobierania opłaty. Zgodnie z prawem nazwani są inkasentami, ale nie zmienia to faktu, że osoby te nie są zatrudnione w Urzędzie Miasta, chyba, że na innym stanowisku, jak np. robotnik gospodarczy.
                                          Wynagrodzenie za pobór opłat odbywa się jak % od zebranej sumy. Dla informacji forumowiczów, to w przypadku giełdy samochodowej 20% zebranej sumy trafia do kieszeni inkasenta. Rozrzutne mamy miasto, oj rozrzutne.

No, a teraz jak jesteś taki gieroj, to się określ
                                          1. Henryk Lambert
                                          2. Andrzej Otłowski
                                          3. Łukasz Załęski
                                          4. Tadeusz Krysiak
                                          5. Roman Kożuchowski
                                          6. Mariusz Zawadzki
                                          7. Stanisław Szawłowski
                                          8. Stanisław Zawadzki
                                          9. Łukasz Dużmański

• Gość: UM Re: Super ja się ciesze IP: *.centertel.pl 01.12.11, 20:06
                                            No, a teraz jak jesteś taki gieroj, to się określ
                                            1. Henryk Lambert
                                            2. Andrzej Otłowski
                                            3. Łukasz Załęski
                                            4. Tadeusz Krysiak
                                            5. Roman Kożuchowski
                                            6. Mariusz Zawadzki
                                            7. Stanisław Szawłowski
                                            8. Stanisław Zawadzki
                                            9. Łukasz Dużmański

na dal niewiedza praktyczna.
                                            A więc w ramach wyjaśnienia-inkasenci-Andrzej, Hieniek.
                                            Zastępcy ( teretycznie) inkasentów a pracują co giełda- Tadek, Łukasz, Mariusz.
                                            Andrzej, Hieniek, Mariusz ( także goniec)-umowy o pracę.
                                            Łukasz Dużmański- nie ma go w szeregach urzędu już od kilku miesięcy po tym jak nie przedłużli mu umowy w dziale.Stasiek Szawłowski i Roman- jeszcze są tylko na papierze.

Stasiek Zawadzki faktycznie pracownik gospodarczy-zatrudniony na umowę o dzieło-zbiera opłatę za wiazd na bazar w soboty i w niedzielę na Płońskiej opłatę targową.
                                            • Gość: a Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 21:55
                                              Oj Hieniek, Hieniek. ROTFL
            • Gość: aga Re: Super ja się ciesze IP: *.tktelekom.pl 30.11.11, 18:00
              Jak komus przeszkadza bazar to przeciez nie musi tam chodzic. a ogólnie ubrania te same co w sklepach na warszawskiej tylko ciut nizsze.
              • Gość: 66 Re: Super ja się ciesze IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 19:48
                zburzyc budynek dworcowy i postawic nowy prawdziwy z 21 wieu...rezte terenu przeznaczyc pod stacje PS ta ja jest w calej polsce ze PKS i PKP sa obok siebie...a na miejscu PKS zrobic miejsca bazarowe i niech tam handluja gaciami ziemniakami i innymi wynalazami .......pozdro !!!!!!!
                • Gość: alik Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 20:08
                  żaden problem. załatw ten drobiazg z pkp i pks :D
                • Gość: x Re: Super ja się ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 21:21
                  "zburzyc budynek dworcowy i postawic nowy prawdziwy z 21 wieu."
                  To masz załatwione. Obecny, drewniany dworzec ma być wyburzony aż do fundamentów. Potworne baraki przy dworcu również powinny zniknąć. Pomysł z PKS godny jest rozważenia. Terenu jest dosyć, aby stworzyć sensowne centrum komunikacyjne (PKP, PKS i parking Park&Ride) W końcu, jak skrócą czas dojazdu pociągów do Warszawy, to Ciechanów stanie się sypialnią stolicy.
                  • Gość:   Re: Super syf i malaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 02:02
                    O MPK zapomniałeś i postoju taxi.
                    Tam gdzie PKS wbrew pozorom to jest większe odludzie niż na PKP i kupcy tam się nie utrzymają bo koło biedronki nie da się sprzedawać warzyw z biedronki z 20% narzutem :P.
                    Jeśli tacy wszyscy porejestrowani na bazarku to czemu paragon można dostać tylko w cukierni?
                    A kupcy mogli by się ruszyć i coś zrobić z tymi obskurnymi budami. Ile kosztuje trochę płyty pilśniowej żeby to obić i pomalować?
                    • Gość: a Re: Super syf i malaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 22:09
                      "Jeśli tacy wszyscy porejestrowani na bazarku to czemu paragon można dostać tylko w cukierni?"
                      Bo to jest właśnie szara strefa.
                      Ale z tą dyktą, to lekko przesadziłeś. Nawet bez dodatkowej warstwy cały ten bazarek wygląda jak afrykańskie slumsy Soweto - miasto partnerskie Ciechanowa
                      • Gość: elos Re: Super syf i malaria. IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 12:19
                        To kiedy likwidacja ?
                        • Gość: x Re: Super syf i malaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 23:19
                          Niedługo :) Ciechanowski dworzec jest na liście na 2012 rok. Na razie wszystko jest na etapie przetargów. Projektant i nadzór inwestycyjny wybrane. Remont nie obejmie jedynie dworca, ale również okolicę. Miejmy nadzieję, że nowy 2013 rok powitamy bez bazarowych slumsów.
                          • Gość: Para Alexa Re: Super syf i malaria. IP: *.centertel.pl 04.12.11, 00:48
                            Wiktoria,może jesteś chętna do trójkąta?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka