Dodaj do ulubionych

Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 15:32
Czy będzie Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II przed Świętami ... było by SUPER . Może warto wprowadzić taką tradycję... przecież na tym Rynku zawsze były Jarmarki przed laty...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 17:57

Kogo by Pan widział na takim Jarmarku?
      • Gość: marek zalewski Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 18:11
        A może tak ,,wspólnie'' się zebrać i zrobić Ciechanowski Jarmark Świąteczny a nie tak jak obecnie każdy ,,sobie rzepkę skrobie'' i w sumie kiepsko to wygląda . W Muzeum jakiś jarmark w PCKiSz też coś mają zamiar zrobić i na deptaku kupcy mało co zrobią. Oj, Ludzie, Ludzie... zebrali byście się i wspólnie z Kupcami, wytwórcami różnych aniołków i ozdób choinkowych, Browarem z piwem grzanym, ciechanowskimi zespołami muzycznymi... i taki duży jarmark zrobili... Jak jedzie się na tzw.zachód to aż miło popatrzeć /ostatnio też w Warszawie/ ... no, ale wystarczy sobie przypomnieć jak wyglądały kiedyś jarmarki... była by i zabawa i handel.
        • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.10.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 19:20
          "Jak jedzie się na tzw.zachód to aż miło popatrzeć /ostatnio też w Warszawie/ ... no, ale wystarczy sobie przypomnieć jak wyglądały kiedyś jarmarki... była by i zabawa i handel."

Taki jarmark to świetna sprawa. W Warsiafie to potrafią handlować!
          1 listopada na Powązkach można było kupić komplet alu felg 17", rajstopy, biżuterię.

Tak sobie sięgam pamięcią...
          Brakuje mi babci stojącej przed wejściem klepiącej jak mantrę: "stare pierze skupuję, stare pierze..."
          Ale dalej to dopiero była uczta! Zaczynało się od jaj, przechodziło aleją z kurami, kaczkami, indykami przez stragany z mięsem nad którymi można było podziwiać ewolucje much, po zwierzęta rzeźne i pociągowe.
          To były czasy!

• Gość: x Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 19:36
            Proponuję rekonstrukcję historyczną jarmarku przedwojennego. W Mławie jest grupa teatralna która takie rzeczy robi :D
            • Gość: marek zalewski Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 19:50
              Na Boga ... a nie może to być po prostu, najnormalniejszy Jarmark Świąteczny ze świecidełkami, świecącymi choinkami, bombkami, i grzanym piwem...
              • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.62.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 20:02
                Te grzane piwo to musi być jakaś nowa świecka tradycja. Wobec tego na jarmarku muszą pojawić się jajka, bo trzeba mieć się czym podzielić przy stole... wigilijnym.
                Do tradycji może też wejść karp z fontanny.
                Pozdrawiam Marku i życzę kolejnych wspaniałych pomysłów.
                • Gość: T.S. Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 20:12
                  Zwykły jarmark - świetna sprawa. W coraz większej ilości miast się odbywają i jest to naprawdę ciekawa sprawa. Taki zwykły: z bombkami, figurkami, lampkami, świątecznymi specjałami... super.
                  Szkoda tylko, że jest dość późno i w tym roku raczej jest to ciężkie do wykonania. chyba, że liczymy, ze miasto pozwoli na jarmark gdzie będą różne rzeczy sprzedawane z łóżek polowych, bo o jednolitych, atraktycjnych "budkach - stanowiskach" nie ma już mowy.
                  W Gdańsku na przykład Jarmark startuje już jutro i potrwa do 23 grudnia.
                  • Gość: Ryszard Ochucki Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.91.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 21:00
                    Trochę mnie poniosło za co przepraszam.
                    Pomysł z grzańcem jest fatalny ale taką żywą choinkę to bym kupił i nie ma w Ciechanowie lepszego miejsca do tego rodzaju sprzedaży.
    • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.66.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 21:07
      Choinki, bombki tak, piwu i innemu badziewiu mówimy stanowcze NIE.
      Na zorganizowanie choinek jest jeszcze trochę czasu tylko oby UM nie zaspał.
      • Gość: x Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 21:17
        Dziś w Mrówce była mozliwa możliwosć zrobienia fotki z Mikołajem. Ludzi było tyle ze niemal zabrakło miejsca na parkingu ;)
      • Gość: alik Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 21:20
        oczom nie wierzę -urząd ma organizować jarmark, żebyście mieli gdzie choinki kupić?! na wszystkich bazarach sprzedają ...może kupcy by się ruszyli z jakąs inicjatywą na deptaku, bo urząd nie jest od organizowania im zarobków. dziwaczne rozumowanie, że ktoś za kupców ma o tym pomyśleć. jak nie chcą zarobić w czasie przedświątecznych żniw -ich sprawa
      • Gość: aguciu Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 21:25
        super pomysł,ten plac aż się prosi o ożywienie,pogoda sprzyja, może ktoś z UM wytknie ,,dziubeczek " i poda ludowi wędkę. Prosimy o wykorzystanie pomysłu a wszystkim to wyjdzie na dobre.
        • Gość: alik Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 21:27
          nie wiem jak wy, ale ja sobie nie życzę, żeby z moich podatków urząd finansował stoiska dla sprzedających cokolwiek. niech inwestuje ten co na tym zarobi
          • Gość: Ewa Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 21:35
            Panie Marku, szkoda Pana pomysłów i inicjatywy, bo cokolwiek by się nie zaproponowało naszemu społeczeństwu, to i tak będzie źle. Najlepiej jakby Pan za innych wszystko zorganizował, przywiózł na ten plac i jeszcze podał to piwo i kiełbaskę. Ja osobiście uważam, że to świetny pomysł i warto byłoby coś takiego zrobić, ale jak widać inni wolą siedzieć w domu i narzekać, krytykować, negować, jak przystało na Polaka.
            • Gość: oip Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.cnow.pl 11.12.11, 14:11
              ni ma wyborów ni ma jarmarku
          • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.66.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 21:36
            Nie znam jakiegokolwiek bezinteresownego działania naszego UM więc o swoje podatki nie masz co się martwić. Problem w tym, żeby ktoś z UM nie zaspał i nie przegapił wydania pozwolenia, zainkasowania z tego tytułu odpowiedniej opłaty.
            • Gość: alik Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 21:41
              a, to pełna zgoda :) tylko najpierw kupcy muszą przyjść z tym papierem, czyż nie? może zadbają o swój interes? a piwo i kiełbaski jako atrakcja przed świętami Bożego Narodzenia napełniają mnie zgrozą. brrr
              • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.146.176.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.11, 23:16
                I tu masz całkowitą rację. Zadaniem urzędnika jest siedzieć na 4 literach i czekać na inicjatywę.
                Jak zabraknie na pensje to się podkręci podatki.
                • Gość: darek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 00:21
                  i tu masz całkowitą rację. zadaniem urzędnika jest zrobić wszystko za innych, nawet błagać, żeby kupcy ruszyli 4 litery i zechcieli zarobić. miasto organizuje sylwka pod ratuszem za niemałe pieniądze i ma jeszcze zrobić jarmark za kupców? najlepiej zawsze oglądać się na urzędników. ogarnij się człowieku. kupcom chyba wisi, czy zarobią. ciekawe czy nos sami wycierają ...
                  • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.146.152.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.11, 00:44
                    Po ogarnięciu się doszedłem do wniosku, że urzędnik to osoba która wszelkie imprezy robi charytatywnie ze swoich prywatnych pieniędzy. Swoje pobory czerpie z podatków innych urzędników i nie jest po to aby organizować, planować i sterować życiem miasta.
                    Dziękuję za cenny wykład.
                    • Gość: Anka Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 01:33
                      Sterować życiem miasta tak, wyręczać we wszystkim zdecydowanie NIE. Ocknij się człowieku, PRL skończył się 22 lata temu :)
                      Zresztą, ludzie tacy jak ty MUSZĄ kogoś obwiniać za brak powszechnego szczęścia i spełniania zachcinek. Najlepiej urzędników, bo to wdzięczni chłopcy (i dziewczynki) do bicia. Ja jestem z tych samodzielnych i jak mam na coś ochotę to sama się za to biorę. Polecam - sporo frajdy. A urzędnikom pracy i tak nie zabraknie. Na marginesie - jestem lekarką, nie urzędniczką, ale nas też o wszystko obwiniają. Dlaczego tak wielu ludzi ogląda się na innych zamiast wziąć odpowiedzialność za swoje życie? Dla mnie argumenty alika są sensowne - jarmarki powinni organizować kupcy i na nich zarabiać.
                      Jeżeli urzędnicy organizują sylwester pod ratuszem to jak dla mnie wystarczy. Zamiast jarmarków wolałabym fajne ozdoby świąteczne na drzewkach i latarniach, porządne i w dużych ilościach. Jak widzisz ile osób, tyle zyczeń. Wszystkich nikt nie spełni ...
                      • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.182.87.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.11, 08:08
                        Aniu o czym Ty piszesz? Byłem współorganizatorem jednej z imprez w Ciechanowie typu non-profit. . Nie otrzymałem od UM żadnej pomocy. Nawet nie raczono mi odpowiedzieć na pismo. Tylko dzięki moim rozlicznym znajomościom i uprzejmości kilku osób impreza wypaliła.
                        PRL nadal się nie skończył. UM jest jak PSS-Społem. W jednym jak i drugim przypadku klient jest intruzem.
      • Gość: jc Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: 80.50.127.* 05.12.11, 21:49
        marek pomysł jest fajny.
    • Gość: urządnicniemusi A ile UM życzy sobie za 4 m2 zajętej przestrzeni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 09:36
      Dobry pomysł ,ale musi to być estetycznie zorganizowane i ciekawe jak z kosztami, bo słyszałem że miasto dużo życzyło sobie za wystawianie ogródków wiosną (podatnik dokłada się do inwestycji, UE dokłada się do inwestycji, podatnik płaci żeby korzystać z inwestycji, podatnik płaci opłatę adiacencką bo przecież zyskał na inwestycji hahahaha - coś dużo tych podatków i dziwić się że pracownicy mało zarabiają). Wracając do pomysłu z jarmarkiem to bardzo fajny pomysł. Trzeba tchnąć trochę życia w to ładną inwestycję za grube miliony. Kiedyś czytałem na forum propozycję zamknięcia rynku od strony pułtuskiej kamieniczkami wybudowanymi przez prywatnych inwestorów (być może i miasto) i muszę powiedzieć że tego brakuje na tym placu - osłoniłoby to rynek od hałasu ulicznego i uatrakcyjniłoby go sklepami, usługami i architekturą. Szkoda.
    • Gość: KINDER Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 10:10
      Skoro zalewski to pisze to znaczy ze jarmark bedzie .
      • Gość: aguciu Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:28
        Panie Marku niech pan pchnie tę machinę, niech się coś zadzieje -super miejsce i super pomysł.
        • Gość: . Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.etlink.pl 05.12.11, 17:20
          Jestem za:)
    • Gość: ss Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 14:35
      biedny ten nasz prezydent musiał aż zalewskiego rzucić na front walki światecznej jakby nie mógł zlecić tego elvisowi :-)))).
      społeczeństwo chce jeszcze jednej galerii handlowej i artystycznej na świeżym powietrzu cały rok nonstop jak bazarek na pkp.
      nie wiem po co pytać na forum ?
      • Gość: phi-hihi Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 14:42
        Czy przemusia wypuścili ze szpitala?
    • Gość: go Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 16:38
      Głupi pomysł jaki tu padł na forum jest głupszy jak oczywista oczywistość.
      Na krzywym placu stragany krzywo stać będą pod kątem a to ośmieszy sprzedawców i dlatego sprzedawcy w tej hucpie udziału brać nie będą.
      Kto chciałby płacić placowe na krzywy ryj ?
      • Gość: Wojtek P. Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 19:22
        Frustaratów ci u nas dostatek. Jak widzę ty Kilkijadek jeszcze przeżuwasz i przeżywasz wystawę modeli w Fabrycznej. Po cholerę był ci do tego urząd? Chciałeś, zrobiłeś i ok. Widzi mi się, że będziesz o tym przez następną pięciolatkę łkał na forum. Jak małe dziecko się skarżysz ... Ogarnij się chłopie. Popieram zdanie Anki.
        • Gość: gabriela Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 21:37
          Ty nie jesteś zaden Wojtek P tylko smieć z urzedu miasta

Gość: Wojtek P. 05.12.11, 19:22 Odpowiedz
          Frustaratów ci u nas dostatek. Jak widzę ty Kilkijadek jeszcze przeżuwasz i przeżywasz wystawę modeli w Fabrycznej. Po cholerę był ci do tego urząd? Chciałeś, zrobiłeś i ok. Widzi mi się, że będziesz o tym przez następną pięciolatkę łkał na forum. Jak małe dziecko się skarżysz ... Ogarnij się chłopie. Popieram zdanie Anki.
        • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.180.108.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.11, 23:04
          Do wystawy modeli potrzebna jest HALA ignorancie. Wystawa pod wiatami była organizowana w 4 dni i całe szczęście że nie zaprosiliśmy modelarzy z Niemiec i Czech bo by wtedy było świecenie oczami.
          Impreza była dla dzieci. Niestety zabrakło czasu na reklamę. Fartem się udała ale więcej takiej partyzantki na pewno nie będzie. Pozostał niesmak i doświadczenie że na Urzędzie Miasta Ciechanów nie można polegać. Nikt mi nie wciśnie kitu, że UM zależy na promowaniu miasta i jego mieszkańcach.
          • Gość: Kilkujadek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.180.108.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.11, 23:18
            P.S.
            Przed imprezą uprzedziłem kolegów gdzie i w jakich warunkach ma się odbyć impreza. 2/3 zrezygnowało.
    • Gość: bywalec Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.cnow.pl 05.12.11, 22:53
      Panie Marku super propozycja!!!! byłem parę lat temu w mieście zaprzyjaźnionym w MUEDON i byłem na takim jarmarku!!! stragany, słodycze, ozdoby i inne rzeczy, grzane wino, dla dzieci karuzela. Jestem ZA. tylko mentalność naszych forumowiczów za chwilę zjedzie ten post do poziomu płytki chodnikowej. ale to inny temat. Pozdrawiam Panie Marku!!!!!!!
      • Gość: bywalec z ratusza Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 23:36
        Odezwał się bywalec , wycieruch FOTELI z urzędu miasta niejaki Robert Grzelak.
        Napisz czy Wardziński jest za czy przeciw a nie opisuj innych swoim poziomem umysłowym płyty chodnikowej.Napisz coś mądrego i na temat.

Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła IIIP: *.cnow.pl
        Gość: bywalec 05.12.11, 22:53 Odpowiedz
        Panie Marku super propozycja!!!! byłem parę lat temu w mieście zaprzyjaźnionym w MUEDON i byłem na takim jarmarku!!! stragany, słodycze, ozdoby i inne rzeczy, grzane wino, dla dzieci karuzela. Jestem ZA. tylko mentalność naszych forumowiczów za chwilę zjedzie ten post do poziomu płytki chodnikowej. ale to inny temat. Pozdrawiam Panie Marku!!!!!!!
        • Gość: sleepless Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 00:02
          pszemm, weź tabletki i ochłoń, bo ci żyłka pęknie. do następnych wyborów 3 lata, nie wydolisz z taką wściekła frustracją :D
        • Gość: Ryszard Ochucki Re: Świąteczny Jarmark Plagiatowy. IP: *.146.59.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.12.11, 00:09
          Jarmark na placu jest plagiatem jarmarku w CKiS. Mareczek wykorzystuje Was do własnej walki z obecną dyrekcją CKiS i tak jak napisał Kilkujadek - nie liczcie na dobroć UM. Jeżeli UM coś zrobi to nie dla obywateli tego miasta lecz w ramach odwetu na Starostwie Powiatowym.
          • Gość: zdrowy Re: Świąteczny Jarmark Plagiatowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 09:19
            Widzę , że chorych na umyśle jest tu wielu.
          • Gość: zdrowy Chory z urojenia Ochucki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 09:31
            Tak więc oskarżaj czym prędzej Pana Marka - nawet dostaniesz medalik. Oskarżaj również dom kultury bo też jest to według twojej chorej główce plagiat. Od lat się to robi w Haldensleben, Meudon, Hamburgu, Berlinie, Waszyngtonie i na całym świecie. I walcz ze swoimi urojeniami bo tego nikt od ciebie nie splagiatuje. To masz pewne.
            • Gość: gość Re: Chory z urojenia Ochucki IP: *.ceti.pl 06.12.11, 16:54
              Taki jarmark bardzo fajna sprawa, wystarczy chociaż spojrzeć na taki Kraków, pare straganów, grzane wino ( u nas akurat piwo), świecidełka, choinki i od razu wszyscy zadowoleni.
        • Gość: pytający Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 00:14
          Stawiam tezę ,ze marek zalewski robi tu za kreta by w ckis nie było jarmarku chociaż jeszcze niedawno bo rok temu ten jarmark zachwalał i promował a dlaczego nie dziś ?
          Jeśli jarmark to dlaczego nie był na deptaku już rok temu tylko w ckis ?

Jarmark Bożonarodzeniowy
          Autor: Gość: ckisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 09:49
          Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
          18 GRUDNIA 2010R. GODZ. 10.00 - 15.00 / Kawiarnia Artystyczna CKiSz /
          - pieczywo obrzędowe, piwo kozicowe, wyroby ludowe, miód, zabawki pod choinkę, anioły, wycinanki, kwiaty, koguty, hafty itp.
          - KONKURS na bożonarodzeniową potrawę regionalną / nagrody /
          - Kapela LZA "Ciechanów"
          - Giełga Kolekcjonerska i Staroci

ZAPRASZAMY - WSTĘP WOLNY
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.205.41.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.12.11, 00:39
            Ano przeczucie mnie nie myliło. Zalewski musi "zaistnieć" jako animator "kultury i sztuki" i przy okazji wykopać kilka dołków pod przeciwnikami nawet wykorzystując do tego atmosferę świąt.
            Ohyda.
            • Gość: phi-hihi Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 08:43
              Oj, zazdrośniki, najpierw myśleć a potem pisać.
              • Gość: ciekawy Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 09:53
                Tak poczytalem te posty i jak zwykle nic z nich nie wynika. Czy ktos byl w UM? Czy chociaz jeden handlarz dowiedzialsie o tym pomysle? Moze ktos mi odpowie?
                Podejrzewam ze jak zwykle skonczy sie na niczym!
    • Gość: trompka Jarmark na rynku w 40 000 Chojnicach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 20:32
      www.chojnice.com/galeria/kategoria/Jarmarczny-kram
      • Gość: marek zalewski Re: Jarmark na rynku w 40 000 Chojnicach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 21:35
        ... i tak jest nie tylko w Chojnicach... w wielu innych miastach.
        • Gość: pio Re: Jarmark na rynku w 40 000 Chojnicach ... IP: *.cnow.pl 11.12.11, 14:08
          ludzie litości jarmark to jest biznes
          a B I E D R O N K I
    • Gość: ... Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 00:54
      Pytanie trochę nie w temacie,ale ważne...czy Pan Zalewski Marek jezdzi samochodem Renault Thalia?
    • Gość: wypadałoby Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 01:45
      Wypadałoby coś z tym placem robić, od cholery miejsca to niech zrobią albo parking na stałe, albo dadzą kupcom itd.
      Widziałam, że postawili już te betonowe klocki, ale jak było kupę miejsca tak jest
      ciechanowinaczej.pl/2413/na-okazjonalny-juz-nie-wjedziemy/
      • Gość: bronek Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:30
        Też nie rozumiem "okazjonalnego parkingu". Okres przedświąteczny a parking stoi pusty to chociaż niech jarmark tam zrobią ,albo nie wiem niech ktoś z urzędu śpiewa tam kolędy albo opłatek rozdaje. Zaczynam myśleć że trochę złośliwie ten parking zablokowali bo kiedy jak nie teraz powinien być dostępny ? To tak jakby galeria handlowa lub cokolwiek innego z własnym parkingem zamknęła go i kierowała klientów na ten 300 m dalej.
        • Gość: plockinaczej Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 23:54
          W takim Płocku platfusięta a poprzednio pisieta organizują spotkania przed ratuszem na rynku z wyżerką i handelkiem i mogą ? tamtym się chce a naszym nic się nie chce.
          • Gość: ups Re: Świąteczny Jarmark na Placu Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 01:44
            ci z płocka tez niezadowoleni ze wszystkiego, zupełnie jak ty ... ciekawe, dlaczego wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma? od mławiaków wciąz słyszę, ile to się u nas dzieje, a u nich bryndza .... warszawiacy wielbią kraków, kraków wrocław i tak w koło macieju ... gościu, zorganizuj tej jarmark, skrzyknij kupców i po kłopocie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka