Dodaj do ulubionych

Nowe linie ZKM

IP: *.cnow.pl 20.03.12, 10:31
14 – Szpital – Powstańców Wielkopolskich – Pułtuska – Batalionów – Sikorskiego – AK – Ranieckiej – Szwanke – Płońska – Mleczarska – Mazowiecka – Płocka – Sienkiewicza – 17 Stycznia – Pułtuska – 17 Stycznia – Szpital
17 – Szpital – Pułtuska – Batalionów – Sikorskiego – AK – Ranieckiej – Szwanke – Płońska – AK – Sikorskiego – Witosa – Mikołajczyka – 11 Pułku Ułanów Legionowych – 11 Listopada – Warszawska – Pl. Kościuszki – 3 Maja – Sienkiewicza – 17 Stycznia – Powstańców Wielkopolskich - Szpital

Chyba bardzo dobry pomysł z linią numer 14, pochwalam pomysł prezydenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: phi-lozof Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 10:43
      chwaląc pamiętaj że to wiąże się z likwidacją innych linii
      poza tym dlaczego uważasz że to pomysł prezydenta?
      • Gość:   Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 10:47
        Deptakiem i jeszcze od Pułtuskiej. Nieźle. Na kiedy obstawiacie pierwsze potrącenie pieszego?
        • Gość: xx Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 11:44
          a po co w Płocką ta 14 ma skręcać zrobić w Niechodzką przystanek przy galerii jak wycieczka krajoznawcza to przecież takiego obiektu nie można pominąć. Każda porządna galeria ma przystanek autobusowy dlaczego nasza w Ciechanowie ma nie mieć. A wszyscy ci ludzie co po zakupy jadą będą mieli bliżej torby nieść. Jak pomagać ludziom to z głową tylko, żeby ten autobus nie jeździł raz na godzinę tylko częściej.
          • Gość: es Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.centertel.pl 20.03.12, 11:48
            www.ciechtivi.pl/rewolucja-w-autobusach-%E2%80%9Eszostka%E2%80%9D-i-%E2%80%9Etrzynastka%E2%80%9D-do-likwidacji/
            • Gość: . Re: Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 13:42
              Byc może poranny kur 12 pojedzie aż do Rutek.
              Robiłem te badania potoków i autobus linii nr 6 z Rutek przed godziną 8 jechał od początku prawie pełny, więc może się uda
              • Gość: es Re: Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.centertel.pl 20.03.12, 14:06
                w materiałach ZKM ani słowa o takiej możliwości
                • Gość: . Re: Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 14:33
                  A gdzie można znaleźc te materiały?
                  Może warto interweniowac u Wójta Gminy?
                  • Gość: es Re: Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.centertel.pl 20.03.12, 17:58
                    Radni miejscy powinni je już mieć, ew. w Biurze Rady M.
                    • Gość: ups bez prywaty, please IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 18:12
                      mareczku, nie załatwiaj prywaty :D
                      • Gość: . Re: bez prywaty, please IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 18:29
                        Tylko ze naprawde poranna szostka z Rutek jeżdżą dzieci do MZS nr2 i młodzież do szkół średnich, nie powinno odbiera im się odbierac tej mozliwości
                        • Gość: ups Re: bez prywaty, please IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 18:38
                          niech im wójt zapłaci za linię. nie płacą podatków u nas a chcą mieć udogodnienia, tak się nie da, ktoś musi na to bulić. dlaczego ja z moich podatków mam fundować coś mieszkańcom gminy?
                          • Gość: były radny Re: bez prywaty, please IP: 80.50.127.* 20.03.12, 18:49
                            pomysł nie jest nowy i odkryczy..pan prezydent powinien podać do wiadomości ile miasto dopłaca do komunikacji.ciekawe jaka jest struktura sprzedawanych biletów/ulgowe,pełno płatne/.
                      • Gość: mareczek Re: bez prywaty, please IP: *.centertel.pl 20.03.12, 19:07
                        Jeśli to do mnie, to ostatni raz jechałem szóstką jakieś cztery lata temu :)
                        • Gość: roman Re: bez prywaty, please IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 19:26
                          a moim zdaniem to ta cała komunikacja miejska powinna być zupełnie inaczej zorganizowana. takie długie linie raczej nie mają sensu i będą nierentowne. powinno być kilkanaście krótkich tras które by zbiegały się w 2 albo 3 miejscach przesiadkowych - np w rynku, pl.kościuszki, dworcu pkp. jeśli na każdą taką trasę dać po 2 autobusy to by kursowały z częstotliwością ok.co 15 minut i to by wystarczyło. np niestum-rynek, aleksandrówka-pl.kościuszki, pl.kościuszki-kolbego, krubin-rynek itd. co o tym sądzicie?
                  • Gość: rad Re: Nie będzie szóstki do Rutek :( IP: *.centertel.pl 20.03.12, 19:35
                    o planach zkm pisali na ciechanowonline po spotkaniu z prezydentem www.ciechanowonline.pl/news/view/3907.html
          • Gość: gosc Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 19:45
            bardzo mądre doradztwo.
            przystanek przy Mrówce.
            • Gość: rr Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 20:52
              Dlaczego nie skoro autobus jedzie koło Panoramy, potem obok Carrfura i Kauflanda, przejeżdża praktycznie obok trzech Biedronek to i powinien zachaczyć o Mrówkę, żeby wszystkie nasze sklepy były równo traktowane ;)
              • Gość: ilo Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 21:16
                Zauważcie Państwo, że 13 jest mało popularna z prostego powodu - powtarza w dużej części trasę linii 4, a czwórka właśnie jest zawsze kilka minut wcześniej na przystanku! Stąd pasażerowie, którzy chcą dojechać np. do PKP, wsiadają w pierwszy lepszy (tj. czwórkę), a potem 13 jedzie niemal na pusto!
                Żeby nie być gołosłowną przytaczam rozkład z przystanku Cedrob. 4. 10:10 / 13. 10:05, 4. 12:49 / 13. 12:51, 4. 15:15 / 13. 15:17 itp. itd.
                Ja wiele razy chcąc skorzystać z komunikacji miejskiej zauważyłam, że autobusy jak jadą - to naraz, a potem pół godziny NIC.
                Jestem pewna, że w wielu miejscach na mieście taka sytuacja występuje. Uważam, że wystarczy dobre zaplanować rozkład i od razu znajdzie się więcej amatorów ZKMu.
                • Gość: z Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 21:32
                  jak tobie podpasuje, to innym nie i tak w koło Macieju. to za droga impreza dla kilku pasażerów na niektórych liniach
                  • Gość: mama Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 06:27
                    czy dobrze rozumiem, ze nie będzie "zerówki" jadącej od dworca w stronę pl. kościuszki i sikorskiego i batalionów? moje dziecko często wraca do domu właśnie zerówką z pl. kosciuszki w stronę sikorskiego, autobus zawsze pełen pasażerów. czyżby taka trasa została całkiem zlikwidowana bez żadnej alternatywy (2 nowe linie nie jada tą trasą)???
                    • Gość: k.m.c. Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 14:47
                      Linie 7 i 17 zastąpią "zerówkę" tylko będą zaczynały kursy ze szpitala, a nie z dworca. Wszystkie nowe trasy linii zostały stworzne przez specjalistyczną firmę PTS z Trójmiasta, która podobne zmiany wprowadziła w Pabianicach, Tczewie czy Starogardzie Gdańskim, a prawdopodobnie od 1 lipca także w Płocku.
                      • Gość: . Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 19:59
                        Firma to Marcin Gromadzki - Public Transport Consulting z Redy, jako pracodawcy naprawdę w porządku, szef ok, kierownik nadzorujący Ciechanów również bardzo fajny. Dziwili się tylko, że w Ciechanowie to chyba nie ma bezrobotnych, bo planowali zatrudnic 20 osób, a zainteresowanych na spotkanie przybyło tylko 10.
    • Gość: beznogi Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 26.03.12, 11:42
      Czekam od lat na linię od PKP do ZUS w ul. Rzeczkowskiej,i nie doczekam się.Pomimo utraty kończyn (dolnych)ZUS przyznaje mi rentę na 1(jeden)rok,i muszę się bujać od pl. Kościuszki do "TEY instytucji.Takich spacerowiczów jest więcej,ludzie przyjeżdżają pociągami i -no właśnie-jak żyć p. Prezydęcie WW?
      • Gość: pietek Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 14:44
        jednak nie będzie można jak teraz zerówką z placu kościuszki dojechać np. bliżej arniki?mam na myśli kurs z placu na aleksandrówkę
        • Gość: Mimsy Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.12, 19:20
          Dobrze, że przeprowadzili te badania, wiadomo, które linie trzeba zlikwidować albo zmienić trasy. Konsultacje chcą zrobić , więc będziecie mogli te wszystkie uwagi zgłosić do ZKM. Panie/Pani inwalido/inwalidko bez nogi - przykro mi z powodu Pani/Pana inwalidztwa, ale żądanie jest bez sensu. Nawet w Wawie nie dojadę pod każdą instytucję, zawsze trzeba przejść kawałek drogi.
          PS. Pisze się prezydent a nie prezydęt. Wypadałoby wiedzieć.
          • Gość: mr Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 21:49

Widzę, że Pan/Pani wie o czym pisze. Proszę wybaczyć, ale zapytam. Jak dużo kosztowały te badania?
            • Gość: . Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 22:06
              ZKM póki co oficjalnie tego nie ujawnił, ale mówi się o kwocie 50 tyś. zł
              • Gość: rodzic Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 27.03.12, 09:37
                Wracamy do średniowiecza zamyka się szkoły,likwiduje linie autobusowe.Czym dzieci i młodzież z Rutek będzie miała dojechać do szkół w ciechanowie.Czyżby chodziło o to aby dzieci ze wsi zakończyły swoją edukacje na podstawówce no ewentualnie gimnazjum.
                • Gość: GENERAŁ Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 10:08
                  PKS, a po 2 mają przecież nogi
                  • Gość: do generała Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 27.03.12, 10:22
                    Generale sam powinieneś zapie... 5 km pieszo żeby dotrzeć na 8 do szkoły.
          • Gość: beznogi Re: Nowe linie ZKMDo Mimsa IP: *.cnow.pl 27.03.12, 10:43
            "Prezydęt",bo jest tak nadęty pychą,że nie widzi potrzeb mieszkańców "swojego" miasta.
    • Gość: ds Re: Nowe linie ZKM IP: *.ibd.gtsenergis.pl 27.03.12, 09:48
      git
      • Gość: jk Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 27.03.12, 10:18
        Zgadzam się z przedmówcą że czekając nie raz na przystanku jak niema autobusu to trzeba czekać z godzinę a jak przyjeżdżają to 3 a nawet 4 na raz.Myślę że ta rewolucja wyjdzie mzk bokiem a ludzie i tak nie będą z niej korzystać bo po prosty nie będzie ludiom pasować.Powinno być to tak pomyślane aby dowieźć ludzi do pracy, młodzież do szkół a pozostałych mieszkańców do centrum miasta skąd będą przesiadki do innych linii.A nie jak jest teraz że np.linia nr 12 objeżdża ciechanów dookoła dzielnicami przemysłowymi.
    • Gość: mr Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 16:51
      • Gość: a Re: Nowe linie ZKM IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.03.12, 21:35
        Najpierw niech zrobia cos z godzinami odjazdow autobusow. Przyklad: pociag KM wyruszajacy w trase o 15 34 z centralnego dojezdza do Ciechanowa punktualnie.
        Ide na przystanek po czym ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze 2 autobusy odjechaly 4 minuty wczesniej... Niech mi ktos powie, po co te autobusy jezdza z dworca PKP? Chyba po to, zeby podrozni mogli dojechac na lub z dworca. I niech sie dalej dziwia, ze malo kto jezdzi. To samo jest w druga strone (choc to poprawilo sie troche ostatnimi czasy) i w koncu jest czym dojechac na dworzec. W dodatku zlikwidowalbym oplaty za bagaz wiekszy niz 20x40x60, bo nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie kasowal 2 biletow. Generalnie wydaje mi sie, ze wydluzenie kursu linii 0 do szpitala byloby dobrym pomysłem. Taka linia przechodzaca przez cale centrum jest potrzebna. Do tego linie dowozace podroznych do linii 0 i mysle, ze byloby OK.
    • Gość: mr Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 23:37

Ważne jest mieć wizję. Ta ostatnio została przez ZKM zakupiona. Wyraźnie widać, że ludzie prowadzący firmę nie mieli jej dotychczas. Zapewne wyjątkowo ciężko opracować jakąś własną, np. wydzielić część rynku i oddać ją prywatnym przewoźnikom poprzez oddanie przystanków, to chyba byłby krok we właściwą stronę. Myślę, że sam zakupiłbym fajnego busa do wożenia ludzi.

Swoją drogą ciekawe czy będzie konkurencja na śmieciowym rynku w regionie. Większość spółek śmieciowych w skali kraju, to spółki komunalne. Za zwyczaj są też właścicielami składowisk odpadów. Ciekawe jak te sprzeczności, przełożą się na opłaty, które wiadomo... wzrosną. Myślę, że mogę się założyć o wynik pewnego eksperymentu. Obstawiam hipotetycznie na to, że jeśli jutro ktoś zechciałby odbierać odpady powiedzmy, ze trzech ciechanowskich spółdzielni taniej niż dotychczas, to musiałby je chyba kawałeczek wozić.

Chętnie podyskutuję.
      • Gość: mieszkaniec Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 28.03.12, 09:53
        Ciekawe na czym mają polegać oszczędności mzk jeżeli w miejsce 3 likwidowanych powstaną 3 nowe,chyba tylko i wyłącznie aby utrudnić życie mieszkańcom.
        • Gość: mania Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 28.03.12, 13:45
          Może zamiast likwidować ograniczyć ilość kursów.
          • Gość: ciekawy Re: Nowe linie ZKM IP: *.cnow.pl 30.03.12, 09:31
            Wiadomo jaką decyzje podjęli radni bo 30 mieli ogłosić komunikat a tu cisza.
    • Gość: -- Re: Nowe linie ZKM IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 10:22
      ^ Ktoś wie czy przyjęła rada ten projekt ?
      • Gość: autor Re: Nowe linie ZKM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 12:34
        Uchwała została przyjęta. Trwają konsultacje społeczne - zkmciechanow.pl/?po=aktual&Vb80bb774=263
        Możesz zgłaszać swoje uwagi.
        • Gość: jak Re: Nowe linie ZKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 14:09
          gdzie niby te uwagi zgłaszać? na maila nikt mi jeszcze od zeszłego lata nie odpowiedział

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka