IP: *.centertel.pl 22.06.12, 13:27
ktory jest najlepszy autokomis do kupna lub wstawienia samochodu?
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: Autokomis IP: *.182.0.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.12, 20:45
      w Ciechanowie nie ma takiego lepiej poświęcić trochę czasu i zrobić to samemu jeśli nie chcesz stracić
      • Gość: gość Re: Autokomis IP: *.centertel.pl 23.06.12, 20:52
        allegro, otomoto, tablica itp. Po jakiego grzyba wstawiać samochód do komisu jak można dać ogłoszenie, normalnie nim jeżdzić i nie dawać nikomu po drodze zarobić. Podobnie z zakupem- siadam do netu i szukam tego co mnie interesuje.
        • Gość: gość Re: Autokomis IP: *.xdsl.centertel.pl 23.06.12, 21:46
          Potwierdzam!! Nie polecam komisów z Ciechanowa! W ubiegłym roku szukałem samochodu w naszych komisach. Wreszcie znalazłem i kupiłem samochód w komisie w Ciechanowie sprowadzony z Belgii. Ksiazka serwisowa, papier na ostatni przegląd zrobiony w Belgi, obejrzałem ze znajomym mechanikiem niby wszystko grało, zrobiona polerka itp, jakies tam mało wazne drobiazgi. Sprzedajacy zapewniał i tak dalej i tym podobnie!! Po jakimś czasie dowiedziałem sie u znajomego wulkanizatora ze alusy na jakich sprowadzono kupiony przeze mnie samochód zostały sprzedane "po drodze", podobnie stało sie z fabrycznym radiem a po roku okazało sie ze na dachu 10 letniego szwedzkiego samochodu wychodzi rdza!! No cóż nic dodac nic ująć!! A zeby było jeszcze śmieszniej to wysłałem emaila do stacji serwisowej w Belgi gdzie bez problemu dostałem informacje o badaniach technicznych i naprawach oraz wyposazeniu fabrycznym tego samochodu co potwierdziło uzyskane juz wcześniej informacje!!Rozszabrować co sie da a reszte sprzedac za ile sie da!! Nie powiem abym przepłacił za to auto ale niedosyt pozostał i pozwolił mi wyrobic opinie o handlu samochodami w Ciechanówku!!
          • Gość: abdul Re: Autokomis IP: *.xdsl.centertel.pl 24.06.12, 08:49
            ja szukam samochodu ale od prywatnych ludzi
            i pytasz się ile czasu mnie po co sprzedaje itp
            komisy to się trzymać jak najdalej:D
            jak nie komis to na giełdę jechać i popatrzyć

• Gość: gosc Re: Autokomis IP: *.centertel.pl 25.06.12, 10:54
              Ja, mam odmienne zdanie- bo przecież po to jest forum aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie. Drugie, sprowadzone auto mam z auto -komisu z Ciechanowa, i nie ma żadnych zarzutów. Jeśli samochody byłyby tak złe, to przecież żaden komis by się nie utrzymał. Niezadowolona osoba szybciej przekaże informacje znajomym, niż zadowolona, więc"reklama" gotowa. A jeśli chodzi o samochody kupowane od prywatnych osób, to skąd mamy pewność, że to akurat nie handlarz, a jeśli nawet to chyba po to jest handel, ktoś kupuje taniej aby sprzedać i zarobić. Czy jak idziemy do sklepu to oglądamy towar i rozważamy ile na nas zarobi sprzedawca? Ja osobiście wolę kupić auto sprowadzane, bo wg mnie właściciele dbają o auta a nie tak jak u nas, wiele osób jeździ nic nie dokłada, a jak coś nie tak, to szybko na giełdę.
              P.S. Jestem potencjalnym klientem ,do wiadomości osób, które zaraz będą pisać, że jestem jednym z właścicieli komisów w "Ciechanówku"
              • Gość: krzysiek Re: Autokomis IP: 213.199.253.* 25.06.12, 11:36
                Zgadzam sie z wypowiedzią przedmówcy mam dwa auta z zagranicy obydwa kupione
                w komisach.Dodam że w różnych komisach i też jestem zwykłym użytkownikiem.
                Cena zbliżona do giełdy czy ogłoszeń. Stan techniczny adekwatny do rocznika.
                Więc powodów do narzekań brak.
              • Gość: gosc Re: Autokomis IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 11:43
                A ja uwazam ze jest na odwrot jesli chodzi o dbanie. Na zachodzie nie przywiazuja sie ludzie do samochodow i rzadko zagladaja pod maske. W Polsce natomiast kazdy szanuje kazdy grosz, bo jestesmy biedniejsi. U nas sie pucuje i chucha na Golfy III, a u nich oddaje sie na szrot, a ze szrotow sciaga do nas. Taka prawda. takze wole kupic samochod ktory od poczatku byl w Poslce.
                • Gość: GOSC Re: Autokomis IP: *.centertel.pl 25.06.12, 11:50
                  Kwestia gustu, każdy ma prawa kupować gdzie chce. Każdy z nas ma inne poglądy, a co do chuchania, dmuchania na samochody przez nas Polaków, to również zależy od charakteru osoby.
          • Gość: As Re: Autokomis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:46
            to w końcu szwedzki czy belgijski?? W szwedzkim to akurat norma (morski klimat0.
    • Gość: koks Re: Autokomis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 12:55
      Do wstawienia dobry jest każdy. Co do kupna to czytałem gdzieś, że szansa na znalezienie dobrego samochodu w komisie to mniej więcej to samo co znalezienie dobrej kandydatki na żonę w burdelu.
      • Gość: kk Re: Autokomis IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.12, 18:53
        A ja jestem zadowolony z zakupu samochodu w komisie. Na ul Płońskiej przy rondzie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku.
        • Gość: Sławek Re: Autokomis IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 20:13
          Ja wstawiłem swój samochód,i kupiłem drugi u Lazarskiego na Płockiej.Odbyło się bez problemów.
    • zn550709 [...] 18.02.16, 08:17
      Treść postu jest niedostępna.
      • go1986 Re: Autokomis 19.02.16, 18:26
        Dziwne jak może być założona szyba z drzwi lewych na drzwi prawe, to tak jakby założyć lewy but na prawą nogę:) Rok produkcji niezgodny??? Kupując sprowadzane auto, otrzymuje się przecież dokumenty ( akcyza, tłumaczenia) to wszystkie urzędy popełniły błąd? Dziwną ktoś opisuje historię- może konkurencja...jeśli kupuje się auto, to przed zakupem oczywistością jest sprawdzenie samochodu- przecież można wziąć ze sobą zaufanego mechanika lub osobę, którą zna się na rzeczy..
        • ciech332 Re: Autokomis 19.02.16, 19:15
          Dobra Marcin nie spinaj sie
    • ciech332 Re: Autokomis 18.02.16, 18:04
      A Marcin ma to w nosie bo komis ubezpieczony i tyle z twych pogróżek.
    • ciech332 Re: Autokomis 18.02.16, 18:07
      A tak na serio to jak chcecie zobaczyć jak wyglądają auta sprowadzone z zachodu to popytajcie tych co zajmują sie kosmetyką samochodową .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka