28.06.12, 00:21
We wtorek wieczorkiem musiałem przeczłapać koło powiatowego gniazda "kultury" i obleciał mnie strach. Wytoczyła się z niego ekipa o zaciętych twarzach i nieprzyjemnych spojrzeniach.
Na pewno nie były to osoby związane z szerzeniem kultury, bo to było widać.
Co to mogło być?
Obserwuj wątek
    • Gość: / Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 08:08
      możę to było spotkanie "przy muzyce o polityce" ?
      • Gość: miki Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 08:34
        Jola Sz. opowiadała o swojej niezrealizowanej miłości do Jarka K. Ewentualnie szczepiła pisorków od zdrowego rozsądku (patrz in vitro)
        • Gość: * Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 09:29
          Chyba Tereska K.,
          bo Jola Sz. oprócz tańca nic tam nie kocha.
    • Gość: ula Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 11:55
      Koledzy marka z. opłakiwali jego nieobecność w parku tanim winem

a_samo_a napisał:

> We wtorek wieczorkiem musiałem przeczłapać koło powiatowego gniazda "kultury" i
      > obleciał mnie strach. Wytoczyła się z niego ekipa o zaciętych twarzach i niepr
      > zyjemnych spojrzeniach.
      > Na pewno nie były to osoby związane z szerzeniem kultury, bo to było widać.
      > Co to mogło być?
      • a_samo_a Re: PCKiSz 28.06.12, 12:56
        Na pewno nie byli to znajomi Marka. Biła od nich negatywna energia, a każdy artysta unika takich ludzi.
        Rzeczywiście mogła to być impreza pewnej partii, w której nazwie prawdziwy jest tylko spójnik.
        Na kilometr biła od nich "miłość bliźniego", a ponieważ panie nie miały charakterystycznych beretów, to chyba jedyna możliwość.

Przejrzałem stronę tej instytucji "kultury" i z niepokojem dostrzegłem, że oprócz dość marnych imprez kulturalnych prowadzone jest tam wiele spotkań promujących osoby powiązane z polityką, a ściślej z jedną partią, która na szczęście nie jest przy władzy.

• Gość: pol Re: PCKiSz IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.12, 15:19
          Twoja pozytywna energia ujawniła się w pełnej krasie.
          Odkąd wynaleziono internet może pisać każdy,
          ale czy każdy powinien. Bzdet na bzdecie prowokatorze zgorzkniały.
        • Gość: z boku Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 15:39
          Pranie mózgów w mediach spowodowało, że jest grupa ludzi rozpoznających jak się okazuje przynależność do określonej opcji politycznej po wyglądzie zewnętrznym. I tak wg nich - smutasy, żle ubrani, z jednym zębem dyżurnym, agresywni, w moherach itd....wiadomo. Tryskający energią, uśmiechnięci, młodzi, tworzący postęp, miłujący wszystkich, gotowi podzielić sie ostatnią kromką chleba - też wiadomo. I pomyśleć, że mamy 21 wiek i ludzie powinni być coraz mądrzejsi.
          • a_samo_a Re: PCKiSz 29.06.12, 00:37
            Zaraz "dyżurny ząb". Moim zdaniem powinny być dwa .... jadowe.

"I pomyśleć, że mamy 21 wiek i ludzie powinni być coraz mądrzejsi"
            Powinni, oj powinni, ale wielu nie jest i co gorsza nigdy nie będzie.
            • Gość: z boku Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 17:54
              <Powinni, oj powinni, ale wielu nie jest i co gorsza nigdy nie będzie> Pewność godna poziomu umysłu. Nie gratuluję, bo nie ma czego.
              • a_samo_a Re: PCKiSz 29.06.12, 18:32
                Bywało, że idiota został politykiem, ale jeszcze nie zdarzyło się, żeby zmądrzał. Co do tego mama całkowitą pewność. Ty jednak możesz mieć nadzieję. Ona kocha swoje dzieci.
                • Gość: z boku Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 19:47
                  W odróżnieniu od Ciebie ja nie mam odwagi być pewnym, że jestem mądrzejszym od innych. Ty uważasz, że możesz ludzi oceniać znajdując wśród nich np. idiotów. Jakim prawem, że spytam? A może po prostu stosujesz się do instrukcji, szablonu stosowanego na salonach i uważasz, że wszystkie rozumy pozjadałeś?
                  • a_samo_a Re: PCKiSz 29.06.12, 21:51
                    "W odróżnieniu od Ciebie ja nie mam odwagi być pewnym, że jestem mądrzejszym od innych."
                    To nie jest kwestia odwagi. To się po prostu wie.
                    "Ty uważasz, że możesz ludzi oceniać znajdując wśród nich np. idiotów. Jakim prawem, że spytam?"
                    Prawem logiki. Dużo można wydedukować nawet na podstawie nicka. Wyobraź sobie dyskusję o homoseksualizmie i homofoba przybierającego nick "tęczowy". Chyba nawet największy zwolennik partii o której mowa w tym wątku określiłby takiego osobnika mianem - idiota. Można by dawać wiele przykładów, ale poproś kogoś z przynajmniej dwucyfrowym IQ, aby ocenił twego nicka - "zboku".
                    • Gość: z boku Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 22:24
                      Dobrze, że nie wiesz jaki mam numer kołnierzyka, bo być może byś mnie zakwalifikował do debili. Chociaż tak naprawdę to mnie wszystko jedno co ktoś taki jak Ty o mnie myśli. A jeśli na moim tle wypadasz wg swego mniemania dużo lepiej (gdzie mnie z moim nickiem do Twojego....!) to cieszę się, że z mojego powodu bliżni ma dobre samopoczucie.
                      • a_samo_a Re: PCKiSz 30.06.12, 13:28
                        "Dobrze, że nie wiesz jaki mam numer kołnierzyka, bo być może byś mnie zakwalifikował do debili. "

Marzyciel z ciebie "zboku". Kołnierzykiem poprawiać IQ? Na coś takiego mógł wpaść tylko idiota.
                    • Gość: z boku Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 22:53
                      Już na koniec naszej nierównej jak się okazuje z racji poziomu nicków "dyskusji"<To nie jest kwestia odwagi. To się po prostu wie>. Jeśli jesteś młody to można mieć nadzieję, że kiedyś będziesz wiedział więcej. Kłania się nisko jednocyfrowe IQ.
        • Gość: mundek z etosu PO Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 16:37
          Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to ze ci prowokatorzy o umyśle alfonsa są opłacani i dotowani przez urzad miasta z naszych podatków w postaci reklam i wrzutek reklamowych.

a_samo_a napisał:

> Na pewno nie byli to znajomi Marka. Biła od nich negatywna energia, a każdy art
          > ysta unika takich ludzi.
          > Rzeczywiście mogła to być impreza pewnej partii, w której nazwie prawdziwy jest
          > tylko spójnik.
          > Na kilometr biła od nich "miłość bliźniego", a ponieważ panie nie miały charakt
          > erystycznych beretów, to chyba jedyna możliwość.
          >
          > Przejrzałem stronę tej instytucji "kultury" i z niepokojem dostrzegłem, że opró
          > cz dość marnych imprez kulturalnych prowadzone jest tam wiele spotkań promujący
          > ch osoby powiązane z polityką, a ściślej z jedną partią, która na szczęście nie
          > jest przy władzy
          • Gość: ......... Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 18:05
            pszemuś wytłumacz wszystkim jaki to jest umysł alfonsa opłacanego z urzędu miasta ??? to doprawdy intrygujące :-)
            • Gość: zibi Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 19:13
              smutne, że pod rządami pani Teresy dawne Centrum Kultury i Sztuki zamienia się w Centrum Pisowskiej Propagandy. w galerii wystawa pani senator Tomaszewskiej (PiS), na dołku spotkanie najpierw z senatorem (PiS), teraz z posłanką (oczywiście tez PiS). o ile mnie pamięć nie myli ta partia ma w Ciechanowie biuro poselskie, czyli bezdomna nie jest. A Centrum Kultury nie po to powołano, żeby uprawiać tam politykę. Pani Tereso, a cieszyłą się Pani taką pozytywną opinią ... Nie szkoda dobrego imienia? Pan Kęsik może wrócić w każdej chwili, wszak jest Pani p.o. dyrektora. stanowisko przeminie, a niesmak zostanie ...
              • Gość: kontekst Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 19:18
                Pis ma przyczółek dla posła Kołakowskiego, żeby miał się gdzie pokazywać. A swoją drogą jak nie udało się mężowi pani K w Platformie, to teraz udało się pani K w PiSie. I pomyśleć , że pani K zaczynała w Tygodniku ciechanowskim swoją kulturalną karierę. Wie kobieta jak to się robi.
                • Gość: zibi Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 19:25
                  powtórzę - to jest cholernie żałosne, jeżeli nawet tak inteligentna osoba jak Pani Teresa albo daje się wykorzystywać, albo świadomie, acz niesmacznie, trwoni swój niezły dorobek :(
                  • Gość: Ga-Ba Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 21:43
                    No ładnie, starostwo zrobiło z CKiS PiSowski dom kultury. Dla mnie to zasługuje na tytuł żenady roku.
                  • Gość: ufo Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 10:50
                    Zibi, pani Teresa nie daje sie wykorzystywać, pani Teresa jest w swoim żywiole
              • Gość: saro Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 10:48
                Pan Kęsik i pani Teresa to jedna... grupa towarzyska
            • Gość: mirka Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 22:37
              No i sami widzicie jeden alfons napisał tyle postów na jeden temat.
              Pani Tereso za opluwanie i ciagłe ponizanie nalezy zgłosic internetowy mobbing na policje.
              Wystarczy jednego alfonsa namierzyc a reszta w końcu przestabnie pluć jadem
              • Gość: ? Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 23:31
                KWiatkowski! przestan leciec w chu..a i sie podpisuj pod swoimi wypocinami..
                Taki apel.. Zrozumiesz?
          • a_samo_a Re: PCKiSz 29.06.12, 00:43
            Na pewno nie z twoich podatków, bo te nie wystarczają na koszty leczenia i my wszyscy musimy cię sponsorować.
            • Gość: kris Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 08:50
              A co z klubem "Na Dołku"? PCkiSz w końcu to oddaje czy jak? Chętnych nie ma? Miejsce z takim potencjałem leży odłogiem. Raz na ruski miesiąc coś tam się wydarzy i cisza... Byle by kolejnej dyskoteki tam nie zrobili...
              • Gość: Gość Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 17:07
                Póki co z Artystyka zrobili biuro poselsko-senatorskie PiS bis.
                Ps. Nie mam na imię pszemm, zaznaczam na wszelki wypadek.
                • Gość: Poinformowany Re: PCKiSz IP: *.play-internet.pl 29.06.12, 22:20
                  Dom kultury jest dla wszystkich i każda partia ma prawo wynająć salę w PCKiSZ, trzeba tylko zapłacić. A wystawa Pani Ewy Tomaszewskiej poświęcona jest polskiemu parlamentaryzmowi i była prezentowana m.in. w Parlamencie Europejskim oraz w Senacie RP, za zgodą marszałka z PO.
                  I jeszcze jedna uwaga: zanim się coś napisze warto mieć chociaż podstawową wiedzę na dany temat, bo jeśli się jej nie ma można poddać w wątpliwość własną inteligencję...
                  • Gość: ups Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 01:48
                    ja tam poddaję w wątpliwość sens nazwania szumnie imieniem Biegasa galerii, która przestała pełnić funkcję galerii, bo odkąd wystawa o parlamentaryzmie to sztuka? oczywiście to czysty przypadek, że w centrum kultury co i rusz urządzają spotkania parlamentarzyści PiS. ciekawe, ile rzeczoni parlamentarzyści zapłacili za wynajem kawiarni. może podasz kwotę, żebym nie nie miał wątpliwości co do twojej wiedzy na ten temat, nie mówiąc już o inteligencji ...
                    • Gość: Aneta Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 13:47
                      Już widzę, jak doczekasz się odpowiedzi. Założę się, że nie zapłacili.
                    • a_samo_a Re: PCKiSz 30.06.12, 13:53
                      "funkcję galerii, bo odkąd wystawa o parlamentaryzmie to sztuka? oczywiście to czysty przypadek, że w centrum kultury co i rusz urządzają spotkania parlamentarzyści PiS. ciekawe, ile rzeczoni parlamentarzyści zapłacili za wynajem kawiarni. może podasz kwotę,"

Rzeczywiście ciekawe pytanie, ale ceny muszą być mocno zaporowe, bo przedstawiciele konkurencyjnych partii jakoś nie urządzają tam imprez.
                      W kwestii słynnej wystawy, to moim skromnym zdaniem nie ma ona nic wspólnego ani z kulturą, ani sztuką. Firmowana była przez radną wojewódzką, ale w ramach tytułomanii pani Tomaszewska zwana była "panią senator". Żenada.
                      Teraz zapewne kolejną imprezą kulturalną będzie prezentacja słynnej wystawy smoleńskiej.
                  • Gość: mundek z etosu PO Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 15:45
                    To ty wierzysz ze ci z PO myslą to jesteś marzycielem , oni piszą jak półgłówki.

Gość portalu: Poinformowany napisał(a):

> Dom kultury jest dla wszystkich i każda partia ma prawo wynająć salę w PCKiSZ,
                    > trzeba tylko zapłacić. A wystawa Pani Ewy Tomaszewskiej poświęcona jest polskie
                    > mu parlamentaryzmowi i była prezentowana m.in. w Parlamencie Europejskim oraz w
                    > Senacie RP, za zgodą marszałka z PO.
                    > I jeszcze jedna uwaga: zanim się coś napisze warto mieć chociaż podstawową wied
                    > zę na dany temat, bo jeśli się jej nie ma można poddać w wątpliwość własną inte
                    > ligencję.
                    • Gość: Kamil Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 16:39
                      Pszemm, upał ci szkodzi, myli ci się płeć a teraz nawet zdania poprawnie nie jesteś w stanie sklecić.

Co racja, to racja. Degradację PCKiS widać gołym okiem. Nigdy nie myślałem, że ciepło pomyślę o Kęsiku, ale takiego nachalnego przegięcia politycznego za jego czasów nie było. Chociaż PSL nie rządziło wtedy w koalicji z PiS ... Może Kęsika teraz też by przygięli do ziemi. PiS, jak się do czegoś dotknie, to spieprzy. Sorry za słownictwo, ale dobrze oddaje mój pogląd na "dokonania" p. Teresy K. i wicestarosty (nazwiska nie pamiętam, bo tak "wybitna" to postać, że za cholerę nie zapada w pamięć).
                      • Gość: jedendwatrzy Re: PCKiSz IP: *.tktelekom.pl 30.06.12, 20:47
                        > . Sorry za słownictwo, ale dobrze oddaje mój pogląd na "dokonania" p. Teresy K.
                        > i wicestarosty (nazwiska nie pamiętam, bo tak "wybitna" to postać, że za chole
                        > rę nie zapada w pamięć).

Pawłowski
                        Andrzej Pawłowski
                        Zapamiętaj, bo będzie jeszcze głośno :P
                        a słownictwo wybaczy każdy kto poznał ukierunkowane dokonania p.o. dyrektorki
                    • Gość: Poinformowany Re: PCKiSz IP: *.play-internet.pl 30.06.12, 16:46
                      Wynajęcie sali w PCKiSZ kosztuje 120 zł za godzinę.
                      • Gość: gość Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 20:40
                        to czekam na odpowiedź, czy PiS zapłacił za wynajęcie
                        • Gość: Poinformowany Re: PCKiSz IP: *.play-internet.pl 30.06.12, 21:55
                          PiS płaci tak samo jak każdy kto wynajmuje salę. Ale widzę, że w niektórych głowach nie mieści się to, że trzeba płacić nawet wtedy, kiedy jest się w koalicji rządzącej. To bardzo zastanawiające... Ciekawe z jaką partią związany jest "Gość" ? Choć chyba się domyślam...
                          • Gość: jedendwatrzy Re: PCKiSz IP: *.tktelekom.pl 30.06.12, 23:23
                            > PiS płaci tak samo jak każdy kto wynajmuje salę.

nie jak każdy bo tylko PiS wynajmuje tam salę
                            powód dlaczego tak jest mimo iż zastanawiający nie zostanie podany do publicznej wiadomości
                            • Gość: belfer Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 02:13
                              Poinformowany jednak nie podał, CZY PiS ZAPŁACIŁ ... odpowiedź co najmniej wymijająca ... śmiem wątpić, czy zapłacił. obstawiam, że usprawiedliwi się "niby kulturalną imprezką" pod tytułem "przy muzyce o polityce" (czy jakoś tak). kulturę ma wnieść pewnie jakaś śpiewająca pani albo grający pan, ewentualnie pani dyrektor prezentująca własną twórczość. ogólnie nudy na pudy. politykę zapewni oczywiście PiS-owski poseł Kołakowski plus jego koleżanki i koledzy z klubu. reasumując - zasłona dymna cienka jak bibułka, a powód do kpin aż miło :) obserwacja zjazdu PCKiS po równi pochyłej mnie nie cieszy, ale też nie zdumiewa. stała się smutnym faktem.
                              • Gość: żal to czytać Re: PCKiSz IP: *.odrioo.com 01.07.12, 10:22
                                Czytam ten wątek i nadziwić się nie mogę ...
                                Skąd w ludziach tyle bezinteresownej złośliwości ?
                                Wygląda na to że pisał to ktoś pokrzywdzony przez los,
                                na zasadzie - wszyscy są źli a tylko ja dobra (ew. dobry).
                                Polityczny bełkot, zero konkretów.
                                • Gość: kornik Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 14:07
                                  w wątku wrze jak w wielu innych. są fakty i podteksty,i jest polityka.
                                  gość portalu (Ona czy On?) napisał- "Czytam ten wątek i nadziwić się nie mogę..."
                                  A mnie nie dziwi wcale...
                                • a_samo_a Re: PCKiSz 02.07.12, 13:53
                                  "Czytam ten wątek i nadziwić się nie mogę ...
                                  Skąd w ludziach tyle bezinteresownej złośliwości ?"
                                  Niektórzy tacy się rodzą, ale jak wykazuje doświadczenie poziom złośliwości wzrasta odwrotnie proporcjonalnie do odległości między d...ą, a mózgiem. Nauka radziecka próbowała jakoś to wyjaśnić, ale do końca się nie udało. Chyba stanęło na toksycznym oddziaływaniu tego, co zazwyczaj jest w tym pierwszym, na to drugie.

"Wygląda na to że pisał to ktoś pokrzywdzony przez los,
                                  na zasadzie - wszyscy są źli a tylko ja dobra (ew. dobry)."
                                  Rozumiem, że paranoja jest w pewnych kręgach często spotykaną dolegliwością, ale żeby wszędzie widzieć rękę prezesunia?

"Polityczny bełkot, zero konkretów. "
                                  No i właśnie chodzi o to, by w PCKiSz było więcej konkretów, sztuki i kultury, a polityczny bełkot był wygłaszany gdzie indziej.
                                  • Gość: ten Re: PCKiSz IP: *.Red-83-39-30.dynamicIP.rima-tde.net 02.07.12, 16:09
                                    Ty słuchaj a, co to za bełkot? Ty jak coś chlapniesz.
                                    • Gość: tamten Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.12, 17:02
                                      "ten" nie potrafisz tego zrozumieć najzwyczajniej nie ogarniasz tego że ktoś nazbyt skomplikowanie coś napisał więc napiszę ci prosto:
                                      kulturalny odbyt :-)
                                      a "a_samo_a " trafia w sedno
                                      • Gość: ten Re: PCKiSz IP: *.Red-83-39-30.dynamicIP.rima-tde.net 02.07.12, 18:30
                                        Spoko. Nie ma to tam to.
    • Gość: tamten Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.12, 19:01
      nadie hablaba de amor
      • Gość: ten a_samoła IP: *.Red-83-39-30.dynamicIP.rima-tde.net 02.07.12, 23:15
        A w jakim lengłydżu ty piszesz?
        • Gość: avc Re: a_samoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 21:23
          ale się można naczytać tej kultury
    • Gość: ten a_samoła IP: *.Red-79-144-181.dynamicIP.rima-tde.net 05.07.12, 07:52
      E tam. Lepiej odpowiedz na pytanie.
      • Gość: ł apel: PCKiS dla mieszkańców a nie polityków PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 09:47
        może PCKiS zamiast koncentrować się na politykach PiS zaproponuje coś dla takich, jak wy? może to będzie orka na ugorze, ale przynajmniej by się starali zrobić coś dla mieszkańców ...
        • Gość: ten a_samoła IP: *.Red-79-159-53.staticIP.rima-tde.net 05.07.12, 23:57
          Chyba orka no ogórze? Ojejku, czemu piszecie ciągle teksty z takimi beszczelnymi podtekstami?
    • Gość: muzyk Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 07:02
      Cytuję:
      //Kilka koncertów, które odbyły się zimą tego roku, zostało zorganizowanych przez osoby nie pracujące w PCKiSz. – Działo się tak, ponieważ te osoby siedzą w branży muzycznej i wiedzą jaka muzyka teraz najbardziej zachęca do przyjścia młodą publiczność- mówi Garliński – natomiast PCKiSz pomaga w tych koncertach od strony technicznej, organizacyjnej. W ostatnim czasie koncerty były organizowane tak rzadko ze względu na brak funduszy na ich realizację.//
      Nie kompromituj się człowieku. Sam przyznajesz, że jesteś tam niepotrzebny na etacie. Inni jak mówisz są lepiej zorientowani i potrafią zorganizować koncerty.
      • Gość: belfer Re: PCKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 12:08
        trafiony - zatopiony. człowiek strzelił sobie w stopę ;)
        • Gość: tamten Re: PCKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 18:19
          "ten" widzę ,że poprawnie to ty po Polsku nie potrafisz pisać a pytasz w jakim to "lengłydżu" ... beszczelny przez "sz" ??? :-) , - (prawdziwy wykształcony kulturalny Polak z Ciebie)
          a lengłydż sobie sprawdź może i wniosek będzie.
          a odnośnie kultury to właśnie folklor coroczny będziecie mieć KUPA NOĆKA i nie krytykować bo zapytają czy w odbyt bierzecie
          • Gość: ten a-samo@ IP: *.Red-79-159-53.staticIP.rima-tde.net 07.07.12, 06:48
            Daj spokój a. Emocje cię poniosły. Popracuj nad poprawną polszczyzną. Skoncentruj się na zasadach pisowni wielką i małą literą oraz na znakach przestankowych. A ja jaj, potem piszą tacy rozżaleni, że matury nie mogą zdać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka