Dodaj do ulubionych

Stary telewizor

IP: 80.50.127.* 13.07.12, 15:13
Mam problem bo nie wiem co zrobić ze starym telewizorem, gdzie oddac? bo wiem że stawiając pod koszem można dostać mandat, pomóżcie !
Obserwuj wątek
    • verdorn Re: Stary telewizor 13.07.12, 15:32
      Faktycznie, zgodnie z ustawą o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym z dnia 29 lipca 2005r. (Dz.U. Nr 180 poz.1495) obowiązuje zakaz wyrzucania zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego...
      Jeśli zamierzasz kupić nowy, to nie masz problemu gdyż sprzedawca musi nieodpłatnie przyjąć zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny od klientów, którzy kupują nowy tego samego rodzaju, w ilości odpowiadającej zakupionemu.
      W przeciwnym wypadku pozostaje Ci, np. sprawdzenie czy firma z którą masz podpisaną umowę na wywóz nieczystości nie zabierze od Ciebie tego sprzętu; możesz też poszukać jakiejś firmy zajmującej się zbieraniem takich odpadów.
      • a_samo_a Re: Stary telewizor 13.07.12, 15:35
        Adasiu,
        nie pier.... Konkret!
        Tekst linka
        • Gość:   Re: Stary telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 16:46
          Jeśli jeszcze działa można oddać biednym.
          • proeko_zsee Re: Stary telewizor 13.07.12, 17:06
            Do nas trochę za daleko, bo jesteśmy w Błoniu. Ale zgodnie z ustawą, możesz oddać sprzęt każdemu zbierajacemu takie odpady, zarejestrowanemu w GIOŚ. Wyszukiwarka dostępna na www.rzseie.gios.gov.pl Można tam znaleźć firmy ze swojego miasta i im zawieźć taki sprzęt. Przyjąć muszą bezpłatnie. Druga opcja to telefon do Urzędu Miasta/Gminy i tam też na pewno poradzą w tym temacie.
        • verdorn Re: Stary telewizor 13.07.12, 20:33
          Ależ ty jesteś żałosny mały człowieku.
          Przez takich jak ty odechciewa się pisania na forum.
          • a_samo_a Re: Stary telewizor 14.07.12, 09:03
            "Ależ ty jesteś żałosny mały człowieku."
            Adasiu, nie pier.... kawał chłopa ze mnie i nazywać mnie małym, to już lekka przesada.

"Przez takich jak ty odechciewa się pisania na forum."
            Adasiu, nikt cię nie zmusza do pisania. Jednak jeśli ktoś zadaje proste pytanie, na które odpowiedzi udzieliłby mu wujek Google, to nie oczekuje wskazania mu Dziennika Ustaw i dalszego bełkotu, lecz konkretnej odpowiedzi, gdzie w mnieście Ciechanowie ma się udać, aby sprawę załatwić. Proste?
    • Gość: gosc Re: Stary telewizor IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 09:17
      Zanim zdazysz dostac mandat nawet nie wiesz kiedy ktos go zabierze spod smietnika.
      • Gość: Gość Re: Stary telewizor IP: *.205.63.207.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.07.12, 09:50
        Telewizora nikt nie zabierze. Co najwyżej rozmontuje na miejscu i zabierze złom. A reszta do śmieci.
        • Gość: Stary Re: Stary telewizor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 01:51
          W Ciechanowie mozna oddac do PUK na ul. Gostkowskiej tam gdzie baza miejskich autobusow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka