Dodaj do ulubionych

Zdrowa żywność?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 22:34
Jadłem przed chwilą na kolację coś co kupione zostało jako kaszanka. Nie wiem co to było. Z wyglądu kaszanka. W gębie po podgrzaniu w wodzie smak jakiegoś lekarstwa? Co się z tą żywnością porobiło?! Kurczaki, szynki - plastikowe, kaszanka jw. kiełbasa - często trzeba mieć dobre zęby żeby niektóre frakcje pogryżć. Mleko, chleb........I to wszystko ma przyswoić nasz organizm. A ten ambitny postęp technologiczny masowej produkcji żywności jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Ba! Może nawet nie przedostatniego. Mają dla nas na razie rarytas - żywność genetycznie modyfikowaną. Dobrze, że młodzi ludzie nie znają smaku dawnych wyrobów. Oczy nie widzą, serce nie płacze. Smacznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Zdrowa żywność? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.08.12, 01:44
      No ale kto kaze Ci to jesc? Ja od dawna nie kupuje tej padliny. Wedliny, chleb, dzemy, wszystko robie sama. Ser i wedliny wedzone zamawiam. Niestety nie mam skad wziac mleka:(. Jajka roznie czasmi uda sie kupic od babeczki ze wsi.
      • Gość:   Re: Zdrowa żywność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 01:54
        Ze sklepu tylko chleb (nawet względny), masło i sól reszta z działki, sadu i kurnika. Mam dostęp do bardzo dobrej mąki chyba pomyśle o piecu. Kaszankę, parówki i salceson to oni robią żeby nie płacić za utylizacje odpadów :).
        • aniawojta Re: Zdrowa żywność? 13.08.12, 13:47
          Fajny sklep ze zdrową żywnością:
          www.sklep.wybieramzdrowie.pl/
          • Gość: ... Re: Zdrowa żywność? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 13.08.12, 14:50
            A mozesz Aniu zdradzic, co jest zdrowego w chrupkach ryzowych, czy tartej bulce robionej z odpadkow,msplesnialego chleba i innych smieci? Albo co jest zdrowego w coli dla dzieci? Dwa kilogramy cukru? W soku pomaranczowym to samo, cukier...
            W przyprawach olej palmowy, jedno z gorszych swinstw...
            Zdrowe moze to bedzie jak sama wyhodujesz pomarancze i nie poslodzisz... Wywar z jarzyn, oczywiscie z wlasnego ogrodka, mozna zrobic samemu, bez glutaminianu powiada autor strony, no ale jakos to jest zakonserwowane, prawda....? No i ceny... Sporo wyzsze niz w normalnym sklepie, te produkty leza na polkach w wiekszosci sklepow... Wiec jak ktos ma za duzo pieniedzy i chce byc trendy, bo wiadomo, ze jest MODA na "zdrowa zywnosc", to smacznego:))
            • kazik355 Re: Zdrowa żywność? 25.04.13, 15:22
              ja kupuje, a przynajmniej staram sie w miare mozliwosci ekonomicznych:) kupowac jedzenie eko i bio, ktore nie odbiega od dawnych smakow:) warzywa smakuja tak samo, owoce i miesa tez:) nic nie jest GMO.. trzeba tylko poszukać sklepów czy bazarów. Skoro jesteście z okolic Warszawy to polecam BioBazar na żelaznej czynny w soboty, ceny przystepne a jakos pierwsza klasa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka