Dodaj do ulubionych

Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!!

20.09.12, 13:51
Dzisiaj znów widziałem, jak policja próbowała usunąć Pana Adamczyka z przed sądu. Widocznie nagłośnienie mediów spowodowało wzmożone działania mające zniechęcić Pana Adamczyka do dalszego pikietowania.
Panie Prezesie. Czy nie dość skrzywdziliście tego człowieka, kierując się jakimiś politykierskimi interesami? Czy uważa Pan, że jak wyeliminujecie go, zabronicie pikietować, to ludzie zapomną o waszych machlojach? Że innym zamkniecie usta? Zachowujecie się jak banda tchórzy, którzy zamiast na publicznym forum (choćby w formie odpowiedzi na artykuły prasowe) bronić swoich racji, uciekacie się do represji. Dokładnie jak za czasów PRL-u!
Ten sąd jest uwikłany w lokalne układziki i jestem wskazać kilka kuriozalnych orzeczeń, po przeczytaniu których doświadczeni prawnicy śmiali się w głos. Jest to jeden z tych sądów, o których minister Gowin mówił, że mają zbyt silne powiązania z lokalnym biznesem, politykami i prokuratorami. W dodatku jest to sąd wyjątkowo nieudolny, jego administracja działa fatalnie - a to już jest efekt nieudolnego zarządzania.
Może więc tak, Panie Prezesie, odrobina pokory? To Wy jesteście dla społeczeństwa i macie mu służyć, a nie odwrotnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Popieram P. Adamcz Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 23:36
      Andrzej. 100 % racji. Bez wstydu jest sąd i cała ta akcja z usuwaniem Pana Adamczyka spod budynku. Też widziałem raz na własne oczy jak dwóch policjantów próbowało go usunąć. W stosunku to Pana Stanisława byli to po prostu szczyle młodsi kilkadziesiąt lat od niego. Sąd działa nieudolnie, opieszale i bardzo niedbale. Miałem okazję się osobiście przekonać. Zresztą Policja nie jest lepsza. Potrafią zatrzymać rowerzystę po piwie i robić z tego wielki szum jacy to są skuteczni. Od tego są do jasnej Anielki. Taka ich rola i nie rozumiem podniecenia w ciechanowskich mediach na temat skutecznosci policji. Pracownik stacji benzynowej nie chwali się ze sprzedaje paliwo i mu się to udaje, a Pani na kasie w biedronce nie chwali się i nikt jej nie ubóstwia za sprzedaż towaru. .... POPRZYJMY Pana Adamczyka!!!
      • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 00:06
        Jednym słowem ciechamowskie ZOMO w akcji.
        Teraz czas najwyzszy filmować ZOMOwców w akcji a media ogólnopolskie czekaja na takie materialy.Spodziewam się ze nawet w TVN chetnie i ze wspólczuciem dla starszego człowieka pokaża materiał.
        Gdzie są organiozatorzy spotkania z Brygidą Grysiak ? Wystarczy zadzwonić , napisać więc ....?
        • Gość: addhoc Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 00:45
          No tak, "szczyle". Generalnie powinni podjechać adekwatni wiekiem 94 letni funkcjonariusze by w ogóle z Panem móc rozmawiać. Pan Adamczyk jak na 94 lata ma w zasobie słownictwa dużo ciekawych inwektyw nie przystających starszemu człowiekowi. Oczywiście jest to człowiek niszczony przez obecny totalitaryzm o zasługach tak wielkich, że nikt o nich nie słyszał. Walczył z jakimś lokalnym działaczem Solidarności i mając na uwadze, ze jemu nie przystoi przegrywać więc walczy dalej. W swoją prywatną wojnę wciągnął kilku sfrustrowanych naiwniaków co nawet w byle pierdnięciu widzą polityczną prowokację.
          Czy słusznie? Oczywiście nikt się nie zastanowił bo to "starszy, schorowany człowiek".
          Nawet syn przyznał w wywiadzie, że z ojcem ciężko dojść do porozumienia więc kto jest w stanie?
          Schorowany starszy człowiek siedzi w domu w kapciach i łyka herbatę a nie rozstawia posterunek przy Sądzie robiąc z siebie męczennika.

• Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 00:55
            Odezwał ssię młody zoomowiec a zeby było wiadomo w srodowisku kto to to podpisał się jako
            ADHOC i juz wiadomo kto pluje tu nonstop z nestrady na Adamczyka.

Andrzeju znasz adhoca ? To poznaj go bo napewno miałes z nim do czynienia w sądzie.
          • Gość: widziałem dziadka Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 00:55
            Ten dziadek to czubek, albo ma silne zmiany miażdżycowe. Andrzeju nie rób z chorego człowieka
            bohatera narodowego. Traktuję go jako ciechanowski folklor, tak jak Pioruna - tylko z tą różnicą że Piorun nie jest złośliwy.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 21.09.12, 07:56
              Dozgonnie byłbym wdzieczny Gowinowi gdyby zlikwidował Sąd w Ciechanowie. Szczególnie wydział pracy. Tam dopiero jest "sprawiedliwośc". Bardzo duzo mogą o ty,m powiedziec pracownicy MOPS-u.
              • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 21.09.12, 08:51
                Tak, zgadzam się. Ciechanowski sąd powinno się rozgonić na cztery wiatry i zbudować od nowa, z nowymi, uczciwymi sędziami. Nie tylko wydział pracy jest tak sprawiedliwy. Nie lepsze opinie słyszałem i o innych wydziałach. To po prostu karykatura wymiaru sprawiedliwości, w pełni dyspozycyjna wobec lokalnych władz. Podobnie zresztą sprawa wygląda z prokuraturą.
                Obrońców sądu zapraszam, mogę przedstawić kuriozalne orzeczenia i ich kretyńskie uzasadnienia. A co do krytyków Pana Adamczyka - poszperajcie trochę w internecie, a dowiecie się o jego zasługach. Krzyża Komandorskiego Orderu Odrodzenia Polski Polonia Restituta nie dostaje się za darmo.
            • Gość: nie forumowicz Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 09:28
              do "widziałem dziadka"- sam jesteś czubek, skoro tak odnosisz się do tak wiekowego Człowieka. Naigrawanie i poniżanie w twoim wykonaniu to już próba niszczenia tego Człowieka, a nawet forma psychicznej napaści na poszkodowanego Człowieka. Zapewne nigdy nie doznałeś bólu skrzywdzenia i dlatego nie jesteś w stanie zrozumieć co może czuć Taki Człowiek, któremu odebrano godność. Nie może zgodzić się z okrutnie krzywdzącym wyrokiem , jakiego dopuścił się skorumpowany sąd, czy to tak trudne do zrozumienia?
              Przewinienia sędziów też powinny być poddane osądowi, lecz nie każdego stać na walkę z nimi (choćby brak kasy i tak silnego zdrowia,bo to niestety odbiera zdrowie i życie ).
              Tak też w przypadku tego Pana Adamczyka.Osobiście rozmawiałam z Nim, i zdesperowany Człowiek chciał opowiedzieć o tym co go spotkało, nie był agresywny,a wręcz spokojni8e mówił.
              Popierający Pana Adamczyka powinni zebrać się w jakiś dzień i powinno dojść wespół do publicznego zamanifestowania o prawdę, a na pewno pracownicy sądu robiliby zdjęcia z okien... jak to było przed jedną ze spraw Dody. Przechodziłam i widziałam - to widowisko z okien sądu... a może i nagrywali... kto wie na co jeszcze stać sąd.
              Może ktoś się tym zajmie kto jest silny w temacie. NIECHBY TEN CZŁOWIEK SPOKOJNIE MÓGŁ ODEJŚĆ Z TEGO ŚWIAT< PRZEŚWIADCZONY ŻE KTOŚ ZA NIM STOI< I ŻE JEGO WOŁANIE O PRAWDĘ W SĄDZIE MIAŁO GŁĘBSZY SENS, nie polityczny a ku zwycięstwie prawdy i uczciwości należnej każdemu Człowiekowi.
              W tym sądzie jak w każdym innym przekręty i manipulacje, co widać gołym okiem. I kto wchodzi w układy? Nawet ślepy choć nie widzi to usłyszy...( nie mam na myśli chorych na oczy, z całym szacunkiem dla tych ludzi) .
              Człowiek umierał nie raz za prawdę,i dlatego pomóżmy w słusznej sprawie, bo sąd i policja tylko czyhają, by upodlić dalej.
            • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 23:07
              Ma większe zasługi dla wywalczenia wolności tego kraju niż Tusk i Komorowski razem wzięci.
              Gość portalu: widziałem dziadka napisał(a):

> Ten dziadek to czubek, albo ma silne zmiany miażdżycowe. Andrzeju nie rób z cho
              > rego człowieka
              > bohatera narodowego.
              Traktuję go jako ciechanowski folklor, tak jak Pioruna - t
              > ylko z tą różnicą że Piorun nie jest złośliwy.

• Gość: Stary ZOMOWIEC Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.play-internet.pl 21.09.12, 09:32
      Analizując te debilne wywody dotyczące działań policji w tej sprawie rozumiem , że powinna "olać" wezwania na tę interwencję bo to policja powinna działać wybiórczo i przed wyjazdem analizować życiorysy polityczne stron i na tej podstawie oceniać zasadność wyjazdu ??? Módlcie się aby wezwane przez was na pomoc "osiłki" nie poprzedzali swoich działań oceną waszych dotychczasowych dokonań politycznych.Z tego co wiem to akurat "osiłki" mają serdecznie dość tej przepychanki.
      • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 21.09.12, 11:25
        Zgadzam się, że policja ma dość tej przepychanki, tym bardziej, że ma ona kontekst polityczny. Ale czy znając sprawę naprawdę nie mają podstaw odmówić interwencji? Przecież tych wezwań były już chyba dziesiątki, wiedzą, że praktycznie nic nie mogą zrobić. W takiej sytuacji ich działanie ma znamiona nie interwencji, ale nękania starego, schorowanego człowieka.
    • Gość: .................. Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.183.253.72.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.09.12, 09:59
      ja tam nie wiem o co temu człowiekowi chodzi, czy w istocie wymiar sprawiedliwości go skrzywdził czy nie ... nie wiem
      wiem natomiast, że nie ma sensu "walczyć" z tym, że on sobie protestuje - oczywiście jeśli nie łamie przy tym prawa - przeciez protestować mu wolno
      facet sobie generalnie stoi ( tak go widziałem wiele razy ), obwieszony hasłami, które wiesza czasem też na drzewie ( może na drzewie nie powinien ), i gada z tymi co chcą go słuchać, a jak nie chcą to się nie narzuca, to o co kaman ? niech sobie stoi, protestować czy pikietować wolno w wolnym kraju - chyba tym, że stoi pod sądem nie dezorganizuje jego pracy ? - no chyba, że ma jakieś specjalne moce, które pracownikom mieszają w głowach hehehe ... chyba jednak nie

a jak kogoś pomawia, ktoś się czuje urażony itd. aparat w dłoń, udokumentować i złożyć prywatkę o pomówienie, czy zniesławienie
      a jak prawo łamie to są organy - policja, prokuratura itd.
      tak po prostu go przeganiać z przestrzeni publicznej - no nie wiem

ocena sądu Andrzej to zupełnie inna sprawa - rozumiem, że coś ci ten sąd zrobił i masz poczucie niesprawiedliwości - może i masz rację w swojej jednostkowej sprawie, nie wiem
      ale moim zdaniem nie powinieneś wykorzystywać człowieka do wylewania własnych żalów na sąd - poza tym ocenianie całej instytucji przez pryzmat swojej sprawy czy kilku spraw to trochę to pochopne - no chyba, że jesteś adwokatem z co najmniej 10 letnimi licznymi doświadczeniami z ciachanowskim sądem to może i miałbyś "materiał" żeby pokusić się o jakąś ogólną ocenę

Twój post w połowie w ogóle nie dotyczy tego protestującego człowieka tylko Twoich ogólnych ocen tego sądu - słusznych czy nie - nie wiem - mam wrażenie, że opartych na własnych doświadczeniach, a te często są złe - dlaczego ? - proste, jak sąd postanowi nie jak chcesz to łatwo na niego psioczyć - co wcale nie musi znaczyć, że sąd orzekł niesprawiedliwie
      takie moje zdanie
      • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 21.09.12, 11:31
        Widzisz ..........., to nie jest moje jednostkowe zdanie, nie chodzi o moją o9sobistą krzywdę. Nawet w tym wątku znajdziesz opinie innych na temat ciechanowskiego sądu. Poza tym chciałbym Ci zwrócić uwagę, że Minister Gowin ma podobną opinię na temat sądów w małych miejscowościach. Stwierdził on, że często istnieją zbyt silne powiązania między sędziami a lokalnymi politykami, biznesem i prokuraturą. Ja tylko podzielam to zdanie. A Pan Adamczyk jest potwierdzeniem tej tezy. Jak myślisz, kto wzywa policję na interwencję? Przechodnie? Okoliczni mieszkańcy?
        • Gość: .................. Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.12, 13:28
          ok. można dyskutować, ale kategorycznych ocen całości bym się wystrzegał - pewnie, że znajdą się inni zawiedzeni - jasne, że tak, nie tylko tobie sąd orzekł nie jak chciałeś - znajdą się też tacy co są zadowoleni, oni zazwyczaj nie wylewają żali, też nie chwalą, bo jak jest dobrze to myślimy o czym innym

akurat ministrem Gowinem moim zdaniem trafiasz kulą w płot - żaden on autorytet w tej materii i mam wrażenie, że ma kompleks nie bycia prawnikiem - jak tylko może to czepia się jak buldog takiej czy innej nieprawidłowowści, z lubością moim skromnym zdaniem pojeżdża po każdym z wymiaru - działa od przypadku do przypadku, a sądownictwo, a szczególnie prokuratura potrzebuje zmian, ale ich nie da się zrobić od tak - trzeba prawo zmieniać, a nie robić konferencje prasowe i lansować się na nieomylnego szeryfa
          a jego ostatnia wypowiedź dot. bezprawnego przesłania akt z sądu do ministerstwa ( stwierdził mniej więcej, że nie jest ważna litera prawa, że ma ją gdzieś, że ważny jest duch prawa ) - sorry ale to żenada - to co, duch prawa będzie określał każdorazowo pan nieomylny szeryf ? toż to czyste bezprawie - daj taki instrument Macierewiczowi i zobaczysz gdzie się znajdziemy

poza tym błąd w twoim rozumowaniu jest w tym, że Gowin ocenia źle małe sądy - otóż nie oceniał ich źle tylko twierdził, że w małych miejscowościach sędziowie pracują mniej niż w dużych - mniej bo mniej spraw jest w tych małych sądach
          w małych miejscowościach to sądy akurat lepiej działają w myśl upadłej reformy sądownictwa p. ministra - bo chodziło o to, żeby sprawy odbywały się szybciej, żęby nie było przewlekłości i czekania, a w małych sądach jest szybko - to molochy jak Wawka mają kolejki na miesiące, a czasem lata

a to, że w małych miejscowościach ludzie się znają - cóż, jaki masz pomysł na to ? - czy sędziemu, który jest człowiekiem jak każdy, można zabronić mieć znajomych - no bo idąc tym tropem to taki sędzia czy prokurator powinien być samotnym pustelnikiem - nie kontaktować się z nikim, z innymi sędziami i prokuratorami też, bo przecież razem tworzą sitwę - jaki masz pomysł ?
          myślenie, że jak sądzia z prokuratorem są na ty, to od razu sitwa to przesada - czasem ludzie się znają i lubią, a w pracy są profesjonalistami - wiem, że trudno w to uwierzyć, ale to dlatego, że takie sytuacje ludzie oceniają przez pryzmat własnej sprawy, w którą są zangażownani emocjonalnie i w pale im sie nie mieści, że ktoś może do tej ich sprawy podejść na zimno - otóż tak moim zdaniem właśnie jest - zimny profesjonalizm - dla Ciebie twoja sprawa to ważność nad ważnościami, dla sędziego ta twoja sprawa to jedna z wielu

pozdrawiam i dzięki - czasem na tym forum można jednak kulturalnie podyskutować
          • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 21.09.12, 14:17
            Odsyłam Cię do wywiadu w piątkowym "Superekspresie". Tam Gowin wyraźnie stwierdził, żw często w sądach w małych miastach jest "zbyt ścisłe powiązanie sędziów z lokalnym establishmentem: biznesmenami, politykami, prokuratorami, adwokatami." Zarzucasz Gowinowi, iż ma kompleks, że nie jest prawnikiem. Według mnie to jednak wielki plus. Nie ma powiązań z korporacjami prawniczymi, które trzęsą tym światkiem i są w zasadzie państwem w państwie. Przecież to paranoja, żeby o usunięciu sędziego, prokuratora czy adwokata z zawodu decydowali jego koledzy po fachu. Kruk krukowi oka nie wykole.
            Jeśli chodzi natomiast o wczorajszą wypowiedź Gowina - była ona może niezręczna i dzisiaj na konferencji prasowej za nią przeprosił, natomiast całkowicie zgadzam się z jej sensem. Przecież w tamtej sytuacji działał on w stanie wyższej konieczności. Na co miał czekać? Aż inni sędziowie zaczną sprawę badać całymi miesiącami, aż rozejdzie się ona po kościach i społeczeństwo o niej zapomni? Mam przykład takiego właśnie działania zarówno ciechanowskiego sądu, jak i prokuratury. Poza tym Gowin nie skacze od przypadku do przypadku. Kompleksowo podchodzi do tematu, jest już gotowa całkiem nowa ustawa o prokuraturze, nad którą prace prowadzono od wielu miesięcy, przygotowywane są zmiany w ustawie o sądach powszechnych.
            I ostatnia sprawa - oczywiście, że w miastach wielkości Ciechanowa wszyscy ludzie "ze świecznika" znają się . Ale w takiej sytuacji, gdy postępowanie dotyczy takiej osoby, zarówno sąd, jak i prokuratura, chcąc być uczciwym i bezstronnym powinny wystąpić o zmianę właściwości miejscowej. Byłoby to niewątpliwie zachowanie etyczne i nie powstały by wątpliwości co do bezstronności. Ale nasze organy wymiaru sprawiedliwości wolą wydawać kuriozalne postanowienia, wmawiać, że czarne jest białe i nie zauważać krytyki.
            Wierz mi, konsultowałem postanowienia prokuratury i orzeczenia sądu w sprawie jednego z naszych prominentnych polityków z prawnikami. Wywoływały one zdumienie, a gdy mówiłem o kogo chodzi - śmiech.
            • Gość: nieprawy Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.183.247.79.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.09.12, 08:17
              Połowa wpisów to ci na których społeczeństwo Ciechanowa się uparło, oni chcieli dobrze tylko im nie wyszło a może na stół sędziowski pomylono akta, bo jak wytłumaczyć sprawę radego N. który sam uznał się winnym a sędzia na podstawie akt sprawy nie mógł się dopatrzeć winy, tych rzucających cień tzw. kontrowersyjnych wyroków w przypadku ciechanowskiego sądu jest dużo więcej, czy w takiej atmosferze normalne funkcjonowanie sądu jest możliwe. Jak można się czuć bezpiecznym jeżeli wchodząc do sądu widzimy ile razy ten sąd się pomylił. Panie Prezesie Sądu Rejonowego w Ciechanowie rób pan coś aby atmosfera wokół sądu ciechanowskiego się zmieniła, rozwiązania siłowe nie są najlepszym rozwiązaniem a może pana dymisja coś zmieni.
              • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 22.09.12, 09:50
                A ja myślę, że zaistniała sprzyjająca atmosfera, aby sytuację zmienić. Postaram się min. Gowinowi podrzucić jeszcze jeden kwiatek do sędziowskiego kożucha. Bo ciechanowski sąd w pewnych sytuacjach postępuje dokładnie tak samo, jak gdański w sprawie Amber Gold. Przygotuję materiały wszystkich znanych mi kontrowersyjnych wyroków i wyślę do Ministerstwa Sprawiedliwości, bo na samooczyszczenie się ciechanowskiego sądu raczej nie ma CO LICZYĆ
            • Gość: .................. Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.183.243.222.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.09.12, 12:10
              hm... widzisz Andrzej, w materii wypowiedzi pana Gowina o literze i duchu prawa, a konkretnie tego, że literę ma w nosie
              ty twierdzisz, że to ok. i że on ma rację - a ja twierdzę dokładnie odwrotnie - jak dla mnie to bardzo nie ok.
              kto jak kto, ale to właśnie minister sprawiedliwości powinien przestrzegać litery prawa, a jak duch prawa nie jest zgodny z jego literą to powinien dążyć do zmiany litery prawa - nie odwrotnie
              jak napisałem wcześniej - jeśli damy ministrowi prawo do olewania prawa, bo on uważa, że ma słuszność ( a jak patrzę na Gowina to głęboko wierzę, że on jest przekonany zawsze, że ma słuszność ), co będzie jak ministrem zostanie taki pan Macierewicz - Andrzej, gwarantuję nie chciałbyś mieszkać w takim kraju
              ja wiem, że szeryfowskie zagrania Gowina mogą się podobać, ale one tak naprawdę niczego nie rozwiązują - to taki populizm, jak Leppera tylko trochę bardziej wysublimowany

piszesz, że Gowin podchodzi kompleksowo do tematu - do jakiego tematu ?
              nowa ustawa o prokuraturze nie jest, tylko może będzie - jak ją parlament zatwierdzi
              tak samo jak jest nowa ustawa o prokuraturze, tak samo była nowa reforma sądownictwa mająca polegać na likwidacji/łączeniu sądów - i już jej nie ma - dlaczego ? nie dlatego, że sitwa nie dopuściła, a dlatego, że głupia była ta quasi reforma - bo miała łączyć podobne do siebie, podobnie pracujące małe sądy ze sobą - zmieniłoby to tyle, że byłby jeden prezes zamiast dwóch i parę etatów w administracji i księgowości by było mniej, być może - grosze na waciki by zaoszczędził
              mówił, że to miało usprawnić pracę sądów - jak pytam ? gdyby do wielkiego sądu przyłączał mały to może by coś tam drgnęło w tym dużym, gdzie czeka się długo - czekało by się może trochę krócej i pewnie trochę dłużej w tym małym sądzie - coś by się wyrównało - ale jak miały się łączyć dwa małe sądy, która mają podobna ilość spraw i szybkość działania, to jak się miało coś zmienić ? jak idziemy na wódkę, to jak ja mam połówkę i ty połówkę to mamy litra do wypicia nie ? ja mogę też mieć litra, a ty nic - ile mamy do wypicia ? nadal w mordę litra - prawda ?
              i upadło bo głupie było - ale rok klepał temat bez sensu i udowadniał nie wiem w sumie co

kolejna sprawa sztandarowa - deregulacje zawodów - są takie zawody gdzie deregulacje pewnie trzeba zrobić ( prawnicze zawody już są zderegulowane, żeby jasność była ), ale są takie gdzie moim zdaniem nie trzeba - ten przysłowiowy taksiarz - sorry ale ja wolałbym żeby taksiarz miał jakieś egzamin zdany, jakieś uprawnienia, jakiś test psychologiczny przeszedł - on mnie ma wieźć, odpowiada za moje życie i zdrowie, a jak zderegulujemy, to może będą jeździć naćpane małolaty, bo przecież kierowcą w Polsce każdy jest jak Kubica - nie ?

a te powiązania - no masz jakiś pomysł ?
              generalnie stwierdziłbym tak - największe lody to się kręci tam gdzie są powiązania polityków ze wszystkim innym - niech pan Gowin popatrzy na swoje partyjne podwórko - ustawianie na listach wyborczych, etaty urzędników wszędzie gdzie tylko władza jaka bądź coś może ( w sądzie ta władza nie może i to może boli ? - przyszło ci to do głowy ? bo ja mam wrażenie, że to kolejny powód tej wojenki z wymiarem )
              tam się kręci lody, tak są znajomości układy i układziki
              ale to dotyczy polityków, a skoro polityk, minister mówi, że ma w D literę prawa to o czym dyskutujemy

ja mam wrażenie, że oni ( tak oni, politycy ), jak dostaną władze to staja się jakimś innym podgatunkiem człowieka - prawo jest dla nas, a nie dla nich - tak zaczynają myśleć i tak właśnie pan Gowin powiedział zrobił i nadal twierdzi, że ma rację

ja uważam, że Gowin to minister fatalny( równie fatalny jak Ziobro ), poniża i nie szanuje ludzi, nie zna się i nie czuje wymiaru, który owszem reformować trzeba, ale nie pałą, bo tak się nie da - bo środowisko prawnicze w szczególe, a inteligencja w ogóle, w Polsce i w każdym kraju, czy się panu Gowinowi podoba czy nie, to elita narodu w dobrym tego słowa znaczeniu - ludzi wykształconych pałą się nie zreformuje ( no chyba że do gułagu ) - im trzeba wyjaśnić co się chce zrobić i przekonać, że tak jak się chce będzie lepiej - pałą to se może pan Gowin żuli spod budki z piwem naginać - i też naplują mu na plecy jak sie tylko od nich odwróci
              • Gość: nieprawy Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.152.130.59.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.09.12, 13:31
                No i mamy wypowiedź osoby kompetentnej, że nic w polskim prawie poprawić się nie dam ale my tu na tym wątku nie chcemy poprawiać prawa tylko dążymy aby obowiązujące prawo było szanowane tak przez społeczeństwo jak i sądy, żeby te prawo jednakowo było interpretowane do każdego członka społeczności podległej danemu sądowi, co zrobić aby w sądach nie zapadały tzw. kontrowersyjne wyroki, czy sędzia któremu często zdarza się orzekać takimi wyrokami dalej musi to robić i psuć opinię uczciwym sędziom?, czy prezesem sądu musi być sędzia? Co do Gowina to widząc co się dzieje z prawem w Gdańsku mógł się zagalopować ale przyznał się i przeprosił i widzę, że jest zdeterminowany aby to zmienić ale patrząc na ciechanowski sąd sukcesów mu nie wróżę bo tam po każdym kontrowersyjnym wyroku odśpiewują znany w Polsce „hymn” „…nic się nie stało…” .
                • beauty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 23.09.12, 17:28
                  Zgadzam się z przedmówcą. Fakt, że trudno jest coś zreformować nie oznacza, że nie należy tego robić. Każda reforma, a szczególnie w tak hermetycznym środowisku, będzie trudna. Ci ludzie w chwili obecnej stanowią państwo w państwie, mają dożywotnio zapewnioną pracę, są w zasadzie bezkarni (immunitet sędziów i prokuratorów), nie ponoszą w zasadzie żadnej odpowiedzialności za błędne decyzje. TO SĄ SITWY. Mocne słowo, ale trudno tutaj Gowinowi nie przyznać racji. A czy sitwę uda się rozbić w drodze negocjacji? A może naprawdę potrzebny jest do tego szeryf, który, czasem działając nawet na granicy prawa, zrobi z tym - potężnym przecież - bałaganem porządek?
                  Jeśli chodzi o Gowina, to nie zauważam w jego postępowaniu - w odróżnieniu od Ziobry- populizmu i polityki. Może nie wszystkie jego działania są trafione, co może oznaczać, że jako człowiek z poza środowiska prawniczego, na początku zbyt słabo wgłębił się w istniejące problemy, ale cechuje go determinacja do zrobienia czegoś dobrego, dla całego społeczeństwa. Nie jest on rasowym politykiem, jeżeli politykiem można nazwać go w ogóle. Nie wpisuje się w standardowy obraz polskiego polityka. Nie siedzi z założonymi rękawami, jak większość innych ministrów, i nie czeka, co się staje. Przynajmniej próbuje coś zmieniać i szybko się uczy.
                  To, co się dzieje w ciechanowskich instytucjach, mających czelność zwać się prokuraturą i sądem - woła o pomstę do nieba. I zauważcie - były w ciągu ostatnich dwóch tygodni trzy artykuły prasowe na temat Adamczyka, a prezes sądu milczy i tylko wzmógł represje wobec tego człowieka. On po prosty olewa opinię społeczną! Co mamy zrobić? Siedzieć cicho, bo nic zrobić się nie da? A może krzyczeć, tak, żeby nas wreszcie usłyszeli? Ktoś zaproponował, aby wystąpić przed sądem w obronie Pana Adamczyka. JESTEM ZA!!! Jeżeli będą chętni do udziału w takiej pikiecie - gotów jestem to zorganizować od strony formalnej (zgłoszenie w UM, uzgodnienie terminu z Panem Adamczykiem i uczestnikami, druk informacji o pikiecie). Chętnych proszę o kontakt czytelnicy@goniecciechanowski.pl lub tel. 783329707 (gdybym nie mógł odebrać. proszę pozostawić wiadomość na poczcie)
              • Gość: gośc Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 23:46
                Ty to jestes zwykły gnojek i przestań mącic na forum .Jak masz taka wiedzę to KRC i TC dtoja otworem byc bronił sitwy tu i tam.

Gość portalu: .................. napisał(a):

> hm... widzisz Andrzej, w materii wypowiedzi pana Gowina o literze i duchu prawa
                > , a konkretnie tego, że literę ma

> ja uważam, że Gowin to minister fatalny( równie fatalny jak Ziobro ),
        • Gość: gość Re: NIe Przestają nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 18:38
          niezalezna.pl/60140-chcial-ukarania-bestii-z-ub-trafil-do-psychiatryka-tak-potraktowano-96-letniego-kombatanta-nsz
          • Gość: b Re: NIe Przestają nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 19:44
            No to będzie kabaret. Protestował, był takim miejscowym folklorem, a teraz zrobi się z tego sprawa polityczna i to w okresie wyborczym. No i robota będzie dla Fundacji Helsińskiej. Ciechanów będzie znany jako enklawa narodowców, homofobów i miejsce, gdzie jak za najlepszych czasów ZSRR, osoby niewygodne kieruje się do psychuszek.

Był czas na przemyślenie, a wybrano najgłupsze rozwiązanie. Facet przez całe życie nie był w stanie dostosować się, a teraz zrobi się z niego męczennika. Ciekawe, kto wpadł na ten pomysł z Grędzicami? Może sam powinien się tam udać?
    • Gość: plocki_ubek Andrzeju.............. IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 22:10
      Ty nie dręcz nas proszęeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeę
      • beauty.andrzej Re: Andrzeju.............. 24.09.12, 08:05
        Towarzyszu O., siedźcie cicho. Wasz czas już minął
        • Gość: .................. Re: Andrzeju.............. IP: *.play-internet.pl 24.09.12, 08:21
          Po części rozumie tego starszego człowieka ale NIE POPIERAM,tak jak już ktoś wyżej napisał to toczy prywatną wojnę nie przeciwko systemowi władzy sądowniczej tylko przeciwko konkretnej osobie,zakłóca przy tym porządek ODZYWA SIĘ WULGARNIE PRZEKLINA KRZYCZY PRZEZ MEGAFON i co to daje -WIELKIE NIC,nie robi tego przecież od wczoraj a ze skutkiem marnym-rzekło by się żadnym.Policja musi go usunąć w ramach interwencji bo takie mamy durne prawo i nie jest to wina funkcjonariuszy-piszecie tylko,że Policja potrafi tylko łapać rowerzystów,a jak sobie to wyobrażacie--że ma ich sądzić i bezpodstawnie i bez-procesowo zamykać?Ludzie mamy chore prawo stworzone przez chorych ludzi ,którzy tylko pchają się do koryta byle by się nachapać i dopóki się to nie zmieni,nie trafią do sejmu senatu ludzie SPOŁECZNIE NORMALNI to będzie zle....a nawet coraz gorzej.
          • Gość: mańkut Re: Andrzeju.............. IP: *.183.253.137.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 08:55
            To nie prawda, że mamy złe prawo, to nie prawda, że wg naszego prawa można niewinnie jechać po spożyciu alkoholu /2.7 prom./ ciśnie się na usta powiedzenie Piłsudskiego ale nie będę go cytował.
            • Gość: .................. Re: Andrzeju.............. IP: *.183.252.236.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 09:33
              człowieku - czytaj ze zrozumieniem - czy ja się odnoszę do tego ile można mieć alku w żyle i jechać
              w ogóle nie o to chodzi
              w pewnych kwestiach prawo mamy dobre, w pewnych nie - w tych kwestiach co prawo jest złe, słabe albo nie nadąża powinno się je stosownie zmieniać - minister sprawiedliwości jest m.in. od tego aby wnosić stosowne inicjatywy - jest też od wdrażania prawa - jeśli jednak minister sprawiedliwości stwierdza, że ma gdzieś literę prawa, to powinien przestać być ministrem
              • beauty.andrzej Re: Andrzeju.............. 24.09.12, 10:40
                Czy na prawdę mamy złe prawo? Na pewno nie jest doskonałe, ale takiego prawa nie ma. Natomiast są źli ludzie, którzy to prawo powinni respektować. Mamy złych prokuratorów, złych sędziów. Bo powiedz mi, co z tego, że jest ustawa o odpowiedzialności materialnej urzędników państwowych, jeżeli przez rok od jej wejścia w życie żaden urzędnik takiej odpowiedzialności nie poniósł? Czyżby przez ten rok nie zapadła żadna decyzja administracyjna, w efekcie której obywatel niesłusznie odniósł ujemne skutki?
                Jeśli chodzi o Pana Adamczyka: nie spotkałem się z jego wulgarnym zachowaniem. Wprawdzie na "plakatach", którymi jest obwieszony, są w niezbyt cenzuralny sposób ocenione sędziowie ciechanowskiego sądu, ale przynajmniej w stosunku do dwóch z nich według mojej opinii oceny te są w pełni zasłużone. Oczywiście nie mam pretensji do policji za podejmowane interwencje. raz takiej interwencji przyglądałem się z bliska i policjanci byli wręcz zażenowani, że muszą ją przeprowadzać. To ktoś z kierownictwa ciechanowskiego sądu po prostu boi się Pana Adamczyka. Ktoś boi się prawdy. Bo gdyby sędziowie mieli czyste sumienie, to po publikacji kilku już artykułów na ten temat wypowiedzieli by się, próbowali by przekonać społeczeństwo do swoich racji. A co mamy? Milczenie, chowanie głowy w piasek i nasilenie się represji wobec protestującego. Albo butę i arogancję polegającą na olewaniu z góry na dół społeczeństwa.
                Czy Pan Adamczyk walczy o swoją prywatną sprawę? Nie sądzę. On walczy z systemem albo raczej z ciechanowską sitwą. Walczy tak, jak potrafi, ale z determinacją. Chce być dla sądu żywym wyrzutem sumienia i wydaje mi się, że doskonale Mu się to udaje. Ten człowiek zasługuje na szacunek za swoją odwagę i determinację, a nie na nękanie przez policję. Natomiast na pogardę zasługują ci, którzy podejmują wobec niego wrogie działania.
                • Gość: gość Re: Andrzeju.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 18:24
                  endrju walczysz i walczysz o coś co jest bezsensem chociasz dla ciebie to sens życia.

radny Niestepski z automatu zostanie wykopsany przez instancje wyższą ale czy ty o tym wicie towarzyszu platformiany?
                  • beauty.andrzej Re: Andrzeju.............. 24.09.12, 18:50
                    Nie jestem platformianym towarzyszem. A czy zostanie wykopany? Śmiem wątpić. Pamiętaj, że Kozłowski jest z PO, a Niestępski z tej listy startował. Poza tym są pewne prawne wątpliwości, czy wojewoda ma prawo pozbawić go mandatu.
                    A co takiego według ciebie jest bezsensem? Państwo prawa? Poszanowanie prawa przez funkcjonariuszy państwowych lub członków samorządów lokalnych? To w jakim państwie chciałbyś żyć? Totalitarnym czy anarchistycznym?
                  • Gość: mańkut Re: Andrzeju.............. IP: *.183.253.183.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 19:43
                    jeżeli tak to czalejego bali się radni powiatowi Peło, czy głosowanie powinno być jawne? Tak dalej "... nic się nie stało..." pijem dalej - PO czuwa.
                    • beauty.andrzej Re: Andrzeju.............. 24.09.12, 19:58
                      mańkuciku, a może tak odrobinę po polsku? Nie jestem poliglotą.
                      • Gość: mań kut Re: Andrzeju.............. IP: *.183.253.183.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.09.12, 20:10
                        przepraszam ale zdenerwowałem się takie posiedzenie rady trzeba było opić, trochę wypiliśmy i wysiadając z samochodu gdzieś zgubiłem kluczyki nie mogę zamknć samochodu.
                        • Gość: gość Re: Andrzeju.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 23:29
                          endrju jest oficjalna deklaracja ze strony urzedu marszałkowskiego,a kolega platformiany swiata nie widzi poza netem i gazet nie czyta i nie kupuje.
                          Może przeczytane zbierac ci andrju i podrzucać pod siedzibę PO ?
                          • beauty.andrzej Re: Andrzeju.............. 26.09.12, 09:12
                            Gościu, ale ja nawet nie wiem, gdzie w Ciechanowie PO ma siedzibę. A Wojewoda i Urząd Marszałkowski to dwie różne instytucje
                      • Gość: paparatzi Andrzejuuuuuuuu IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 20:33
                        Drogi celebryto przestań nam na forum zawracać głowę.
                        Masz retorykę jak nasz drogi bolek.
                        haha
                        PO naprawdę ci w głowie namieszało.
                        • beauty.andrzej Re: Andrzejuuuuuuuu 26.09.12, 09:14
                          Czy nie zauważyłeś, paparatzi, że w tym wątku moje wypowiedzi mają charakter zdecydowanie antyplatformiany? W takim razie nie mamy o czym dyskutować.
    • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 08:35
      Sprawa naszego gnębionego bohatera trafiła do ogólnopolskich mediów.
      Duch Dukaczewskich ubeków dalej rządzi w sądzie,policji,urzędzie miasta.
      Wielki wstyd i negatywna promocja Ciechanowa
      • Gość: zygmunt Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 09:10
        Ahhh....mam nadzieję, że zarządzi duch sprawiedliwych i narodowych Macierewiczów.
        • Gość: max_ol Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 09:12
          pszem skończ odgrzewać stare kotlety, bo dostajesz niestrawności
          • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 17:49
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: pokrzywdzony Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.182.39.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 09:11
              Szkoda, że Pan Adamczyk działa w osamotnieniu i po ostatniej decyzji pana prezydenta dotyczącej reformy sądownictwa jeżeli ma się coś zmienić trzeba czekać do wyborów. Pamiętajmy w Polsce mamy 10 tyś. sędziów z czego jedna piąta nie orzeka tylko pełni funkcje kierowniczo-nadzorcze a jaki jest nadzór to widać oglądając niektóre programy TV. Dla porównania we Francji jest 5 tyś. sędziów długo by pisać osie mówi wszystko "gdzie kucharek....."
    • Gość: pokrzywdzony Re: bredzisz IP: *.182.39.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 11:50
      Proponuję Ci obejrzeć "Państwo w Państwie" dowiesz się jak chory jest nasz system prawny a tym samym nasze państwo.
      • Gość: Wodnik Re: bredzisz IP: *.free.aero2.net.pl 02.04.14, 14:17
        wyłącz telewizor włącz myślenie
        Może pan Adamczyk doczeka Polski o jaką walczy i tego mu życzę :)
        • Gość: pokrzywdzony Re: bredzisz IP: *.182.39.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 14:34
          A co z abonamentem RTV wodnik?
    • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 18:42
      Może stały bywalec KRC rzecznik policji uderzy się w pierś za kolegów zuchów interweniujących przed sądem.Jak pisze Jan Pospieszalski - 'został skuty kajdankami,wrzucony do radiowozu i przewieziony na posterunek'
      • Gość: maluczki Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.158.217.101.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.14, 08:55
        Gościu czy możesz jaśniej napisać, co KRC ma wspólnego z tą sprawą i czy interwencja siłowa policji wobec Pana Adamczyka miała miejsce.
        • Gość: pixel Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.centertel.pl 03.04.14, 12:23
          kiedy krc zacznie w koncu zadawac swoim gosciom trudne pytania chocby w tej sprawie rzecznikowi polici
          • Gość: XEN Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 14:32
            "polici"??
            To jest katolickie radio. Oni są od szerzenia miłość nie nienawiści.
            • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 16:57
              Stajemy się miastem 'obciachu'.
              Pomnik Dody i sama Doda.
              Radny Niestępski lokalny celebryta na kraj.
              Wojna UM kontra Starostwo.
              25 procentowy ubytek ludności.
              Sprawa pana Adamczyka.
              • Gość: Ewa Dodaj do listy "społecznika" samośkę z 06 IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.14, 10:38
                I mamy pełną listę
              • Gość: aaa Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.146.155.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.14, 11:01
                Nie zapominajmy o nepotyźmie w starostwie. Ile jeszcze razy naszą władzę zobaczymy w TV bo parcie na "szkło" mają wyjątkowe
                • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 16:36
                  Okolice nie lepsze-Sońsk,Ojrzeń...
                  A o pana Adamczyka jest już pytanie do ministra MSW a wtedy nasza miejska policja to też obciach pod rządami tego i poprzedniego komendanta.
                  • Gość: aaa Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.146.155.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.14, 17:14
                    Ale o co pytają ministra MSW? w tej sprawie to wstyd dla naszych prawników albo niedouczeni albo umoczeni innej możliwości nie ma. Rozwiązaniem tej sytuacji może być dymisja prezesa może nowy by sobie poradził
                    • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 18:36
                      Poseł Jasiński zapyta Bartłomieja kuzyna Henryka Sienkiewicza czy przyjdzie po komendanta z Ciechanowa?
                      • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 22:31
                        25kwietnia dzielni policjanci z prewencji byli gotowi do rozprawienia się z obcym i niepotrzebnym elementem ludzkim przeszkadzającym ciechanowskim rzondzącym elytom a to prezesowi sądu a to kumendantowi policji a to rządzącej platfornie.
                        Dzięki postawie posła Jasiińskiego władza odstąpiła od deaskalacji przemocy wobec Bohatera.
    • yoga24 Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 06.10.14, 23:15
      Piszesz..."banda tchórzy". A nie potrafisz podpisać się pod własnymi wpisami imieniem i nazwiskiem....
      • Gość: kostka Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.centertel.pl 07.10.14, 19:24
        Ale chamstwo !!
        • Gość: kostka Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.centertel.pl 08.10.14, 09:29
          Czy ktoś czytał oświadczenie rzecznika policji w sprawie Pana Adamczyka?
          • baeuty.andrzej Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! 09.10.14, 11:44
            Pragnę poinformować że ciechanowskie władze okryły się hańbą. Zamknęły w psychiatryku Pana Adamczyka, 96 letnego bohatera który do tej pory walczył o sprawiedliwość jednak ciechanowskiemu sądowi nie w smak to było i umieścili Pana Adamczyka w zakładzie psychiatrycznym. Ta sprawa nadaje się do telewizji a ciechanowski sąd powinien zostać raz na zawsze rozwiązany, bo każdy kto miał z nim do czynienia wie co się w nim dzieje!

niezalezna.pl/60140-chcial-ukarania-bestii-z-ub-trafil-do-psychiatryka-tak-potraktowano-96-letniego-kombatanta-nsz
            • Gość: bogumił Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 22:02
              mam nadzieję że Pan Adamczyk doczeka się jeszcze sprawiedliwości i że ktoś zgłosi np Andrzejek zgłosi tą sprawę do telewizji
              • Gość: gość Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 22:17
                Wstyd dla miasta.Na facebooku może akcja promująca ?
                • Gość: bogumił Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 22:31
                  trzeba przeprowadzić jakąś akcję by media w Polsce zwróciły uwagę na problem tego biednego człowieka i na to co ciechanowski sąd wyprawia!
                  • Gość: kostka Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.centertel.pl 09.10.14, 23:06
                    Mnie zastanawia jedna rzecz, jak się stało, że w zasięgu ręki p. Adamczyka znalazła się kostka brukowa którą tak celnie rzucił w drzwi komendy policji?
                    • Gość: politolog Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.181.144.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.14, 21:54
                      A czytaliście o naszej sedziny w tc jak uniewinnila mordercę PIĘCIU osób w Dreglinie i jakie kretynskoje uzasadnienie podała.
                      To też nadaje się do ogólnopolskich mediów
                      • Gość: / Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.14, 00:01
                        a w którym numerze TC jest takowa informacja?
                        • Gość: S. Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.14, 12:04
                          Żal mi bardzo tego starszego Pana Adamczyka, który stracił zdrowie przez niechlubne wymiary sprawiedliwości. A teraz człowiek cierpi za cudze błędy. A pikietując okazuje swoja niechęć do władzy. Po co mu zakładają znów jakieś sprawy?
                          sąd i policja mają jedno -paragraf a gdzie moralna odpowiedzialność za to co temu Człowiekowi zrobiono. Teraz najłatwiej zamknąć w celi psychiatrycznej? To kolejne krzywdzenie Człowieka , który woła o nieprawidłowościach i krzywdzeniu ludzi. Tak zamyka się u7sta, keidy brak już sił a nie ma nikogo kto zechciałbvy pomóc medialnie nagłośnić i ochronić godność tego Pana i rodziny.
                          • Gość: // Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: 80.249.4.* 17.10.14, 15:45
                            poznajcie całą historię i dopiero piszcie
                            • Gość: lol Re: Przestańcie nękać Pana Adamczyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 23:08
                              daleko wam jeszcze do 1600 postów o teatrze exodus. musicie chłopaki gorliwiej się starać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka