Dodaj do ulubionych

Do redaktora Kowalskiego z TC

26.10.12, 15:00
W ostatnim numerze TC ukazał się artykuł „red.” Kowalskiego na temat tragicznej śmierci ś.p. Kamila. Artykuł oparty na plotkach, zawierający stek bzdur i nie mający nic wspólnego z rzetelną dziennikarską robotą.
Przede wszystkim bzdurą jest, że Kamil wrócił się do sklepu po telefon. Ani on, ani sprawca nie byli tej nocy w sklepie, o czym świadczą nagrania z monitoringu. Panu Kowalskiemu nie chciało się jednak sprawdzić zasłyszanych plotek, ale po prostu je przepisał. Drugą sprawą jest prawdziwość wypowiedzi Prokuratora Bulca, że nie ma żadnych dowodów, iż sprawca i ofiara się znali. Wystarczy zajrzeć na profil Patryka K. No, chociaż może za dużo wymagamy od ciechanowskiej prokuratury?
Na zakończenie swojego artykułu „red.” Kowalski wypowiada swoją opinię na temat organizowanego właśnie marszu milczenia. Ma on wątpliwości co do sensowności takiego przedsięwzięcia (czytaj: jego skuteczności). Tylko skąd te wątpliwości? Czy przeprowadzono kiedykolwiek badania, dotyczące efektów takich inicjatyw? Czy może ta inicjatywa, jako oddolna, przeprowadzona bez błogosławieństwa miłościwie nam panujących – nie spodobała się tymże, a Pan Kowalski, jako lojalny wobec władz Ciechanowa dziennikarz – zrobił wszystko, aby doprowadzić do jej niepowodzenia.
Pisze Pan, Panie „redaktorze”, że używam bardzo agresywnego języka, gdyż do jednego z forumowiczów zwróciłem się słowami: „Czy w twojej ciasnej mózgownicy nie mieści się myśl, że ktoś może chcieć zrobić coś pro bono? Pro publiko?...” . Otóż, Panie „redaktorze”, nie zwrócił Pan uwagi, że ów forumowicz wielokrotnie mnie obrażał w znacznie ostrzejszych słowach. Poza tym do każdego najlepiej przemawiać w jego własnym języku, a to jest jedyny język, jaki ten człowiek rozumie. Poza tym był to tylko pretekst. Prawdziwym powodem Pana niechęci do mnie był następujący post na tym forum: „Tydzień temu w TC ukazał się dość solidnie napisany artykuł red. Nadaja o Panu Adamczyku. W bieżącym numerze jest natomiast na drugiej stronie krótka notatka o tym, jak radny Rabczewski chciał powołać wśród radnych zespół. który zbadał by sprawę Pana Adamczyka. Takie działania musiały nie spodobać się Panu Prezydentowi, wobec którego też było kilka umorzonych postępowań, a umorzenia mogły budzić poważne wątpliwości. Przy naszym "niezawisłym" sądzie to raczej normalne. Nie wiadomo, kto jest autorem artykułu (dwie osoby ze składu redakcji TC mają inicjały KK), ale stwierdza on, że radny Rabczewski po zgłoszeniu takiego wniosku udowodnił, że (...)"nie nadaje się nie tylko na posła, ale też na radnego. Przynajmniej w Polsce." Panie(i) KK. To już nie bezczelność, aby jakiś mierny dziennikarzyna lokalnego pisemka podważał wolę wyborców i poddawał ją ocenie. To Pan (i) nie nadaje się na dziennikarza, a TC nie nadaje się do czytania. Oceny działania instytucji, która ma czelność nazywać siebie Sądem Rejonowym w Ciechanowie jakość się Pan(i) nie podejmuje, choć jej członkowie nie są wybierani w sposób demokratyczny natomiast bezczelność pozwala wam oceniać czy ktoś się nadaje na posła lub radnego, choć w tym przypadku ocena należy tylko i wyłącznie do WYBORCÓW. Dziennikarz może tylko powiedzieć, że JEGO ZDANIEM lub ZDANIEM REDAKCJI ten czy inny radny postępuje niewłaściwie, ale nie podważać mandat uzyskany w wyborach powszechnych. Ponieważ jest to poważne naruszenie zasad etyki dziennikarskiej, składam do Rady Etyki Mediów wniosek o zbadanie sprawy. Wiadomo więc, o co tak naprawdę Panu Kowalskiemu chodziło. Jednak przy okazji prywatnych personalnych rozgrywek zniechęcił ludzi do udziału w naprawdę ważnym przedsięwzięciu. Ale cóż, dla „red” Kowalskiego osiągnięcie celu jest najważniejsze, nawet po trupach kolejnych ofiar przemocy. Panie Kowalski. Jeżeli za jakiś czas dowiemy się o kolejnej śmierci, której można byłoby zapobiec, gdyby ludzie odpowiednio zareagowali, to spadnie ona również na Pana sumienie. Jeżeli je Pan ma.
Ja ze swojej strony będę dokładnie śledził Pana działalność „dziennikarską” i zapewniam, że Pana nazwisko często będzie tematem wątków na tym forum. I nie tylko.

Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 15:53
      nie będę oceniać artykułu o pobitym pod merkurym, bo nie czytałem, ale kowalski ma rację pisząc o rabczewskim >nie nadaje się nie tylko na posła, ale też na radnego. Przynajmniej w Polsce> miał prawo tak napisać z prostego powodu. w naszym kraju jest podział władzy i samorząd zwyczajnie NIE MA PRAWA ingerować w postanowienia sądu i prokuratury. każdy radny musi o tym wiedzieć, bo musi znać swoje obowiązki. może następnym razem rabczewski albo łyziński, też as "logicznych" wywodów, wypowie np. umowę międzynarodową? ma do tego takie same uprawnienia, jak do powoływania zespołów w sprawach rozstrzyganych przez sąd. beauty, pisząc takie rzeczy tracisz wiarygodność. zwyczajnie wprowadzasz ludzi w błąd. chyba nie o to ci chodziło, mam nadzieję. kowalskiego można cenić lub nie, ale tu miał 100% racji.
      • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 26.10.12, 16:14
        Oczywiście radni nie mają prawa kontrolować prokuratury czy sądu, ich inicjatywa i działania mogłyby spowodować jednak kontrolę instancyjną. A byłoby co kontrolować, oj, byłoby.
        • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 26.10.12, 16:16
          Jest już krótki reportaż red. KK z marszu www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-10401-po_smierci_kamila_t___sledztwo_i_marsz_milczenia__.html
          Szkoda, że Pan Kowalski nie dopisał, że tak niska frekwencja to w dużej mierze jego zasługa.
          • Gość: z Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 16:31
            nie przesadzaj Andrzej. ludzie mieli to w nosie i by nie poszli nawet gdyby KK napisał hymn pochwalny
            • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 26.10.12, 16:54
              Częściowo masz rację. Ludziom zwisa coś, co nie dotyczy ich bezpośrednio. Ktoś, kto nie stał się jeszcze ofiarą przestępstwa, uważa, że jego problem nie dotyczy. Jednak ilość deklarujących przybycie a tych, którzy przyszli - to dwie różne wielkości. Czy naprawdę myślisz, że pomówienia Kowalskiego nie miały na to wpływu? Jednak słowo drukowane ma jeszcze swoje znaczenie, a dziennikarz powinien brać za nie pełną odpowiedzialność.
              • Gość: ZK Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 18:06
                Ja bym tego nie nazwał pomówieniami, a nawet gdyby, to tak -nie miało to znaczenia. Jeszcze się nie nauczyłeś, że deklaracje na forum nic nie znaczą? Tu stale pisze parę tych samych osób, połowa to fiksaci w rodzaju pszemmma, ze 2-3 nawiedzonych, ze 3 zagorzałych PiS-owców i tyle samo PO-wców. Reszta wpada z rzadka i odwiedza określone wątki. 99,5% ludzi w mieście nie zagląda tu nigdy. Lokalne pismaki czasem wpadną i wypadną, bo nie ukrywajmy, tu jest dość nudno i przewidywalnie. Nie łudź się, że napisanie tu czegokolwiek coś znaczy, naprawdę.
                • Gość: mieszkaniec Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 16:39
                  99,5% ludzi w mieście nie zagląda tu nigdy. Lokalne pismaki czasem wpadną i wypadną, bo nie ukrywajmy, tu jest dość nudno i przewidywalnie.

no tu bym się nie zgodził. Poczytność tego forum jest nadzwyczaj duża jak na tej wielkości miasto. Nie znam innego gdzie tyle by się działo.

Lokalne pismaki czasem wpadną i wypadną,

ba, nawet przedruk postów tu zamieszczanych czasami robią :)
                • Gość: wujek Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 00:25
                  chetnie dowiem sie jak małą reprezentacje posiada na tym forum opcja oszolomów z platformy obywatelskiej jak bardzo jest niedoszacowana.
                  jeśli mozna wiedzieć nazwiska oszołomów,fiksatów, nawiedzonych ....
                  jesli mozna wiedzieć czym róznią się te formy twórczości ?

Gość portalu: ZK napisał(a):

> Ja bym tego nie nazwał pomówieniami, a nawet gdyby, to tak -nie miało to znacze
                  > nia. Jeszcze się nie nauczyłeś, że deklaracje na forum nic nie znaczą? Tu stale
                  > pisze parę tych samych osób, połowa to fiksaci w rodzaju pszemmma, ze 2-3 nawi
                  > edzonych, ze 3 zagorzałych PiS-owców i tyle samo PO-wców. Reszta wpada z rzadk
                  > a i odwiedza określone wątki. 99,5% ludzi w mieście nie zagląda tu nigdy. Lokal
                  > ne pismaki czasem wpadną i wypadną, bo nie ukrywajmy, tu jest dość nudno i prze
                  > widywalnie. Nie łudź się, że napisanie tu czegokolwiek coś znaczy, naprawdę.
              • Gość: Elvis Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 18:38
                Bezpośrednią przyczyną niepowodzenia tego pomysłu była agresywna retoryka np. Andrzeja.
                • Gość: werb Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 12:34
                  ja taki nieuświadomiony: a coż to za p. Andrzej wodzi rej na ciechanowskim forum? 'a samo a' to żona, czy znajoma tegoż pana?, co sieje nienawiść w każdym wątku i na każdy temat?
                  • Gość: gość Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 23:25
                    głupich nie sieją a to o tobie i twojej obsesji nienawiści

Re: Do redaktora Kowalskiego z TCIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                    Gość: werb 31.10.12, 12:34 Odpowiedz
                    ja taki nieuświadomiony: a coż to za p. Andrzej wodzi rej na ciechanowskim forum? 'a samo a' to żona, czy znajoma tegoż pana?, co sieje nienawiść w każdym wątku i na każdy temat?
          • Gość: gos Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 22:25
            Pozwolilem sobie dodac komentarz pod artykulem KK dotyczacy zdjecia.
            Brzmiał on mniej wiecej tak "Czy Pan redachhtorr nie wie, ze tablice rejstracyjne na zdj sie zamazuje? A moze kierowca srebrnej skody ma kochanke w bloku rozowym, a zona mysli, ze auto w stolicy stoi bo maz w pracy...itd Zreszta co ja bede tlumaczyl
            Srebrna skoda to tylko taki przyklad wiec niech sie zona skodziarza nie martwi ;)
            "

Co zostalo opublikowane - mozna zobaczyc. Cenzura? Pewnie okreslenie redachtorr bylo .. hmm.. uwlaczajace?
    • Gość: bono Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.12, 18:10
      pokażcie choć jednego dziennikarza we wszystkich cichanowskich mediach, nie ma takich, sami naturszczycy. Jakie miasto takie media.
      • Gość: Elvis Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 18:40
        Po tym co napisałeś Ciebie nie można inaczej określić.
        Styl jak by to określić - prowadzenia pióra masz chaotyczny.
        • Gość: addhoc Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 22:35
          Czy Ciechanów różni się od innych miast tego typu w Polsce? Czy u nas potrzebny jest marsz milczenia? Czy aż tak dużo jest tej przemocy? Ja bym nie przesadzał bo po kilku gorączkowych postach można wywnioskować, ze kradną, biją i w ogóle strach. Stwarzanie fałszywego obrazu rzeczywistości jest rzeczą której nie lubię. Zdarzenia tego typu mają miejsce jak na współczesne realia niezwykle rzadko a wyeliminować ich nie sposób.
          Jeśli chodzi o radnego Rabczewskiego.
          Niestety rzucenie pomysłu by zakupić radar bo inne gminy na tym zarabiają było, mówiąc delikatnie" propozycją nieprzemyślaną". W założeniu radar służy poprawie bezpieczeństwa w ruchu drogowym a nie wielkości portfela miasta.
          • Gość: PółPusk Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 09:30
            Fałszywy to jest twój Rudy Pinokio i POpaprańce
            • Gość: Kamil Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 21:20
              Wg mnie Kowalski jest w porządku i wyrasta ponad resztę dziennikarzy w Tygodniku. Ma prawo komentować, jak chce. Andrzej niepotrzebnie się piekli.
              • Gość: Elvis Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 21:21
                Dla mnie Andrzej bywa wulgarny i tyle w temacie
                • Gość: gość Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 22:08
                  nie podniecajcie się. endrju chce być gwiazdą w forumowym rynsztoku, bo gdzie indziej mu nie wyszło ;;
                  • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 29.10.12, 08:46
                    No cóż, widzę, że i ty taplasz się w tym forumowym rynsztoku. A jeśli chodzi o moje promowanie się - w jakim celu? Już od wielu lat różne osoby zarzucają mi polityczne pobudki moich działań, tylko jak dotąd nie ma to żadnego potwierdzenia w faktach.
                    Jeśli chodzi o redaktora Kowalskiego. Jedni mogą go lubić, ja go nie lubię. Tak samo zresztą, jak samego TC. Zachowawcza gazeta, dbająca przede wszystkim o to, aby nikomu znaczącemu nie nadepnąć na odcisk. Czy przeczytaliście tam jakikolwiek krytyczny artykuł na temat któregokolwiek zarządu miasta? Bo ja sobie nie przypominam. Natomiast jeśli chodzi o sprawę Rabczewskiego opisaną przez Kowalskiego, to uważam, że dziennikarz nie ma moralnego prawa podważać decyzji wyborców. Może wyrażać własną opinię, ale nie wolno mu stawiać tego typu stwierdzeń
                    Nie jest też istotne, czy marsz milczenia był potrzebny, czy nie. Opinie na ten temat są podzielone. Takich marszy było już w Polsce wiele, ale nie ma możliwości stwierdzenia, czy i jakie przyniosły efekty. Po prostu nikt nie przeprowadził takich badań, tak samo, jak nikt nie przeprowadził badań na temat rozmiarów znieczulicy społecznej i jej przyczyn. Można na ten temat tylko dywagować. Natomiast załatwianie porachunków ze mną za niewygodną dla Pana Kowalskiego wypowiedź poprzez zniechęcanie ludzi do udziału w Marszu to zwykłe sk....stwo. Wiem, jestem wulgarny w tym momencie, ale nie wiem, czy red. Kowalski jest w stanie inny język zrozumieć.
              • Gość: a_samo_a Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 14:05
                W porządku? Oj żartowniś nam się tu trafił.
                Zacznijmy od artykułu, który był przyczyną dyskusji. Nieetyczny i nierzetelny
                Tekst linka
                Chyba wszystkie zawarte tam zasady zostały naruszone.
                Minimum wysiłku, trochę przyzwoitości i mógł powstać ciekawy artykuł, ale gdzie tam. Po drodze do prokuratury, choćby dla poszerzenia własnej wiedzy mógł się wybrać powiedzmy wybrać do wiadomego sklepu. Niedaleko było. Nawet by się nie zasapał. Mógł również porozmawiać z rodziną, znajomymi, nie zapominając o takich drobiazgach jak fora społecznościowe i wielu bzdur by nie napisał. A tak wywiad z prokuratorem i to napisany tak, że nie wiadomo co powiedział prokurator, a co redaktor dopisał. Nie można również zapomnieć o super komentarzu, dającym obraz jego dziennikarstwa, czy idiotycznym tytule.
                W każdym razie, jak doniosły jaskółki góra przyszła do Mahometa i TC otrzymał z rąk właściciela Merkurego materiał na dalszą część artykułu i żądanie sprostowania pewnych "informacji". Dzięki temu, ponownie udało się coś napisać, a jaka będzie tego wartość nawet nie chce mi się sprawdzać, bo TC już więcej nie kupię.
                W trakcie marszu, aby uniknąć przekłamań i posądzeń o "agresywną mowę" redaktor otrzymał w formie pisemnej treść przemówienia (fragment jest umieszczony w zajawce kolejnego artykułu na stronie TC). Wraz z uczestnikami marszu przeszedł Warszawską, ale chyba miał problemy zdrowotne, bo uśmiechał się jak osoba, której dokucza bolący ząb. Pewnie z tej przyczyny nawet nie podjął próby rozmowy z uczestnikami marszu, a na koniec znużony urządził sobie protest siedzący, gdy wszyscy wokół stali.
                W zajawce widzę, że zacytował właściciela sklepu, ale słowa: "Spadaj frajerze" jakoś mu umknęły.

• Gość: obserwator Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 15:04
                  Beauty.andrzej nie ukrywa, że Kowalskiego nie lubi. Skoro tak, to moim zdaniem raczej trudno w tym przypadku o rzetelną ocenę pracy redaktora. W dodatku zapowiada b.a, że będzie śledził jego dalsze poczynania, a w domyśle, również je komentował. Gdzie jest zatem miejsce na tolerancję dla poglądów innych, akurat tu - innego dziennikarza?
                  • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 29.10.12, 23:39
                    Nie znam Kowalskiego osobiście, a nie lubię go za jego teksty, mdłe, bezpłciowe, podlizujące się aktualnej władzy i ludziom, którzy mają coś do powiedzenia w mieście. tępi też w zarodku wszelkie inicjatywy władzy tej niewygodne. Taka jest moja opinia i opiera się ona właśnie na ocenie pracy redaktora. Żadne inne elementy nie wchodzą w grę, bo nie wiem nawet, jak Kowalski wygląda. A jeśli chodzi o tolerancję - oczywiście. Poglądy czy opinie wypowiadać należy jednak we własnym inieniu, a nie przypisywać sobie prawo do ogłaszania dogmatów.
    • Gość: gość Re: Do redaktora Kowalskiego z TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 23:32
      I ja nie wierzyłem w powodzenie tego marszu bo to miasto ma inny problem.
      Problem społeczeństwa obywatelskiego.
      Obywatele jak nie boja się to nie wierzą w sens swoich działań.
      Ta władza nie pyta się obywateli o nic a jak się pyta to potem manipuluje odpowiedziami by były po jej mysli.
      Kowalski jeśli popełnił tak wiele nieścisłości na miarę kłamstw powinien odejsć z zawodu albo niech TC przeznaczy cześć stron na teksty polemiczne by uwiarygodnic się jako medium służace obywatelom a nie władzy
      • beauty.andrzej Re: Do redaktora Kowalskiego z TC 30.10.12, 08:45
        Tak, masz rację. Jest to problem społeczeństwa. Jest to również problem władzy. Specjalnie wybraliśmy na rozpoczęcie marszu godzinę 16.00, aby mogli się do niego przyłączyć urzędnicy wychodzący z pracy w UM. To oni przecież w dużej mierze są odpowiedzialni za nasze bezpieczeństwo i ten marsz mógł być wsparciem dla ich działań w tym kierunku. Nikt nie dołączył, część przechodziła obok nas z ironicznym uśmiechem. Imiennie zaprosiłem do udziału w marszu wszystkich członków Zarządu Miasta, Starostę, Przewodniczących Rady Miasta i Powiatu. Nikt z nich nawet nosa nie wychylił, żeby powiedzieć choć kilka słów, wyrazić wyrazy współczucia rodzinie.
        Zawsze myślałem, że bezpieczeństwo mieszkańców jest priorytetem władz samorządowych, ale widocznie się myliłem. No cóż, widocznie dla naszych włodarzy ważniejsze było, aby rodzina nie musiała czekać z obiadem. A może przyczyną było to, iż była to inicjatywa całkiem oddolna, bez błogosławieństwa naszej "świętej trójcy". Takie rzeczy mogą być dla rządzących niebezpieczne, bo inicjatorzy najpierw zorganizują marsz milczenia, a później wpadnie im do głowy pomysł zorganizowania referendum np. z żądaniem likwidacji straży miejskiej czy odwołania prezydenta. Lepiej więc dla naszych włodarzy drogich, aby marsz nie wypalił, a organizatorzy zniechęcili się do dalszych samodzielnych działań.
        Ale jak mamy mieć obywatelskie, świadome i aktywne społeczeństwo, jeżeli władze miasta takich inicjatyw nie tylko nie wspierają, ale wręcz je torpedują? Jak można się dziwić ludziom, że nie wierzą w skuteczność takich inicjatyw, jeżeli rządzący okazują dla nich lekceważenie? Budowę społeczeństwa obywatelskiego powinno się - wbrew zasadom - rozpoczynać od góry. Jeżeli Prezydent i spółka realizują swoje cele bez pytania o zdanie mieszkańców, jeżeli nie ma konsultacji społecznych we wszystkich ważnych dla miasta sprawach albo zdanie mieszkańców jest lekceważone - to nie możemy mówić o społeczeństwie obywatelskim i demokracji. To jest dyktatura sprawowana przez pewien układ, czy - jak powiedział min. Gowin - sitwę. I tylko nasza aktywność w czasie wyborów może to zmienić.
        • beauty.andrzej Re: Śledztwo i marsz milczenia w TC 30.10.12, 09:59
          Dobry, rzeczowy i obiektywny artykuł. Chylę czoła Panie Redaktorze Kowalski. Tylko... nie można było tak od początku?
          • Gość: a_samo_a Re: Śledztwo i marsz milczenia w TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 13:47
            A ja mam wprost odmienne zdanie. Tym razem artykuł napisany jest tak jakby to właściciel sklepu był głównym mówcą na marszu.
            W temacie zabójstwa mamy już drugi artykuł. Pierwszy był oparty o wywiad z prokuratorem. Zbulwersowany nim sklepikarz wybrał się osobiście do redakcji i w efekcie napisany został drugi artykuł. Pewnie teraz doprowadzona do wściekłości rodzina przejdzie się do KK i powstanie kolejny. W taki o to sposób, prawie nie wystawiając nosa z redakcji można pisać i pisać, a gdzie rzetelność i uczciwość dziennikarska? Gdzie zasada prawdy?
            Tragedia.
            • beauty.andrzej Re: Śledztwo i marsz milczenia w TC 30.10.12, 14:42
              Spróbuj spojrzeć na to z drugiej strony. Jak się pochwali Kowalskiego, to może powstanie trzeci artykuł i poznamy nowe "rewelacje"? W "dochodzeniu do prawdy" dopuszczalne są różne środki.
              • Gość: Ryszard Ochucki Re: Śledztwo i marsz milczenia w TC IP: *.205.12.64.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.11.12, 00:29
                To będzie już trzecia prawda przy czym najprzyjemniejsze będzie dla redaktora dochodzenie i sama świadomość, że jedną ręką można zrobić sobie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka