Dodaj do ulubionych

Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz

IP: *.cnow.pl 10.12.12, 20:13
Od wielu lat przyglądam się konkursom organizowanych w Powiatowych Centrum Kultury i Sztuki w Ciechanowie i z oburzeniem stwierdzam iż nie są one dla wszystkich. Są organizowane dla dzieci pana Molewskiego i pani Długołęckiej. Po co brać w nich udział skoro wiadomo kto otrzyma wszystkie nagrody.
Obserwuj wątek
    • Gość: pnoo Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 10.12.12, 20:18
      Ja także to zauważyłam dlatego moja córka nie startuje już w tych konkursach jeździmy z nią dalej np. do Warszawy i tam jak wygramy to wiemy że coś osiągnęłyśmy
      • Gość: kontekst Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:59
        Po prostu dlatego, że nie ma komu w domu kultury bezstronnie oceniać. Tak jest również w recytatorskich konkursach i innych. Oceniają jacyś przyuczeni pracownicy domu kultury a nie specjaliści. Tak jest też i z poetami. Bawią się we własnym gronie i dla siebie. Jeden drugiego popiera i udają twórców. Nawet nie sprawdzą się gdzieś dalej, w innych miastach. Ot taka prowincjonalna zabawa w kulturę.
        • Gość: kropka Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 11.12.12, 06:42
          Kiedyś moja córka brała udział w tych konkursach i zawsze była zadowolona z rezultatów dopóki nie zaczęło się tam "panowanie Molewskich" . Sam ustala wyniki konkursu razem z jury wykluczając prawdziwe talenty.
          • Gość: dziunia Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.12, 09:56
            Przysłuchiwałam się.
            "Laureaci" mogliby niektórym buty czyścić.
            Fachowe Jury powinno zdefiniować konkurs i
            jego ideę. Kto gorszy ten pierwszy!!!
            Katastrofa, wielka Kraksa.
            • Gość: rex Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 10:14
              Ktoś tym rządzi i na czele tego stoi
              • Gość: Gilcebola Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 12.12.12, 15:41
                MAm tylko jedno pytanie. Dlaczego mamy jeździć z dziećmi na te konkursy skoro wiadomo o tym kto wygra z góry..
    • Gość: ... Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 16:18
      Powiem jedno: skoro wygrywają uczestnicy, których przygotowują P. Molewski i P. Długołęcka to świadczy o tym, że są oni profesjonalistami i dbają o każdy szczegół. Sama wiem ile
      P. Długołęcka wkłada sił aby przygotować solistów czy chór do występów. Nawet jeżeli nie są to konkursy ona dba o każdy detal. Często poświęca mnóstwo WOLNEGO czasu żeby młodzież godnie reprezentowała swoją szkołę. Widać, że ten post musiał zostać założony przez osoby głodne i żądne sukcesów, które nie wiedzą co to jest profesjonalizm oraz nie potrafią pogodzić się z porażką. Pozdrawiam
      • Gość: człowiek Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.12, 17:22
        Profesjonalizm przejawiający się w reklamowaniu na siłę swoich podopiecznych, tworzeniu sztucznej atmosfery życzliwości i wciskaniu widzom infantylnego repertuaru...
        Niestety, ciechanowska rzeczywistość jest szara i smutna - wszystkie konkursy, nie tylko artystyczne, są zdominowane przez grupkę osób, która bardzo łatwo jest w stanie zapewnić sobie zwycięstwo. Tak mądry może być każdy, kto ma odpowiednie kontakty w swojej książce adresowej. Prawdziwym zwycięstwem jest wybić się poza to miasto.
        • Gość: as Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 17:38
          Sugerujesz, ze 14latka czy 15latka miałaby śpiewać o nieszczęśliwej miłości czy seksie? Skoro wybierasz takie repertuary dla swoich podopiecznych to gratuluje pomysłowości i "TWOJEGO PROFESJONALIZMU".
          • Gość: człowiek Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 22:09
            Między innymi tę nieszczęśliwą miłość miałem na myśli, mówiąc 'infantylny repertuar' :)
        • Gość: Gość Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.12, 09:27
          Tak się składa ,że Pani Hania przygotowuje mnie od kilku lat i występuję w festiwalach ogólnopolskich w tym jedna przygoda z festiwalem międzynarodowym. I proszę uwierzyć. Ja śpiewam ok. 9 lat i na każdym jednym festiwalu są układy. Mimo to po tym jak przygotowywała mnie Pani Hania zwsze zdobyłem jakieś miejsce w tym na konkursie międzynarodowym ,a tam proszę wybaczyć...Pani Hania raczej kontaktów niema... za to Pan Molewski wystawia dzieci tylko w Ciechanowie bo wie ,że na ogólnopolskich jego grupka nie ma szans bo nie mają układów. Pani Hania od kąt pamiętam mówiła: ,,Niech wygra najlepszy'' i do tej pory tak to funkcjonuje.
      • Gość: .... Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 12.12.12, 17:41
        Chciałam powiedzieć że pani Długołęcka zawsze świetnie przygotowywuje solistów bądź chór!Jest perfekcjonistka , strasznie dużo czasu spędza z uczniami przed każdym wystepem , i tak jak w wypowiedzi wyżej dba o każdy detal. Ludzie nie wiem o co wam chodzi , a z tego co widze wynika ze jestecie po prostu zadrośni i nie potraficie przyjąć do wiadomosci ze ktos jest od was lepszy :)))) Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: kontekst Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 18:02
          Czym innym jest przygotowanie solisty czy chóru a czym innym kto ocenia. Po prostu oceniają jacyś niekompetentni pracownicy domu kultury. Sam widziałem Garlińskiego jako jurora w różnych konkursach. To samo dotyczy innych konkursów, w których jurorami są osoby nie mające pojęcia. Przecież to jest kpina z osób startujących. Przecież to nie problem zaprosić jurorów kompetentnych, fachowców. Szanujcie uczestników tych konkursów.
          • Gość: eloole Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 12.12.12, 21:05
            No to skoro juz chodzi o jury , to prosze zejść z tematu p.Długołęckiej bo ona sie stara przygotowywać nas zawsze jak najlepiej a to kto ocenia to juz niczyja wina! dziekuję
            • Gość: Colin Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.205.39.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.12, 21:12
              Aranżacje chóru pani Długołęckiej sa żenujące. W ubiegłym roku miałem okazje słyszeć "Mury" Kaczmarskiego - mysle, że Kaczmarski przewróciłby sie w grobie gdyby to usłyszał. "Mury" w wersji disco polo - TRAGEDIA!!!!
              • Gość: ... Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 22:01
                Może czas wybrać się do audiologa skoro według Ciebie była to tragedia, żenada. Chór zaśpiewał naprawdę na 5+. I widać niedosłyszałeś/aś śpiewu chóru na 2 czy nawet 3 głosy. Gratuluje obiektywizmu oby tak dalej.
              • Gość: Gość Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.12, 09:31
                Mam teraz do Pana/Pani przyjść i na Pana/Pani oczach się poćwiartować. Co to za bzdury ? To niech Pan/Pani przygotuje taką piosenkę i zobaczy czy to tak łatwo. Dla mnie to wykonanie było naprawdę dobre. A Pan/Pani chyba nie umie rozpoznać Disco Polo....to porównanie to już w ogóle pokazuje niski iloraz piszącego.
            • Gość: trener Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.play-internet.pl 12.12.12, 21:13
              wszyscy widzą jak się przemęcza prezes Ochódzki naszego klubu tęcza...
              • Gość: gąska Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 23:24
                do gościa "Mury" naprawdę były z tektury, ani 1 , ani 2 głosu tylko
                fałsze
                • Gość: ,,, Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 13.12.12, 22:31
                  Mury były zaśpiewane bardzo dobrze na 2 głosy , nie mam pojecia o co sie w tym momencie spiancie! skoro jestecie tacy mądrzy to sami poprowdźcie 50 osoby chór!!!! :]
                  • Gość: kaja s Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 14.12.12, 09:11
                    P.Hania wkłada wiele serca w przygotowanie chóru...I na pewno tak jak mówicie nie ma układów...Wygrywa dlatego że ma wspaniałe głosy w swoim chórze , które wcześniej bardzo dobrze przygotowała...To ze chór czasem fałszuje to nie wina p.Hani. Z tych wpisów widocznych na górze wnioskuję , że jesteście po prostu zazdrośni ;) Dziękuje , Pozdrawiam.
                    • Gość: JustyN Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.30.170.172.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.12, 10:06
                      Tu nie chodzi o fałszowanie chóru tylko o wieśniackie aranżacje. Ta pani po prostu nie ma gustu.
                      • Gość: Mar.W Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 17:34
                        JustyN widzisz co wogóle piszesz.? Należałam do tego chóru 3 lata i zawsze byłam zachwycona utworami, które wybierała pani Hania. Jak możesz oceniać aranżancje skoro utwory zazwyczaj były śpiewane acapella?! ;)
                      • Gość: kaja s Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 14.12.12, 17:55
                        o gustach się nie dyskutuje...
                        • Gość: Domika Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 14.12.12, 18:52
                          No dokładnie o gustach się nie dyskutuje...Myślę,że ten wątek założyła osoba,która jest bardzo zazdrosna o sukcesy p.Hani,która wkłada w to tyle ciężkiej pracy,cennego czasu,który nam poświęca i tyle serca by jakoś to wyszło i pomaga nam rozwijać się w tym co kochamy.Pan/Pani nie ma podstaw by tak twierdzić,gdyż nie ma Pan/Pani o tym zielonego pojęcia jak to wszystko wygląda od (tzw.zaplecza) i jaki to jest ogrom ciężkiej pracy i nie zgadzam się z interpretacją,że "po co brać udział w konkursach skoro i tak wiadomo kto wygra" Zawsze wygrywa najlepszy, a p.Hania wkłada tyle pracy,że akurat jej się to należy bo zawsze wszystko jest perfekcyjnie dopracowane.Jak ktoś nie umie śpiewać to nie wygrywa proste i logiczne albo wkłada w to za mało pracy ;)
                      • Gość: .... Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 18:41
                        Zakładam że skoro się wypowiadasz widziałaś( eś) -ponieważ zmieniasz podpisy nie jestem pewien płci - występy tego chóru. Zakładam też że jesteś fachowcem skoro tak krytykujesz. Zakładam również że znasz Panią Hanię . Nie rozumiem zatem dlaczego taki fachowiec, podczas występu chóru nie potrafi podejść i przekazać swoje uwagi. Zastanawiam się nad tym długo i przychodzą mi do głowy tylko to że jesteś opiekunem( ką) jakiejś grupy która regularnie przegrywa z chórem Pani Hani i zamiast pracować nad sobą uznałeś ( aś) że łatwiej dosr... komuś. Zamiast podnosić swój poziom zawsze można ściągnąć kogoś do siebie.
                        I tak sobie jeszcze myślę - jak ktoś merytorycznie krytykuje to robi pod swoim nazwiskiem , jak ktoś się dopie... to nie stać go na to. Pi... jesteś i tyle.
                        • Gość: kontekst Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 19:48
                          Gdzie przegrywa ? W Ciechanowie się mierzycie, czy gdzieś na zewnątrz, np. jak Sinenomine. Bo to co tutaj się dzieje to znamy, poczekajmy na wieści z zewnątrz. Dodam tylko , że warto nad sobą pracować, i jedni i drudzy powinni o tym pamiętać.
                      • Gość: Domiś Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 213.199.253.* 18.12.12, 21:28
                        Sądząc po Twojej ocenie to gustu nie masz raczej Ty i nie znasz się chyba na muzyce skoro nie odróżniasz wiejskiego DISCO POLO od utworów zaśpiewanych acapella. Chyba opuszczałaś lekcje muzyki :) Gratuluję gustu ..
    • Gość: Angelika Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.12, 22:29
      Powiem tyle , wraz z koleżankami , które byłyśmy pod opieką jak i P.Molewskiego i P.Hani wiem ile serca wkładają w to pracę .. Nie którzy po prostu zazdroszczą . Byłam uczennicą P.Hani i chodziłam 3 lata na chór i wiem ile pracy Pani w to wkłada i nie ma za to pieniędzy , bo nie którzy z Was mogą powiedzieć , że Pani bierze za to pieniądze - NIE , Pani kocha to co robi i podziwiam Panią Hannę , że jest tak wytrwała i daje sobie z tym wszystkim radę . Brałam udział w konkursie Piosenki Turystycznej i było to bardzo dużo pracy zaczynaliśmy wraz z grupą pracę tak naprawdę od niczego . Przychodziliśmy na próby czasami nawet i do 18 to trwało , ale chcemy pokazać , że praca nie jest na darmo .. Bo tak naprawdę to nie Pani wygrywa , tylko osoby które są do tego przygotowane .. Cieszę się , że chodziłam przez 3 lata na chór i ze szczerą prawdą mogę podziękować Pani za to że pokazała jak można kochać to co się robi ...
      • Gość: kontekst Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 23:33
        Jak śpiewasz tak jak piszesz, to bardzo bardzo kiepsko.
        • Gość: Angelika Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.12, 14:43
          Zazdrość Cię zżera po prostu . :)
          • Gość: Muzyk Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 19.04.13, 19:38
            Przecież zawsze Molewscy są na podium a tak na prawdę to oni nie śpiewają tylko się drą do tych mikrofonów. Ja jestem osobą doświadczoną w tej branży i jak ich słyszę to to jest po prostu porażka. I wcale im nic nie zazdroszczę ;) Bo nie ma czego drzeć każdy się umie. :)
    • Gość: rodzic Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 17.12.12, 10:25
      Masz rację po co bierzesz w nich udział jak nie masz talentu!!!!!!!!!! Już dawno miałaś się sprawdzić gdzieś dalej(""must be the music" chwaliłaś się że dostałaś zaproszenie imienne na casting)ale wiesz że nie masz szans bo jesteś beztalenciem,więc przestań zakładać głupie wątki i obrażać innych zwłaszcza że o śpiewaniu nie masz pojęcia.P.Długołęckiej i chórowi gratuluję sukcesów i życzę dalszych.
    • Gość: GOŚĆ Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 19.04.13, 19:30
      Ja się zgadzam z tymi co to krytykują bo to jest wszystko cała prawda a nie jakieś gadanie i wgl. Ogólnie co tu dużo gadać Ciechanów to jest po prostu WIOCHĄ i tyle.
      • Gość: GOŚCiu Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 19.04.13, 19:33
        No pewnie masz rację i te konkursy to są niektóre ustawione i wgl. zresztą jak zwykle Ciechanów chce jak najlepiej a wychodzi jak zawsze, czyli jedna wielka beznadzieja. POZDRO.
    • Gość: Mella Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 195.254.177.* 20.04.13, 12:15
      dla kogo konkursy? Na pewno nie dla uczniów ze szkoły społecznej. Po tym jak pan "juror" Andrzej K - Wielki Ciechanowski Muzyk powiedział dzieciom, ze traci czas sluchajc ich występów - na przegląd w srode nikt z tj szkoły nie przyszedł. A i w srode bez szału- zdaniem pana AK nie ma w Ciechanowie utalentowanych dzieci, bo z nagrodami krucho.
      • Gość: ola Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 20.04.13, 16:14
        traktujcie te konkursy jak fajna zabawe dla dzieci nie oceniajcie nauczycieli co oni wam zrobili swoj czas daja dzieciom by mogly sie realizowac i robic to co lubia nawet niech sie dra do tych mikrofonow ale mile spedzaja czas lepsze to niz szlifowanie bruku a jak sie nauczyciel nie podoba to do zapendowskiej ksztalcic przyszle ciechanowskie talenty tylko nagrody sie licza a nie dobra zabawa
        • Gość: Pierre Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.147.175.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.13, 14:12
          Popieram Twój sposób myślenia! Szkoda ze nie wszyscy tak myślą! Wsród tych ostatni h są sami jurorzy czego dowodem były słowa pana Andrzeja K na ostatnim przeglądzie dla uczniów przedszkoli i klas I-III. Stwierdzenie ze jury traci czas na słuchanie dzieci uważam za skandaliczne!
          • Gość: ola Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 21.04.13, 14:43
            na drugi raz nie zapraszajcie pana kaluszkiewicza jak szkoda mu czasu nic na siłe moze ktoś inny potraktuje to jak fajną zabawę te maluchy dopiero się uczą śpiewu wazne ze przełamują bariery że są odwazne ze chcą śpiewać to jest zabawa nie szkoda czasu maluchi śpiewajcie jak umiecie śpiewać każdy może trochę lepiej lub gorzej
            • Gość: Prot Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.182.79.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.13, 17:04
              Kaluszkiewicz wielki pan
              gdzie tam dla niego takie konkursy?
              On powinien być jurorem w The voice of Poland!
              • Gość: Rada Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 15:26
                O TAAAAK!

pan Kaluszkiewicz zdecydownaie minął sie z powołaniem - NIE DLA NIEGO LOKALNE PRZEGLĄDY PIOSENKI! Przeciez on TRACI CZAS na słuchanie małych dzieci, którym jak twierdzi na łamach "Czasu Ciechanowa" brakuje talentu.

Jak może PEDAGOG (a przeciez oprócz wykształcenia muzycznego, które tak ciagle podkreśla - ma jeszcze wykształcenie PEDAGOGICZNE) mówić dzieciom, że niepotrzebnie przychodzą na przegląd????

Pan się nie zna na pedagogice, panie Kaluszkiweicz, to moze ja panu powiem. KAŻDE DZIECKA MA JAKIS TALENT I MA PRAWO GO ROZWIJAĆ!
                "DZIECKO NIE JEST GŁUPSZE OD DOROSŁEGO - MA TYLKO MNIEJ DOŚWIADCZENIA" - pisał Korczak. To samo można powiedziec o doświadczeniu muzycznym!

Dziecko ma prawo do błedu, a pan jako juror nie ma prawa tego publicznie komentować i nasmiewać się z tego!

• Gość: dede Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.182.227.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.04.13, 16:39
                  No to mamy pisowskie standardy pedagogiczne i pisowską "kulturę" w Pisowskim Domu Kultury... Ten Pan zapewne uważa się za bardzo "niepokornego" i "niezależnego" i postanowił udowodnić to dziesięciolatkom! Pokazał im, niech sobie gó...arzeria nie myśli, że w Przybytku Prawego i Sprawiedliwego Ducha byle szczyl może sobie pośpiewać. Brawo, Panie Kaluszkiewicz, tak trzymać!
                  • Gość: ela Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 23.04.13, 16:45
                    to dlaczego dal wnuczce nagrode
                    • Gość: Poldek Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 18:06
                      to się nazywa pisowska uczciwość!
                      • Gość: ! Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.centertel.pl 26.04.13, 20:36
                        Nie zniżajmy się do poziomu p. Kalaszkuwicza i dajmy dziecku spokój! Lubi, to niech śpiewa! Byle dziadek nie wykreował jej na Dodę;)
                • Gość: xyz Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.centertel.pl 26.04.13, 19:15
                  Wiosenne "imprezy wokalne" w PCKi Sz organizowane są pod hasłem "Powiatowy PRZEGLĄD Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej". Przegląd- a nie KONKURS! Każda szkoła ma prawo zaprezentować, jak bawi się piosenką ze swoimi uczniami, jakie zajęcia im proponuje i dać im szansę wystąpienia na "wielkiej scenie" właśnie przy takiej okazji na przykład. A WIELKI JUROR albo da nagrodę, albo nie- jego prawo. Ale obrażanie dzieci, ich nauczycieli i rodziców- to nie wypada, panie Andrzeju. I jeszcze te żale w lokalnej gazecie... Może jednak trochę pokory...
                  • Gość: Lidia Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.205.59.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.04.13, 19:28
                    komu w ogóle przyszedł do głowy pomysł powoływania A, Kaluszkiewicza do jury? Może na muzyce sie zna, ale nie na psychologii i pedagogice!!!! Dzieci trzeba wspierać i broń Boże nie zniechęcać! Tego nie uczyli w studium nauczycielskim?
                    • Gość: dede Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.31.25.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.04.13, 22:42
                      A to Pan Kaluszkiewicz nie skończył konserwatorium, tylko SN? Łolaboga, gdzie te sławetne wysokie standardy pisowskie, no gdzie?
                      • Gość: uwaga ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 23:37
                        Na bezrybiu i rak ryba. Udają fachowców amatorami będąc.
                        • Gość: Dilettanti Re: ot i cała prawda IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 08:51
                          Po włosku amator to dilettanti. Jesteś więc dyletantem nie znając prawdy, a wypowiadając się tak nie obiektywnie o panu Andrzeju. Kaluszkiewicz nie należy do PIS-u. Skąd te wieści niesprawdzone. Paranoja tu się dzieje.
                          • Gość: uwaga Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 09:08
                            A co mnie obchodzi czy należy do Pisu czy nie. Robi to co robi i to go dyskwalifikuje.
                            • Gość: Dilettanti Re: ot i cała prawda IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 09:17
                              Co Cię to obchodzi? Wypowiadasz publicznie fałszywie wieść albo je powtarzasz. Tarzasz się w gó...e i nic to Cie nie obchodzi. paranoja
                              • Gość: uwaga Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 09:25
                                Jak chcesz o swoich fobiach politycznych rozmawiać bo o dyskusji tu nie ma mowy to najpierw przeczytaj ze zrozumieniem nie tylko mój wpis ale i innych osób. Widzę, że sprowadzanie do G wymiany zdań to póki co twoja domena.
                                • Gość: Dilettanti Re: ot i cała prawda IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 09:30
                                  Trafił się inteligent, zarozumiały ze zrozumieniem. Gratuluję. nie będę się z koniem kopał.
                                  • Gość: uwaga Re: ot i cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 09:40
                                    Dziękuję .
            • Gość: GOŚĆ Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 09.04.14, 16:01
              Nie lubię tych Molewskich, po prostu robią nie wiadomo jakie haaallloo. Ojejku jakie wielkie gwiazdy się znalazły. Ich sposobu wykonywania piosenki nie można nazwać śpiewaniem tylko darciem się. BEZNADZIEJA. I później jego sztuczna radość z tego,że wygrał jak o tym wiedział może dwa dni wcześniej. HAHA
              • Gość: Bogdan Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.146.3.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.14, 19:06
                Masz rację - Molewski lansuje swoje dzieci i tyle. Ciekawe czy będzie się tak angażował w zespół w TWP kiedy jego dzieci skończą tą szkołe?
    • Gość: edek Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: 80.249.4.* 26.04.13, 14:19
      zgadzam się z Tobą
      • Gość: kolo Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 09:47
        Zgadzam się, że się zgadasz ze mną
        • Gość: xyz Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 15:17
          ja też:)
    • Gość: Nick Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.31.25.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.13, 11:51
      Od niedawna także dla wnuczki pewnego WIELKIEGO JURORA!
    • Gość: T.W. Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 19:08
      ktoś już tu kiedyś cytował wielkiego przyjaciela dzieci - Janusza Korczaka.

Ja panu Kaluszkiewiczowi zadedykuję kilka mysli tego PEDAGOGA:

kuratorium.kielce.pl/file_download/2471/pdf-2012-February-14-53630.pdf
      TA PIERWSZA JEST TU SZCZEGÓLNIE WŁAŚCIWA!
      • Gość: gosc Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 29.04.13, 18:13
        gratulacje piekne to i bardzo madre pan Kaluszkiewicz powinien to koniecznie przeczytac lektura na majowke czas na przemyslenia

• Gość: Poetka Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.play-internet.pl 29.04.13, 18:54
          A ja bym z Korczakiem podyskutowała w kwestii tego, że "wszyscy jesteśmy sobie potrzebni" - mnie tam taki juror jak pan Kaluszkiewicz wcale potrzebny nie jest!

Ja za takiego jurora dziekuję!
          • Gość: uwaga Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 19:20
            Jak to łatwo tu anonimowo wam to pouczanie Kaluszkiewicza idzie. Facet wychodzi z siebie żeby istnieć politycznie i może kandydować na listach PiSu bo z muzyki chyba nie za bardzo żyć może. Jakieś polityczne prelekcje przy niby muzyce organizuje to idźcie i powiedzcie mu to w oczy.
            • Gość: ludwik Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.182.226.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.13, 19:59
              Odwagi,Ludu odwagi.
              Mówić w oczy!
              • Gość: oczko Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 13:27
                W tych przeglądach pokrzywdzone są tylko dzieci. Te ,które zostają niezauważone przez pseudo jury i te, które są przez nich zauważone. Wszystko robione jest po najmniejszej linii oporu. Cierpią tylko dzieci. Skoro robi się przegląd trzeba włożyć w to chociaż minimum wysiłku i zaangażowania a nie tylko zawiadomić szkoły o dacie i godzinie przeglądu. Dzieci przyjdą to z łapanki bierze się kogokolwiek na jury. Dobrze że łaskawie ruszy 4 litery z fotela od komputera. Oni nie mają przygotowania "muzycznego" to fikcja. No ale po co "umawiać" profesjonalne jury. To tyle zachodu bo trzeba podzwonić , zgrać terminy, zająć się jury przed przeglądem, czasami zapłacić , poszukać sponsorów,a to tyle pracy , biurokracji i zawracania dupy. No i nie daj boże okaże się że nie to dziecko dostało nagrodę / jakieś nic nie znaczące bo ma biednych rodziców i nieznane nazwisko, albo nie z tej opcji itd/. Najlepiej samemu usiąść w jury bez zawracania dupy z profesjonalnym jury. Impreza się odbyła, odhaczona w planie, napisane w gazecie, zadowoleni rodzice ze dziecko ma nagrodę, pracownicy z p dyrektor na czele i Kaluszkiewiczem mają plusa u PISowców za tak wspaniale zorganizowaną imprezę i karawana jedzie dalej. A dzieciaki niech nie zawracają du..py wielce szanownemu jury i tak nic nie umieją wg p Kaluszkiewicza. Fikcja dla poprawienia własnego wizerunku a dzieciaki to przykry obowiązek no chyba ,ze to własna wnusia.Co się nie robi dla wnuków aby kochały dziadziusia. Niedługo Garlinski będzie miał wnuki albo już ma:):). O to dopiero będzie się działo w jury:):):):). Za łby się wezmą z Kaluszkiewiczem . Prosta rada raz wnuczka Kaluszkiewicza gwiazdą a w następnym roku wnuk/a Garlińskiego gwiazdą.
                • Gość: uwaga Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 15:02
                  Oczko ty masz oko. Ot i cała prawda.
                  • Gość: oczko Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 22:42
                    Smutna prawda:( a mówi się,ze wszystkie dzieci nasze:(.niestety nie w PCKiSz tam dzieci są równie i równiejsze w zależności od miejsca siedzenia ich rodziców.
                    • Gość: ola Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.cnow.pl 02.05.13, 13:11
                      i zajmowanego stanowiska
                      • Gość: lala Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.30.109.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 13:45
                        i gitara
                        • Gość: dziunia Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.14, 21:14
                          I co? Wyszło szydło z worka!!! W tamtym roku zgnoili pana K., a wyszło, że miał rację i to dużo racji. Nawet 100 nie przyprowadziło stu wykonawców.
                          Szkoda tylko obsmarowanego Kaluszkiewicza. Niech mu teraz w oczy spojrzą, ale on ma chyba już inne zajęcie.Jak zwykle zły pieniądz wypiera lepszy.
                          • Gość: me. Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.181.8.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.14, 23:38
                            Człowieku. O czym ty mówisz? Pan WIELKI (EX) JUROR A.K. miał rację w czym??? Chyba w tym ze nie powinien mieć do czynienia z dziećmi.
                            A dzieci z S.T.O. wygrały w kategorii przedszkoli i szkół podstawowych.
                            • Gość: bingo Re: Dla kogo konkursy muzyczne w CKiSz IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 08:49
                              odpie...... sie od Kaluszkiewicza,
                              czy on winien że macie takie zdolne dzieci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka