Dodaj do ulubionych

dojazd do warszawy

IP: *.capgemini.se 11.12.12, 11:05
czy dużo z was forumowicze dojerzdża do pracy w warszawie, jakimi sirodkami komunikacyjnymi jest najlepiej dojechać, czy łatwo jest znalęść i załozyć grupę osób wspólnie dojerzdżających?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciechanowianin Re: dojazd do warszawy IP: 88.220.104.* 11.12.12, 11:10
      Polecam pociąg, tym bardziej że jest wygodniej niż jakiś czas temu.
      • Gość: piotrek Re: dojazd do warszawy IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 13:10
        Ja odradzam 7 lat doświadczenia szkoda czasu.
        • Gość: Mysz Re: dojazd do warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 13:28
          Piotrek, ale co odradzasz? Prace w Warszawie, dojazdy pociagiem, czy dojazdy w ogóle?
          Ja dojeżdżalam kilka lat i to kilkanascie lat temu, pociągów wprawdzie było więcej, ale jakość podróży średnia i jakoś dawałam radę. Lepiej pojeździć i coś zarobić, czy bezczynnie posiedzieć w Ciechanowie i ponarzekać na biedę?
          • Gość: ja Re: dojazd do warszawy IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 14:35
            ja proponuję słownik ortograficzny ....
            • Gość: Mysz Re: dojazd do warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 14:53
              Gratulujemy solidnego wykształcenia pani/panu "ja", oczywiscie dogłębnej znajomości ortografii również, nie zmienia to jednakże faktu, że w temacie dojazdów ma pan/pani niewiele do powiedzenia. W związku z powyższym, uprzejmie dziękujemy za udział w dyskusji.
          • Gość: piotrek Re: dojazd do warszawy IP: *.play-internet.pl 11.12.12, 14:39
            Z własnego doświadczenia wiem, że dojazd pociągiem i samochodem jest trudny. Jeździłem 7 lat pociagem, później 3 lata samochodem. Z perspektywy czasu nie wiem czy takie poświęcenie się opłaca, to jest indywidualny wybór każdego amatora dojazdów. na 7 rano 4:10 wyjazd z Ciechanowa teraz się śmieję: ale było fajnie...
    • Gość: oni Re: dojazd do warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 15:02
      to ile srednio pociagiem się jedzie?
      • Gość: Mysz Re: dojazd do warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 15:46
        No faktycznie, na 7 rano, to raczej średnia przyjemność, ale może autor na późniejszą godzinę może być w Wawie. Tylko, jak w Ciechanowie nie ma pracy, to co począć? Wynająć mieszkanie w Warszawie wyjdzie drożej niż dojazdy:(.
        Ja te kilkanaście lat temu, chciałam wynająć pokój, żeby właśnie nie jeżdzić. Przeżywałam szok podczas prawie każdej rozmowy. Byłam, jak to się teraz mówi, singlem i gdy właściciel/ka mieszkania pytała o mój "status":) mówiłam prawdę, że jestem sama. nie pasowało, bo pewnie będę się szwędać po nocach i wracać pijana..., albo pewnie jestem innej orientacji i będę chowała "dziewuchy" w szafie... No to mówiłam, że mam chłopaka, też niedobrze, bo pewnie będzie u mnie nocował, a opłaty są dla jednej osoby.... jak już nie chcieli znać mojego stanu posiadania połówki, to np łazienka była dostępna tylko pod obecność właścicielki, żeby mogla kontrolować ile zużywam wody. U innej korzystanie z łazienki i kuchni, tylko pod jej nieobecność, u następnej, łazienka w razie ostateczności, najlepiej żebym kąpała się w weekend u siebie w domu, pralka absolutnie niedostępna...
        Następna nie życzyła sobie mnie w domu w weekendy i popołudniami:), poddałam się po kilkudziesięciu wariatkach i dojeżdzałam nadal, a potem poznałam połówkę i wynajęliśmy razem kawalerkę:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka