Gość: J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 09:22 Wiecie co tam ma powstać?Zlikwidowali plac zabaw, rozkopali. Ciekawa jestem co tam będzie.Orientuje się ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: ul.Monte Cassino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 09:59 Pętla miejska,plany z przed 40-stu lat,zmarnowane pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: ul.Monte Cassino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 10:43 i rondo za plecami hotelu Atena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ul.Monte Cassino -plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 11:05 W Ciechanowie powinna być obwodnica miasta a nie pętla miejska, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: ul.Monte Cassino -plac budowy IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 13.12.12, 12:01 Najważniejsze ze Wardzinski jest jednym z lepiej zarabiajacych Prezydentow w Kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ul.Monte Cassino -plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 12:15 budowana tam jest obwodnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kciauabym Re: ul.Monte Cassino -plac budowy IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 12:27 Pętla ma jeden duży plus - może uatrakcyjnić tereny przyległe do nowej drogi. Jednak rozumiem również że najgorzej na pętli wyjdą mieszkańcy Armii Krajowej gdzie prawdopodobnie zostaną skierowane tiry sunące na wschód - jednak to nastąpi nie wcześniej jak w 2014-2015 roku po wybudowaniu wiaduktu. Stracić mogą również właściciele firm które żyły ze "obecnej trasy". Drugi plusik - zamek będzie widoczny z pętli na łączniku tras Maków-Przasnysz-Mława. Może kiedyś przyjdzie czas na obwodnicę - mam nadzieję ,ale mam też nadzieję że do tego czasu pętla uatrakcyjni Ciechanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ul.Monte Cassino -plac budowy IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 13:25 Gość portalu: kciauabym napisał(a): > Pętla ma jeden duży plus - może uatrakcyjnić tereny przyległe do nowej drogi. Pętla ma też jeden bardzo duży minus, powoduje że GDDKiA ma powód aby nie budować normalnej obwodnicy, która powstawałaby za rządowe, a nie miejskie pieniądze (do unijnej kasy trzeba trochę dołożyć), miałaby wielopoziomowe węzły jak np. w Serocku i, co najważniejsze, przebiegałaby poza miastem, dając odetchnąć wszystkim mieszkańcom od TIRów i zapachu spalin. Odpowiedz Link Zgłoś