Dodaj do ulubionych

U kogo leczycie PCOS

IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 14:50
Jak w temacie, jak to u was wygląda i czy możecie mi kogoś polecić
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 22:20
      A co to wogule jest? jakas chorba? pytam bo niewem:)
      • Gość: ;;;; Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 09:13
        to "wogule" jest choroba jajników tzw zespół policystycznych jajników, dosyć groźna choroba i powodująca wiele komplikacji.znajoma leczyła u Achcińskiego co prawda nie wiem z jakim skutkiem (u niej chodziło o dzidziusia).powodzenia
        • Gość: Pacjentka Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 11:50
          Ślączka.
          • Gość: Martitta Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 16:51
            Ślączka, jak coś mu nie wychodzi nie przedłuża i wysyła do Invi Madu w Wawie, leczę się kilka lat z dobrym skutkiem dziabong w drodze ;)
            • Gość: Ania Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 18:21
              U mnie też chodzi o dzidzie :)
    • Gość: Martitta Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.13, 10:22
      jak chcesz jakiś jakieś bliższe informacje to możesz napisać star_marta@wp.pl
      • Gość: gosc Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.cnow.pl 30.01.13, 21:06
        mam ten sam problem i dlugo leczylam sie u Slaczki ale mi nie pomogl i przenioslam sie do Gradzkiej i bobas ma juz dwa latka:) dla mnie jest konkretniejsza od Slaczki i wiecej mozna sie dowiedziec przyjmuje w przychodni Arnica zycze powodzenia
        • Gość: Ania Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 21:20
          A powiedzcie mi dziewczyny, jak u was z owulacją była własna czy wywoływana ?
          • Gość: królewna Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.158.217.105.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.13, 21:06
            Ja wiele lat leczyłam się u Ślączki i bardzo go polecam. Trudno o endokrynologa - ginekologa a przy tej dolegliwości to bardzo ważne. Teraz, nie mieszkam w ciechanowie i jestem pod opieką Kunickiego (znany z pytania na śniadanie) i właściwie jego leczenie jest zbieżne z tym jakie stosował Ślączka - co dla mnie dowodzi jego profesjonalizmu.

Ja zawsze miałam wywoływaną. Od obecnego lekarza wiem, że jak długo nie chcesz mieć dzieci lepiej jest stosować hormonalną terapię zastępczą, żeby utrzymywać jajniki w formie.
            • Gość: Ania Re: U kogo leczycie PCOS IP: 87.206.72.* 01.02.13, 10:31
              O tym to i ja wiem a odstawiałam aby zajść w ciąże a tu nic nie idzie :(
              • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.181.102.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.14, 15:14
                Podbijam! U kogo leczycie PCOS w Cnowie i z jakim skutkiem? Chodzi o starania o dziecko :)
                • Gość: ktoś Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.cnow.pl 20.01.14, 19:52
                  Aczy wie ktos czy potem po porodzie trzeba to jakos leczyć?
                  • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.204.117.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.14, 15:07
                    Niestety to jest niewyleczalne. Można tylko niwelować skutki. Jeśli nie starasz się o dziecko najlepszą metodą są tabletki anty, aby nie obciążać jajników i żeby nie dochodziło do owulacji a w następstwie do tworzenia torbieli.
    • Gość: lala Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 18:22
      Czy u nas w Ciechanowie nie ma kobiet z takimi problemami? gdzie można prowadzić ciążę przy PCO czy doktor wyżej wspomiany prowadzi ciążę?
      • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.static.chello.pl 25.01.14, 18:58
        No właśnie Dziewczyny z PCOS łączmy się! U mnie to co prawda początek drogi, ale jak diagnoza się potwierdzi wybiorę się do dr Ślączki.
        • Gość: Ja Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.cnow.pl 26.01.14, 20:01
          Popieram z calego serca u mnie stwierdzono pcos 13 lat temu kiedy nie moglam zajśc w ciążę trafilam wlaśnie do doktora Ślączki i po dwóch miesiącach bylam w ciąży tak że szczerze polecam naprawdę jeden z niewielu lekarzy naprawde z powołania jakich znam POLECAM
          • Gość: lola Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 15:29
            A czy ciążę również prowadziłaś u doktora ślączki czy już u innego i czy miałaś komlikacje przez pco w ciąży?
            • Gość: ja Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.cnow.pl 27.01.14, 18:48
              ciążę prowadził Pawlak żadnych , absolutnie komplikacji w czasie ciąży nie miałam.Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu przed porodem to powiem ci że dr Ślączka tysiąc razy bardziej był przejęty i zainteresowany moim stanem niż Pawlak do ktorego chodzilam całą ciążę
              • Gość: lala Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 20:44
                a zaszłaś poprzez stymulacje jajeczkowania czy naturalnie?
                • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.14, 08:36
                  i w którym cyklu, bo nie wiem ile to potrwa u mnie ??? :)
                  • Gość: ja Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.116.235.153.lapy235.tnp.pl 28.01.14, 09:35
                    to bylo 13 lat temu tak żenie za bardzo już pamiętam ale wiem że przez jakieś trzy tygodnie bralam leki bylo to wszystko monitorowane usg nie pamietam czy codziennym czy co dwa dni tak żenie wiem czy to jest stymulacja jajeczkowania czy nazywa sie to inaczej.Powiem tyle żenie spodziewalam sie ze to pojdzie tak szybko ale okolo dwa miesiace od pierwszej wizyty u doktora Ślączki zaszlam w ciążęaktory to byl cykl to nie pamiętam
                    • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.14, 10:04
                      Super. To szybciutko poszło. Także dzisiaj dzwonię i umawiam się na wizytę. Wczoraj byłam u zwykłego gina i chciała mi zapisać tabletki anty na PCOS, a ja nie chciałam bo mówię że się staramy. A ona na to, żebym dalej próbowała. Dopiero jej zasugerowałam badania hormonów to z łaską wypisała skierowanie do Por. Endo-Gin. Jednak przeraża mnie perspektywa czekania w długich kolejkach i idę pryw. U mnie w usg jest obraz PCOS.
                      • Gość: ? Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.cnow.pl 28.01.14, 10:20
                        u ktorego gina bylas?
                        • Gość: kajsa Re: U kogo leczycie PCOS IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.14, 10:33
                          U Pani D.M.K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka