IP: *.cnow.pl 21.03.13, 19:14
Witam, szukam żłobka dla dziecka w wieku 1,5 roku. Mogę prosić o adresy takich żłobków w ciechanowie? szukałam w googlach, jednak wyskoczyły mi tylko trzy, czy tutaj jest ich tak mało?
Obserwuj wątek
    • Gość: XX Re: żłobek IP: *.centertel.pl 21.03.13, 20:15
      tylko!chyba aż trzy bo ja nawet tylu nie kojarze co najwyżej dwa
      • Gość: z Re: żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 20:31
        dla takiego malucha to tylko państwowy albo tuptusie.innych nie znam a mam małe dzieci i jestem w "temacie"
        • Gość: mamma Re: żłobek IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 20:42
          tylko państwowy.....
    • Gość: mamamija Re: żłobek IP: *.cnow.pl 21.03.13, 20:42
      Witam. Też interesuję się żłobkiem dla mojego maluszka. Znalazłam w necie stronę żłoba z Batalionów Chłopskich, znalazłam też informacje o żłobku TUPTUSIE na ul. Widnej - może masz ich stronę internetową?
      I mam prośbę byś podała info o trzecim, bo nie mogę znaleźć:(
      A może orientowałaś się w opłatach za takie żłobki???
      I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mamusiek, co byście wybrały żłobek czy nianię?
      • Gość: mamma Re: żłobek IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 20:47
        Babcię
        • Gość: mamamija Re: żłobek IP: *.cnow.pl 21.03.13, 22:52
          babcie muszą pracować....jeszcze długie lata
    • Gość: mloda mama Re: żłobek IP: *.cnow.pl 22.03.13, 14:47
      Witam. Swego czasu interesowałam się żłobkami w naszym mieście dla mojego synka i znalazlam tylko państwowy-dostanie sie tam graniczy z cudem, bo jest 21 miejsc tylko no i drugi to prywatny-żłobek tuptusie, od jakiegoś czasu ich strona internetowa nie istnieje, ale tam bylo co miesiąć płatne 650zł jako opłata stała plus opłata jednorazowa 300zł plus jedzenie, akurat mój synek miałby 6 miesięcy wiec jedzenie dostarczalabym we wlasnym zakresie. Po długim namyśle zdecydowalismu sie na nianie, znalezlismy taka gdzie koszta bede wygladaly identycznie wiec lepiej jak maluszek bedzie w domku :)
    • Gość: autorka Re: żłobek IP: *.cnow.pl 22.03.13, 19:41
      niestety wyskoczyły mi tylko dwa, trzeci to było przedszkole od 3 roku życia. niestety 55letnia babcia czuje się 'za stara' na opiekę, a opiekunki szukam od bardzo długiego czasu ale jestem z poza ciechanowa a chcę by opiekowano się dzieckiem w moim domu bo każda wizyta u opiekunek w ich domu kończy się płaczem i wystraszeniem dziecka na długi czas a u nas ładnie się bawiła z 'potencjalnymi' opiekunkami. Byłam dziś w miejskim żłobku lecz tam pierwszeństwo mają dzieci z miasta więc są małe szanse żeby nas przyjęli a u tuptusiów zamknięte, wie ktoś dlaczego?
      • Gość: mami Re: żłobek IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 21:13
        To przemelduj dziecko i siebie tymczasowo przynajmniej jeśli masz taką możliwość.
      • Gość: oli Re: żłobek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 21:50
        skoro u opiekunki płacze to pomyśl co będzie w żłobku, tam to dopiero będzie płakac i nikt się dzieckiem nie zainteresuje.niestety ale taka jest prawda. Lepiej zostań z nim u opiekunki przez godzinkę chociaż a potem wyjdz i zostaw na troszkę poczym wróć i tak przez 2 dni i się przyzwyczai na moje dzieciaczki działało.
    • Gość: oli Re: żłobek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.13, 21:45
      radzę nie oddawać do państwowego żłobka w ciechanowie. dzieci są zle traktowane. moja córcia była zamykana w łazience i mówiono jej że wszystkie dzieciu się z niej śmieją oraz wiele innych obużających sytuacji miała wtedy 1,5 roku i bardzo dobrze mówiła.skończyło się wizytami u psychologa,miała niską samoocenę, nie ufała dorosłym.Oczywiście panie mówiły że ładnie się bawi i nie płacze,jak się okazało dziecko ryczało cały dzień przez co było ignorowane.koleżanki syn po tym jak zacą uczęszczać do żłobka przestał mówić,odblokował się po około roku.naprawdę odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pracowała tam na stażu moja koleżanka i sama była przerażona tym co się tam wyprawia a wcześniej mi nie dowierzała.faktem jest że dzieci nie biją ale psychicznie wykańczają.
      • Gość: WCI Re: żłobek IP: *.matcom.com.pl 28.03.13, 02:01
        Na stronie centralnej ewidencji działalności gospodarczej widnieje, że żłobek tuptusie jest zawieszony od 4.01.2013. Przewidywany okres zawieszenia do dnia 2013-12-31.
    • Gość: mama1 Re: żłobek IP: *.cnow.pl 28.03.13, 12:17
      Olu co za bzdury wypisujesz.Moja córka chodziła 2 lata do żłobka i zawsze wychodziła z sali radosna,bardzo polubiła panie i dzieci do tego stopnia że nie mogła się zaklimatyzować w przedszkolu,ciągle chciała wracać do żłobka.Panie są naprawdę świetne ja nie miałam żadnych zastrzeżeń..
      • Gość: oli Re: żłobek IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 13:17
        to widzisz różne doświadczenia mamy.Niestety co napisałam to prawda.mam nadzieję że po naszej interwencji w żłobku dużo się zmieniło.to było 6 lat temu. poza tym to moje dziecko już pużniej kiedy panie były dla niej przemiłe po ostrej rozmowie,bardzo polubiła żłobek ale co przeszła i jak na tym ucierpiała jej psychika to tylko my wiemy.

• Gość: l Re: żłobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.13, 15:21
          czy wybrać nianię czy żlobek to zależy głównie od wieku dziecka.
          Jeśli jest bardzo malutkie (mam na myśli dzieci do około dwóch lat) to zdecydowanie niania.Jeśli już powyżej drugiego roku życia można spróbować ze żłobkiem.
          W Montesorii przyjmowane są dzieci już 2,5 letnie,u mojego synka w grupie jest taki chłopiec i radzi sobie świetnie (miał mniej problemów z przyzwyczajemniem się niż starsze dzieci)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka