Dodaj do ulubionych

Rzecznik praw konsumenta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 08:26
Witam.
Czy pomoc naszego rzecznika praw konsumenta jest darmowa?
Czy komuś pomógł on rozwiązać sprawę reklamacji butów?
Dodam, że w butach chodziłam "od święta" i używałam płynów które Panie sprzedawczynie poleciły, a po kilku razach na nogach zaczęło odchodzić lico.

Reklamacja nie uznana - powód - przemoczenie ( nigdy nic takiego nie maiło miejsca) PRZEZ NIE UŻYWANIE ODPOWIEDNICH ŚRODKÓW.
Może obuwie nie było piorunująco drogie - 120 zł, ale uważam, że powinny wytrzymać więcej niż 1/3 sezonu zimowego. Nie stać mnie na 3 takie pary na zimę (buty za 30 zł z bazarku wytrzymały więcej niż te ze sklepu B.O.T.I.)

Proszę o wypowiedzi doświadczonych w temacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 08:53
      jeśli chodzi o ww sklep, to kiedyś miałam podobną sytuację.mąż kupił skórzane brązowe buty i środek do pielęgnacji polecony przez sprzedawczynię. myślałam,że szlag nas trafi, gdy po pierwszej aplikacji na butach zostały plamy i zacieki,jakby właśnie zostały przemoczone.Na szczęście reklamację uznała od ręki kierownik sklepu i zwróciła pieniądze. fakt, mogliśmy przeczytać etykietę,że nie stosować do wyrobów skórzanych,ale zaufaliśmy "fachowcowi". od tej pory nigdy nie kupuje proponowanych kosmetykow do butow.One muszą to sprzedać, nie ważne czy odpowiednie do danego typu obuwie
      • Gość: ... Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 09:28
        No właśnie ale jak powiedziałam tej Pani sprzedawczyni że płyn miałam od nich, to kazała mi się tylko odwoływać do rzecznika... No nie ustąpię im, tym bardziej ze znajoma miała ten sam model butów i to samo się z nimi stało, tyle że ona wyrzuciła do kosza.
        • Gość: antyRzecznik Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.13, 09:54
          Jak się zwrócisz do Rzecznika od razu podaj mu adres zameldowania, inaczej spuści Cię na drzewo, i upewnij się, że Twój adres jest w lokalizacji odpowiedzialności tego Rzecznika :)
    • Gość: go Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.centertel.pl 09.04.13, 10:07
      W ty roku oddałam buty na reklamacje, oczywiście nie została uznana. Po odwołaniu się do rzecznika reklamacja uznana.
    • Gość: xyz Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.play-internet.pl 09.04.13, 10:51
      Ja też w tym roku oddałam buty do reklamacj w sklepie BOTI ,reklamacja nie została uznana ponieważ buty miały być uszkodzone z winy użytkownika.Po odwołaniu się do rzecznika reklamacja została uznana.
      • Gość: ... Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 11:00
        o to trochę podnieśliście mnie na duchu;) więc udam się do rzecznika, może i ja coś wskuram. no i nauczka na przyszłość- nie kupować w BOTI jeśli chce się trochę w butach pochodzić.

A czy ktoś orientuję się w jakich godzinach rzecznik przyjmuje interesantów?
        • fabio32 Re: Rzecznik praw konsumenta 09.04.13, 19:46
          ja również reklamowałem buty żony reklamacja odżucona poszedłem do rzecznika reklamacja uznana
          • Gość: .. Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.13, 09:38
            A czy jak wraca się do nich z opinią rzecznika to też się czeka do 14 dni na decyzję w sprawie reklamacji?
            • Gość: .... Re: Rzecznik praw konsumenta IP: *.centertel.pl 10.04.13, 11:25
              Rzecznik przyjmuje w środy i piątki ( w środy chyba od 8, w piątki od 12 ale nie jestem pewna), tel 23/6732799. Zgłoszenie natomiast można zanieść każdego dnia, jest pani, która wydaje i przyjmuje wnioski. Z otrzymaną decyzją od rzecznika, należy się zgłosić do sklepu. Kolejny raz obowiązuje termin 14 dni.
      • emonika93 Re: Rzecznik praw konsumenta 15.04.15, 12:49
        WZNAWIAM

Słuchajcie mam problem . Mąż kupil buty na allegro za 230 zl ..Ja chcąc dobrze popsikałam je impregnatem do KAŻDEGO RODZAJU SKÓR ..nagle czubek buta stał sie biały- wyżarty dosłownie kolor ...nie da sie tego zmyc bo ewidentnie to zostało wyżarte . Czyja to wina ? Preparatu ( daichmann) czy butów ? czy reklamacje uwzglednią ?? pomózcie co robic
        • emonika93 Re: Rzecznik praw konsumenta 15.04.15, 12:49
          bardzo mi zalezy na szybkich odpowiedziach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka