Dodaj do ulubionych

organizacja wesel

IP: *.cnow.pl 03.05.13, 12:54
Chcialabym sie zorientowac co jest bardziej oplacalne czy zorganizowanie sobie wesela gdzie trzeba wynajac sale, kucharke, wszystko kupic itd., czy tez wynajac gotowa sale i zaplacic za osobe i o nic sie nie martwic. Poprosze o konkretne odpowiedzi jezeli ktos sie orientuje. wesele na 150 osób.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 13:35
      to zależy.jak chcesz latać z wywieszonym jęzorem to organizuj sama. ja wolałam przyjść "na gotowe" i o nic się nie martwić.chrzciny robiłam z kucharką i mimo,że tylko na 25 osób to nieźle musiałam się nagimnastykować,żeby sama wszyskto zorganizować (nikt mi nie pomagał).i to cięgłe :a bo czegoś tam zabrakło, nie mówiąc już o setach kilogramów przeniesionych własnymi rękami.ale co kto woli
    • Gość: yui Re: organizacja wesel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.13, 17:09
      powiem tak MY robimy wesele z kucharką, osoba jest bardzo dobrze zorganizowana dała rozpiskę rzeczy które trzeba kupić ( impreza na około 150 osób) wszystkie zakupy w jednej hurtowni zrobiliśmy. Dekoratorka też ma wszytko sama załatwić, z salami weselnymi tez nie ma problemu. plusem takiej imprezy jest to że nikt z gości nie ma ściśle wydzielonej porcji do zjedzenia i zawsze taniej jest.
    • Gość: Anna K Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 17:18
      Ja również uważam, że sala z kucharką jest lepsza i tańsza, sama o wszystkim decydujesz, nie martwisz się, czy podany kotlet jest ze świeżego mięsa czy z poprzedniej imprezy. Koszta nieporównywalnie mniejsze, a co do urobienia się to w dwa dni można wszystko kupić jedziesz po miesa jednego dnia reszta drugiego też mi problem. Kucharka (akurat moja) poleca gdzie się coś taniej dostanie. do tego dekorator, którego i tak i tak trzeba wynająć robi wszystko pod Ciebie i Twojej zachcianki. Dodatkowy plus to jeśli masz co robić mniej się denerwujesz przed tym dniem. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
      • Gość: magdalena Re: organizacja wesel IP: *.cnow.pl 03.05.13, 23:22
        a ile pieniedz trzeba wylozyc na organizacje wesela z kucharka na 150 osob?
        • Gość: /// Re: organizacja wesel IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 23:30
          około 10-15 tyś euro
          • Gość: try Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 08:21
            a zależy co chcesz mieć ile dań i jakich ile weźmie zespól, dekoratorka, kamerzysta fotograf itp kucharka wraz z obsługa to koszt około 20-25 zł od osoby zależy z kim się dogadasz
          • Gość: zł Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 09:08
            Człowieczku być może cię zaskoczę ale w naszym kraju nie płacimy w euro. Po jaką cholerę podajesz kwoty w euro?
            • Gość: xxx Re: organizacja wesel IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 14:25
              Pewnie wrocil z reichu albo innej Holandii po roku i niby ze mu sie teraz myli, pewnie zamiast spojnika "i" mowi "und" hehehe, znam takich.
    • Gość: Anna K Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 09:27

Moja kucharka z obsluga to okkolo 3500 plus kolo 10 tys na skladniki.
    • Gość: gość Re: organizacja wesel IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 11:55
      Jeżeli chodzi o koszty to nieporównywalnie mniejszą są, kiedy wynajmujesz kucharkę. (A dobra kucharka w Ciechanowie to p. Grażyna Gwiazda). Polecam, bo znam te wesela od podszewski :) Na pewno będziesz zadowolona. Taka jest regula, zadowoleni goście weselni i pracownicy p. Gwiazdy :)
      • Gość: gość Re: organizacja wesel IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 11:56
        W razie zainteresowania słuzę numerem telefonu do p. Gwiazdy :)
        • Gość: Gość Re: organizacja wesel IP: *.matcom.com.pl 07.01.14, 18:08
          Mogłabym prosić o numer do pani Gwiazdy? Byłabym wdzięczna.
        • Gość: monika Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 16:20
          byłam na weselu z kucharka i takim organizowanym przez dom weselny, różnicy żadnej,a jeśli chodzi ci o ilość jedzenia, to mało ważne bo i tak najczęściej jemy pierwsze danie a potem to już drobne przekąski, najważniejsze to dobry zespół, dobra zabawa,atmosfera wśród gości,i ładny wystrój sali, bo to działa na ogólne wrażenia z wesela.Także nabiegasz się, namęczysz, a efekt ten sam, lepiej iść na masaż i zrelaksować się przed tak ważnym wydarzeniem.życzę ci niezapomnianych chwil.
    • Gość: x Re: organizacja wesel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.14, 20:58
      dałaś się złapać na taką głupią reklamę? A ja ci powiem, że najlepszą kucharką jest p. Gotująca i co tez będziesz chciała numer?
      • opin7 Re: organizacja wesel 07.01.14, 22:28
        To ja chcę do tej gotującej ;)
        • Gość: Gość Re: organizacja wesel IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.14, 23:26
          a czym do wesela pojedziesz?
          • Gość: po slubie Re: organizacja wesel IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 21:45
            rób wesele od osoby zobaczysz ze jak podliczysz sobie wszystkie koszty po weselu z kucharką to będziesz żałowała że nie zamówiłaś gdzieś w ładnej sali typu Magnat, Tur, Chruszczewo, bo będą takie same ewentualnie trochę niższe, a jak tak bardzo nie zależy ci na ładnej sali to Tango cenowo wyjdzie tak samo jak z kucharką. Ja robiłem wesele w Turze, jestem bardzo zadowolony, na w/w pozostałych bawiłem się jako gość wszystkie bez zastrzeżeń.
            • Gość: xyz Re: organizacja wesel IP: 62.29.161.* 09.01.14, 14:42
              Trzy pierwsze - zgadzam się 100% - ale nie T.... (zobaczysz ile dopłacisz po wszystkim...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka