gazpr53gmail.com 28.02.14, 12:29 czy ktoś wyjeżdżał do pracy z firmą EURES ,która ma swoje ogłoszenia o pracę w naszym Urzędzie Pracy,proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: firma EURES IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 19:20 czy nikt nie korzystał z usług tej firmy ,bardzo mi zależy na opini.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: firma EURES IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 22:21 czy naprawde nikt nie wyjechał do pracy za pośrednictwem tej firmy.Pozdrawiam bardzo mi zależy na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: firma EURES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 08:37 EURES to nie firma. EURES (European Employment Services) jest to sieć międzynarodowego pośrednictwa pracy, która ma na celu umożliwić poszukiwania pracy za granicą, a także ułatwić swobodny przepływ informacji o możliwościach zatrudnienia i warunkach życia w krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Sieć EURES została powołana na mocy decyzji Unii Europejskiej z 22 października 1993 roku realizując tym samym Rozporządzenie Rady nr 1612/68 z 15 października 1968 roku o swobodzie poruszania się pracowników we Wspólnocie. Usługi EURES przeznaczone są zarówno dla pracodawców i dla osób poszukujących pracy. Zadania EURES to: • Informowanie o rynkach pracy oraz warunkach życia w krajach EOG. • Pomoc osobom poszukującym pracy w podjęciu zatrudnienia, określeniu umiejętności zawodowych oraz ocenie kwalifikacji. • Pomoc pracodawcom w znalezieniu pracowników posiadających odpowiednie kwalifikacje. Link do EURES Polska: www.eures.praca.gov.pl/ Sam czasami oglądam tam oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mu-jak-mu Re: firma EURES IP: *.elartnet.pl 05.03.14, 20:33 Ściemniasz cytując rozporządzenie realizowane z 15 października 1968 roku o swobodzie poruszania się pracowników we wspólnocie..............chyba ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: firma EURES IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 17:59 masz rację że ściemnia ,przepisała regułkę ,każdy kto przeczyta ogłoszenie na tablicy ogłoszeń w tutejszym Urzędzie Pracy uważa że to jest ogłoszenie o pracę i tak je traktuje ,spotkanie ma być we Wrocławiu z pracodawcą o ile będą spełnione kryteria zapotrzebowania ,nie wiadomo czy wyjazd nie okaże się na próżno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: firma EURES IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.14, 18:08 ja nie muszę wiedzieć ,że to jest pośrednik ,skoro jest zamieszczone ogłoszenie w tak poważnej i raczej wiarygodnym Urzędzie Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: firma EURES IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 20:55 otrzymałam odp .od tej firmy że zakwaterowanie będzie kosztowało mnie 280-360 Euro nic nie piszą czy przeszłam weryfikację, czy posiadam według nich odpowiednie kwalifikacje ,na które był szczególny nacisk ,a chodzi o zrywanie ogórków i pomidorów,tylko czy się zgadzam na taką cenę.Nie wie co mam myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś