Dodaj do ulubionych

wybory w sońsku

01.10.14, 19:54
Na kogo stawiacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.14, 20:40
      Ślubowska?
      • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 10:33
        Ładna na banerach.
        • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 03.10.14, 19:15
          Trzeba zebrać wszystkich do kupy i sprawdzić co sobą reprezentują Może jest ktoś ładniejszy?
          Albo taki, kto mniej zaszkodzi gminie?
    • Gość: zxc Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.14, 13:03
      Wielechowski promuje Lewandowskiego.
      • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 03.10.14, 19:12
        z tym, że ten drugi ma swoje zdanie
        • Gość: zzz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 00:08
          jakie zdanie?
        • Gość: Zxv Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 10:03
          Już jednego aparatczyka z PSL-u dorobiliśmy
          • Gość: adjg Re: wybory w sońsku IP: *.146.210.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.14, 11:56
            I co z tego jak wcisną Wam drugiego. Oni tylko korzystają z marki PSL jaką wyrobił Witos. Patrząc na towarzycho to dla nich tylko forsa i stanowiska a z wsią to nie mają nic wspólnego. Są jak hydra jeden łep utniesz to zaraz odrośnie.
            • Gość: Anna Re: wybory w sońsku IP: *.181.26.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.14, 18:55
              Lewandowski to tylko przykrywka Kalińskiego on wszystkim rządzi.Szkoda bo już jednego kierował i na dobre mu to nie wyszło a gmina bardzo dużo straciła
              • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 19:13
                To,że Kaliński z Wielechowskim go lansują, to żadna tajemnica. Przecież to PSL.
                • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.181.26.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.14, 20:15
                  I to że dalej będą pogrążać gminę to też każdy wie trzeba dzieło Wielechowskiego dokończyć
                  • Gość: leon Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.14, 20:37
                    Gminie potrzebna jest świeża krew, od lat nic się nie dzieje!!
                    A obecnie jest tylko jeden kandydat ?Lewandowski z tego, co wiem zna się na dotacjach a dzięki nim można zrobić dużo dla Gminy.
                    Pozostali, pokazali już co potrafią.
                    Wie ktoś może ile Gmina zapłaciła kary dzięki Pani Ślubowskiej ???
                    • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.181.26.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.14, 21:09
                      Za kary to nie wiem nic ale banery reklamowe to sporo kosztowały,a do tego solarium.Pani Marzeno strasznie rozrzutna ta pani kampania i jak tak ma wyglądać przyszłość mieszkańców to czas zmienić miejsce zamieszkania
                    • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.14, 21:48
                      Lewandowski - powtórka z rozrywki. Dopiero się pozbyliśmy, takiego samego młodego z pomysłami ,co się miał znać na dotacjach i funduszach unijnych. Pokazał co potrafi.
                      Wie ktoś może ,co napisał w oświadczeniu lustracyjnym Pan Kaliński ???
                      Bo jak mniemam kandydować do Rady Powiatu będzie.
                      • Gość: leon Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.14, 23:19
                        Kolego ja ... znasz Lewandowskiego?
                        Czy oceniasz książkę po okładce?
                        • Gość: xxxxx Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.14, 06:54
                          już się zaczyna
                          • Gość: T... Re: wybory w sońsku IP: 213.158.221.* 07.10.14, 13:54
                            Pomóc wypełnić wniosek rolników to nie to samo co rządzić gminą Lewandowski jest ok ale młody i Kaliński będzie nim kierował powtórka z kadencji Wielechowskiego ten też nie mógł mieć swojego zdania robił to co mu kazali
    • micmiecz Re: wybory w sońsku 08.10.14, 19:07
      Każdy będzie lepszy od pani Ślubowskiej, niestety widzi tylko swój interes i czerpie niesamowitą przyjemność z ciągania się z ludźmi po sądach, Łukasza znam osobiście ale czy będzie dobrym wójtem to nie wiem, Trzeba przyznać że jest młody i kumaty ale czy będzie w stanie robić coś po swojemu to nie wiadomo.
      • Gość: xxxz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 12:54
        Chodzić po sądach to lubił Wielechowski a nie p. Ślubowska, mylisz osoby micmiecz. Kampanie pani Ślubowska robi za swoje pieniądze, a nie jak to robią ludzie promujący Lewandowskiego za gminną kasę, co było poruszane na radzie gminy. Ciekaw jestem czy Kaliński i spółka zapłaciła za zespół na festynie PSL-u na rozpoczęcie wakacji? Czy gmina z funduszu kultury? Jeżeli gmina zapłaciła jakieś kary to nie wina p. Ślubowskiej tylko nieudolnego Wójta Wielechowskiego. On był szefem, więc bzdur proszę nie pisać. Naszej gminie nie jest potrzebny następny kot w worku, tylko człowiek uczciwy i potrafiący liczyć. Pani Ślubowska chyba potrafi liczyć? Znam ją od 20 lat i nie można jej zarzucić nieuczciwości, a będąc radną pomagała mieszkańcom załatwia sprawy w starostwie. Tylko przypomnę za jej kadencji wybudowano drogę Sońsk-Ciechanów, Ojrzeń-Gąsocin, Gąsocin-Kałęczyn, droga w Ciemniewie a ostatnio Janówek-Gąsocin i nie są to dziurawe bidaasfalty Wielechowskiego. A to że panią Ślubowską szkalujecie, to tylko świadczy o niej dobrze. Boicie się jej, bo a nóż wypłyną jak kupy na wierzch wasze przekręty - działacze gminnego PSL-u.
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 15:33
          Ślubowska, to przecież PSL. Ona tylko zawiesiła swoje członkostwo w partii na czas kampanii.
          Potem wróci na łono PSL i żadne kupy na wierzch nie wypłyną, bo jej partia zabroni.
          PSL to jedna,wielka rodzina, nie pozwolą sr... w swoje gniazdo.
          • stadka Re: wybory w sońsku 09.10.14, 18:00
            Kołakowski PIS
          • Gość: Kałęczyniak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 13:22
            Pani Ślubowska ma własny komitet wyborczy i bliżej jej do PiS, niż partii bogatych byznesmenów rolniczych z PSL, bo drobnych producentów nie nazwie frajerami jak zrobił to minister Sawicki, więc głupot nie piszcie tu ludzie
        • Gość: gja Re: wybory w sońsku IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.10.14, 19:23
          Chyba ta Pani sama sobie laurkę wystawiła w postaci tej budowy dróg:-D. A jak była w pslu to wróci tam jak w sekcie raz wejdziesz to już nie wyjdziesz :-D
        • Gość: mieszkaniec Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 09:08
          No trudno wybudować jak to nazwałeś "biedaasfalt" na drogach powiatowych. To juz by był chyba szczyt wszystkiego. I powiedz mi dlaczego gmina ma budowac drogi powiatowe? Bo twierdzisz ze Wielechowski tych dróg nie robił. Dla wyjasnienia to nie jestem zwolennikiem ani tej Pani ani Wielechowskiego ale jak sie o czyms pisze to nalezałoby wiedziec co do czyich kompetencji należy!
          • Gość: xxxz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 13:31
            Ja wcale nie twierdzę, że gmina ma budować drogi powiatowe. Ja tylko wskazałem, dziadostwo, które budował na drogach gminnych i którymi się szczycił Jaśnie Pan Wielechowski. Proszę czytać ze zrozumieniem. Drogi gminne, też można budować porządnie. Następca Jarosława W. potrafił zbudować porządną drogę w Marusach, a to też droga gminna.
            • micmiecz Re: wybory w sońsku 10.10.14, 14:20
              Jak widać słano poznałeś(aś) panią Ślubowską, niestety ta pani czerpie niesamowitą przyjemność z ciągania się po sądach i to najlepiej jak wszelkie koszta ponosi ktoś inny. Co do liczenia to masz racje potrafi liczyć ale nietsty tylko pieniążki w kieszeni i powiedz mi jakie przygotowanie na studiach matematycznych jest do zarządzania gminą. Tutaj już nie pisze tylko do tej kandydatki ale ogólnie. Możliwość startowania w wyborach powinny mieć tylko osoby które zakończyły odpowienią szkołe. Bo jakie przygotowanie do zarządzania gminą ma nauczyciel?? Powinny być dopuszczone tylko osoby które skończyły kierunki typu zarządzanie w samorządzie terytorialnym itp.
              • Gość: Xxx Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 16:44
                Cały czas cechy Wielechowskiego próbujesz przypisać p. Ślubowskiej. Konkrety poproszę.
                • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 16:49
                  Na spotkaniu wyborczym
              • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 07:49
                Pani Ślubowska niech się weźmie za nauczanie dzieci. Jest kiepskim nauczycielem,teraz chce być kiepskim wójtem. Trochę pokory droga Pani!!! A swoją drogą to ciekawe czy dyrekcja szkoły podstawowej wyciąga jakieś wnioski i konsekwencje z wyników sprawdzianu 6klasistow? Bo to chyba wstyd tak od paru lat być na samym końcu.
                • Gość: gotardy1job Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 13:30
                  niektórzy tu piszący żyją chyba we własnym świecie, nie na końcu tylko w czołówce powiatu są dzieci z tej gminy, boli kogoś? sam nieuk pewnie
        • Gość: ssss Re: wybory w sońsku IP: *.centertel.pl 02.11.14, 22:36
          Ślubowska to najgorszy kandydat na wójta z całej piątki. Lepiej żeby gmina została bez wójta niż z p.Ślubowska. Ludzie nie mogliby żyć od ilości jadu jaki wypluwa ta Pani. Jej arogancja i ogólna niechęć do wszystkiego i wszystkich jest porażająca. Oczernianie i szkalowanie ludzi to główny temat p Ślubowskiej i jej całej ekipy której wartość jest równa zeru . Nie samowite ze takie chamstwo chce współpracować z normalnymi ludzmi powinni zamknąć sie we własnym gronie i nigdy nie pokazywać .
          • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 07:43
            Ślubowska, to najlepszy kandydat. Cały czas próbujecie cechy Jarosława W. który agituje na Lewandowskiego przypisać tej Pani. Tak nie jest. Jest to pracowita, odważna kobieta. Potrafi się przeciwstawić Kalińskiemu, który prowadzi politykę jak na Białorusi. Ja i moja rodzina głosujemy na Panią Ślubowską.
            • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 03.11.14, 08:33
              Najgorszy kandydat na Wójta to taki ktury pisze na tym forum i nie podpisze się. Wstydzi się własnego Nazwiska i boi się swojego cienia !!!!
              • Gość: aaaaaa Re: wybory w sońsku IP: *.cnow.pl 22.11.14, 15:33

Najpierw naucz się pisać! KTÓRY pisze się prze "ó" !!!

• stadka Re: wybory w sońsku 09.10.14, 18:02
      Kołakowski Marek PIS
      • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.204.188.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.10.14, 22:30
        Pan Gebert tak sądze ma duże szanse i tego mu życzę.
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 09:15
          Gebert? Przez 2 kadencje nic ciekawego pare lat temu nie zrobił, potem mieszał przez 2 kadencje u Kiwita i o mało do kicia go nie wsadził, a teraz znów na Sońsk? Porazka
          • Gość: zaq Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.14, 11:12
            gimnazjum w sońsku,szkoła podstawowa w gąsocinie, hala sportowa w gąsocinie, boisko wielofunkcyjne w gąsocinie, gminna oczyszczalnia, kanalizacja w sońsku i gąsocinie, to nic ciekawego?
            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 12:17
              Gebert,to jedyny zorientowany i przewidywalny kandydat. Wie co zostawił odchodząc, więc prędko zorientowałby się co zastał. Jest więc niewygodnym dla reszty kandydatów, którzy są kojarzeni z Wielechowskim lub z PSL-em.
            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 11:10
              No fakt dla Gąsocina zrobił sporo a potem Gasocin i tak zagłosował na Wielechowskiego:)) Czy nie tak było? Czyzby teraz Gasocin szedł po rozum do głowy?
              • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 13:52
                Nikt nie wspomniał jeszcze o Szmalcu i Niesłuchowskim.
                Co można powiedzieć o tych kandydatach?
            • Gość: wyborcaaa Re: wybory w sońsku IP: 62.29.161.* 20.10.14, 14:03
              Brawo, brawo, brawo - co drugie słowo "GĄSOCIN" - może gmina powinna się już tak nazywać??? Inne miejscowości w gminie Sońsk również są - może niektórzy tego nie zauważyli...
        • Gość: aro Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 13:32
          Pan Gebert ośmieszy się jak wystartuje, z resztą tylko ludzie z Gołotczyzny go chwalą, a to znikomy procencik z całego terenu
    • micmiecz Re: wybory w sońsku 11.10.14, 13:53
      Teraz pewnie gąsocin zagłosuje na panią "Ś" bo niestety ta osoba robi wokół siebie duzo szumu że niby jaka nie jest dobra i pomocna. Potwierdzam słowa poprzedników że z całego tego zła to najmniej szkodliwe dla gminy będzie jeśli na stanowisko powróci pan Gebert najgorsza opcja to niestety pani "Ś" oraz pan Szmalc który byłby w 100% sterowany przez Wielechowskiego
      • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 14:21
        Gebert ?
        Powrót do epoki kamienia łupanego !
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 14:46
          Tak właśnie mówił o Gebercie osiem lat temu, Wielechowski. Co z tego wyszło każdy wie.
          Jedyny "zarzut "do Geberta, to to że był za dobry. I oby się nie zmienił. Gmina potrzebuje normalności.
          • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 15:01
            Masz na myśli maszt antenowy w Bieńkach ?
            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 15:08
              Wielechowski na siłę chciał zrobić z Geberta przestępcę i skazańca.
              Namieszał ludziom w głowach, a potem sam został skazanym przestępcą.
              • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 16:04
                Geberta skazał Sąd
                • Gość: Xxx Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 16:37
                  Gebert może startować, a Wielechowski nie. Gebert zapłacił za głupotę urzędniczki którą Wielechowski uczynił najbardziej zaufaną urzędniczką.
                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.10.14, 16:43
                    Mylisz fakty.
                    Tak żarliwie bronić może tylko żona
                    • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 20:01
                      Jeżeli tak uważasz, to tylko pozazdrościć Gebertowi żony.
      • Gość: Vvvvv Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 18:45
        Najgorsza opcja to Lewandowski czyli Kaliński i s-ka
        • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 19:58
          Wielechowski to trup polityczny. Nie warto o nim pisać.
          Zostaje mu tylko segregacja śmieci. Makulatury powyborczej przybędzie w Błysku.
      • Gość: Eliza Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 13:37
        najgorsze co może być to dopuszczenie człowieka, przez którego co rok gmina traci ogromne pieniądze z tytułu przekrętu z masztem telefonicznym w Bieńkach, więc tacy ludzie nie powinni w ogóle startować!!! najlepiej niech to będzie ktoś nowy
        • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 17:02
          Eliza,Wielechowskiego nie ma i nie będzie w lokalnej polityce. Musisz się z tym pogodzić.
          To se ne vrati.
      • Gość: Stefan[Kałęczyn Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 14:10
        Najgorszy wynik wyborów to wygrana pana Geberta. Co to za wójt, którym sterują pracownice urzędu gminy ? Który nic nie zrobił dla południowej części tego terenu ! Niech dalej służy podobnemu sobie, Kiwitowi. Tylko Lewandowski ! Nie zna tu nikogo i będzie niezależny.
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 14:52
          Zależny od Kalińskiego.
          • Gość: Ccc Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 10:00
            I to jest powód, aby na niego nie głosować.
            • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 25.10.14, 10:15
              Każdy ma prawo głosu. Nikt was o rade pytać ........................
              nie będzie
              • Gość: Ciekawy Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 13:38
                Za co Kaliński ma sprawę w sądzie łódzkim?
                • Gość: leon Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.14, 09:16
                  ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/komunikaty/oddzialowe-biuro-lustracyjne-w-warszawie-skierowalo-do-sadu-okregowego-w-lodzi-w
                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 11:27
                    Minęło dwa lata i nie wiadomo, czy Kaliński jest kłamcą lustracyjnym. Sprawa przeciąga się jak u Wielechowskiego. Uczciwemu zależałoby na wyjaśnieniu przed wyborami.
                  • Gość: Xxx Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.14, 20:46
                    Czyli Kaliński jest posądzony o donoszenie na sąsiadów?
    • micmiecz Re: wybory w sońsku 11.10.14, 20:49
      Jak Lewandowski dojdzie do władzy to zobaczycie że max po roku Wielechowski będzie pracował w gminie, Gebert nie mógł być skazany bo jeśli miałby wyrok to nie mógłby startować na wójta
      • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.14, 21:00
        Przypominam, że jeszcze startuje Szmalec i Niesłuchowski. Jest więc z kogo wybierać.
        • Gość: K Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 09:16
          Ja wybieram Ślubowską, a wasze oszczerstwa na mnie nie działają
          • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 10:18
            To co napisałem to nie są oszczerstwa na Panią Ślubowską. Napisalem to ,o czym wszyscy zainteresowani czytaj rodzice uczniów,wiedzą.
            • Gość: aaa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 15:33
              Kłamstwa i oszczerstwa. Tak kłamać i bzdury gadać potrafił tylko Wielechowski. Wystarczy poczytać strony okręgowej komisji egzaminacyjne i okazuje się, że SP w Gąsocinie wcale nie jest na szarym końcu. Z tego co wiem matematyk nie jest jedynym nauczycielem w szkole i nie może odpowiadać za wyniki egzaminu.
              • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 16:01
                Oooo, zdaję się,że już wiem kim jest tak dzielnie broniący pani Ślubowskiej aaa. Ta znajomość gdzie znaleźć wyniki sprawdzianu jest doskonałą podpowiedzią. Cokolwiek by Pani pisala,nie zmienię o pani zdania.i dla Pani wiadomości nie tylko ja. Proszę tak bardzo nie cieszyć się z tych uśmiechów rozsiewanych na Pani widok,a martwic się tym co ludzie mówią gdy Pani już nie ma. Że fałszywi ? No nikt nie obiecywał,że będzie miło.
        • Gość: ja Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 09:19
          No rzeczywiscie startuja:)) . Co jednak nie zmienia faktu ze nie ma za bardzo w kim wybierac! Kazdy ma coś "za uszami" albo "za plecami". Niestety!!
          • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 10:56
            Trzeba było wcześniej zdecydować się na kandydowanie. Teraz już za późno. Nie pójdziesz na wybory, ktoś wybierze za Ciebie. A Ty przez 4 lata będziesz narzekał. I tak w kółko.
          • Gość: bacc Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.14, 11:09
            Duza czesc radnych (jaki wcześniejszy wojt) pochodzi z Gasocina. Jakie to były obiecanki swego czasu ze Gasocin się odmieni będą dotacje orliki itp.
            Przegladalem zdjęcia z lat 80 i Gasocin oprócz zmiany domkow jednorodzinnych nie zmienil się nic !!!! Nawet blacha przykrywajaca dziure na chodniku na ul Glownej jest chyba po dzień dzisiejszy . Zupelna moim zdaniem oczywiście porazka i nie piszcie ze sa nowe (pseudo ) asfaldy bo one się już zwijają-))
            • Gość: xew Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 14:10
              Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale blacha przykrywajaca dziure na chodniku na ul Glownej i chodniki to są powiatowe (mamy troje radnych powiatu z Gąsocina) podobno dywan asfaltowy na Głównej w pełni finansowała gmina a przecież to nie droga gminna.
            • Gość: Gość Re: wybory w sońsku IP: *.158.218.128.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.10.14, 14:11
              Ślubowska tyle lat w powiecie i co zrobiła szczyci się drogami ,rądem w Gąsocinie a to jedna wielka porażka .tylko krzyczeć potrafi i zastraszać sądem.Pomijając wszystko to wójt powinien wzbudzać szacunek a nie współczucie.
              • Gość: ccc Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 15:18
                to co zrobiła to mało? a jak pogrozi palcem skazanemu Wójtowi to tylko chwała jej.
                • Gość: ooobe Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.14, 17:34
                  Ale ona startuje z PSL? to PSL się rozdzielił i dał dwóch kandydatów? Z tego co pamiętam to nie dała się wyrzucić z PSL - Dajcie spokój trudno się połapać . Nie dam głosu absolutnie.
    • micmiecz Re: wybory w sońsku 12.10.14, 19:43
      To że Ślubowska jest radną i przypisuje sobie jakiekolwiek inwestycje w Gąsocinie to nie do końca jej zasługa bo większość takich inwestycji planowana jest na wiele lat wcześniej a to że robiła w koło tego dużo szumu to tylko na pokaz
      • Gość: xsw Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 09:23
        Według twojej teorii, "że większość takich inwestycji jest planowana wcześniej" to nie potrzeba w ogóle radnych i trzeba zlikwidować rady gmin, powiatów i sejmiki województw. Jak nie mają nic do powiedzenia to po co są?
        Przypomnę tylko, że pani Ślubowska nie jest pierwszą kadencję radną powiatową.
        • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 14.10.14, 11:54
          Oby ta kadencja była ostatnią
          • Gość: Gość Re: wybory w sońsku IP: 213.158.222.* 14.10.14, 17:14
            Pojawiły się banery Szmalca :)
          • Gość: xyz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 18:34
            Lubię to :)
        • Gość:   Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 20:01
          > to nie potrzeba w ogóle radnych i trzeba zlikwidować rady gmin, powiatów i sej
          > miki województw. Jak nie mają nic do powiedzenia to po co są?

Jak nie mają co do powiedzenia to jeszcze połowa biedy. Cała bieda jest wtedy kiedy są przekabacani by popierać działania niezgodne z naszym interesem. Masz rację - można zlikwidować rady. Ich role mogą znacznie taniej przejąć konsultacje społeczne i stowarzyszenia.
          • Gość: Maria Re: wybory w sońsku IP: 213.158.222.* 14.10.14, 22:47
            Witam! Słyszałam że dziś odbyło się spotkanie w Sarnowej Górze,jak kandydaci? Co ciekawego proponują ? Kiedy i gdzie następne spotkanie z wyborcami ?
          • Gość: zaq Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.14, 23:37
            Konsultacje społeczne to powinien być piorytet, a radni powinni pilnować interesu społeczeństwa. A jak tego nie robią to powinni zostać odstrzeleni przy najbliższych wyborach.
            Ciekaw jestem czy społeczeństwo Sońska będzie potrafiło odstrzelić radnego Siwka za bezsensowny wykup ziemi pod rondo w Sońsku? Decyzja należy do nich. Jest stare przysłowie "jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz".
            Uważam, że Radna Ślubowska była dobrą radną i gmina Sońsk sporo zyskała, a że ekipa Kaliński i s-ka ją szkaluje i wszystkie oszczerstwa nie mają pokrycia w faktach, to świadczy, że jej się panicznie boją.
            • Gość: e Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 15.10.14, 08:18
              Stefa !!
              Ty znów z tym rondem
            • Gość: rozeta Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 14:54

wątpię mocno
    • Gość: Assoma Re: wybory w sońsku IP: 213.158.222.* 14.10.14, 23:11
      ;)
      • Gość: Ja... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 11:44
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: ??? Re: wybory w sońsku IP: *.centertel.pl 15.10.14, 20:36
          A kiedy poznamy kandydatów na radnych?
          • Gość: cc Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 21:12
            wybory2014.pkw.gov.pl/pl/gminy/view/140209
            • Gość: Ja Re: wybory w sońsku IP: 213.158.222.* 17.10.14, 21:59
              U mnie tych okien nie montowano ;) ale może podejdźmy do tych wyborów poważnie i wybrać tych na których można polegać i komu można zaufać ! Więc ruszamy 16 listopada na wybory , wybieramy najlepszych i nie narzekamy :)
              • Gość: zzz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 23:28
                Ostatnie 2 kadencje rządził Kaliński i s-ka. Jak było i co zostało zrobione każdy wie. Kto tą opcję wybiera niech głosuje na Lewandowskiego.
                Wcześniej rządził Gebert przez 2 kadencje. Jak było i co zostało zrobione też każdy wie. Było o tym pisane kilka postów wyżej.
                Ślubowska - co powiat zrobił w naszej gminie za jej bycia radną, też widzą chyba wszyscy. Wystarczy pojeździć po drogach należących do powiatu.
                Następni kandydaci znak ?
                "Więc ruszamy 16 listopada na wybory , wybieramy najlepszych i nie narzekamy :)" Popieram tą myśl.
                • Gość: Zawiedziona Re: wybory w sońsku IP: 213.158.222.* 18.10.14, 21:06
                  I dziś kolejne spotkanie z wyborcami było a mnie nikt nie zaprosił ;( nie można nigdzie znaleźć informacji gdzie i kiedy można posłuchać ,,mądrych przesłań " od kandydatów
                  • Gość: Kunegunda Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 17:44
                    Spotkania z kandydatami na wójta- Szmalcem, Ślubowską, Lewandowskim i Niesłuchowskim odbędą się, ale kiedy dokładnie to oni wiedzą. Po co chodzić dla jednego kandydata, jak można usłyszeć propozycji dla gminy z ust wszystkich.
                • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 21:07
                  Największe osiągnięcia, to ma Niesłuchowski. Opisał to na swojej stronie internetowej i ulotce.
                  I tak to wszystko ujął, jakby przynajmniej Wójtem 2 kadencje był. Cały dorobek Wielechowskigo sobie przypisał.
                  • Gość: Wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.158.219.221.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.14, 21:17
                    Niesłuchowski stateczny zrównoważony i każdy kto był choć raz na posiedzeniu rady gminy to zrozumie o czym piszę potrafi postawić do pionu i nie jest stronniczy .Wie w jakiej sytuacji jest gmina i wie że nie ma co za dużo obiecywać tylko patrzeć realnie w przyszłość
                    • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 21:51
                      Masz rację, On najlepiej wie w jakiej sytuacji zostawił gminę.
                      Ma tupet, żeby po tym wszystkim w ogóle kandydować.
                      Czekam na debatę kandydatów w Gąsocinie i w Sońsku.
                      Zobaczymy kogo postawi ten Twój kandydat do pionu.
                      • Gość: zzz Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.14, 10:31
                        Największym osiągnięciem Niesłuchowskiego to wypłacenie 50 000 zł Wielechowskiemu na dowidzenia
                        • Gość: zar Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 12:28
                          Byłem na sesji i słuchałem wypowiedzi prawnika z której jednoznacznie wynikało że zgodnie z obowiązującym prawem, przewodniczący nie ma nic wspólnego z podpisywaniem wniosków urlopowych.Także bez względu na to kto jest przewodniczącym nie urlopuje wójta.
                          art. z ust. o pracownikach samorządowych
                          Art. 8.
                          1. Pracodawcą wójta jest urząd gminy.
                          2. Czynności z zakresu prawa pracy wobec wójta (burmistrza, prezydenta miasta),
                          związane z nawiązaniem i rozwiązaniem stosunku pracy, wykonuje przewodniczący
                          rady gminy, a pozostałe czynności ? wyznaczona przez wójta (burmistrza,
                          prezydenta miasta) osoba zastępująca lub sekretarz gminy.

W odniesieniu do burmistrzów, wójtów, prezydentów miast, będzie to osoba wyznaczona przez burmistrza (wójta, prezydenta miasta), w trybie ustawy o pracownikach samorządowych. W przypadku niewyznaczenia takiej osoby odpowiedzialność spoczywać będzie na sekretarzu gminy
                          Z tego co mi wiadomo osobą wyznaczoną była pani sekretarz - na jednej z sesji mówił to sam Wielechowski
                          • Gość: Zzz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 13:02
                            Kto podpisuje wójtowi urlop? Gdzie była komisja budżetowa? Od trzech lat nie widzieli, że ten gość nie brał urlopu i nie potrafili zareagować? Nie potrafił zawiadomić skazanego Jarosława W. o sesji w jego sprawie, tylko się z nim odwoływali pół roku. Tłumaczenie gminnego prawnika mnie nie przekonuje. Ten Pan pracował tylko po to, aby utrzymać białego na tronie.
                          • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 13:43
                            Wszyscy siebie warci, Wójt, sekretarzowa i przewodniczący.
                            Ale jak przewodniczący chce schedy po Wielechowskim i przypisuje sobie jego sukcesy, niech bierze i porażki.
                            • Gość: Sśd Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 14:17
                              Parada oszustów
                              • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 14:31
                                Będzie 2 tura. To na bank, bo za dużo pretendentów.Głosy się rozbiją.
                                Jak obstawiacie?
                              • Gość: asom Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 16:24
                                Pan z Klonowej się odezwał bo takich stwierdzeń używa.
                                • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 17:57
                                  Tak myśli i mówi większość mieszkańców.
                                • Gość: Ssf Re: wybory w sońsku IP: 213.158.221.* 20.10.14, 18:15
                                  Proponuję zorganizować komisję śledczą kto jest kim na forum? Przewodniczący oczywiście, że skazany Jarosław W.
                                  Bzdura to co wypisujesz atom.
                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 21:58
                                    Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. Nieważne, czy jest z Klonowej, czy ze Strażackiej.
                                    • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 22.10.14, 07:39
                                      Czy z Burkat
                                      • Gość: Wyborca Re: wybory w sońsku IP: 213.158.221.* 22.10.14, 21:46
                                        Po co te wpisy i tak wygra Ślubowska :(
                                        Drżyjcie mieszkańcy gminy Sońsk
                                        • Gość: Xxx Re: wybory w sońsku IP: *.146.148.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.10.14, 22:15
                                          Dlaczego drżyjcie? Cieszcie się. Idzie ku normalności.
                                          • Gość: :( Re: wybory w sońsku IP: 213.158.221.* 24.10.14, 17:20
                                            Jak taka wyglądać normalność to ja jestem z innego świata
                                        • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 22:35
                                          Zawiedziony, czy zadowolony?
                                          Zaczynam drżeć, bo ja na nią głosować nie będę. Ale pocieszam się, że nie tylko ja.
                                          • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 11:53
                                            Apel do kandydatów na Wójta.
                                            Chłopy ustąpta kobicie bo jej się coś zrobi. Ona chce bo piersza powiedziała że będzie wójtem.
                                            Po co się pchata.
                                            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 22:02
                                              Rzeczywiście, natarczywość i nachalność tej Pani jest co najmniej niesmaczna.
                                              Życzę jej więcej pokory i ogłady.
                                              • Gość: wyz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 06:20
                                                Z tą pokorą i ogladą to trudno będzie u Pani radnej,bo to są śliwa,które nie istnieją w jej języku. Taki tupet i brak klasy u wójta......
                                                • Gość: xyz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 06:21
                                                  Słowa oczywiście
                                                  • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 21:06
                                                    Hasło jednego z kandydatów - Gospodarność i doświadczenie zamiast polityki
                                                    Skąd on to wyrwał. Pasuje to do niego, jak pięść do oka. Po przegranych wyborach, proponuję by hasło zawisło na jego warsztacie, jako nauczka by z takim bagażem doświadczeń nie mieszać się do polityki lokalnej. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.
                                                  • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 21:54
                                                    Przegląd kandydatów do rady gminy.
                                                    Prawie wszędzie po 5 kandydatów na okręg.Jest w kim wybierać. Trafiają się młodzi-ciekawi polityki, starzy- rządni polityki, są też kandydaci egzotyczni-że jak się słyszy ich nazwisko, to brwi się podnoszą ze zdziwienia. Ale są też nasze perły z poprzedniej kadencji. Odzysk po Wielechowskim.
                                                  • Gość: tolo Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 10:07
                                                    vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/jan-pospieszalski-blizej/wideo/30102014/17189918 koniecznie zobaczcie.
                                                    Kandydatka na wójta powiedziała że gmina sońsk nie ma szczęścia do wójtów ,pojechała po wszystkich dotychczasowych - butna jest bardzo. Ponadto skłamała mówiąc że pracuje w szkole podstawowej nic nie mówiąc że pracuje jeszcze w wielu innych szkołach. Wystąpienie żenada. Tylko zapomniała dodać że ona już jest wójtem a wybory to tylko formalność.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 10:46
                                                    Media prawicowe lansują PSL? Przecież ona powiedziała wyraźnie, że tylko ZAWIESIŁA swoją działalność w tej partii. Może Czas Ciechanowa wyjaśni o co chodzi, bo na pewno o tym napiszą.
                                                  • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 10:53
                                                    Ona już dawno mówiła że chce,musi i będzie Wójtem. A teraz w programie publicznie powiedziała, że czuje się już Wójtem. Więc nie ma co chodzić na wybory. Wójta już mamy.
                                                    Pomijając co powiedziała, wyglądała bardzo kobieco.
                                                  • Gość: janek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.14, 21:27
                                                    tolo proponuję obejrzeć ten materiał parę razy, zastanowić się i napisać na forum. To co napisałeś to są sama bzdury i kłamiesz.
                                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 19:41
                                                    Tematem programu był wpływ partii na samorząd.
                                                    A co wniosła swoją osobą pani Ś. Trudno zrozumieć. Ona się nie wyrzeka tej partii.Ona się tylko zawiesiła. Nic nie powiedziała o jaką partię chodzi i że poprzedni Wójt mógł się czuć bezkarny tylko dlatego,że był pod parasolem PSL. Ona siedzi w tych strukturach od lat i wie że musi zostawić sobie otwartą furtkę. Bo, że wróci po wyborach na łono partii, nie ulega wątpliwości.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.14, 19:11
                                                    Ślubowska traktuje ludzi jak idiotów!!
                                                    Po co się zawieszała ??
                                                    Mieszkańcom Gminy Sońsk nie potrzeba nauczycieli, tylko mądrego GOSPODARZA !!!
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.devs.futuro.pl 03.11.14, 19:33
                                                    Jak czytam te bzdury to szlak mnie trafia. Te wybory pomieszało ludziom w głowie ale jak to bywa ekipa która boi się przegranej to lubi innych opluwać. Wracając do sedna sprawy to o kandydatach na Wójta Gminy Sońsk mogę powiedzieć tak: Pan Szmalec niema o czym mówić , Pan Lewandowski może i wypełnia wnioski ale to wszystko o rządzeniu Gminą niema bladego pojęcia promuje go Pan Kaliński i Wielechowski (działacze gminnego PSL-u. ) to ja dziękuje za takiego kandydata ,Pan Przewodniczący Rady Niesłuchowski całą kadencję był z byłym Wójtem jedno ucho a teraz co w ulotkach pisze że bez polityki trochę powagi , Pan Gebert nie jest złym kandydatem ale miał już swoje pięć minut moim zdaniem trzeba dać szansę Pani Ślubowskiej jako pierwszej kobiecie która startuje na Wójta Gminy Sońsk ale myślę także dlatego że może ona wreszcie rozbiję tę klikę i wróci normalność w tej gminie a nie jak do tej pory niewygodni ludzie byli zwalniani z pracy poplecznicy przyjmowani i awansowani a w ciąganiu się po sądach to były Wójt powinien dostać nagrodę szkoda tylko że wszystkie koszty ponosiła Gmina ale na koniec sam został skazany .
                                                  • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 03.11.14, 20:22
                                                    Dlaczego piszesz o Lewandowskim? To, co piszesz pokazuje, że Go nie znasz. Ale za to Pani Ś. pokazała w telewizji, jaka jest medialna - Pan Pospieszalski próbował tak zadać pytanie, żeby powiedziała, co chciała powiedzieć. I tak by to powiedziała, choćby nie wiem jakie pytanie padło - bo tak założyła. Nic nie ma więcej do powiedzenia, będzie rozliczać jak poprzednik - w tym chyba bardziej jest do Niego podobna niż Lewandowski
                                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 21:21
                                                    Zebranie -debata kandydatów na Wójta w Sońsku 9 XI o godz. 17,00 w Domu Strażaka.
                                                  • Gość: Kris Re: wybory w sońsku IP: *.205.110.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.14, 23:59
                                                    Piszecie, ze Pani Ślubowska jest niewiarygodna, bo tylko zawiesiła swoje członkostwo w PSL. Czy niektórzy naprawdę nie domyślają się o co chodzi?? Chcecie, żeby po raz kolejny wójta mianował nam car Pan K ?! Trudno mi w to uwierzyć, przecież to niczego dobrego dla naszej gminy nie przyniosło, a wręcz przeciwnie. Delikatnie mówiąc nieudolność ekipy Pana K jest już legendarna, a wstydzimy się my mieszkańcy. A jeżeli chodzi o program w TVP, uważam, że Pani Ślubowska wypadła bardzo dobrze. Program był na żywo, nie zjadła jej trema, mówiła rzeczowo i odważnie, pokazała, że zależy jej na dobru gminy, ma predyspozycje, wiedzę i umiejętności, aby pretendować do objęcia stanowiska Wójta.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.14, 11:53
                                                    Już słyszę, jak po wygranych przez Ślubowską wyborach, PSL będzie się szczycił że utrzymali na stanowisku Wójta swojego człowieka. Gwoli przypomnienia, Wielechowski 4 lata temu też startował ze swojego komitetu.
                                                  • Gość: gosc Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.14, 13:52
                                                    Ale się Pani Ślubowskiej boicie. Warto dodać, że tu nikt nie ma pretensji, że ta pani była w PSL-u, Tam też są normalni ludzie. W naszej gminie PSL-em rządzi pan Józef K. i tu jest problem. Ta ekipa pokazała przez 8 lat co sobą reprezentują. Lewandowski jest ich człowiekiem i nic się nie zmieni jak zostanie Wójtem. Będzie jeszcze gorzej.
                                                  • Gość: ktos Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 19:11
                                                    A jak bedzie slubowska to sie zmieni bedzię jeszcze gorzej Niech kury maca i krowy doi.
                                                  • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 04.11.14, 18:16
                                                    To chyba oglądaliśmy inny program. Sorry, ale wypadła tragicznie- poczynając od wyglądu, aż po sposób wypowiedzi. Jakby miala klapki na oczach. Niech przedstawi swój program, a nie rozlicza poprzedników - jak Pan W. Niech się skupi na tym, co będzie, a nie buduje pozycję na tym, co było- najłatwiej krytykować. A tak w ogóle: jakbym miała taką nauczycielkę /patrz: mina, osobowość, sposób mówienia przyjazny człowiekowi itp./ to chyba nigdy nie skończyłabym szkoły- przez traumę. To podzieli i tak już skłóconą gminę.
                                                  • Gość: Kris Re: wybory w sońsku IP: *.158.218.204.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.14, 19:41
                                                    Sorry, ale to nie "Top Model" czy "The Voice of Poland", tu tak jak w przypadku nauczania liczą się zupełnie inne walory. A co do programu wyborczego wystarczy pójść, posłuchać. Jest konkretny i dobry dla naszej gminy. Pozdrawiam xxx
                                                  • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.14, 21:08
                                                    Jak nic, będzie druga tura. Kobita napiera, chłopy nie ustępują.
                                                    Szmalec i Niesłuchowski chodzą po chałupach i proszą o głosy.
                                                  • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 04.11.14, 21:38
                                                    Drogi Krisie, jeśli program wyborczy to koszenie ronda- wybacz, ale to nie menedżer gminy, bo nie potrafi zarządzać ani jednoczyć społeczności lokalnej. A co do wyglądu- przepraszam, ale takie nadęcie /widoczne na pierwszy rzut oka/, że tylko szpilka, a pęknie- naprawdę odstrasza. A co dopiero dzieci? Uważasz, że wystarczy pójść do TV i wypowiedzieć 3 sławetne zdania- staly punkt programu /wyborczego/ to owe potrzebne walory to ... ciekawy punkt widzenia.
                                                  • Gość: Kris Re: wybory w sońsku IP: *.158.217.193.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.14, 22:16
                                                    Szanowna xxx, ja nie jestem przyzwyczajony do wyśmiewania się z niedoskonałości jakie ma w większym lub mniejszym stopniu każdy z nas. Co do programu każdy może pójść na spotkanie i zdecydować samemu, czy warto. Natomiast wiem jedno. Od wielu lat realizowany jest program pewnego pana Józefa i skutki tego programu odczuwamy wszyscy, a w szczególności poprzedni wójt. Kolejny namaszczony przez tego pana, jakim by nie był wspaniałym człowiekiem i jakiego by nie miał wspaniałego pomysłu na gminę, to i tak będzie musiał realizować tylko i wyłącznie program swojego protektora (ja na miejscu tego kandydata miał bym poważne obawy). A jak ów Pan Józef dba od wielu lat o jedność gminy, nawet nie będę komentował. Rownież uważam, ze każdy powinien ocenić sam.
                                                  • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 04.11.14, 22:39
                                                    Z tego co wiem, Pani Ś. też jest z tego klanu? A że zawiesiła członkostwo? A co miała zrobić? Nie może być 2 kandydatów z tego samego ugrupowania - jedna z niedoskonałości.
                                                    Popieram wesołka: dajta jej chłopy, co łona chce - i w myśl tej zasady mamy być za nią? To zbyt mało.

• Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.devs.futuro.pl 05.11.14, 20:22
                                                    Szanowna xxx ale opluwanie i wyśmiewanie kogoś jest bardzo nieładne bo niema ludzi idealnych .Myślę że jak ktoś ma troszkę wychowania to może wyrazić swoją niechęć do kandydata przy urnie wyborczej. Szkoda że zawiesiła członkostwo bo wtedy by miał problem gminny PSL ale widać pani Ślubowska nie chciała być uzależniona od partii a to że szkalujecie panią Ślubowską to tylko świadczy o niej dobrze. Boicie się jej bo a nóź wypłyną na wierzch różne przekręty.
                                                  • Gość: Sończak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 21:13
                                                    "Szkoda że zawiesiła członkostwo bo wtedy by miał problem gminny PSL "
                                                    "Boicie się jej bo a nóź wypłyną na wierzch różne przekręty".
                                                    Wychodzi na to, że zawiesiła się po to by nie wypłynęły różne przekręty , bo wtedy by miał problem gminny PSL.
                                                    Chciałeś dobrze, wyszła głupota. Myśl jak piszesz.
                                                  • Gość: ktos Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 18:54
                                                    Jest tak rzeczowa jak ty na mownicy smioejesz sie do siebie na sesjach cieniasie
                                                  • Gość: ktos Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 19:12
                                                    Nowicki nie osmieszaj sie tak jak na sesjach.
                                                  • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 22:01
                                                    Ale cztery kobiety ograł...gratuluję
                                                  • micmiecz Re: wybory w sońsku 07.11.14, 13:05
                                                    Normalność w gminie z panią Ślubowską?? Beż Żartów, napewno pan Lewandowski będzie miał WIększe pojęcie o rządzeniu gminą niż pani nauczycielka, a może nauczyciele na studiach mają taki kierunek jak "zarządzanie w samorządzie terytorialnym"?? Pan Gebert mił swoje 5 minut i jakoś nie zostawił gminy zrujnowanej to znaczy że nie było tak źle. Znam Panią Ślubowską prywatnie i moim zdaniem jest to osoba która nie nadaje się na wójta.
                                                  • Gość: kris Re: wybory w sońsku IP: 213.158.221.* 07.11.14, 15:47
                                                    Pan Lewandowski, będzie wójtem tylko na papierze, w praktyce realizowany, będzie program Pana Józefa, tak jak przez ostatnie lata. I tak jak przez ostatnie lata nic dobrego to nie przyniesie. Pani Ślubowska, odcięła się w sposób jasny od tego programu.
                                                  • Gość: zorro Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 17:41
                                                    nie do końca jasny bo dalej jest członkiem psl zawieszonym na jak długo i kiedy sie odwiesi tylko ona to wie
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 19:08
                                                    Odwiesi się po wyborach. Taka była umowa.
                                                  • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 19:18
                                                    Dziwicie się Pani Ślubowskiej, że zawiesiła członkostwo w PSL-u. Na listach tej parti jest podejżany o kłamstwo lustracyjne Józef K., sołtys, który niepotrafi się rozliczyć ze zbiórki na okna do szkoły i jeszcze agitujący na tą listę skompromitowany Jarosław W. Czy uczciwy człowiek chciałby się znaleźć w takim towarzystwie?
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 20:00
                                                    Bredzisz Mietek. Do tej pory nie przeszkadzało to towarzystwo. Zresztą ona tylko zawiesiła członkostwo na czas kampanii, więc wróci do swoich kolegów i koleżanek z PSL.
                                                  • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 21:01
                                                    Przeszkadzało, przeszkadzało i nie raz to udowodniła
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 22:18
                                                    Mietek nie podniecaj się. Ja Ci powiem ,jak ktoś nie cierpi PSL, to nie będzie głosował na tą partię. I nieważne, czy to kandydat jawny,ukryty, powiązany, czy zawieszony.
                                                    Osiem lat kompromitujących rządów Wielechowskiego, swoje zrobiły.
                                                  • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 09:11
                                                    Masz rację. Ja na miejscu gminnych psl-owców zacząłbym od porządku w swoich strukturach.
                                                  • Gość: Gosia Re: wybory w sońsku IP: *.google.com 08.11.14, 13:38
                                                    A co z wyborem radnych? Kogo widzicie na te stanowiska?
                                                  • Gość: Gosia Re: wybory w sońsku IP: *.google.com 08.11.14, 13:59
                                                    Osobiście mam dość przepychanek między panią Slubowska która nawet nie jest przeciętną nauczycielką dla moich dzieci a Niesluchowskim który do tej pory na stanowisku radnego nie wykazal się niczym poza głupią filozofią.
                                                    Pani Marzena z całym szacunkiem dla niej ale poziom jaki prezentuje było widać w wywiadzie na tvp.
                                                    Mało do powiedzenia a jak już coś się wypowiedziała to zaraz była zgaszona. Dla mnie zwyczajny brak obycia.
                                                    oczywiście zaraz posypią się na mnie gromy ale oddam głos na Lewandowskiego. Gość spoza "ukladu" Gasocina który ma przynajmniej pojęcie o rządzenia i który już w życiu coś osiągnął. A krzyki typu "Ale on jest z PSL-u od Kalinskiego" szczerze dziękuję! Porównanie do Wielechowskiego również nie na miejscu. Pamiętajmy że nie mozna przypisywać "dokonań" Jarka do nowego kandydata tylko dla tego że jest z PSL-u.
                                                    Mam nadzieje ze właśnie ten człowiek w końcu coś zmieni w naszym Gąsocinie bo mam już dość idąc przez Strazacką patrzeć pod nogi zeby nie połamać kolejnych obcasow.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 14:47
                                                    Gosiu, łamiesz zasady którymi do tej pory kierował się Gąsocin - " ślepy,głupi ale SWÓJ"
                                                    Gdzie Twój patriotyzm lokalny. Na obcego będziesz głosować.
                                                    Choć w sumie zgadzam się co do opinii o Ślubowskiej i Niesłuchowskim. Do Lewandowskiego osobiście nic nie mam, bo go nie znam. Ale głosować na niego nie będę, bo promuje go Kaliński.
                                                    Nie cierpię PSL.
                                                  • Gość: Kris Re: wybory w sońsku IP: *.158.217.143.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.14, 15:02
                                                    Lewandowski z poza układu?! No proszę Cię :-). Bez aprobaty Pana Józefa i "układu", o którym piszesz nie wyda żadnej decyzji.
                                                  • Gość: Gosia Re: wybory w sońsku IP: *.centertel.pl 08.11.14, 19:40
                                                    Tak tylko powiedz kto jak nie Lewandowski?
                                                    Szmalec? Gebert? To już w ogóle jakieś żarty.
                                                    A pomijając już marny wybór w śród kandydatów na wójta jedno mogę pochwalić z czystym sumieniem.
                                                    Z mojego Gasocina w końcu startują młodzi ludzie którzy z pewnością dostaną mój głos. Pan Mareczek i Krzysiu gdyby mieli trochę wstydu powinni darować sobie start.
                                                    Mogłabym jeszcze wspomnieć o emerycie-inwalidzie Owczarczyku z Zacisza ale to już w ogóle żart.
                                                    Emeryci powinni już się przynajmniej nie osmieszac bo nie mają żadnego pojęcia czego trzeba mieszkańcom.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 20:53
                                                    Gosiu, czytając Twoje posty odnoszę wrażenie jakbym miał do czynienia z zielonym ludzikiem,który chodzi w poczcie sztandarowym(mózg przeprany). Czy Ty. łamiąc te obcasy na dziurawych ulicach Gąsocina, nie uderzyłaś się w głowę?
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 22:43
                                                    Co zatkało kakoło. Nie ma to jak szybka cięta riposta.
                                                  • Gość: Gosia Re: wybory w sońsku IP: *.google.com 09.11.14, 01:22
                                                    Nigdy nie miałam nic do czynienia z żadną z partii i nie interesuje się polityką. Czy to będzie PSL czy PiS to mnie bardzo mało interesuje.
                                                    A jak już chcesz być zabawny to naucz się pisać poprawnie bo mam wrażenie ze obok wyższej szkoly to Ty co najwyżej przechodziles.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 08:18
                                                    A kto powiedział, że mam wyższe wykształcenie? Ja dzielę ludzi na mądrych i głupich.
                                                    Wykształcenie, nie ma tu żadnego znaczenia.
                                                    Za moich czasów najbliższa uczelnia, była w Warszawie.
                                                    Teraz Ciechanów, Pułtusk, Mława podnoszą poziom szkolnictwa wyższego.
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 09.11.14, 09:06
                                                    Do gość
                                                    Czytając twoje wpisy odnoszę wrażenie że zjadłeś wszystkie rozumy nawet jednego sobie nie zostawiłeś
                                                  • Gość: Ddd Re: wybory w sońsku IP: *.31.62.145.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.14, 09:47
                                                    Żartem to są twoje wpisy Gosiu. Lewandowski bez układu? Ciekawe. Jego kandydowanie to tylko widzimisie panów K i W, a jakby się nie podporządkował, to by wyleciał z pracy. Taka jet prawda. Jak już mówisz o doświadczeniu w rządzeniu i sukcesach. To z tych kandydatów te atuty ma tylko Gebert, ale to według Ciebie żart. Czytając Twoje wpisy, to żartem to jesteś Ty Gosiu. Pozdrawiam i zapraszam za tydzień na wybory.
                                                  • Gość: Gosia Re: wybory w sońsku IP: *.google.com 09.11.14, 11:09
                                                    Nie mam zamiaru wdawać się w sprzeczki.
                                                    wyrazilam jedynie swoje poglądy. Każdy z nas w niedzielę odda głos według swoich przekonań i mam tylko nadzieje ze nie będzie to niesluch albo Gebert karierowicze siebie warci.
                                                  • Gość: kuku Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 20:57
                                                    szczególnie niesłuch zrobił karierę, uchowaj panie od takiej .nie wiesz o czym piszesz a jak po spotkaniu w sońsku
                                                  • Gość: ja Re: wybory w sońsku IP: *.cdma.centertel.pl 09.11.14, 21:30
                                                    Lewandowski i Gebert najbardziej kompetentni .Pozostali porażka takie są moje odczucia po spotkaniu.
                                                  • Gość: leon Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.14, 21:44
                                                    Lewandowski to nie Wielechowski nikomu nie da się sterować !!
                                                    Ma swój rozum i pomysł na gminę.
                                                  • Gość: klaudyna Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 22:06
                                                    najlepszy był sołtys nie panował nad sytuacją - takie spotkania nic nic nie wnoszą jak prowadzi człowiek który nie daje rady prowadzić zgodnie z porządkiem.Byłam na spotkaniu i odniosłam wrażenie że niesłuch jest najbardziej zorientowany w sytuacji i nie obiecuje gruszek na wierzbie.Pamięta szczegółowo uchwały a nawet kto je wetował. w końcu był przewodniczącym.Jestem mieszkanką Gołotczyzny i Panie Nowicki ja panu podziękuję za jeden mandat dal gołotczyzny 16 listopada.
                                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 22:35
                                                    Najwięcej oberwało się Niesłuchowskiemu.Za całokształt. Doświadczenie i gospodarność legły w gruzach.
                                                    Najwięcej zarzutów było właśnie do niego i Lewandowskiego.
                                                    Szmalec się trząsł ze strachu i prezentował się siedząc.Przyznał że program wyborczy układał z panią Danusią Kalinowską.
                                                    Ślubowska dobrze się zaprezentowała,Prosto i po chłopsku, jak to Ona.Bazuje na tym że jest kobietą.
                                                    Gebert ,najlepiej zorientowany.Odpowiadał krótko i konkretnie.
                                                  • Gość: edek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.14, 23:44
                                                    Naturalnie że krzysiek jest w trudniejszej sytuacji bo zbiera gruszki po byłym , ale trzeba prawdę powiedzieć że przewodniczył radzie dobrze a sesję prowadził bardzo dobrze. Sam widziałem , jak trzeba było to się nie czaił sprowadzał do parteru byłego i każdego kto wprowadzał chaos na sesji. Odnoszę wrażenie że jest poukładany i lubi porządek. Ja w pierwszej turze nie zagłosuję na niego , jak dotrze do drugiej tury i nie z moim kandydatem będę skłonny dać mu głos. Pozdrawiam wszystkich i nie ma co się opluwać.
                                                  • Gość: spądoszyniak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 15:42
                                                    Zobaczymy jakie będzie spotkanie kandydatów na wójta w południowych miejscowościach powiatu ciechanowskiego i czy doradca równego sobie Kiwita- Gebert będzie miał odwagę przyjechać i opowiedzieć ludziom jak to było z tą działką pod maszt telefoniczny w Bieńkach, ile traci na tym budżet i niejasnym utwardzeniu terenu koło oczyszczalni ścieków w Gąsocinie. Ten człowiek jako wójt to cofanie się w czasy średniowiecza !
                                                  • Gość: zorro Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 16:10
                                                    jarku poniosło cię. gebert jest nie karany a ty. dzisiaj jest święto narodowe daj se na luz. wszystkie te sprawy sa z przed 8 lat i zostały wyjasnione i to w prokuraturze z twojego doniesienia .macie jeszcze 4 kandydatów ,ktorzy są święci głosuj na nich.
                                                  • Gość: zzuza Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 16:21
                                                    boicie si e co. Jedyny nie związany z PSL. i wasze szwindlemogą wyiśćna jaw
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.11.14, 16:31
                                                    Pytanie tylko poco kandyduje Gebert?
                                                    60 latek Wójtem.
                                                    Emerytura?
                                                  • Gość: Cccc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 18:23
                                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 11.11.14, 18:46
                                                    Trafiaj, dobrze ci idze. Pochwalam
                                                  • Gość: Aaa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 09:28
                                                    Bzdury gadasz, On jest cały czas jest sterowany i będzie sterowany
                                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 11:09
                                                    Wielką klasą wykazał się Gebert. Jako jedyny stanął w obronie Wielechowskiego.
                                                    Nie można zrzucać winę i atakować nieobecnego,który nie może się bronić. Słowa te skierował do jego byłych kolegów i przyjaciół kandydujących na Wójta i do rady.
                                                  • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 10.11.14, 12:12
                                                    Mógł się bronić- w Sądzie
                                                  • Gość: serb Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 12:57
                                                    Do Ja... już w szczerość obrony Wielechowskiego przez Geberta to chyba nikt nie uwierzy jesteś dziwny skoro tak myślisz .Gdyby wygrał Gebert lub Ślubowska będziemy mieli spektakl mszczenia sie na wielechowskim i jego zatrudnionych pracownikach i nauczycielach. Po co nam to za nasze pieniądze porachunki?
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 10.11.14, 13:17
                                                    Podobno podczas rozprawy w Sądzie Gebert prosił o przerwe i jadł kanapki bo był chory.
                                                    Czyżby wyzdrowiał?
                                                  • Gość: walery555 Re: wybory w sońsku IP: *.cnow.pl 10.11.14, 13:25
                                                    Kandydat na wójta Geb.W startuje z listy PIS, już startował z poparciem SLD. Wstyd że działacze PIS nie mają kandydata.Ale to powinna być norma. Bo lepsze SLD jak oni. Wal Geb. wisi ponadto na płocie dawnego PZPR-owca jakie w nich przemiany. Gratulacje.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.devs.futuro.pl 10.11.14, 13:24
                                                    Jakby nie mówić to pisane przez niektórych bzdety to aż głowa boli. Jeśli chcecie zmienić wygląd i przywrócić normalność i powagę w tej gminie to tylko widzę w roli Wójta Panią Ślubowską lub Pana Geberta o reszcie trzeba zapomnieć bo wygrana kogoś z tej trójki to będzie pewnie jeszcze gorzej niż było a mszczenie się na zatrudnionych pracownikach i nauczycielach oraz mieszkańcach to pasuje do byłego wójta i jego kliki. Natomiast także głosujcie na mądrych radnych którzy będą coś dla nas robić. Na koniec takiego spektaklu jak za byłego Wójta i jego radnych to jeszcze w tej gminie nie było.
                                                  • Gość: Aaa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 15:28
                                                    Masz w 100 % racje.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 15:52
                                                    Konkurencja się boi i plują na Geberta i Ślubowską. Bo tylko Oni się liczą.
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 10.11.14, 16:26
                                                    Geberta hasło to cyt. "Słuchać mieszkańców"
                                                    Pytanie. Jak sprzedawał działke w Bieńkach z wydzierżawionym masztem antenowym,kogo w tedy słuchł?
                                                  • Gość: bopp Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 18:15
                                                    Moim zdaniem gebert mówił tak, jakby mieli go słuchać nowo narodzeni mieszkańcy i nie znali jego przeszłości.
                                                    Mówił o sądach że już nikomu nie będą się kojarzyć z gminą sońsk o układach a przecież sam zatrudnił żonę , Sam był skazany. Najciekawsze jest to że żona startuje do powiatu.Chcą opanować władzę absolutną. To mi się nie podoba.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 18:22
                                                    To nie głosuj.
                                                  • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 10.11.14, 20:14
                                                    Jak myślicie kogo Gebert zatrudni na etat inspektora od spraw budownictwa?
                                                  • Gość: kowal Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 20:40
                                                    a dlaczego gebert przecież jest ich pięcioro może slubowska a może smalec
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 21:07
                                                    Widać po wpisach, że Jarek się włączył do dyskusji.
                                                  • Gość: Qwe Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 21:14
                                                    Klasa gość. Nieprawdaż?
                                                  • micmiecz Re: wybory w sońsku 11.11.14, 18:07
                                                    Jak nie wiesz co piszesz to nie pisz. Jakby był skazany to nie mógłby startować na wójta.
                                                  • Gość: walery555 Re: wybory w sońsku IP: *.cnow.pl 12.11.14, 21:16
                                                    Był skazany ale za przestępstwo nieumyslne i może startować oszołomku poczytaj sprawdż i dopiero pisz.
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.158.219.125.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.11.14, 19:26
                                                    Byłem właśnie na wyborach i oddałem swój głos a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem. Jak dla mnie to wszystko jest oszustwo. Zauważyłem, że urny wyborcze nie posiadały plomb, a w dodatku wychodząc usłyszałem rozmowę dwóch mężczyzn pilnujących że mają "mały" problem bo urny nie zostały zabezpieczone. I jak tu wierzyć w tajne demokratyczne wybory!!! Uważam że powinni na to bardziej zwracać uwagę!!!
    • adamos70 Re: wybory w sońsku 09.11.14, 11:29
      Odnośnie brak wiary w zmiany na lepsze, to zobaczcie spot:

Od razu mówię że nie jest to spot wyborczy.
    • Gość: Heniek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 07:20
      Jestem z Gąsocina i głosuję na Ślubowską. Tylko ona zrobi porządek w tej gminie.
      • Gość: eeee Re: wybory w sońsku IP: *.tktelekom.pl 13.11.14, 07:58
        Jestem z Sońska i też głosuję na Ślibowską
        • Gość: Sończak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 11:46
          Trzeba pilnować uczciwości tych wyborów.Żaden z kandydatów na wójta i radnego nie może przebywać w dniu wyborów na terenie urzędu, jak to bywało w czasie referendum i ostatnich wyborach. Trzeba zwrócić uwagę na komisje okręgowe. Poprzednio była zadziwiająca ilość głosów nieważnych dla kontrkandydata wójta. W myśl zasady im więcej głosów nieważnych, tym lepsze notowania PSL.
          • Gość: waldek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 13:26
            a ja jestem z Bądkowa i jedno -wiem Gebert lub Niesłuchowski to nic dobrego dla gminy, jeden majstrował przy działce w Bieńkach i gmina mnóstwo kasy- około 180 tysięcy złotych straciła i terenie oczyszczalni ścieków w Gąsocinie- miała być tam kostka a nie tanie podłoże, a drugi chciał koniecznie sprzedać plac targowy na ul. Ogrodowej w Gąsocinie! Rozważam Ślubowską lub Lewandowskiego, bo Szmalec to podobno odnoga Wielechowskiego, więc zwolnień dyrektorów w szkołach byłby pewnie ciąg dalszy
            • Gość: lolo Re: wybory w sońsku IP: *.tktelekom.pl 13.11.14, 14:24
              odezwał się łzwolennik PSL ale to tylko twoja sprawa na kogo będziesz głosował. za pomówienia jest kara zastanów się co piszesz
              • Gość: ja Re: wybory w sońsku IP: *.cdma.centertel.pl 13.11.14, 15:57
                Trzeba pisać prawdę pan Gebert dobrze wie jak blisko był ludzi w Bieńkach stawiając nadajnik bez wiedzy mieszkańców .
              • Gość: M Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.14, 16:03
                Każdy jest czyimś zwolennikiem, dlatego są wybory. Wygra ten kto ma zwolenników najwięcej. Ja po niedzielnej konfrontacji kandydatów będę także głosowała na Lewandowskiego, bo nie patrząc tu na żadne partie, moim zdaniem zaprezentował się najlepiej....
              • Gość: waldek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 17:38
                jadę na zebranie do OSP Gąsocin na 18.00, więc zweryfikuję to co słyszałem od ludzi i napiszę jak jest, a ty kolejarzu najpierw czytaj ze zrozumieniem zanim oskarżysz mnie o pomówienia i pisanie bajek! Nie jestem z PSL, ani chorągiewką jak twój kandytat na wójta- najpierw z PO startował, a teraz z PiS. Wiatr wieje od prawej?
            • Gość: BBC Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 17:51
              Odnogą Wielechowskiego jest Lewandowski nie Szmalec, coś Ci się pokręciło Waldemarze
    • Gość: rozeta Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 16:22

Pani Ś kandydatka na wójta ma te same skrzywienie ci P Hofman z PIS
      • Gość: wyborca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 08:31
        Podejrzałem skład komisji wyborczej z Sońska i oczom nie wierzę , Pan Sutyła jest członkiem komisji wyborczej i przewodniczącym a córka startuje na radną (będzie liczył jej głosy). Córko , uczysz religii a gdzie etyka?
        • Gość: amen Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 08:35
          No tak , pani Stankowska Klaudia.
          • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 10:40
            Boli was to że na zebraniu zapytała się kto miał umarzane podatki, bo od 6 lat to jest tajemnicą.
            • Gość: kometa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 10:48
              nic nas nie boli to was boli
        • Gość: Ssss Re: wybory w sońsku IP: *.204.137.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 12:29
          I bardzo dobrze, przynajmniej głosy zostaną rzetelnie policzone.
          • Gość: Gapa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 17:14
            Ja głosuje na Ślubowską i bójcie się.
            • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 18:02
              Kobita troche straszna ale może się ogarnie jak już będzie tym wójtem.
        • Gość: KlaudiaStankowska Re: wybory w sońsku IP: *.183.249.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 18:21
          Szanowny Wyborco.
          Po pierwsze: na szczęście nie jestem twoją córką. Po drugie: dobrze wiem, czym jest etyka, a jeżeli Ty nie wiesz, to Ci to wyjaśnię. Po trzecie: jeżeli tego nie wiesz, skład komisji obwodowych był oficjalnie i publicznie losowany przez Gminną Komisję Wyborczą, a komisja obwodowa składa się w sumie z ośmiu członków i to wszyscy liczą głosy i podpisują się pod protokołem. Po czwarte: ktoś, kto sam ma problemy z uczciwością i etyką, będzie takie bzdurne insynuacje kierował pod adresem innych. Po piąte: jeżeli coś mi insynuujesz, to miej cywilną odwagę i się podpisz, a nie chowasz się pod nazwą wyborca. Po szóste: nie musisz na mnie głosować, a ja wcale nie chcę głosów od takich jak Ty. I pamiętaj drogi Wyborco, że nie jesteś anonimowy, bo pozostawiasz swój adres IP. Pozdrawiam. Klaudia Stankowska
          • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 18:36
            Brawo Pani Klaudio. Gratuluję odwagi i życzę powodzenia. Mój i nie tylko mój głos Pani już ma.
            • Gość: KlaudiaStankowska Re: wybory w sońsku IP: *.183.249.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 18:44
              Dziękuję bardzo. Jeżeli ktoś mnie zna, to wie, że dla mnie człowiek jest zawsze na pierwszym miejscu, a nie układy. A tacy wyborcy, jak ten , który dał mi powody, by zgłosić sprawę na Policję o zniesławienie i pomówienie do tej pory nas reprezentowali....
              • Gość: KlaudiaStankowska Re: wybory w sońsku IP: *.183.249.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 19:08
                Po przeczytaniu tego forum przychodzi mi na myśl taka refleksja: wyzwiska,insynuacje, straszenie .... Wokół tych słów streszcza się to forum. Nie tak powinno być. W kilku sołectwach naszej gminy były spotkania z kandydatami na wójta. Każdy miał możliwość poznania programu, mógł zadać pytania i na koniec ocenić: czyj program mi odpowiada, kto wypadł dobrze, kto według mnie powinien zostać wójtem. Można się z kimś zgadzać, albo nie, ale szacunek należy się każdemu. Dyskusja powinna być konstruktywna, a nie oszczercza. Może doczekam takich czasów, że będziemy dyskutować konstruktywnie. Dlatego też uważam Szanowni Państwo, mieszkańcy gminy Sońsk, że nie tak powinna wyglądać przedwyborcza dyskusja.
                Ot, taka przyszła mi refleksja.
                Pozdrawiam wszystkich...
                • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 19:48
                  Pani Klaudio, "wyborca" to musi być żarliwym działaczem lub wyznawcą PSL. Wydedukować to można po wpisach nie tylko w wątku o wyborach w Sońsku, ale też w wątkach o wyborach prezydenckich w Ciechanowie. Bardzo mu zależy żeby Kosiński wygrał, jakby o tego zależała jego posada.
                  W internecie nikt nie jest anonimowy.
                  • Gość: KlaudiaStankowska Re: wybory w sońsku IP: *.183.249.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 20:10
                    Możliwe, ale nie koniecznie. Mam pewne podejrzenia, ale to nieistotne. Nie będę "zniżała" się do poziomu owego "wyborcy", który widocznie poczuł albo "się" zagrożony, albo zagrożony "dla kogoś bliskiego". A co do Kosińskiego, to słyszałam dziś w KRDP wypowiedź Wardzińskiego, który wygrał z Kosińskim sprawę w trybie wyborczym. To fakt, że niektórzy ludzie PSL są zdolni do wielu rzeczy. Po niedzielnym spotkaniu w Sońsku pewien członek PSL"zainteresował" się moją osobą. Zastanawiam się, czy nie powinnam się bać, bo gdy inny z PSL kilka lat temu usłyszał ode mnie kilka słów prawdy, to jego działanie "odczułam" później na własnej skórze.
                    • Gość: ja Re: wybory w sońsku IP: *.cdma.centertel.pl 14.11.14, 21:32
                      Poczuła się pani urażona i nawet to rozumiałam a teraz robi pani to samo .
                      • Gość: M Re: wybory w sońsku IP: 31.1.17.* 14.11.14, 22:37
                        Wracając do wyboru wójta... Bardzo nie podobało mi się wystąpienie kilku członków PiS na spotkaniu przedwyborczym w Gąsocinie, którzy zabrali głos, miałam wrażenie, tylko aby nagadać na inne partie... I gdzie tu kulturalna "walka o stołek"?
                        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 22:58
                          Widać wcześniej podobały Ci się wystąpienia członków PSL.
                          Każdy ma inne gusta. Z tego co wiem na zebraniu byli też członkowie PSL. Mogli się bronić, ale pewnie taktyki nie ustalili. A zresztą jak się bronić jak prezes przed wyrokiem a wiceprezes po wyroku.
                          • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 23:11
                            Ciekawe wystąpienie miał były wójt. Pana Geberta zmiótł z powierzchni ziemi prostym pytaniem. Waldemar zrobił duże oczy i odpowiedział na poziomie przedszkolaka. Wstyd. Największy wstyd przyniósł Poseł Kołakowski. Publicznie przyznał, że doprowadził do skazania byłego wójta gminy. Cały PIS jest w to zamieszany. Wstyd dla Gminy. Popatrzcie kto startuje z PIS-u. Gebert, jego żona, Gutowski, Drążek sami prawi i sprawiedliwi.
                            • Gość: waldek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 00:04
                              tak jak pisałem przed 18.00 pojechałem do Gąsocina na spotkanie przedwyborcze, czy było warto zrezygnować z meczu Gruzja-Polska i wysłuchać kandydatów na wójta ? i tak i nie, bo niestety sołtys nie wszystkim udzielał mikrofonu, a darcie gardła lub chodzenie po całej sali z jednym pytaniem to zamieszanie, Brawo dla Polaków którzy ograli Gruzinów 4 golami do zera!!! zostało jeszcze pół godziny do ciszy przedwyborczej, którą szanuję kolejarzu lolo i inni podejrzewający mnie o pomówienia, więc napiszę co tam było i odniosę się do wcześniejszych wypowiedzi, miałem błędnego informatora i pomyliłem sesje gminne pisząc, że Pan Niesłuchowski planował likwidację targowiska w Gąsocinie, nie ma takiego prawa, więc przepraszam za pomyłkę, co do Pana Szmalca to nie znam go, ale chyba lubi zabawę, bo na tym spotkaniu jakiś facet zapytał go kto sponsorował biesiady w Skaszewie [pow. pułtuski i czemu one służyły, powiedział że prywatnie tam był a po pracy dobrze odpocząć, miał chyba tremę przed publiką bo jako jedyny z kandydatów cały czas siedział i unikał kontaktu wzrokowego w ten sposób, kolejny facet pytał Niesłuchowskiego o jakieś dziwne umorzenia podatków i czemu bogatym, ja miałem zapytać Pana Geberta o jego rzetelność i uczciwość, którą sobie przypisał w odniesieniu do działki w Bieńkach z masztem telefonicznym, ale na koniec sali pan sołtys nawet nie podchodził z mikrofonem, może się bał, że Pan Gebert dostanie bardzo niewygodne pytanie?, z resztą każdy oczytany wie, że sieć komórkowa w ciągu 10 lat wpłaci na poczet dzierżawy gruntu w Bieńkach Karkonoszach około 180tys. zł, szkoda że nie do kasy gminy, a ktoś inny się obłowi, mój przedmówca słusznie napisał, że po rajdach Gebert dostał od byłego wójta, który zadał mu pytanie o środki z UE, a ten zdziwiony jak Chaplin po zrzuceniu kapelusza mówił coś że nie jest pewien czy w ogóle będą dostępne te środki w następnym roku, ciekawe nie ? Będą dostępne Panie Gebert,! Polska jest od 10 lat w UE, a niektórzy to chyba żyją jeszcze PRL-em! Najbardziej merytoryczne, konkretne i rozwojowe wystąpienia, plany dla gminy, były w wykonaniu Pani Marzeny Ślubowskiej i Pana Łukasza Lewandowskiego. Dużo ludzi tam siedzących to potwierdziło, bo nie słyszałem na te osoby buczenia. Zastanawiam się teraz na kogo oddać głos gdy w 2 turze spotkają się moi obecni kandydaci, a przynajmniej takie są prognozy. Miłego weekendu i na wybory w niedzielę ruszajcie ludziska!
                              • Gość: waldek wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.14, 00:48
                                ale ten serwis jest skrupulatny, o 3 minuty mi się internet pie..y zawiesił, a gazeta.pl forum już mi sprawozdania z osp Gąsocin nie wrzuciła, trudno- po 16lis. wstawię wzmiankę
              • Gość: Bbb Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 15:03
                Ma Pani w 100% racje i powinna Pani zgłosić tą sprawę do prokuratury. Niech biały zapłaci za pomówienia.
              • Gość: uśmiałem się oooo matko! zniesławienie i pomówienie IP: *.centertel.pl 18.11.14, 19:10
                w którym miejscu użytkownik 'wyborca' zniesławił i pomówił panią Klaudię? W którym miejscu napisał nieprawdę? Pani Klaudio - proszę mi wskazać...może przestanę pękać ze śmiechu... trzeba i czytać i pisać ze zrozumieniem, a nie tylko klepać...
                • Gość: Eryk Re: oooo matko! zniesławienie i pomówienie IP: *.158.218.78.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.14, 19:43
                  W sądzie się będziesz śmiał.
                  • Gość: eraz Re: oooo matko! zniesławienie i pomówienie IP: *.play-internet.pl 18.11.14, 21:05
                    Śmiech to zdrowie.
                    Mamy 21 wiek
    • Gość: cichawy_game Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.14, 12:00
      Można dziś głosować od 07.00 do 21.00.
      • Gość: ww Re: wybory w sońsku IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 17.11.14, 12:18
        a kto wygrał
        • Gość: Gasek Re: wybory w sońsku IP: *.opera-mini.net 17.11.14, 12:59
          Bedzie druga tura pomiędzy Slubowska a Lewandowskim
          • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 17.11.14, 15:57
            Wygrali mieszkańcy gminy.
            Pokazali Gebertowi gdzie jego miejsce
            • Gość: Sss Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 18:00
              Mieszkańcy pokazali lekarzowi i przewodniczącemu jak się wychodzi na kombinowaniu z Jarosławem W.
    • Gość: Monicca Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 16:52
      dobrze, że Gebert został w tyle z Niesiołowskim
      • Gość: wesołek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 21:41
        Wyborcom okręgu 1, gratuluję Radnego. Strzał w 10. Rozumiem, że festyn latem,kiełbasa i piwo, pewne. Super organizator imprez kulturalno-rozrywkowych.
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 22:19
          Jacy wyborcy, tacy ich wybrańcy.
    • eugeniusz12 Re: wybory w sońsku 18.11.14, 22:10
      Witam serdecznie , słyszałem dzisiaj nie poważne plotki co do zatrudniania byłego wójta Wielechowskiego , co najlepsze ludzie w to wierzą . Z prawa konstytucyjnego wynika , że osoba skazana z wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznych , więc opcja wice-wójta Wielechowskiego jest niemożliwa . Co do wyników głosowania i dużej przewagi Pani Marzeny, ludzie nie wiecie co robicie !!! Oddłużanie Gminy Sońsk poprzez powołanie STRAŻY GMINNEJ ? to jakieś żarty !!!! Pani Marzena chcę z Naszych portfeli wyciągnąć pieniądze z mandatów i w Ten sposób ratować sytuacje Gminny , NIE TĘDY DROGA PANI MARZENO, nie potrzebujemy takich służb tym bardziej MANDATÓW. Jest Pani ściśle związana z Gąsocinem , dlaczego więc zapisuje się Pani do OSP w Bądkowie gdzie obiecała Pani nowy samochód i do OSP w Sarnowej Górze . Już jako radna powiatowa zrobiła Pani drogę do Bądkowa STARCZY , GDZIE PRZEZ TE 3 KADENCJE POWIECIE JEST PRACA NA RZECZ GĄSOCINA? Gąsocin od lat 60 jest taki sam niszczeje w oczach , a samochody w straży PORAŻKA nasze OSP Gąsocin jest najlepszą jednostką w powiecie zadbajmy o to , Pani Marzeno nie chodzi tylko o stanowisko i pieniądze do emerytury , która się zbliża , chodzi o ludzi , a nie ogłosy
      • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.14, 22:32
        Ja jestem głosem do kupienia. Ty agitujesz na rzecz Lewandowskiego.
        Masz dwa tygodnie by przekonać mnie i innych, że Lewandowski jest lepszy od Ślubowskiej.
        Od razu zastrzegam, że obydwoje nie są z mojej bajki.
        • eugeniusz12 Re: wybory w sońsku 18.11.14, 22:42
          Nikt nikogo nie promuje , widzę , że Pani Marzena ma Duże szanse wygrać a jej pomysł na gminę jest do d... , wolałbym , zeby był ktoś inny , a czy byłby to Szmalec, Niesłuchowski czy Lewandowski to już mi nie robi żadnej różnicy. Lewandowskiego nie znam, mogę stwierdzić , że całkiem nieźle wypowiadał się na spotkaniach , a pracę Ślubowskiej w powiecie na rzecz Gąsocina znamy więc Wiemy czego się spodziewać po tych wyborach
          • Gość: Renek Re: wybory w sońsku IP: *.opera-mini.net 18.11.14, 22:47
            Kto został radnym z Skrobocina?
          • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.158.218.78.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.14, 09:25
            Najlepszym kandydatem na Wójta była, jest i będzie Pani Marzena. Lewandowski najpierw niech się wykaże w powiecie i zrobi drogi w Gąsocinie. Może wtedy mu zaufam. Teraz jest tylko człowiekiem popieranym przez skazanego Wójta Jarosława W. a to bardzo źle wróży naszej gminie. Wróci zastraszanie i dojenie gminnej kasy.
            • Gość: nikolas Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.14, 10:03
              może ktoś podać kto wszedł do rady gminy Sońsk
            • Gość: juras Re: wybory w sońsku IP: *.centertel.pl 19.11.14, 10:09
              Czym się wykazała Marzena w powiecie dla Gąsocina ? Tym kawałkiem drogi za wiaduktem ? To jest śmierdząca kiełbasa wyborcza
              • Gość: Czesiek Re: wybory w sońsku IP: *.158.218.78.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.14, 12:36
                Np. drogą do Ojrzenia, Kałęczyna, Szyszk, Ciechanowa, itd.
      • Gość: Marcin Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.14, 16:50
        Witam, do eugeniusz12: Jeśli się o czymś nie wie to się o tym nie pisze. Po pierwsze: Straż Gminną to sam sobie Pan wymyślił, bo nigdzie o tym nie było mowy. Po drugie: jeśli chodzi o "zapisanie się" do OSP w Bądkowie i Sarnowej Górze to również jest to nie prawda ponieważ Pani Marzena została PRZYJĘTA JAKO CZŁONEK HONOROWY na wniosek druhów OSP a nie na jej prośbę. Po trzecie: droga przez Bądkowo prowadzi również do Gąsocina i również Pan nią się porusza do Ojrzenia i w stronę Pułtuska, więc nie jest to droga zrobiona tylko dla Bądkowa. Po czwarte: mieliście z Gąsocina również innych radnych w powiecie oraz człowieka w urzędzie gminy a cóż takiego oni zrobili, szczególnie dwóch Panów J. Może ich trzeba rozliczać? Po piąte: jeśli już ktoś komuś obiecywał nowy samochód strażacki to nie była to Pani Marzena dla OSP Bądkowo a właśnie był to obecny kontrkandydat Pani Marzeny, który to obiecywał na zebraniu w Gąsocinie dla OSP Gąsocin i wszyscy obecni doskonale to słyszeli i to była dopiero "kiełbaska wyborcza" dla niektórych. Po szóste: nikt nie zaprzecza, że OSP Gąsocin jest dobrą jednostką ale nie jest jedyną. Sońsk też ma bardzo dobrą straż i też jakoś nowych samochodów niema, zresztą pozostali również nie. Więc na przyszłość proszę sprawdzać, zanim się napisze. Pozdrawiam Marcin
        • Gość: eraz Re: wybory w sońsku IP: *.play-internet.pl 19.11.14, 17:16
          A może warto by było wstawić swoje imie?
          Kobieta z męskim imieniem?
          • Gość: Edek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.14, 18:40
            Kontrkandydat Pani Marzeny i jego ludzie tylko obiecują i kłamią. Zero rzetelnych faktów. I Ja mam na tego gościa głosować? On nigdy tu nie mieszkał i pewnie nie zamieszka. Jak On może znać potrzeby naszej gminy? Od Panów Kalińskiego i Wielechowskiego. Oni przez 8 lat nie potrafili wyremontować ul. Strażackiej przy której mieszkają. Wstyd.
            • Gość: wesołkowa Re: wybory w sońsku IP: *.matcom.com.pl 19.11.14, 19:11
              Skąd wiesz?
              Mamy ochotę się tam przeprowadzić?
              przyszła Pani Lewandowska :)
          • Gość: Marcin Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.14, 20:22
            Pisząc prawdę nie muszę zmieniać imienia, zainteresowani wiedzą. Tyle w tym temacie.
            • Gość: Sończak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.14, 20:57
              A co z Kalińskim? Do powiatu nie przeszedł. Wczoraj miał sprawę w sądzie lustracyjnym. Czy zna ktoś szczegóły? Szkoda człowieka.
              • Gość: ... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 07:27
                Mi Go nie żal.
            • Gość: Ryszard Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.14, 12:29
              co do straży w sońsku wciągu 10 lat dostali transita i odnowiony został star , a co do planów Pani Marzeny to też złudne obietnice , Pani Marzena chcę oddłużyć gminne , co wiąże się z brakiem inwestycji z wsparciem z UE , bo jeśli chce się takie inwestycję robić , trzeba najpierw się zapożyczyć , więc w jaki sposób chce coś zrobić z pieniedzy gminny ledwo starczy na utrzymanie szkół i urzędu gminny
              • Gość: xxx Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 12:51
                Ludzie dajcie spokój tej kobiecie. Jak wygra to będziecie mogli ją ocenić za 4 lata. Po co teraz snuć jakieś domysły.
                • Gość: Mietek Re: wybory w sońsku IP: *.158.218.78.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.14, 14:16
                  Chętnie bym poczytał co zrobił i jakie ma kompetencje kandydat Lewandowski, bo jakoś nie mogę tego znaleźć. Wiem tylko tyle, że popiera go Gminne PSL.
                • Gość: Ryszard Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.14, 15:26
                  Nikt nie chce oceniać za 4 lata , bo będą to 4 lata stracone , Pani Marzena dobije sobie do emerytury czyli osiągnie swój cel , a swoich wyborców oleje zaraz po dostaniu stołka , sami sobie ludzie bat na d... kręcą
                  • Gość: Romek Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.14, 16:23
                    Rysiek głupoty wygadujesz. Jak Lewandowski zostanie wróci Białoruś do Sońska, czyli to samo jak było za Wielechowskiego. Następne 4 lata stracone.
                    • Gość: Ireneusz Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.14, 16:58
                      Z Tego co Wiem jedyną sprawą , która łączy Łukasza z Wielechowski to partia , LUDZIE przecież rządzi człowiek nie partia , nie szufladkujcie nikogo to nie zdrowe , to , że moja sąsiadka ma niemieckie korzenie nie oznacza , że jest faszystką
                      • Gość: Janusz Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.14, 17:27
                        Pani Marzena dłużej należała do PSL niż Łukasz i Wielechowski , zrezygnowała z tej partii , bo niechcieli jej wystawić , pózniej była próba startowania z Pisu , tak , że jest to idealny przykład chorągiewki
                        • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 18:14
                          Kto to jest Lewandowski? Stan Tymiński. Na litość, czemu nami ma rządzić obcy mi człowiek. Zdumiony fascynacją niektórych, postanowiłem sprawdzić.Typowa kariera młodzieżówki peeselowskiej.Najpierw praca w podległej PSL placówce, potem awans w zamian za start w wyborach. Desant jak Kosiński. Bez żadnych doświadczeń samorządowych, bez znajomości naszej gminy, tylko z poparciem partyjnym.
                          • Gość: mieszkaniec Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 19:47
                            A co z przydupasami Wielechowskiego teraz będą nadskakiwać nowemu wójtowi
                      • Gość: Bolek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 19:55
                        To mało wiesz. Lewandowski=Wielechowski. Sam tego nieukrywa, że po wyborach, jak zostanie wójtem będzie pod wpływem cara Józefa.
                        • Gość: Stefan Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.14, 20:53
                          To bardzo ciekawe co piszesz, bo znam Lewandowskiego i w życiu takich słów nie słyszałem z jego ust, wręcz odwrotnie....
                          • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.14, 21:33
                            Ilu liczy członków gminne koło PSL?Chyba się bardzo rozrosło.Wy się wszyscy znacie.
                            Powtarzam, ja dalej nie wiem, kto to jest Lewandowski.
                          • Gość: Bolek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.14, 07:26
                            Nazywasz się Jarosław W? I chodzisz za nim krok w krok, że tak twierdzisz?
                            • Gość: Stefan Re: wybory w sońsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.14, 13:32
                              Lewandowski ma trochę więcej znajomych niż myślisz... A ty go chyba lepiej znasz skoro wiesz co mówi.
                            • Gość: ja Re: wybory w sońsku IP: *.cdma.centertel.pl 21.11.14, 20:41
                              A ja nie wiem kto to jest Ślubowska ?
                              • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.14, 22:15
                                Ja... wezmę udział w wyborach, bo zawsze brałem, ale wrzucę głos nieważny. Ślubowska i Lewandowski to PSL.Nie będę podnosił słupków procentowych ludowcom. Wystarczy, że podejrzanie wygrali w sejmikach i powiatach.
                                • Gość: Sońszczak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.14, 08:18
                                  Ja głosuję i cała moja rodzina na Panią Ślubowską. Dość mam lewych interesów kliki Józefa K.
                                  • Gość: mary Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.14, 13:35
                                    Kaliński nie prowadzi interesów prowadza je przeciwnicy kto dowozi głosujacych itd i za czyją kase to interesujące
                                    • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.14, 15:01
                                      Jeżeli słyszę, że sołtys pewnej wsi podwoził ludzi do Sońska żeby na niego głosowali. To nie winię sołtysa że tym sposobem został radnym. To ludzie winni, że dadzą się manipulować cwaniakom.
    • Gość: Karo Re: wybory w sońsku IP: *.opera-mini.net 23.11.14, 23:32
      A ja Wam mówię wygra Slubowska
      • Gość: eta Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 06:06
        A ja Wam mówię nie nadają się oboje
        • Gość: Roman Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.14, 06:34
          Ludzie ogarnijcie się Ślubowska jest z psl Lewandowski też , każdy z nich jest związany z PSL i z Józefem Kalińskim, no Pani Marzena teraz uderzyła w PiS za sprawą Sołtysa Gąsocina , Lewandowski ma swój rozum nikt nie musi nim sterować , Slubowską też . Nie znacie Lewandowskeigo ? było wczoraj spotkanie w osp gąsocin , dzisiaj jest w Ciemniewie o 19 , pojedziecie poznacie . Przestańcie siać ploty
          • Gość: rama Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 07:10
            czyli wybór między PSL a PSL - żenada
          • Gość: Bbc Re: wybory w sońsku IP: *.158.219.9.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.14, 09:03
            Sam się ogarnij. Ślubowska związana z Kalińskim? Co za bzdury. Płoty to Ty rozsiewasz. Ja głosuję na uczciwość. Na Ślubowską. Gdzie do tej pory był Lewandowski? Stał przy Kalińskim i to On organizuje mu kampanie.
            • micmiecz Re: wybory w sońsku 24.11.14, 09:28
              Ślubowska niestey wygra bo przewaga głosów jest zbyt wysoka, i wtedy drżyjcie mieszkańcy gminy bo wszystkich was zamknie i zgnijecie w więzieniach. Bo to ulubione zajęcia pani Ś ;)
              • Gość: cc Re: wybory w sońsku IP: *.cdma.centertel.pl 24.11.14, 09:49
                Dziwie się że PSL jeszcze tej pani nie podziękował ile raz będzie zawieszać członkostwo oczerniać ludzi z PSL a jak jej się zachce to wróci czy to jest normalne zachowanie .
                • Gość: Stefan Re: wybory w sońsku IP: *.158.219.9.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.14, 11:23
                  Czytając forum można dojść do wniosku, że oczernianiem kandydatów zajmują się gminni działacze PSL-u, a nie Pani Ślubowska.
                  • Gość: mapa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 12:20
                    to dziwne wszystkie oczernienia wygenerował komitet wyborczy p.Ślubowskiej oni mają to we krwi to jest wyssane z mlekiem matki bo taki jest ten komitet jak i kandydatka
                    • Gość: nowa Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 12:22
                      wszyscy to wiedzą kto kogo oczerniał
                    • Gość: Gucio Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 12:58
                      To Wielechowski jest w komitecie Ślubowskiej. Przecierz to On gada takie bzdury o Pani Kandydat.
                      • Gość: pora Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 14:55

czy radny z komitetu p.Ślubowskiej nie byl przypadkiem czynnym i i bardzo aktywnym działaczem PZPR tak jak teraz bardzo aktywnym jeszcze żyją ludzie i to pamiętają
                        • Gość: sedzia Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 15:05

czy karta się nie odwróci kto pod kim dołki kopie może sam w nie wpaść, moze p. kandydatka mieć tez sprawę i to bardziej poważną życie pokarze ciekawe jak to się skończy
                        • Gość: sedzia Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 15:05
                          czy karta się nie odwróci kto pod kim dołki kopie może sam w nie wpaść, moze p. kandydatka mieć tez sprawę i to bardziej poważną życie pokarze ciekawe jak to się skończy
                          • Gość: Adam Re: wybory w sońsku IP: *.205.232.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.14, 15:17
                            Fakty są takie, że ekipa Lewandowskiego to ludzie z wyrokami, a nie Pani Ślubowskiej.
                            • Gość: karta Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 15:25
                              poczekamy a zobaczymy jak bedzie
                              • Gość: Ipn Re: wybory w sońsku IP: *.205.232.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.11.14, 15:52
                                Wśród wspierających Lewandowskiego są ludzie podejżani o współpracę z bezpieką.
                                • Gość: Roberto Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.14, 16:11
                                  Co za bełkot !!!
                                  Ale co tu wiele wymagać, jacy mieszkańcy taki dialog :)
                                  Myślałem, że uzyskam na forum informację co nasi kandydaci mają nam do zaoferowania :), ale niestety w większości mamy tu trujący jad wylewany na Lewandowskiego lub Ślubowską. Szczerze współczuję przyszłemu Wójtowi, choćby miodem dupska smarował to i tak WAM NIE DOGODZI.
                                  • Gość: 333 Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.14, 16:23
                                    mój poprzednik mądrze prawi , zweryfikujcie co Ci ludzie Wam proponują jaki mają pomysł na gminę i jakie mają myślenie , a nie szukacie brudów , których nie ma
                          • Gość: Gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 17:19
                            Cały Jarosław W. wszystkich by pozywał do sądu.
                            • Gość: rolka Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 17:26
                              nie JW tylko ludzie z gminy mają dość pomówień i insynuacji niestety wszyscy to wiedzą tylko swój kryje swojego życzę powodzenia Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy
                            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 17:39
                              Demokracja to najgorszy ustrój. Ludzie do tego nie dojrzeli. Wójta powinna wybierać Rada. Nie byłoby tego szamba na forum. Jeden, dwóch pisze, czytają setki (każdy we wsi ma internet).
                              Można zgnoić każdego, nawet krystalicznego. Tak było osiem lat temu, jak PSL chciał wsadzić Wielechowskiego na fotel Wójta.
                              Nie ufam Ślubowskiej ani Lewandowskiemu, głos oddam nieważny.
                              • Gość: sońszczak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 18:48
                                Rozmawiałem z Panem Gebertem i namawiał On, aby jego wyborcy poszli w niedzielę na wybory i zagłosowali na Panią Ślubowską. Uszanujmy jego wybór. Oddanie nieważnego głosu lub nie pójście na wybory nic nie zmienia.
                                • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 20:56
                                  Gebert, zna swoich wyborców i wie że to ludzie rozumni. Nie traktuje ich jak worek kartofli.
                                  Oni sami muszą dokonać wyboru. Gdyby chciał kogoś poprzeć zrobiłby to drogą oficjalną.
                                  Co nie zmienia faktu, że na wybory powinni pójść i jego wyborcy.
                                  • Gość: noga Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 21:25

jak Gebert
                                    • Gość: rola Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 21:27
                                      moze byc nawet wice wujtem
                                      • Gość: zaba Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 21:32
                                        to pewne jak wygra p. Ślubowska
                                        • Gość: koza Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.14, 21:33
                                          sama nie da rady
                                          • Gość: Golota Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.14, 23:38
                                            Z calym szacunkiem do pani Ślubowskiej, ale jakie ma doswiadczenie w zarzadzaniu dużą ilością pracowników? Pan Lewandowski zarządza doskonale jednostką z Poświetnego, oraz co roku z powodzeniem bardzo dużo imprezą w Płońsku.
                                            I proszę nie pisać ze Lewandowskim ktos steruje bo to bzdury !
                                            • Gość: Golotczyzna Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 07:18
                                              Bzdury to ty chłopie wypisujesz. Za chwilę napiszecie, że Dzięki Lewndowskiemu to zboże rośnie i krowy mleko dają. Rozmawiajłem z człowiekiem z poświętnego i mówił, że Lewndowski to zły szef. Kaliński cały czas nim steruje. Nie widzisz tego?
                                              • Gość: robokop Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 09:44
                                                tak czy inaczej Slubowska sie nie nadaje na wójta tylko w buzi mocna a jej doradcy sa jej warci każdy widzi jaki koń jest
                                              • Gość: abc Re: wybory w sońsku IP: 5.174.127.* 25.11.14, 10:10
                                                Jak czytam niektóre wypowiedzi to się w głowę pukam.... ludzie, po co chodzicie na wybory i oddajecie świadomie głosy nieważne? Na wybory idzie 50 % albo i mniej a po wyborach narzekają wszyscy... ot nasza mentalność.
                                              • Gość: Gołota Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.14, 11:05
                                                No pewnie że zły szef!
                                                Który wymagający jest dobry, a takiego właśnie gminie potrzeba!
                                                Mądrego kierowania załogą i nie oglądania się za siebie.
                                                • Gość: mary Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 11:14
                                                  jak wójtem zostanie p. Ś to w-ce wójtem WG i historia jak ze Żbikowskim sie moze powtórzyć zostanie wójtem Gebert bo nie wiadomo jak sądy sie zapatrzą na problemy p.S kandydatki na wójta tzn historia kolem się toczy
                                                  • Gość: kot Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 11:37
                                                    czyli nosił wilk razy kilka i poniosło i wilka
                                                  • Gość: mietek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 18:52
                                                    Siejesz popelinę. Pani Ślubowska i skazana? Sam pewnie jesteś skazańcem? Nie kłam. Pan Gebert ma pracę w gminie Ciechanów i wątpliwe, aby chciał wrócić.
                                                • Gość: kazik Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 18:43
                                                  On wymagający. Przecież to flaki z olejem.
                                                • Gość: jurek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 18:59
                                                  Już był młody, mądry, wykształcony, potrafił kierować załogą, nie oglądał się za siebie, potrafił pisać projekty unijne, popierany przez zarząd główny PSL i marszałka. I jak to się skończyło? Ludzie nie dajcie się powtórnie oszukać.
                                                  • Gość: kaczka Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 19:24
                                                    czy WG chcialby wrócic to rzeczywiście niewiadoma a startował na wójta dla zartów a p .Ś ma sporo za paznokciami i dużo ludzi o tym wie prawo to ona a nie dla niej
                                                  • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.14, 21:23
                                                    Lewandowski strzelił sobie w stopę, zapraszając na spotkanie w Gąsocinie Sopińskiego.
                                                    Ludzie pamiętają jak parę lat temu promował młodego działacza z pomysłami i wizjami na rozwój gminy. Rekomendacja z jego strony nie budzi zaufania społecznego.
                                                  • Gość: damian Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 07:51
                                                    pani Slubowska powinna sobie odpuścić , wiej glowie jest socjalizm tak samo jak w glowach jej radnych , kto normalny promuje niedouczongo 77 letniego faceta na radnego ?
                                                  • Gość: rak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 08:17

to prawda i jest uczennica starego komunistycznego nauczyciela a radny jest tej tezy poparciem
                                                    czyli prawda sama sie broni
                                                  • Gość: Komuna Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 08:36
                                                    W Gąsocinie było dwóch mlodych chętnych na zostanie radnymi ( gratulejemy odwagi ) , moze to sa ludzie bez doswiadczenia , ale maja zupelnie inne myslenie , nie są skażeni socjalizmem jak ludzie mojego pokolenia , niestety nas doświadczenie nauczyło , żeby prowadzić wszystko bez większego ryzyka , a w naszej gminie potrzebny jest człowiek , który zaryzykuję i będzie działał , człowiek , który jest młody i ma młode myślenie , Dajmy wkońcu działać młodym , My starsi ludzie juz mielismy swoj czas , ja jako emeryt z Gąsocina stawiam na Lewandowskiego , nie porównujcie go do Wielechowskiego czy Kalińskiego , Marzena też zaczynał z PSL i Józefem Kalińskim , na czas wyborów tylko zawiesiła członkostwo , bo jej nie chcieli wystawić ( jakiś powód musiał być )
                                                  • Gość: Komuna Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 08:41
                                                    jestem ciekawy czy jak P. Marzena zostanie wójtem , Nasz sołtys radny znowu będzie dostawał nagrody w wyskości 10 tys. zł jak zarządów Gieberta
                                                  • Gość: dom Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 08:55
                                                    bedzie bo kandydatka jak i radny sa tym zainteresowani a nie rozwijanie gminy no co moze rozwijac prawie 80 czlowiek bez zartów to bedzie marginalizacja gminy
                                                  • Gość: noga Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 09:37
                                                    12 lat w powiecie to rzetelny dowód na poparcie prawdy o intencjach p. Ślubowskiej ma dobra szkołę ona nie poszla na marne
                                                  • Gość: HAHA Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 09:42
                                                    no właśnie 12 lat w powiecie i wielki CH..J zrobiony , porażka nie dowód
                                                  • Gość: ale Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 09:54
                                                    ale kasa sie liczy a nie robota
                                                  • Gość: Marzena Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 11:01
                                                    kasa , kasa p. Marzenie się zbliża emerytura przesiedzi 4 lata i stawkę sobie podniesie , po to ta cała walka i obietnice bez pokrycia
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 12:29
                                                    Idąc Twoim tokiem myślenia, wybrałbym Ślubowską, bo jest mniej kosztowna dla gminy.
                                                    Ona, jak piszesz jest przed emeryturą, ma jedno dorosłe dziecko. On młody, dwoje małych dzieci. Jego potrzeby są większe. Wybieram mniejsze zło.
                                                  • Gość: zło Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 14:20
                                                    zło to zło a kandydatka jest nie przygotowana do pełnienia tej funkcji silne poparcie 80 latka i biznesmena N stwarza groteskową atmosferę szkoda 4 lat ale jak ludzie przejrzą na oczy to obudzą sie z ręką w nocniku
                                                  • Gość: zło 1 Re: wybory w sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.14, 15:55
                                                    Lewandowski ma kasę nie musi się dorabiać jeździ supeb , a nie oplem za 4tys
                                                  • Gość: zło Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 16:41
                                                    nie rzecz w tym kto musi i nie musi sie dorabiać tylko kto sie do tego nadaje a kandydatka nie tylko jej pozostaje dorabiać sie powodzenia za takie myślenie ktoś ma mały rozumek
                                                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 17:55
                                                    Powoli. Chaos,chaos,chaos. Uspokój się i sprecyzuj argumenty, które skłaniałyby wyborców nieprzekonanych do zagłosowania na Lewandowskiego. Bo jeśli to,że ma droższy samochód. No cóż, to może świadczyć tylko o skromności Ślubowskiej.
                                                  • Gość: Czesiek Re: wybory w sońsku IP: *.158.219.9.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.14, 18:00
                                                    Jarek zgłupiał do reszty i bzdury od rana wypisuje.
                                                  • Gość: rep Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 18:52

skromność na pokaz p. kandydatki jak wszystkie jej działania i czy tam ktoś siedzi chory na p.Jarka czy wy nie widzicie co ona wyprawia to manipulacja w każdej dziedzinie trzeba być ślepym to zatrważające ale dobrze jak zostanie tym wójtem to zaćma opadnie z oczu
    • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.devs.futuro.pl 26.11.14, 18:36
      jakby nie pisać to i tak wygra Ślubowska.Lewandowski niema szans i żeby cały PSL zjechał do naszej Gminy to i tak mu nie pomoże.Wystarczy 8 lat rządów psl w naszej gminie aż skręt kiszek bierze.Ludzie są mądrzy w naszej gminie i nie dadzą się po raz kolejny wyprowadzić w pole . nauczką jest sromotna przegrana przez Szmalca, Niesłuchowskiego i Kalińskiego i dlatego większość woli zaufać Pani Marzenie Ślubowskiej .
      • Gość: era Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 18:56

dobrze niech wygra to wtedy pogadamy moze wtedy wszyscy sie wypra ze glosowali ale bedzie ciut za pózno
      • Gość: lin Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 18:57

ludzie sie sami wyprowadzaja w pole
        • Gość: nie Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 20:50
          nie moge uwierzyć ze taka duza ilość wyborców tak dala sie podpuścić p. kandydatce która nie ma zielonego pojęcia co tzn być wójtem gminy ona nie nadaje sie nawet na w-ce przewodniczącą rady gminy a w powiecie nic nie mówiła i nic nie robiła to kuriozum
          • Gość: jurek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 21:01
            Ja w pierwszej turze głosowałem na Lewandowskiego, ale jak zobaczyłem jego samochód pod domem Wielechowskiego, to już dziękuje temu Panu. Głosuję na Ślubowską.
            • Gość: jerzy Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 21:23

nie kłam bo co do jednego mozna sie zgodzic lewandowski to uczciwy facet a p. kandydatka ma na koncie lekcje, kury czyli jajka te silosy stoja dla ciebie pewnie i rozliczenie z posiedzeń w powiecie
              • Gość: tak Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 21:24

sporo tego jest
              • Gość: Jurek Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.14, 22:48
                Cały gąsocin to widział.
                • Gość: pop Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 10:53
                  w telewizji p. kandydatka stwierdzila ze jest skromna nauczycielka w gminie a o innych zajeciach zapomniała powiedziec i to jest prawda o jej rzeczywistym dorobku to jest manipulacja ludzmi a wyborcy jak wybiora tak beda miec tylko potem niech sie nie dziwia ze jest gorzej jak moglo by sie wydawac ze moze byc
                  • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 11:34
                    Nie mogę czytać tego bełkotu. Nie trudno się domyśleć kto jest autorem.Wielki żal za władzą i kasą.Wskazane, wsparcie rodziny i pomoc specjalistów.
                  • Gość: Ciekawski Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:43
                    Struzik w Sońsku, czyli powtórka z rozrywki. Ciekawe czy i tym razem społeczeństwo da sobie wodę z mózgu zrobić?
                    • Gość: teraz Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:13

to nie bełkot to sa fakty światli ludzie to wiedza i nie daja sobie robic wody z mózgu niech temu ktos zaprzeczy to ma własnie wode nie mózg tylko ludziom czesc zmanipulowana przez przez dzialacza bylego PZPR a czesc nieswiadomie mysli ze osoba o roznych interesach moze poprowadzic normalnie gmine to jest bardzo chore i tu jest potrzebny specjalista sama kandydatka powinna uderzyc sie w piersi i powiedziec ludzom prawde to bylo by uczciwe ale w tym przypadku to bedzie nie mozliwe władza uderzyła do główki
                      • Gość: czy Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:24

czy to prawda ze ktos doniosł na kandydatke do prokuratury?
                    • Gość: Ja... Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:19
                      Jeżeli tak ma wyglądać żałoba po tragicznie zmarłym synu. To ja panu Struzikowi bardzo dziękuję.
    • Gość: tren Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:28

to jak wygra moze byc duzo krocej jak byly
      • Gość: trol Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:45

czyli kto mieczem wojuje to od miecza ginie to bedzie sprawiedliwe
        • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 16:35
          Powtarzam, że ten bełkot to brak roboty i perspektyw politycznego trupa.
          Ani Ślubowska,ani Lewandowski nie będą w stanie dorównać w głupocie i przekrętach JW.
          Ważne by jena albo drugi, wyjaśnił wszystko co złe, żeby sprawiedliwości stało się zadość.
          Ludzie na to czekają. Nie zamiatać pod dywan.
          • Gość: marzenie Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:23

Lewandowski nie ma nic do ukrycia a Ślubowska to polityczny trup za chwile beda nowe wybory niestety to nie bełkot to wyglada bardzo powaznie powodzenia
            • Gość: cicha Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:44

jak pisza ludzie o innych zle to dobrze, a jak o was to bełkot czy to taka mętalnosc troche poczucia godnosci
            • Gość: gość Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 20:29
              Serial kryminalny.Lewandowski- ofiara, Ślubowska- trzyma trupa w szafie.
              Chłopie ogarnij się, wedle logiki i matematyki wygra Ślubowska.I tu jej współczuję,bo lekko nie będzie miała.A oto by tak było postarasz się Ty i tobie podobni, nie mówiąc o Radzie, w której już teraz jest koalicja i opozycja.
              • Gość: roban Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 21:36

czyli po trupach do celu lubie to
            • Gość: gal anonim Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 23:43
              Lewandowski nic nie ma do ukrycia, bo nic sobą nie reprezentuje. Proszę podać choć jeden powód, aby na niego oddać głos. Czytam tylko nie głosujcie na Ślubowską, bo ona jest taka i owaka. Wypowiedzi z ostatnich paru dni pod adresem tej Pani są tak żenujące, że tylko dają mi motywację, aby iść z całą rodziną zagłosować na Panią Marzenę. Wystarczy już głupot w naszej gminie.
              • Gość: troska Re: wybory w sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 08:10

miłego głosowania
                • Gość: Waldek Re: wybory w sońsku IP: *.opera-mini.net 28.11.14, 08:17
                  Przestańcie oczerniac kandydatów na wojta
                  • j.wielechowski Re: wybory w sońsku 28.11.14, 16:37
                    Byłem w wczoraj na zebraniu w Sońsku. Gościem był m.in. Adam Struzik. Posłuchałem wypowiedzi Łukasza Lewandowskiego i mam swoje zdanie na temat kandydatów. Od wczoraj wiem, że Pani Ślubowska jest nadal członkiem PSL. Ma tylko zawieszoną działalność. Wiem również, że z jej ust padały stwierdzenia, że nie jest w PSL. Ciekawym zjawiskiem jest to, że Pani Ślubowska podała w dokumentach wyborczych, że jest bezpartyjna. Wydaje się to drobiazg ale wczoraj za kłamstwo w dokumentach skazali posła Sławomira Nowaka. Nieładnie. Ja zagłosuję na człowieka, który nie oczernia własnego środowiska dla poklasku. Na Łukasza Lewandowskiego.
                    • jurek3212 Re: wybory w sońsku 28.11.14, 21:59
                      I to ma być ta rewelacja skazany Jarosławie W.? Bardzo mi się podobało wczorajsze wystąpienie Pana Drążka. Gdzie przez te cztery lata byliście? (Panie Struzik i elita PSL-u). Z cała odpowiedzialnością zagłosuje na Panią Ślubowską.
                      • hieronim1920 Re: wybory w sońsku 28.11.14, 23:42
                        17 listopada wyjechałem w interesach do Szwecji, więc nie opisałem przebiegu lokalnej debaty w OSP Gąsocin z 14 listopada a ciszę wyborczą szanuję więc zrobię to teraz- pojechałem do Gąsocina na spotkanie przedwyborcze, czy było warto zrezygnować z meczu Gruzja-Polska i wysłuchać kandydatów na wójta ? i tak i nie, bo niestety sołtys Eugeniusz nie wszystkim udzielał mikrofonu, a darcie gardła lub chodzenie po całej sali z jednym pytaniem to zamieszanie, co do meczu Brawo dla Polaków którzy ograli Gruzinów 4 golami do zera!!! cisza przedwyborcza, wiem co to jest- kolejarzu lolo i inni podejrzewający mnie o pomówienia bezpodstawne, więc napiszę co tam było , miałem błędnego informatora i pomyliłem chyba sesje gminne pisząc, że Pan Niesłuchowski planował likwidację targowiska w Gąsocinie, nie ma takiego prawa i własności Skarbu Państwa się nie sprzedaje bez konsultacji z mieszkańcami!, a tamtejsza targowica będzie tam gdzie jest, więc przepraszam za pomyłkę. co do Pana Szmalca to nie znam go, ale chyba lubi zabawę, bo na tym spotkaniu jakiś facet zapytał go kto sponsorował biesiady w Słończewie -pow. pułtuski i czemu one służyły, powiedział że prywatnie tam był a po pracy dobrze odpocząć, miał chyba tremę przed publiką bo jako jedyny z kandydatów cały czas siedział i unikał kontaktu wzrokowego w ten sposób, kolejny facet pytał Niesłuchowskiego o jakieś dziwne umorzenia podatków i czemu bogatym, ja miałem zapytać Pana Geberta o jego rzetelność i uczciwość, którą sobie przypisał chyba w odniesieniu do działki w Bieńkach z masztem telefonicznym, ale na koniec sali pan sołtys nawet nie podchodził z mikrofonem, może się bał, że Pan Gebert dostanie bardzo niewygodne pytanie?, z resztą każdy oczytany wie, że sieć komórkowa w ciągu 10 lat wpłaci na poczet dzierżawy gruntu w Bieńkach Karkonoszach około 180tys. zł, szkoda że nie do kasy gminy to wpłynie, a ktoś inny się tym zgodnie z prawem -podobno -obłowi, nieważne czy jakiś geodeta z Koźniewa czy inna nieznana osoba! trzeba czytać pisma jak się jest włodarzem gminnym, miejskim itd ! ktoś tu słusznie napisał, że po rajdach Gebert dostał od byłego wójta Jarosława Wielechowskiego, który zadał mu pytanie o środki z UE, a ten zdziwiony jak Chaplin po zrzuceniu kapelusza mówił coś że nie jest pewien czy w ogóle będą dostępne te środki w następnym roku. ciekawe nie ? Będą dostępne Panie Gebert,! Polska jest od 10 lat w UE, a niektórzy to chyba żyją jeszcze PRLem! Najbardziej pewne, konkretne i rozwojowe wystąpienia, plany dla gminy, były w wykonaniu Pani Marzeny Ślubowskiej i Pana Łukasza Lewandowskiego. Dużo ludzi tam siedzących to potwierdziło, bo nie słyszałem na te osoby buczenia. Zastanawiam się teraz na kogo oddać głos gdy w 2 turze spotkają się moi obecni kandydaci, a przynajmniej takie są prognozy. 28.11.2014r.- no i się potwierdziło to co pisałem, bo Ślubowska i Lewandowski są w drugiej turze. Szmalec nie miał szans, bo słabo jest znany w południowej części gminy. Niesłuchowski niech wraca do mechaniki samochodowej, a Gebert z powrotem do pracy w ug Ciechanów przy Kiwicie, bo za te niejasne i niewyjaśnione manewry z masztem w Bieńkach i terenem koło oczyszczalni ścieków w Gąsocinie -podobno miała tam być kostka brukowa 8cm- przemysłówka, a czy jest ? widziałem tylko płyty betonowe na drodze dojazdowej. dziwne jak na taki nowoczesny obiekt ? jeśli stare płyty tam miały być to jest Pan Gebert pomysłowy. dla masy ludzi i to nawet z Gołotczyzny jak się dowiedziałem ma czerwoną kartkę jako wójt! Miłego weekendu i na wybory w niedzielę ruszajcie ludziska!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka