Dodaj do ulubionych

Zieleń miejska

10.05.15, 10:35
Czy nie uważacie, że Ciechanów jest zaniedbany pod względem zieleni? Oprócz Pl. J.P całe miasto jest zarośnięte chwastami. Nie wiem co robi zakład zieleni. Niech kierownictwo tej instytucji oraz władze zadbają o wizerunek miasta. Przez Ciechanów przechodzi tranzyt nad morze i na Mazury, miasto prezentuje się okropnie. Ludzie koszący trawę robią to niechlujnie i niedokładnie. Po koszeniu podkaszarkami trawa na drugi dzień wygląda jakby ktoś ją poszarpał część wstaje ponieważ nie była skoszona tylko przygnieciona. Przyłączcie się do dyskusji może przyniesie jakich efekt i nasze miasto będzie ładniejsze.
Obserwuj wątek
    • t_rex Re: Zieleń miejska 10.05.15, 13:31
      sprawa była już poruszana, niestety bez echa. zielsko rośnie do pasa w centrum miasta. na Armii Krajowej aż się prosi o drzewa na środkowym pasie.....
      • 01-ciech Re: Zieleń miejska 12.05.15, 09:43
        W parku Konopnickiej była piękna rabata z logo i nazwą "Ciechanów" widoczna z wiaduktu. Obecnie tylko chwasty ... Czyżby złośliwy sabotaż pogrobowców J.W. Wardza?
        • androj5 Re: Zieleń miejska 12.05.15, 11:24
          Pytanie do Zieleni Miejskiej w Ciechu - czyżby druh Nowakowski sobie nie radził? Może należy go szurnąć i kogoś obrotniejszego powołać na to jakże odpowiedzialne stanowisko?
          • 01-ciech Re: Zieleń miejska 12.05.15, 13:30
            POprzednicy POpisali się okaleczanem toPOli i "ogołoceniem Rynku (Pl. JP II), może teraz będą jakieś sensowniejsze posunięcia?
            • omegaxx22 Re: Zieleń miejska 12.05.15, 18:22
              . Wolę taki Pl. J.P. niż zaniedbany i zarośnięty. Miało być lepiej i ładniej. Na razie nie widzę żadnych zmian. Miasto chwastem kwitnące jeszcze gorzej niż było
              • 01-ciech Re: Zieleń miejska 12.05.15, 21:48
                Nie byłem nigdy zwolennikiem "zaniedbanego i zarośniętego" Rynku, ale obecny jego stan jest dość smutny. Gdy zimno - brak osłony przed wiatrem i opadami, gdy ciepło - "patelnia". Wiem, że to obecny standard władz miejskich w całej Polsce by unijne dotacje wydawać na różnorodne rewitalizacje i porządkowanie centrów miast i miasteczek, ale można to robić na różne sposoby. Akurat sposób wybrany przez poprzednią ekipę wydaje mi się nieco nietrafiony. Czy ta Warszawska nie mogłaby być wąską, jednokierunkową ulicą z miejscami do parkowania po choćby jednej ze stron? Wybierzcie się na Litwę do wileńskiej starówki a zobaczycie, że nawet wąziuteńkie uliczki mogą być przejezdne. O czeskich, węgierskich czy słowackich miasteczkach nie wspomnę. Zobaczcie też Rzym czy Jerozolimę - tam takie zamknięcie szerokiej ulicy byłoby nie do zaakceptowania. Strefy ograniczonego ruchu to jedno, a zamykanie ulic to zupełnie co innego ...
          • bogussz Re: Zieleń miejska 13.05.15, 10:41
            Nowakowski ma brygadzistkę co rządzi,to morze do niej te aluzje
    • renia_123 Re: Zieleń miejska 13.05.15, 09:54
      Człowieku przestań pleść takie głupoty że ludzie koszący trawę robią to niechlujnie i niedokładnie.Sam weź podkaszarkę i spróbuj nią ciąć po tych wybojach ,to nie ogródek przydomowy że się kosiarkę weżnie i się tnie równiutko.Nie masz zielonego pojęcia o pracy w zieleni.
      • androj5 Re: Zieleń miejska 13.05.15, 19:41
        Droga Reniu ja mam pojęcie o pracy zarówno kosiarką jak i podkaszarką i stwierdzam z całą odpowiedzialnością że to co robicie woła o pomstę do nieba. Niedbalstwo, byle prędzej,aby do przodu to cechuje waszą niechlujną pracę. Zapewniam że zrobię to lepiej niż wy i idę o każdy zakład że można przy odrobinie dobrej woli zrobić to wolniej i dokładniej co by wstydu nie było. Nie pisz więc bzdur tylko poproś kolegów aby się do pracy przyłożyli. Zawstydzę ich przy najbliższej okazji gdy w obecności Nowakowskiego wyjdę do was z własną podkaszarką i pokażę że można lepiej i dokładniej. Zapewniam że tak się stanie i będzie wstyd.
        • renia_123 Re: Zieleń miejska 13.05.15, 19:59
          Człowieku, ja tam nie pracuję,więc nie do mnie aluzje.Skoro z ciebie taki chojrak to się zgłoś tam do pracy i ich naucz ciąć bo pleść jęzorem to każdy potrafi.
          • androj5 Re: Zieleń miejska 13.05.15, 20:06
            Przeczytaj raz jeszcze moją wypowiedz proszę, jasno podałem co zrobię!
            • renia_123 Re: Zieleń miejska 13.05.15, 20:15
              Powodzenia
              • zadowo_lony Re: Zieleń miejska 14.05.15, 13:09
                andrjo5 chcesz się wykazać to idż do pracy do PUKu a nie pier....sz głupoty na forum z boku to wygląda wszystko inaczej a tam ludzie zap....jo na umowę zlecenie za niewielkie pieniądze bez chwili odpoczynku czy słońce czy deszcz. Sam pewnie byś wymiękł po kilku dniach jakbyś dostał dobrze po piździe, a ty omegaxx22 jeżeli uważasz że tak jest brzydko w Ciechanowie też możesz coś zmienić zatrudniając się w PUK (podobno potrzeba ludzi do pracy) może potrafisz lepiej posługiwać się kosiarką. Wszystkie prace jakie wykonuję zieleń są zlecane przez Urząd Miasta i są wykonywane według jakiś kolejności. Jeżeli chodzi o logo Ciechanowa widziane z wiaduktu to zawsze na jesieni kwiaty (nie wiem co to za odmiana bo się im z bliska nie przyglądałem) są ?wyrywane? a na wiosnę są sadzone chyba nowe. Jeżeli chodzi o pracowników to faktycznie nie wszyscy powinni w tej firmie pracować zachowują się chamowato nawet w stosunku do siebie jak i do przechodniów, przynoszą tylko wstyd firmie. Pozdrawiam
                • androj5 Re: Zieleń miejska 14.05.15, 19:41
                  Ja mam zajęcie przynoszące mi przyzwoite dochody i musiałbym być głupcem żeby zmieniać je na gorzej płatne. Powtarzam że praca wykonywana jest niechlujnie i można lepiej co jestem gotowy udowodnić własnymi rękami dla dobra wspólnego bo z naszych podatków płaci się tym niedbaluchom którzy nie przykładają się do pracy a powinni. Jeśli są braki kadrowe mogę podesłać parę osób które będą pracować uczciwie. Moi ludzie wiedzą że za bramą czekają chętni na ich miejsce, ale dokąd są uczciwi nic złego ich nie spotka. Polecam.
                  • renia_123 Re: Zieleń miejska 15.05.15, 09:08
                    Do gadania takich bzdur jak twoje jest sporo a do pracy nikogo ,piszesz że udowodnisz to napisz w jaki dzień to zrobisz to z chęcią popatrzymy jaki to solidny pracownik z ciebie.Tylko żebyś nie zapomniał że na każdą ulicę jest wyznaczony termin do cięcia,żebyś się w czasie wyrobił.
                    • waldi5102 Re: Zieleń miejska 15.05.15, 09:31
                      Dziś w parku Piłsudskiego gostek ciął kosiarką z koszem,więcej czasu zajmowało mu na opróżnianiu z kosza niż cięcie. Co za idiota to wymyślił,przecież to nie ogródek tyle lat cieli podkaszarką i dobrze było a tu takie rzeczy że we trzech żeśmy się śmieli z tego co to wymyślił.
                      • androj5 Re: Zieleń miejska 15.05.15, 10:20
                        Brak umiejętności przyjęcia uzasadnionej krytyki jest świadectwem głupoty i pychy. Droga jest taka: przyjąć krytykę, przemyśleć i poprawić wszystko co możliwe do poprawienia. Macie płacone z naszych podatków i musicie być przygotowani na to że będziemy was jako społeczeństwo obserwować i oceniać. Wszystkim nam powinno zależeć żeby nasze pieniądze były szanowane, właściwie wykorzystane a Ciechanów był zadbany i piękny. Nie ma wiec o czym dyskutować, wykonujecie waszą robotę uczciwie i dokładnie, albo będziemy ją reklamować i nagannie oceniać dla dobra wspólnego.( tym razem już u władz zwierzchnich)
                      • omegaxx22 Re: Zieleń miejska 16.05.15, 19:57
                        Słuchajcie coś drgnęło. Nasze narzekania nie poszły na marne. Sienkiewicza skoszona, 17 Stycznia skoszona, Wojska Polskiego skoszona i to wszystko w piątek. Dobra nasza. Ciechanów pięknieje.
                        • waldi5102 Re: Zieleń miejska 18.05.15, 13:32
                          17 stycznia,Wojska Polskiego nie jest miasta tylko TBS .Nie wszystko co zielone należy do miasta są jeszcze spółdzielnie i pasy które należą do Mławy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka