Gość: ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:07 JAK WAM SIE ZYJE W NASZYM MIESCIE?CO LUBICIE ROBIC,GDZIE CHODZIC ITD.,A CZEGO NIE LUBICIE?PODOBA SIE WAM CIECHANOW?JAKBYSCIE MIELI OKAZJE TO BYSCIE PORZUCILI NASZE MIASTO I SIE WYPROWADZILI?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daisy84 Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? 23.06.05, 12:17 Odkad pamietam chcialam sie wyrwac z Ciechanowa. W koncu mi sie to udalo. Poszlam na studia do Warszawy 2 lata temu (obecnie skonczylam 2 rok i jestem na stazu w Holandii do konca sierpnia). Wbrew pozorom okazalo sie, ze bardzo tesknie za moim Ciechanowem. Mysle, ze jest to jedyne miasto w swoim rodzaju. Moze nie idealne, ale na pewno przytulne i chetnie tu wracam. Niestety teraz troche sie tu pozmienialo. Czasy Palladium i Fali juz dawno minely. W kawiarni Artystycznej nic sie nie dzieje. Teraz jedyne miejsca gdzie mozna pojsc to Gawra i Qfel (same "blachary" i zlodzieje) i San Marino (malowane lale i koksy). Miasto traci swoj klimat. Teraz gdy jestem w Ciechanowie czesto zagladam do starej, dobrej Cafeterii i do nowootwartego baru fast-food Mr Chicken, przynajmniej powstalo miejsce gdzie mozna dobrze zjesc. Pozdrawiam wszystkich Ciechanowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robek Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:09 Super! Sprowadziłem się do Ciechanowa z dużego miasta i uważam, że nie ma lepszego miejsca do mieszkania. Tanio, wszędzie blisko i znacznie ciszej. Jak otworzę rano lub wieczorem okno ptaki śpiewają. Ludzie mili, jest z kim pogadać, bo mają więcej czasu. Jest dużo zieleni i miejsc do spacerów. Do przedszkola blisko, do szkoły blisko, na basen blisko, przystanki autobusowe tak blisko siebie, że można chodzić piechotą. A autobusy jeżdzą co 10 minut. Obiady abonamentowe chyba najtańsze w kraju. Bez problemów można jadać poza domem. Mam teraz znacznie więcej czasu dla siebie i dla rodziny. Teraz dopiero jestem szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grahamka Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:23 Mało jest rozrywek w naszym miescie. Mogło by być wiecej festynów i takiego rodzaju imprez. Rodzice mnie nie puszczaja do gawry ani qfla bo wiedza co tam sie dzieje. Nie wiem czemu ale jak chce isc na festyn to mnie puszczaja bez problemu a do gawry mnie nie chca puszczac a co dopiero mowic o qflu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-men Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:58 Wszedzie jest dobrze ale niestety w domu najlepiej. Mieszkałem 5 lat w Warszawie i powiem wam że lepiej jednak w Ciechanowie. Przede wszystkim jest taniej i wszedzie blisko. Może mało jest u nas pracy ale jak ktoś już ma dobrą to chyba nie musi narzekac. A jeśli chodzi o "Paladium" i "Fale" to nie zgadzam sie z tym, że nie chodzili tam złodzieje. A kto stał na bramce np. na Fali. Po prostu teraz przenieśli się do lokali gdzie jest najwięcej ludzi. Ogólnie w mieście jest nie najgorzej - może troche brakuje festynów. Ale z tym z pretensją chyba zgłosić się do obecnych władz. Podobno 20 sierpnia KASZTELAN organizuje jakiś festyn. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
blondi33 Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? 09.07.05, 22:08 życie w Ciechanowie jest po prostu BEZPIECZNE! W porównaniu z dużymi miastami zdecydowanie wygrywamy w tych sprawach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:05 ciechanow the best!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszka Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.07.05, 20:12 nikt tu nie wyrzuca noworodków na śmietniki, napady zdarzają się rzadko, a morderstwa jeszcze rzadziej... po prostu super! Odpowiedz Link Zgłoś
student-1983 Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? 20.07.05, 15:01 Sorry, ale czasem odnoszę inne wrażenie. Skończyłem liceum w Ciechanowie, a teraz studiuję w Warszawie i pewniej czuję się w stolicy niż w Ciechanowie. ale to może tylko moje wrażenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jortex "Rozlazłość" miasta sprzyja bezpieczeństwu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:29 Faktycznie - w porównaniu np. z Warszawą, Ciechanów to oaza spokoju. Może to dlatego, że nie ma u nas (poza 3 "wieżowcami") paskudnych, najeżonych wielopiętrowymi mrówkowcami, osiedli, które są wprost wylęgarnią bandyctwa. Te zaś osiedla, które są rozplanowano tak, że bloki stoją dość daleko od siebie, w pobliżu nie ma lasu (zaś drzewa są we wczesnej fazie rozwoju :) a i główne ulice docierają prawie wszędzie... To de facto nie sprzyja bandytom, którzy lubią niedoświetlone zaułki lub parki w pobliżu dużych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:08 troche za spokojnie tu - i nie mowie o tych kolesiach od ktorych można w pape dostac tylko o kulturalnych imprezach i ilosci normalnych lokali, ale czego sie mozna spodziewac w takim dosc malym miescie... a jesli chodzi o wyprowadzenie sie z ciecha to tylko wtedy jakbym mial duzo wiecej kasy.. co jak co ale zycie drogie tu nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.05, 04:08 Obserwuję je trochę z boku, w tym miescie nie ma życia!!! Ostatnio zrozumiałam dlaczego mają zamiar zlikwidować powiat ciechanowski a samo miasto zaorać. Wszystko zmierza w kierunku samounicestwienia, powrotu da lat dwudziestych, ubiegłego stulecia. Prowincja, prowincja, zapach ztęchlizny "zydowskich kamieniczek i domków". Ech młodzi, młodzi ruszzie się, wyrzucić na pysk politykierów od lewa do prawa, poprzez centrum. Chcecie tu żyć? Zróbcie porządek, żyjcie nowoczesnie po swojemu! Dość układzików i strachu przeszłości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowiak Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 10:02 obcy jak ci sie nie podoba,to wypiepszaj!nikt cie tu nie trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obca 2 Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:29 Obcy, masz racje. Zyje w tym miescie 33 lata i jakos nic mnie nie powalilo na kolana. Kto sie nie rozwija ten sie cofa.Nasze miasto chyba szczegolnie.Niedlugo zostana tu sami emeryci i rencisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciech Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:57 zycie jest piekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechan Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:11 mi zyje sie tu wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianka Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:47 Wszędzie dobrze, ale w Ciechanowie najlepiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:49 zgadzam się z Tobą!niema to jak w CIECHANOWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 00:40 ch..owe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq Re: JAKIE JEST ZYCIE W CIECHANOWIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:03 kwestia gustu: lubisz spokojne zycie bez atrakcji - wstap do ciechanowa, najlepzse jest tu radio ( okulary okulary okulary - a , bajer ", wstap do farbeksu" - buahahahaaa"), festynow, imprez itp jest tu nie wiele raz czy dwa razy w roku przyjedzie jakis cyrk lub wesole miasteczko, poziom przestepczosci jest miej wiecej wprost proporcjonalny do wielkosci miasta, a ze ciechanow maly to i lobuzow nie wiele........no i jest jeszcze zamek k. mazowieckich - taki symbol miasta. Odpowiedz Link Zgłoś