Dodaj do ulubionych

Nasz Tygodnik Ciechanowski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:16
- można go kupic po cenie 2,30zl a w wersji elektronicznej płacąc smsa 2zl _
vat = 2,44zl tyle musimy zapłacić -tak wyglada polityka tygodnika.
Czyli płacimy juz nie za druk ale za skan, chyba powinno być odwrotnie wersja
elektroniczna powinna być tańsza a drukowana droższa, jak widać dbacie
niesamowicie o czytelników, ale marketing u was działa fatalnie ceny wam sie
w mózgach poprzestawiały!!! kupowałem tą gazetę ponad 10 lat regularnie, od
dziś już nie jestem waszym czytelnikiem!
Obserwuj wątek
    • Gość: ciech Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: 213.199.253.* 18.12.05, 07:41
      Czerwony tygodnik, czerwony markieting ...
    • Gość: Marek Żbikowski Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.ciechnet.pl 20.12.05, 12:11
      Nie wdając się w polemiki a autorami postów wyjaśniam wszystkim zainteresowanym
      internautom warunki sprzedaży sms-owej. Oczywiście nie ma to nic wspolnego z
      czerwonym kolorem, jak sugeruje autor jednego z postów. Przecież ta forma
      sprzedaży pojawiła się dopiero w realiach wolnego rynku. :)
      SMS Premium to kwota jaką się płaci za usługi niezależnie od planu taryfowego u
      operatora sieci komórkowej za towary lub usługę. Cenę sms-a dzieli się na 4
      udziałowców tej formy zakupu: Skarb Państwa (każdy sms-zawiera 22 proc WAT),
      operatora sieci (1/3 wartości sms-a po odliczeniu VAT), realizatora tej formy
      sprzedaży (1/3 wartości sms-sa) i samego sprzedawcę (1/3 wartości sms-a). W
      przypadku sprzedaży elektronicznej wersji "Tygodnika Ciechanowskiego" redakcja z
      tych 2.44 zł otrzymuje 0,74 zł za egzemplarz. Pozostałe pieniądze biorą ci,
      których wymieniłem wcześniej.
      Sprzedarz elektronicznej wersji "TC" uruchomiliśmy na prośbe naszych czytelników
      spoza terenu sprzedaży pisma, którzy nie chcą go prenumerować w wersji
      papierowej, a chcieliby mieć dostęp do całych bieżących i archiwalnych numerów.
      Sądząc po zainteresowaniu tą formą sprzedaży takich czytelników jest bardzo
      dużo. Zresztą w przypadku płatności kartami płatniczymi tygodnik kosztuje już 2
      zł. Skarb panstwa nie pobiera bowiem 22-procentowego VAT-u za usługę. Zachęcamy
      więc do płatności kartą. Będzie taniej niż w kiosku.
      Natomiast Czytelników z północnego Mazowsza zapraszamy do kiosków. Jak słusznie
      twierdzą autorzy postów, w kioskach "Tygodnik" jest tańszy niż zakupiony przy
      pomocy sma-a.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłych Świąt
      Marek Żbikowski
      redaktor prowadzący
      • Gość: hehehehe Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:12
        no to gratuluje beznadziejnego pomyslu, redaktorowi pieknego wywodu tylko szkoda
        ze bezwartosciowego...to nie lepiej bylo udostepniac skany za darmo z
        poprzedniego tygodnia??ktore do tej pory i tak lezaly "gdzies"? z takim
        podzialem tego sms-a to slabo kombinujecie bo operator telefonii cyfrowej ma
        podpisane umowy z realizatorami "tej formy sprzedazy" wiec juz podajesz kit. czy
        mam wymieniac dalej?
        • Gość: marek zalewski Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:26
          Pozdrawiam Wszystkich w Tygodniku , życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i
          Szczęśliwego Nowego 2006 Roku , a tym co nie chcą kupować Tygodnika w wersji
          elektronicznej życzę dobrej pogody i niech pospacerują do kiosku to dobrze Wam
          zrobi ...
          Najlepszego ...
          • Gość: Mix Kokeszko Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: 213.199.253.* 20.12.05, 14:31
            "Tygodnik" jest tak dobrą gazetą lokalną i na poziomie, że napewno zainteresuje
            się zespołem GARAGE RAIDS, który istnieje 7 lat w Ciechanowie i właśnie nagrał
            nową płytkę demo p.t. "BOGOWIE Z MURKA".
        • Gość: bedro Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:45
          Pomysł jest dobry - nawet jeżeli tylko jedna osoba zdecydowała by się na zakup
          gazety w takiej formie to będzie znaczyło, że i tak miało to sens i komuś
          posłużyło, beznadziejny natomiast jest poziom intelektualny takiego robaczka
          jak hahahaha.

Pozdrawiam
          • Gość: hehehehe Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:50
            zalacz sobie troche logicznego myslenia i wez sie ogarnij z tym co sie dzieje
            wokol Ciebie robaczku bo narazie to niepoparles tego zadnym faktem...
            • Gość: .......... Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:51
              w tygodniku to juz same beznadziejne rzeczy pisza tak jak np o wyscigach na
              niechdzkiej :):).albo o metalach hahahaha
        • Gość: hate Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: 213.199.253.* 24.12.05, 10:00
          LOVE
      • Gość: ekonomista Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:07
        Drogi Panie Marku Żbikowski!
        Odpowiadam na 1 cytat, chociaż to nie ja go napisałem -
        " Oczywiście nie ma to nic wspolnego z czerwonym kolorem, jak sugeruje autor
        jednego z postów. Przecież ta forma sprzedaży pojawiła się dopiero w realiach
        wolnego rynku. :) "

- forma sprzedaży owszem nowoczesna ale tygodnik jak był tak nadal jest
        wydawany, redagowany i zarządzany przez ludzi którzy dużo mają wspólnego z
        kolorem czerwonym :)

odp. na cytat 2:
        " Cenę sms-a dzieli się na 4
        udziałowców tej formy zakupu: Skarb Państwa (każdy sms-zawiera 22 proc WAT),
        operatora sieci (1/3 wartości sms-a po odliczeniu VAT), realizatora tej formy
        sprzedaży (1/3 wartości sms-sa) i samego sprzedawcę (1/3 wartości sms-a).
        W przypadku sprzedaży elektronicznej wersji "Tygodnika Ciechanowskiego"
        redakcja z tych 2.44 zł otrzymuje 0,74 zł za egzemplarz. Pozostałe pieniądze
        biorą ci, których wymieniłem wcześniej. "

- Pan Marekświetnie tutej wyskoczył z matematyki w połączeniu z biznesem :)
        Wymienił ile tygodnik ma z tego i jest krótka odpowiedz - na tym wszystkim
        cierpimy my czytelnicy bo przepłacamy za tygodnik płacąc smsem.
        Zarabia operator smsów, tygodnik również a czytelnik pokrzywdzony.
        Czemu tygodnik wybrał tak drogiego operatora i teraz czytelnicy na tym tracą!
        Podatek VAT na gazecie jest 7% a Pan MArek nam wyliczył aż 22% owszem nie
        zauważył że znowu czytelnik jest pokrzywdzony. Jak tygodnik chce to może sobie
        płacić 22%VAT na gazecie ale ja do tej pory płaciłem po 7% podatku bo w końcu
        chodzi tu o gazetę może w wersji elektronicznej ale to jest nadal ta sama
        gazeta.

odpow. na cytat 3
        " Zachęcamy więc do płatności kartą. Będzie taniej niż w kiosku"
        - Panie Marku przelew przez konto nawet przez internet wynosi w niektórych
        bankach 2-5zł a żadko spotyka się bezpłatne przelewy tego już prawie nie ma,
        jeśli bym się posłuchał i zrobił tak jak Pan proponuje wówczas tygodnik
        kosztowałby mnie 4zł
        Również życzę Dobrych Świąt, sprzedaż tygodnika można rozwiązać w całkiem inny
        sposób bo jak narazie to tygodnik i operator się bogaci a my czytelnicy
        cierpimy na tym.

• Gość: MC Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:18
          o rany jak Wy bredzicie. Nie jestem zwolennikiem Tygodnika Ciechanowskiego a
          juz Pana Marka w szczególności ( tak tak Mareczku wywinąłeś mi niezły numer)
          ale takich głupot dawno nie czytałem. Drogi ekonomisto- TC nadal jest w kiosku.
          Możesz iść i kupić i nie dasz sie naciągać. 7% Vatu jest na gazety a nie na
          usługi telefoniczne !!! i ostatnie - płatność kartą a przelew bankowy to
          zupełnie inne sprawy i jak tego nie wiesz to nie podpisuj się " ekonomista"
          • Gość: ekonomista Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:11
            7% vat gazeta a 22% vat uslugi elektroniczne, jednak tu tkwi problem naszego
            rzadu ze nie zalataja tej luki w ustawie a taki tc powinien obnizyc cena za
            tygodnik - przeciez to tylko zwykly skan lub pdf do wydruku jakiw wy koszty
            ponosiecie nie musiecie drukowac rozwozic a checie sie nachapac zaraz kasy a
            czytelnik na tym traci... mowie tu o tych ktorzy nie sa w stanie isc i kupic
            tygodnika - nie pelnosprawni
            • Gość: sprawiedliwy Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 00:19
              ty nie mówisz/ piszesz, a bełkoczesz - takiego oszołoma jak ty ekonomista
              trudno znaleść - szczęście, że tacy beznadziejni krasnale jak ty nie znajdują
              poparcia nawet na forum!
              Tygodnik Ciechanowski świetnie postąpił umożliwiająć kupno multimedialnej
              wersji tygodnika!

Gratuluje inicjatywy ( bo jak sądze zbyt wielkiego zarobku z tej formu
              sprzedaży nie macie )

Pozdrowienia dla normalnych - bo ty ekonomista się do nich zdecydowanie nie
              zaliczasz :)
              • Gość: Mix Kokeszko Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: 213.199.253.* 22.12.05, 01:35
                Garage Raids na rozkładówkę Tygodnika, albo kalendarz!
                • Gość: Porażka Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:06
                  Co to za idiom startuje tu bez przerwy z tymi "garażami",ale moze dla TC to
                  jedyna forma uratowania bytu? Bartek do roboty,czekają na wywiad światowcy,a
                  może znów coś przedrukujecie z Czasu?
                  • Gość: światowcy Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: 213.199.253.* 23.12.05, 02:21
                    Kochamy cię człowieczku o imieniu Porażka :-*
                    • Gość: AB Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.chello.pl 23.12.05, 11:35
                      matko! jaki bełkot,
                      • Gość: hehehehe Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:06
                        zamiast spamowac cieciu napisz wreszcie cos konkretnego....lol
                        • Gość: czas... Re: Nasz Tygodnik Ciechanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 17:46
                          brukowiec a nie gazeta, tak tak brukowiec, wystarczy wziąść go do ręki,
                          normalnie brukowiec :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka