Dodaj do ulubionych

dokad na narty ?

IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.05, 11:13
Dokąd najbliżej na narty z Ciechanowa ?gdzies slyszalem ze w okolicach
Grunwaldu otworzono nowy wyciag ma ktos pojecie gdzie dokladnie?
Farska Góra odpada.
Obserwuj wątek
    • Gość: karol Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:07
      Łysa Góra w lesie śmiecińskim.
      • Gość: idea Re: dokad na narty ? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 25.12.05, 14:28
        Koleja żenująca odpowiedz-nie masz pojecia o watku-to lepiej nie wypowaiadaj
        sie w ogole, a moze po prostu nielegalnie promujesz swoje lokum...
        • Gość: cycero Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 26.12.05, 08:29
          A co, Farska Góra odpada ze względu na obecność figurki i dzwonnicy?!
          Modlić się, a nie jeździć na nartach w Swięta!!!
    • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 31.12.05, 18:34
      Ja polecam Mrągowo. Byłam tam w zeszłym roku i bardzo mi sie podobało. Niestety drogo. W weekend wyciąg kosztuje 2,5 zł. Więcej szczegółów:
      forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=557&w=33956537&a=33956537&rep=1
      Wybieram się za tydzień.
      • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 01.01.06, 19:50
        Oczywiście to był zły link. Miało być: www.gora4w.com.pl/index.php?lnk=16
        Przepraszam za pomyłkę.
        • Gość: waldek Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:11
          Ja polecam ALPY,możliwe złamania nóg...
          • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 01.01.06, 20:15
            Owszem, byłam, nogi całe :-)
    • Gość: string Re: dokad na narty ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.06, 20:21

Jak na narty to tylko do Ciechanowa,chociażby były to tylko biegówki...
      • Gość: hehehehe Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 09:16
        gupoty gadacie...jak zwykle ;)
        w ciechanowie gorka na ktorej mozna sie nauczyc jazdy na nartach czy na desce
        jest za kosciolem sw. piotra na kargoszynie przy stawku. oczywiscie jest to taka
        osla laczka ale mozna sie pozsuwac na rozgrzewke przed sezonem...

najblizej jest do mragowa na gore 4 wiatrow...dalej to lidzbark ten za olsztynem
        gora krzyzowa...2 wyciagi 4 rozne trasy doswietlana, nasniezana i
        ratrakowana...potem belchatow to jest ok 230km ale z super dojazdem bo jedziemy
        przez plonsk, wyszogrod, zyrardow i sochaczew wyjezdzajac juz na drog
        wawa-katowice i przed belchatowem po prawej stronie super gorka

dalej to juz nasze polskie gory z ktorych wlasnie wrocilem i po raz kolejny
        obiecuje sobie ze juz tam nigdy nie pojade. poprostu nie lubie stac w kolejkach,
        ktore tam sie zaczynaja juz od 11 na wiekszosci gorek.
        • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 02.01.06, 22:08
          Napisz cos więcej o tym Bełchatowie. Chętnie bym sie wybrała.
          • Gość: string i tony Re: dokad na narty ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.06, 22:24

Drużyna piłkarska Bełchatów,Kopalnia odkrywkowa tak że zapraszamy do kurortu
            narciarskiego w Glinojecku
          • Gość: hehehehe Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:08
            Ania tu masz linka

www.gorakamiensk.info/
            a na czym jezdzisz??
            • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 03.01.06, 18:25
              Dzięki. Teraz już wszystko wiem. A jeżdżę na nartach.
              • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 08.01.06, 21:33
                Nie ma jak to Mrągowo. Byłam dzisiaj. Na jednodniowy wypad z Ciechanowa super. Tylko te kolejki do wyciągów :-(
                • Gość: hehehehe Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 22:02
                  wlasnie wrocilem z lidzbarka z krzyzowej tez byl wypas :)
                  • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: 213.199.253.* 09.01.06, 06:18
                    Jak daleko jest do Lidzbarka i jak sie tam jedzie? Ile wyciągów? Dużo tam ludzi? Drogo?
                    • Gość: hehehehe Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:33
                      120 do olsztyna i 45 do lidzbarka ok.165 km, obecnie sa dwa wyciagi a karnet 10
                      wjazdow 20 pln. a ludzi to w weekendy nawet troche jest..znaczy stoi sie ok 3/4
                      minut do orczyka
                      • Gość: Ania Re: dokad na narty ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:00
                        To i tak krócej niż w Mrągowie. Wczoraj było oblężenie. Czas oczekiwania do
                        wyciągu to min. 10 minut. Inna sprawa, że dużo ludzi nie umiało się do niego
                        podpiąc. 5 talerzyków pustych na szóstym narciarz. Strasznie to wydłużało czas
                        oczekiwania. No i karnet kosztuje 25 zł. za 10 wjazdów. Ale za to bliżej. 132
                        km.
    • Gość: Darek Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:32
      Pewnie tu chodzi o Wzgórza Dylewskie, położone między Dąbrównem a Ostródą. Jest na pewno wyciąg na G. Czubatce: jadąc od Dąbrówna w kier. Lubawy, ok 4 km za Marwałdem we wsi Wygoda należy skręcić na Glaznoty. Wzgórze o charakterystycznym kształcie (z czubkiem) widoczne jest po prawej stronie szosy. Miał być też uruchomiony wyciąg na Górze Dylewskiej: ok. 2 km za Marwałdem należy odbić na Pietrzwałd, Ostródę. Dojeżdżamy do Wysokiej Wsi (czyli praktycznie na szczyt góry) i tam już trzeba pytać. Jest też wyciąg gdzieś po drodze z Brodnicy do Nw. Miasta Lubawskiego, ale gdzie dokładnie - nie wiem.
      Natomiast najbliżej na narty jest np. do Lasu Lekowskiego ( to wcale nie żart). Byłem tam w sobotę na biegówkach. Rewelacja. Nie zamieniłbym się na żaden, nawet najbardziej ekskluzywny stok, ale to mój wybór. Pozdrawiam.
      • Gość: hehehehe Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:43
        hmmm Gora Dylewska ok 320m piekna gora najwieksza w okolicy lecz niestety
        jeszcze nie zagospodarowana. obecnie jest tam "wyrwiraczka" zamiast orczyka tzn
        taki drewniany klocek ktorego sie trzymasz a "podajnik od ciagnika" to wszystko
        napedza...beznadzieja :( ale ale ale z tego co slyszalem "gore" "kupila" pani
        Irena Eris...ta od kosmetykow... wiec spodziewam sie ze za dwa lata bedzie tam
        pelen wypas lacznie z wyciagiem krzeselkowym i pelna baza hotelowa. pozostaje
        tylko czekac

dalej za mragowem dalej dalej jest Olecko ze sztuczna gorka ale jest ona budowy
        tej w warszawie na szczesliwicach tylko ze duzo wieksza...zwykla nasypana
        gora...co kto lubi...
        • Gość: Darek Re: dokad na narty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:19
          Pani Eris na szczęście wykupiła tylko kawałek góry i na tym terenie wybudowała coś w rodzaju ekskluzywnego hotelu. Co do wyciągu, to słyszałem że myślał o tym któryś z byłych czołowych polskich narciarzy, ale zabył, kto ;-). A jeśli mowa o górkach na nizinach, to warto wspomnieć też Piękną Górę k. Gołdapi. Stok nieźle wyposażony no i trąci egzotyką. Prawda, że w moim przypadku jest to zainteresowanie czysto teoretyczne, bo jak pisałem wcześniej, trzymam się wyrypiarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka