Gość: dred5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 15:25 znasz jakieś ciekawe miejsca gdzie można pochodzić z wykrywaczem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: commodus Re: poszukiwacze skarbów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:39 jasne!!!!gołymin i pułtusk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo Re: poszukiwacze skarbów IP: 213.199.253.* 20.01.06, 11:11 Na ciechanowskim Szczurzynku - tam przebiegała linia obrony niemieckiej podczas wyzwalania C-owa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: commodus Re: poszukiwacze skarbów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:12 zalezy czego sie szuka.na monetki i inne drobiazgi chyba nie ma nic lepszego niz tereny potyczek napoleonskich pod golyminem i pultuskiem.Notabene są to "stare" miejscowosci,trafiają sie monetki z okresu rzymskiego.Fakt,teren obszukany ale....mozna cos jeszcze wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: poszukiwacze skarbów IP: 212.160.172.* 21.01.06, 12:57 Czy są gdzieś w internecie lub jakiś książkach informacje o dokładnym przebiegu walk o Ciechanów w styczniu '45? Odpowiedz Link Zgłoś
kowal70an Re: poszukiwacze skarbów 21.01.06, 17:26 Las śmieciński-militaria,Opinogóra i okolice,Koziczyn-okolice dawnego pałacu (obecnie szkoła) tam można znaleźć skarb ostatniego dziedzica z 1945! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dred5 Re: poszukiwacze skarbów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:46 Koiczyn byłem tam ciężki teren do poszukiwań (glina) W pobliżu pałacu dużo łusek I wojna , klamra carska i pare boratynek ,medalik to wszystko co podniosłem. Źrudła podają że ostatnią dzidziczką była Piotrowska. Co powiecie na temat Krasnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dred5 Re: poszukiwacze skarbów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 10:42 Millenium Ciechanowa artykuł Kezimierza Sobczaka "Wyzwolenie Ciechanowa w 1945" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil36 Re: poszukiwacze skarbów IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 02:35 Podobno tak opowiadał mi kolega który rozmawiał z starymi rolnikami z Gąsek(Ciechanów)że po walkach wyzwoleńczych w okolicach tych że wlaśnie Gąsek zakopano mnóstwo sprzętu zebranego z pól Ciechanowskich w dołach żwirowni w Gąskach na glbokości 3m lub więcej nie wiem ile w tym prawdy ale mając wykrywkę to bym sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: poszukiwacze skarbów IP: 213.199.253.* 24.08.13, 11:17 Zgadza się.Moj dziadek mi opowiadał,że w tychże dołach po zwirowni zakopano broń amunicję i wszystko to co było na wyposazeniu wojska.Furmankami zwozono to z pól i wrzucano do dołów.Po prostu nie było gdzie tego magazynować.Tam jest wszystko nawet porcelana,talerze,łyzki,skrzynie z granatami,miny itp.itd.Obiecał mi dziadek,ze pokaze mi te miejsce,gdyz sam przy tym pracował.Nie konicznie na głebokosci 3 metrów.Jak mi mówił,to dół miał głębokość 3 metrów,natomiast ja go zagrzebali po zapełnieniu,to można to odgrzebać na sztych szpadlem.Oppwiadał mi też o innym miejscu,z tymże posadzono na tym młody las.Sytuacja tez podobna i niedaleko tej zwirowni.Musze go zabrać w samochód i niech mi pokarze ten teren.Jeszcze inne i podobne zarazem miejsce jest na Czarnocinie ok.12 km w kier. Niedzborza oraz na Sułkowie Borowym.Suma Sumarum zachęcam do poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanowp Re: poszukiwacze skarbów 04.09.15, 09:03 Grzybowo pod Ciechanowem. Przy trasie Ciechanów-Mława jadąc w kierunku Mławy skręcamy w prawo do Grzybowa. Może 50 metrów od skrzyżowania po prawej stronie jest nieduży lasek. Dziadek mi opowiadał, że tam był kiedyś cmentarz. Drugie miejsce to Grzybowo Kolonia na polach wzdłuż trasy dawnej kolejki wąskotorowej są miejsca gdzie podczas prac polowych znajdowano monety. Dziadek mi kiedyś nawet jedną dał była to akurat jakaś rosyjska moneta. Podobno kiedyś była tam karczma. Dodam tylko, że do dziś są plamy ziemi gdzie posiane rośliny nie rosną, nie udają się. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.knight.gotham Re: poszukiwacze skarbów 05.09.15, 13:51 Często widzę gości na polu na skrzyżowaniu ul. Kąckiej z tą co idzie na ogródki działkowe. Tam to musiało się dziać, że cały czas jakieś fanty znajdują :) Odpowiedz Link Zgłoś
ted529 Re: poszukiwacze skarbów 05.09.15, 14:35 Młodzi mogą nie pamiętać ale dawno temu była tam jednostka wojskowa tzn żołnierze tam mieszkali i chowali skarby albo fanty Odpowiedz Link Zgłoś